![]() |
Cytat:
|
Marcelo 190cm i 79kg taki sam patyczak jak Diaz heheh
|
Ale w pomocy musi nastąpić zmiana pokoleniowa (Cantoro i Sobol), Baretto jest wielką niewiadomą i nie ma co na niego obecnie stawiać, Varga jest kontuzjowany (a i umiejętności raczej średnie), Gołoś od dawna nie może się przebić do składu.
Dodam jeszcze, że to mają być zawodnicy do pierwszego składu. Nie rozumiem polityki naszego klubu, gdzie przychodzi Jirsak za 700 tys euro i siedzi na ławie. Zawodnicy 21 letni (jak Marcelo) to jest zawodnik na teraz, już od razu, a nie "za dwa lata może być niezły". Zawodnik 21 letni to ma być już od minimum trzech sezonów gracz pierwszej drużyny, i to składu podstawowego. Bo później jest jak u nas, że nasi "młodzi" zaczynają grać na dobrym poziomie dopiero w wieku 24-25 lat. |
Bardzo ładnie Panie Bednarz,pomyliłem się co do Pana. Takich gości nam potrzeba, którzy coś mogą wnieść do zespołu, jeden konkretny a nie całe stado.
Osobną sprawą jest to,aby Marcelo dobrze się wprowadził do drużyny. Jeśli przebiegnie to wszystko szybko i ładnie to będziemy mieć pociechę z chłopa. Czemu przyszedł do Wisły? Widać zna swoją wartość i wie, że spokojnie się wypromuje i bez problemu zostanie sprzedany do klubu na zachodzie. Jeśli jest tak dobry jak o nim mówią i piszą to mamy do czynienia z rzeczą niespotykaną w naszej lidze. Sprowadzono bardzo dobrego grajka, z silnej ligi, i to na początku jego kariery. Ciekawe kogo wymyślił Bednarz do ofensywy. |
Cytat:
|
A co do Garguły, to ja jestem jak najbardziej za nim.
Po co ma iść gdzieś na zachód i się zmarnować... Ale widząc ostatnie transfery Wisły, pewnie będą czekać rok, aż wygaśnie kontrakt z BOTami :D :D A nie mamy obecnie playmakera, takim jak choćby był Mirek Szymkowiak. Jirsak gra troszkę w kratkę, a ja nie widze jakoś miejsca dla Soboloweskiego i Cantoro razem. Zwłaszcza, że obaj mają po 32 lata. Powinniśmy grać troszkę bardziej ofensywnie mimo wszystko. Może na puchary to ustawienie się sprawdzi, ale w lidze trzeba ładować gole, nie możemy grać tak zachowawczo na wyjazdach... |
Cytat:
|
Cytat:
W kilku źródłach podaja że Romeu to def. pomocnik, mnie sie marzy ktoś taki jak był kiedyś Szymek czy Czerwiec w Wiśle a wiec typowy rozgrywajacy , z dokładnym prostopadłym podaniem i precyzyjnym strzałem z 30 metrów po których piłka czepocze w siatce |
Cytat:
|
Romeu to jest na pewno defensywny pomocnik, wczoraj oglądałem mecz Fluminense z Flamengo. Romeu wszedł zaraz po strzeleniu przez swój zespoł bramki na 2-1 i grał bardzo defensywnie.
|
Jeżeli wczoraj grał to raczej nie przejdzie do Wisły przynajmniej teraz, co najwyżej w zimie :/
|
Zaczyna sie biadoLenie, że (a moze słaby, a nie poradzi sobie...) dajcie spokoj... ChcieLiscie transfery to sie cieszcie, a nie biadoLcie...
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba się cieszyć że są wzmocnienia. Nie oszukujmy się, Sobol i Cantoro długo już nie pograją. |
Cytat:
|
Marcelo podpisał pięcioletni kontrakt. Nie wejdzie do gry od razu, gdyż klub musi załatwić mu zezwolenie na pracę.
INTERIA.PL |
Raczej nie kompleks, a manie:))
|
Cytat:
|
to pewnie jest taki 13 lat młodszy Cleber
|
Cytat:
|
Wisla potrzebuje tez jakis ofensywnych pilkarzy .Caly atak opiera sie na Brozku.Zieniu juz sezonu sprzed roku nie powtorzy
|
Cytat:
Teraz oczekuję, że wszystkie płaczki odszczekają swoje i przeproszą(który to już raz?) Jacka Bednarza. W końcu to legijny koń trojański, niedorajda, nierób, nurek czy cholera wie co jeszcze :rotfl: . Już widzę, jakie byłoby zamieszanie, gdyby to Legia dokonała takiego transferu, czy Lech. Byłoby piszczenie po gazetach, sikanie po majtkach i zachwyty kolejnych pismaków/specjalistów... Wszystko po cichu, czysto, sprawnie i dobrze. Marcelo ma świetną "wizytówkę", teraz czas na adaptacje i udowodnienie własnej wartości. Powodzenia! Była też inna opcja, ale chyba upadła... |
Cytat:
2. Wole Jirsaka który gra w kratke niż Gargułe, który gra piach. |
Moze ida w strone ataku, w zimie dolaczy ze dwoch pomocnikow, a na koncu za rok dwoch napastnikow :-P
Mowie jeszcze raz, ze to bardzo dobry ruch, bo sadze, ze bedzie mozna na nim niezla kase skosic. Ale sportowo to jednak duzo bardziej przydal by sie ktos o usposobieniu ofensywnym. |
Trzeba przyznac że teoretycznie wydaje się miec papiery na grę a jak przebiegnie proces aklimatyzacji to już jest od nikogo nie zależne.
Konferencja już trwa/zakończyła się? Ja mimo wszystko dalej mam nadzieję na jakiegoś ofensywnego zawodnika-Tristan? |
Wisła musi kupić drugiego bramkarza, bo niestety Juszczyk przysporzył mnie prawie o zawał w meczu Derbowym ,strasznie jest niepewny… ale to wiemy nie od dzisiaj .
|
Cytat:
Spójrzcie prawdzie w oczy. Garguła to grajek, który miał dobrą JEDNĄ rundę. Tak samo z resztą jak nasz "gwiazdor" Matusiak, tyle, że ten wykorzystał koniunkturę i spier... na zachód zarobić kilkaset euro, jak już się ustawił finansowo to dał sobie spokój z kopaniem piłki :D Nie dość, że Garguła ostatni dobry mecz zagrał za czasów Matusiaka w GKS to jeszcze często łapie urazy. Chyba nie myślicie, że jak zimą Bednarz zaproponuje mu kontrakt to będzie to suma poniżej 300 tys euro rocznie? Domyślam się, że będzie to suma w przedziale 330-400 tys i poniżej tego Garguła nie będzie chciał zejść. Owszem, nie będzie trzeba za niego nic płacić Bełchatowowi ale czy to na pewno będzie dobry ruch? Oby nie skończyło się jak z Dawidowskim czy Kuźbą. Moim zdaniem o wiele lepszym od Garguły zawodnikiem jest Jirsak. Jedyny element, w którym mu (na razie) ustępuje to stałe fragmenty gry, które coraz częściej wykonuje i widać, że idzie mu coraz lepiej (np. asysta z Barceloną). |
całkiem nieźle prezentuje sie w koszulce Wisły ;p
http://wislasoccer.com/foto/foto_new...o01092008_.jpg Jeżeli tak dobrze będzie grał to Wisła zdobędzie Puchar UEFA :P ups. troche wyskoczylem poza rzeczywistosc ;d |
Szacunek dla pana Jacka, sciaga zawodnikow mino ze nie ma pieniedzy na transfery, i to nie malej klasy :) Teraz czekam na zakontraktowanie tego Romeru i bedzie super :D
PS: Romero jest ofensywnym graczem :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl