Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

kriswisla 22.06.2011 14:24

....a co z tymi grajkami ,oficjalna milczy jak zaklęta i facebook tez

Teqcontroller 22.06.2011 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1114744)
....a co z tymi grajkami ,oficjalna milczy jak zaklęta i facebook tez

Czekaja na wyniki testów , ludzie wrzućcie na luz , trzeba czekać i tyle.

Co do Nuneza , nie wypowiadam się na ten temat , pompujcie balonik , a jeszcze dziś przeczytamy w mediach coś o naszym nowym nabytku , i nie musi to być dobre.

krakus76 22.06.2011 14:39

Cytat:

Cuando te digan sos un Gervasio, va a ser peor que los tradicionales sos un tarado, idiota, imbécil, etc.
Kiedy mówisz że jesteś Gervasio to uważać Cię można za tradycyjnego .... tarado (kretyn) ... a reszty się domyślacie :)

A tu takie luźne tłumaczenie opinii jednego z kibiców.
Facet jest zły, gra zbyt samolubnie, nie wrzuca dobrych piłek w pole karne, ale nadal nalega żeby wykonywać rzuty wolne i rożne, biegnie jak szalony, ale bez piłki, wychodzi za bardzo do przodu i nie jest tak szybki, zawsze przegrywa .. gra tylko w ten sposób i to mu całkowicie nie wychodzi.

xdarek 22.06.2011 14:40

Wczoraj Jovanovic miał robione zdjecia w klubie z koszulką Wisły co ciekawe z koszulką Sivakova bo nie mieli jeszcze z jego nazwiskiem był też w klubie ten drugi Nunes

7 kotów 22.06.2011 14:41

Argentynski Malecki.

tofik 22.06.2011 14:52

Nie trafilibyśmy źle, gdyby to był argentyński Małecki.

fanfan 22.06.2011 15:03

Już nie przesadzajcie z tym Nunezem ! Po co wklejacie jakieś komentarze anonimowych gości a może to dzieci po 14 lat i podobnie jak połowa tutejszych forumowiczów lubi obrzucać gównem każdego kto podpadnie w jakiś sposób? Przecież on przeszedł z jednej drużyny do drugiej gdzie kibice tych drużyn nie przepadają za sobą więc u jednych i drugich jest na cenzurowanym . Wyobrażacie sobie sytuację kiedy do Wisły przechodzi piłkarz z Cracovii - przecież na okrągło byłyby jazdy po nim na tym forum ! Dajcie już spokój i poczekajcie na to jak będzie się prezentował w koszulce z białą gwiazdą !

Jerry_Beck 22.06.2011 15:04

Wartość Maaskanta jeszcze do końca nie poznaliśmy (ten sezon plus puchary pokażą więcej), ale Valckx wprowadził do Wisły powiew normalności. Transfery w czerwcu, widać, że coś się w tym klubie wreszcie dzieje. Mierzejewski wybrany pilkarzem sezonu, ale to był wybór bardziej "kupiony" przez szalonego Jóżka żeby mógł lepiej sprzedać go. W jednej rundzie Melikson pokazał znacznie więcej, ja szczerze mówiąc uważam Mierzejewskiego za bardzo ograniczonego grajka, on się w Turcji z pewnością nie przebije,a melikson powtarzający ubiegłą rundę może przebic cenę Polaka. Valkcx robi różnicę, zobaczcie jego odpowiedników w innych najlepszych polskich klubach. Fajfer, Dawidziuk, Jóźwiak - mówiąc oględnie prezentują dramatyczny poziom, mi opadła szczęka jak zobaczyłem wybór Lecha. Jeszcze żeby to był jakiś były bardziej rozgarnięty piłkarz Hajto, Świerczewski, czy jakiś ekspert od siedmiu boleści, a tu takiego za przeproszeniem wieśniaka sobie wzięli że nawet worka ziemniaków im nie sprowadzi.

Wisła wreszcie wraca, mogłoby być więcej polskich piłkarzy, ale myślę że z czasem będą. Holendrzy pewnie oglądaja ligę i w końcu kogoś wyłowią, może z własnego chowu (wie ktos czy Maaskant chodzi na juniorów/trampkarzy/ME/może jakieś niższe ligi?). Dawno nie miałem tak dobrych przeczuć przed pucharami, przy losowaniu Lecha z ubiegłego roku, dziś Wisła z podobnym będzie miała LM. oczywiście tam już może być dramatycznie, jak w przypadku Węgrów, ale chyba o to cały czas toczy się gra, by w tej LM wystąpić.

W przypadku Nuneza martwi tylko to, że to taki "ofensywny" lewy obrońca, czyli może byc podobnie jak z Paljicem, ale jak w przypadku Bednarza/Mielcarskiego można było podejrzewac że biorą kota w worku, tak Holendrzy na pewno go widzieli i ryzyko jest zminimalizowane. Także na pewno transfer na plus. Jeśliby Wisła sprowadziła Alvesa i Despotovica (tak, obu wtedy 1 na pewno by sie sprawdził) wtedy LM jestem pewien na 100%,.

snyrting 22.06.2011 15:06

Pomijając zupełnie anonimowych graczy nie przypominam sobie żeby jakikolwiek przymierzany do Wisły gracz miał tak zła opinię w swoim poprzednim klubie. Nawet biorąc poprawkę na gorący temperament południowoamerykańskich kibiców, to fakt, że Gerwazy w ciągu roku "zasłużył" sobie na kilkustronicowy temat, w którym co drugi post dotyczy jego prowadzenia się i orientacji seksualnej a pozostałe krytykują jego fatalną postawę, powinien dawać do myślenia.

Ufam, że Stan wie co robi. Do tej pory mnie nie zawiódł więc nie zamierzam a priori przekreślać Nuneza. Niemniej, jestem pełen obaw czy ściągnięcie takiego gracza wyjdzie Wiśle na dobre i to zarówno po względem sportowym jak i biorąc pod uwagę atmosferę w szatni.

JOSE 841 22.06.2011 15:35

co do Nuneza to chyba raczej defensywny gracz a Małecki to ofensywny gracz może jeszcze niedługo ktoś napisze że Wisła ma własnego Mascherano albo Milito bo o Maiconie nie wspomnę dajcie na wstrzymanie i poczekajmy jak sie sprawdzi na boisku a tak przy okazji a może Traore z Lechii na wzmocnienie siły ognia a raczej wzmocnienie w ataku bo raczej Legia która przeżywa fascynację Ljuboją raczej chyba zrezygnuje z Traore zresztą w Wiśle miałby większą siłę przebicia

Lysy 22.06.2011 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1114766)
Pomijając zupełnie anonimowych graczy nie przypominam sobie żeby jakikolwiek przymierzany do Wisły gracz miał tak zła opinię w swoim poprzednim klubie. Nawet biorąc poprawkę na gorący temperament południowoamerykańskich kibiców, to fakt, że Gerwazy w ciągu roku "zasłużył" sobie na kilkustronicowy temat, w którym co drugi post dotyczy jego prowadzenia się i orientacji seksualnej a pozostałe krytykują jego fatalną postawę, powinien dawać do myślenia.

A o Lameyu już zapomniałeś ? Kibice Leicester City pożegnali go z ulgą, stwierdzając , że nadaje się jedynie do "koszenia trawnika" :)

Ja tam wierzę w Nuneza ;) Ufam, iż Maaskant jest w stanie z tej młodej gliny (ma dopiero 23 lata!) uformować świetnego piłkarza, bo talent to on ma niemały.

riv 22.06.2011 15:40

Lysy Lameya Anglicy pożegnali bo uważali, że był za słaby, a Nuneza po prostu nienawidzą w tej Argentynie nie za to, że jest słaby tylko za to kim jest a to diametralna różnica. Zresztą zobaczymy dokładnie co to za grajek jeżeli do nas przyjdzie, mam tylko nadzieje, że Stan wie co robi.

mitmichael 22.06.2011 15:40

Tak wam sie chce uzywac translate google zeby przeczytac co o nim pisza? Mały tez ma trudny charakter, na poczatku byly z nim problemy ale potem Maaskantowi udało sie go "opanowac". A moze pisza zle o nim bo przechodzil z jednej wrogiej druzyny do drugiej? Stan na pewno zna opinie o Nunezie i nie sciagalby do zespołu pilkarza, ktory wiecej siedziałby w barze niz gral w lidze
Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1114780)
Lysy Lameya Anglicy pożegnali bo uważali, że był za słaby, a Nuneza po prostu nienawidzą w tej Argentynie nie za to, że jest słaby tylko za to kim jest a to diametralna różnica. Zresztą zobaczymy dokładnie co to za grajek jeżeli do nas przyjdzie, mam tylko nadzieje, że Stan wie co robi.

Lamey wyjasnił dlaczego nie gral wiec te kpiny kibicow Leicesteru tez mozna sobie wsadzic miedzy bajki.

Lysy 22.06.2011 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1114782)
Lamey wyjasnił dlaczego nie gral wiec te kpiny kibicow Leicesteru tez mozna sobie wsadzic miedzy bajki.

Branco też wyjaśniał dlaczego nie grał :) Rasizm itp. więc takie tłuczenia piłkarzy to można o kant dupy rozbić.

1q2 22.06.2011 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1114776)
Traore z Lechii na wzmocnienie siły ognia a raczej wzmocnienie w ataku bo raczej Legia która przeżywa fascynację Ljuboją raczej chyba zrezygnuje z Traore zresztą w Wiśle miałby większą siłę przebicia

Traore to mi wygląda na takiego drobnego cwaniaczka do tego nie wiem czy aż tylu indywidualistów nam w zespole potrzeba.Z Lechii to bym wolał Lukjanovsa - statystyk to on dobrych nie ma ale co go widziałem to grał spoko.
O tym Nunezie to w ogóle nie wiadomo co myśleć.Mam nadzieje że to taki transfer okazja - w sensie sprawdzi się świetnie - zawiedzie, nie będzie to wielka strata.

W ogóle całe to okienko to takie mniejsze lub większe niewiadome, może poza Ilievem który przynajmniej na papierze wygląda solidnie.
Lamey - już wszystko zostało napisane, ten Jovanovic to też taka niewiadoma, ni to środkowy ni to boczny - fakt że chciał na Białoruś jechać, mówi że zbyt wielu chętnych to na niego nie było i to delikatnie ujmując.

<Crasch> 22.06.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1114785)
Traore to mi wygląda na takiego drobnego cwaniaczka do tego nie wiem czy aż tylu indywidualistów nam w zespole potrzeba.Z Lechii to bym wolał Lukjanovsa - statystyk to on dobrych nie ma ale co go widziałem to grał spoko.
O tym Nunezie to w ogóle nie wiadomo co myśleć.Mam nadzieje że to taki transfer okazja - w sensie sprawdzi się świetnie - zawiedzie, nie będzie to wielka strata.

W ogóle całe to okienko to takie mniejsze lub większe niewiadome, może poza Ilievem który przynajmniej na papierze wygląda solidnie.
Lamey - już wszystko zostało napisane, ten Jovanovic to też taka niewiadoma, ni to środkowy ni to boczny - fakt że chciał na Białoruś jechać, mówi że zbyt wielu chętnych to na niego nie było i to delikatnie ujmując.

O kur** okienko się jeszcze nie zaczęlo, a już krytyka że ofert na pilkarza nie ma:rotfl:

pikey 22.06.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1114766)
Ufam, że Stan wie co robi. Do tej pory mnie nie zawiódł więc nie zamierzam a priori przekreślać Nuneza. Niemniej, jestem pełen obaw czy ściągnięcie takiego gracza wyjdzie Wiśle na dobre i to zarówno po względem sportowym jak i biorąc pod uwagę atmosferę w szatni.

W obecnym składzie Wisły nie ma ,,gwiazdorów" i ,,świętych krów". Każdy walczy na boisku i robi co do niego należy. Dlatego różne gwiazdorskie zachowania na pewno nie spotkają się z pobłażaniem sztabu szkoleniowego, a także pozostałych piłkarzy. Nie wierze, że 23-latek zatrzęsie szatnią, w której siedzą piłkarze z takim dorobkiem jak Jaliens, Pareiko, Iliev, czy Sobolewski.

Nie sugeruję się też wpisami w internecie, chyba wiadomo jak -delikatnie mówiąc- emocjonalny mają stosunek do piłki ludzie w Argentynie?

Jak dla mnie- to naprawdę duży talent, który należy odpowiednio poprowadzić. Dostaje szansę gry w Europie- liczę, że zrobi wszystko, żeby ją wykorzystać.

cuul 22.06.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1114783)
Branco też wyjaśniał dlaczego nie grał :) Rasizm itp. więc takie tłuczenia piłkarzy to można o kant dupy rozbić.

Powiedział jedynie, że nie był ulubieńcem Erikssona. Jeśli chodzi o Branco, Stan nie był do końca przekonany co do tego gracza i podpisał z nim kontrakt jedynie na sezon. Czy ktoś sobie przypomina jakim "aniołkiem" był Kosa podczas pierwszego pobytu u nas, czy np. Nikola? Różnie z tym bywa.

lukaszbrzo 22.06.2011 15:57

ciekawe co byscie mowili gdyby aktualnie nie bylo zadnego transferu a rzadzil by lysy jacek i maciek liga bedzie ciekawsza lub heniu kasperczak

1q2 22.06.2011 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 1114789)
O kur** okienko się jeszcze nie zaczęlo, a już krytyka że ofert na pilkarza nie ma:rotfl:

Sory winetu ale jeśli wierzyć grajkowi a nie ma powodów by nie to on już w zasadzie pakował się do Łukaszenki.Domyślam się też że nie jest to idiota, więc jeśli zdecydował się na taką zsyłkę to na nic lepszego nie mógł liczyć.
Ja w żadnym stopniu go nie skreślam ale fakt jest taki że gość był jedną nogą w 4 drużynie od końca, ligi białoruskiej.Świadczy to o czymś czy nie?
Była jeszcze ta dyskwalifikacja ale to próby przejścia do aż tak miernego klubu nie tłumaczy.

brylant17 22.06.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszbrzo (Post 1114793)
ciekawe co byscie mowili gdyby aktualnie nie bylo zadnego transferu a rzadzil by lysy jacek i maciek liga bedzie ciekawsza lub heniu kasperczak

Dobra misiek nie płacz bo kupie ci chechłacz

cuul 22.06.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1114795)
Sory winetu ale jeśli wierzyć grajkowi a nie ma powodów by nie to on już w zasadzie pakował się do Łukaszenki.Domyślam się też że nie jest to idiota, więc jeśli zdecydował się na taką zsyłkę to na nic lepszego nie mógł liczyć.
Ja w żadnym stopniu go nie skreślam ale fakt jest taki że gość był jedną nogą w 4 drużynie od końca, ligi białoruskiej.Świadczy to o czymś czy nie?
Była jeszcze ta dyskwalifikacja ale to próby przejścia do aż tak miernego klubu nie tłumaczy.

Niby mierny klub, a za transfer ponoć dają 200 tys. euro więcej niż my.

bestfan 22.06.2011 16:07

Ani Stan ani Robert nie są cudotwórcami (choć chciałbym aby nimi byli) więc zapewne również w tym okienku co najmniej jeden piłkarz się nie sprawdzi - także bez paniki.

Ja osobiście nie czekam na żadne znane nazwisko, chcę piłkarzy z charakterem, którzy w trudnych momentach "pociągną" drużynę, nasi nowi Serbowie (bo Jovanović już prawie jest nasz) wyglądają na takich.

lukaszbrzo 22.06.2011 16:12

wiecie cos o tym ile zaplacimy za serba:D? wczoraj na OSI slyszalem ze milion euro<hahah>

<Crasch> 22.06.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1114795)

Od kiedy to wyznacznikiem umiejętności pilkarza, jest to w jakim klubie gra?
Gościowi po prostu zależalo żeby grać i jak najszybciej się ulotnić, z kraju w którym przez pol roku nie może uprawiać swojego "zawodu".
Btw. Liga Bialoruska jest lepsza od Polskiej.

To czy ten zawodnik będzie się wzmocnieniem okaże się za kilka miesięcy, o ile podpisze kontrakt z klubem.

CH. 22.06.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszbrzo (Post 1114801)
wiecie cos o tym ile zaplacimy za serba:D? wczoraj na OSI slyszalem ze milion euro<hahah>

bo oni się sugerują kwotami na tym transmarkt czy jak to się nazywa
oni nic nie wiedzą o piłkarzach i w ciemno podają przy nich kwoty
np. Gargułe wycenili na jakiś milion euro
za 1,5 mln - góra 2 mln euro to może wszystkich ściągną
jakby się tym sugerować to gdzieś 4 mln - 4,5 euro wydalibyśmy na wszystkich grajków których zamierzamy ściągnąć

cuul 22.06.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszbrzo (Post 1114801)

Ja gdzieś czytałem (ale teraz nie wiem dokładnie gdzie), że 400 tys. Białorusini ponoć 600, ale Jovanovic się uparł, że woli do nas (ponoć po rozmowie ze swoją kobietą - jest w ciąży etc). Kwoty w euro.

Angmir 22.06.2011 16:19

Mnie troche dziwi że ładne 2 dni po tym jak Jovanovic był widziany w Polsce na badaniach do tej pory nie ma podpisanego kontraktu, zwykle w 8-12 godzin po przylocie piłkarza już prezentują albo przynajmniej informują o kontrakcie. Jeżlei jeszcze dziś tego nie bedzie to na pewno sa jakieś problemy w negocjacjach z Partizanem.

Właściwie co się dziwić jeżeli rzeczywiście od Białorusinów dostają 50% więcej to dziwnym było by że zgodzili się na mniej.

lukaszbrzo 22.06.2011 16:21

czyli mamy 4 bocznych i 4 srodkowych obroncow:)

_ukoL 22.06.2011 16:27

Cytat:

Btw. Liga Bialoruska jest lepsza od Polskiej.
Mimo to jednak my kusimy normalnością, a nie totalitarnością. To spora karta przetargowa przy rywalizowaniu z Białorusinami. :-)

AgresywnyChomik 22.06.2011 16:35

Chcialbym zwrocic uwage na nasz scouting, wielkie brawa dla calego pionu. Nie mowie tu o zawodnikach ktorzy przyszli do nas za darmo - Iliev (tu raczej jestem spokojny) czy Lamey (jest jednak niewiadoma) ale o tych potencjalnych wzmocnieniach za ktore mamy zaplacic. Otoz wielkie slowa uznania za znalezienie takiego Jovanovica jego wartosc rynkowa jest zanizona poprzez jego zawieszenie, gosc mlody a ograny wyglada na papierze naprawde solidnie i jeszcze jest do wyciagniecia za pieniadze ktore Wisla moze zaplacic - jeszcze raz brawo.
Nunez zapewne tez ma jakies blizej niesprecyzowane problemy dlatego mozna zbic cene za tego grajka. Zapewne kupujemy duzo ponizej ich wartosci rynkowej i tylko po to aby gdzies pozniej dalej sprzedac jednak widac w tym wszystkim przemyslane dzialania ktorych nigdy w naszym footballu nie bylo. Nie chcialbym wyjsc na niepoprawnego optymiste ale Uwazam ze Wisla dzis (jak nigdy wczesniej) ma wszystkie klocki aby zdominowac rodzime podworko na nastepna dekade.

fialo 22.06.2011 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1114812)
Mimo to jednak my kusimy normalnością, a nie totalitarnością. To spora karta przetargowa przy rywalizowaniu z Białorusinami. :-)

W obliczu ostatnich wydarzeń takie stwierdzenie można uznać za mocno naciągane..

cuul 22.06.2011 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1114816)
Chcialbym zwrocic uwage na nasz scouting, wielkie brawa dla calego pionu. Nie mowie tu o zawodnikach ktorzy przyszli do nas za darmo - Iliev (tu raczej jestem spokojny) czy Lamey (jest jednak niewiadoma) ale o tych potencjalnych wzmocnieniach za ktore mamy zaplacic. Otoz wielkie slowa uznania za znalezienie takiego Jovanovica jego wartosc rynkowa jest zanizona poprzez jego zawieszenie, gosc mlody a ograny wyglada na papierze naprawde solidnie i jeszcze jest do wyciagniecia za pieniadze ktore Wisla moze zaplacic - jeszcze raz brawo.
Nunez zapewne tez ma jakies blizej niesprecyzowane problemy dlatego mozna zbic cene za tego grajka. Zapewne kupujemy duzo ponizej ich wartosci rynkowej i tylko po to aby gdzies pozniej dalej sprzedac jednak widac w tym wszystkim przemyslane dzialania ktorych nigdy w naszym footballu nie bylo. Nie chcialbym wyjsc na niepoprawnego optymiste ale Uwazam ze Wisla dzis (jak nigdy wczesniej) ma wszystkie klocki aby zdominowac rodzime podworko na nastepna dekade.

Trochę z Jovanovic`em nie trafiłeś. Polecił go nam Ivica Iliev. ;) Co do siatki scoutingu się nie wypowiadam. Nie wiem czy to Oni tych graczy znaleźli czy może Stan dzięki swoim znajomościom dotarł do nich.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1114819)
W obliczu ostatnich wydarzeń takie stwierdzenie można uznać za mocno naciągane..

Albo nie wiesz jak na prawdę wygląda sytuacja na Białorusi, albo za wszelką cenę chciałeś naszym rządzącym pojechać. Jedno jak i drugie trochę nie na miejscu.

wolfy 22.06.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1114702)
Jakie znowu tyły? Gosc gra w bardzo ciekawym pucharze, od pierwszej do ostatniej minuty wiec bedzie najlepiej przygotowany ze wszystkich obroncow

Przygotowania nie polegają tylko na rozgrywaniu meczów kontrolnych. Chodzi głównie o budowanie formy i kondycji, zgrywanie formacji. Chavez po powrocie z turnieju będzie musiał odpocząć, przez co ominie kluczowy okres przygotowań. Później będzie musiał to pewnie nadrobić.
Jak Małecki w okresie przygotowawczym pojechał na młodzieżowe MŚ, to później całą rundę miał spisaną na straty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1114715)
Boze, prosze cie przestan... Jakbys czasami cos innego poczytal to bys wiedzial ze JW chetnie by Malego widzial w Poloni. Wiec prosze CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM...(hah zawsze to chcialem napisac!)
Piszesz jakies bzdury o pikaczach i innych stworach , sorki ale zmien kanal bo ten ci ryje beret.

Zaraz zacznie się gadanie, że na papierze mamy mnóstwo pomocników, ale tak naprawdę nie wiadomo co z nich będzie. Teraz przed samymi pucharami mielibyśmy sobie wymienić jeden z filarów drużyny na napastnika i... No właśnie. I co?

Nie wiem co zyskalibyśmy sportowo wymieniając jeden z naszych motorów napędowych na rezerwowego napastnika (od Genkova to on IMHO lepszy nie jest), ale to i tak bez znaczenia. Takiego tematu nie ma, więc cała ta Twoja pisanina nie pasuje zupełnie do tematu. Powinieneś snuć swoje wizje gdzie indziej.

snyrting 22.06.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1114779)
A o Lameyu już zapomniałeś ? Kibice Leicester City pożegnali go z ulgą, stwierdzając , że nadaje się jedynie do "koszenia trawnika" :)

Lamey w porównaniu z Gerwazym został co najwyżej poddany lekkiej krytyce. Argentyńczyka po prostu nienawidzą.

@riv
To co napisałeś jest prawdą, ale tylko w odniesieniu do kibiców Rosario. W jego kolejnym klubie, Quilmes, gniew fanów spowodowały czynniki piłkarskie.

HEDu 22.06.2011 17:40

Małeckiego tez nienawidzą w 99% czesci Polski.

fanfan 22.06.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 1114820)
Trochę z Jovanovic`em nie trafiłeś. Polecił go nam Ivica Iliev. ;) Co do siatki scoutingu się nie wypowiadam. Nie wiem czy to Oni tych graczy znaleźli czy może Stan dzięki swoim znajomościom dotarł do nich.

Myśl człowieku trochę . Co myślisz ,że Iliev po podpisaniu kontraktu polecił nam go a Stan od razu złożył ofertę nawet nie znając piłkarza? Przecież nasi skauci oglądali mecze Partizana stąd właśnie transfer Ilieva i z pewnością widzieli w akcji tego Jovanovicia . W wywiadzie Marko mówił wyraźnie że Ivica bardzo chwalił Wisłę i atmosferę w drużynie ,i między innymi to skłoniło go do transferu do nas ale przecież to jest normalne że jak jakiś zawodnik dostał ofertę to wypytuje się rodaków z danej ligi bądź drużyny jak tam jest i co oni o ewentualnym transferze do tej ligi i drużyny myślą . Skąd wiesz że nasi skauci nie widzieli tego piłkarza i on nie był na naszej liście a przecież Stan mógł zasięgnąć opinii Ivicy jak ten był już naszym piłkarzem na temat tego zawodnika a jak Wisła wysłała ofertę to Marko mógł wypytać Ivicę o Wisłę i jego pierwsze odczucia . Skąd wiesz że tak być nie mogło? Jedno jest pewne , z pewnością nie było tak że Iviva polecił nam jakiegoś piłkarza i bez oglądania od razu wysłaliśmy ofertę ! Jednak niektórzy i tak twierdzą że nasi skauci nic nie robią podobnie jak Stan tylko kasę trzepią a takich piłkarzy jak Melikson czy Genkov pewnie ktoś im pod nos podsunął .To najlepiej wywalmy wszystkich i niech Zdzisiu Kapka wypytuje naszych zawodników kogo oni to polecają - tak z pewnością daleko zajedziemy!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1114836)
Lamey w porównaniu z Gerwazym został co najwyżej poddany lekkiej krytyce. Argentyńczyka po prostu nienawidzą.
@riv
To co napisałeś jest prawdą, ale tylko w odniesieniu do kibiców Rosario. W jego kolejnym klubie, Quilmes, gniew fanów spowodowały czynniki piłkarskie.

Widzę ,że masz z tym poważny problem ale co nas do ..uja obchodzi to co myślą o nim kibice jakiegoś argentyńskiego klubu ? I nie rozumiem po co w ogóle zaglądacie na tamte fora ? Po to by znaleźć powód do narzekania ? Najważniejsze jest to jak on będzie się prezentował u nas , w tamtych klubach coś grywał więc tak tragicznie nie było. Skoro do nas przychodzi to musi coś sobą reprezentować i Stan dokładnie go prześwietlił więc nie bójcie się na zapas ! A jeśli Ty jesteś taki pesymistycznie nastawiony do tego piłkarza to mam pytanie : Dajesz sobie głowę uciąć że ten zawodnik będzie stwarzał problemy albo będzie niewypałem ? Jesteś tego pewny ? Jeśli nie to daj mu szansę i poczekaj z oceną tego piłkarza przynajmniej pół roku albo rok.

mitmichael 22.06.2011 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1114783)

Jeden Branco zdarza sie raz na milion pilkarzy - nie mozna kazdego nowego zawodnika, ktory przychodzi do Wisły a ostatnio nie grał porownywac do tego jednego transferu.

wolfy 22.06.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1114851)
Jeden Branco zdarza sie raz na milion pilkarzy - nie mozna kazdego nowego pilkarza, ktory przychodzi do Wisły a ostatnio nie grał porownywac do tego jednego transferu.

No fakt, koleś był wyjątkowy. W bardzo negatywnym sensie.
Tyle, że on był bez klubu po zamknięciu okienka, a to o czymś świadczy. Ściągaliśmy go awaryjnie, bo Burliga miał chyba jeszcze kontuzję.

Ogólnie - trudno będzie nam tamten "sukces" powtórzyć:D

fanfan 22.06.2011 18:37

Włączcie sobie mecz z Mistrzostw U-21 Hiszpania - Białoruś . Już się powoli kończy ale warto obejrzeć , w końcu gra tam jeden jeszcze Wiślak :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl