![]() |
Cytat:
http://www.sport.pl/pilka/1,65037,82...ezentacje.html :lol:............ w sumie kto by nie bronił swojej posady bo w lidze już go nie zechcą |
wreszcie Smuda zrozumiał że defensywa kadry bez Głowy nie istnieje
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Rep...379,1,291.html |
Gdybym był Smudą i cierpiał na brak obrońców to bym naturalizował Arbolede ,serio
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Koscielny już zadeklarował, że nie będzie grał dla Polski, więc odpada.
|
Chcecie taka reprezentacje ogladac naprawde? ;>
POLSKA DLA POLAKÓW! |
Cytat:
|
Benisz w kadrze Polski
http://www.90minut.pl/news/132/news1...Australia.html |
nie spodziewalem sie tego raczej - musimy poczekac jednak az przyjedzie i zagra
ciekawgo co go przekonalo ? moze po ostatnich wystepach naszych pomyslal, ze kadra potrzebuje obroncow przydaliby sie jeszcze: Jutkiewicz i Aquafrasca bo raczej na powolania w swoich krajach ciezko im liczyc. |
no teraz zakładając że obrona wyglądać będzie Piszczek-Głowacki-Żewłakow-Boenisch to nie jest tak źle, na pewno lepiej niż z Sadlokiem i Wojtkowiakiem na środku ;)
|
Dla mnie to porazka... Moze grac jak Gareth Bale, ale po tych wszystkich cyrkach to ja bym go kopnal w dupe i to konkretnie. Zastanawiac to sie mozna jakie buty zalozyc a nie dla jakiej reprezentacji grac. Z drugiej strony niech zagra od 90 minuty i potem zapomniec ze ktos taki kopie pilke.
|
Moze jeszcze dajmy Koscielnemu milion dolarow, pocalunek w dupe od prezydenta Polski i Bog wie co oby tylko zagral dla nas. Patrzac z punktu sportowego to fajnie ze sciagaja do Polski tych pilkarzy z zagranicy ale gdyby wykroczyc dlaej to wstydem dla Polski jest plaszczenie sie przed takim frajerem ktory 20 lat musial zatsanawiac sie dla kogo chce grac. Przyklad Koscielnego czy Podolskiego jest idealny, niby chcieli grac dla Polski, niby byly szanse ale jak talent sie rozwinal i pojawila sie szansa grac w lepszych reprezentacjach to szybko pozegnali sie z mysla ze sa Polakami. Mysle ze jak ktos jest Polakiem to go nie trzeba namawiac do gry dla Polski (co najwyzej poinformowac ze bylby mile widziany) albo jest sklonny poczekac (Podolski nie poczekal) az dostanie powolanie. Wiem ze z Podolkim to grubsza sprawa ale bdzmy szczerzy. Gdyby chcial to by sie przemeczyl rok bez grania w kadrze i jak juz byl na szczycie to wtedy zamiast przyjac powolanie od Niemcow wybralby Polske... No ale prosmy sie jak swinie, moze kolejne gwiazdy zostana Polakami :)
|
Perquis to tez kwestia formalnosci. Wydaje sie, ze niedlugo cala obrona bedzie zlozona z pilkarzy pochodzenia polskiego, tzn. Boenisch, Koscielny, Perquis i Kolodziejczak. Nie zdziwie sie tez, jesli Smuda bedzie chcial naturalizowac Arbolede ;).
|
na Koscielnego akurat bym nie liczył, jak dla mnie kwestią czasu jest jego powołanie do kadry francuskiej.
|
Alleluja! Boenisch zrobił nam wielką łaskę i przyjął naszą ofertę.
Generalnie to bym się zbyt szybko nie cieszył, po tym co pokazał wcześniej. Nawet 5 minut przed meczem może zrezygnować, jeśli na komórkę zadzwoni Joachim Lew. |
Boenish... jeszcze wróci nam Roger, Olisadebe, może naturalizują nam Arboledę i może na tym Euro się nie skompromitujemy.
|
W kontekscie reprezentacji co z Adrianem Sikorą ? zapowiadał się całkiem niezle ale w Murci 25meczy 1 gol a w Apoelu 4mecze i 2gole od 2009 roku ma jakąś kontuzje czy cos ?
|
Selekcjoner reprezentacji Polski, Franciszek Smuda uzupełnił skład kadry na mecze z Ukrainą i Australią o zawodników występujących w polskiej Ekstraklasie. Po długiej przerwie, w reprezentacji zagra Euzebiusz Smolarek - poinformował PZPN.
Lista powołanych zawodników występujących w Ekstraklasie: Bramkarz: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok); Obrońcy: Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań); Pomocnicy: Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Maciej Iwański (Legia Warszawa), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Maciej Rybus (Legia Warszawa); Napastnicy: Euzebiusz Smolarek, Artur Sobiech (obaj Polonia Warszawa). Wcześniej Franciszek Smuda podał listę zawodników z klubów zagranicznych. Bramkarze: Artur Boruc (AC Fiorentina), Przemysław Tytoń (Roda Kerkade) Obrońcy: Sebastian Boenisch (Werder Brema), Kamil Glik (US Palermo), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Łukasz Piszczek (Borussia Dotmund), Michał Żewłakow (Ankaragucu) Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Adam Matuszczyk (FC Koeln), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (OSC Lille) Napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Robert Lewandowski ( Borussia Dortmund). Najbliższe mecze reprezentacja zagra z Ukrainą (4 września) i Australią (7 września). http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html Brakuje mi jednak Grosickiego oraz dziwi obecnosc Sadloka po tym co ostatnio pokazal, czyli dramat. |
Jak dla mnie mimo wszystko dobrze, że powołał Sadloka.
Na obronie mamy największą bidę (choć w sumie gdzie nie mamy ? :) ), warto więc jednak "chuchać" na każdego młodego zawodnika, który choć trochę wybija się ponad ligową marność. Odstawka po pojedynczych błędach nie jest dobrą drogą. Grunt, że trochę sie Smuda ogarnął i przeprosilł się (bardziej z konieczności, ale jednak) z Głowackim, Smolarkiem. To mimo wszystko dobrzy kopacze. Jeszcze zgoda z Małym (choć tu wszystko w jego rękach, tzn głowie) i będzie ok. Zgoda co do Grosickiego. Wymiana za Rybusa wskazana. Z tego co jest widzę skład: Boruc Piszczek, Głowacki, Żewłakow, Boenisch Błaszczykowski, Murawski, Bandrowski, Obraniak (Smolarek) Jeleń, Lewandowski (Smolarek) |
W tym momencie widzisz w kadrze Maleckiego a nie widzisz Rybusa? Ciekawe :) Watpie by Smuda zmienil Rybusa na Grosickiego, ewentualnie wstawi go jesli ten naprawde dobrze zacznie grac. Ja nie mowie ze Grosik jest slabszy od Rybusa, bo nie jest, chodzi o to ze nie pokazal w tym sezonie jeszcze nic. Ciekawi mnie jak zagra Smolarek....oby jak najlepiej :D
|
Rybus, Małecki, Grosicki są z grubsza siebie warci (dośrodkować w biegu to dla każdego z nich za wysokie progi), każdy z nich to co najwyżej joker Błaszczykowskiego, Peszki, Obraniaka czy Smolarka. Legionista natomiast podpadł mi słitaśnymi fotkami, i dlatego go skreśliłem ;)
|
Cytat:
Dla mnie dość zadziwiające jest powołanie Smolarka, pomimo faktu, że zdobył on dwa gole. Nie dziwi zaś brak powołań dla naszych gwiazdorów, którzy po prostu na nie w żaden sposób nie zasługują. I Małecki też na ten moment nie jest lepszy ani od Rybusa, ani tym bardziej od Grosickiego. |
Kabaretu Smudy ciag dalszy. Sandomierski, Rybus, Wojtkowiak, Sadlok ;o
Gdzie w takim razie: Szczesny, Kupisz czy Grosicki? Na + powołanie Ebiego. |
Cytat:
Szczęsny? Talent ma, ale czy gra w klubie? Już bardziej z Arsenalu pasowałby Fabiański. A swoją drogą, Tytoń mimo, że gra to dla mnie nieporozumienie.Mając tylu dobrych bramkarzy, raczej nigdy nie będzie podstawowym zawodnikiem kadry.Poza tym jest Załuska z Celticu. Z Grosickim jak najbardziej się zgadzam.Jakieś zdarzenia poza boiskowe nie mogą go dyskwalifikować z reprezentacji.To samo Mały. |
Czeka nas zapewne kolejna kompromitacja i bdb - nie jestem już zwolennikiem Smudy.
Moim zdaniem w reprezentacji zawsze powinni być najlepsi, ja rozumiem selekcja bla bla bla, ale jako kraj, jako reprezentacja jak będziemy cały czas tak dawać... czadu to aż przykro się robi. Ci zawodnicy powinni tworzyć jakiś zespół, kolektyw, walczyć. Denerwuje już mnie ten Smuda, ma super układ, bo pracuje spokojnie do EURO, ale jak przynajmniej z grupy nie wyjdziemy to niech kończy "przygodę" z piłką - żadnego wytłumaczenia nie będzie. |
A niby dlaczego nie? Po tych pieciu meczach widac, ze takiego skrzydlowego w naszej lidze nie bylo do czasu Kosy (chociaz sa zupelnie rozni stylem od siebie) w dodatku jest mlody i gra w kadrach mlodziezowych.
Szczesny ma talent i trzeba go powoli ogrywac, Sandomierski to nie ta liga. Fabianski? :D :D :D To najwieksza ciota jaka grala w Arsenalu w ostatnich kilkunastu latach. Rog na piaty metr i na 99% gol :E Tyton to w ogole jakas kpina jest. Ktos Smudzie naopowiadal, ze on tam jest gwiazdą, a tak naprawde wpuszcza szmaty. |
Panowie Wisła Kraków sięgnęła dna - chyba od 12 lat się nie zdarzyło żeby nie było ANI JEDNEGO piłkarza Białej Gwiazdy w reprezentacji...
|
Reprezentacja Polski już dawno przestała być jakimkolwiek wykładnikiem a na pewno brak powołań do niej nie może świadczyć o stoczeniu na dno.
|
A ja akurat powołaniem Sandomierskiego nie jestem tak zaskoczony. Owszem, to młody chłopak, ale na razie się wyróżnia w naszej buraczanej lidze. Zeszły sezon też był w jego wykonaniu przyzwoity.
Zresztą w ogóle chłopaki z Jagi prezentują się znacznie ciekawiej, niż np. kiedyś wielbieni przez Beenhakkera - Zahorski czy Pazdan. |
Smolarek? CO ten pan tam robi? Peszko? Co ten pan tam robi? Sandomierski? Co ten pan tam robi? Sadlok? CO ten pan tam robi? A jelen pewne znowu sie wymiga od reprezentacji, bo w meczu ligowym dosta"ø ürazu"podobno ...
|
Dzięki Bogu Smuda zlitował się nad Wisłą i nie powołał żadnego naszego kopacza co da szansę nowemu trenerowi przez te 2 tygodnie potrenować z naszymi piłkarzami. Zresztą My idziemy w cudzoziemszczyznę i trzeba się przyzwyczajać że będziemy mieć z 5 reprezentantów różnych Kostaryk czy Hondurasów ale nie Polski. Taki czas nastał więc cóż robić?
|
http://www.sport.pl/celebrities/1,96...Sport_pl_.html
Nie wiem,czy ktoś już to zamieszczał.Całkiem obszerny i ciekawy wywiad z selekcjonerem naszej kadry Frankiem Smuda. |
|
UWAGA!
Stefan Majewski ma nową pracę oprócz U-23 także U-20 (dodam ze pomiędzy nimi jest jeszcze kadra Zamilskiego U-21) do U-23 powołał sobie piłkarzy ktorzych mogl powloac do U-20:-)(janote czy Stulina, a których nie powołał Zamilski) zróbmy kadry na każde roczniki, albo jeszcze lepiej do U24 i co pół roku:lol: U23 kontra Uzbekistan i Iran :lol: http://www.90minut.pl/news/132/news1...-i-Iranem.html |
Lato: mam plan B, a nawet plan C
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html Wywiad z prezesem PZPN o selekcjonerze polskiej kadry Franciszku Smudzie Tomaszewski: Smuda nie trenuje "pipidówki" http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html Janek jak zwykle w formie:D Plaga kontuzji w kadrze Smudy http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html Głowacki prawdopodobnie nie zagra,niepewny wystep Mierzejewskiego.Czyżby szykowały się jakieś dodatkowe dwa powołania na najbliższe mecze?? |
Cytat:
A więc w przyszłym roku bierzemy rewanż na Hiszpanach:D |
I to prawdopodobnie w Gdańsku ;]
|
dzisiaj w Uwadze na TVNie był program o PZPNie
okazuje się że działacze wiedzą jak rozwiązać problem polskiej piłki otóż: jak paru z nich stwierdziło... trzeba czekać aż lepsi piłkarze się urodzą :-) geniusze! tylko za co oni mają płacone skoro wystarczy tylko ... czekać ONI SĄ NIEREFORMOWALNI! |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl