Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Kocur 21.08.2017 05:33

To działa jak kopalnie - w rocznym zestawieniu finansowym przynoszą straty a prezesi mają po 500 tys miesięcznie ;)

brylant17 22.08.2017 14:33

Wkurza mnie pokazywanie i lansowanie się kim ja jestem (czytaj Błaszczak i Pani Szydło) na ludzkiej tragedii zakasaj rękawy idź i pomóż, a nie przerzucaj się odpowiedzialnością czyja wina .Wojsko należało wysłać od razu, a nie czekać.System ostrzegania jak kulał tak kuleje dalej....

uposledzony_ale_kumaty 25.08.2017 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1480832)
Wkurza mnie pokazywanie i lansowanie się kim ja jestem (czytaj Błaszczak i Pani Szydło) na ludzkiej tragedii zakasaj rękawy idź i pomóż, a nie przerzucaj się odpowiedzialnością czyja wina .Wojsko należało wysłać od razu, a nie czekać.System ostrzegania jak kulał tak kuleje dalej....

Przecież jakby się nie pojawiali to by media i opozycja ich rozjechali że ich nie ma tam gdzie potrzeba itd. sytuacja taka, że co nie zrobią dostaną za to:)

Po lipcu nadal mamy nadwyżkę budżetową - 2,4 mld zł.

Tylko z VAT o 18,5 mld więcej niż w 2016 (I-VII). Wydatki na 500+ za ten okres ok. 14mld. Czyli samo uszczelnienie VAT finansuje z górką 500

Sytuacja budżetowa na koniec lipca na przestrzeni ostatnich 20 lat.

https://pbs.twimg.com/media/DIEXSojXsAE5Jt_.jpg

co te Misiewicze wyrabiajo to skandal! jak zwykle muszą od normy odstawać ;/

Lukasz 25.08.2017 18:49

Nie od dziświadomo ze 'ideologów' 'prokuratorow' i 'poborcow podatkowych' PiS ma najlepszych.

Pytanie jak Polskie owce bedą wyglądać za kilka lat, bo o te Niemieckie czy Rosyjskie jakoś jestem spokojny. Jeśli rzeczywistość okaże się tak rozbieżna z życzeniami partii jak sprawa Autosanu to będzie grubo.

regan 06.09.2017 14:22

Onet chyba przechodzi w rece pisu.
Taki artykul wywalili
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazet...-z-pis/v1skf4j

TIR_DO_SŁUBIC 06.09.2017 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1481766)
Onet chyba przechodzi w rece pisu.
Taki artykul wywalili
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazet...-z-pis/v1skf4j

Jak kogoś nie możesz pokonać to się do niego dołącz :lol:

JudasPriest 10.10.2017 19:55

Widział ktoś przemówienie Wielce Czcigodnego Jarosława Kaczyńskiego?

hiszpan00 12.10.2017 23:53

Nie wiem gdzie to wkleić więc daję tutaj:
https://wolnemedia.net/beda-obowiazk...dla-doroslych/

Gin 28.11.2017 20:36

Widzę cisza w temacie a tyle waznych rzeczy się dzieje w polityce , nie ma chętnych do dyskusji na temat ustawy o Sądach i planowanej zmiany ordynacji wyborczej

wiesniak842 28.11.2017 20:43

Podyskutowac sobie mozemy, gorzej, ze dla wiekszosci "ludu" wazniejsze sa kulsony, atlasy kotow i inne .......y. Rece opadaja.

Kocur 28.11.2017 22:24

Niech rozpiedzielą tę sądową mafię w drobny mak.

Ostatnio się sam przekonałem jakie to sukins .... - sprawa by zajęła 5 sekund - czarny ciul kazał przyjść za pół roku chyba że się "dogadamy" - takiego uja! przyjdę za pół roku i mu nasram na wycieraczkę jak załatwię sprawę.

Ostatnio kolejni sędziowie z Krakowa za korupcję beknęli - jakim trzeba być tempym ujem żeby na takim stanowisku jeszcze kraść bez ograniczeń ?

Gin 29.11.2017 09:21

Co do Sądów wszyscy chyba chcą reformy tylko nie do końca w takiej formie jak nam teraz proponują , moim zdaniem nie może być tak że Kaczyński z Dudą i Piotrowiczem komuchem coś ustalają i nikt nic nie wie , brak konsultacji społecznych z Sędziami itd , gdyby to było jasne i transparentne to nie było by tyle zamieszania

Kocur 29.11.2017 13:10

Myślę że trzeba dokładnie przeczytać projekty :)
Żaden Kaczyński czy Ziobro nie będzie miał 100% władzy.

http://www.prezydent.pl/prawo/ustawy...awy-o-krs.html

Konsultować z sędziami ... myślę że podobny efekt miałaby konsultacje USA z ISIS w celu zaprowadzenia pokoju na Bliskim Wschodzie ;)

Nikt nie chce wypuścić koryta co pokazuje też ostatni przykład Krajowej Rady Sądownictwa, która uwaliła całe młode pokolenie prawników, którzy w większości Zbiorę mają w dupie.

heoij 29.11.2017 17:42

Szykuje się weto Prezydenta, co do atlasa kotów do majstersztyk :D

emj10 04.12.2017 13:44

Słynny spór stanowiący niegdyś cześć zakładu m.in. z forumowym posłem. Przypominam, że dotyczył on tego, czy będą wydobywane łupki w Polsce do 2018, czy 2020 roku (daty granicznej nie pamiętam). Powstało na ten temat kilka tysięcy postów i finał finałów był taki, że żaden z zakładów nie doszedł do skutku.

Jednak mamy epilog, gdy Piotr Woźniak że szczerością stwierdził, że czas łupków w Polsce się skończył.
https://www.google.pl/url?q=https://...NPdEYZpAhMmr4Q

JudasPriest 04.12.2017 14:20

Z tego co pamiętam, to już kilka lat temu Amerykanie stwierdzili, ze u nas jest tego za mało, albo za drogo jest wydobywać, więc sprawa jest już zamknięta o kilku lat.

AYALA 04.12.2017 15:41

Możnym tego świata nie są na ręke polskie łupki

ciacho 04.12.2017 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1488202)
Niech rozpiedzielą tę sądową mafię w drobny mak.

Ostatnio się sam przekonałem jakie to sukins .... - sprawa by zajęła 5 sekund - czarny ciul kazał przyjść za pół roku chyba że się "dogadamy" - takiego uja! przyjdę za pół roku i mu nasram na wycieraczkę jak załatwię sprawę.

Ostatnio kolejni sędziowie z Krakowa za korupcję beknęli - jakim trzeba być tempym ujem żeby na takim stanowisku jeszcze kraść bez ograniczeń ?

Może zamiast .......ić farmazony jak z broszurki PiSu wyjaśnij mi w jaki sposób proponowane zmiany będą miały wpływ na szybsze załatwienie twojej sprawy? Jacy sędziowie z Krakowa za korupcję beknęli? Chłopie nie masz bladego pojęcia o czym piszesz. Żaden z zatrzymanych nie był sędzią- wszyscy to pracownicy administracyjni.

Gin 07.12.2017 20:11

Pawłowicz ostatnio powiedziała że wie że ta ustawa jest sprzeczna z Konstytucją ale jak partia każe ona zagłosuje za, no normalnie PRL , zawlaszczyli Trybunał, zawlaszczyli TVP , zawlaszcza Sądy i zaraz zawlaszcza wybory samorządowe .

manson777 08.12.2017 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1488676)
Możnym tego świata nie są na ręke polskie łupki

Może zamiast powtarzać propagandowy bełkot z tvp tv republika lub innych bełkotliwych mediów oća dyrektora to może kolega ruszy mózgiem i przedstawi:
jakieś dane ile kosztowałoby wydobycie gazu z polskich złóż
jakie byłoby zanieczyszczenie i zniszczenie środowiska?

jak nie ma to lepiej się nie odzywać
bo można wyjść na idiotę
a tak to przynajmniej pozór zachowany zostanie

:alleluja:

kuba.j.g. 08.12.2017 22:58

Ja pierdziele jaki tu spokój:) Normalnie Dobra Zmiana...

JudasPriest 10.12.2017 00:45

A o czym ty pisać? Pachołek Szydło został zmieniony na pachołka Morawieckiego. Można napisać "wyszło Szydło z worka"

serek.c2 10.12.2017 10:05

Dawniej było inaczej. Premier Kopacz podejmowała samodzielne decyzje, niezależny Bronisław był "prezydentem wszystkich Polaków", sądy były niezawisłe a Trybunał Konstytucyjny nieupolityczniony!

:D

Kocur 10.12.2017 12:35

Chyba pierwszy premier w powojennej historii Polski co jest bardziej menadżerem niż politykiem.

Jak się go porówna do wszystkich poprzednich to .... 3 języki perfekt, doświadczenie na różnych szczeblach organizacji - nawet bardzo "przychylne" media z zachodu piszą że gość jest rozpoznawalnym ekonomistą w każdym liczącym się kraju świata.

Zresztą widać - 2 lata i ściągnął z VATu tyle co wesoły grzesiu z ekipą przez 8 lat, pierwszy raz od kilkudziesięciu lat nadwyżka budżetowa, można tak wymieniać ale po co? Najważniejsze to Kaczyński musi odejść!!!

Wiadomo - leming musi zbierać kasę na kijowskiego oraz drzeć ryja pod sądem gdzie właśnie zawinęli za korupcję kilkanaście osób :)

wiesniak842 10.12.2017 12:46

Nadwyzka budzetowa?

brylant17 10.12.2017 13:02

Jakieś 3.8 miliarda dane z Października

wiesniak842 10.12.2017 13:06

No to radzilbym sie wstrzymac z tymi nadwyzkami do konca roku;)

ciacho 10.12.2017 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1489020)
Chyba pierwszy premier w powojennej historii Polski co jest bardziej menadżerem niż politykiem.

Jak się go porówna do wszystkich poprzednich to .... 3 języki perfekt, doświadczenie na różnych szczeblach organizacji - nawet bardzo "przychylne" media z zachodu piszą że gość jest rozpoznawalnym ekonomistą w każdym liczącym się kraju świata.

Zresztą widać - 2 lata i ściągnął z VATu tyle co wesoły grzesiu z ekipą przez 8 lat, pierwszy raz od kilkudziesięciu lat nadwyżka budżetowa, można tak wymieniać ale po co? Najważniejsze to Kaczyński musi odejść!!!

Wiadomo - leming musi zbierać kasę na kijowskiego oraz drzeć ryja pod sądem gdzie właśnie zawinęli za korupcję kilkanaście osób :)

Co za gość. Ty już pokazałeś poprzednią wypowiedzią, że nie masz bladego pojęcia co się wokół ciebie dzieje tylko łykasz co Ci powiedzą w TVP. W milion polskich elektrycznych samochodów też wierzysz?

Kocur 11.12.2017 10:50

Kolejny którego mamę / tatę oderwali od koryta albo i samego Ciebie.

Spokojnie - uwierz, bez UBeckiej emerytury też da się żyć, kamienicę oddasz prawowitym właścicielom a za branie w łapę przy przetargach w sądach odsiedzisz swoje i będzie ok .

Fuks 11.12.2017 14:33

Musisz Kocur pomyśleć nad zmianą ksywki na Pelikan.

"nadwyżka budżetowa", a Morawiecki sam pisze do Unii, że będzie 51 mld deficytu.
"ściągnął z VAT" - tzn po pierwsze zamroził zwroty VAT przedsiębiorcom, co wspaniale wygląda w słupkach danych, a po drugie większość procedur została wprowadzona przez PO zanim PiS wygrał wybory.

A jak ktoś się nie zgadza, to znaczy że oderwali go od koryta i bierze UBecką emeryturę. Naprawdę, pozazdrościć elokwencji. Dlatego podobne jak ten tematy nie mają większego sensu, bo co drugi pisze podobne głupoty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl