![]() |
On sam chciał odejść już od dawna.
|
moze ktos zamiescic rozmowe Pawła Brożka..
|
|
Brożek od dawna chce, ale się boi. Może nawet sam się nie chce do tego przed sobą przyznać. Okazji do wyjazdu miał sporo, ale wybrzydzał na kluby tureckie i rosyjskie. A przecież liga angielska czy nawet niemiecka to dla niego zbyt wysokie progi.
Oczywiście Paweł mając 27 lat chciałby dostać jeszcze jeden super-kontrakt, a o taki łatwiej będzie na Zachodzie, niż u nas. Pytanie, ile my możemy dostać za 27-letniego napastnika z niewielkim doświadczeniem międzynarodowym, ze słabej polskiej ligi. Za napastnika mającego na koncie 6 goli w 12 meczach ligowych. Obawiam się, że niewiele. Nawet o 2 mln € może być ciężko. Jeśli tylko sytuacja finansowa nas nie zmusza (a tego nie wiemy), to wszystkie argumenty są po naszej stronie. Brożek ma ważny kontrakt do 2013 roku. A co do "zainteresowania" Fulham... Oni tam Brożka traktują jako 6-7 opcję transferową na pozycji napastnika, rodzaj zapchajdziury na ławę. Nie sądzę, by miał faktycznie tam trafić. Co więcej: nie powącha tam trawy, chyba że w Pucharze Ligi, wchodząc na ostatnie 10 minut. Gdzie będzie mu lepiej niż u nas, gdzie ustawianie składu zaczyna się od niego i ma pewne, całkiem przyzwoite pieniądze? |
kiedy był królem strzelców i miał 24 lata, to moze te 2 miliony bysmy dostali. teraz, 500-800 tysiakow to max. z reszta kto sie nim interesuje, przycichło wszystko.
|
@HEDu, o czym ty mówisz?
Jak miał 24 lata i był królem strzelców to jednak trochę ponad 2 miliony byśmy za niego dostali. Jak miał 25 lat i był królem strzelców dostalibyśmy za niego ponad 3,4 mln ojro. A teraz jakbyśmy zdecydowali się go sprzedać otrzymalibyśmy ok. 1,5 mln euro. Jednak chciałbym aby Paweł został u nas, bo to wciąż nasz najlepszy napastnik i jeden z lepszych piłkarzy... |
Co by o Pawle nie mówić, strzelił nam w lidze już chyba koło 80 bramek. Z jednej strony dobrze mieć w składzie takiego zawodnika, poza tym niemal całą karierę Paweł spędził na Reymonta więc jakby został z nami jeszcze kilka lat to niemal na pewno dołączyłby do "klubu 100". Taka mała, żywa legenda by powstała. Co więcej jest to polski zawodnik, a w składzie takich mamy coraz mniej. Moim zdaniem jest to też dość istotny powód za pozostawieniem Pawła u nas.
Ale... Większość zawodników powinna zmieniać klub co 4-6 lat. Bo jeśli dłużej siedzą w jednym miejscu to tracą motywację, poziom umiejętności spada również. Są od tego wyjątki ale nie o nich tutaj piszemy. Moim zdaniem jeśli udałoby się sprzedać Brożka za 1,5 - 2 mln euro ORAZ przeznaczyć z tej kasy ok 1-1,2 mln na sprowadzenie 2 na prawdę niezłych, perspektywicznych młodych napastników to byłbym za. Reasumując, nie jesteśmy (chyba że o czymś nie wiemy) na "musiku". Jeśli ktoś zaoferuje za niego ok 2 mln euro to ja bym go sprzedał i co najmniej połowę z tej kasy przeznaczył na zakup 2 zawodników do ataku. Inaczej stracimy jednego z nielicznych naszych napastników, a kasa pójdzie do portfela Cupiała. |
Przy wszystkich jego wadach wolę Brożka w ataku Wisly niż Brożka na ławie w Fulham. Bo u nas się pieniążki z transfery rozpłyną, a gole przestaniemy strzelać na dobre.
Jest wielu zawodników w Europie którzy by mogli tu przyjść i grać lepiej ale nigdy nie wydamy takich pieniędzy. Najwyżej przyjdzie kolejny piłkarski półprodukt z agencji menedżerskiej. To z perspektywy kibica. A z punktu widzenia Brożka pewnie będzie chciał wyjechać sprawdzić się w innej lidze, zarobić. I chyba wtedy nie będziemy mieli za wiele do gadania. A klub również siłą nie będzie Pawła zatrzymywał. |
Nie miałbym nic przeciwko gdyby trafił do nas Bonin i Sobota, ewentualnie Dudu (gra lepiej niz Palic).
|
Cytat:
|
Ciekawe może dojdzie do wymiany między Śląskiem , a Wisłą : Jirsak za Sobotę ? Ciekawi mnie sytuacja Piotrka Brożka jak się rozwinie. Ostatnio dużo można przeczytać , że na pewno odejdzie. Tylko gdzie miałby odejść? Temat Polonii Warszawa raczej nie aktualny , Legia czy to możliwe ? Bardziej Jagiellonia Białystok. Zobaczymy. Szkoda trochę Piotrka , ale na dzień dzisiejszy obiektywnym okiem trzeba powiedzieć, że Dragan jest zdecydowanie lepszy. Niestety Piotrkowi jakby brakuje już energii do gry w Wiśle. Ciekawą opcją również jest pozyskanie Bruno z Polonii Warszawa. Sam Wojciechowski mówi, że chce się go pozbyć. Ja uważam, że jest to zawodnik bardzo dobry tylko trochę nie wykorzystywany w Warszawie. Gdyby odszedł Jirsak była by to ciekawa opcja , aby go zastąpić albo wzmocnić pomoc.
|
Cytat:
|
Mnie osobiście coraz bardziej przekonuje Mila i Kazmierczak,ciekawe ile za nich by Śląsk zawołał? Znając życie pewnie po 1 mln za kazdego... ,Brożek jakoś mi się nie widzi żeby miał pograć zagranicą.
|
Cytat:
Moim zdaniem etap utraty motywacji i chwilowego marazmu Paweł Brożek ma właśnie za sobą. Niewątpliwie bardzo przeżył fakt, że transfer do Fulham nie doszedł do skutku. To było jednak jakiś czas temu, obecnie Brożek wyraźnie odżył - jest w niezłej formie, a na wiosnę jeśli będzie zdrowy można się spodziewać starego, dobrego Pawła. Co więcej - na motywację i wyobraźnię Pawła działa na pewno 81 goli (chyba tyle ma na liczniku) piłkarza w ekstraklasie. Jednak klub 100 to jest osiągnięcie dające miejsce w historii polskiej piłki. Co do przeznaczenia kasy z transferu Pawła Brożka na zakup 2 zawodników do ataku... Na razie w całej historii cupiałowej Wisły nigdy nie udało się przeznaczyć kasy z transferów czołowych piłkarzy na wzmocnienia. Więc dlaczego teraz miałoby być inaczej? |
Cytat:
|
Picasso - jasne. Ale może zamiast tego uda się sprzedać kogoś innego, na pozycji łatwiejszej do zastąpienia.
PS. w dodatku teraz pora na inwestycje a nie dalsze osłabianie się, bo i jest szansa na większe wpływy - nowy stadion. |
Cytat:
|
Mila ma 28 lat i pewnie chciałby się przenieść do lepszego klubu. Mógłby się przydać, kto wie. Wywalić Łobodzińskiego,Kowalczyka, sprzedać Jirsaka. Moim zdaniem najważniejszym transferem jest Sobota i ten koleś z I ligi Nawogu czy jakoś tak.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
cena za Sernasa z każdą bramką pewnie rośnie, Robak dwa gole.Mam nadzieje że Litwin będzie wiosną strzelał gole dla Wisełki
|
To nie jest temat do spekulacji, a Sernas czy Robak to czyste spekulacje. Na dziś Sernas powiedział, że nie ma takiej sytuacji żeby "leżała na stole" jakaś oferta z polskiego klubu. Jedyna oferta jaką ma na dziś dzień to Hapoel Tel-Aviv, z którym odniosłem wrażenie, że nie jest mu po drodze. Natomiast Widzewowi może być po drodze z Hapoelem, który latem proponował między 0,5 a 1 mln euro, a teraz oferuje jeszcze więcej.
|
Cytat:
|
Sorki Kowalski. Heh ale plama nie wiem czemu tak napisałem. Sorki
|
Sernas to przeciętny grajek. Nie wiem czemu się nim tak podniecacie...
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Spać... |
Cytat:
|
Cytat:
Zobacz sobie na tabelę strzelców. Zarówno Sernas, jak i Robak mają więcej bramek od Brożka, więc to, że mogą czyścić buty Pawłowi - trochę na wyrost. Są to obecnie jedni z lepszych napastników w kraju, chyba najlepiej rozumiejący się duet i 1 milion euro za dwóch byłoby świetną ceną, ale pewnie będą chcieli za każdego po 1 miliona. Warto się przyjrzeć tym zawodnikom. Jak jest możliwość to można ich wyciągnąć |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl