![]() |
Jeśli chodzi o instalacje i parking, to potencjalny inwestor zarówno parking jak i przebudowę sieci miał wykonać za własne pieniądze, a w zamian zostać operatorem tego parkingu na X lat. Inwestora nie ma, parkingu nie ma , ale sieci trzeba przebudować, aby uporządkować teren pod przyszłą inwestycje. Nie wiadomo też czy w przebudowie nie jest zawarta także rozbudowa dla zwiększonego poboru mediów. Co do trybuny, to tak naprawdę trudno cokolwiek powiedzieć, gdyż podane informacje to ogólniki o niczym nie świadczące, a patrząc na sposób prowadzenia tej budowy, to raczej nic więcej się nie dowiemy.
|
Cytat:
Dopuszczając niedokończony stadion do użytku możemy obudzić oszczędnościowe zapędy niektorych polityków. Niemniej, nie rezygnowałbym tak łatwo z możliwości wcześniejszego rozgrywania meczów na R22 w ramach obowiązującego harmonogramu prac - przy dobrej woli, wiele można załatwić. Niestety, oczywiście, to nierealane - nikomu na tym wyraźnie nie zależy poza kibicami, a teraz pojawiają się dodatkowe wydatki. Miasto znów samo się oszukało - chcąc zaoszczędzić na budowie parkingów zlecając ją prywatnemu inwestorowi, ostatecznie jedynie zwiększyło koszt budowy stadionu, gdy ów sie nie znalazł. W efekcie, nie będzie ani parkingu, ani ok. 30 mln zł. Brawo. Rozegrali to iście po mistrzowsku, w typowo polskim stylu. |
Cytat:
To już wiemy dlaczego wybrali na początku tylko środek |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ps. To tak odnosnie merytoryki Twojej odpowiedzi.Na przyszlosc radze jej pilnowac bo to o nia tutaj glownie chodzi. |
http://www.stadionwisly.info/files/gallery/174/1.jpg
Ah ten kwadratowy styl ;) Zajebisty ten stadion będzie :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bajka po prostu. Już nie mogę się doczekać pierwszego meczu.. tej atmosfery. ajjjj :D
|
To zdjęcie postowane wyżej doskonale się nadaje do zakreślenia linii boiska względem trybun bocznej i C. Wiem, że takie fotki się już pojawiały, ale bardzo bym prosił kogoś kompetentnego aby taką linię jeszcze raz naniósł i wkleił na forum. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać z perspektywy wierzchołka C:)
|
Ja sie nie potrafie jakos podniecac tym stadionem. Obrzydzaja mnie te szczeliny w naroznikach. Niby mala rzecz, a dla mnie wyglada jeszcze gorzej niz ta jedna nizsza trybuna na stadionie Lecha.
|
Cytat:
|
Cytat:
Pesymista widzi same krzyże. Optymista z kolei same plusy ;) |
|
Cytat:
|
Cytat:
Podkreslilem co najciekawsze.. To troche tak jak zrobic sobie balkon i wychodziic na niego przez okno z kuchni. JAk do tej pory czekalo sie 20 minut w korku po meczu,tak teraz jezdzenie pod stadion samochodem bedzie z gola bez sensu |
http://galeria.wislakrakow.com/20091...l/DSCF7780.JPG co oni robili ze spodnie zostawili
|
Cytat:
bedziemy mieli parking pod Muzeum Narodowym i Cracovia (10 min na nogach) parking na groblach (daleko - pol godziny na nogach) a oprocz tego troche przy stadionie, na AGH etc Nie jest to rewelacyjne rozwiazanie, ale dopoki nie ma srodkow lepiej odlozyc to w czasie. |
Jak dla mnie to niech najpierw skończą ten stadion, od początku do końca, z zagospodarowaniem trybun itp. Potem, niech szukają pieniędzy na poprawę okolicy, parkingi itp.
|
Przecież jak by nam postawili parking podziemny na Reymonta to by było gdzie samochód zaparkować ale nie byłoby możliwości wyjechania z takiego parkingu. Przecież koło stadionu są jednopasmówki i jakby tam nagle ruszyło 1000 samochodów to by ludzie dłużej wyjeżdzali niż trawa powrót autobusem czy tramwajem do domu. Ważniejsze są parkingi pod Museum Narodowym czy pod AGH, a przydałby się przed UR.
|
Cytat:
|
Pamiętam że ktoś robił bardzo dokładne rendery stadionu i moje pytanie czy jest możliwość zrobienia renderu z narożnika pomiędzy D i C z najwyższego rzędu.Bardzo jestem ciekaw czy będzie tam 100% widoczności na murawe(czy dach D będzie zasłaniał) bo o ile pamiętam to O coś gadał ,że będą miejsca gdzie będzie ograniczona widoczność i chcę się upewnić jak jest z tymi narożnikami.
|
|
troche krzywo ale linia przy trybunie E jest narysowana tak jak faktycznie bedzie... za rozowo to nie wyglada ale po zrobieniu fosy (czy tez innego odgrodzenia od boiska, nie orientuje sie dokladnie co to bedzie) ulozeniu reklam nie powinno byc az tak zle
|
Cytat:
|
http://img66.imageshack.us/img66/2382/stadionwisly.jpg
strasznie daleko to boisko :/...ale tak wyszło mi z perspektywy |
Zgadzam sie, po tym ludziki w pomaranczoywm widac ze trzeba bedzie brac lornetke na mecze.
|
nie denerwujcie ludzi z rana i nie dawajcie tych zdjęć. Tak się cieszy człowiek , że stadionik fajnie rośnie i coraz bardziej się podoba, a tu pojawia się ta biała linia i kawa nabiera gorzkiego smaku :evil:
|
Jakby boisko było tam gdzie banda reklamowa na tym ostatnim zdjęciu, to i tak by jeszcze było za daleko. Widok będzie prawie jak na Camp Nou z ostatnich rzędów:)
|
Weźcie już nie pitolcie. Odległość była znana już na etapie projektu i nie ma sensu znów lamentować. Na zdjęciu które przedstawił LukL wcale nie wygląda to źle. Znając praktyki stosowane w naszym klubie za pierwszym rzędem band reklamowych, postawią drugi i optycznie ta odległość nie będzie już tak raziła. Widoczność również trochę się poprawi po tym wyczekiwanym obniżeniu murawy.
|
A tak w ogole nie zapominajcie ze to zdj jest robione z tej lozy dla vipow.
widok ze zdjecia a widok czlowieka ktory stoi na trybunie jest calkiem inny. Wiec nie mowcie o lornetkach |
Należy jeszcze zaznaczyć fakt iż powyższe zdjęcie zrobione zostało z daszku nad trybuną, co znacznie uwypukla ten dystans. Z rzędów 2 poziomu "C" tej odległości aż tak nie widać. Można powiedzieć że plac gry jest 2 razy bliżej. Zresztą postaram się dziś wrzucić panoramę z trybuny, na której będzie to widać.
|
Cytat:
|
I pamietajcie o tym ze kazde zdjecie troche zwieksza odleglosc. Przeciez sektor E wyglada na tym zdjeciu jakby byl pol kilometra dalej niz naprawde jest.
|
Nieplaczcie juz tyle?:-/
pare przykładów gdzie ludzie żyją z podobną ODLEGLOSCIĄ OD BOISKA u nas bedzie troche wieksza ale bez przesady... Sunderland http://i36.tinypic.com/5byde1.jpg Arsenal http://i34.tinypic.com/rack28.jpg Newcastle http://i35.tinypic.com/xdi6g5.jpg |
Cytat:
|
No dobra, a kto potrafi zrobic tak by uwzglednic obnizenie murawy na tym zdjeciu?
|
No stadion Newcastle to nie jest dobry przykład, prawa linia boczna jest odległa od krzesełek o jakieś 8m, lewa wydaje się jeszcze bliżej...
|
ale chodzi o odległość z miejsca z ktorego fote zrobiono... popatrz jak tam trybuna ciagnie sie daleko od boiska... niema napewno blizej niz u gory na nowym C...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl