![]() |
Przypadkowo Chavez nie zagral na mundialu. Ja od poczatku wierzylem w tego pilkarza mimo slabego poczatku. Kazdy pilkarz z innego kraju potrzebuje troche czasu by przestawic sie na gre w innej lidze. Uwazam, ze Chavez moze stac sie najlepszym stoperem w polskiej lidze. Wczoraj zagral jak profesor wielki spokoj i swietne pewne wslizgi.
|
Chavez w formie z ostatnich meczy to stoper nr 2 w polskiej lidze zaraz po Arboledzie. No ale Gordan Bunoza to środkowy obrońca nr 22, więc różowo nie jest ;-) A tak poważnie, to chciałbym zobaczyć Honduranina w parze z jakimś klasowym stoperem, bo Bunoza co najwyżej może być pierwszym rezerwowym na tej pozycji.
|
Nie przesadzajcie, Chavez więcej niż 400k nie będzie kosztował.
To Honduras, a nie Hiszpania... Jeśli tylko on będzie chciał, to raczej nie powinno być problemów. |
Cytat:
To oczywiste, że mierzymy w mistrzostwo, a później w LM. Cytat:
|
Nie, nie chcialbym. Jednoczesnie nie jestem glupi i pamietam nasze ostatnie europejskie wojaze ;] Liga Mistrzow to za wysokie progi dla nas, a na pewno nie z Bunoza na stoperze.
|
Czy Chavez jest wart 850 tys.?? Zaczekajmy może do kolejnych meczy, wtedy zobaczymy.
|
chcecie kupować obrońcę, który zagrał w porywach 3 dobre mecze za taką samą kasę, za jaką opchnięto Głowackiego?
|
Cytat:
|
Cytat:
Chavez to gora 300-400 tys ale dolarów, w milionach euro to bedzie kosztowal po 2 udanych sezonach w Wiśle. |
Myślę, że udałoby się teraz rozwiązać kontrakt z Łobodzińskim. Ma 28 lat i napewno teraz znalazłby się na niego chętny. Wystarczy mu powiedzieć, że nie zazna do końca kontraktu pierwszego placu i od razu wymagania mu spadną. Przecież te 150tys Euro, które dostaje na rękę u nas to on dostanie też gdzie indziej. Np. w Śląsku czy Lubinie(a ma przecież dom w Lubinie) to co za problem do Wrocka dojeżdżać.
U nas chłopak nie pogra, może końcowki i jest to dla obu stron moim zdaniem męczarnia. Nam by się przydał w to miejsce chłopak, który będzie realną konkurencją dla Kirma i Małeckiego. A Łobodziński pewnie wolałby jeszcze pograć. Problemem może być fakt, że teraz znowu po kontuzji to go nikt nie weźmie:( Mam nadzieję, że będzie bardzo duża selekcja do drużyny. Bo myślę, że rywalizacja w drużynie już teraz jest bardzo duża. Nie ma sensu zapychać ławki itp... Potrzebujemy tylko z 3 ludzi do pierwszego składu i np. 2 młokosów walczących o zaistnienie w wielkiej piłce, zupełnie nikomu nie znanych. Widzę naszą kadrę tak: Bramkarze: Pawełek Jovanic Kurto Prawa obrona: Cikos, Branco Lewa obrona: !!!! (+ Pi.Brożek, Paljic) Środek obrony: Chavez !!! Bunoza Def. pomocnik: Sobol Wilk Ofensywny pomocnik: Garguła !!! Jirsak Boguski Boukhari (tu konieczność bo tylko Garguła indywidualnie wzmacnia zespół, Jirsak z nim zagra, ale samemu nie pociągnie, wiadomo odpukać gdyby się coś Garguła wyleciał na parę meczów wszystko runie- musi być to piłkarz taki jak Garguła, który indywidu! Skrzydłowi: Kirm Małecki Pi.Brożek Paljic !!! (tutaj moim zdaniem powinien przyjść jakiś reprezentant młodzieżówki bo nie ma parcia na pierwszy skład) Napastnicy: Brożek, Żurawski, Rios, moim zdaniem nie ma parcia. Kogoś trzeba znaleźć do czerwca. Bo wtedy odejdzie Rios i Żurawski. Tak to widzę. Środkowy obrońca z większym potencjałem niż Bunoza, środkowy pomocnik klasy Garguły z najlepszych lat, lewy obrońca perspektywiczny. Dam wam przykłady co by mnie zadowoliło. Np: Djurovski+Bordachov+xxx. Takich piłkarzy w okolicach miliona Euro jest pełno(mowię oczywiście o pomocniku i środkowym obrońcy), wystarczy tylko z nich wybrać najlepszego i mamy sprawę załatwioną:). Mam nadzieję, że nie wybierzemy słabszego darmowego, bo np. lepszy za 1mil Euro może złamać nogę itp. Tą drogą dalej nie pojedziemy. Dobry piłkarz z kartą w ręku będzie wolał 16 drużynę francuskiej ligi niż Wisełkę. Musimy mieć tego świadomość. |
A może Łobo chciałby wrócić do Lubina???? A w zamian bierzemy Pawłowskiego... :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Otóż, Pawłowski jest młodszy. Pawłowski zarabia mniej. Pawłowski jest lepszy (moim zdaniem). Ale jest cholernie kontuzjogenny*, więc do gry by wnosił tyle co Łobo, czyli nic, bo po prostu by nie grał. *jeśli mnie pamięć nie myli :P |
Dla mnie Łobo może odejść za darmo. Niech go ktoś tylko weźmie.
Co do Chaveza, to poczekajmy przynajmniej do końca tej rundy. Niech chłopak gra i zobaczymy co z tego będzie. Trener pewnie zadecyduje czy się nadaje czy nie. Widać, że sporo rzeczy Chavez musi poprawić ale jego wślizgi robią wrażenie. Marcelo też na początku nie był cudowny ale się wyrobił. Potrzeba czasu. |
Tak w ogóle nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę ale Wisła pod wodzą Maaskanta zaczyna zdobywać ostatnio punkty ze względu na to iż ... nie gra Rafał Boguski i gra Wisły też jest lepsza od kiedy Rafał nie gra. W ogóle ja nie widzę w systemie z 2 ofensywnymi pomocnikami Boguskiego w "11" bo wtedy Garguła musi nie grać, bo nie wyobrażam sobie 2 nie grającychw ogóle defensywnie pomocników. Może powinniśmy pomyśleć o tym, żeby Bogusia gdzieś wypożyczyć po kontuzji, bo jakości on nie wniesie ;/
edit: odnośnie tej kwoty to podałem taką górną stawkę, bo tak szczerze to za takiego rep. 500 tys. euro może sobie taki klub zażyczyć. Wszystko zależy od jego kontraktu, wpływu managera itp. Osobiście uważam, że 400 tys. euro powinno załatwić sprawę, co byłoby dla nas istną wyprzedażą. |
Panowie, Drużyna powinna mieć 4 obrońców a nie 2, to po pierwsze!
Chavez, Bunoza...teraz Gordan wisi i kto zagra? a Głowa sam chciał pójść się sprawdzić... |
Cytat:
|
Cytat:
Myśle że jeśli Valckx będzie szukał wzmocnień to w Holandii tak jak podawała kilka tygodni temu Gazeta Krakowska. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mamy Nalepe/Czekaja na pewno nie zagrają tak słabo jak Gordan ;] |
Jak Cupiał chce przegonić Lecha to musi w tym sezonie pokrzyżować im plany. O mistrzostwo będą mieli bardzo trudno i to jest nasza szansa. Oni się strzasznie obłowią na tych sukcesach w pucharach i będą mieli kasę na utrzymanie kadry i wzmocnienia. Zresztą zobaczymy za 3 kolejki. Mam nadzieję, że drużyna sama też widzi, że żeby dalej pociągnąć ten wózek i żeby się on nie rozsypał to potrzeba 3 świetnych wzmocnień i nie będą grali w 3 ostatnich kolejkach przeciw nam i przeciw sukcesowi. Mam nadzieję, że Bunoza zaakceptuje fakt, że o miejsce w przyszłej rundzie będzie musiał powalczyć, a Paljic że będzie musiał prawdopodobnie walczyć o miejsce na lewej pomocy.
Dawać kasę z Marcelo, Głowackiego i Diaza na 3 dobre transfery bo inaczej będzie krucho. razem to było 6 milionow Euro+ niemałe zarobki tych panów. Nie wyobrażam sobie, że zabraknie pieniędzy na piłkarzy klasy Djurovskiego itp... Powiedzmy, że trochę z tych pieniędzy już poszło. Nie więcej jednak niż 2 mil. Pensje się pokrywają, więc teoretycznie z 4 mil Euro powinno być w kasie i jeżeli będą potrzebne powinny być ruszone(oczywiście po cenzurze celow transferowych). Wisła: Zagłębie, Arka, Polonia Lech: Bytom(D), Korona(W), Widzew(D) Legia:Arka(D), Bytom(W) ,Craxa(W) Wydaje mi się, że nasz terminarz najtrudniejszy, żeby przystąpić do okienka transferowego z psychologiczną przewagą. |
Cytat:
|
Cytat:
tak jak lewego obrońcę moim zdaniem Stan mógłby znaleźć gdzieś w Ameryce Południowej czy w Afryce środkowego obrońcę można i nawet znaleźć tak jak kiedyś Clebera z kartą na ręku tak piłkarza do gry w środku trzeba kupić moim zdaniem, bo lepiej wydać kasę na jego zakup i potem zgarnąć za sprzedaż, niż płacić tą kasę w formie kontraktu i robić jakiś komin płacowy, albo sprowadzać wypalonych rzemieślników typu Boukhari. Oczywiście nie sztuka wywalić kasę jak Legia na tego drwala Vdorjaka. Ale z drugiej strony mamy dość dobry przykład Lecha Poznań- Stilic(600k euro), Krivets(430k), Rudnevs(800k) o tego typu zakupy mi chodzi. Oni nie przyszli za frytki. Kosztowali sporą kasę jak na nasze warunki, ale byli pieczołowicie obserwowani. Nie były to zakupy w ciemno. Jakoś nie mogę sobie przypomnieć piłkarza, którego pozyskalibyśmy do ataku/pomocy za darmo i który stałby się trzonem/gwiazdą drużyny (może Sobol ale to było z naszego rynku). A skoro tak to trzeba sypnąć groszem. |
Tymczasem Nwaogu którym się ponoć interesujemy zdobył kolejną bramkę. Tym razem z rzutu karnego. To jego 12 bramka w tym sezonie.
|
jakoś nie jestem przekonany do tego całego Nwaogu...
według mnie polityka transferowa powinna wyglądać tak że przedewszystkim wychowankowie lub polscy piłkarze nie koniecznie z polskiej ligi a w drugiej kolejności obcokrajowcy. Liczę że w przerwie zimowej kilku chłopaków z ME dostanie szansę bo wydaje się że taki Rado, Czekaj, Papież no i Kurto mają dość spory potenciał. Sobota ze Śląska powinien do nas przyjść! |
Cytat:
Również chciałbym Waldka u nas, aczkolwiek Szymona Pawłowskiego też chętnie bym tu zobaczył. |
Udany transfer to zakup Wilka, młody, zdolny i na dodatek Polak. Takich transferów oczekuję, a nie przesortowanego szrotu drugiego rzutu szykującego się do zakońćzenia kariery (czytaj import Holendrów)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl