![]() |
Cytat:
|
Mowa była o 4-5 transferach mamy dwa czyli jeszcze dwa albo 3. Czyli prawdopodobnie Iliev był ściągniety jako napastnik i następnego nie będzie ponieważ teraz dwóch obrońców przychodzi ewentualnie skrzydłowy jeden z nich. A my musimy mieć zmiennika dla Gienka chyba że nim ma być Iliev ale to nie jest typowa ,,9" i jeszcze sprawa środka pomocy zostaje
EDIT: Musimy! |
Cytat:
Od razu zaznaczam, żeby się tu na mnie szarańcza nie rzuciła, do Wilka nic nie mam i uważam go za bardzo dobrego zawodnika, który ze swoich zadań bardzo dobrze wywiązuje - ale żeby od razu nazywać go motorem napędowym. Bez przesady. On ma inną rolę w zespole. |
Cytat:
--- Edit: Sarkazm był doskonale wyczuwalny :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli te dwa transfery zostaną zrealizowane to nasza kadra na papierze będzie wyglądać naprawdę solidnie. Brakowałoby tylko transferów na dwie pozycje: defensywny pomocnik (ktoś kto za rok zastąpi Sobolewskiego, teraz byłby dublerem) i napastnik (rezerwowy dla Genkova).
Teraz pytanie co z tymi, którzy nie będą mieli wielu szans na grę? Mam nadzieję, że trochę piłkarzy pójdzie na wypożyczenia, a inni zmienią klub. drugi ofensywny pomocnik (i jeden dubler) - ktoś z grona Jirsak/Garguła/Mączyński, Rado trzeci bramkarz - Kurto młodzi podobno utalentowani - Nalepa, Czekaj, Chrapek, Szewczyk piąty stoper - Kowalski Łobodziński Mączyński i Jirsak mają tylko rok kontraktu, więc ew. sprzedaż. |
Cytat:
a może im się wszystkie długopisy wypisały ? gdybac to sobie można , ale w interesie klubu jest aby jak najszybciej ogłosić transfery i takie powody jak " czekamy na trzeciego " naprawde mnie bawią |
Cytat:
|
Ta czekają na trzeciego, a może po prostu jeszcze pierwszego nawet nie ma ? :>
Cupiał jest bardzo przewidywalny. Ma zapał zazwyczaj na jedno okienko po katastrofach. Najczęściej jest z tym powiązany nowy trener. Na szczeście te ostatnie wykorzystaliśmy całkiem dobrze, dzięki Stanowi oczywiście. Gdyby zamiast jego był jakiś głąb PMS to o Meliksonie, Genkowie czy Pareice moglibysmy zapomniec. Widac wyraźnie, że się od nowa zaczeło dziadowanie i szukanie free agents. Mówi się trudno i tak mamy niezłą drużynę, no może ten obrońca, czy dwóch by się jeszcze przydało. Ale trzeba szanować to co się ma a nie ciągle jęczeć o więcej. |
Jeszcze mozna by zrozumiec ta opieszalosc jesli byly by 2 transfery gotowkowe i planowane kolejne 2 za kase, mozna bylo by sie spodziewac ogladania euraka 2 razy zanim sie znowu wyda. Narazie sama darmocha i Chavez po wojnie na smierc i zycie. Wyglada na to ze w klubie jak bylo tak jest tylko Stan cos dziala i wynajduje pilkarzy jakich jest szczeze na peczki w swiecie. Wczesniej niebylo kogos takiego jak Stan wiec byla dupa blada lecz polityka klubu pozostaje dobijajaco bezzmienna.
Tofik - calkowicie sie z toba zgadzam. |
obejrzalem teraz ten filmik o Nunezie z dailymotion i jestem pod wrażeniem. gość ma technike, strzał, prostopadłe podania, dużo widzi i jest bardzo szybki, jest też zadziorny i nie odpuszcza (inaczej, jest agresywny w odbiorze), ma tez fajny drybling i jedyna jego wadą jest chyba to że często leci na pałe do przodu i mu zabierają piłke.
|
Płaczecie jak stare baby na targu
Nawet glupie detale typu znalezienie lokum dla nowego pilkarza moga odwlesc czas na dopiecie wszytskiego i podpisanie umowy.Nie ma co panikowac.Nalezy sie cieszyc ze tacy zawodnicy do nas dołaczaja ,bo kiedys to byla łapanka i tak wygladaly nasze wzmocnienia na LM. Cierpliwosci. |
Cytat:
a) nadal negocjujemy warunki transferu lub kontraktu b) w przypadku Jovanovica czekamy na odwołanie zawodnika i decyzję serbskiej federacji - chodzi o to, czy kara zawieszenia obowiązuje tylko w Serbii c) bardzo wnikliwie badamy stan zdrowia naszych przyszłych zawodników - i czekamy na wyniki tych badań, co czasem trochę trwa Ja bym się aż tak strasznie nie niepokoił. Są kandydaci na wzmocnienie rywalizacji w defensywie, jest Iliew dający opcje w grze ofensywnej. W zasadzie brakuje tylko konkurenta dla Genkowa. Rzecz jasna przy założeniu, że transfery Jovanovica i Gervasio dojdą do skutku. |
Widać, że grzeczne sugestie i upomnienia nie działają. Niektórzy dalej dzielą się "rewelacjami z pewnego źródła", którego na ogół nie ujawniają. Mają w nosie, że od tego jest inny wątek.
Skoro tak, to ogłaszam oficjalne zakończenie dnia dziecka. Na razie ban 10 dniowy, w przypadku recydywy (skeba, teqcontroller - radzę się pilnować!) - ban na pół roku. Zrozumcie, że ludzie mają dość zaśmiecania tematu. W wątku z wnioskami do adminów nieustanne skargi na pokemoństwo, szerzące się w transferowym. Pora na radykalne działania. |
No to teraz musi być LM bo jak przyjdzie płacić te wszystkie kontrakty bez LM to aż strach się bać.
|
Cytat:
Czy ja wiem? Przecież odejście samego Łobodzińskiego, to ogromne odciążenie klubowej kasy. Myśle, że podobne pieniądze dostanie Lamey, czy ewentualnie Jovanić. Rios z Czikosem, też jakieś pieniądze dostawali, więc wszystko powinno się choć trochę zbalansować. Btw, wie ktoś coś może co będzie z Sivakovem? Bo chyba nieźle sobie radził na MME, więc jako wartościowy zmiennik by się mógł przydać. :) |
Cytat:
|
W takiej drużynie jak Wisła nie ma i być nie może pewniaków do pierwszego składu - u nas powinien liczyć się kolektyw, dobre zgranie zespołu, odpowiednio dobrana taktyka - nie stać nas na wielkich piłkarzy, musimy budować tak zespól i dobierać takich zawodników, którzy chcą coś osiągnąć a nie odcinają kupony. W tym kontekście przedłużające się negocjacje transferowe nie wpływają na to by zespół przystąpił do gry w kwalifikacjach do LM zgrany, a zawodnicy znajdowali się na tym samym poziomie wytrenowania - boję się, by nie powtórzyła się sytuacja sprzed roku ale przynajmniej teraz widać, że działamy profesjonalniej niż wtedy. Niestety ale najdłuższy czas na zgranie potrzeba formacji defensywnej a my tego czasu z każdym kolejny dniem mamy co raz mniej a tak na prawdę nie wiemy w jakim punkcie są negocjacje z innymi kandydatami do gry w Wiśle bo np. środek pola obecnie gdzie są Sobolewski, Wilk, Jirsak nie jest gwarantem dobrej i skutecznej gry w pucharach - tym bardziej, że dla Sobolewskiego to prawdopodobnie ostatni rok w Wiśle jako zawodnika i nie oszukujmy się ale on już prochu nie wymyśli w swojej grze.
Środek pola, boki obrony, 2 napastników (przynajmniej jeden do podstawowego składu) to priorytety i za razem warunek konieczny do tego by do walki w pucharach przystępować z czystym sumieniem tego, że zrobiono wszystko i zabezpieczono newralgiczne pozycje w zespole. W przebudzenie Garguły, Boguskiego, Jirsaka - nie wierzę, Burliga, Kowalski, Bunoza - sa na teraz za słabi na to by stanowili wartościowe uzupełnienie drużyny. |
http://www.facebook.com/WislaKrakow?sk=wall
Ciekawe o co chodzi? Pewnie albo znalazł się jakiś sponsor albo może wykupią kogoś z trójki Siva-Andy-Cikos choć ten trzeci już raczej odpada . Ewentualnie Wisła podpisała umowę na wynajem stadionu ... |
Cytat:
Melikson jest bardzo dobrym piłkarzem, co nie znaczy że mamy zaniedbywać własne podwórko. |
Nie robiliby sobie jaja pisząc o jakimś BUM jeśli chodziłoby o sprzedaż jakiegoś zawodnika ( a tym bardziej Małeckiego jak ktoś tu genialnie na to wpadł :| ) - news jest przecież bardzo pozytywny i z czego tu się by mieli cieszyć gdyby mieli kogos takiego sprzedać..
A jak chodzi o nowego trenera bramkarzy to wielkie mi halo.. Mam nadzieje że w końcu znalezli sponsora na koszulki |
Cytat:
|
Wisła Kraków
"Transfer" z Lecha do Wisły, czyli Paweł Primel nowym trenerem bramkarzy Białej Gwiazdy |
....a mać, przecież to nie piłkarz, a trener bramkarzy. Ponadto po Dowhaniu numer dwa w Polsce :) Ja się cieszę. Kotorowski się zajebiście rozwinął pod jego skrzydłami. .......one wakacje.
Cytat z forum Amicii: Cytat:
|
wychowankami Primela są min. Stachowiak,Skaba i Pilarz
|
Prztyczek w nos Kuchenkorzowi. To zawsze miłe.
Poza tym z tego co się orientuję to facet miał w poprzednim klubie opinię dobrego fachowca. Zobaczymy. |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym oszczędźcie te komentarze w stylu "Wow też mi bomba" itp. bo żal to czytać. Może niektórzy nie wiedzą, ale klub piłkarski to nie tylko piłkarze, ale też sztab trenerski. Primel miał wśród kibiców Lecha bardzo dobrą opinię i wielu z nich jest wściekłych, że się go pozbyto. No tak, ale o czym ja w ogóle piszę... Przecież Cupiał powinien rzucić na stół grube miliony i wykupić z Lecha Rudnevsa, bo nie mamy zmiennika dla Genkova, prawda? |
Cytat:
Jeśli chodzi o postęp to u Burica był widoczny jak nad dłoni, potem przytrafiło mu się kilka błędów i Bakero wybrał Kotora. Śmiało można powiedzieć że Lech miał dwóch bramkarzy w miarę w dobrej formie. Szczególnie Kotorowski według mnie to słaby bramkarz, a bronił naprawdę przyzwoicie. Jeśli się sprawdzi to brava dla klubu za przytomną reakcje. |
Cytat:
Primel pracował w Lechu 2 lata. Dolha byłw Lechu w 2007-08 roku, więc nie mieli styczności. Kibice Kolejorza płaczą, a wy się śmiejecie. Aż mi czasem wstyd za ludzi na tym forum. P.S Primel miał być trenerem bramakrzy reprezentacji [był jednym z kandydatów]. To też coś o nim świadczy. |
Wreszcie wypowiedział się ktoś kto ma lepsze pojęcie o tym człowieku, a nie płacze i pisze komentarzy typu "ale bomba-żal".
Żal to właśnie powinno być takich ludzi, którzy to piszą... Nie macie zielonego pojęcia o człowieku to się nie wypowiadajcie, bo jak wyjdzie na to, że jest to strzał w 10 to będziecie go pod niebiosa wychwalać. Nienawidzę czegoś takiego... Wieczne zrzędzenie i malkontenctwo... |
Cytat:
a pisanie o pstryczku w nos Amiki to tak jakby pisac o pstryczku w nos dla nas jak uda sie Lobo rozwiazac i zwiazal by sie z Amica ================== jeszcze raz powtarzam , nie chodzi o to kogo tylko jakie cisnienie zrobione z tego...( Cytat:
hmm ciekawa definicja - dodam ze nie jestem w stanie wymienic nawet 4-czy 5 nazwisk trenerow bramkarzy (poza tymi co byli w reprezentacji) ba - nawet nie wiem kto byl takowym w Wisle pomijajac tego ktorego do Wrocka wezwali ( w sumie i tak juz zapomnialem jak sie nazywal) |
Cytat:
to żaden argument ja przyjmuje informacje ze spokojom , ale nie rozumiem dlaczego biuro prasowe chciało zrobic z tego wielkie halo ( czytaj bum ) tylko nakręcając kibiców . |
Cytat:
|
Jak Pareiko będzie w wyśmienitej formie to wejdziemy do ligi mistrzów więc dobre posunięcie po zwolnieniu Kurdziela.
|
Cytat:
ale on właśnie odmówił Smudzie. Tak samo jak Dowhań :) Więc jednak argument jest. |
Skoro miało być Bum ( a takie jest przy każdej nowej twarzy przychodzącej do Wisły w tym okienku transferowym) to czemu nie mieli nazwać BUMem przybycia nowego trenera bramkarzy? A coś źródłem tego dzwięku musi być, wiec bomba:D A tak poza tym zaraz w komenatrzach napisali, ze chodzi o trenera bramkarzy a nie zawodnika.
Primel to dobry ruch - mam nadzieję, że efekty jego pracy będą doskonale widoczne.. |
A co z Mucharskim? Tak po prostu przestał już być naszym p.o. trenerem bramkarzy?? Szkoda, bo go polubiłem w tej roli nawet ;)
|
Valckx jest dzisiaj w Holandii na obozie z piłkarzami - może przywiózł nowych grajków? :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl