Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

grzesiek632 06.03.2010 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 865237)
Was już całkiem po.......ilo z: Cracovia gol ?!

Chyba dawno czystek na forum nie było.

A Ty jestes kibicem Wisły czy kibicem spadku z ligi Cracovii?

jeśli coś Ci przeszkadza w moim wcześniejszym poście to wal mi bana.. a co
poza tym nie czuje się rozentuzjowany tym faktem strzelenia przez nich gola.
a z reszta co będe się tyłumaczyl panu moderatorowi który i tak wie wszystko.. tylko szkoda że nie potrafi odczytac poprawnie posta.. bo już nie wspominam o należytej jego interpretacji.

Lechia prowadzi z los Bakeros;)
1:0

szprotson 06.03.2010 17:41

Graj Lechijko graj, Wojciechowskiemu do myślenia daj

JacaTS 06.03.2010 17:51

To co wlasnie wpadlo przed chwila na Bulgarskiej mozna strzelic naprawde niewielu bramkarzom na swiecie...

airborne4009 06.03.2010 17:52

Cholera, Peszko to fuksiarz, taki strzal i brama. Amica bedzie grozna w walce o MP. K***a, czźy musielismy tak dac d***y wczoraj?!

Pan Jotka 06.03.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 865240)
Mistrzem Polski będzie Wisła, prędzej czy później znowu odskoczymy. Mamy najlepszych zawodników i najlepszego trenera ;) Nam teraz brakuje dosłownie bramki,bo kiedy strzelimy worek się otworzy. Myślałem,że to wczoraj już nastąpi ale będziemy musieli jeszcze tydzień poczekać. Trochę pozytywnego myślenia ludzie !

Pozytywnie myśląc-ten sezon minie i będa w końcu normalne wyjazdy i mecze na normalnych stadionach. Na Bułgarskiej jest kilkanaście tysięcy ludzi i naprawde fajnie się ogląda mecz z dopingiem. Co do naszych...Pozytywnie myślę-za tydzień w Bialymstoku będę na tyle znieczulony;-), że przełknę gniota pt.Gra Wisły Kraków i będe sie dobrze bawił .

1q2 06.03.2010 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 865251)
A Ty jestes kibicem Wisły czy kibicem spadku z ligi Cracovii?

A co ma jedno wspólnego z drugim?Brawo Cracovia gol...no sory, mam parchom kibicować tylko dlatego że nasi to leszcze barowe?

grzesiek632 06.03.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 865263)
A co ma jedno wspólnego z drugim?Brawo Cracovia gol...no sory, mam parchom kibicować tylko dlatego że nasi to leszcze barowe?

O jezu. kompletne nieporozumienie!
ja w życiu im nie kibicowalem i nie kibicuje. zobaczyłem wynik na livesports.pl i wpisalem na forum.. post pisany z dozą ironii której widze nikt nie odczytał(byc może źle to zasugerowałem).

a co do wyniku meczu Lech - Cracovia.. nie ukrywam że bardziej bym się ucieszył ze zwyciestwa parchów..ze względów czysto "ukladowo tabelowych"

koniec tematu

Maciuś 06.03.2010 18:18

Skad Cracovia wziela tego Suworowa? Gosciu jest calkiem niezly.

lorddavy 06.03.2010 18:19

Co do Suworova faktcznie gracz na naszą ligę nietuzinkowy, my mamy Christowa i różnica między nimi jest taka, że Mołdawianin to gwiazda Sheriffa, drużyny która wygrywa tam ligę rok w rok, gra w fazie grupowej PE i kosztuje 300k Euro a nasz Bułgar to ławka i transfer za grosze, to niestety widac od razu. Christow moze byc dobry ale musi sie ograc tylko, że my nie mamy na to czasu. Więc pytam, nie lepiej wysupłac 200-300k euro i kupic jakiegos mlodego napadziora ze slabszej ligi a nie kombinowac z wypozyczeniami jakichs niogranych zawodnikow??? Skad wziac 300k - zabrac premie za ta gre sie nie naleza, albo sprzedac jakas pseudogwiazdeczke np junior diaz. Zalamka po Arce jak przegramy w Białymstoku panu Skorży do widzenia...

barteqTS 06.03.2010 18:27

Z Mistrzostwem Polski może być lipa, niestety. Ale jest coś gorszego, w przypadku gdyby Lech wygrał ligę, to obawiam się że nie dadzą dupy jak nasi z drużynami pokroju Levadii czy mistrza Węgier i wejdą do Ligi Mistrzów, a biorąc pod uwagę dość rozsądne ostatnio zarządzanie ich klubem i już planowane posezonowe wzmocnienia, to mogą nam odskoczyć tak że ich długo nie dogonimy. Dlatego tak ważna jest w tym roku obrona tytułu. Nie wiem jak to zrobimy bo na grę żal patrzeć.. pozostaje wierzyć.

John1906 06.03.2010 18:38

Jak za tydzień nie wygramy to żegnaj Mistrzostwo.
Tak oglądając kilka meczów w tej rundzie to chyba gramy największy piach z wszystkich na razie.

tofik 06.03.2010 18:55

Jak Amikorz pograł ? Oglądał ktoś ? Niezłe kartoflisko tam mieli więc 3:1 to konkretny wynik. Krivec widze pierwsza bramka. Suvorow też. Czy tylko u nas w Wisełce wszyscy muszą tracić formę ? :-/

barteqTS 06.03.2010 19:05

Na ekstraklasa.tv możesz zobaczyć bramki. Grali bez cudów ale nieźle. Ofensywa wygląda naprawdę dobrze, Stilic wraca do formy, dobry Kriwets, Peszko i zmierzający po króla strzelców Lewandowski.
Aż mi głupio tak ich zachwalać, ale tak niestety to obecnie wygląda..

Proximus 06.03.2010 19:07

Jednego tylko nie ogarniam. Jest to po trochu usprawiedliwianie naszych piłkarzy, choć przyznaję również że zagrali wczoraj tragicznie.

Nie da się ukryć że parę sytuacji stworzyliśmy, ale ani razu bramkarz Arki nie zepsuł, ani jednego rykoszetu z korzyścią dla nas nie było itp.

Jak Amicorz przegrywa nagle piłki lecące w kosmos się odbijają i trafiają do Lewandowskiego 3 metry przed bramką, albo Peszko psuje dośrodkowanie i wpada akurat do bramki..

Nie chcę naprawdę naszych pseudo gwiazdorów usprawiedliwiać, ale chciałbym jednak powstrzymać falę zachwytów nad grą ziemniaków.

barteqTS 06.03.2010 19:09

Masz sporo racji, z tym że w ich grze widać jakiś pomysł na grę, wychodzenie na pozycje, pokazywanie się do gry, a u nas to Pi Brożek nie umie przyjąć piłki, a Alvarez co pociągnie prawą stroną to rozkłada ręce bo nie ma komu zagrać bo nikt się nie pokazuje.

John1906 06.03.2010 19:40

Lech zagrał dobry mecz nie ma się co przypierdalać na siłę.
Cabaj i Pawełek chyba jednak są rodziną, bo podobne kiksy robią ;)

jkw 06.03.2010 19:49

W cracovii jeszcze dobrze dziś zagrał młody klich, któremu widać ze piłka nie odskakuje i umie dobrze rozegrać.

sevenheaven 06.03.2010 20:09

nie wiem czy ktoś ogląda mecz Ruchu z Zaglębiem .. jak na razie 0-0 pogoda nie sprzyja, ale na prawde fajnie się ogląda to .. Lubin broniący się przed spadkiem nawet potrafi grać piłką, przedewszystkim wszyscy grają po ziemii .. czemu nasi muszą grać te dzidy ? czemu Skorzą po każdej takiej wykopanej piłce nie zgani ? Smuda na kadrze podobno odrazu się wścieka jak ktoś zagra górą, nawet dokładnie .. ehh

tofik 06.03.2010 20:49

Zaraz zaczną się rzucać śnieżkami bo granie w tych warunkach niezbyt ma sens :D

jaszczur90 06.03.2010 20:56

http://i46.tinypic.com/2vcuuza.jpg

Nawet traktor wjechał odśnieżać :D

Maciuś 06.03.2010 21:11

No i Ruch przegral, wynik dosc sensacyjny.

_ukoL 06.03.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 865335)
http://i46.tinypic.com/2vcuuza.jpg

Nawet traktor wjechał odśnieżać :D

Co prawda nie oglądałem meczu ale z tego ujęcia to utwierdzam się w przekonaniu, że powinien tutaj przeważyć zdrowy rozsądek i przekładać spotkania, bo takie warunki nie pozwalają na grę w piłkę nożną.
Tylko ryzykują kontuzje piłkarzy.

maaarcin 06.03.2010 21:54

tyle że tak zasypało boisko w trakcie spotkania :) przed meczem było całkiem ok, zaczynali grać nawet białą piłką

Ciastek1 06.03.2010 22:04

Po meczu Ruch - Zagłębie zastanawiam się jakim cudem Zagłębie Lubin które broni się przed spadkiem sprowadza bramkarza na naszą ligę co najmniej dobrego a Wisła mistrz Polski wciąż meczy się z Pawełkiem w bramce?Z tego co pamiętam Pawełkowi kończy się w czerwcu kontrakt (jak się mylę proszę poprawić) i liczę , że pożegnamy się w nim. Jeśli przedłużą kontrakt utwierdzi mnie to tylko w przekonaniu , że ludzie ze sztabu trenerskiego oraz zarząd klubu całkowicie nie znają się na swojej robocie.

Maciuś 06.03.2010 22:30

Bramkarz to jedno, ale taki Suworow to drugie. My szukamy po Indiach i innych Indonezjach a dobrzy gracze sa w niedalekiej Moldawii.
Craxa dala za niego 20 tys. euro czyli grosze, Hristov, Beto i Dudu pewnie razem zarabiali z 10 razy wiecej.

dynek.pl 06.03.2010 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 865377)
Bramkarz to jedno, ale taki Suworow to drugie. My szukamy po Indiach i innych Indonezjach a dobrzy gracze sa w niedalekiej Moldawii.
Craxa dala za niego 20 tys. euro czyli grosze, Hristov, Beto i Dudu pewnie razem zarabiali z 10 razy wiecej.

czy nie za wczesnie na umieszczanie w tym gronie Hristova ?
jeszcze chyba nie czas na ocenianie

sevenheaven 06.03.2010 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 865377)

200 tys euro, nie 20 ..
co nie zmienia faktu, że ciekawy i młody zawodnik, podobno największa ich nadzieja piłkarska

skttrbrain 07.03.2010 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 865321)
nie wiem czy ktoś ogląda mecz Ruchu z Zaglębiem .. jak na razie 0-0 pogoda nie sprzyja, ale na prawde fajnie się ogląda to .. Lubin broniący się przed spadkiem nawet potrafi grać piłką, przedewszystkim wszyscy grają po ziemii .. czemu nasi muszą grać te dzidy ? czemu Skorzą po każdej takiej wykopanej piłce nie zgani ? Smuda na kadrze podobno odrazu się wścieka jak ktoś zagra górą, nawet dokładnie .. ehh

u nas za każde długie niezasadne podanie piłkarze płacili kary za czasów Smudy. Z drugiej strony gra bardzo krótką piłką na takim kartoflisku jak na Bułgarskiej czy w śniegu jak w Chorzowie nie wiem czy ma do końca sens.
a Suvorow ma .......nięcie, nie wiem jak on sobie technicznie radzi (dziś z trybuny ciężko było mi to ocenić), ale jeśli byłby niezły, to jest to jeden z ciekawszych zawodników do wyjęcia w naszej lidze. I w dodatku lewonożny chyba.

StelmiOriginal 07.03.2010 09:52

Powiedzcie mi taka rzecz:
podobno nie mozna reklamowac internetowych buków, prawda?

To jak to jest, ze ogladam wlasnie powtorke Ligi+ i na kazdym skrocie sa na bannerach reklamy Bet at home?

Nie placa kary, czy jak? Czy te kluby stać na ewentualne kary? :)

artek1906 07.03.2010 10:05

no właśnie też się nad tym zastanawiam... dlaczego liga może reklamować a piłkarze na koszulkach nie?

_ukoL 07.03.2010 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 865359)
tyle że tak zasypało boisko w trakcie spotkania :) przed meczem było całkiem ok, zaczynali grać nawet białą piłką

A to przepraszam, mea culpa. Myślałem, że oni już w takich warunkach zaczęli grać. :-)

szprotson 07.03.2010 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez artek1906 (Post 865466)
no właśnie też się nad tym zastanawiam... dlaczego liga może reklamować a piłkarze na koszulkach nie?

to nie liga reklamuje, tylko firma posiadajaca prawa do 1/3 czesci meczu, na swoje reklamy.
I widocznie b-a-h placi im tyle, ze kary im sie opłacają bardziej niz nieemitowanie reklam.
tak przynajmniej bylo w ostatniej kolejce

banasik 07.03.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 865462)
Powiedzcie mi taka rzecz:
podobno nie mozna reklamowac internetowych buków, prawda?

To jak to jest, ze ogladam wlasnie powtorke Ligi+ i na kazdym skrocie sa na bannerach reklamy Bet at home?

Nie placa kary, czy jak? Czy te kluby stać na ewentualne kary? :)

kluby nie podpisują umów z firmami bukmacherskimi - reklamy na stadionach to wynik współpracy firm wynajmujących bandy z klubami. zwykle wynajem band robiony jest na zasadzie 70% czasu dla klubu, 30% czasu dla właściciela band, w ten sposób klub nie płaci za wynajem band, a ich właściciel sprzedając czas reklamowy rekompensuje sobie koszta

Pan Jotka 07.03.2010 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 865388)
200 tys euro, nie 20 ..
co nie zmienia faktu, że ciekawy i młody zawodnik, podobno największa ich nadzieja piłkarska

Ale myśmy mieli niezłego bramkarza . 21 letniego człowieka z Mołdowy. I co? I trzymamy bezmyślnego Mariusza Pawełka, zamiast dać chłopakowi szanse. Ilie Cebanu nie dostał szansy od Skorży i dlatego odszedł. Nie mówie , że Ilie byłby zbawcą. Ale nie robił takich baboli jakie odstawia Pawełek. Na Wiśle chciano by jednocześnie sukces, oszczędność i super zastępców przy zerowym inwestowaniu w szkolenie. I dlatego jest jak jest.Udawało sie 2 lata z rzędu to teraz mamy tego owoce.
Lech gra naprawde nieźle i wg mnie jest głownym faworytem do MP. Chyba, że nastąpi u nich takie cos jak przeżyli w rundzie jesiennej kiedy nagle po meczu z Brugią staneli w miejscu a nawet zaczeli cofać się w rozwoju. Zdrugiej strony nawet w takiej dyspozycji nie potrafiliśy strzelić im gola....

dynek.pl 07.03.2010 14:28

ale akcja Odry - dzieciaki na podworku potrafia takie cos wykonczyc, a zawodowi pilkarze i krol strzelcow ligi maltanskiej - Bueno - NIE

banasik 07.03.2010 14:58

Odra gra bardzo ładnie, skrupulatnie i pewnie w obronie. Wydaje mi się, że Legioniści są "zesrani" mając swiadomość, że zwycięstwo oznacza pozycję lidera.

Już nie pachnie remisem - teraz jebie remisem...

a nawet nie remisem - Odra prowadzi...

MMTS 07.03.2010 15:05

A myślałem że nasi kopacze grają padakę.
Jak widzę Ległę, to zmieniam zdanie, nie dość, że śmiesznie, to jeszcze strasznie. O! 1:0 dla Odry :)))))))))))))))))))))))))))))))
MP=Mistrz Padaki :)

WILU TS 07.03.2010 15:07

Spokojnie Legia to nie frajerzy jak nasze grajki,jeszcze wygrają.Choć na razie jest sensacja :)

DevilMayCry 07.03.2010 15:08

Spokojnie ,spokojnie. Jeszcze nie przegrali (mam nadzieję że nie będzie powtórki z meczu z Cracovia).Ale na razie Odra bardziej mi się podoba :)

Pan Jotka 07.03.2010 15:08

I dlatego Lodziarze będa mistrzem... Maja najwiekszy potencjał, Legia nie ma dosłownie nic, żeby tym mistrzem zostac, amy nie mamy wiele do zaoferowania zeby MP obronić... Brawo Odra!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl