Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

neq. 14.11.2010 19:44

tak Titto masz racje jest jeszcze Chrapek :p na szybko poprostu pisałem a Pwałowski? jakoś po Łobo mam obawy :P

mateusz212 14.11.2010 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1011274)
Tymczasem Nwaogu którym się ponoć interesujemy zdobył kolejną bramkę. Tym razem z rzutu karnego. To jego 12 bramka w tym sezonie.

12 i 13. Musze przynac ze ogladałem pare spotkan Floty i Nwagou bezsprzecznie jest najlepszym zawodnikiem. Jezeli sie nim interesujemy to bardzo dobrze. Kolejnego wyróżniajacego zawodnika sie w I lidze nie mozna przegapic. (patrz Lewandowski czy Sobota teraz). Ale podobno nasi skauci jezdza teraz wszędzie wiec wierze ze sie nim już zainteresowalismy.

s1mone 15.11.2010 00:49

Miejsce na podium na półmetku bardzo realne, ciekaw tylko jestem czy wśród oceniających naszą politykę transferową będą tacy, którzy wtedy stwierdzą "jestem czarnowidzem, przepraszam" ;>

HEDu 15.11.2010 01:21

rok temu Kosa w Lidze Mistrzów, zajebisty gracz, chcemy go w Wiśle, a w Apollonie mu nie wyszło od początku i już go nie chcecie? A ja mowie, przydałby sie !

arti 15.11.2010 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1011593)
rok temu Kosa w Lidze Mistrzów, zajebisty gracz, chcemy go w Wiśle, a w Apollonie mu nie wyszło od początku i już go nie chcecie? A ja mowie, przydałby sie !

Właśnie... rok temu.
Czas leci... 33 latka na liczniku no nie wiem. Bądź tu mądry... czy to nie jest sytuacja jak z Żurawiem?

Lysy 15.11.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1011635)
Właśnie... rok temu.
Czas leci... 33 latka na liczniku no nie wiem. Bądź tu mądry... czy to nie jest sytuacja jak z Żurawiem?

Frankowski jest 3 lata starszy, a powiedz, że nie przydałby nam się teraz taki lis pola karnego?
Zresztą o Kosowskim dokładnie to samo się pisało na forum 3 lata temu, jak do nas przychodził, że stary/wypalony/nieprzydatny - a ile dał zespołowi przez te pół roku to wszyscy wiemy.

Marszałek 15.11.2010 10:33

Kosowski gdyby był to sadzę,że pewne spotkania vide z Bełchatowem nie miałyby miejsca. Myślę,że na pól roku dobrze byłoby go podpisać. Od biedy facet jedną ciekawą wrzutkę w meczu zaprezentuje. Może faceta za bardzo gloryfikuje ale widziałbym go u nas z miłą chęcią. A,że ma tyle latek. Na zachodzie już na to dawno przestali patrzyć. Umiesz grać,dajesz radę to graj.

JrQ- 15.11.2010 10:34

Ludzie, nie ma szans na powrót Kosy.
1. Cupiał (no chyba, że chęć zysku, przyciągnięcia ludzi na stadion zrobi swoje)
2. kasa (Kamil pewnie by chciał z 200k euro)
3. aktualna forma - gra słabo, może nawet gorzej jak Żuraw
4. Holendrzy wątpię, że zaryzykują taki ruch

Nie mniej jednak posiada(ł?) inne cechy, o których nie muszę przypominać, a które by nam się obecnie przydały.

Bartosz 15.11.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo (Post 1011338)
Udany transfer to zakup Wilka, młody, zdolny i na dodatek Polak. Takich transferów oczekuję, a nie przesortowanego szrotu drugiego rzutu szykującego się do zakońćzenia kariery (czytaj import Holendrów)

Młody to był osiem lat temu.

arti 15.11.2010 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1011645)
Frankowski jest 3 lata starszy, a powiedz, że nie przydałby nam się teraz taki lis pola karnego?
Zresztą o Kosowskim dokładnie to samo się pisało na forum 3 lata temu, jak do nas przychodził, że stary/wypalony/nieprzydatny - a ile dał zespołowi przez te pół roku to wszyscy wiemy.

Oczywiście że przydałby się.
Franek jest Franek, Żuraw jest Żuraw, Maldini jest Maldini itd.
Nie wiadomo o co chodzi z aktualną sytuacją Kosy na Cyprze... problemy, które mogłyby zostać przezwyciężone w Kraku czy to koniec piłkarza. Trzebaby to wiedzieć.
Jeden gra i strzela w wieku 36, inny kończy się jak ma 33, jeszcze inny wcześniej. Reguły nie ma.

osbourne1 15.11.2010 10:45

Cytat:

Moim zdaniem nie ma co robić podobnych porównań, to dlaczego Franek nadal strzela i jest przydatny było poruszane wiele razy nie tylko na tym forum. Kosowski jest i był kompletnie inny, zapierniczał na tych swoich długich nogach posiadając przy tym oczywiście sensowną technikę użytkową. Jednak takie atrybuty jak szybkość czy wydolność, istotne dla skrzydłowego, z wiekiem są coraz gorsze. Lepiej szukać kogoś młodego a nie ciągle żyć przeszłością i Wisłą z początku dekady.

westersyl 15.11.2010 10:49

Dajmy sobie spokój już z Kosowskim... ostatnim razem jak grał u nas miał siły tylko na 50 minut, w APOELu wpuszczali go na jedną polowe. Aż strach pomyśleć co dzieję się z nim teraz.

bridgeburner 15.11.2010 11:12

I przez jedne 50 minut robi tyle na boisku ile Łobo przez cała runde
Kosa to jest amulet który działa tylko wtedy gdy jest w koszulce Wisły - przekonalismy sie o tym dwukrotnie
Tak dla Kosy - nawet jako jokera, przy nim wszyscy inni graja 20-25% lepiej

cfa 15.11.2010 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1011651)
Młody to był osiem lat temu.

Ale w dalszym ciągu nie jest stary.

osbourne1 15.11.2010 11:18

To racja, że Kosa jest stworzony dla Wisły a Wisła dla niego. Być może Kosa jako uzupełnienie składu mógłby zdać egzamin, tylko, że nam potrzeba teraz ludzi do pierwszego składu.

szczepans21 15.11.2010 11:26

nie wiem czy nie wolałbym Pawłowskiego jako przyszłość niż Kosa na emeryturę -> plusem Kosy jest charyzma, chęć udowadnia sobie i innym wartości, Pawłoski -> młody, ambtny bez osiagnięć, możliwy do wypromowania i sprzedania.

pytanie jest, czy przy taktyce Maaskanta gdzie boczni pomocnicy muszą sporo pracować na bokach, nowych realiach szatni Wisły, przyjście Kosy nie zakłóciło względnego spokoju..nie wiem ..

PODpalacz 15.11.2010 12:31

panowie dajcie spokój z kosą!.Zarobił już miliony dla nas!jeżeli chcecie ściągać gośći którzy lata świetności mieli kilka lat temu to proszę was. Chciećie budować drużynę na Ligę Mistrzów czy Łks

PODpalacz 15.11.2010 12:34

sorki pisze z tel i niewiem czemu tak wychodzi z pisownia

HEDu 15.11.2010 12:39

nie wypowiadajcie sie jak nie wiecie ile on grywał w APOELu i Apollonie. zrezygnowali z niego bo chciał utrzymania zarobków na tym samym poziomie (600tysi euro), a APOELu nie było już w LM więc nie przedłużył kontraktu. W Apollonie zmienili teraz trenera który wszystko pozmieniał (widać jak Apollon sobie radzi w lidze, cieniutko, nie jest to wina Kosy). Kosa dostał kilka szans, zanotował 2 asysty w 6 meczach i teraz jest kontuzjowany więc nie grał 2 kolejki i już jest na wylocie z klubu? Pożyjemy zobaczymy, to że sił ma coraz mniej to wiadomo. Ale nie sądze by zatracił umiejętności, potrzebujemy dobrych pomocników a Kamil to gwarantuje. Choćby na te 50 minut, czy z ławki. Z Żurawiem sytuacja jest inna, on od MŚ2006 nie strzela goli, przecież widziały oczy co brały, 6 goli w Larissie, podobnie w Omonii z czego połowa to karne. Czego wy chcecie od niego? Grając pełny sezon praktycznie zawsze 90 minut Maciek strzelał 6 goli na sezon, u nas nie był ani całego sezonu jeszcze, ani nie gra za wiele teraz. A Kosa może grać słabo, a asyste zaliczy, lub będzie w uczestniczył w akcji bramkowej, z resztą wiemy jak on buduje atmosfere w szatni, ale wydaje mi sie że ten cały jego wylot z klubu to wymysł.

dj_ibutti 15.11.2010 12:52

Dla Kosy najważniejsze są, były i będą pieniądze. I to powinno zamknąć temat jego powrotu do Wisły.

Markus 15.11.2010 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1011659)
Dajmy sobie spokój już z Kosowskim... ostatnim razem jak grał u nas miał siły tylko na 50 minut, w APOELu wpuszczali go na jedną polowe. Aż strach pomyśleć co dzieję się z nim teraz.

Kosowski zawsze był dla Wisły bezcenny, nawet wchodząc na parę minut z ławki rezerwowych. Bardzo wzbogacał drużynę, dawał jej charakter, zarażał pazernością, nieobliczalnością, butą i arogancją na boisku dla rywali. To są sprawy bezcenne w sporcie. Wszyscy przy nim dawali z siebie znacznie więcej, nawet Brożek nie mógł sobie pozwalać na długie stanie z podpartymi bokami. Kosowski odmieniał zespół mentalnie, niesamowicie podnosząc jego wartość. Dawał mu to, czego żaden inny zawodnik przez ostatnie dekady nie był w stanie dać. I dlatego jego powrót do Krakowa zawsze byłby doskonałym i niezwykle pożądanym ruchem. Dla Kosy w Wiśle zawsze jest miejsce, to piłkarz wyjątkowy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1011709)
Dla Kosy najważniejsze są, były i będą pieniądze. I to powinno zamknąć temat jego powrotu do Wisły.

Jak dla każdego innego piłkarza. Nikt nie gra w Wiśle z poczucia misji, tylko dla pieniędzy. A w przypadku Kosowskiego, jego ogromna pazerność połączona z charyzmą przelewała się wspaniale na cały zespół, czyniąc go podwójnie łasym na każdy punkt, wygraną, sukces. Na wyrwanie dla siebie jak najwięcej na boisku i nie tylko.

Kosa wróć! :-D

arti 15.11.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1011757)
Kosowski zawsze był dla Wisły bezcenny, nawet wchodząc na parę minut z ławki rezerwowych. Bardzo wzbogacał drużynę, dawał jej charakter, zarażał pazernością, nieobliczalnością, butą i arogancją na boisku dla rywali. To są sprawy bezcenne w sporcie. Wszyscy przy nim dawali z siebie znacznie więcej, nawet Brożek nie mógł sobie pozwalać na długie stanie z podpartymi bokami. Kosowski odmieniał zespół mentalnie, niesamowicie podnosząc jego wartość. Dawał mu to, czego żaden inny zawodnik przez ostatnie dekady nie był w stanie dać. I dlatego jego powrót do Krakowa zawsze byłby doskonałym i niezwykle pożądanym ruchem. Dla Kosy w Wiśle zawsze jest miejsce, to piłkarz wyjątkowy.

Pytanie czy jeszcze to wszystko ma? Bo nie jest powiedziane, że takie coś jest na zawsze... no i jak z obecną formą sportową...

For_FuN_ 15.11.2010 14:55

Takie transfery wydaja sie niemozliwe, bo my idziemy w kierunku zmniejszania kontraktow, a nie odwrotnie. Na dzisiaj nie jestesmy w stanie konkurowac z Legia, Lechem czy Polonia pod wzgledem oferowanego uposazenia. Walter jest sklonny zaoferowac nawet 600 tys. euro kontraktu, wiec... Jesli Kosa otrzyma inne propozycje z polskich klubow, to sprawa jest oczywista.

edit. Chce tylko przypomniec, ze my wzmacniamy sie grajkami, ktorzy: spadli z ligi slowackiej, byli rezerwowymi w II Bundeslidze, nie lapali sie do 11-stki w slabiutkim tureckim klubie, grali w lidze Hondurasu... narzekanie na Kosowskiego troche nie na miejscu, patrzac wlasnie na nasze swietne transfery :).

HEDu 15.11.2010 14:55

ludzie sie nie zmieniają, więc musiało mu to wszystko pozostać. a co z formą sportową? w rok nie zapomina sie wszystkiego, ani tego jak zakręcał obroncami Chelsea, Atletico, Porto czy Rumunii :D

nie mamy za wielu informacji na temat jak ale ile gra. i jest to dobry wymiar czasowy. oprocz 2 ost meczów:

Cytat:

Absence from the training was Kamil Kosowski who is suffering from concussion due to an injury he took in our last game.

cfa 15.11.2010 15:19

Gdyby się zgodził na nieduży kontrakt podstawowy plus motywacyjne dodatki, czemu by go nie barć. Ale na tą chwilę to chyba sfi.

Markus 15.11.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1011762)
Pytanie czy jeszcze to wszystko ma? Bo nie jest powiedziane, że takie coś jest na zawsze... no i jak z obecną formą sportową...

Na pewno ma, bo charakter człowieka nie zmienia się z dnia na dzień. Dlatego Kosowski nawet w słabej formie będzie ogromnie podnosił wartość całego zespołu, znów wnosząc to, czego tak bardzo przez ostatnie lata drużynie brakowało. Przywództwo oparte na potężnym fundamencie charyzmy i innych cech, o których pisałem. Taki zawodnik to zawsze skarb w każdym sporcie zespołowym. Wisła z Kosowskim nigdy nie bała się i nie będzie się bać żadnego przeciwnika, nigdy się nie załamie nawet w najtrudniejszym położeniu i nie pozwoli sobie na blamaże z potencjalnie słabymi rywalami, bo ambicja, pazerność i megalomania przywódcy jej na to nie pozwoli. Mało mieliśmy na to dowodów w przeszłości?

Skala pozytywnego wpływu Kosowskiego na drużynę (nawet wtedy, gdy siedział na ławce) była zawsze jedną z najbardziej niedocenianych spraw w naszym klubie i wśród wielu kibiców.

arti 15.11.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1011768)
ludzie sie nie zmieniają, więc musiało mu to wszystko pozostać. a co z formą sportową? w rok nie zapomina sie wszystkiego, ani tego jak zakręcał obroncami Chelsea, Atletico, Porto czy Rumunii :D
nie mamy za wielu informacji na temat jak ale ile gra. i jest to dobry wymiar czasowy. oprocz 2 ost meczów:

A z tym wytłuszczonym to się zdecydowanie nie zgadzam.
Np. Zuraw kręcił znaczącymi gośćmi... może nie rok temu, ale ten Celtic nie był tak dawno, a teraz żal patrzeć... Nie kwestionuję wartości Kosy tylko pytam... może ktoś wie, a nie tylko patrzy przez pryzmat przeszłości.

Teqcontroller 15.11.2010 15:54

Ludzie co wy z ty m kosowskim macie ? Nawet jak by jakims cudem do nas przyszedl to co ? Jak Zuraw wrocil wszyscy sie jarali ze 15 bramek mamy gwarantowane na jeden sezon ze to i tamto a rzeczywistosc jaka jest kazdy widzi.
Wedlug mnie Kosa nie powinnien wracac do nas KONIEC Z DOMEM STARCOW !! zejdzcie na ziemie prosze was bo Kosa moze chciec a ch*ja z tego moze byc taka samo jest z Zurawiem chce ale nie moze.

brylant17 15.11.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1011798)
Ludzie co wy z ty m kosowskim macie ? Nawet jak by jakims cudem do nas przyszedl to co ? Jak Zuraw wrocil wszyscy sie jarali ze 15 bramek mamy gwarantowane na jeden sezon ze to i tamto a rzeczywistosc jaka jest kazdy widzi.
Wedlug mnie Kosa nie powinnien wracac do nas KONIEC Z DOMEM STARCOW !! zejdzcie na ziemie prosze was bo Kosa moze chciec a ch*ja z tego moze byc taka samo jest z Zurawiem chce ale nie moze.

ku..a zrozum wreszcie Kosa to Kosa stary, ale jary znajdź mi w obecnej w Wiśle piłkarza który by tak posyłał piły? kto Guła? Mały?

Acapelo 15.11.2010 16:01

PS podaje, że Wisła zarobiła około 4.8 miliona Euro na trasnferach w zimie. Więc jednak trochę nam przeszacowali wysokość tych transferów ("mydlenie oczu"). Zostało podobno 2.8mil z tej kasy więc i tak by było nieźle gdyby to spożytkować. Coś mi sie tylko nie zgadza z tymi 2 milionami które rzekomo poszły. Na co? Chavez za dramo, Paljic za darmo, Bunoza 400tys, Cikos wypożyczenie, Jovanic 300tys, Rios wypożyczenie... chyba że policzyli też kontrakty.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl