Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

1q2 30.06.2011 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1119188)

A pamiętam jak z tydzień temu wyśmiewano się ze mnie że takich przepisów nie mogą dać.

Sory ale najpewniej znów się kompromitujesz bo na moje to przepis o max 17 obcokrajowcach, był już w tym sezonie.Jeśli nie to ja się skompromitowałem;) ale nie mam czasu teraz w tym grzebać

KOALIK 30.06.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1119157)
Jestem prawie pewien, że tych 3 wychowanków moze być równoczesnie liczonych w tej 5 wyszkolonych w kraju
wiec miejsc dla obcokrajowców moze byc 20

E: Jednak mój błąd faktycznie jest tylko 17 miejsc dla obcokrajowców

faraway - wejdź na oficjalna

Nie masz racji. W kadrze składającej się z 25 zawodników musi być ośmiu szkolonych w Polsce. Skoro Małecki spełnia wymogi wychowanka Wisły, to po prostu będzie trzeba jeszcze zgłosić siedmiu piłkarzy (w tym minimum dwóch wychowanków).

Baala 30.06.2011 19:04

Basałaj w wiadomościach powiedział, że Wisła chce Bitona.

faraway 30.06.2011 19:05

Dzięki za info. Szkoda mi trochę Siwakowa ;/

SWEET_83 30.06.2011 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1119208)
Basałaj w wiadomościach powiedział, że Wisła chce Bitona.

Tak ja tez słyszałem. Na to wskazuje ze Bilton i Diaz i skład zamkniety

Marcin_fan 30.06.2011 19:12

nie wiem czy w tym temacie ale coś mnie zaciekawiło, otóż na tvp1 podczas wiadomości sportowych w krótkim materiale i polskiej ekstraklasie ( odnośnie startu Polskich zespołów w europejskich pucharach ) wypowiadał sie Prezes Basałaj odnośnie personaliów w klubie tylko dokładnie nie wiem o co był pytany... Chyba o to kto wzmocni Wisłę przed el. LM i wymienił nazwiska Michaela Lameya, Juniora Diaza i Dudu Biton'a... Zeby nie było że jakies ploty czy "swoje źródła " mówię tylko to co usłyszałem na publicznej
Edit: Zostałem uprzedzony ;)

tomasz_19 30.06.2011 19:12

no to by było pięknie... liczę na transfer Bitona bo to może być bomba... nie porównuję go do Melexa bo to zupełnie inna charakterystyka piłkarza, ale z pewnością jest to piłkarz który prezentuje dobrą jakość w ofensywie... oj byłoby ciekawie rywalizacja Genkova z Bitonem :D

dawno tak nie było, że będziemy mieć 2 piłkarzy na jedną pozycję... jedyne co budzi zastrzeżenia to pozycja lewego obrońcy... no ale rozumiem, że nie mamy kasy, żeby wzmocnić tą pozycję i całą kasę przeznaczono na wzmocnienie siły rażenia.

Angmir 30.06.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1119204)
Nie masz racji. W kadrze składającej się z 25 zawodników musi być ośmiu szkolonych w Polsce. Skoro Małecki spełnia wymogi wychowanka Wisły, to po prostu będzie trzeba jeszcze zgłosić siedmiu piłkarzy (w tym minimum dwóch wychowanków).

Nie trzeba miejsca są opcjonalne nie musisz zająć wszystkich wtedy po prostu zgłaszasz mniej piłkarzy do Ligi.

rafal777 30.06.2011 19:24

Dajcie jaki filmik z tym Bitonem.

bloodraven 30.06.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1119219)
Nie trzeba miejsca są opcjonalne nie musisz zająć wszystkich wtedy po prostu zgłaszasz mniej piłkarzy do Ligi.

Po co wprowadzasz zamieszanie? Miejsca dla wychowanków narodowych są obligatoryjne i muszą być zapełnione co do joty. Istnieje także minimalna liczba zgłoszonych zawodników.

willow 30.06.2011 19:28

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/liga...nsowac/4797202

tofik 30.06.2011 19:38

Chyba się prezes wygadał o Bitonie :) Oby wypaliło.

tomek100 30.06.2011 19:41

Bogdan się nieźle wygadał :)

alexx 30.06.2011 19:41

Prezes wymienił Chaveza, Lameya, Ilieva, Bitona, Diaza i Nuneza a co z Jovanovicem?Mam nadzieję, że tylko sobie zapomniał i zostanie podpisany...

Kamson 30.06.2011 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx (Post 1119233)
Prezes wymienił Chaveza, Lameya, Ilieva, Bitona, Diaza i Nuneza a co z Jovanovicem?Mam nadzieję, że tylko sobie zapomniał i zostanie podpisany...

A może już został podpisany?

:)

alexx 30.06.2011 19:48

Ok ale Chavez, Lamey i Iliev też już są podpisani a o nich wspomniał. Liczy się konsekwencja;p

Antystenes 30.06.2011 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx (Post 1119233)

Jeszcze wcześniej dodał, że chcą sciągnąć 5 zawodników..wymienił sześciu, bo dodał Chaveza, byli to Lamey, Iliev, Diaz, Biton i Nunez...czyli pięciu. Tyle ilu niby chcą zakontraktować.
Gdzie ten Jovanović?

tofik 30.06.2011 19:52

Od transferów prezes ma Stana Valckxa, a od liczenia nikogo, bo Wilczka zwolnili jeśli dobrze kojarze. Mógł się pomylić.

pawelo84 30.06.2011 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1119230)
Chyba się prezes wygadał o Bitonie :) Oby wypaliło.

To byłby kozak transfer. Ten zawodnik wydaje się być lepszy niż Despotovic.

filip123 30.06.2011 19:55

Jovanovic sie juz wygadal ze podpisal wstepna umowe a oficjalnie podpisze z Nunezem na konferencji po obozie w Holandii ;P

Antystenes 30.06.2011 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1119224)
Dajcie jaki filmik z tym Bitonem.

podbijam..

zależy kogo..wpisz sobie Nunez przykładowo
vvvvvvvv.

Domello 30.06.2011 19:59

^^^^
Naprawde tak ciezko jest wejsc na YouTube i imie wpisac?
http://www.youtube.com/watch?v=au9425uEjro

fanfan 30.06.2011 20:02

Pewnie zapomniał o Jovanoviciu , mając w pamięci jego poprzednie wywiady można stwierdzić ,że to nic nowego.
Ja mam nadzieję ,że w naszym klubie nie będzie myślenia " musi być Liga Mistrzów " i w razie nieawansowania do fazy grupowej tych rozgrywek nie zostanie ,np. zwolniony trener albo sprzedani najlepsi piłkarze by " ratować budżet" a drużyna tym samym zostanie poważnie osłabiona przed dalszą częścią sezonu ! Gdyby właściciel wydał jakieś 6 - 8 mln euro na wzmocnienia to wtedy mógłby wymagać awansu do LM ale teraz My nie mamy na tyle mocnej drużyny żeby wymagać od niej awansu do fazy grupowej LM ! My to możemy osiągnąć a nie musimy !!! I w razie W. nie powinno być niszczone to co zostało zbudowane przez ostatni rok tak jak to już bywało w naszym klubie tylko drużyna powinna być dalej cierpliwie i rozsądnie budowana według wcześniej nakreślonego planu - tylko w taki sposób możemy zbudować solidny zespół którym będziemy mogli się pochwalić w Europie!

kacpaw91 30.06.2011 20:03

Biton to podobny typ napastnika do Genkova?

szprotson 30.06.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1119241)
Od transferów prezes ma Stana Valckxa, a od liczenia nikogo, bo Wilczka zwolnili jeśli dobrze kojarze. Mógł się pomylić.

od liczenia jest człowiek cięcie

willow 30.06.2011 20:20

Jeśli Wam się wydaje, że w polskiej lidze Biton będzie miał tyle miejsca, takich drewnianych obrońców za przeciwników i takich serdecznie kulawych bramkarzy, jak na tym youtubie, to macie racje.
Wydaje Wam się.

PANDEM0NIUM 30.06.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1119268)
Jeśli Wam się wydaje, że w polskiej lidze Biton będzie miał tyle miejsca, takich drewnianych obrońców za przeciwników i takich serdecznie kulawych bramkarzy, jak na tym youtubie, to macie racje.
Wydaje Wam się.

No tak, przecież w polskiej lidze grają obrońcy klasy Puyola, Subotica i Lucio.

skeba 30.06.2011 20:25

Cytat:

No tak, przecież w polskiej lidze grają obrońcy klasy Puyola, Subotica i Lucio.
Obecnie ciężko wskazać ligę słabszą od naszej :)
Na pewno liga Izraelska, czy Belgijska - przerasta naszą i to nie ulega wątpliwości

Tenzen 30.06.2011 20:29

Biton chyba na prawdę musi być bardzo blisko :) Raczej Basałaj nie walnął by takiej gafy by przypadkiem wygadać się o zawodniku z którym prowadzone są trudne negocjacje.

fanfan 30.06.2011 20:32

Tylko gorzej będzie jak przez to wygadanie Prezesa transfer pójdzie się jeb.. :/ nie zdziwiłbym się .
Stan stara się za wszelką cenę wszystko zachować w tajemnicy i mówi wprost że rzucanie nazwiskami może zaszkodzić ewentualnemu transferowi a nagle Pan Basałaj oświadcza wszystkim we wiadomościach sportowych z kim to chcemy podpisać kontrakty :) dziwne trochę ale zobaczymy co z tego wyjdzie no chyba że Ci zawodnicy są już zaklepani .

Martinus 30.06.2011 20:36

Cytat:

Wydaje Wam się.

Nie no oczywiście, gość regularnie strzelał bramki w lidze izraelskiej i najsłabszej drużynie ligi belgijskiej gdzie nie miał zapewne wielu sytuacji to tym bardziej powinien strzelać w naszej lidze.Jeżeli komuś na prawdę przyszłoby do głowy krytykowanie tego transferu to powinien zmienić psychoterapeutę...

picasso 30.06.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1119280)
Tylko gorzej będzie jak przez to wygadanie Prezesa transfer pójdzie się jeb.. :/ nie zdziwiłbym się .
Stan stara się za wszelką cenę wszystko zachować w tajemnicy i mówi wprost że rzucanie nazwiskami może zaszkodzić ewentualnemu transferowi a nagle Pan Basałaj oświadcza wszystkim we wiadomościach sportowych z kim to chcemy podpisać kontrakty :) dziwne trochę ale zobaczymy co z tego wyjdzie no chyba że Ci zawodnicy są już zaklepani .

ale to przecież żadna tajemnica...wszyscy o tym mówia,a on tylko potwierdził.

skeba 30.06.2011 20:39

Cytat:

Proszę. W największych ligach na świecie już na tydzień przed podpisaniem kontraktu wiadomo, że np Cristiano będzie w Realu, a u nas informacje o jakimś szaraku z Izraela są skrywane...
Przecież media za granicą nie śledzą, co się dzieje w TVP 1 i nagle nie zarzucą sieci na niego, bo jak Wisła się nim interesuje - to musi być dobry, proszę was.

Ogryzek 30.06.2011 20:42

Ile Biton strzelił bramek w lidze belgijskiej? 5? To tak w kwestii regularnego strzelania. Gdyby strzelał regularnie to nie byłoby tematu Bitona w Wiśle. Co nie znaczy że u nas nie błyśnie:)

A Diaz to dobry pomysł, waleczny przecinak sprawdzony w Wiśle się przyda.

River 30.06.2011 20:47

Cytat:

Wydaje Wam się.

A ja jestem ciekaw ile miejsca jesienia w lidze bulgarskiej mial Genkow...

....a niektorym to sie nie dogodzi. Bilans Bitona z minionego sezonu (liczac jesien w lidze izraelskiej i wiosne w belgijskiej): 27 spotkan - 17 bramek. Bilans co najmniej przyzwoity. Bramki strzelac umie a tego powinnismy oczekiwac od napastnika.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1119292)
Ile Biton strzelił bramek w lidze belgijskiej? 5? To tak w kwestii regularnego strzelania. Gdyby strzelał regularnie to nie byłoby tematu Bitona w Wiśle. Co nie znaczy że u nas nie błyśnie

W Belgi gral tylko wiosna i gral w najslabszym klubie.
Jesienia w lidze izraelskiej w 15 meczach 12 bramek. To tak w kwestii regularnego strzelania.

willow 30.06.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1119285)
Nie no oczywiście, gość regularnie strzelał bramki w lidze izraelskiej i najsłabszej drużynie ligi belgijskiej gdzie nie miał zapewne wielu sytuacji to tym bardziej powinien strzelać w naszej lidze.Jeżeli komuś na prawdę przyszłoby do głowy krytykowanie tego transferu to powinien zmienić psychoterapeutę...

Martinus przyhamuj trochę to kozaczenie, ok?
Nigdzie nie krytykuje tego transferu, zwracam uwagę na różnice w pewnych uwarunkowaniach między naszą ligą a izraelską.
Odsyłam również do pewnej wypowiedzi Maora który stwierdził, że w Izraelu gra się łatwiej i ma się więcej miejsca na boisku.
A Bitonowi życzę jak najlepiej, o ile do nas trafi.

bonawentura 30.06.2011 20:51

Biton to całkiem ciekawy zawodnik. Myślę, że naturalny zastępca i następca Genkova. Tylko mam nadzieję, że za Bitona zapłacimy wreszcie i będzie nasz, a nie że będziemy go wypożyczali.

wojteqs80 30.06.2011 20:56

Czasami odnoszę wrażenie że nawet jakby do nas przyszedł Raul to zaczęłoby się narzekanie że za stary i wypalony.... ludzie jest czerwiec i są wzmocnienia kadra prawie gotowa trochę optymizmu.

Dean 30.06.2011 20:57

Ale co z tym Jovanoviciem... niedopowiedzenie, zakupiony czy rzeczywiście fiask?

derr 30.06.2011 20:58

myslałem ze jeden starszy brat w wierze wystarczy..........................

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl