![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Pozmieniało sie? :D |
Fajnie. Zawsze lubiłem Diaza, i uważam, że to bardzo solidne uzupełnienie składu. Mimo, że to oczywiście człowiek chaos :)
|
http://www.dailymotion.com/video/xbb...io-nunez_sport
Czy to jest na pewno ten sam piłkarz, który jest u nas? Bo na filmiku wydaje się nieco wyższy niż na zdjęciach ze zgrupowania... Z góry dzięki i sorry jak było :) Oldpara, no właśnie, uzupełnienie... a miały być wzmocnienia ehh ale dobra, ja na razie się nie wypowiadam. Poczekamy, zobaczymy :) |
Sorry.
Do usunięcia. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja widziałem go raz przy piłce, wtedy jak go Chavez pięknie zrównał z ziemią :)
|
Mnie bardzo cieszy powrót Diaza. Mimo wcześniejszych zapowiedzi, że Nunez to pomocnik, myślę, że będzie wystawiany z biegiem czasu na lewej obronie. Diaz jak będzie zdrowy, to myślę, że będzie ulubieńcem Maaskanta. Nie oszukujmy się. Zapier.. za trzech i nie boi się odpowiedzialności. Jako nieliczny, gdy drużynie nie idzie bierze grę na swoje barki i stara się wnieść coś pozytywnego. Nigdy nie gra na alibi. Ruchy ma jakby ślamazarne, trochę chaotyczny, ale każdemu przeciwnikowi skutecznie utrudni życie. Oczywiście lewa strona obrony, przy szybkim przeciwniku na pomocy to nigdy nie kończyło się dobrze. Jego pozycja to defensywny pomocnik. Bardzo dobry ruch Wisły. Lepszy od Sivakova. Byle udało się go za rok wykupić..
Skłąd wg. mnie będzie wyglądał teraz tak: Pareiko Nunez-Chavez-Jaliens(Bunoza)-Jovanović Kirm(Iliev)-Diaz(Wilk)-Sobol-Melikson-Małecki Genkov Bardzo dużo obiecuję sobie po Nunezie. Do Lameya jakoś trudno mnie przekonać. Ilieva podejrzewam, że będzie można ocenić po dwóch meczach(zaangażowanie). Jovanović albo będzie naprawdę zajebisty albo utonie w głębokich rezerwach na..5lat. |
Rany boskie Diaz w Wiśle masakra. Za pierwszym razem był słaby a teraz to już w ogóle. Na słabsze drużyny pokroju Korony, Cracovii, czy Widzewa pewnie wystarczy ale na puchary to za mało. Jak na razie mamy 3 nowych zawodników i dwóch prawie mamy.
Na papierze to okienko nie zachwyca (mówię o trzech pewnych transferach) zobaczymy jak zaczną grać o stawkę. PS: Orientuje się ktoś czemu kontrakty z Nunezem i Jovanovićem nie zostały jeszcze podpisane? |
Cytat:
Nie podoba mi sie tylko wyporzyczenie - pokazuje to ze Diaz jest zapchajdziurą na ten sezon a potem z powrotem wraca do Belgii. Nikt nie oszukuje sie ze Diaz to na stałe tylko taka prowizorka - to znie fajnie świadczy o scoutingu i transferach. |
Haha jak ktoś zobaczy mój profil i policzy ile razy byłem w........ na diaza :) Za te jego straty piłki i podawanie do przeciwnika,za te zagrania w kosmos :)
I teraz wraca :) Oby odmieniony Po Mariuszu Pawełku był według mnie drugim największym zagrożeniem dla naszej drużyny :P Ale co by o nim złego nie mówić w ofensywie całkiem nieźle sobie radził |
Diaz to dobry pomysł na chwile bo za rok będzie znowu kłopot:( i szukanie nowego zawodnika. Ciekawe czy Diaz wygra rywalizacje o miejsce w pierwszej 11.
|
Cytat:
Zastanawiam sie co sie z Toba dzialo jak Wisla zajela 8 miejsce w lidze... |
Diaz nada się do gry w pucharze Polski :D Ewentualnie jak złapie nas jakaś plaga kontuzji. Czy ja dobrze pamiętam, że Skorża próbował go na pozycji defensywnego pomocnika? Wtedy byłby zmiennikiem dla Sobola dla duetu Sobol - Wilk.
|
Nie wiem dlaczego tylu osobą nie podoba się Diaz , gdy był zawodnikiem Wisły stanowił jej mocny punkt. Jest groźny przy stałych fragmentach ma niezły strzał z dystansu zawsze jest to alternatywa dla Paljicia .
|
Sezon jest długi i będziemy grać- oby jak najdłużej -w kilku rozgrywkach równocześnie, więc powrót Diaza witam z radością. Co nie znaczy, że nie wolałbym kogoś lepszego na lewą obronę. No ale przynajmniej jest jakaś alternatywa dla Dragana.
Nie ma co załamywać rąk - jeszcze tylko napastnik i będzie całkiem dobrze. Ludzie - koniec czerwca a kadra prawie skompletowana:) |
dlatego ze Diaz to krok wstecz a nie do przodu.
|
Dlatego, że przychodzi grać na lewą obrona
gdzie sie zupełnie nie sprawdzał Jak sobie przypome jak go Peszko w któryms meczu objeżdżał to... brrr.... |
Diaz to żaden lewy obrońca. Niektórzy mają słąbą pamięć albo są kibicami od miesiąca. Mecz z Lechem był jednym z niewielu gdy Diaz grał na lewej obronie. Zagrał tragicznie. Powinien dostać z 3 czerwone wtedy. Robili go wszyscy. Gdy grał w środku nie było źle, ale na BOGA TO NIE JEST LO!!
|
To bedzie LO i juz...
Dobrze ze to nie Wy jestescie trenerami.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przyjscie Diaza jest ok i tyle w temacie
|
Ja to wiedzę inaczej...
Jeśli Diaz przychodzi zamiast Sivakowa na defensywnego pomocnika, to ok tam radził sobie całkiem dobrze. Natomiast jeśli Maaskant widzi go jako lewego obrońce, no to mamy kłopot...wtedy trzeba będzie modlić się o zdrowie Dragana, ponieważ nie wierzę, iż "człowiek chaos" jest w stanie wygrać z nim rywalizację na tej pozycji mimo, żę Dragan również nie jest idealnym LO Mam nadzieję, że jest to opcja tymczasowa, ponieważ napewno nie jest to zawodnik mogący realnie wzmocnić nasz zespół, jedynie jako alternatywa dla Sobola i Wilka wrazie gdyby jeden z nich złapał kontuzję. |
Cytat:
|
tak samo mozna przypominac mecz Diaza z Beitarem gdzie strzelil gola, tak samo mozna jak z Lechem go objezdzali. gosc jest zadziorny i tyle, na DP jest ok i nic wiecej.
Ja wam powiem kogo nam potrzeba na DP. Mauro Cantoro. |
Diaz to typowy lewy obrońca. LO często są przesuwani na DP lub ŚO (np Dudka lub Wawrzyniak). Daję sobie rękę uciąć że Diaz będzie grał na LO. Tak właśnie grał za Maaskanta. Wszyscy ludzie którzy wypominają mu mecz z Lechem kompromitują się całkowitym brakiem wiedzy o tej sytuacji. Proponuje prześledzić przyczyny tak słabej dyspozycji Diaza w tym meczu bo było o tym swego czasu bardzo głośno.
P.S. Za Sivakova został sprowadzony Nunez o czym w wywiadzie mówił sam Maaskant |
lepiej jakby może jakby nikogo nie było co nie??dajcie sobie siana dobrze że Diaz jest bo jest solidnym obrońcą a Paljić dostanie konkurencje!
|
Cytat:
PS: Skoro już wjechałeś na ten temat to muszę Cię uspokoić. Z Wisłą jestem od czasów w których zajmowała niższe miejsca niż 8 i nadal żyje... Przemyśl sobie i bez odbioru. PS 2: Polskie znaki diakrytyczne nie są dla zabawy. Nie kalać języka ojczystego! |
Przyjście Diaza jest ok, też tak uważam. Kadra musi być szeroka, nie możemy popełnić tego samego błędu co Pyry, które po Lidze Europy nie miały siły na ligę. Trzeba walczyć na kilku frontach. Junior Diaz to taka typowa "zapchajdziura", może grać na defensywnym pomocniku, może też grać na lewej obronie. Jednak moim zdaniem ławka rezerwowych to aktualnie najlepsze dla niego miejsce. Traktuję go jedynie jako formę uzupełnienia kadry, jako "strażaka" na wypadek kontuzji, bądź przemęczenia któregoś z graczy na jego pozycji (Paljić, Wilk).
|
Peszko objeżdżał jeszcze wielu innych teoretycznie lepszych z innych lig za przyjsciem których połowa by tu piszczała z zachwytu.Prawda jest taka,ze odszedł z Wisły do teoretycznie silniejszej ligi ,gdzie grał w postawowym składzie do czau kontuzji.Teraz wypozyczyli Go ,zeby sie odbudował,a dla nas to tez jet ok.Jakby tak np. w swoim dobrym czasies wrócił do nas Żurawski z Celticu po kontuzji to byscie też biadolili?Może nie ta sama klasa ,ale zawodnik na dobrym poziomie znajacy już częsc zespołu, polską ligę jak i puchary.
|
Logiczne, że gdyby Maaskant nie chciał pracować z Diazem to nie ściągano by go znowu do Wisły.
To uniwersalny gracz, który poradzi sobie na lewej obronie i na defensywnej pomocy. Jeszcze napastnik i mamy komplet. Przypomnijcie mi sytuację, kiedy polski klub przed eliminacjami LM nie tylko się nie osłabił, ale jeszcze wzmocnił? Nie jest źle, trochę optymizmu. Jest spora szansa na pokazanie w Europie dobrej piłki i ja w to wierzę. |
Niech tylko przypomnę:
Melikson słaby, bo grał tyle w Izraelu, nikt go nie wypatrzył, nie sprawdził się w Beitarze. Genkov słaby, bo nie sprawdził się w Dynamie Moskwa i strzelał tylko w Bułgarii. Pareiko słaby, bo stary i grał tylko w Rosji, miał "mało" występów w słabej reprezentacji Estonii. I tak również mógłbym wspomnieć Sivakova czy Jaliensa- co najmniej przyzwoitych zawodników. Czy wy naprawdę nie możecie się wstrzymać z oceną tych transferów. Nie bójcie się, Stan Valckx widział Diaza w 4 meczach Gold Cup, w których Kostarykanin wystąpił i wie na co go stać. Z pewnością chce go też Maaskant. Czy wy za każdym razem musicie udowadniać swoje "znawstwo" i już stawiacie kreskę na Diazie? Większość przez jeden nieszczęsny mecz z Lechem. Ja go bardziej pamiętam za mecze z Beitarem, Tottenhamem czy Barceloną- bardzo dobrymi przeciwnikami, w których prezentował się świetnie. Nie twierdzę w żadnym wypadku, że Junior okaże się wzmocnieniem. Na oceny trzeba po prostu poczekać. Z pewnością na plus zaliczyć mu można zachowanie przy stałych fragmentach gry, waleczność, niezłe górne piłki, dobre podania, a przede wszystkim- uniwersalność. My koniecznie potrzebujemy jeszcze jednego defensywnego pomocnika i lewego obrońcę. Tutaj załatwiamy sprawę za jednym zamachem. |
jaki zawodnik na dobrym poziomie? nie łapie się do składu 8 drużyny belgii ;/ + jego magiczne przyjecie na 10 m i później na prostych nagach kosa ;/ jestem na nie ! tak samo jak transfer Lameya ;/ !
sto razy lepiej było zostawić czikosza młody i do tego reprezentant i wcale nie drogi ! a jak nie już wole żeby szanse dostał czekaj :) owszem nasz dyrektor sportowy robi dobra robote ...ale coś mi sie wydaje ze nie które transfery sa na sztuki i jestem pewien że Lamey zagra w pierszych 3 meczach a później bedzie lawa tak jak branco ! oby sie powiodło Diazowi ...ale tak na marginesie nast. zawodnik przyszedl sie do nas odbudować albo wyszkolić (patrz. cikosz jak przyszedl byl strasznie słaby a jego ostatnie mecze były b.dobre i poszedł za darmo nowy mlody reprezentat wyszkolony) |
Cytat:
|
Diaz nie grał w pierwszej 11, bo miał kontuzje !
Z początku grał - czy to do ludzi nie dociera ? On może być uzupełnieniem, w razie, gdy złapie kontuzje, by nie było sytuacji, że musimy grać Burligą. |
Cytat:
A co do wypozyczenia Diaza..?? Jestem na Tak :) |
Ja się cieszę z tego transferu :)
Diaz zawsze był waleczny. Jak sie nie ma umiejętności takich jak przeciwnik to się walczy, gryzie trawę, Juniora Diaza z takiej strony właśnie pamiętam. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl