![]() |
Ale żeby gorzej wypaść niż Kręcina, to trzeba się postarać...
|
no właśnie aż mnie to zdziwiło, bo Zdzichu na kulturalnego wyszedł
|
polskie media donoszą, że kandydatem na trenera kadry jest Dan Petrescu. To bzdura, oczywiście. Dan jest gotow odejść z Unirei ale tylko do silnej ligi europejskiej. Odrzucił propozycję prowadzenia kadry Rumunii więc niby po co miałby prowadzić kadrę Polski? Jego zarobki w Unirei 500 tys euro musiałyby byc znacznie przebite, żeby w ogole zaczął się zastanwaić nad taką ofertę.
Skąd takie plotki? Ano, Ladbrokes, firma bukmacherska obstawia także szanse różnych osób na stanowisko trenera naszej kadry: prowadzi Smuda - zakłady w wysokości 1:2, a na dziewiątym miejscu jest Petrescu na którego przyjmowane sa zakłady 1:101, na Bońka 1:181, na Mourinho (14 miejsce) 1:401 |
Przecież tak samodzielny i mówiący zawsze to co myśli trener jest dla betonu PZPNowskiego absolutnie nie do przyjęcia.
|
Cytat:
|
trener i tak nie pomoże jak kopacze nie będą chcieli czegoś osiągnać.. oprócz wypłacenia premii:)
|
Rozwaliło mnie pytanie Zdzisława K.: Co sie wam nie podoba konkretnie? Przecież my jesteśmy stowarzyszeniem. Czyli jednym slowemnie pownniśmy wnikać w afery stowarzyszeń bo oni sa stowarzyszeniami i nic nam do tego. Ktoś musi im uświadomić, że "stowarzyszenie"o nazwie PZPN funcjonuje dzieki nam! To my kibice chodzac na mecze, sponsorujemy pasozytow.To my ki bice nie bojkotujemy sponsorów reprezentacji i dzięki temu sponsorzy łożą na reklamy, z ktorych to wpływaja pieniądze do PZPN. Niech na kolejnych 3ech meczach reprezentacji nikt się nie pojawi, to zobaczymy czy prezes Lato szybko bedzie miał bułę na kolejne wypłaty i podwyżki. Juz bylo takie stowarzyszenie kiedys--PZPS.Biesiada przekręcił gruba kase, zajął się tym prokurator, wybrano nowe wladze i popatrzcie gdzie jest siatkówka...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Śmiech to zdrowie. |
Ciekawe, że Grant przyjął ostatnio propozycje pracy w Portsmouth i nagle się zgłosił żeby być selekcjonerem Polaków.
|
Cytat:
Szczególnie z naszą. |
Cytat:
|
Ta lista i tak pewnie jest sfingowana przez dziennikarzy. Nie wiem czy czytaliście wypowiedź Bońka, który mówił że żaden szanujący się trener (czyt. z sukcesami) nie wysyła swoich CV do związków. Jak jest na prawdę dobry to sam związek powinien nawiązać z nim kontakt i zaproponować swoje warunki współpracy. Jestem niemal pewny, że zostanie Majewski lub mianują Smudę. Niby lepszy ten drugi ale nie jestem pewien, czy będzie on dobrym rozwiązaniem w tej sytuacji. Poza tym wtedy może ten "pozytywny szum" wokól PZPNu opaść, a nie o to chodzi ;)
A jak czytam, że dzisiaj powstała komisja ds. wyboru trenera to mnie krew zalewa. Jak słyszę słowo komisja to już wiem, że nic dobrego z tego nie będzie. Czy to komisja śledcza, ds. wyjaśnienia afery czy wyboru trenera. Mam nieodparte wrażenie, że wszyscy członkowie tej szacownej komisji sposobem myślenia są przed 1989 rokiem... |
Sfingowane czy nie..., bardzo chciałbym zobaczyć na stanowisku trenera Petrescu. Przy nim nasze "gwiazdki" w końcu zobaczyłyby co to znaczy przygotowanie mentalne do meczu. On by ich w końcu poustawiał w prawidłowym szeregu. Ciekawe jak by wyglądały relacje Dana z Kubą?:>
|
Dziwne lato tej zimy
Ciekawe, czym zapłacą temu nowemu trenerowi??. Właśnie zrezygnował kolejny sponsor - Kompania Piwowarska (trąbią o tym na interii i futbol pl). Może Lato i spółka złożą się ze swoich zaskórniaków, których z wcześniejszych "premii" trochę uzbierali :rotfl:
A bardziej poważnie - cała sytuacja robi się coraz bardziej zagmatwana, tylko leśne dziadki tego nie chcą widzieć. "Będą nowi sponsorzy" - twierdził taki jeden. Racja, tylko nie dodał ostatniego słowa: Będą... ODCHODZIĆ! |
Ja jestem za tym zeby selekcjonerem został Smuda, a Majewski niech sie zajmię kadrą U-23... a co do zawodników to Dudek powinien pożegnać się z kadrą w najbiższym meczu u siebie podobnie Żewłakow, Krzynówek, Lewandowski, Żurawski...
|
Cytat:
|
Bądźmy dokładni. Widziecie coś co chcielibyście widzieć. Kompania wycofała reklamy a nie zrezygnowała z lania kasy na reprezentację. Podobnie inni sponsorzy. A sami przyznacie,że to znaczna różnica. Zresztą kto odważy się zerwać umowę z PZPN-em,ten będzie musiał płacić gigantyczne odszkodowanie. To wszytko jest markowaniem ruchów. Chwała Towarzyszom:) na pochybel styropianom i pampersom. Ave Lato. kij z zimą
|
Cytat:
|
ale na oficjalne pożegnanie zasługuje wkońcu wybitny reprezentant. Pożegnać go tak jak Czesi Kollera
|
Marszałku, popraw mnie, jeśli się mylę. Towarzystwo Compensa wycofało się z dalszego sponsoringu reprezentacji, tzn. nie chce już wyświetlania swoich reklam, a ich umowa wygasa w 2010 r. Czyli jednak jest wyjście - NIE przedłużanie umów sponsorskich ze skompromitowanym podmiotem. A samo Euro 2012 jako przynęta też może nie do końca zadziałać w taki sposób, jak by sobie życzyli betonowi towarzysze z PZPN-u. Sponsor, wykupując np. reklamy w telewizji lub bilboardy na mieście (organizatorze Euro) chyba nie musi mieć "dozgonnej" umowy z polskim związkiem piłkarskim?
Jak to ktoś rozszyfrował PZPN= Pieniądze Zdobyte Przez Nieuczciwość. Nie dziwię się firmom, że nie chcą być łączone z tak bardzo znienawidzoną i skorumpowaną organizacją, jak PZPN, gdyż boją się o utratę klientów. A tymczasem wściekłość kibiców wcale nie ustaje (propozycje bojkotu meczu kadry w Kielcach, prawie 300 tys. zarejestrowanych na koniecPZPN). Chyba tylko ludzie z PZPN jeszcze nie zrozumieli, czym są mechanizmy wolnego rynku i tworzą sobie czarny wizerunek, mając w pogardzie coraz bardziej rozczarowanego klienta. |
leśne dziadki chcą sobie zapewnic spokój i posady dzięki wyborze Smudy na selekcjonera który jest faworytem kibiców.
http://dolnyslask.naszemiasto.pl/spo...pzpn,id,t.html http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Sm...wiadomosc.html Tylko czy sam Smuda bez zmiany systemu szkolenia coś zmieni w naszej piłce ? |
Tak słabych Czechów nie było od lat. Słowacja dno, a mimo tego, nie wyszliśmy z tej grupy. Dla mnie nasi piłkarze wyglądali, jakby im się nie chciało biegać. Dobrze, że kibice nie przyszli i że sponsorzy wyrazili swoje zaniepokojenie. To był prawdziwy obraz agonii polskiej piłki, chociaż jakiej piłki, bo tej zółtej nie było widać ;) Kiedy w końcu będzie normalnie w polskiej piłce kopanej, no...
|
Smuda trenerem ok! Będziemy grać do przodu, ale dobrze gdyby był w duecie z kimś kto umie obronę poukładać
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
źle się dzieje z Piechniczkiem żyjącym w minionej epoce :/ http://sport.onet.pl/0,1248770,20656...wiadomosc.html |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl