![]() |
Czy to Volvo czy VW dla mnie bez różnicy, ważne aby lepsze warunki były.
|
Wadowski to zaden sponsor , to tylko partner , znam troche tego dealera i tam sie oszczedza na wszystkim a jakbym tam miał auto na serwis dac to bym sie 100 razy zastanowił , oni nie maoga Wiśle postawic zadnych warunków bo i tak sa szczesliwi ze moga sie reklamowac za free na stadionie ( bo auta daje Volvo Polska , ktore uzycza dealerowi )
|
Cytat:
Chyba w kazdym z nas tli sie nadzieja, aby VW zostal sponsorem Wisły, jednak lepiej podchodzic do tego z rezerwa. |
Im więcej sponsorów tym lepiej, im z wyższej półki tym bardziej prestiżowo i nobilitująco a to przyciąga kolejnych lecz nie to jest najważniejsze. Czynnikiem jakiego potrzebujemy jest przewidywalność, stałość i ciągłość wpływów czyli po prostu rozsądna polityka. Pamiętających wejście Telefoniki na forum jest już niewielu. Gdy gruchnęła przez wiślackie szeregi wieść, że sponsorem ma zostać firma z Myślenic z Cupiałem, Ziętkiem i Urbanem jako właścicielami byliśmy zadowoleni, mieliśmy nowe nadzieje ale nie było w nas entuzjazmu bo nikt nie słyszał ani o firmie ani właścicielach. Co było później wiadomo. Zatem lepszy sponsor stabilny niż VW na chwilę. Co nie oznacza, że nie należy sobie życzyć każdej firmy zainteresowanej rozwojem klubu.
|
Mozna zapomniec o VW:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rodziny_volvo/ Kontra Volvo na wszelkie plotki.... Szkoda |
Zobaczymy czy Maciek woli V40 czy Passata R36 :-p
|
Maciek torpeduje nam starania o nowego sponsora :D
|
Takie Volvo w porównaniu do jego Astona DB9 wygląda mega słabo...
|
Rozmowy z VW ponoć trwają ale nie jest to opcja na teraz ale najwcześniej na wiosnę. Z tego co wiem to w umowie z Volvo nie ma klauzuli zabraniającej nam podpisanie umowy sponsorskiej z inną marką aut. Szczególnie, że Volvo nie jest sponsorem tylko Bracia Wadowscy są oficjalnym partnerem Wisły Kraków
|
Nie chodzi mi o Volvo, to raczej napewno VW nie pozwolilby sobie, jako powazna firma, na kontynuacje partnerstwa z Wadowskimi. VW na koszulkach a od czasu do czasu info o nowym Volvo w rekach Smudy? Nikt powanzy by na to nie pozwolil.
|
No i mamy szybką odpowiedz niemieckiego giganta.
Smuda, trener krakowian zameldował się w Bydgoszczy bezpośrednio z Wolfsburga gdzie osobiście odbierał kluczyki do Golfa II model 1.9 tdi w kolorze perłowym. Na pytanie, dlaczego ten? Były selekcjoner podkreślił, że ceni sobie... niezawodność, niemiecką precyzję, ponadczasową bryłę i tanie części. Dodał że wybór modelu był oczywisty a o kolorze zdecydowała małżonka,. To właśnie partnerka Franciszka Smudy posiada obecnie prawo jazdy więc jej udział w całym tym przedsięwzięciu, nie podlegał dalszej dyskusji. |
Cytat:
W październikowym 'managerze' jest wywiad z Ralfem Berckhanem - prezesem zarządu VolksWagen group Polska (VGP). Spółka powstała rok temu na bazie zakupionego przez VW Kulczyk Tradex i Skoda Auto Polska. W skrócie - część wywiadu była poświęcona ostatniej zintegrowanej marce czyli Seatowi. VGP nie ma sieci dealerskiej tej marki, sam produkt utracił swoją mocna pozycję w Polsce i zarząd w najbliższym czasie będzie się starał skupić na tym produkcie, głównie nad zbudowaniem sieci dealerskiej. Ralf wspomniał tez o drogach promocji marki - obecnie są to wyścigi, jak również wymienił sport czyli piłkę nożną: Cytat:
|
Mysle, ze decydentom VW atmosfera meczu z Legia dala duzo do myslenia, oczywiscie dla nas w sensie pozytywnym. Zainteresowanie mediow, potencjalne eksponowanie loga w TV dla milionow telewidzow, pelne trybuny, itp.
|
Cytat:
Do czego zmierzam - problemem nie jest frekwencja na Wiśle, problemem jest 'rynek zbytu' czy też jego struktura. Pytanie wiec brzmi: dlaczego akurat Kraków? W końcu znacznie, znacznie lepiej wydać na reklamę w Warszawie, a jeśli nie to równie skutecznie można reklamować się we Wrocławiu czy Poznaniu. |
Bo tu nie chodzi o reklamę w Krakowie a o firmę która tej reklamy będzie nośnikiem czyli o klub sportowy a Wisła co by nie mówić jest nadal atrakcyjnym nośnikiem i ma kibiców nie tylko w Krakowie
|
Cytat:
IMHO jeśli założyć atrakcyjności nośnika, potencjał rynku jest słaby. W końcu wszystko inne jest - VW ma pieniądze (wzrost sprzedaży), ma potrzebę reklamy, Wisła ma wolne miejsce na koszulce a cena za usługę nie jest wygórowana. |
Cytat:
Ciężko powiedzieć, może też tak ja Ty piszesz, że ich spece wycenili naszą reklamę na "jedynie" 700 tysięcy euro. |
Jestem z Niepołomic i mówi się od dłuższego czasu że volkswagen chce wybudować fabrykę w niepolomickiej strefie inwestycyjnej sam burmistrz powiedział oficjalnie że wielka firma motoryzacyjna chce postawić u nas fabrykę ale musi być zrobiony zjazd w niepołomicach z autostrady a4 . Niepolomice walczyły o to przez cały rok i niedawno dostali zgodę z ministerstwa i za gminne pieniądze zdecydowała się przygotować projekt budowy zjazdu w roku 2014-2016. Więc może zainteresowanie Wisła jest związane z promocja tej fabryki.
|
Cytat:
a tam: Cytat:
Cytat:
Jeśli tak już luźno rozmawiamy to:
To też pokazuje jaką siłę przebicia ma Warszawa (prestiż) i jakim kluczem idą poszczególne inwestycje w sponsoring. Liczy się wsparcie konkretnego, lokalnego celu biznesowego, dopiero w następnej kolejności patrzy się na poziom sportowy. Ilość ludzi na stadionie fajna ale i tak połowę do prestiżu zgarnia Warszawa - przynajmniej z punktu widzenia inwestora. W końcu zawsze pod koniec wyciągnie średnią. Edit: Cytat:
|
Odrzucilismy ofertę 700tys€ za sezon, a czy dostajemy jakies pieniadze od telefoniki ? Czy Cupiał umieszcza telefonikę zeby tylko zapelnic puste miejsce ?
|
Cytat:
Wystarczy dobrze przeczytać wątek |
Zdzisiowi zabrali laptopa. http://sport.wp.pl/kat,32282,title,W...wiadomosc.html
Cytat:
Cytat:
|
Może jednak jest coś na rzeczy z tym Volkswagenem
wis.la/d6qu2 Chociaż z drugiej strony, jak się w to wczytać to nic nowego nie napisali. |
http://sport.fakt.pl/wieslaw-wlodars...,426884,1.html
Fakt za to napisał że Włodarski szef koncernu FoodCare ma ochotę odkupić Wisłę od Cupiała. |
Cupiał jest 9 na liście najbogatszych Polaków (1 mld 950 mln),Włodarski jest 39 (520 mln). Nie wiem czy byłaby to dobra zamiana..Z drugiej strony Wojciechowski ma majątek na poziomie 500 mln,a wydaje się byc raczej skory do inwestycji i rozrzutności.
|
Jeśli ktoś choć odrobinę orientuje się w polskim rynku spożywczym, wie, że Pan Włodarski to stary przekręciarz i kombinator. Dość powiedzieć, że kilka/kilkanaście lat temu siedział w pierdlu za przekręty z VATem. Wyroków skazujących za naruszenie majątkowych praw autorskich chyba już nikt nie liczy. Spór z Michalczewskim to zaledwie wierzchołek góry lodowej. Zarżnął już kilka mocnych polskich marek, z których ostatnią ofiarą nieudolności jest Frugo, które dołuje już od dobrego roku i niedługo zapewne zakończy żywot. Trzymać Wisłę z dala od jego brudnych łap, bo najpierw będzie pralnią kasy a potem podzielimy los Polonii.
Włodarski, zdup.caj. |
Cytat:
Nie wiem na ile zarżnął różne marki, ale Frugo to on raczej wskrzesił po 20 latach. Jak mu idzie teraz sprzedaż to nie wiem, ale z pewnością marki to on nie położył... |
Nie ma kompletnie żadnej pewności że gość czy laska z pierwszej 50tki wyłoży cokolwiek więcej niż Cupiał.
Zwłaszcza że jest kryzys w większości branż w tym kraju. Czasami mam wrażenie że Cupiał to zło i należy się go pozbyć niezależnie od następcy. |
Cytat:
|
Jak najdalej od takich cwaniaczków. Niech ten przestępca trzyma się jak najdalej od R22.
|
Z tego co wiem to znacznie bliżej nam do nowego sponsora niż do sprzedaży klubu.
Na mój obgląd odgrzewanie całej sprawy świadczy o tym że poniektórzy zaczynają się znowu bać że ta Wisła z jakiegoś tam Krakowa może znowu odbudować swą potęgę. Więc zamieszajmy, pośćmy informację że Cupiał sprzedaje Wisłę może będzie zadyma i Wisła przestanie dobrze grać a kibice się odwrócą |
I dziwić się, że klub odebrał bajkopisarzom akredytacje :)
|
Cytat:
Weż ochłoń i nie strasz tutaj ludzi tym kombinatorem. |
No i fakt załatwił sobie znowu przedłużenie braku akredytacji na Wisłę :-)
|
Mam nadzieję że Cupiał będzie z nami jeszcze długo, nie oddał bym Wisły Cupiała nawet szejkom jakby tu mieli sciągnąć mega gwiazdy WISŁA TO MY ! a panu Cupiałowi życzę zdrowia i grubego portfela bo w zimie razem z Bogusiem uderzymy w transfery bo Bogusiowi należy się w końcu ta wymarzona Liga Mistrzów...
|
Chyba tu mamy źródło nagłej medialnej aktywności właściciela FoodCare
Komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym w Krakowie na wniosek fundacji Dariusza "Tigera" Michalczewskiego zajął prawa do znaków towarowych firmy FoodCare. To efekt wyroku sądowego nakazującego FoodCare zapłacić 10 mln zł byłemu bokserowi za bezprawne wykorzystywanie znaku "Tiger" i sprzedaż napojów energetycznych o tej nazwie. |
dokładnie, niech Pan Włodarski mysli o spłacie obecnego i przyszłego długu wobec fundacji.
Na bycie właścicielem klubu piłkarskiego jest po prostu za krótki. Może ewentualnie jakiś sponsoring klubu w przyszłości byłby możliwy. |
Wywiad z Bednarzem:
Jacek Bednarz: Założenie jest takie, żeby wiosną Wisła była silniejsza http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...jsza,id,t.html |
Cytat:
sry za offtop ale, Michalczewskiego pojebalo? ma jakiś patent na "tigera"?(mam na myśli słowo tygrys, a nie napój) gdzieś był użyty jego wizerunek? (pytam serio bo nie wiem) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl