Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Buziek_LG 24.10.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 998489)
Sytuacja Lecha jest fatalna, a żeby było mało kalendarz wzbogaca jeszcze Puchar Polski. Raczej nie ma mowy o odpuszczaniu bo kibice już ich chyba zjedzą. Sam jestem ciekaw czy Zieliński sam się poda do dymisji czy go zwolnią.

To teraz uraziłeś jego dumę Polaka. Polak nigdy nie podaje się do dymisji, Polak tkwi na posterunku do końca.

wolfy 24.10.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 998481)
Prawda to ale i tak nie zmienia to faktu że sędzia wpłynął na wynik nie gwiżdżąc karnego. Bo gdyby gwizdnął musiałby jednocześnie pokazać kartkę, a nie sądzę by Wisła byłą w stanie się podnieść przy 2:0 i z żółtym stoperem

No fakt, jakby by nasz monolit obronny poradził sobie bez Bunozy? Pewnie Lechia miałaby masę sytuacji!

Czekaj...

:-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 998498)
PS. Weszło szydziło z Maaskanta, że porównuje siłę kadry Wisły do kadry Feynoordu, a po dzisiejszym meczu okazuje się, że miał rację. Myślę, że jest nawet szansa, że Wisła nie dostałaby dwucyfrówki:-D

Polecam jeszcze raz obejrzeć nasz mecz z Lechią, w szczególności postawę Cikosa, Chaveza i Bunozy.
Marna szansa, oj marna.

Maverjuve 24.10.2010 19:39

@Wolfy

Tak, jak prawie nigdy sie nie wypowiadam, tak musze stwierdzic ze Bunoza z meczu na mecz wyglada pewniej. Ale Ty chyba zatrzymales sie w jego ocenie na meczu z Karabachem...

wolfy 24.10.2010 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maverjuve (Post 998524)
@Wolfy

Tak, jak prawie nigdy sie nie wypowiadam, tak musze stwierdzic ze Bunoza z meczu na mecz wyglada pewniej. Ale Ty chyba zatrzymales sie w jego ocenie na meczu z Karabachem...

:rotfl:

Nie wiem jak to skomentować. Naprawdę nie wiem.
Bunoza wygląda coraz pewniej.
Znaczy - jak nie trafia w piłkę w polu karnym, czy kiedy fauluje w nim na rympał? O takich drobiazgach jak krycie powietrza nawet nie będę wspominał...

Bunoza wyglądał w meczu z Lechią pewniej od?..
Brak mi pomysłów.

Buziek_LG 24.10.2010 19:57

http://www.90minut.pl/news/138/news1...o-dymisji.html

Wielkie brawa dla Ulatowskiego przynajmniej ma jaja

mcovalski 24.10.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 998535)
http://www.90minut.pl/news/138/news1...o-dymisji.html

Wielkie brawa dla Ulatowskiego przynajmniej ma jaja

fatalnie. parchy znajda kogoś i zaczną grać.

Sartre 24.10.2010 20:05

Cytat:

Zaczną grać, jak im się 3/4 składu poda do dymisji i zostaną zamienieni przez kogoś, kto na poziomie chociaż I ligi potrafi grać, i to dłużej niż przez 15 minut na mecz. Co Ulatowski napsuł, to jego, ale mnie się wydaje, że lepszy trener niż on by nie dał rady.

MMTS 24.10.2010 20:06

trochę ot, ale jeżeli my narzekamy na naszą obronę, to co mają powiedzieć kibice Feyenordu?

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...storii,1548715

0 22 24.10.2010 20:09

Niech patrzą na jasną stronę księżyca i dupy nie zawracają.

MMTS 24.10.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 998528)
:rotfl:

Nie wiem jak to skomentować. Naprawdę nie wiem.
Bunoza wygląda coraz pewniej.
Znaczy - jak nie trafia w piłkę w polu karnym, czy kiedy fauluje w nim na rympał? O takich drobiazgach jak krycie powietrza nawet nie będę wspominał...

Bunoza wyglądał w meczu z Lechią pewniej od?..
Brak mi pomysłów.

wyglądał pewniej od Chaveza, zresztą od niego trudno nie wyglądać pewniej...
ale co do Bunozy to faktycznie jest niewielka poprawa,Marcelo też gwiazdą nie był jak zaczynał u nas i proszę, dało się zrobić z niego człowieka

Krissu 24.10.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 998537)

Weszło pisało o Urbanie niejakim. :D

@wolfy:
"Bunoza" brzmi jak nazwa jakiegoś wirusa.

Wirus Bunoza.
Pewniejszy niż grypa.

pikey 24.10.2010 20:26

Cytat:

Weszło pisało o Urbanie niejakim.
"Hiszpańska Cracovia"- nie mogę się doczekać:D

neq. 24.10.2010 20:27

hahha
Cytat:

Wirus Bunoza.
Pewniejszy niż grypa.
nie ma nic lepszego jak poprawa humoru w przerwie od zakuwania :)

Schabek 24.10.2010 20:50

A jednak sąsiadka raczej bez trenera, a szkoda liczyłem, że do derbow dotrwa :D
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html

MCX 24.10.2010 20:53

Jak jutro pogonią Zielińskiego z Poznania to może się okazać, że do środowego meczu Pucharu Polski obie ekipy przystąpią bez trenerów :D

wolfy 24.10.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 998539)
Zaczną grać, jak im się 3/4 składu poda do dymisji i zostaną zamienieni przez kogoś, kto na poziomie chociaż I ligi potrafi grać, i to dłużej niż przez 15 minut na mecz. Co Ulatowski napsuł, to jego, ale mnie się wydaje, że lepszy trener niż on by nie dał rady.

Jakby nie patrzeć - powinni byli spaść już dwa lata temu. Od tego czasu jakiejś rewolucji kadrowej nie było, nie pod względem jakości.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 998546)
@wolfy:
"Bunoza" brzmi jak nazwa jakiegoś wirusa.

Wirus Bunoza.
Pewniejszy niż grypa.

Powoduje zaburzenia koncentracji, koordynacji, przyśpieszony wzrost, omamy wzrokowe ( krycie niewidzialnego przeciwnika, trafianie w nieistniejącą piłkę)?

Za porównywanie Bunozy do Marcelo powinien być ban:-/ Już pomijam, że to głupie i obraźliwe dla naszego byłego stopera, ale - mnie przypominanie o tym, że mieliśmy kiedyś obronę zwyczajnie dobija. Zwłaszcza, jeżeli była ona najlepsza w lidze i robiła też za atak...

PoloniaDumaStolicy 24.10.2010 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 998303)
Za to Smolarek byl prze kozak ajakos pol Polonii (a moze cala) sie posikala ze Ebi bez formy bedzie ral u Was.
Piszesz ze ten koles z Legii taki anty a Ty mi przypominasz hipokrytow z Kaluzy :)

Mistrzu, wiesz co oznacza słowo ironia?

Co do Smolarka - rozegrał dobry mecz z Cracovią.

fialo 24.10.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 998589)

Za porównywanie Bunozy do Marcelo powinien być ban:-/

Za wieczne szydzenie ze swoich zawodników też :-/

wolfy 24.10.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 998595)
Za wieczne szydzenie ze swoich zawodników też :-/

To wskaż mi, gdzie ja szydzę. To jest - ....a - rzeczywistość! Gdyby sędzia nie był ślepy, to być może nie mielibyśmy nawet jednego punktu, tak nam się nasz asior spisał. W poprzedniej kolejce gość nie mógł trafić w piłkę we własnym polu karnym. Niesamowity postęp, czapki z głów. Jak tendencja zwyżkowa się utrzyma, to z Amiką zawali samobója. Nic, tylko otwierać szampana:-/
Wszyscy starsi piłkarze dają mocno do zrozumienia, że to jest jakiś żart a nie obrona, ale jak widzę nie dociera.

masterlag 24.10.2010 21:33

A ja mam nadzieję, że pan Ulatowski dotrwa do jesieni. Łudze się dopóki nie gruchnie jaką oficjalna wiadomość. ;)
Przynajmniej do derby niech dotrwa i niech podtrzyma swoją smutną passę. Generalnie panu Rafałowi źle nie życzę, ale Cracovii- jak najbardziej. :)

No nie trafiłam w porę. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html

wolfy 24.10.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 998603)
A ja mam nadzieję, że pan Ulatowski dotrwa do jesieni. Łudze się dopóki nie gruchnie jaką oficjalna wiadomość. ;)
Przynajmniej do derby niech dotrwa i niech podtrzyma swoją smutną passę. Generalnie panu Rafałowi źle nie życzę, ale Cracovii- jak najbardziej. :)

Pamiętam, jak trzymaliśmy kciuki za Majewskiego. Myślałem, że drugiego takiego fachowca na Kałuży już nie będzie, dopiero Ulatowski wlał w moje serce otuchę. Rafał, trzymaj się*!
Uważam, że powinien dostać szansę zbudowania Cracovii o jakiej marzyliśmy**.

Titto 24.10.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 998592)
Mistrzu, wiesz co oznacza słowo ironia?

Mam nadzieje, że to też była ironia.

Kamrat 24.10.2010 21:43

My gramy już od Września...

legion18 24.10.2010 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 998610)
Pamiętam, jak trzymaliśmy kciuki za Majewskiego. Myślałem, że drugiego takiego fachowca na Kałuży już nie będzie, dopiero Ulatowski wlał w moje serce otuchę. Rafał, trzymaj się*!
Uważam, że powinien dostać szansę zbudowania Cracovii o jakiej marzyliśmy**.

To bardziej wychodzi na to, że to nie wina trenerów tylko grajków, a skoro tak to Cracovia w kolejnych meczach dalej Was będzie radować swoją grą.

PoloniaDumaStolicy 24.10.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 998614)
Mam nadzieje, że to też była ironia.

A niby czemu? Zrobił to co miał zrobić - podmęczył obronę Cracovii w pierwszej połowie, miał sytuacje, rywale skupiali się na nim. Dzięki czemu Sobiech miał więcej miejsca, a Gołębiewski wszedł w drugiej połowie na podmęczonych obrońców. Zapytam jeszcze raz - co Ci zrobiła Polonia, że tak zaciekle ją atakujesz?

wolfy 24.10.2010 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 998618)
To bardziej wychodzi na to, że to nie wina trenerów tylko grajków, a skoro tak to Cracovia w kolejnych meczach dalej Was będzie radować swoją grą.

Niby tak, ale Agrest ich jednak przed spadkiem uchronił. Po co ryzykować? Jest dobrze, Ulatowski się sprawdza, nie ma sensu niczego zmieniać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 998619)
Zapytam jeszcze raz - co Ci zrobiła Polonia, że tak zaciekle ją atakujesz?

Będę zgadywał:
- jesteście zgodą Cracovii
- jesteście byłym Groclinem i kupiliście miejsce w lidze
- Twoja napinka sprawiła, że wszyscy tutaj nie lubią was jeszcze bardziej.

Od razu zaznaczam, że wszystkie trzy odpowiedzi są prawidłowe.

EDIT: Macie u mnie plusa za pognębienie własnej zgody, ale to za mało...

Gwiaździsty 24.10.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 998618)

Majewski ma największy wkład w rozpoczęte dzieło powrotu parchów do A - klasy. Załatwił ich kompleksowo wymiatając z klubu tych co jeszcze coś grali, a sprowadzając koszykarzy (kryterium wzrostu) i różne inne wynalazki. Następni trenerzy po Stefanie Wielkim moga tylko czerpać z jego podwalin, czasami coś od siebie dorzucając. Akurat Ulatowskiemu udało sie to w bardzo dużym stopniu i stał się zdolnym kontynuatorem dzieła Stefana Wielkiego. Praca jaką po sobie zostawia (4 pkt.) wlewa w serca dużą nadzieję, że nastepca jakby się nie nagimnastykował dowiezie ich na tej pozycji do czerwca przyszłego roku.
Niebezpieczeństwo może sie pojawic tylko wtedy kiedy tzw. "profesor" za wcześnie się połapie i wróci do dawnej sprawdzonej metody czyli tzw. "Awans 2004". Albo zmotywuje nowego Lewickiego z PZPN-u w kwestii licencji dla np. Polonii Bytom albo ... ŁKS-u.

Marszałek 24.10.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 998592)

Ciężko nie rozegrać dobrego spotkania przeciw temu zespołowi.

Titto 24.10.2010 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 998619)
A niby czemu? Zrobił to co miał zrobić - podmęczył obronę Cracovii w pierwszej połowie, miał sytuacje, rywale skupiali się na nim. Dzięki czemu Sobiech miał więcej miejsca, a Gołębiewski wszedł w drugiej połowie na podmęczonych obrońców. Zapytam jeszcze raz - co Ci zrobiła Polonia, że tak zaciekle ją atakujesz?

Trudno nie śmiać się z zespołu, w którym właściciel bierze się za ustalanie składu :-/
Poza tym to śmieje się raczej z ciebie, "Polonio dumo stolicy" ;)

Martinho 24.10.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 998481)
Prawda to ale i tak nie zmienia to faktu że sędzia wpłynął na wynik nie gwiżdżąc karnego. Bo gdyby gwizdnął musiałby jednocześnie pokazać kartkę, a nie sądzę by Wisła byłą w stanie się podnieść przy 2:0 i z żółtym stoperem

Karny to nie zawsze gol.

Uran235 24.10.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 998545)
ale co do Bunozy to faktycznie jest niewielka poprawa,Marcelo też gwiazdą nie był jak zaczynał u nas i proszę, dało się zrobić z niego człowieka

Proszę, nie porównuj Marcelo z Bunozą. Naprawdę nie widzisz różnicy między jednym a drugim? Marcelo nie był gwiazdą- no może i nie był ale w piłkę grać potrafił. Bunoza tego nie umie. Bunozę trzeba jak najszybciej FC Tartak Kraków (dla niepoznaki nazywanego Cracovią) opchnąć bo się świetnie wpisuje w kanon ustanowiony przez ich obrońców.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 998603)
A ja mam nadzieję, że pan Ulatowski dotrwa do jesieni.

No i dotrwał do jesieni :p . Nie martw się, ja też się do Rafałka przyzwyczaiłem. Taki butny był, taki amerykancki, że się tam świetnie komponował, ale kto by nie przyszedł na jego miejsce, Cracovii i tak nie odmieni.

Oni tam teraz w obronie mają wystawę "Drewna świata". Dąb, świerk, sosna... mówisz-masz. Nawet jakiś heban z Holandii sprowadzili. Tak poważnie, to jak patrzę na tych chłopców, co tam biegają w obronie, to mam wrażenie, że koledzy się z nich śmiali na w-fie.

A tak poza tym, wielkimi krokami zbliżają się derby Wielkopolski... :D

Titto 24.10.2010 22:49

A ta Szybka Piłka to jakaś pomyłka.
Niezmiernie irytują mnie Iwański, Patyra, Kołodziejczak, którzy kompletnie nie znają się na piłce.
Poza tym program nie powinien trwać 20 min. lecz nieco dłużej, a program nie powinien być emitowany o tak chorej godzinie.
Zdecydowanie lepszy był "Magazyn Orange Ekstraklasa" tamci to przynajmniej mieli o piłce pojęcie.

ziz99 24.10.2010 22:54

http://www.sport.pl/sport/1,67926,85...a_wylocie.html

Jak przyjdzie jakiś polski "cudotwórca" to pół biedy. Gorzej jak Filipiak pociągnie kogoś z zachodu, to możemy mieć problemy na derbach.

emj10 24.10.2010 22:56

Rozpisaliście się na weekend, abym miał co czytać :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 998248)
Stadion dla każdego! A co! Jak budowac to budować. Z kraju o fatalnej inf stadionowej staniemy się jednym z czołowych :)

Jak tak dalej pójdzie to stadiony będą naszym flagowym towarem eksportowym.

Liga robi się naprawdę ciekawa. Tabela w górnej części jest już bardzo spłaszczona. Miejsca 3-9 dzielą tylko 4 punkty. Nie chcę prorokować, ale najbliższe kolejki mogą doprowadzić do potężnych przetasowań, włącznie z pozycją lidera, zważywszy że najbliższe mecze Jagi to:
- Disco (D)
- Legia (W)
- Korona (W)

Titto 24.10.2010 22:58

Ja bardziej boje się tego, kogo ewentualnie mogą zatrudnić działacze Lecha, bo jak będzie to ktoś z zagranicy to może być grubo.

ziz99 24.10.2010 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 998641)
Ja bardziej boje się tego, kogo ewentualnie mogą zatrudnić działacze Lecha, bo jak będzie to ktoś z zagranicy to może być grubo.

Też racja, choć coś czuję, że z Zielińskim poczekają do przyszłej kolejki.

Marszałek 24.10.2010 23:02

Z zachodu do ostatniej drużyny polskiej ligi,która co rocznie walczy o ligowy byt. Chyba jakiś mitoman desperat.

dj_ibutti 24.10.2010 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 998637)
A ta Szybka Piłka to jakaś pomyłka.
Niezmiernie irytują mnie Iwański, Patyra, Kołodziejczak, którzy kompletnie nie znają się na piłce.
Poza tym program nie powinien trwać 20 min. lecz nieco dłużej, a program nie powinien być emitowany o tak chorej godzinie.
Zdecydowanie lepszy był "Magazyn Orange Ekstraklasa" tamci to przynajmniej mieli o piłce pojęcie.

To jest wszystko regulowane w umowe z C+. Ma być po Lidze + i nie może trwać dłużej niż ileś tam minut.

Uran235 24.10.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 998645)
Z zachodu do ostatniej drużyny polskiej ligi,która co rocznie walczy o ligowy byt. Chyba jakiś mitoman desperat.

Leeeeeeeeeeeeeeeeeooooooooooooooo

0 22 24.10.2010 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 998638)
Jak przyjdzie jakiś polski "cudotwórca" to pół biedy. Gorzej jak Filipiak pociągnie kogoś z zachodu, to możemy mieć problemy na derbach.

No, tak bo przecież polskie jest zawsze gorsze, a z zachodu to hoho. To jest właśnie to podejście, które skutkuje tym, że gdyby Polak miał takie osiągi w Wiśle jak ma Maaskant to już dawno byłoby podcinanie sobie żył i wywalanie, a nie jest, bo... to Maaskant, człowiek z zachodu - potrzebuje czasu, to wina działaczy, poprzedniego trenera, piłkarzy i cały woreczek.

Polski to od razu szyderka, zagraniczny to od razu problem dla rywali. Zagraniczne lepsze. Tylko dlaczego? Bo się świeci? Owszem, wsród tytanów trenerskich (a za takich uważam Mourinho, van Gaala czy Hiddinka) nie ma Polaków, ale nie ma też za bardzo Czechów, Słowaków, Bułarów, Irlandczyków, Szwjacarów, a i z Francuzami czy Anglikami ostatnio słabiej.

Cracovia weźmie jakiegoś Belga (z Lierse czy Beveren) i będzie groźnie, weźmie Fornalika i będzie katastrofa? Bo?

:)

Pomijając już moją teorię, że rola trenera w polskim klubie kończy się na okienku transferowym. Potem se chłopaki grają albo se nie grają. I albo jest fajnie (czyli piłkarzom się chce) i potem przestaje być fajnie (bo fajny trener zaczyna mieć żelazną jedenastkę i reszta zaczyna kopać dołki, bo chce nowego rozdania) albo od razu nie jest fajnie, bo trener debil wymaga dwóch treningów dziennie, a przecież centrum handlowe etc. Nie zwróciliście nigdy uwagi, że klub pod jednym trenerem po roku czy dwóch (bez gigantycznych zmian) przestaje dobrze grać? I pojawia się komentarz, że coś się wypaliło i się kończy. Ot żelazna jedenastka wie, ze i tak bedzie grać więc przestaje się wysilać, a odrzuceni coraz mocniej kopią, bo chcą nowego rozdania układu. A w lidze 'przypadkowo' (mentalność) nie ma piłkarza, który potrafiłby utrzymać dobrą, przeciętną europejską formę, dłużej niż rok, półtora. Potem staje się żelaznym zawodnikiem i odpuszcza (vide ostatnio losy Rybusa, Peszki, Jarki etc, naprawde długie etc).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl