![]() |
A mnie tak chodzi po głowie, kto będzie grał na Narodowym jak w końcu powstanie i Euro przeminie? Będzie stał i się kurzył, czasem posprzątają jak 69 siła futbolu przybędzie gościć możniejszych?
Jak tak bardzo Wojciechowskiemu zależy to niech dzierżawi po 2012 roku Narodowy ale coś mi się zdaje, że w życiu go nie zapełni, nieważne kto przyjedzie grać z Polonią :] |
Cytat:
Sama aglomeracja Warszawska ma ponad 3 miliony ludzi - gdzie jest sama Legia (95%) i garstka Polonistów (5%). Przekręt to było budowanie stadionu dla Legii - kiedy niedaleko powstaje stadion który w palcem w dupie powinni wypełniac Legioniści (Narodowy). A Polonia to powinna dostać obiekt na poziomie Arki Gdynia, czy Piasta Gliwice (budowanych) na 10-15 tysięcy. Nie dziwie się że kibice Polonii nie chcą grać na Narodowym, to tak jakby Hutnik Kraków miał grac na naszym stadionie na ponad 30 tysięcy z frekwencją 4 tysiące. A kibice Legii nie mają żadnych usprawiedliwień - potencjał mają większy niż Lech (który nie ma konkurencji w Wielkopolsce) a frekwencję słabszą. Pomijam województwo gdzie tylko w Radomiu i Płocku są wrogie ekipy, a tak jest ponad 5 milionów ludzi i jakoś nie zapełniają Łazienkowskiej..... |
Cytat:
Fajnie by było, gdyby w Ekstraklasie była następna drużyna z nowoczesnym stadionem. Ja tam uważam, że Poloni stadion się należy, a obawy Legii, że stracą kibiców mam gdzieś :) |
Stadion dla każdego! A co! Jak budowac to budować. Z kraju o fatalnej inf stadionowej staniemy się jednym z czołowych :)
|
Cytat:
Edit: ja uważam, że budowa stadionu narodowego to marnowanie pieniędzy bo po co ten stadion? Żeby reprezentacja 4 razy w roku zagrała? Dużo lepiej by było, gdyby kadra grała każdy mecz gdzie indziej, na terenie całego kraju. Rozmiar stadionu dobierany by był do rywala, bo chyba nikt nie myśli, że na meczu z San Marino przyjdzie 55 tysięcy ludzi. |
Cytat:
|
Cytat:
(pewnie z 1 milion jest tu w pierwszym pokoleniu, sporo niezameldowanych, sporo sezonowych pracowników, takich pomijam) http://pl.wikipedia.org/wiki/Aglomeracja_warszawska W takim Otwocku, Milanówku Ursusie Pruszkowie są sami kibice Legii (95%) - a to jest ponad 3 miliony ludzi tych co sie tam już urodzili. Pomijam przybyłych za "chlebem" dorosłych! Tych w ogóle nie biorę pod uwagę, więc twój argument kompletnie nietrafiony:) Uwzględniłem tylko mieszkańców którzy urodzili się w Warszawie lub okolicach (aglomeracja) a nie takich którzy przyjechali do Warszawy jako dorośli i w dodatku już kibice wrogich klubów! Tych nie biorę pod uwagę! BTW Cała aglomeracja Warszawska ma mniej więcej tyle mieszkańców co Górny Śląsk gdzie są takie ekipy jak Górnik Zabrze, Ruch, GKS Katowice,Polonia Bytom, Piast Gliwice.... jak na tym tle wypada Warszawa z "jednym" klubem i frekwencją na Legii? |
A ja mam pytanie nie zwiazane zwaszą dyskusją.
Czy w lidze Polskiej mozna by było wprowadzic, cos takiego że gdy drużyna wygraywa 3 bramkami to dostaje dodatkowy punkt ? Czy taki cos musiała by wprowadzic FIFA na całym swiecie ? Napewno wtedy mecze by były zdecydowanie ciekawsze, i zawodnicy grali by do konca, a nie tak jak jest to czesto teraz. Drużyna wygrywa 2-0 i zaczyna grac spokojnie, no bo po co sie maja spieszyc :) Pawlolek - pytam z czystej ciekawosci, czy byla by taka opcja ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do frekwencji to chyba nie oczekujesz, że nagle 5 razy więcej ludzi zacznie chodzić na mecze, bo ktoś zrobił nowy stadion? Potrzebne jest nakręcenie mody na chodzenie na mecze, stopniowy wzrost widowni. Lech się kibicowsko spokojnie rozwijał by dojść do tego momentu, podczas gdy my mamy za sobą 3 lata stagnacji. Dodatkowo u nas najtańszy bilet na jakiś GKS Belchatów kosztuje 35 złotych to chyba nie oczekujesz, że ktoś kto nie jest zafascynowany piłką czy ruchem kibicowskim tyle wyda na swój pierwszy mecz, podczas gdy może sobie kupić kebaba i pójść na disco wyrwać lachona;) Tak na marginesie to na meczu Lech-Zagłębie było 17700 osób czyli tyle ile chodzi na mecze Legii(tam też są chore ceny biletów).
|
Górnik napiernicza aż miło popatrzeć ;)
Nie wiem czy będzie kiedyś moda na Polonię. Jeśli zaczną wygrywać, wejdą do pucharów, raz, drugi, trzeci, to pewnie jakaś tam będzie. Jeszcze niech zdobędą mistrzostwo, to w ogóle naród oszaleje. Legion18, masz rację, stadion tak naprawdę gó*no daje. Wojciechowski chce wszystko już. Gdy Cupiał przyszedł do Wisły to samo jego przyjście i wyłożenie kasy nie przysporzyło klubowi tzw. kibiców sukcesu, których, nie oszukujmy się, mamy teraz wielu. Jednakże wygrywając i zdobywając kolejne tytuły, gniotąc wszystkich w lidze Wisła znowu stała się rozpoznawalna i zwyczajnie jest dobry, silnym, znanym w Europie klubem i identyfikuje się z nią masa ludzi :] Jeśli Polonia pójdzie tą drogą, to zapełni nawet Narodowy. A jeśli nic w tym sezonie nie ugra (na co stawiam) to Wojciechowski być może się wkurzy i przestanie się bawić w piłkę. Wtedy Polonia spadnie i spadać będzie coraz niże j :] |
Legion18, chyba nie możesz żyć bez Polonii - każdy twój wpis jest o nas (co w sumie nie dziwi, bo podążacie bardziej w kierunku anty). A po co wam stadion na tydzieści ileś tysięcy, skoro nie umiecie zapełnić tego co jest?
Chcemy stadionu na 15-20 tysięcy. Jak będzie potrzebny większy na puchary, to będziemy grać na Narodowym. Co do Janczyka - nie wiem co to za wzmocnienie. W Belgii nawet na ławkę się nie łapie :) |
Cytat:
|
Górnik gra odwazniej w ataku z Lechem jak z nami. Widać, ze nabrali pewnosci. Pewnie sie to na nich zemsci, pojdzie jakas kontra i nara. W naszej lidze nie oplaca sie grac w pilke :)
|
W Poznaniu gdzie trwa medialna nagonka,będą mieć nie lada problem z zapełnieniem stadonu,u nas podobnie. To samo na Legii. A co dopiero taka Polonia. Zbudować im kurnik na 12 tysięcy i tyle. Więcej nie przyjdzie a wywalenie kasy w błoto jest mega proste,wystarczy spojrzeć na w/w miasta. Albo zamiast budowy po kosztach wynajmować im Narodowy. Budowa nowego obiektu na kilkadziesiąt tysięcy dla niszowego klubu jest idiotyzmem.
A w ogóle to mają trybuny w Grodzisku, niech je zdemontują, postawią za bramkami na K6 i lukusus. |
Cytat:
|
Na Legii przy kosmicznych cenach (najdroższe bilety na mecz Wisły, były tańsze niż najtańsze bilety na mecz Legia-Lech), mamy na luzie 17 tysięcy. Jakby bilety były tylko nieco wyższe niż na standardy polskie to by nie było większego problemu z 22 czy 25 tysiącami. Niestety Legią zarządzają idioci - ale może to się zmieni, gdy pojawią się przychodzy za Skyboxy, wtedy przestanie im zależeć na wpływach większych powiedzmy o 100 tys złotych.
|
Cytat:
Piszesz ze ten koles z Legii taki anty a Ty mi przypominasz hipokrytow z Kaluzy :) |
Cytat:
|
Nic nie gra Lech w Zabrzu. Wisła prezentowała się tam 10x lepiej.
edit: na razie |
Cytat:
Co do zachcianek Polonii co do stadionu to ja się już w tym pogubiłem: http://www.youtube.com/watch?v=yqdeqLBobCY |
gol:)
jak spadnie antyWisła i amica w tym sezonie to będzie ciekawy bój o najlepszy stadnion w 1 lidze:) |
Lech przegrywa i oby tak zostało :)
|
Kuchenki przegrywają :D Lech nic nie gra ...
|
No to Zielinski leci.
|
Oby się Zieliński utrzymał do meczu z nami. Widac, że piłkarze Lecha zamuleni są.
Najgorzej jest grać w 1 meczu z nowym trenerem jak było ze Śląskiem, ten 1 mecz to taka nowa energia. |
Cytat:
|
Meczu nie oglądam, bo zespoły pokroju Górnika , Ruchu , Arki czy Poloni B. , bez urazy dla kibiców tych klubów serwują widowiska których oglądanie to prawdziwa udręka . Pytanie brzmi czy Lech jest tak słaby , czy poprostu bramka z przypadku ?
|
Cytat:
|
Musimy wygrać z Lechem w następnej kolejce! Bo kto z Kuchenkami nie wygra, ten frajer.
|
Chcialem zwrocic Wasza uwage na ....e o nazwisku danch.
Zalatwil Wisle Niedzielana, teraz Drygas ma pewnie sezon z glowy. Taki sam buc jak syrenka Ariel. |
lech przegrywa, ale przede wszystkim gra żenująco
|
Cytat:
|
Cytat:
swoją drogą to dość często, za często się zdarza, że jak pojawia sie jakiś młody obiecujący gość w lidze to szybko dostaje ciężkiej kontuzji - chyba jednak przygotowanie do uprawiania profesjonalnego sportu szwankuje ? |
7 kotów - jeżeli już, to nie Danch załatwił Niedzielana tylko bodajże Smirnovs, a po drugie to nikt go nie załatwił, tylko sam sobie zrobił tą kontuzję.
A Lech niech gra tak dalej - strefa spadkowa wita;D |
E tam kłamiecie, Lech wcale nie przegrywa, Wodecki trafił samobója:
http://img138.imageshack.us/img138/2...ytuuvja.th.jpg :rotfl: |
Cytat:
|
W starciu Dancha z Drygasem nie było żadnej premedytacji, sport kontaktowy i takie rzeczy się niestety zdarzają. Wyglądało to nawet tak, że to Drygas na tym wślizgu uderzył w biegnącego Dancha, według mnie przypadek. Tylko jeżeli to faktycznie złamanie kości piszczelowej, to chłopak ma raczej po sezonie.
|
Nie no, oczywiscie danch jest newinny jak niemowle. Borysiuk podobnie. Oni po prostu graja w pilke.
Tylko szkoda, ze tak pechowo, ze kontakt z nimi to pare miesiecy z dyni. Adasiowi i ariel zycze podobnego pechowego przypadku. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl