Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

wolfy 18.03.2009 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 694798)
Kolega Lechita pisze chyba do kolegów Legionistów. :)

No tak. "Mea culpa":-D

GemHZR 18.03.2009 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 694769)
Można książkę niezłą napisać o wszystkich tych, którzy "nie pasowali do koncepcji" w jednych klubach a w innych robią furorę.. :)
Ciekawe gdzie wyląduje ten czarnoskóry napastnik (król strzelców) co go zimą testowaliście...

Pewnie gdzieś w Belgii, albo Szwajcarii.

sq 18.03.2009 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 694793)
Dudu?
Daj spokój, tutaj to Skorża się wykazał.

Mówisz o tym Dudu co strzelił w debiucie i w sumie w 9 meczach 3 bramki?
Gra w VSC Debrecen (Węgry) i w 6 meczach strzelił im 2 bramki ;) (nawet w kwalifikacjach UEFA pyknął bramkę). Od Dawidowskiego był lepszy ;)

A Evans Chi-kwai-kwai (most był na rzece Kwai...) - myślę że wyląduje najszybciej we Francji (może w Ligue2) ale coś mi się wydaje że trochę nastrzela..

A tak się spytam bo nie mogę znaleźć.. do kiedy Skorża i Urban mają kontrakty?

sandbender 18.03.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 694585)
Jest tragicznie. Przede wszystkim w tzw ''gryzieniu trawy''. Zero ambicji i woli walki.

Jak widze Rockiego co w meczu "gryzie trawe" to mnie achillesy od samego patrzenia bolą. Wiec moze lepiej dla Stali ze nie gryźli.

AYALA 19.03.2009 14:14

pusta kasa w Bełchatowie

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

darotsok73 19.03.2009 14:22

Początek końca w Bełchatowie?. Przydała by się dzisiaj mądralom kasa za Gargułę.
Ciekawe czy dla niego znajdą się pieniądze na wypłatę (chyba że płaci ZUS) i jak długo popracuje u nich "wielbiciel Wiślaków " Ulatowski.??

szczebrzeszcz 19.03.2009 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 695196)

z komentów:

Cytat:

nie rozumie jak mozna powiedziec ze za panstwowa kase!!przecierz jak to nie pojdzie na klub to politycy wezna a po drugie ludzie na to robia z bełchatow i okolic a nie ty czylinie rosmieszaj mnie!!!
dobry ogórek:-D

AYALA 20.03.2009 08:49

raz prasa pisze o wycofaaniu sie ze sponsorowania klubów przez spółki skarbu państwam a następnego że jednak nie zakręcą kurka z pieniędzmi dla Bełchatowa i Lubina .http://www.sport.pl/pilka/1,70988,63...ka_z_kasa.html

Cichy 20.03.2009 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 695522)
raz prasa pisze o wycofaaniu sie ze sponsorowania klubów przez spółki skarbu państwam a następnego że jednak nie zakręcą kurka z pieniędzmi dla Bełchatowa i Lubina .http://www.sport.pl/pilka/1,70988,63...ka_z_kasa.html

Warto dodać, że elektrownia w Bełchatowie jest w sporych tarapatach finansowych i dostanie pokaźną pomoc od Unii Europejskiej:

Cytat:

Projekty dotyczące Polski zostaną zasilone ok. 500 mln euro. Oprócz 180 mln euro dla elektrowni w Bełchatowie oraz 80 mln euro dla terminalu gazowego LNG w Świnoujściu, przewidziane jest wsparcie dla rozwoju internetu szerokopasmowego na terenach wiejskich.
http://www.tvn24.pl/-1,1591645,0,1,3...wiadomosc.html

Dla mnie jest to niepojęte. Oczywiście nie wiem ile dokładnie wynosi budżet GKSu (a co z tym idzie ile na tą działalność przeznacza PGE). Oczywiście zależy mi na rozwoju polskiej piłki i większej ilości mocnych, dobrze finansowanych klubów, grających w ekstraklasie. Ale...
Szlag mnie trafia jak za państwowe pieniądze próbuje się stworzyć piłkarską potęgę tam, gdzie nie ma na to ani zapotrzebowania, ani żadnych szans. Chciał to zrobić Rutkowski we Wronkach, chciał Drzymała w Grodzisku - ok, to ich prywatny kapitał, a w dodatku szybko zważyli, że daleko na wsiach nie zajadą. Nie widziałbym problemu gdyby PGE sponsorowało np. Widzew gdzie potencjał jest znacznie większy bo miasto duże, bo klub znany, bo kibiców wielu. Ale Bełchatów? Według mnie bezpodstawne topienie państwowych funduszy.

flamengista 20.03.2009 09:29

Bzdura. Nie wiesz o co chodzi, to nie pisz.

Elektrownia w Bełchatowie dostanie kasę z Unii Europejskiej na zamontowanie specjalnej instalacji na kominach do wyłapywania CO2 i zbudowanie specjalnych magazynów na składowanie tegoż. Wiem, bo w zeszłym tygodniu był u nas europoseł Buzek z wykładem i właśnie o tym projekcie mówił.

Wszystko związane jest z uchwalonym niedawno pakietem klimatycznym i ograniczeniem emisji gazów cieplarnianych, w tym szczególnie CO2.

Tak więc nie jest to związane z tarapatami finansowymi, ale z inwestycjami związanymi z szeroko pojętą ochroną środowiska, wspieranymi przez UE.

Nie ma to absolutnie żadnego związku z problemami PGE GKS Bełchatów. Rząd podjął już decyzję o ograniczaniu finansowania klubów sportowych z pieniędzy publicznych i PGE po prostu z piłki się wycofuje. Więc klub z Bełchatowa ma faktycznie problem, co nie znaczy że ma go elektrownia i cały koncern PGE.

Cichy 20.03.2009 09:35

Kontekst przytoczonej przeze mnie informacji jest taki, że jest to pomoc. Np ten akapit:

Cytat:

Unia zgodziła się na plan antykryzysowy. W nim na projekty energetyczne przeznaczone są 4 mld euro, w tym m.in. 180 mln euro na elektrownie w Bełchatowie oraz 80 mln euro na terminal gazowy LNG w Świnoujściu.
Nie twierdze, że nie masz racji, może masz lepsze źródła informacji i wiesz na ten temat więcej. Ja nie mam więc czerpię wiedzę z medów.

PS. To o czym mówisz nie zmienia mojego poglądu na sam fakt finansowania GKS przez PGE.

Maciuś 20.03.2009 12:48

Hmm PGE wycofuje sie z pilki noznej a z siatki nie? Cos tu nie gra.

bonawentura 20.03.2009 13:11

Bo siatka jest zdecydowanie tańsza, aniżeli piłka nożna.

Witoldon 20.03.2009 18:48

Po raz drugi z rzędu w pierwszej 11 Piasta Gliwice wybiegł na boisko wypożyczony z Wisły stoper - Mateusz Kowalski. W zasadzie zaczął grac w wyniku kontuzji Gamli, ale jak do tej pory prezentuje się dobrze.

ja_ka_ 20.03.2009 19:33

Jednak ta nasza liga marna jak nie wiem.
Jak taki klub jak Piast jest w ekstraklasie (co za nazwa heh)? Bez stadionu, bez kibiców... Doping trwał w sumie z 15 minut (teraz jest 80 min)...

diablo885 20.03.2009 19:41

oby gornik wywiozl jakies punkty z lazienkowskiej..

Wojtas 20.03.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 695742)
Jak taki klub jak Piast jest w ekstraklasie (co za nazwa heh)? Bez stadionu, bez kibiców... Doping trwał w sumie z 15 minut (teraz jest 80 min)...

Ale nie wiem do czego pijesz...

W Gliwicach mają grac juz niedlugo,a kibicow tez mają,nie oceniaj tego ile ich jest rzeczywiscie po tym ilu z nich przyjezdza do Wodzislawia na "swoje" mecze.W rzeczywistosci to są wyjazdy.

A mecz Piast-Jaga calkiem ciekawy ,jakis gosc z trybuny glownej ciagle najeżdza na Franka,komicznie sie tego slucha :lol:

ToTylkoJa 20.03.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 695742)

a co za nazwa Wisła, Legia, Lech, Polonia itd? Nie wiem co masz do ich nazwy. Widywałem gorsze. A Piast odnosi się do historii naszego kraju (Lech Poznań mógł nosić nazwę Piast, ale jednak postawiono również na historyczna nazwę- Lech)

Kordel_Walker 20.03.2009 20:01

Ma ktoś link gdzie mozna obejrzec legie?

Elendil 20.03.2009 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa
a co za nazwa Wisła, Legia, Lech, Polonia itd? Nie wiem co masz do ich nazwy. Widywałem gorsze. A Piast odnosi się do historii naszego kraju (Lech Poznań mógł nosić nazwę Piast, ale jednak postawiono również na historyczna nazwę- Lech)

myśle, że jemu chodziło o nazwę EKSTRAklasa

hazdrubal 20.03.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 695766)
Ma ktoś link gdzie mozna obejrzec legie?

http://www.justin.tv/neptyk1988/popout

Wiślak1994 20.03.2009 20:25

No i jak tu nie spiewać " PZPN , PZPN..........." Ewidentny karny dla Górnika a sędzia nic.......:-/ :-/ :-/ :-/ :-/

ja_ka_ 20.03.2009 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 695752)

Pisząc nazwa po wyrazie "ekstraklasa" miałem akurat to słowo na myśli a nie Piast. Gdybym miał coś do nazwy "Piast" napisałbym to po tym właśnie słowie bądź bez nawiasu.

A co do tego , że Piast grał "na wyjeździe" jakoś nie wyobrażam sobie i jestem w 100% pewien że mecze Wisły, które będą się odbywały na jesieni po za naszym stadionem na pewno nie będą w takiej dennej atmosferze...

ToTylkoJa 20.03.2009 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 695775)
myśle, że jemu chodziło o nazwę EKSTRAklasa

haha całkiem możliwe :-p Tak jakoś po pierwszym przeczytaniu nasuneło mi się błędne ''myślenie''

ja_ka_ tak ok już rozumiem

hazdrubal 20.03.2009 20:32

Gizaaaaaaaaa :D

LAB 20.03.2009 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 695786)
haha całkiem możliwe :-p Tak jakoś po pierwszym przeczytaniu nasuneło mi się błędne ''myślenie''

ja_ka_ tak ok już rozumiem

a forumowi Legionisci jak zawsze na meczu :D

ToTylkoJa 20.03.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 695803)
a forumowi Legionisci jak zawsze na meczu :D

było mi wykupić pakiet ''hity wiosny'' to bym poszedł na mecz. Mam bardziej pilne wydatki, niz przepłacanie za takie ''hity''. Poczytaj o cenach, to wtedy możemy dalej pisać (chyba, że tak jak pisałem wcześniej, będziesz dopłacał mi do biletów).

PS swoją drogą, jaka cena biletu na mecz Wisły zatrzymała by Cię w domu? Pytam z ciekawości

Maciuś 20.03.2009 21:40

Bedzie remis w meczu Legii.

bigi333 20.03.2009 21:45

Bramka dla Legii wisi w powietrzu, oby Górnik dotrzymał ten wynik do końca.

Maciuś 20.03.2009 21:53

Urban nie doczeka konca sezonu tak cos czuje.

grzesiek632 20.03.2009 21:55

no trzeba teraz wygrac z Cracovia.... poprostu TRZEBA...

Witoldon 20.03.2009 21:56

Legia sama jest sobie winna, czinjama miał dwie 100%, a Giza wiadomo...

harthausen 20.03.2009 21:59

remis to dla nas korzystny wynik pod jednym waruneczkiem: trza wygrać z Craxą i nie ma to tamto :)

Ten wynik to porażka głównie dla warszawian, było nie było u siebie dwa punkty stracili.

Ale i Górnikowi w prostym liczeniu punktów niewiele daje, 18 punktów to i tak dalej ostatnie miejsce. Tyle, że wyniki z Lechem i Legią nie dołują a dają nadzieję, że w następnych meczach ze słabszymi będzie im już łatwiej.
Tylko, że ci słabsi nie położą się. Może i wyżej poprzeczkę postawią niż dziś Legia, bo gdy woda podchodzi do gardła a do nóg kamień przywiązany to nie ma zmiłuj.

Najważniejsze, by nasi wygrali. Raz, że Craxa, dwa, że inni się frajerują.

4fan_player 20.03.2009 22:00

Taa już się nie pompujcie. Tydzień temu była taka sama sytuacja wyszedł wielki huj.

irman 20.03.2009 22:01

Czym się tu emocjonować. Wszyscy grają dla Amicy. Oni w tym roku zdobędą mistrza i kropka.

Tzw. klasyk ledwo dało się oglądać. Legia cieniutka, Górnik po prostu nie ma za bardzo kim grać. Jeżeli trzeba atakować takimi fachowcami jak Pitry i Zachorski, to trudno się dziwić, że się walczy o utrzymanie. Mimo to mam nadzieję, że Heniek utrzyma ich w lidze. Zresztą w meczach z Amicą u siebie i Legią na wyjeździe zdobyli 2 pkt. My uciułaliśmy w takiej konfiguracji całe zero.

SkMk 20.03.2009 22:06

Legia gra słabiutko. Szkoda, że my nie jesteśmy w lepszej formie, bo przynajmniej miejsce w pucharach mielibyśmy pewne. I pytanie do legionistów : Jakieś kwasy na linii drużyna - kibice ?

diablo885 20.03.2009 22:06

irman na razie lech jakos fartem ciula te pkt ale nie ma bata aby grali na takim farcie przez nastepne 10 kolejkek.. jesli wygramy w poznaniu to wszystko sie moze wydarzyc bo 2 pkt to zadna strata

sevenheaven 20.03.2009 22:08

fajny wywiad z Iwańskim o kibicach i czemu nie wygrywają :D

felipe 20.03.2009 22:08

I jak ci Poznaniacy mają nie zdobyć mistrzostwa, skoro w tej drewnianej lidze nie mają nawet z kim rywalizować...?

tomaszek67 20.03.2009 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez diablo885 (Post 695854)
irman na razie lech jakos fartem ciula te pkt ale nie ma bata aby grali na takim farcie przez nastepne 10 kolejkek.. jesli wygramy w poznaniu to wszystko sie moze wydarzyc bo 2 pkt to zadna strata

może zaczną wygrywać bez farta po 2:0, 3:0 :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl