Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

0 22 27.07.2010 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 945125)
No tak, u nas tylko pogon za sukcesem. Fajnie sobie "pokibicowac" Polakowi w F1, Polsce ktora jest wysoko w rankingach w tenisie itd ale tak czy siak zawsze najwieksze tlumy, najwieksze zainteresowanie jest pilka nozna ;) A ze takie czasy nastaly ze dla mody skacze sie na nartach, gra w tenisa itd to nic na to nie poradzimy. Jaki by ten poziom zainteresowania sportem numer jeden nie byl to i tak tym sportem jest pilka nozna. Najwiecej ludzi chodzi na mecze pilki noznej. A gdyby pilkarze osiagali takie sukcesy jak siatkarze i szczypiornisci to wiesz ze wteyd by byl szal i naprawde bysmy uswiadczyli ze to jest sport numer 1 i dlugo, dlugo nic.

Żużel. Liga piłkarska miała w tym roku 5,5 tys frekwencje średnia - oczywiście wiadomo jak jest (remonty), ale myślę, że żużlowa koło 10 tys średnio..

kondzio7 27.07.2010 12:47

panowie na platformie N znajde jakis kanal co mecz bedzie pokazywany? oczywiscie chodzi mi o jakis czeski kanal:)

szlaQ 27.07.2010 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio7 (Post 945138)
panowie na platformie N znajde jakis kanal co mecz bedzie pokazywany? oczywiscie chodzi mi o jakis czeski kanal:)

Ja mam to samo pytanie ale odnośnie Cyfry + :D

Gucio25 27.07.2010 13:25

http://i32.tinypic.com/qp0z9z.jpg

jak widać potwierdza swoją wartość, będąc na czele statystyk. :lol:
z oficjalnej strony uefy.

rozarian 27.07.2010 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 945145)

Owszem jest na 692 CT24...ale zakodowany.Jeszcze na chwilę wrócę do dyskusji o kursach przekładających się na szanse.Po co wyważać dawno już otwarte drzwi.Są przecież gotowe tablice z kursami i % szansami np.na betasia.Ciekawostka jeśli chodzi o dzisiejszy mecz Sparta-Lech:89%kasy idzie w tym meczu w betfair na Spartę.

szprotson 27.07.2010 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 945160)
Owszem jest na 692 CT24...ale zakodowany.Jeszcze na chwilę wrócę do dyskusji o kursach przekładających się na szanse.Po co wyważać dawno już otwarte drzwi.Są przecież gotowe tablice z kursami i % szansami np.na betasia.Ciekawostka jeśli chodzi o dzisiejszy mecz Sparta-Lech:89%kasy idzie w tym meczu w betfair na Spartę.

a jest jakaś opcja go rozkodować?
Bo nie rozumiem sensu tego kanału, skoro jest cały czas zakodowany to po ch** go tam?

sessegnon 27.07.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio7 (Post 945138)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 945145)

Nie jakiś tylko CT4:P
Tak jak już wcześniej pisałem dostępny jest tylko na południu Polski w dvb-t.
a satelicie go nie znajdziecie, bo jest na Astrze 19,2 a w dodatku zakodowany.

medyk 27.07.2010 13:40

a na internecie bedzie gdzies?

sessegnon 27.07.2010 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 945162)
a jest jakaś opcja go rozkodować?
Bo nie rozumiem sensu tego kanału, skoro jest cały czas zakodowany to po ch** go tam?

Proszę was nie zadawajcie takich głupich pytań:P
Na satelicie jest dostępnych setki kanałów z wielu krajów.W takich Czechach też pewnie jest jakaś platforma, która nie chce żeby nikt poza nią mógł oglądać ten program.Tak samo jak np. Polsat Sport, żeby abonenci Cyfry+ czy N nie mieli do niego dostępu.
Jak chcesz go rozkodować to kup karte tej platformy, która ma ten kanał w ofercie:P
Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 945160)
Owszem jest na 692 CT24...ale zakodowany.

Piszesz o złym programie.Mecz będzie na CT4, a jego na HB nie ma.

rafal777 27.07.2010 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 945140)
Mylisz się. Piłka nożna sama w sobie jest najbardziej popularnym sportem u nas. Pomimo, że nasi kopacze nie osiagnęli najmniejszego sukcesu od kilkunastu lat i tak dużo osób ogląda reprezentacje, na stadionach jest dużo więcej ludzi niż na hali w lidze w siatke (pełne hale są tylko na niektórych spotkaniach, po za tym mają dużo mniejszą pojemność) już o ręcznej nie mówiąc. Tenisem tak wiele osób się nie interesuje, boom na Kubice był chwilowy i też nie przebił ilości osób oglądających MŚ czy ME w noge (a GP to są właśnie MŚ w F1). Małysz miał oglądalność, gdyż wygrywał seriami, obecnie jest dużo niższa niż w piłce. Gdyby nasi piłkarze odnosili jakiekolwiek sukcesy, gdyby poziom ligowej piłki był zdawalający, a nie polegał "dziada do przodu i jakoś to będzie", gdyby nie było medialnej nagonki na kibiców w telewizji (moi rodzice do tej pory się dziwią jak wracam żywy ze stadionu z komórką w kieszenii i bez podbitego oka...) to stadiony byłby wypełnione, a zważywszy na poziom "spektakli" to frekwencja i tak jest wysoka (uwazającie, bo ludzie by poszli na jakąkolwiek inną dyscypline, gdyby jej poziom odpowiadał piłce nożnej).

Włącze się do dyskusji. Moje zdanie jest podobne do Weszło, czyli piłką w Polsce NA POWAŻNIE interesuje się garstka zapaleńców (w tym ja). Największe hity ligi polskiej ogląda ok 120tys ludzi...Te dane są porażające. Polska piłka sznalazła się w tym kraju naprawdę na marginesie, ale...No własnie jest to ale. Ja jestem zdania że polscy kibice sa jak ta lawa, zimna na wierzchu a w środku gorąca :D Wystarczy mały zryw a już jest tłum chętnych do oglądania. Wiadomo to sa sezonowcy, ale od czegoś trzeba zacząć. U nas jest OGROMNY potencjał kibicowski i niesamowita chęć, ciśnienie na jakikolwiek sukces (ze strony kibiców, bo z klubami różnie to bywa). Gdy Polska awansuje do jakichkolwiek mistrzostw, jest feta. Na decydujący mecz jest 150tys chętnych na sam stadion. Np w takich Czechach stadiny bardzo żadko są pełne mimo iz oni mają sukcesy, ale tam króluje hokej. Nam, polskim kibicom nie trzeba wiele, chwytamy się każdej, najdrobniejszej iskierki i chcemy widzieć lepsze czasy. Pokażcie mi kraj w Europie gdzie można rozwinąc rynek piłkarski tak jak u nas. Ogromny, nienasycony rynek. Ludzie pragnący co weekend święta pilkarskiego jak na zachodzie, pięknych goli. U nas to wszystko jest, tylko nie ma piłki. Na zachodzi rynek sie nasycił, u nas jest sam piach i nikt nie ma zamiaru nic z tym zrobić. Tu jest potencjał na wielkie pieniądze a co za tym idzie dobra ligę!! Ja wierze, że w końcu ta jedna mocna iskra rozpali większa grupę kibiców i za nią pójdzie reszta. Tu może być naprawdę jedna z 10 najlepszych lig w Europie, tylko trzeba nam tej iskry...

rozarian 27.07.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 945168)
Piszesz o złym programie.Mecz będzie na CT4, a jego na HB nie ma.

Kanały z wyższą numeracją są w C+ na astrze,oczywiście jak się ma antenę ustawioną na 2 satelity.Sorry za telewizyjny OT.

SpoXsteR 27.07.2010 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 945172)
Największe hity ligi polskiej ogląda ok 120tys ludzi...

w jakim sensie? ze w telewizorze : |?

ChG 27.07.2010 14:10

http://deniksport.blesk.cz/clanek/fo...-fanousci.html

:D:D:D

tormenthor 27.07.2010 14:41

Trzeba ściskać kciuki za Spartę i tyle w temacie. Jedyne czego się Czesi mogą obawiać, to farta kuchenek i sędziów.

Filippo123321 27.07.2010 14:42

Mecz lecha bedzie prawdopodobnie na ipli.

rafal777 27.07.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 945179)
w jakim sensie? ze w telewizorze : |?

Tak. Widziałem statystyki canal+. Średnio mecze oglada koło 30-50tys ludzi w TV. Hitowe mecze to max 130tys ludzi.

SpoXsteR 27.07.2010 15:03

no to lekkie zaskoczenie jesli to prawda, tym bardziej ze na takie hity czesto sa zapotrzebowania na ponad 30 tys biletow (Wisla) czy ponad 40 (Poznan), a sama relacje live w internecie czyta czasem 5 tys osob i to na jednej stronie.. ale mowa o C+, ktorej nie ma tak duzo osob, i na pewno nie moze sie rownac z TVP z racji dostepnosci do kazdego i ktora pewnie ma lepsze statystyki : )

rafal777 27.07.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 945208)
no to lekkie zaskoczenie jesli to prawda, tym bardziej ze na takie hity czesto sa zapotrzebowania na ponad 30 tys biletow (Wisla) czy ponad 40 (Poznan), a sama relacje live w internecie czyta czasem 5 tys osob i to na jednej stronie.. ale mowa o C+, ktorej nie ma tak duzo osob, i na pewno nie moze sie rownac z TVP z racji dostepnosci do kazdego i ktora pewnie ma lepsze statystyki : )

Tu cytat z gazety prawnej. Moje dane są lekko nieaktualne bo sprzed paru sezonów. Obecnie jest na poziomie zblizonym do 100tys. Ale tylko kilkanasie meczów prekracza 100tys. Wiem że hit Wisła-Legia to było 120-130tys, a więc bardzo malutko
http://edgp.gazetaprawna.pl/index.ph...icle&id=301644

Kodipar1906 27.07.2010 15:30

Na jakieś 1.3 miliona abonentów cyfry to nie tak zle...biorąc nawet pod uwagę 2 tyle abonentów posiadających ofertę canal + w telewizji kablowej

miki007 27.07.2010 16:42

Będzie transmisja na Polsat sport

bouli76 27.07.2010 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 945167)
a na internecie bedzie gdzies?

Do wyboru do koloru - bedzie kilka transmisji w necie.
http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

cinekw 27.07.2010 17:04

To jest dobry wynik Canal+, który zresztą jest z tego zadowolny, tak słyszałem przynajmniej. Gdyby była to telewizja ogólnodostępna to byłoby duuużo więcej ludzi.. Sporo osób też ogląda na necie.. Tak poza tym pod względem przygotowania Ekstraklasy Canal+ bije na głowe TVP (patrząc na to jak TVP przygotowało te kilka meczy w roku)

1q2 27.07.2010 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 944966)

I choćby tutaj widać, że rozkład szans jest sztucznie spłaszczony, tylko 86% szans na wygraną dla drużyny numer 1 w spotkaniu z drużyną numer 105 w rankingu światowym? :) Oceń sam.

.

Mylisz się po raz kolejny

86% szans przy 10% zysku przy trafieniu.Zakładamy że to prawdziwa ocena

86 osób trafia ten 1.1 = 94.6 jednostek
14 nie trafia = 14 jednostek.

buk jest na plus.
Jak dla Ciebie 1.7 to 75 procent to 1.1 to ile?

Emilio 27.07.2010 18:34

2:0 dla Sparty dzisiaj :)

bebeto 27.07.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emilio (Post 945338)
2:0 dla Sparty dzisiaj :)

Po czym wnosisz?

snyrting 27.07.2010 19:20

Przypomnę, jesteśmy w temacie "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn".
Lech jest Polską drużyna i gra w el. LM. Wszelkie pytania dotyczące transmisji są na miejscu.

Po wiec spamujecie i publikujecie tutaj swoje wątpliwej wartości wynurzenia?

tofik 27.07.2010 19:24

Ja oglądam. Dawno Sparty nie widziałem w akcji. Może strzelą Amice taką ładną lufę z wolnego jak w skrótach przedmeczowych :D

flamengista 27.07.2010 19:27

Zamiast bezproduktywnie się kłócić o to, czy oglądać lepiej powiedzcie kto to jest Kamil Dyrgas.

Gazeta.pl pisze o sensacji, bo ten 19-latek awizowany jest w pierwszym składzie Amiki. To debiut tego piłkarza, w tak ważnym meczu. I to zdaje się, że na pozycji defensywnego pomocnika.

Zieliński zagrał va banque, jak wywiezie z Pragi korzystny rezultat będą piać nad jego "trenerskim nosem". A młodziana Smuda powoła do kadry.

7 kotów 27.07.2010 19:31

UWAGA, WNIMANIE:

Poniewaz mam akurat robote do wykonania na komputerze, to bede sobie monitorowal ten temat.
Jesli zobacze przejawy niezdrowej podniety - w jedna lub druga strone, klotnie lub wyzwyiska - zamkne temat, a gagatki wylapia 6 miesiecy bez zawieszenia.

Kibicowanie Amice nie tutaj, kibicowanie Sparcie tez nie.
Ogladac, komentowac gre, mozna sie cieszyc.

: )

Tylko w jednym wypadku mozna niezdrowo komentowac i sie goraczkowac, ale ten klubik jeszcze bardzo dlugo w pucharach (miejmy nadzieje) nie zagra.

Pan Jotka 27.07.2010 19:35

Ja się tak zastanawiam kto głupszy. Ci co CO TYDZIEŃ piszą, że trzeba kibicować polskiej drużynie, czy ci co piszą,że Amika(Kuchenkorz, Kolejorz,Lech) to obiekt obowiązkowej nienawiści dla kibica Wisły. Nudne sie to robi....Temat jest o europejskich pucharach w wykonaniu POLSKICH druzyn i chyba to najwłaściwszy temat, żeby pisać o duzynach grających w pucharach. A Lech(oficjalna nawa hehe) taką jest.

jasnyGwint 27.07.2010 19:48

słaba coś ta Sparta...

julo 27.07.2010 19:48

Lech w natariciu i póki co troche napiera i jakieś tam strzały oddał. Widać rzucili sie jak szczerbaty na suchary.
Póki co Sparta nic nie gra.
Kolejorza nawet słychać. M.in. Gola, gola, gola - strzelcie k... gola. Szczególnie słyszalni po sytuacji bramkowej Arboledy.
Myślałem że Sparta troche lepiej sie pokaże.

julo 27.07.2010 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 945374)
Zamiast bezproduktywnie się kłócić o to, czy oglądać lepiej powiedzcie kto to jest Kamil Dyrgas.

Gazeta.pl pisze o sensacji, bo ten 19-latek awizowany jest w pierwszym składzie Amiki. To debiut tego piłkarza, w tak ważnym meczu. I to zdaje się, że na pozycji defensywnego pomocnika.

Zieliński zagrał va banque, jak wywiezie z Pragi korzystny rezultat będą piać nad jego "trenerskim nosem". A młodziana Smuda powoła do kadry.

Drygas właśnie wyłapał żółta kartkę w 24 minucie. :)
A na trybunach kibice ładnie sie pokazali - skacząc za bary tyłem do bramki.

spartan 27.07.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 945387)
Myślałem że Sparta troche lepiej sie pokaże.

Sparta lepiej się nie pokaże bo:
- piłkarsko została jedynie nazwa z przed lat.Drużyna wprawdzie w zeszłym sezonie nie przegrała meczu ale ligi nie zawojowała z wielka przewagą, ba wygrała ją tak samo jak Amica u nas. Gdyby nie remis (1-1) w przedostatniej kolejce w Ostravie prażanie nie mieliby czego świętować. Mistrzem byliby pewnie Hanysy czyli Chacharzi.
- kibicowsko nie ma porównania pomiędzy naszymi krajami. Ich sufit jest naszą podłogą. Jedyną ekipą w "polskim" stylu jest Banik a to zapewne dzięki wpływom Gieksy.

SpoXsteR 27.07.2010 19:55

A czego Wy oczekiwaliscie.. ze Sparta ich rozgromi? Amika gra pierwszy mecz na wyjezdzie z oslabiona Sparta ktora jest na lajcie do przejscia.. to ze meczyli sie z Baku nie ma nic do rzeczy.. bo kazdy mecz jest inny.. dla mnie albo remis albo przegrana Sparty.. baa.. to Sparta sie musi obawiac ze nie przejdzie do nastepnej rundy, a nie Amika

szlaQ 27.07.2010 19:57

Taaa i jeśli ktoś kto widział na trybunie Amici tą " szmatę " z przekreśloną Białą Gwiazdą i dalej będzie im kibicował w pucharach to ja już nie wiem ...

Na razie z żadnej strony nie ma "szału" ;)

arrosmay 27.07.2010 19:58

Dla tych Wiślaków, którzy kibicują Lechowi, bo "grają dla dobra polskiej piłki" radzę się zastanowić ilu kibiców Lecha będzie kibicować nam, którzy też dla dobra polskiej piłki będziemy grać.
Co do meczu to na razie wyczekiwanie. Lech jeśli chce coś ugrać musi przypilnować Sionko, bo przed chwilą na lajcie minął 2.

mr_kwolf 27.07.2010 20:00

Tak jak się można było spodziewać, ten awans na farcie Lecha jeszcze doda im skrzydeł i boje się że Sparte to oni przejdą spokojnie i jak będą mieli szczęsliwe losowanie to wejdą do tej LM.
Jedyną nadzieją jest brak napastnika w Lechu. Jak Sparta strzeli jakimś cudem bramkę to może dzięki temu awansować dalej.

tofik 27.07.2010 20:00

Lepsza Sparta jest imo. Lecha na nic więcej nie stać, a Czesi jeszcze nie ruszyli z miejsca.
Ale faktycznie, nie jest to już Czeska super drużyna jak kiedyś. Szału nie robią, ale strzelić strzelą.
Ciekawy ten murzyn na szpicy Wilfried, gdzie takich sprzedają ? :)

julo 27.07.2010 20:10

Dygas wyłapał ciosa w gardło. Dosyć dramatycznie to wyglądało.
A tak poza tym to coraz śmielsze ataki Sparty ale i tak grają jakby ktoś im wyrwał kilka trzonowych zębów bo nie potrafią nic ukąsać :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl