![]() |
Cytat:
Gdyby był jakiś poziom sportowy, to sam mecz jakoś by się wybronił (choć widowisko traci na braku kibiców), ale tutaj? Co do reklamy na stadionie - też nie masz racji. Dla biznesu liczy się poziom widowiska. Nikt poważny nie będzie się chciał reklamować na meczach z atmosferą jak na stypie, bo negatywne emocje mogą przełożyć się na markę. Płacisz nie tylko za dotarcie do widzów, ale też - za powiązanie marki z pozytywnymi emocjami (są wyjątki, ale raczej nie na stadionach). Telewizja też może nie chcieć pokazywać takich meczy w "Prime time". Dobry przykład to Legia-Wisła, który został przesunięty na mniej interesujący slot po tym jak zamknięto stadion. Tracą na tym reklamodawcy. Jasne, zawsze znajdą się chętni na reklamę w TV pokazać. Pytanie tylko kto i - przede wszystkim - za ile. Cytat:
a) chętnych na zakup b) ważne kontrakty Obecnie oba kryteria spełnia (może?) Chrapek. Większość odejdzie za darmo, albo zostanie bo nie będzie miała gdzie pójść. Ujmując rzecz inaczej - byłoby super, gdybyśmy mogli zrobić wyprzedaż. |
Cytat:
|
Cytat:
"organizacje kibicowskie" raczej nie pragną czerpać korzyści z dochodów klubów, jak związki zawodowe z przedsiębiorstw, więc coby nie powiedzieć, durne to porównanie :-) |
Cytat:
Tam nawet 3tys niema . 5772-3373 = 2399 I taka była faktyczna liczba klientów, służb porządkowych oraz operacyjnych na tym spotkaniu. Jednym słowem - CAŁA WISŁĄ ZAWSZE RAZEM !!! Bednarz juz to przejebał, wie o tym i jest zapewne w lekkim szoku, podobnie jak Smuda. Zaraz będzie " Poratuj kierowniku Wisłę złotóweczką" |
Cytat:
Żądają aby stawiać na młodych, marudzą że jest za dużo stranierich, wołają 'nie rusz Kazika bo zginiesz', a jak firma obowiązkowo nie zbierze pieniędzy od wszystkich 'pracowników' na pomysły 'związku' to zwyczajnie strajkują żądając zwolnienia 'dyrektora'. OT: Tak już zrobię offtop całkowity - to co związki są w stanie wyrabiać bo im się wydaje że mają rację i jaką 'władze' mają można przeczyć np tu: http://biznes.onet.pl/praca/koniec-c...2,1,news-detal I nie jest to negocjacja 'dłuższych urlopów' czy wyższych stawek tylko już bezczelne strzyżenie :) Cytat:
Praktycznie jest Chrapek do sprzedania jak mówisz, natomiast można/może trzeba będzie zejść z kilku kontraktów (wyprzedać=sprzedać po zaniżonej cenie) co pewnie zrobimy. Wkład C finansowo jest marny i jak tak dalej pójdzie nie nadrobimy w ciągu najbliższego roku tego co straciliśmy w ten miesiąc. Z budżetem 20-25 baniek i długami ciężko będzie zrobić cokolwiek sensownego na tle konkurencji. Cytat:
Tak na prawdę stracił tylko Cupiał i my kibice. Żaden Bednarz. |
Cytat:
Na gwałt musimy podpisać nowy kontrakt z Miśkiem, bo latem obudzimy się bez żadnego bramkarza w kadrze, a żaden szanujący się GK na kojakowy kontrakt się nie zgodzi. Chyba, że znów chcemy testować studentów. Jeżeli nic się nie zmieni, to w następnym sezonie już naprawdę będziemy walczyć o utrzymanie, więc lepiej, żeby po boisku biegała młodzież, niż wypalone gwiazdki machające rękami. Wyjdzie to na + młodzieży i finansom, bo i tak coraz szybciej budżetem zjeżdżamy drastycznie w dół do takiego stopnia, że za chwile okaże si, że będziemy mogli go porównywać do budżetów Górnika czy Ruchu |
Cytat:
Cytat:
Reasumując - tańsze i młodsze nie może być synonimem 'lepsze' lub równie dobre. Jakość i doświadczenie ma swoją cenę. Tu jest trochę o planach sportowych 'wielkiej trójcy' http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...kach,id,t.html @zim zum Więc dlaczego Smuda tak nerwowo reaguje? Jednak szanse były/są lub z budżetem celowano właśnie w puchary. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Co by nie mówić - sportowo Bednarz ze Smudą są in plus, mimo całkowitej wtopy w tym roku. Nie widzę nietrafionych transferów. Problem mamy głównie finansowy. Jak sportowo Bednarz dał radę tak finansowo mu nie wyszło - dlaczego można dyskutować. I nie jest to kwestia protestu. |
Cytat:
A gdzie ja napisałem że Bednarz stracił? Przecież ten człowiek niema nic do stracenia, bawi się za nieswoje i panoszy się w gościach więc łatwo mu jest podejmować irracjonalne decyzje dla przyszłości nieswojego klubu. Czy Cupiał stracił? Możliwe, mało mnie to obchodzi, gdyż to nie pierwszy raz jak daje się w ciula robić więc widocznie to lubi. Najważniejsze żeby w ostateczności klub na tym wygrał a za takie zwycięstwo będzie można uznać wyp....łysego na zbity pysk. Czy kibice stracili? To zależy jacy kibice, bo ogólnie środowisko urosło w oczach i pokazało, że w ważnych sprawach kierują się jednością i nie wynik jest najważniejszy. To naprawdę zasługuje na słowa uznania w dobie fali sukcesów klubu jakiej przyszło się trybunom rozwijać ...Brawo. |
Cytat:
Środowisko może i urosło w oczach tylko, że te oczy nie zapełnią stadionu, nie przyciągną jakiegokolwiek sponsora (nawet na bandy) czyli w dłuższej perspektywie nie wyciągną klubu z tego szamba w którym aktualnie pływa. Klub z 6 tys zainteresowanymi ludźmi to już nie jest klub tylko klubik. W sam raz na miarę II ligi. |
Cytat:
Jeśli prawdą jest to co wypisujesz i i najważniejsze jest dla was dobro klubu to nie rozumiem dlaczego trzymasz dalej stronę Bednarza - śmiem wątpić.. Z każdym dniem jego osoba robi więcej szkody niż pożytku, no niestety dla niego, powiedzmy wprost - przegrywa walkę z kibicami...w mieście gdzie fanatyzm i emocjonalne podejście do klubu jest podkręcane w kązdej szkole czy zakładzie pracy nie jest możliwe rozdzielenie na trych chcacych tylko ogladac i na tych lubiących bardziej ekstremalne emocje. Możliwe że miasto do tego nie dorosło ale też wielce prawdopodobne, ze rany były tak głębokie, że nie da się po prostu iśc, zaplacić zjeść a po meczu przejść do porządków dziennych mając przed oczami jebitne blizny. Wystarczy wyp...łysego i wszystko wróci do normy. Proste jak konstrukcja cepa. Ps: Ty tego nie wiesz czy reszta kibiców jest zniesmaczona sytuacją czy może zniesmaczona dzialaniami łysego. Fakt jest jeden, kibiców nie ma bo jest bojkot i tyle w tym temacie. |
Cytat:
Gdzie CI wszyscy, którzy byli tacy pewni podczas meczu z Zawiszą, że kibice zaraz wrócą z podkulonym ogonem na trybuny? A my swoje! PS: A ile trwa szukanie sponsora na koszulki? Zresztą jak można liczyć na zdobycie jakichkolwiek sponsorów, skoro zarządzanie klubem oddaje się zewnętrznym firmom i umywa ręce od wszystkiego, to pokazuje nieudolność zarządu. |
Cytat:
Cytat:
Pomysłów na naprawienie sytuacji było już sporo a recepta na każdy nowy jest prosta - musi być mało skomplikowany (warunek konieczny i wystarczający). Cała reszta ma mniejsze znaczenie, bądź żadne. Co do prostoty cepa - ważne kto będzie ewentualnym następcą Bednarza czy nie? Czy może to być ktokolwiek byleby tylko anulował zakazy i dał kasę z biletów? Jak uważasz? |
Cytat:
Nasza postawa jest taka jak powinna być i adekwatna do naszych możliwości oraz profilu działalności . Najważniejsze dla nas przede wszystkim jest dobro klubu, dlatego nie widzimy możliwości współpracy czy akceptacji dla tego człowieka w Wiśle. I jeszcze prośba. Nie nazywaj wojny z łysym łbem, konfliktem klub-kibice. Bo to nie jest prawda. Bednarz nie jest żadną Wisłą czy kibicem Wisły, żeby mozna by było powiedzieć że on to klub. Dla mnie to zwykły pajac, cienki były piłkarz i marny pracownik klubu w którym pojawił się u, dzieki protekcji Rogali. Pospolity warszawski frajer. Cytat:
Cytat:
1. Nie tylko anulował a przeprosił za bezpodstawne oskarżenia. Klubowi nie przystoi działać emocjonalnie i wysuwać wniosku bez dowodów winy. To ....a nie wiejski jarmark. 2. Nie dać kasę z biletów, tylko pomóc w zbiórce na sektorze C. My pomagamy klubowi, klub pomaga nam - tak działa biznes kolego. Patrząc na robotę Bednarza to tak, następcą jego może zostać ktokolwiek. Chyba że mi umknęły jego wybitne osiągnięcia, dzieki którym ciężko będzie go zastąpić. Mógłbyś mi przypomnieć? |
Wcześniej czy później Bednarz odejdzie sam albo z pomocą Cupiała. Zobaczymy tą falę wracających na stadion kibiców. Jak dla mnie będzie to te 3 tys na C.
Oczywiście, że słabe wyniki pomagają opróżnić stadion. Tak samo jak dobre wyniki by w tym przeszkadzały. Nie zmienia to faktu, że ogromna większość aktualnie omijających R22 szerokim łukiem ma tak samo dość Bednarza jak i Skwk. |
Cytat:
|
Cytat:
Kończę polemikę na jakiś czas - do zobaczenia na stadionie (kiedyś tam). :) Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
No widzisz, ty stoisz w sprawie "złotówki" murem za Bednarzem a on? A on kolego kładzie chuja na Ciebie i ma w głebokiej dupie twoje naiwne poparcie. A wiesz dlaczego? Bo on tą złotówkę by z chęcią oddał tylko na warunkach które są do niezaakceptowania przez dorosłych ludzi. |
Szanowni Państwo ,
Jako kibic Wisły z ponad 40-letnim stażem , ze smutkiem patrzę na to co dzieje się ostatnio w naszym kochanym klubie. Ja przeżyłem tu już wiele , począwszy od sukcesów lat 70-tych i początku 80-tych , upadku w drugiej połowie lat 80-tych, lekkim odrodzeniu na początku 90-tych które jednak skończyło się kompromitacją roku 1993 , no i oczywiście złota era która zaczęła się po przyjściu Telefoniki i która trwa (?) do dziś.
No właśnie , czy dalej trwa . Już poprzedni sezon był niepokojącym sygnałem . Przed obecnym sezonem byliśmy pełni niepokoju co to będzie. A tu tak fajnie się ułożyło - stosunkowo dobra gra drużyny , dużo punktów , fantastyczne widowiska (szczególnie przy pełnych trybunach- Legia , derby) . Wydawało się że idzie w dobrym kierunku. Czyja to była zasługa - wszystkich . I Smudy ,i Bednarza , i nas Kibiców . Graliśmy w jednej drużynie. No ale na wspomnianych derbach coś się zacięło . Fakt rzucenia rac jest obiektywnie złą rzeczą . Nie wnikam czy to był jakiś protest SKWK przeciwko temu że Bednarz nie posuwał do przodu sprawy porozumienia .Czy może ktoś się urwał ze smyczy i zrobił to samodzielnie . Nie wiem i pewnie się nie dowiem . Ale fakty są takie że po tym incydencie (oczywiście rozdmuchanym przez prasę do niebotycznych rozmiarów) coś się skończyło . A w zasadzie skończyło się wszystko . Drużyna gra gorzej (uważam że ewentualne błędy Smudy w przygotowaniach są drugorzędne) , Bednarz zapędził się w ślepy zaułek , niestety my kibice też . Ja stawiam tezę że jakby był doping to wcale byśmy nie przegrali z Ruchem ,Zawiszą i Podbeskidziem. Tak , żywy doping jest czymś co cholernie pomaga naszym , buduje ich a także deprymuje przeciwników. Jako dowód to podam paradoksalnie nasz remis na Legii. Jakby na Łazienkowskiej był komplet to prowadząc do przerwy 2:0 i grając z przewagą skończyłoby się pewnie na co najmniej 4:0 . A tak , legioniści siedli , nie było wsparcia i obudzili się przy 2:2 . Żeby była jasność , ja nie chodzę na C , jestem na E czyli piknik. Ale aby klub funkcjonował musi być symbioza pikników z kibolami (żeby była jasność , użyłem słowa "kibol" bez żadnych złych podtekstów). Jeśli na meczu jest 15- 30 tyś ludzi to trzeba szukać tego co nas łączy i co jest dobre dla klubu . A wspomniany już przeze mnie mecz z Legią to niedościgniony wzór - wspaniała frekwencja (czyli super dochód dla klubu) , fantastyczny doping i oprawa , no i oczywiście sukces sportowy. I komu to przeszkadzało ? No oczywiście możecie zaraz przytaczać jaki to ten czy tamten jest niedobry. Pamiętajcie jednak że wśród kibiców odwiedzających Reymonta 22 są różne oczekiwania. Ja osobiście chodzę bo to mój klub i chcę przeżyć emocje sportowe. Rozumiem że można mieć też inne oczekiwania, szanuję też że niektórzy z Was stawiają sprawy bardzo honorowo i bardziej liczą się sprawy , powiedzmy , niepiłkarskie. Ale skupmy się na tym co nas łączy . Tym bardziej że sytuacja naszego klubu wygląda nieciekawie. Niestety ale wychodzi że mamy zgryz finansowy. Pan Cupiał (któremu wieczna chwała za dotychczasowe działania) chyba ma problemy (o tym prasa pisała) i należy przyjąć że nasz budżet na przyszły rok bedzie jeszcze niższy. To nic dobrego . Dlatego jeśli nie będzie hasła "wszystkie ręce na pokład" to może być źle. Oczywiście są kluby które mają jeszcze mniejsze budżety i sobie doskonale radzą (Ruch!) ale tam nie ma wojny wewnętrznej . Piszę to wszystko nie po to aby kogoś pouczać czy też wymądrzać się albo wskazywać winnych. Sytuacja jest trudna i wielowątkowa. Ale mnie po prostu wręcz serce krwawi jak na to patrzę . I z perspektywy moich lat potwierdzam że prawdziwe jest hasło "Zgoda buduje , niezgoda rujnuje". Zawsze. |
Jak dla mnie, bardzo mądry post.
|
Cytat:
A tak na poważnie. Cytat:
Dziwie się, że mimo ogólnie dostępnych danych wszyscy pomijają w swojej merytoryce ten fragment: Cytat:
|
Cytat:
http://www.krs-online.com.pl/tele-fo...rs-269820.html Do tego na chwilę obecną posiada zarzuty prokuratorskie i czeka go proces. To, że firma inwestuje nie znaczy od razu że ma zysk. Często tego typu projekty mają czas zwrotu liczony w latach. Istnieje jeszcze coś takiego jak bilans, normą jest sztuczne zaniżanie zysku w bilansie po to by zapłacić niższy podatek od dochodu, etc etc etc. Najważniejszy jest fakt, że obecnie Tele-fonika Sp. z o.o. to firma działająca na rynkowych warunkach i określonym systemie prawnym i nie może od tak podarować komuś kilku milionów złotych. Może pożyczyć ale pożyczka to żadko kiedy faktyczne rozwiązanie problemów. |
Cytat:
Problemy z kasą nie są równoznaczne z brakiem pieniędzy brak problemów z kasą NIE oznacza szastanie kasą na prawo i lewo p.Cupiał problemów z pieniędzmi nie ma. CO NIE ZNACZY, że będzie w Wisłę pompował miliony. Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Odniesienie się do całej wypowiedzi również, a nie tylko do jej fragmentu. |
^^ Ok, to proszę nie sugerować że problemy Wisły wynikają ze skąpstwa Pana Cupiała, który dla klubu zrobił bardzo wiele.
|
Znowu Pan źle interpretuje moje słowa. Nigdzie nie pisałem w nim, nie sugerowałem skąpstwa Cupiała ;]
|
Przecież Cupiał ma teraz sprawę sądową, oskarżają go, że nie zapłącił tam chyba kilkaset milionów zł podatku.
Chyba nie trudno się domyślić, czemu jest jak jest? |
Cytat:
Owszem, mecze są bojkotowane nie przez 3 tys tylko przez +-12 tys. Tylko, że z tych dwunastu, dziewięć ma trochę inny powód. Bez znaczenia - i tak się nie zrozumiemy. Odnośnie Cupiała mam tylko jedno życzenie - niech się raz łaskawie wypowie na temat burdelu, który podobno jest jego własnością. Chyba najwyższa pora. |
Ciekawa teoria...Zaraz się dowiemy,że bojkotujemy mecze przez SKWK a nie łysego :) Na jakiej to podstawie wyliczyłeś te dziewięć tysięcy,mających inny powód?
|
Mimo wszystko jestem ciekaw co w tej chwili powiedziałby Cupiał o tym co się dzieje w klubie itd. ale z prasą nie rozmawia(może to i dobrze), a jego rodziną niestety nie jestem :)
|
Cytat:
Skwk zrzeszająca tylu zapisanych ilu ich jest owszem jest najgłośniejszą ale zdecydowanie mało liczną organizacją - ba można nawet obiektywnie powiedzieć, że organizacją niszową jak na skalę miasta i ilość potencjalnych gości na R22. |
Cytat:
Skąd to wiadomo? Bo ja osobiście uważam że właśnie jest wręcz na odwrót i piszę to bazujących na całej rzeszy znajomych z różnych sektorów (poza C), którzy oglądając piłkę bardzo utożsamiają się z klubem i też ich niesamowicie w....ia podejście łysego do swoich obowiązków i jego ostatnie działania. I takich kibiców nie jest 500 ale 15000. |
Cytat:
:D co do meritum: przychylam się do opinii @rafkura, że bojkot wymierzony przeciwko Bednarzowi prowadzi około 3000-3500 osób z C (z czego 420 i tak by nie przyszło) :-p. Reszta nie przychodzi z innych powodów: albo Legia nie przyjechała :-p, albo Brożek i Garguła bez formy :-p, albo boją się obicia twarzy przed wejściem :-p |
Cytat:
A wiesz ile z tych osob nie maja nic wspólnego z cala sytuacja?? A wiesz ile z tych osob zostało bezprawnie pozbawionych możliwości wejścia na stadion?? OFF |
Cytat:
To dlaczego ci Twoi kumple z innych trybun, żywo zainteresowani Wisłą mieli na tą Wisłę przez 90% poprzednich sezonów centralnie wyjebane? No skoro jest ich 15 tys plus stały skład na C plus aktualne "łamistrajki" to powinniśmy mieć średnią frekwencję na poziomie ponad 25 tys bo jakimś piknikom też oddamy prawo przyjścia na stadion no nie? Zejdźmy na ziemię. Gdyby Wisła grała na poziomie (fuksie) z zeszłej rundy nikt by tego protestu po frekwencji nawet nie zauważył. Byłoby może trochę bardziej ponuro na trybunach i tyle. Aktualnie kopacze czy to przez swoją nieudolność czy celowo robią loda bojkotującym. Nie ma co dorabiać ideologii. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mecz z Legią na ich stadionie, Wisła grająca w dziesiątkę kładzie na łopatki Legionistów na ich stadionie, głównego kandydata na MP i odwiecznego rywala Wisły. Wielka nagonka medialna wszystkich mediów pt "Wisła idzie na mistrzostwo" + "zbojkotujcie bojkot!" Na kolejnym meczu (czyli po meczu z Legią po którym wszystkie telewizje piały z zachwytu nad grą i ambicją piłkarzy Wisły) już na Reymonta na sektorze C pojawiło się.. 100 osób z czego połowa to policja. Nie licząc pozostałych sektorów w których też sporo wiary ubyło. Do tego czasu zresztą ze sportową Wisłą było wszystko ok. Cały czas plusowali. Ch.ujowa gra i atmosfera w zespole zaczęła się od czasu zawieszenia kibicowskiej działalności. I to nie jest przypadek.. przecież widać potężną zmianę, dopóki wszystko było dobrze, 0 przegranych, 3 stracone gole, teraz byle frajer przyjezdza i robi co chce na Reymonta. |
rafkur na koszu wczoraj byłeś skoro tak kochasz Wisłę? Może wyszedłeś, gdy zobaczyłeś przekreśloną postać swojego bożyszcza.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl