Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

KOALIK 01.03.2010 13:18

http://www.90minut.pl/news/117/news1...odionowem.html

Marszałek 01.03.2010 14:19

Zaczyna się,znów wesoło na konwiktorskiej. Powiem Wam tak,dwa meczu i Bakero nie ma między nami:) Dwa remisy albo jedna porażka i gość leci.

http://www.weszlo.com/news/4563

RAFi89 01.03.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 862089)
Zaczyna się,znów wesoło na konwiktorskiej. Powiem Wam tak,dwa meczu i Bakero nie ma między nami:) Dwa remisy albo jedna porażka i gość leci.

http://www.weszlo.com/news/4563

Mecz ustawiła pierwsza bramka i jedyną winą Bakero mogło być to że w bramce postawił na Przyrowskiego. Lech później grał z kontry a Polonia musiała się odkryć. Bakero może wytrwa coś dłużej ale jakby na jego miejscu był polak to jeszcze jedna wpadka i by wyleciał.
Wojciechowski może za trenerkę się weźmie.

szczepanwislak 01.03.2010 14:55

A ten cały Wojciechowski to myśli pewnie , że każdy trener którego musi sprowadzić ma prowadzić od zwycięstwa do zwycięstwa Polonie. Nie z takim składem panie Wojciechowski. Drużyną jak na nasze warunki uważam , że przeciętna , daleko jej do Mistrzostwa ,Pucharów a tym bardziej do LM o której Wojciechowski chyba myśli przy zatrudnieniu jakiegoś szkoleniowca z dość dobrze znanym nazwiskiem

0 22 01.03.2010 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 862055)
Fragment z wywiadu z Kowalczykiem.

Oczywiście słowa Kowala można interpretować różnie. Według mnie daje do zrozumienia, że mecz z Wisłą rzeczywiście był ustawiony.

Nie powiedział nic nowego w stosunku do tego co jest w biografii. Nadal Legia jest jedynym klubem pozbawionym mistrza ze wzgledów korupcyjnych, bo tak chciał teren. Mimo ze w ciagu ostatnich 20 lat pewnie 50% mistrzów bylo kupionych. I takie jest przesłanie tego wywiadu.

Lemoniadowy Joe 01.03.2010 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 862136)
Nie powiedział nic nowego w stosunku do tego co jest w biografii. Nadal Legia jest jedynym klubem pozbawionym mistrza ze wzgledów korupcyjnych, bo tak chciał teren. Mimo ze w ciagu ostatnich 20 lat pewnie 50% mistrzów bylo kupionych. I takie jest przesłanie tego wywiadu.

drugie 50% to MY

a po drugie to dalej domagacie sie tego MP?

Adamek21 01.03.2010 16:23

O proszę Cracovia się wzmocniła

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...a,1445950,5719

0 22 01.03.2010 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 862151)
drugie 50% to MY

To juz napisałeś Ty, nie ja.

Cytat:

a po drugie to dalej domagacie sie tego MP?
Watpie, zeby nasz zalosny zarząd robił cokolwiek na rzecz klubu. Jeszcze pare lat temu im sie chcialo, teraz juz nie.

Lemoniadowy Joe 01.03.2010 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 862161)
To juz napisałeś Ty, nie ja.

i mam ku temu przesłanki aby "święcie" w to wierzyć :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 862161)
Watpie, zeby nasz zalosny zarząd robił cokolwiek na rzecz klubu. Jeszcze pare lat temu im sie chcialo, teraz juz nie.

pytanie co jest żenada domaganie sie takiego MP ?

63.5 Kg 01.03.2010 16:42

Amica chyba klepnie Rodionowa i podejzrewam ze bedzie to dla nich duze wzmocnienie.
Jakby nie bylo atak beda miec calkowicie kompletny pod kazdym wzgledem.

Adamek21 01.03.2010 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 862172)
Amica chyba klepnie Rodionowa i podejzrewam ze bedzie to dla nich duze wzmocnienie.
Jakby nie bylo atak beda miec calkowicie kompletny pod kazdym wzgledem.

Niestety kolejny gracz,którym interesowaliśmy się przejdzie nam koło nosa przez naszą chytrość wiem wiem klub jest w dołku finansowym ale czy nie warto zaryzykować?

someonewisp 01.03.2010 16:49

Przy obecnym trenerze? Nie warto...

0 22 01.03.2010 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 862165)
i mam ku temu przesłanki aby świecie w to wierzyć :)

Zazdroszcze dobrego samopoczucia wiec :)

Cytat:

pytanie co jest żenada domaganie sie takiego MP ?
Jakby zabierano wszystkim kupione mistrzostwa albo chocby jednej druzynie poza Legią to pewnie bylaby to zenada. A tak? Biorąc pod uwage, ze Lech kupował wtedy co najmniej tak samo, biorac pod uwage parenascie rozstrzygniec po i przed 93 rokiem, biorac wreszcie pod uwage decyzje prokuratury nie rozumiem dlaczego Legia ma brać na siebie najwiekszą wine w historii polskiego fubotlu.

skttrbrain 01.03.2010 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 862205)

A tak? Biorąc pod uwage, ze Lech kupował wtedy co najmniej tak samo, biorac pod uwage parenascie rozstrzygniec po i przed 93 rokiem,

Skąd Ty akurat to możesz wiedzieć? A może jednak kupował mniej? Bo Ci to jakiś 'kumaty' powiedział? Wałki były i bym ich nie wartościował, żenadą jest domaganie się oddania kupionego sukcesu.

ps. pisanie o tym, że 'my ochoczo wzięliśmy sobie ten tytuł i się nim cieszymy' może sobie odpuścić, bo jest równie żenujące.

ps2. ten nowy Mołdawianin z Cracovii jest niesamowicie szybki. Jeśli będzie miał choć zalążek techniki to pare bramek dla nich strzeli.

ps3 - cholera, mówią żeby dziś nie włączać :D

Marszałek 01.03.2010 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 862335)

ps2. ten nowy Mołdawianin z Cracovii jest niesamowicie szybki. Jeśli będzie miał choć zalążek techniki to pare bramek dla nich strzeli.

:D

Jakby miał zalążek techniki to by do nich nie trafił. Dwa mecze i chłop zniknie w szarzyźnie.

0 22 01.03.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 862335)
Skąd Ty akurat to możesz wiedzieć? A może jednak kupował mniej? Bo Ci to jakiś 'kumaty' powiedział?

Nie. Rozsmiesze Cię. Bo mam 90minut.pl. Legie powiesili, bo wygrała z Wisła 6-0. Bardzo mozliwe, ze mecz byl ustawiony, przypominam ze nikogo za reke nie zlapano. Lech w tym samym sezonie wygral 5-0 z Górnikiem, 7-1 z Hutnikiem, 6-1 z Olimpia, 5-0 z Jagą (dwa razy) [a sezon 'wygral' bramkami :) ]. Dlaczego mam uwazac, ze Legia kupila, a te mecze byly czyste? Mam dokładnie takie same podstawy by twierdzic to i to. Ot, po prostu teren przegłosował jedno, a drugie miał w dupie. Myslisz, ze jakby Legia wygrala 2-0 w KrK, a ŁKS 7-1 z Olimpia to ktos by sie przejał?

Cytat:

Wałki były i bym ich nie wartościował, żenadą jest domaganie się oddania kupionego sukcesu.
W sytuacji, gdy juz dzis wiadomo, ze co najmniej mistrzostwo ŁKS i Lubina (ustawiony awans) są efektem kupowania i nikt z tego nie robi afery? No, chyba obaj zdajemy sobie sprawe, ze niemozliwe jest zeby od 89 roku do 2010 tylko 3 mistrzostwa byly ustawione. Skoro tamci są nieruszeni to totalnie nie widze powodu, zeby nie tytulowac mojego klubu mistrzem 1993.

Cytat:

ps. pisanie o tym, że 'my ochoczo wzięliśmy sobie ten tytuł i się nim cieszymy' może sobie odpuścić, bo jest równie żenujące.
Ja w Poznaniu transu "Legii gratulujemy wicemistrzostwa" nie wywieszałem. I nie bylem jednym z tych wszystkich piłkarzy, którzy ustawili sie w kolejce po wypłaty za mistrzostwo.

Kris54 01.03.2010 20:59

Jedno pytanie - czemu piszesz "teren" ? Co to jest teren?

0 22 01.03.2010 21:04

Prezydium Związku PZPN - Ci co głosowali decyzje. Z Warszawy chyba tylko Kulesza (byly gracz... Gwardii i Polonii Warszawa). Wynik 5-4. Nie 9-0.

Proponuje przenieść się na pw, a nie zasmiecać temat

rospun 01.03.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 862360)
Bardzo mozliwe, ze mecz byl ustawiony, przypominam ze nikogo za reke nie zlapano. .

Hehehe :D

Owszem, nie złapano. Cóż, pozostanie nam zrzec się mistrzostwa na rzecz Legii. Żeby była jasność - to nie moje czasy, wtedy byłem naiwnym gówniarzem. Bardzo możliwe, że każdy wtedy kupował/sprzedawał. I nawet rozumiem rozgoryczenie, że tylko wojskowym zabrano tytuł.

Ale gdyby Lech był w sytuacji Legii, nie miałbym czelności domagać się odzyskania tego tytułu.

Marszałek 01.03.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 862413)

Ale gdyby Lech był w sytuacji Legii, nie miałbym czelności domagać się odzyskania tego tytułu.

Oczywiście, trzeba honorowo przyznać się do winy. A tak na marginesie, to na licencji jakiej gracie i czemu?Jakieś niejasności były a nie jestem w temacie.

rospun 01.03.2010 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 862424)
A tak na marginesie, to na licencji jakiej gracie i czemu?

Mnie osobiście mierzi, kiedy zarząd Lecha próbuje uniknąć odpowiedzialności poprzez odcięcie się od czynów korupcyjnych WKP. Ale ja nie jestem w zarządzie, nie mam na to wpływu. I wbrew temu co sądzisz, nie jest to dla mnie (i wielu mi podobnych) komfortowa sytuacja. Ale oczywiście nie przestanę z tego powodu kibicować mojemu klubowi.

0 22 02.03.2010 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 862413)
Cóż, pozostanie nam zrzec się mistrzostwa na rzecz Legii.

Nie można zrzec się czegoś czego się nie posiada :>

rospun 02.03.2010 00:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 862486)
Nie można zrzec się czegoś czego się nie posiada :>

Niech Ci będzie. Niech to chwalebne wydarzenie doda splendoru Legii. W sumie wpisze się w historyczne wartości Wojskowych...

0 22 02.03.2010 01:55

Troche dystansu :)

Pan Jotka 02.03.2010 07:59

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76...__nie_gra.html Jak niewiele potrzeba do szczęścia dziennikarza :)
Rozumiem , że po jednej porażce będą zwalniać Zielinskiego hehe

pan_premier 02.03.2010 09:47

http://www.efakt.pl/Wisniewski-chce-...y,64536,1.html
to ten od Hydrozagadki?

ToTylkoJa 02.03.2010 11:31

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...-na,nId,239987

Polonia Warszawa zostanie ukarana za reklamę hazardu?

zim zum 02.03.2010 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 862570)
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...-na,nId,239987

Polonia Warszawa zostanie ukarana za reklamę hazardu?

a co z Odrą ?

SZYMEK_TSW 02.03.2010 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 862588)
a co z Odrą ?

ale "Fortuna" o ile o to Ci chodzi, jest to firma zarejestrowana w Polsce, a takie mogą się reklamować

flamengista 02.03.2010 14:23

022 - Ty mówisz, że powinni wam wrócić Mistrza, bo ciała dawali wszyscy. To żaden argument

Bo ja twierdzę, że skoro wszyscy byli s.wieni, to MP nie należało w ogóle przyznawać.

Ale się Tobie nie dziwię, bo argumenty Legionistów za 93 rok wymykają się jakiejkolwiek logice.

szprotson 02.03.2010 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 862603)
ale "Fortuna" o ile o to Ci chodzi, jest to firma zarejestrowana w Polsce, a takie mogą się reklamować

tak tak, tez ostatnio sie nad tym zastanawialem. To jest było Profesjonal, no i zarejestrowany w naszym kraju.
Zostaje nam totolotek. Ci maja hajsu

skttrbrain 02.03.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 862530)

Tak.
Ten artykuł jest IMO przedrukiem jakiegoś starego z GW bo coś identycznego już czytałem. Moim zdaniem nie ma szans, żeby do 2012 Lech zmienił właściciela.

mic 02.03.2010 23:05

Pompowanie balonika sezon 2009/10 trwa
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Wojtas 02.03.2010 23:37

Jeszcze w piatek gazety szumnie obwiescily ze WIsla juz ma Mistrza ..wystarczyła Sobota...zeby..w Poniedzalek stwierdzic ze jednak Wisla Mistrza miec nie bedzie...

Poziom dziennikarstwa jak poziom naszej kopanej....

WhiteStarDvisionTheBest 03.03.2010 05:36

taaa a po tym weekendzie jak Wisła wygra to bedzie ze 3 tytuł z rzedzu niezagrozony ;]

flamengista 03.03.2010 10:18

A niech Amika się wzmacnia. Mają hajs, to go wydają. Moim zdaniem wydają całkiem nieźle - zamiast 1 mln € za Jodłowca, za podobną kwotę mogą ostatecznie pozyskać Rodionova i Krivetsa.

Tak samo wypada im życzyć budowy "silnego klubu" - rozumiem przez to zespół, który przez kilka lat będzie w stanie zaistnieć w europejskich pucharach, w tym w Lidze Mistrzów. Byli by pierwszym takim klubem od kilkunastu lat. Właściwie od czasów dawnej Legii i Widzewa.

Natomiast co do szans... Sądzę, że wątpię. Zatrzymali Stilica - facet cofnął się w rozwoju i upchnąć go będzie bardzo trudno. 8 mln € już się pali do wyjazdu od roku, teraz zapowiada że chce zdobyć MP i odejść. Ciężko będzie go zatrzymać. Krivets też postrzega Amikę jako trampolinę do dalszej kariery na Zachodzie. Podobnie jak Marcelo Wisłę. Każdy zawodnik, mający dwie sprawne nogi i umiejący kopnąć prosto piłkę tylko patrzy, jak się stąd wyrwać. Gdziekolwiek - na Cypr, do USA, czy nawet Chin.

Myślę, że dopiero z 10 lat porządnych inwestycji w infrastrukturę, szkolenie i zawodników spowoduje, że osiągniemy poziom ligi szwajcarskiej czy austriackiej. A więc poziom przeciętniaków europejskich.

A na razie inwestuje jedynie Amika, troszkę Legia. Cupiał konsekwentnie zakręcił kurek z pieniędzmi, "inwestycje" Filipiaka budzą jedynie politowanie. Wojciechowski szasta pieniędzmi, ale niekoniecznie na właściwych piłkarzy. Natomiast Lechia i Śląsk niby mają się wzmacniać, a tak naprawdę się osłabiają. Gdyby ww. kluby zaczęły się wzmacniać jak Amika, faktycznie w 10 lat postęp byłby znaczny.

rospun 03.03.2010 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 863011)
Natomiast co do szans... Sądzę, że wątpię. Zatrzymali Stilica - facet cofnął się w rozwoju i upchnąć go będzie bardzo trudno. 8 mln € już się pali do wyjazdu od roku, teraz zapowiada że chce zdobyć MP i odejść. Ciężko będzie go zatrzymać. Krivets też postrzega Amikę jako trampolinę do dalszej kariery na Zachodzie. Podobnie jak Marcelo Wisłę. Każdy zawodnik, mający dwie sprawne nogi i umiejący kopnąć prosto piłkę tylko patrzy, jak się stąd wyrwać. Gdziekolwiek - na Cypr, do USA, czy nawet Chin.

Myślę, że to cecha Ekstraklasy, nie tylko Lecha. Choć Lech najwięcej straci na próbie budowania "młodego zespołu". Może będzie czas, że własnie w Polsce młode talenty będą chciały wypromować swe atuty. Jeszcze nie teraz.

Marszałek 04.03.2010 10:31

W polskich warunkach model młodych gniewnych mających stanowić o sile zespołu raczej jest skazany na porażkę. Raz nie mamy bazy szkoleniowej aby tak owych wyszkolić,dwa w ogóle nie mamy odpowiednich trenerów i systemu. Gdyby przyjrzeć się np w Holandii ilu chłopców zaczyna kopać piłkę a ilu gra na jako takim poziomie, to łatwo zauważyć,że odsiew jest dość spory. A o perełkach to szkoda mówić. Zdarzają się pewnie raz na 10 lat. U nas nikogo nie stać na taki koszty, ani nikt czekać nie chce aż może ktoś coś zacznie kopać sensownie. Opieranie się na takim poglądzie i systemie prędzej czy później skończyłoby się na tułaniu w dolnych rejonach ligi. U nas na dzień dzisiejszy najlepszy jest model wypożyczeń. Alvarez,Astiz,oni nie łapali się do słabych klubów w swoich ligach, a u nas grają rewelacyjnie. Ot np taki Ba, wcześniej Uche.
To pokazuje,że da się za niewielkie pieniądze budować mocny jak na nasze warunki zespół. Przynajmniej wszystko na to wskazuje,że szrot na zachodzie u nas jest nową jakością. No ale od czegoś trzeba zacząć.
Przy takich gościach można już i teraz osiągać wyniki,a nie czekać na zbawienny wkład młodych kopaczy z polskich szkółek trenowanych na tych samych wzorcach i przez tych samych trenerów co 10 i 20 lat temu.

sq 04.03.2010 11:32

Inna kwestia to taka, że te perełki rodzą się bardzo często nie w szkółkach przyklubowych tylko w jakiś A-klasowych drużynach. Wiadomą rzeczą jest, że aby dziecko grało w orlikach czy trampkarzach Lecha, rodzic musi być przy kasie, albo mieć znajomości.
No i tłumaczę dzieciom, że jeśli chcą grać w Lechu to nie muszą w nim zaczynać kariery bo mogą grać w jakieś drużynie typu Poznaniak Poznań, TPS Winogrady czy też "Sokoły" ;)

Swoją drogą.. nie wiem czy tak jest w każdym klubie, ale jak widzę tych WAŻNYCH rodziców dzieci trenujących w orlikach lub juniorach Lecha, którzy kreują swoje dzieci na gwiazdy to mnie cholera bierze.

Marszałek 04.03.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 863564)

Swoją drogą.. nie wiem czy tak jest w każdym klubie, ale jak widzę tych WAŻNYCH rodziców dzieci trenujących w orlikach lub juniorach Lecha, którzy kreują swoje dzieci na gwiazdy to mnie cholera bierze.

To kwestia mentalności,klub woli od rodziców jakieś grosisze niż zarobić w przyszłości gruba kasę na jakimś transferze za dobrego grajka. Sytuację,którą opisałeś spotkasz chyba w każdym polskim klubie. Kwestia mentalności. Tutaj zmiana systemy w zasadzie nie wiele pomoże.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl