![]() |
Cytat:
gdyby Rios był warty tych 800 tys. euro to na pewno Wisła by go wykupiła... |
Cytat:
Co do transferów: wszystko napawa optymizmem, mamy 23 czerwca i transfery powolutku zaczynają być finalizowane, na obozie mamy kadrę, a nie 12 zawodników... ps. Martwi brak napastnika - konkurenta dla Cwetana |
Cytat:
Nuneza jeszcze nie miałem przyjemności oglądać, ale z tego co czytałem to zdania są podzielone: jedni widzą w nim lewego pomocnika, drudzy lewego obrońcę. Osobiście mam nadzieję, że Robert szykuje go na obronę i będzie on takim naszym Danim Alvesem:-D |
Musze publicznie i oficjalnie przeprosić za niewierność w stosunku do info Zbymka piałem z niego jak mówił o Gervasio ale teraz przyznaje że popisał się kozaczek dobre info miał:>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I co? Można było poczekać?
Powtarzam od dawna. W końcu mamy profesjonalistów w klubie. Profesjonalistów którzy znają się na swojej robocie, w przeciwieństwie od nas forumowiczów, którzy nie znają się na robocie trenera i dyrektora sportowego. Natomiast uwielbiamy się na ten temat wypowiadać... BTW jak kiedyś Maskaantowi zdarzyło się wypowiedzieć na temat kibiców to już chciano ekskomunikę na niego nakładać... A i jeszcze uwaga co do Basałaja. Czy ktoś z was kierował firmą/ był prezesem? Może chociaż rzecznikiem prasowym? Przecież w wywiadach trzeba mówić jak najwięcej mówiąc jak najmniej... |
Cytat:
|
Dajcie Panowie jeszcze raz linka z kompilacją Nuneza..
|
|
|
Jeszcze konkretny napadzior i szturmujemy LM
|
Cytat:
|
Tak to ma wyglądać?
-------------Genkov --Kirm------Melikson------Małecki -------Sobolewski--Wilk Nunez Chavez Jaliens Jovanovic -------------Pareiko Orientuje się ktoś? |
Nunez zajebiście się prezentuje na tym filmiku , ale to chyba nie lewy obrońca ;>?
na skrzydło super grajek |
Cytat:
|
Cytat:
-------------Genkov Nunez----Melikson-----Małecki -------Sobolewski--Wilk Jovanovic Chavez Jaliens Lamey -------------Pareiko |
A Iliev i Kirm ławka? Bez kitu
|
Cytat:
|
Cytat:
Podstawowa 11-tka Wisły to póki co wielka zagadka dla mnie :) |
Cytat:
Co do dzisiejszych transferów - Jovanović wygląda solidnie, można powiedzieć, że sprawę środka obrony mamy zabezpieczoną (Bunoza, Chavez, Jalliens, Jovanović). Jak na nasze możliwości finansowe to naprawdę dobry ruch, zawodnik jest młody (23 lata), a już trochę w piłkę pod presją pograł. Wracającemu po kontuzji Bunozie będzie bardzo ciężko przebić się do składu. Gervasio jako wypożyczenie może być, tak naprawdę ciężko przewidzieć jak zawodnik się zaaklimatyzuje, czy znajdzie wspólny język z kolegami z drużyny i wpasuje się w taktykę. W przypadku zawodników z Europy jednak to prawdopodobieństwo jest większe. Oby jednak okazał się wzmocnieniem, a nie jedynie uzupełnieniem jak nasz poprzedni Argentyńczyk - Rios. Ciekawe, czy nastąpi zwrot w sprawie Sivakova. Do tej pory w mediach ukazywały się informacje, że jego menedżer ma dla niego nie wiadomo ile ofert i w ogóle pół Europy ma chęć go zakontraktować. Jak to wyjdzie w praktyce? Zobaczymy, ja bym się nie zdziwił gdyby jednak został i kto wie, czy nie byłoby to lepsze posunięcie niż szukanie nowego piłkarza w jego miejsce. Ciągle też czekam na napastnika. |
Cytat:
po drugie - jeżeli na dziś uważasz że nie mamy kadry meczowej to już nie wiem czego wymagasz, 30 luda jak w Cracovii w zeszłym roku? po trzecie - chyba lepiej że negocjacje idą jak po grudzie i w efekcie płacimy za Chaveza 300 a nie 500 kE po czwarte (ad ostatniego Twojego akapitu) - Małecki, Kirm i przede wszytkim Melikson i po piąte - sztuką jest w obecnej sytuacji organizacyjno sportowej (nie finansowej- bo wiemy jak jest) naszego klubu tylko narzekać a nie widzieć żadnych plusów... ale Tobie się udaje |
No widzicie, teraz mamy aż nadto dobrych zawodników [ i dobrze :) ]. Trener będzie miał pełne pole do popisu. A jeszcze jak dojdzie napastnik i pomocnik... :D
|
No to, zeby mial miejsce awans do LM musza byc spelnione nastepujace nierownosci:
1. Cikos<Lamey 2. Rios<Iliev 3. Boukhari<Gervasio 4. Paljic<Jovanovic Pewny jestem tylko pozycji nr 2, co do reszty obym zostal mile zaskoczony. |
Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Nunez - Wilk, Sobolewski - Iliev, Melikson, Malecki - Genkov. Sory, ale Lamey i Iliev maja gwiazdorskie kontrakty, wiec nie wyobrazam sobie, zeby przychodzili grzac lawe...zwlaszcza Iliev.
|
Cytat:
|
Nawet jak zestawimy 2 jedenastki z zawodników których aktualnie mamy to od razu widać że brakuje jeszcze napastnika i pomocnika i skład będzie zamknięty.
Nawet jak nie wróci Sivakov to wyjdzie na to że straciliśmy tylko jego i Cikosa. W przypadku powrotu Sivakova lub sprowadzenia innego pomocnika i Napastnika , jako jedyny klub w ostatnich latach z polskiej ligi przystąpimy do walki o Ligę Mistrzów w składzie który zdobył mistrzostwo i dodatkow został on w jakis sposób wzmocniony. |
Cytat:
|
Na papierze mamy kadrę na Mistrzostwo Polski z przewagą 10 punktów, ale jak wyjdzie w praniu to się okaże. Przydałby się jeszcze transfer jakiegoś napastnika, ale Iliev od biedy może grać na szpicy, strzelać potrafi.
Natomiast co do pierwszej 11: * Paljic na pewno wypadnie * Kirm ustąpi miejsca Ilievowi na lewej flance * blok obronny to wielka niewiadoma. bo mamy dużo uniwersalnych zawodników Jovanovic - Chavez - Jaliens - Lamey (imo najbardziej prawdopodobne ustawienie) Nunez - Chavez Jaliens - Lamey Nunez - Chavez - Jovanovic - Jaliens Nunez - Chavez - Jaliens - Jovanovic Ale brainstorm :D |
Jovanovic nigdy nie grał na lewej obronie także nie wiem czemu niektórzy go tam umieszczają. Cieszy mnie to że Kowalski juz teraz musi wylecieć z klubu. Jovanic to dla mnie może być nawet kandydat na pierwszy skład na środku. Jeśli chodzi o Nuneza to wielka niewiadoma, jeśli jest szykowany na lewą obronę, a wszystko na to wskazuje. Teraz oczekuje napastnika, który jest konieczny i ktoś by się na środek przydał, taki łącznik między defensywnym, a Meliksonem. Może Kirma tam przesunąć. W sparingach można go wypróbować jako MC, w Słowenii tak grywał.
|
Bardzo dobrze, że nareszcie na 99% pozyskaliśmy Nuneza i Jovanovicia, bo takie transfery zawszę będą popierane ;)
Genkov/ ???/ ???? Nunez/Iliev ----Melikson/Garguła --- Małecki/Kirm ----------Wilk/Sobolewski----- ???/Jirsak Paljic/???---Chavez/Bunoza---Jovanovic/Jaliens---Lamey/Burliga Wniosek: Brakuje nam jeszcze z 4 zawodników. Jeden napastnik może nie wystarczyć ;/ Co będzie gdy będziemy musieli grać 2 w ataku ?? Gdzie będzie rezerwa ?? Potrzebni są jeszcze 4 zawodnicy z prawdziwego zdarzenia ;) Ciekawość z mojej strony to za jaką kwotę udało nam się pozyskać Jovanovicia, bo jest wart ten 1 mln euro, a nie tak jak Glik/Sadlok, bez jakiegokolwiek meczu w Europejskich pucharach są wyceniani na grube miliony ... Nie wiem też czy odpuszczenie proponowanego przez Clebera "Diogo" było dobrym kierunkiem |
Mamy dopiero czerwiec i juz kadrę prawie skompletowaną , jeszcze tylko napastnik i będę bardzo zadowolony. Po raz pierwszy od kiedy walczymy o LM nikt ze znaczących graczy od nas nie odszedł a przyszło już 4 zawodników. Jeśli transfery będą tak udane jak latem to może w końcu się uda .
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś nie widzę go na tej pozycji. Może Garguła odpali i będzie pasował jako taki łącznik? Ostatnia szansa dla niego, przepracuje cały okres przygotowawczy pod okiem specjalisty jakim jest Maaskant, więc może cud się zdarzy. |
Jeżeli tylko Lamey podoła na prawej obronie, to Jovanović będzie grał na stoperze. Z tego, co gościa widziałem, jest to zawodnik świetnie wpasowuje się na partnera dla Chaveza. Dobrze asekuruje, dobrze idzie na uprzedzenie i dobrze gra w powietrzu, do ideału brakuje mu tylko lewonożności. Para stoperów będzie układana z rywalizacji Chavez/Jaliens i Jovanović/Bunoza. Skomplikować sytuację mogą jedynie ewentualne niewypały transferów Nuneza i Lameya jako bocznych obrońców. Wtedy trzeba by przestawiać Jovanovicia i/lub Jaliensa, Bunozę na bok. Idealną sytuacją byłoby dodatkowe wypożyczenie Diaza, który byłby opcją rezerwową na dwóch pozycjach w obronie i dodatkowo zwiększyłby rywalizację w środku pola, bo tam go docelowo widzę. Trzeba też brać pod uwagę, że dobre propozycje Śląska czy Lechii dla Garguły lub Jirsaka zapewne nie zostaną odrzucone, dlatego jeszcze jeden zawodnik do środka pola oprócz tego przyobiecanego, na pewno by nam nie zaszkodził.
|
Cytat:
ad2 - kadra meczowa powiadasz... kadrą meczową dysponował w zeszłym sezonie Lech i popatrz jak pozamiatał ligę. Nie o to jednak chodziło a o słowa Basałaja o zamknięciu kadry do 10 czerwca. Była? Nie było - więc po co robić sobie z gęby cholewę? Jak się czegoś nie jest na 100 % pewnym (a przy transferach trudno być kiedykolwiek pewnym w 100%) to się wypowiada w bardziej dyplomatyczny sposób ad3 - chyba kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi... ad4 - gdyby były to łakome kąski byłyby i oferty - a tych brak i tylko dzięki temu nie straciliśmy kogoś z podstawowego składu ad5 - widzę i plusy i je zaznaczyłem (i nie rozmawiamy o Wiśle a o Basałaju jakbyś nie zauważył) |
Cytat:
Budowanie obrony mamy zakończoną. Pozostaje czekać na napastnika i ewentualnie jakiegoś środkowego pomocnika. Nunez/Paljic - Chavez/Bunoza - Jaliens/Jovanovic - Lamey/Jaliens/Jovanovic (Burligi już nie liczę, nie ma szans) |
Cytat:
Garguła przepracował już dwa obozy bez kontuzji , na jesień jeszcze coś tam pograł u Maaskanta ( z przymusu) nie pokazał absolutnie nic poza ligową szarzyzną . Wiosną jego wejścia były osłabieniem zespołu . Jak dla mnie prawdziwym cudem jest aby zaczął grać chociaz namiastke tego co w latach 2007-2008 .. Jak dla mnie jego sprzedaż będzie zbawieniem dla budżetu . osoby które widziałby jeszcze 4 transfery proponuje jednak przyłożyć troche lodu , jeśli przyjdzie pomocnik i napastnik , nawet przy odejściu Garguły to będziemy mieć kompletna kadre . Ostatni raz cos takiego mieliśmy w sezonie 2004/2005 , te czasy zaczynają wracać |
cały czas gramy bez nominalnego lewego obrońcy... bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Nunez z takimi walorami ofensywnymi będzie trzymany na lewej obronie... zresztą Latynos nie jest nominalnym obrońcą... wg mnie środek defensywy będzie wyglądał tak: Chavez - Jovanovic... co do prawego obrońcy to zapewne będzie to Lamey... mówię cały czas potrzebujemy prawdziwego lewego obrońcy oraz napastnika, który byłby zmiennikiem Genkova... ale i tak skład jakim obecnie dysponujemy, przynajmniej na papierze wygląda imponująco...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl