Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

westersyl 20.06.2011 21:58

Nunez wygląda imponująco. Nareszcie ktoś kto posturą przypomina skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia. Silny, szybki, świetnie drybluję. Dobry strzał z dystansu, który na tym filmiku pokazał kilkakrotnie. Dobra wrzutka.
I przede wszystkim jest lewonożny, ilu piłkarzy lewonożnych mamy w drużynie ? Nie za wielu.

Nie dałbym sobie za niego jednak ręki uciąć jak za Meliksona bo tego widziałem w jednym meczu i o tym że w tej lidze będzie gwiazdą byłem przekonany.

JrQ- 20.06.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1113722)
ale zauważyliście ze w tym okienku po raz pierwszy chyba nie mamy brazylijczyka z 156 ligi na testach?

a w poprzednim był jakis? :>

Tominho 20.06.2011 22:00

Oficjalna stronka ma to do siebie, że często informuje o nowych graczach około północy... Jak chcecie, to możecie godzinkę poczekać :>

HEDu 20.06.2011 22:00

Außenbahn links - wtedy gosc moze grac na LO. Tutaj mamy linkes off. Mittelfeld, czyli człowiek nie majacy nic wspolnego z obroną. Ofensywny skrzydłowy bądź pomocnik. Ofc lewonożny.

blanco 20.06.2011 22:02

Przyznam szczerze,że po tym filmiku podpaliłem się na gościa jak dziecko, wygląda bardzo dobrze .

alexx 20.06.2011 22:05

Transfermarkt może się mylić. Na filmiku w połowie sytuacji występuje na lewej obronie

JrQ- 20.06.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1113797)
Kolejny? Przecież tam już mamy Kirma i Ilieva :) No chyba, że o czymś nie wiemy i zgłosił się ktoś po Kirma.

Mamy dwa skrzydła i 4 skrzydłowych przy ew. transferze tego Nuneza...
Na Meliksona też narzekaliscie, ze mamy Bukhariego, Jirsaka, Gargułę :rotfl:
Wieć siedziec cicho i zaufać Staszkowi, bo wie co robi!!!

Demogorgon 20.06.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1113905)
Außenbahn links - wtedy gosc moze grac na LO. Tutaj mamy linkes off. Mittelfeld, czyli człowiek nie majacy nic wspolnego z obroną. Ofensywny skrzydłowy bądź pomocnik. Ofc lewonożny.

Na filmiku, do którego link był już wcześniej dodany widać, że gra i na lewej obronie (urywki gdzie gra w drużynie z żółtymi koszulkami), więc myślę że bronić potrafi.

cinekw 20.06.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1113905)

Tiaaa, bo lepiej bezsensownie przeczytać co jest napisane na niemieckim portalu o zawodniku z drugiego końca świata.. Może spojrzyj na filmik i od razu widać, że gość może grać na lewej obronie co by się zgadzało z naszymi potrzebami bo na pewno lewoskrzydłowego nie szukamy.. Mam nadzieje, że z tym Nunezem to nie jest plotka bo wolałbym nie widzieć już u nas Diaza ;)

River 20.06.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx (Post 1113911)
Transfermarkt może się mylić. Na filmiku w połowie sytuacji występuje na lewej obronie

Wydaje sie, ze jest to zawodnik umiejacy grac i na LO i na LP. Na obu tych pozycjach moze on do maksimum wykorzystywac swoja dynamike oraz szybkosc.
Na pewno pasuje Valxc'owi jesli chodzi o wszechstronnosc. Taki zawodnik bylby Wisle bardzo przydatny tym bardziej, ze jest lewonozny a takich grajkow o takim poziomie w zasiegu Wisly to ze swieca szukac.

Lysy 20.06.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1113912)
Na Meliksona też narzekaliscie, ze mamy Bukhariego, Jirsaka, Gargułę :rotfl:

A czy ja narzekam? Będę w siódmym niebie gdy zakontraktują takiego zawodnika. Więc nie wiem, czemu akurat mój komentarz zacytowałeś. Na drugi raz zastanów się jakie posty przytaczasz, chyba , że problemy ze zrozumieniem czytanych tekstów?

Michal_1990 20.06.2011 22:17

Zdaje się, że szukaliśmy kogoś, kto potrafi bronić i jest lepszy od Pajlica... W ofensywie koleś jest OK, podobny styl jak Marcelo z Realu (odpowiednie proporcje umiejętności), tylko czy rzeczywiście nas wzmocni i gwarantowałby jakość na LO ? Chyba lepiej, żeby trafił do Wisły zamiast Diaza. Jutro wszystko się wyjaśni.

baro1995 20.06.2011 22:18

SV i RM powiedzili,że chcieli doświadczenia,a teraz kolej na graczy uniwersalnych,a więc Diaz,Jovanovic i Nunez do opisu pasują,miały być jeszcze 3 transfery,no i możliwe,że to będzie ta trójka,ja prawdę mówiąc byłbym zadowolony,Diaz potrafi grać na 5 pozycjach więc w razie kontuzji zawieszeń,zawsze można go wszędzie wstawić,Nunez skrzydło i LO,może i na szpicy by się go spróbowało,Jovanović,Lo,stoper i nawet na PO go próbowali w Partizanie,Iliev pewnie trakowany jest jako zastępca Genkova,może też grać na obu skrzydłach więc jest git,mały tak samo może grać na szpicy więc powiem szczerze wole tych 3 defensywnych,niż zmiennika/konkurenta dla Genkova.Czekamy do jutra i zobaczymy co będzie :)

Karherop 20.06.2011 22:19

Pytanie brzmi czemu tak utalentowany zawodnik nie zrobił jeszcze kariery , bo z tego co widzimy grywał w Argentynie dość regularnie . Może to fakt że mają tam takich piłkarzy na pęczki , może były jakies inne powody .

Myśle że najpóźniej jutro w godzinach poranych pojawią się w mediach informacje o Nunezie , ile to juz razy media brały swoje informacje z for internetowych .

Mam nadzieję że po tak jasnej deklaracji , dojdzie jutro do przedstawienia chociaz jednego nowego piłkarza , dwóch to już byłoby bardzo dobrze . Na 4 piłkarzy do końca tygodnia nie wierzę .

cinekw 20.06.2011 22:20

Wogóle czy to całe info wyszło z tego, że jakiś gośc napisał, że Nunez przechodzi do Wisły?

http://twitter.com/#!/FedeDoval

Swoją drogą na tej stronce można o nim poczytać opinie i to prawda ze gra na obronie. Najlepiej tlumaczyc na angielski ;)

el Nuero 20.06.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1113892)
Czyli dementi klubu w sprawie Despotovicia? Dobrze rozumiem?

Ta wiadomość znaczy dokładnie tyle, że hiszpański drugoligowiec składa oficjalne dementi.

* El Wisla no ha hecho oferta por Despotovic - Wisła nie złożyła oferty zakupu Despotovicia.
* el Girona FC quiere negar categóricamente esta noticia - Girona chce kategorycznie zaprzeczyć pogłoskom (o ofercie Wisły).
* En ningún momento el Wisla ha contactado con el Girona FC para fichar el internacional serbio - w żadnym momencie Wisła nie kontaktowała się z Gironą w sprawie podpisania kontraktu z reprezentantem Serbii.

Wychodzi na to, że prędzej jakiś pismak dorobił sobie do wierszówki, niż nasz sportowy dyro rzucał się z motyką na słońce. Zwłaszcza, że motyka niezbyt potężna (czytaj: skromny fundusz na transfery). Mam jednak nadzieję, że kogoś jeszcze pozyskają w najbliższych dniach.

For_FuN_ 20.06.2011 22:23

Czyli Jovanovic, Despotovic, J. Diaz i argentynczyk ;-)? Gdyby tak bylo, to okienko byloby bardzo owocne.

power1928 20.06.2011 22:25

Ludzie po co nam Diaz. Co do pozostałych rewelacji, może coś się sprawdzi, a może zakontraktujemy jakiegoś zupełnie innego grajka który nie przewinął się przez te wszystkie "plotki" i "informatorów". Basałaj powiedział że w poniedziałek lub wtorek klub przedstawi 2 zawodników więc poczekajmy jeszcze jeden dzień.

murray 20.06.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1113903)
a w poprzednim był jakis? :>

Alemało i jakiś ziomek od gotowania i to nawet na obozie. Jeszcze do tego Jeronimo.
Oj, znalazło się paru.

baro1995 20.06.2011 22:56

Prawdę mówiąc wolałem już ten Super Bomby transferowe przynajmniej było wesoło,Van Nisterlooij w Sheratonie,Santa Cruz z Rodriguezem wylądowali odrzutowcem na lotnisku w Krakowi,a teraz anonimowe nazwiska,rzucana na wiatr przez proroków,i 20 stron podniety, i witanie w klubie,to jest żałosne,w dodatku,że jutro mają być 2 transfery i się wszystkiego oficjalnie dowiemy..

flamengista 20.06.2011 22:59

Do plotkowaniu o transferach jest ten temat:

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=4404&page=334

Tam można o Lolku, Bolku a nawet o Toli.

Z powodu zalewu pokemoństwa temat chwilowo zamknięty. Dobranoc.

baro1995 20.06.2011 23:01

Jeżeli te 5 mln zł. jest prawdą to powiem szczerze,jestem bardzo rozczarowany postawą zarządu,po tych wszystkich doświadczeniach jakie mieliśmy..Zgadzam się w 100% WislaOnly,za numery 1 Maaskanta za pewne trzeba było wyłożyć całkiem krągłe sumki,niestety nie mamy nic do gadania,trzeba cieszyć się,że w ogóle są transfery.

flamengista 21.06.2011 07:40

Temat ponownie otwarty. Za wypisywanie bzdur nie na temat będą bany. Chcący spekulacji mogą sobie używać do woli w temacie plotki transferowe.

jacek67 21.06.2011 08:04

Pomijając nazwiska przymierzane do Wisły , moim zdaniem wazne jest to , że wogóle cos się dzieje jesli chodzi o transfery do nas.Patrząc na działania klubów w Polsce w latach poprzednich (Wisły też) to już z tego faktu należy się cieszyć

19sebawro06 21.06.2011 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1113884)
Dlatego, ze nic o nim nie wiem postawiłem w moim wpisie pytajnik a mial on oznacza to, ze w Wisle byl juz jeden Argentynczyk, ktory zawiodł a oczekiwania tez byly duze. Chodzilo mi tylko o to, zeby Nunez nie był wlasnie drugim Riosem - nie było tam zadnej krytyki z mojej strony co do ewentualnego transferu tego zawodnika. Jestem jedna z nielicznych osob, ktorzy zaufali Stanowi jezeli chodzi o transfer Lameya dlatego skoro (rzekomo) Nunez ma byc kolejnym wzmocnieniem to wierze tez w Niego. A moj wpis "Takie transfery to by była lekka przesada? - to tez było odwołanie do Riosa. Jakbym dodał do wpisu - Takie transfery jak "Rios" pewnie nie byłoby niedomowien

Przypominam że był u nas także jeden Bułgar który się nie sprawdził a drugi spisuje sie bardzo dobrze. Co to w ogóle za argument że byl jeden i się nie sprawdził? każdy piłkarz jest inny.

Snoopy5 21.06.2011 08:34

Ludzie zachowujecie się jak małe dzieci które czekają na prezent pod choinkę . Nie moga się doczekać , wymyślają jakież to zabawki dostaną a kiedy dostają nie to co chcieli, płaczą . Spokojnie , transfery będą do środy , nie ma co przebierać nogami. Najważniejsze żeby z tym materiałem popracować i solidnie przygotować się do el.LM . Wierzę że to się powiedzie.

As 21.06.2011 08:36

Slowo odnosnie transferu 'z klubu'. Media spekuluja, ze kilka klubow Chce odkupic od nas Chaveza ale wg mnie to w tym okienku jest to niemozliwe. Z tego co sie orientuje to zawodnik moze zmienic klub tylko raz w ciagu okienka transferowego. Skoro mysmy go kupili z Platense w tym okienku to bedziemy go mogli odsprzedac dopiero w zimie. Ja to widze tak, ze Chavez byl u nas na wypozyczeniu potem formalnie wrocil do swojego klubu i zostal z niego wykupiony. czyli w tym okienku zaliczyl juz transfer.
Czy ktos moze to wyjasnic?

Henio1 21.06.2011 08:40

dokładnie :) był też jeden Argentyńczyk który się sprawdził :) MAURO CANTORO :)

Seth 21.06.2011 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1114037)
Przypominam że był u nas także jeden Bułgar który się nie sprawdził a drugi spisuje sie bardzo dobrze. Co to w ogóle za argument że byl jeden i się nie sprawdził? każdy piłkarz jest inny.

Był także u nas Argentyńczyk który się sprawdził i grał ładnych parę lat.. tak dla przypomnienia.

EvilMonkey 21.06.2011 08:40

Chavez nie był u nas na wypożyczeniu. Miał po prostu roczną lukę w kontrakcie z Platense. Tak więc w tym okienku Chavez to "normalny" transfer.

As 21.06.2011 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez EvilMonkey (Post 1114043)
Chavez nie był u nas na wypożyczeniu. Miał po prostu roczną lukę w kontrakcie z Platense. Tak więc w tym okienku Chavez to "normalny" transfer.

No wiec w takim razie juz byl transferowany w tym okienku wiec nie moze byc transferowany drugi raz. Czytam te portale i czytam i jakos nie moglem zrozumiec czemu pisza Chavezie skoro nie moze byc transferowany.

Tenzen 21.06.2011 08:56

Dodatkowo Platense ma chyba dostać skorą część pieniędzy od następnego transferu Chaveza więc też nie wydaje się byśmy szybko go sprzedali w przyszłości.

Baracuda 21.06.2011 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1114054)
No wiec w takim razie juz byl transferowany w tym okienku wiec nie moze byc transferowany drugi raz. Czytam te portale i czytam i jakos nie moglem zrozumiec czemu pisza Chavezie skoro nie moze byc transferowany.

Już pisałem wcześniej, że dla mnie jest to trochę bardzie skomplikowane. Chavez miał byc naszym zawodnikiem do 30.06, więc oficjalnie nie zmienil barw klubowych a jedynie przedłużył kontrakt. Ale oczywiście mogę być w błędzie.

stalsanok1946 21.06.2011 10:08

Zaczyna się lament, pokemony grają pierwsze skrzypce, bo przychodzi kolejny lewy pomocnik. Podobnie było w przypadku Meliksona, nawet identycznie. To wy sprowadzacie zawodników do klubu? To wy ustalacie skład? Nie wydaje mi się by SV i RM miał wśród nas kogoś kto "mu pomoże". Śmieszy mnie wasze malkontenctwo. Dla was zawodnik by grał w Wiśle musi mieć"
- uznane CV
- nie być młody
- nie być stary
- nie być w wieku 25, 26, 27, 28, 29lat
- musi mieć fajną narodowość
- musi fajnie wyglądać
- musi być drugim Messi, Xavi, Iniesta, Giggs, Rooney, Eto'o
- musi kosztować 5 zł by sprzedać go za 10mln euro
Świecicie dezinteligencją gorzej niż Andrzej Lepper + Jola Rutowicz.

Tak btw. odnośnie tego grajka który ma wzmocnić lewą flankę. Wydaje mi się, że jest on brany pod kątem grania na lewej obronie. Szybki, dynamiczny, dobra technika użytkowa, gra głową nienaganna. Na papierze wygląda jak profesjonalny zawodnik. Jednakże nie polecałbym wpadać w hurraoptymizm. Jego umiejętności zweryfikuje boisko. Staszek wie co robi. Miłego dnia.

Arturo 21.06.2011 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1114054)

Chyba tak nie jest do końca. W tamtym roku mieliśmy casus Bebe, który został kupiony przez Vitorię Guimares (chyba) i po paru tygodniach, bez rozgrywania żadnego meczu. został wytransferowany do Man Utd. Podobny przypadek miał miejsce parę sezonów temu gdy Ayala odchodził z Valencii - podpisał kontrakt z Villareal, który w tym samym oknie sprzedał go do Saragossy.

Zdaje się, że decydujące znaczenie mają oficjalnie rozegrane mecze, a nie sam fakt związania kontraktem.

KMZ 21.06.2011 10:41

ssss

Hmm ciekawie ;D :

Cytat:

Wciąż pojawiają się wieści o Ranko Despotoviciu. Tyle tylko, że... sprzeczne. Media w Serbii trąbią, że zawodnik ma ofertę z Wisły, z kolei jego klub wydał oświadczenie, że nikt w sprawie pozyskania napastnika się z nimi nie kontaktował.
Wisła interesuje się ponadto powrotem do klubu Júniora Díaza z Club Brugge. Zawodnik, który trafił do Belgii przed rokiem szybko wywalczył miejsce w składzie tej drużyny, ale wszystko przerwała kontuzja odniesiona w meczu Ligi Europy z Dinamem Zagrzeb. Po niech Kostarykanin długo pauzował, a po powrocie miał problem z wejściem do składu. Najważniejsze jest to, że jest zdrowy, a czy trafi z powrotem do Wisły? Jest pomysł z rocznym wypożyczeniem, czy zostanie zrealizowany? Zobaczymy...
Nowym zaś nazwiskiem jest Argentyńczyk Gervasio Núñez z Quilmes AC. To może być kolejny transferowy hit Wisły!

As 21.06.2011 10:55

no wlasnie nie mogl przedluzyc kontraktu bo od 30.06 lub 01.07 byl zawodnikiem Platense z ktorego to klubu musielismy Osmana wykupic

To bardzo ciekawe co mowi Arturo - jesli tak faktycznie jest to oznacza ze mozemy stracic Chaveza

Blaszczu16 21.06.2011 11:01

Kiedyś obiło mi się o uszy, że zawodnik nie może zmienić barw klubowych w sezonie więcej niż trzy razy...

Bialix 21.06.2011 11:09

As, ale te dni jeszcze nie nastały.

Arturo 21.06.2011 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1114130)
no wlasnie nie mogl przedluzyc kontraktu bo od 30.06 lub 01.07 byl zawodnikiem Platense z ktorego to klubu musielismy Osmana wykupic

To bardzo ciekawe co mowi Arturo - jesli tak faktycznie jest to oznacza ze mozemy stracic Chaveza

Formalnie tak, ale po raz pierwszy od dawna nie ma w klubie ciśnienia na sprzedaż któregokolwiek z zawodników przed pucharami. Stan wyraźnie odniósł się do tego gdy były zapytania o Małeckiego. Oczywiście, jeżeli w przyszłości będą oferty to zarówno Małecki jak i Chavez odejdą, ale najwcześniej zimą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl