Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

fansorina 21.05.2018 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1501944)
Oczywiście, że płacą.

Jeśli płacą to szkoda, że nie raczyli dostarczyć Nam nowych strojów gdy Tele-Fonika zniknęła z naszych koszulek i graliśmy w koszulkach "acetonowych" :)

KoPer 21.05.2018 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1501951)
Jeśli płacą to szkoda, że nie raczyli dostarczyć Nam nowych strojów gdy Tele-Fonika zniknęła z naszych koszulek i graliśmy w koszulkach "acetonowych" :)

Trzeba jeszcze pamiętać o zobowiązaniach w drugą stronę ;)

Kapcok7 21.05.2018 16:03

Ja myślę ze Wisła dostała partie na rundę, czy tam kilka miesięcy z góry, i to że nagle TK zniknęła z koszulek nie zobowiązuje Adidasa do wyrzucenia tych już gotowych i zrobienia od nowa pustych. Dostali przydział który był w umowie i tyle, a pewnie dla Wisły lepiej było zmyć sponsora niż dopłacać za nowe to wyszło jak wyszło.

Co do plotek sam się śmiałem jak ktoś pisał o 4F aż do wczoraj, zapytałem kitman'a Wisły, sam stwierdził że Adidas raczej nie zostaje, Hummels albo 4F. Sam osobiście wole Adidasa, sceptyczny jestem co do obu marek.

JrQ- 31.05.2018 08:15

Orientuje się ktoś jaki jest czas realizacji zakupu koszulki z własnym nazwiskiem w oficjalnym sklepie?

fansorina 31.05.2018 09:14

Ja dostałem dwa dni po złożeniu zamówienia.

wiesniak842 01.06.2018 15:01

Ponoc jednak Adidas zostaje...

pan_premier 01.06.2018 15:06

Jeśli prawda była kara (1,5mln zł) która mieliśmy płacić za brak MP to nasz dług w adidasie jest taki że powinniśmy Bogu dziękować jeśli dostarcza nam te stroje w ramach rozliczenia za tamten dług....
i pewnie to potrwa jeszcze kilka lat :D

wiertar 01.06.2018 17:08

Wszyscy mają pewne info a każdy co innego pisze, Hummel, 4f adidas, New balance.... Nie głupio wam się tak ośmieszać jak okaże się że jednak gówno mieliście a nie pewne info?

ashkeczup 01.06.2018 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1503263)
Wszyscy mają pewne info a każdy co innego pisze, Hummel, 4f adidas, New balance.... Nie głupio wam się tak ośmieszać jak okaże się że jednak gówno mieliście a nie pewne info?

I zaraz przyjdzie regan, wklei filmik 'wszyscy wszystko wiedzą', będąc przy tym autorem najgłośniejszej żenady na tym forum w dziejach nowożytnych :rotfl::rotfl:

TIR_DO_SŁUBIC 01.06.2018 17:30

Albo szprotson, że zweryfikował informację i dwóch źródeł :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1501597)
majac chwile czasu postanowilem sprawdzic co tam w temacie koszulek...

i Panowie kajam sie.
Smialem sie z 4F a ponoc na 100 beda i tylko cos niespodziewanego moze spowodowac ze to sie zmieni...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson
szczerze mi ciezko w to uwierzyc, no ale w dwoch zrodlach sprawdzilem ....

Źródła takie jak kwity Meresińskiego :lol: Co to chłopie w takim razie za rzeczy niespodziewane się wydarzyły?

wiesniak842 01.06.2018 17:40

Nie wiem kto ma jakie info i w sumie malo mnie to interesuje. Piszac o Adidasie mialem na mysli dzisiejszy artykul Karcza z GK, na ktory przypadkiem wpadlem. Nie linkuje bo to gowno:D

Albo dobra, macie http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...dasa,13224044/

sedonh 01.06.2018 17:40

A napisalby ktos co regan takiego rzucil, ze zasłużył na taki tytuł?

szprotson 01.06.2018 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1503266)
Albo szprotson, że zweryfikował informację i dwóch źródeł :D

Źródła takie jak kwity Meresińskiego :lol: Co to chłopie w takim razie za rzeczy niespodziewane się wydarzyły?

Tirze. Wiesz jakie zmiany zaszly hmm powiedzmy tydzien temu?
W klubie wsrod osob podejmujacych pewne decyzje?

ale dobra nabijaj sie, ja sie tlumaczyl nie bede takie info bylo, na meczu a Monaco mozesz mi sie posmiac w twarz, mam nadzieje ze bedzisz chetny.

TIR_DO_SŁUBIC 01.06.2018 18:30

Nie rozśmieszaj mnie już więcej.

Kapcok7 01.06.2018 18:32

Jeśli zostaje Adidas analizując na szybko ich obecną ofertę koszulkową na sezon 2018/19 to najprawdopodobniej dostaniemy ten sam model co ostatnio Adidas Condivo w wersji 2018. Na szybko tak to by się prezentowało.

https://zapodaj.net/images/7d4bbc7d3d12d.png

serek.c2 01.06.2018 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1503271)
Nie rozśmieszaj mnie już więcej.

Szprotson adwokata nie potrzebuje, wspomnę tylko, że to poważny user. Jesteś tu od ledwie roku i to raczej Ty takimi tekstami rozśmieszasz co starszych forumowiczów.

TIR_DO_SŁUBIC 01.06.2018 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1503277)
Szprotson adwokata nie potrzebuje

Właśnie widzę, Panie pełnomocniku :lol:

Adidas to dobra opcja. Nie potrzeba nam niczego innego.

serek.c2 01.06.2018 20:27

On już swoje do Ciebie napisał jak widzę...

TIR_DO_SŁUBIC 01.06.2018 20:34

Dobra, dajmy spokój, do niczego to nie prowadzi.

Ja tylko dodam, że podobno na pewno w przyszłym sezonie Wisła będzie grać w strojach Prady. Mnie ciężko w to uwierzyć, ale tylko coś niespodziewanego może to zmienić...

szprotson 01.06.2018 20:43

Kolego, jebnałem babola, jasne, jak czas pokazuje powinienem nic nie pisac, w sumie wszyscy powinni tak zrobic i wtedy forum bedzie smigalo jak ta lala. Ale moja teoria nie była z dupy jak Twoja (z Pradą) , tylko byla weryfikowana w 2 zrodlach w tym u osoby ktory sama stawala z ofertą w klubie na ubieranie Wisły.
Pomine pewne informacje ktore na forum nie powinny ujrzec swiatla dziennego, ale moga byc na prv.

TIR_DO_SŁUBIC 01.06.2018 20:55

No już dobrze, dobrze, pożartowaliśmy, poprzekomarzaliśmy, tu i tu szpileczka. Idziemy do przodu.

Alonso19 01.06.2018 21:40

No to skoro adidas to najłatwiej byłoby im dać Tabelę 18 albo Registę 18, bo one są zarówno w wersji czerwono-białej jak i biało-czerwonej. Condivo 18 przedstawione przez Kacpoka7 nie jest jednak nieprawdopodobne jako iż adidas wciska ten model praktycznie każdemu w tym roku. Aczkolwiek wtedy wyjazdówka musi być inna, ponieważ biało-czerwonej wersji nie ma w katalogu (podobnie jest w przypadku Entrady 18). Zostaje miteam jeszcze tak jak obecne koszulki.

Szkoda w sumie, że nie 4F albo ktoś inny.

brylant17 02.06.2018 07:40

TIR_DO_SŁUBIC Jak będzie 4F to nie założysz ? tylko adidas ?

CrazyBoy96 02.06.2018 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedonh (Post 1503268)
A napisalby ktos co regan takiego rzucil, ze zasłużył na taki tytuł?

W zimowym oknie? zapowiedział pewną tzw. BOMBĘ transferową :D

Voin 02.06.2018 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapcok7 (Post 1503272)
Jeśli zostaje Adidas analizując na szybko ich obecną ofertę koszulkową na sezon 2018/19 to najprawdopodobniej dostaniemy ten sam model co ostatnio Adidas Condivo w wersji 2018. Na szybko tak to by się prezentowało.]

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alonso19 (Post 1503284)
No to skoro adidas to najłatwiej byłoby im dać Tabelę 18 albo Registę 18, bo one są zarówno w wersji czerwono-białej jak i biało-czerwonej. Condivo 18 przedstawione przez Kacpoka7 nie jest jednak nieprawdopodobne jako iż adidas wciska ten model praktycznie każdemu w tym roku. Aczkolwiek wtedy wyjazdówka musi być inna, ponieważ biało-czerwonej wersji nie ma w katalogu (podobnie jest w przypadku Entrady 18). Zostaje miteam jeszcze tak jak obecne koszulki.

W jednym z artykułów/wpisów na TT była mowa o tym, że mamy mieć unikatowy model zrobiony specjalnie pod Wisłę. Może skoro większa konkurencja o stroje była, to i Adidas z czymś.oryginalnym wyjdzie. Mam taką nadzieję.

Alonso19 02.06.2018 21:13

Sceptycznie bym do tego podchodził, adidas kilka lat temu zapowiedział, że chce się zacząć bardziej skupiać na większych klubach/reprezentacjach i to widać dobitnie po tym sezonie gdzie od kolejnych wyjazdówek (rzadziej domowych) w stylu condivo 18 człowiek już rzyga (wyjątek Ajax i Lyon, które o dziwo dostały registę). Dlatego też jak już miałoby być coś extra dla Wisły to obstawiałbym ponowne pójście w miteam.

Kapcok7 05.06.2018 20:55

Co zmiana strojów to zawsze to sama, zrobią coś pod Wisłę, obudźmy się, nic Adidas pod Wisłę nie zrobi, sprzedaż koszulek i pozycja Wisły w europejskim futbolu jest wielce niewystarczająca żeby Adidas się przejął naszymi strojami, dostaniemy katalog jak zawsze, coś pomieszają z kolorami w miteam i tyle, to też trzeba rozumieć przez ten "unikatowy model" bo teoretycznie katalogówek w tych kolorach w których Wisła grała w zeszłym sezonie w sklepach nie było (były w innych) . Wytłaczany herb z tyłu jaki kiedyś mieliśmy to i tak było wiele.

tsw biała gwiazda 05.06.2018 22:32

Ciekawe czemu jeszcze oficjalnej informacji nie dali o przedłużeniu umowy skoro koszulki już w produkcji. Przecież jak zostajemy z adidasem to nic nie stoi na przeszkodzie, aby dać już komunikat.

Karherop 05.06.2018 22:58

Może Adidas sobie zazyczyl aby zrobić to wraz z prezentacja koszulek 7 lipca.

d 05.06.2018 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapcok7 (Post 1503517)
Co zmiana strojów to zawsze to sama, zrobią coś pod Wisłę, obudźmy się, nic Adidas pod Wisłę nie zrobi, sprzedaż koszulek i pozycja Wisły w europejskim futbolu jest wielce niewystarczająca żeby Adidas się przejął naszymi strojami, dostaniemy katalog jak zawsze, coś pomieszają z kolorami w miteam i tyle, to też trzeba rozumieć przez ten "unikatowy model" bo teoretycznie katalogówek w tych kolorach w których Wisła grała w zeszłym sezonie w sklepach nie było (były w innych) . Wytłaczany herb z tyłu jaki kiedyś mieliśmy to i tak było wiele.

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale to nie do końca tak było, bo typowy "miteamowy" wzór jak pół ligi dostaliśmy dopiero w przypadku ostatniego kompletu. Wcześniej były to lekko modyfikowane katalogówki, ale jednak nie do zrobienia chałupniczo na stronie miteam, tak jak np. stroje Śląska czy Górnika. Ostatnio zlecieliśmy do poziomu reszty ligi (z wyłączeniem Legii), ale to była logiczna konsekwencja stagnacji w tabeli.

Alonso19 06.06.2018 00:55

Tak to prawda, od drugich koszulek adidasa (2011/2012 jeśli się nie mylę) do tych ostatnich (2016/2017) były dedyki, wcześniej był 100% katalog a teraz była opcja miteam.

Pero 08.06.2018 13:48

No to juz pewne że dalej Adidas.

brylant17 08.06.2018 15:32

W sumie dobrze, po co kombinować chociaż ja chciałem by był ktoś z Polski np.4F lecz adidas też jest dobry.Ciekawe jakie stroje nam zrobią

wiesniak842 08.06.2018 15:51

Po tym co zobaczylem w tamtym roku (biala wyjazdowka), w zyciu nie kupie tego gowna od adidasa. Nie chodzi o sam kroj czy wyglad tylko o jakosc i cene.

Blaszczu16 08.06.2018 17:53

Ja sie zastanawiam nad kupnem nowej koszulki meczowej? Moglby jeszcze ktos napisac o trykotach od adidasa, bo opinia wiesniaka nie zacheca do zakupu?

wiertar 08.06.2018 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1503691)
Po tym co zobaczylem w tamtym roku (biala wyjazdowka), w zyciu nie kupie tego gowna od adidasa. Nie chodzi o sam kroj czy wyglad tylko o jakosc i cene.

A czemu? Pytam bo akurat
akurat biała wyjazdowka mi się podobala

Kapcok7 08.06.2018 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1503524)
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale to nie do końca tak było, bo typowy "miteamowy" wzór jak pół ligi dostaliśmy dopiero w przypadku ostatniego kompletu. Wcześniej były to lekko modyfikowane katalogówki, ale jednak nie do zrobienia chałupniczo na stronie miteam, tak jak np. stroje Śląska czy Górnika. Ostatnio zlecieliśmy do poziomu reszty ligi (z wyłączeniem Legii), ale to była logiczna konsekwencja stagnacji w tabeli.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alonso19 (Post 1503525)
Tak to prawda, od drugich koszulek adidasa (2011/2012 jeśli się nie mylę) do tych ostatnich (2016/2017) były dedyki, wcześniej był 100% katalog a teraz była opcja miteam.

Mylicie się Panowie, wtedy po prostu nie było jeszcze aplikacji Miteam, wszystkie wcześniejsze stroje włącznie z ostatnim to katalogi z lekko zmienionymi kołnierzykami albo pomieszanymi kolorami. Teraz istnieje wspomniany miteam dzięki któremu sami sobie możemy te "dedyki" stworzyć, mieszając kolory, albo dodając inny kształt kołnierzyka, wcześniej aplikacji nie było, adidas sam je tworzył, jedyna róznica.

https://img-cdn.shopgate.com/24388/1...e&fillc=FFFFFF

Bo chyba zmiana w porównaniu do tego "katalogu", nie jest problemem w obecnym miteam.

Swoją drogą śmieszy trochę to przeganianie się co, kiedy i dla kogo jest dedykowane. Zacznijmy od zdefiniowania słów co znaczą słowa "dedykowane koszulki" bo rozumień to chyba jest tyle ile osób na tym forum. Po pierwsze dedykowanego modelu który jest niepowtarzalny nie dostaniemy nigdy, bynajmniej nie od Adidasa czy Nike, bo takie dostają tylko kluby z "topu" Real, Barca... czy też reprezentacje. Model katalogowy ze zmienioną kolorystyką pod nas (kształt kołnierzyka, kolory pasków itd. które odróżniają koszulkę od gładkiej która znajdziemy w sklepie Adidasa) dostajemy zawsze, teoretycznie też jest niepowtarzalny bo identycznej kolorystyki nie ma żaden inny klub, Adidas przygotowuje z reguły takie komplety dla klubów z którymi ma bezpośredni kontrakt (Obecnie w Polsce chyba tylko Wisła i Legia, reszta z jakimiś sklepami sportowymi które dostarczają im stroje Adidasa). Po za tym dedykowane można uznać takie który mają niepowtarzalny szczegół który nie jest dostępny od ręki, taki jak np. Tłoczony herb z tyłu jaki mieliśmy w przedostatnim komplecie, jakiś tekst na kołnierzyku, datę... Więc jedyne na co możemy liczyć to to że Adidas zaskoczy nas takim dedykowanym pod nasz klub detalem na koszulkach.

Myślę że taki koszulki jak ma obecnie Dynamo można nazywać pełnoprawnie dedykowanymi :> pomarzyć można.
https://i1.wp.com/footballfashion.or...size=550%2C311

wiesniak842 08.06.2018 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1503696)
A czemu? Pytam bo akurat
akurat biała wyjazdowka mi się podobala

Wiesz, ile osob tyle opinii. Wyrazilem tylko swoje zdanie. Ogolnie z wygladu tez mi sie bardzo podobala i bylem za jej kupnem ale jak "wzialem do reki" i zalozylem to mi sie szybko "odpodobala". Nie wiem moze tylko ja tak mam ale wydaje mi sie, ze nasze wczesniejsze modele adidasa byly jakies solidniejsze a cena raczej sie nie zmienila.

krzaq12 08.06.2018 19:27

Cytat:

Ja sie zastanawiam nad kupnem nowej koszulki meczowej? Moglby jeszcze ktos napisac o trykotach od adidasa, bo opinia wiesniaka nie zacheca do zakupu?
Ja posiadam trzy meczowe koszulki Wisły Kraków od firmy adidas. Z sezonu 2011, 2014 i obecny model wyjazdowych trykotów z sezonu 2017/18.
Osobiście mogę polecić, mega trwałe, dobra jakość, wielokrotnie prane, nic się nie dzieje, dość przyjemne w dotyku. Nie wiem co jeszcze mogę napisać. Tylko tyle, że pewnie nowe trykoty również zakupię ;)

Alonso19 08.06.2018 22:25

Miteam istnieje od jakoś 2012 roku, w naszej Ekstraklasie Korona Kielce jako pierwsza miała stroje z niego a zaraz potem Górnik Zabrze (w obu przypadkach były to domowe koszulki). :)

Faktycznie wiele zależy od tego kto jak definiuje "dedykowanie", przyjęło się jednak, że dedyki są wtedy gdy nie jest to koszulka stricte z katalogu tzn sam design może być katalogowy (to się tyczy też największych zespołów, bo oni też miewali i miewają katalogowe designy) ale ma np kolory inne niż te w katalogu. Tak że Wisła miała dedyki właśnie w tych latach o których pisałem no może domówka z lat 2013/2015 to była taka quasi-dedykowana, bo faktycznie zmiana rękawów z białych na czerwone to trochę mało.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl