![]() |
Cytat:
|
Również jestem przeciwnikiem sprowadzania kolejnych mało wartościowych piłkarskich półproduktów z naszej ligi typu Bonina, Sotirovica czy Lisowskiego. Nie na takich zawodnikach buduje się silny klub, zdolny do pokazania czegokolwiek pozytywnego również w pucharach. Jeśli coś ma się zmienić na lepsze, po prostu trzeba sprowadzać piłkarzy znacznie lepszych jakościowo. Warto też myśleć o zakontraktowaniu "prawdziwych gwiazd" (oczywiście, w polskiej skali) i stworzeniu dla nich specjalnego pułapu płacowego - dla zapełnienia stadionu i rozkręcenia marketingu. Tegoroczne zyski transferowe oraz przebudowany stadion na pewno dają tu Wiśle największe możliwości działania w całej dotychczasowej historii.
|
Biorąc pod uwage poprzednie okienko transferowe, to dobrze że "takie" nazwiska pojawiają się w prasie. To znak, że ich nie podpiszemy. Ufff
|
Wisła zainteresowana Wróblem... kolejny nielot interii :)
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1568784 |
Cytat:
|
Palermo definitywnie rezygnuje z Glika
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,2193,ti...wiadomosc.html może jednak sobie tego Glika odpuścic ? Palermo też zrezygnowało z Matusiaka i u Nas sie nie sprawdził... |
Cytat:
Kolego Feniksie, Rozróżnijmy dwie sprawy: Opinie laika który ogląda sobie w telewizji mecze i rzucają mu się w oczy jacyś piłkarze o których myśli sobie że mogliby się Wiśle przydać. I to jest właśnie mój pogląd na Sobotę w Wiśle. Sobota może sobie grać nie tylko do końca sezonu ale nawet i tuzin sezonów a to jak odbieram jego grę i tak nie będzie miało wpływu na jego transfer do Wisły. Drugą sprawą jest obserwacja prowadzona przez klub. Jeśli doszedł on do wniosku że Sobota jest piłkarzem interesującym to mam nadzieję że juz od jakiegoś czasu obserwują wszystkie jego mecze (na żywo bądź w TV). I jeśli wnioski z tej obserwacji są pozytywne to nie widzę sensu w przedłużaniu tej obserwacji o kolejną rundę. Zgadzam się że temat jest teoretyczny ale wynikł "przy okazji" dyskusji o Vuko i był raczej dygresją niż wątkiem samym w sobie. |
Cytat:
I badzo ciekawa (o ile prawdziwa) informacja o Gliku. Ciekawe ile będą chcieli za niechcianego piłkarza i na ile niechciany piłkarz wyceni swoje usługi (czy będzie jakiś dyskont w stosunku do gaży włoskiej :>). A mina tego cwaniaczka Kołakowskiego zapewne bezcenna.:D |
Nie chodzi mi o to , że polak be , obcokrajowiec be tylko o ściąganie piłkarzy , którzy się wyróżniają w naszej lidze i są Polakami. Czy taki Robak , Nowak nie ma podobnego sposobu gry jak Brożek , konkurencja tak lecz czasami trzeba pamiętać , że Wisła potrzebuje przebudowy i podwalin na następne lata czy ściąganie zawodników jak Bonin , który jest w wieku Brożków czy Łobodzińskiego rok nie robi mi różnicy . Sobota , Janoszka , Kupisz , Makuszewski mają wiek , który jeszcze daje rok czy dwa na rozegranie się w lidze , a potem na wyjazd i przy okazji można zarobić . Bonin , Robak , Nowak to piłkarze rozchwytywani tylko w Polsce , więc o czym tu mówimy ... Wkurza mnie podawanie nazwisk , które wyczytamy , ponieważ polityka transferowa w ostatnich latach zeszła na psy ( przepraszam za określenie) i z tym aspekcie działania klubu jesteśmy daleko .
|
Przeczytałem właśnie że Palermo sprzeda Glika do Polski i aż mi ciśnienie podskoczyło. Mam nadzieję że w naszym klubie ludzie odpowiedzialni za transfery przestaną popełniać tak rażące błedy jak dotychczas. Stoper tak ale Hernani
|
W kontekście "polityki transferowej Wisły Kraków" i tego obserwowanego Bułgara chciałbym Wam zwrócić uwagę na dwa, potencjanie nawet trzy fakty, które mogą zmienic podejście włodarzy nie tylko naszego klubu :
Fakt pierwszy - Lewandowski kupiony z drugiej ligi za niebotyczne, jak na nasze warunki 1,5 miliona + 20% od następnej sprzedaży zostaje po dwóch latach sprzedany za 18 mln Fakt drugi - Sobiech kupiony za ogromne 1 mln Euro ma powszechną opinię wśród znawców rynku jako najlepszy ruch transferowy w wykonaiu JW od czasu przejęcia Dyskopolo. Potencjalny trzeci fakt - jeżeli potwierdzi się zainteresowanie Rudnevsem na poziomie 4 mln Euro będzie to najszybciej zarobione ponad trzy bańki Euro w polskiej lidze (kosztował też dużo - bodaj 700 tys). Okazuje się więc, że nie ma co wybrzydzać co do cen - wybijający się zawodnicy zarówno w naszej Ekstraklasie, jak i pierwszej lidze, a także w ligach słabszych biznesowo, niż nasza muszą kosztować. Tak odbieram zainteresowanie tym dwudziestoletnim Bułgarem - wszak potencjalna kwota transferu to grubo ponad 500 tys Euro. W naszej lidze widzę tylko jednego "prawie pewniaka", jeśli chodzi o inwestycje - Sernas. Kosztuje ponad mln Euro, ale potencjał sprzedażowy ma ogromny. Gdyby tak strzelił jakimś Angolom w fazie grupowej pucharów ze dwie-trzy bramki z miejsca kosztowałby 4 mln i jakaś AV albo inny WHU by go przygarnęła. Oczekuję z ciekawością, czy moja prognoza co do jednego dużego transferu do naszego klubu się spełni... |
a to nie czasem Glik coś rasistowskiego do Marcelo , swego czasu, nie powiedział??
|
Wróbel - Lepszy od Bonina może , ale to podgrzewany kotlet listy wiecznej szczęśliwości tym razem chodzi o interię.
|
Spas Delev ? Jakiś Wiślak rok czy dwa lata temu był w Bułgarii i pisał że ten chłopak super gra i jest utalentowany.
Wtedy jeszcze nie grał w Sofii nawet. Widoznie jakby siatkę skałtów założyli kibice, to ze 2 lata wcześniej byśmy ściągali do siebie piłkarzy a co za tym idzie płacili dużo mniej :) |
Wróbel - Lepszy od Bonina może , ale to podgrzewany kotlet listy wiecznej szczęśliwości tym razem chodzi o interię.( Mam problem i jak mi ktoś poradzi jak unikać podwójnych postów będę szczęśliwy).
|
Cytat:
Glik się upiera że nic nie mówił, tyle tylko że sprawę od razu zgłosił sam Marcelo, a wiadomym jest że ot tak nie robiłby zamieszania a tym bardziej zmyślał. co do tych spekulacji, teraz widzicie jak gazety / portale zarabiają na Waszej naiwności.. na samej jednej stronie w temacie podbijacie po 5 razy link z odnośnikiem a jednocześnie śmiejecie się z tych niusów , czyli czysty brak konsekwencji . każdego dnia będą pisać że kimś się interesujemy, nie ważne czy prawda czy też nie. Ważne żebyś Ty i Ty kliknął na link. |
Glik - Włosi pozbywają się go, oby tylko ktoś chciał
W uzupełnieniu do posta Ayali i pozostałych co do Glika:
Trochę musiałem "pokopać" na stronie Palermo, i wiadomości dla ewentualnego nabywcy Glika nie są zachęcające. Maurizio Zamparini, prezes klubu USS Palermo, chce dokonać zimą kilku transferów, i upatrzonych zawodników ma już na oku. Dla nich trzeba zrobić miejsce, i pozbyć się co niektórych, aby tylko znalazł się naiwny, który ich weźmie. Zresztą zobaczcie, co planują: Cytat:
Cytat:
Może lepiej by było, aby Cleber poszukał Wisełce jakiegoś ambitnego Brazylijczyka, który na wzór Marcelo chciałby się u nas wypromować w lidze i pucharach? |
PALERMO SPRZEDA GLIKA DO... POLSKI
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93739&nr_str=1 Już chcą się go pozbyć a my nie powiniśmy przyjmować odpadów bo juz Matusiak ,Niedzialan wracali z zagranicy do Wisły i nie potrafili grac.Andrzej miał troche pecha ale Matusiak był drenwem nie dla Glika lepiej jakiegos obronice z holandi |
Cytat:
Maaskant go nie zna, nie widział, zobaczył, młody, Palermo, Włochy, catenaccio, musi być dobry. Przecież ta 11-ska na 2012 to zabawa, nie bierzcie tego na poważnie :D Co do Glika, to Palermo dało za niego ponad milion euro (??), a teraz można mieć go za darmo. Swoją drogą, Włosi szybko się poznali na nim, jak go odesłali. |
Jeden transfer wypala, drugi nie. Podobną cenę zapłacili za Ilicicia ze Słowenii a gość jest zajebisty krótko mówiąc.
|
Cytat:
A swoją drogą to bardzo jestem ciekaw czy Franiu nie kręci przypadkiem swoich lodów (i nie chodzi mi tu bynajmniej o jego troskę o reprezentację) w tym całym zamieszaniu pod tytułem Glik w Wiśle. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tego to nie byłbym taki pewien
Matusiaka tez sie pozbywali przy pierwszej okazji co nie przeszkodziło im w wyciagnieciu za niego od Hereenven dwukrotnosci kwoty za jak go kupili |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl