![]() |
@kolend
Wszechstronny defensor |
Jovanowic - jest środkowym ale gra również na prawej obronie
Z tego co mi wiadomo |
No i gra na lewej podobno lepiej niż na prawej,wszechstronny,doświadczony,perspektywiczny, zobaczymy co wypali z jego testów :D
|
Ciekawi mnie skąd taka zmiana. Zawsze wystarczyło , że zawodnik był na testach medycznych i od razu informacja na oficjalnej, a teraz tylko medią huczą kto tu na testach nie jest, a oficjalna dopiero informuje jak kontrakt z zawodnikiem został podpisany.
|
To się nazywa profesjonalizm
|
Cytat:
Ogólnie ubaw z tego tematu.Niejeden monitor w ciągu ostatnich kilku dni został pewnie pobrudzony.Podniecenie sięga zanitu |
Cytat:
|
Cytat:
|
A pamietasz ile czekalismy na podpisanie Maora i ile bylo nerwow o to? Trzeba unikac takich sytuacji
|
Chodziło o to ,że jesteśmy profesjonalistami,ponieważ,informujemy dopiero wtedy jak zawodnik zaliczył już testy medyczne i podpisał kontrakt i jest wszystko 100% dogadane.I to się nazywa właśnie profesjonalizm.
Dokładnie nerwów było,a teraz przynajmniej jak coś jest pewne to jest info i tyle. |
Dobrze, że ktoś tu jednak moderuje, bo jak patrzę na profil Wisły na FB to komentarze w stylu "Czekamy na BUM BUM" rozwalają mnie do reszty :rotfl: Jeszcze brakuje bunga-bunga i Berlusconiego :D
Wszyscy się dziś napalili na transfery bo Basałaj powiedział co powiedział i teraz już wszechobecna panika wśród kibicowskiej braci. Ja jestem dziwnie spokojny, myślę, że nasz holenderski tandem, czyli Stan i Robert wiedzą co robią. Cierpliwość jest najważniejsza. Oby Ci gracze dołączyli do nas podczas zgrupowania w Holandii, bo tam zostanie wykonana lwia część przygotowań przed eliminacjami do LM. A czy to dziś, czy w czwartek złożą podpis jest już bez znaczenia. |
cierpliwośc popłaca..czasami ;)
|
Cytat:
"Bednarzy",to Bednarz w czasie okresu transferowego jeździł na urlop nad morze Czerwone by ponurkować.Chłop wiedział kiedy czujnie zniknąć z pola widzenia. |
Spokojnie jesli maja byc transfery to beda ,czasy bajkopisarstwa mam nadzieje mineły w tym klubie bezpowrotnie.
Sklad do pokonania i spokojnego awansu ze Skonto jest,a do meczu w 3 rundzie jest sporo czasu. Z tym ze ktokowliek by to nie byl bedzie połke wyzej niz Lotysze i tu juz potrzebujemy 2 napastnika czy lewego badz prawgo obronce. Zatem spokojnie ,z Valckxem nie zginiemy :) P.S odnosze coraz wieksze wrazenie ze Stan Valckx to byl nasz najlepszy transfer od lat :) |
"odnoszę coraz wieksze wrazenie ze Stan Valckx to byl nasz najlepszy transfer od lat"
Masz rację, ale obawiam się jednej rzeczy. Odejścia obu Holendrów w tym samym czasie. Stanley sprowadza niezłych grajków, rzeczywiście dają lepszą jakość, ale są to głównie obcokrajowcy. Nie twierdzę, że sprowadzanie zagranicznych piłkarzy jest czymś złym, ale będzie problem, gdy Maaskant odejdzie do innego klubu. Nie widzę żadnego polskiego trenera, który zapanowałby nad tą wieżą babel. Poza tym słysząc zapowiedzi władz klubu, nie do końca wiadomo, jaką drogę Wisła chce obrać w przyszłości. |
To teraz wyobraźcie sobie taką Polonię Warszawa, z wielkim budżetem transferowym i świetnym dyrektorem sportowym. Wielki budżet, bo akurat Wojciechowski jest osobą, która nie bałaby się zaryzykować wydać w jednym okienku nawet kilku mln Euro na transfery, może nawet kilka mln na 1 piłkarza? Trafił nam się skarb, który jest wart więcej niż nawet najlepszy piłkarz (czytaj pensja roczna). Choć uważam iż marne są nasze szanse na awans do L.M. to akurat jestem zdania, że tym Holendrom może się poszczęścić, bo to że trafili na taki rok w naszej lidze musimy nazwać fartem. Szybka budowa drużyny bez straty szansy na awans do Ligi Mistrzów już jest sporym sukcesem. Awans do L.M. byłby czymś niewytłumaczalnym, przecież prawie wszyscy wiedzą, że tak na prawdę nie da się stworzyć DRUŻYNY w jeden rok. Ale nie wróżmy z fusów, chciałbym by Holendrzy nie zostali odprawieni z R22, gdy powinie im się noga w kilku meczach, co przy takiej rundzie jesiennej + pucharami jest możliwe.
|
Cytat:
|
Tylko ze Stan ma kotrakt do czerwca 2012, wiec skad wiesz ze ten nie pojdzie w piz....
|
a ja wierzę, że tym razem może się udać. Po pierwsze i najważniejsze to podejście mentalne. Ktoś to już, że w polskiej myśli szkoleniowej utarło się, że" Liga Mistrzów to coś nieosiągalnego i za wysokie progi, a dla nas osiągalna jest tylko LE " przez co na starcie eliminacji do LM z przeciwnikiem w naszym zasięgu do przejścia czy z tym lepszym podejście było następujące: " trudno może za rok się uda powalczyć o LM a teraz oby chociaż się udało wejść do Ligi Europejskiej". Holendrzy już tą LM widzieli nie raz bo drużyny Holenderskie w LM grają. Dlatego mają inne podejście na zasadzie "czemu ma nam się nie udać?".
Moim zdaniem mecze się wygrywa bądź przegrywa podejściem mentalnym. Wiadomo, że umiejętności są ważne, ale gdy między drużynami nie ma różnicy kilku klas liczy się mentalność. Jak dana drużyna nie uwierzy, że awansują to dupa zbita. Co do piłkarzy sprowadzonych do tej pory uważam iż stawianie na doświadczonych zawodników, którzy zasmakowali LM jest strzałem w 10 ponieważ grali tam i wiedzą jak awansowali/jaka mieli drużynę i wiedzą, że Barceloną nie byli a jednak im się udało czyli można, słowem nie boją się tej LM. Wierzę w obecną politykę oraz jej owoce w postaci awansu,dopływu pieniędzy na inwestycje(system szkolenia, boiska,szkółka,scouting). Może trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że sedno wypowiedzi jest zrozumiałe. Pozdrawiam i życzę cierpliwości |
Przemas widze ze jeszcze sa optymisci w tym kraju i.......dobrze ;)
Najwazniejsze zeby skapletowac jak najszybciej skład i zaczac sie zgrywac powoli i bedzie dobrze :) musi byc |
Cytat:
|
PowtÓrzĘ to raz jeszcze. JeŚli jesteŚ prawdziwym kibicem to musisz byĆ niepoprawnym optymistĄ. JeŚli jesteŚ malkontentem i szukasz dziury w caŁym to nie jesteŚ kibicem tylko sympatykiem.
|
Cytat:
|
Transfery tego lata robią wrażenie, oczekiwania rosną.
Ale nie uwierzę póki nie zobaczę. Niewidzialna zmora powstała za czasów Valerengi i Tbilisi, pamiętająca Levadię i Karabach wciąż drzemie przy Reymonta ;) Cytat:
|
Widac naprawde dojrzalosc w ruchach transferowych klubu. Placza ludzie, ze nie sciaga klub mlodych perspektywicznych. Ale z ta forma mlodych i psychika bywa roznie. A na LM wydaje mi sie potrzebny sklad ze stabilna forma, doswiadczony ktory nie podpala sie jak sloma, ale spelnia zalozenia taktyczne trenera.
Osobiscie mam jakies takie przeczucie wewnetrzne, ze bedzie dobrze. A jak Wisla awansuje do LM to gole sie na lyso ! |
Cytat:
|
A ten Basalaj menda jedna , znów nie dotrzymał terminu :rotfl:
Byc może nowi zawodnicy dołącza w Holandii , albo nawet wcześniej , czasu mało a zgranie to podstawa , widocznie negocjacje się przeciągają , po za tym na (Jeśli ten Argentyńczyk przyjechał na testy) to wyniki testów trochę trwają , trzeba tak czy siak czekać. |
Cytat:
|
Nie ma co narzekać - przed Valcxem nie było mowy o nowych transferach do Wisły jeszcze w czerwcu. Teraz jest na to olbrzymia szansa. Nie zapominajmy, że już przyszło do nas dwóch grajków.
|
z Meliksonem czy Chavezem tez niebylo latwo podpisac umowe bo Stan to twardy negocjator nieda sie w robic w ...:)
|
Za http://sport.interia.pl/raport/wisla...a-o-lm,1657778
,,Co ciekawe, Nunez wychował się w tym samym klubie, co Lionel Messi - Rosario Central.'' Miał być 2 Melikson ? Może będzie 2 Messi :D ,,W tym czasie po klubowym, efektownym, niczym na Santiago Bernabeu korytarzu (nieszczęsne baraczki, w których Wisła miała siedzibę przez kilkanaście miesięcy odeszły w niepamięć, klub przeniósł się do budynku Trybuny Wschodniej) kręcił się menedżer Jovanovicia. Spokojny, że jego zawodnik dołączy do bałkańskiej kolonii'' Skąd oni takie informacje mają.. Jeżeli Nunez,Jovanovic,Diaz bądź Despotovic trafią do Wisły,będzie rewelacyjnie no i trzeba będzie przyznać,że zbymak i lolek rzeczywiście są wiarygodnymi informatorami :D |
http://sport.interia.pl/raport/wisla...a-o-lm,1657778
już podobno warunki kontraktu uzgodnili :P Jutro powinno być potwierdzenie :) |
Cytat:
|
Ciekawe kiedy będzie potwierdzone na oficjalnej podpisanie kontraktow z nowymi zawodnikami
|
Cytat:
odnosnie transferów Staszek odwala kawał dobrej roboty oby tak dalej :) |
Cytat:
Silny, szybki, z całkiem niezłym panowaniem nad piłką, ale coś mnie w jego grze nie przekonuje. Mam wrażenie, że jest zawodnik, który umie wykorzystać pustą przestrzeń na boisku, ale w momencie, kiedy będzie trzeba grać przeciwko zagęszczonej strefie obronnej, będzie mu trudno sprzedać swoje atuty. Z naszych piłkarzy sposobem gry najbardziej przypomina mi Małeckiego. |
Cytat:
A co do transferow to niestety ale polskich pilkarzy miec nie bedziemy dopoki sami sobie ich nie wychowamy;/ Bo wiekszosc grajkow to wogole sie nie nadaje a jak juz jest ktos wybijajacy sie to cena za niego powala;/ Wystarczy popatrzec ze przecietny taki solidny polski pilkarz kosztuje co najmniej tyle co Maor to niestety ale bedziemy grac mieszanka zagraniczna! Tak to na dzien dzisiejszy wyglada. |
Wszystko fajnie pięknie tylko mi jakoś smutno, że w siedzibie klubu po polsku to niedługo będzie można pogadać tylko ze sprzątaczką.
|
Cytat:
miej pretensje do Wojciechowskiego |
Cytat:
Nie sprzedaj kolego takich kitów że przez Wojciechowskiego nie kupujemy polskich piłkarzy. Nie kupujemy bo takie są decyzje Valxca i Cupiała. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl