Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Lysy 18.06.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1112635)
Wszystko jest możliwe :)
Dlatego staram się nie jeździć po zawodniku, który nie zgrał w naszych barwach jeszcze ani jednego meczu, jak to robi większość forumowiczów :)

Ja też chyba zbytnio przesadziłem z przedwczesnymi osądami tego zawodnika :) Mam nadzieję, że pozytywnie mnie zaskoczy.

willow 18.06.2011 21:29

No lewy obrońca i napastnik muszą być, inaczej będziemy mieli problem na tych pozycjach. Jeśli musiałbym wybrać do tego między środkowym obrońcą a środkowym pomocnikiem, to jednak wziąłbym pomocnika.
Na stoperce u nas szału co prawda nie ma, ale drugi Melikson jest bezwzględnie potrzebny.
Sami widzicie, nie daj Boże jakaś kontuzja mu się przytrafi i jesteśmy w czarnej d...ie.

WiernyWiśle 18.06.2011 21:49

Maskant powiedział że ma w tym momencie 12-14 piłkarzy do 18 meczowej. Ja naliczyłem 17 (Jovanic, Pareiko, Jaliens, Chavez, Bunoza, Sobolewski, Wilk, Jirsak, Paljić, Kirm, Melikson, Garguła, Małecki, Boguski, Genkov, Iliev, Lamey). Fajnie by było mieć 22 piłkarzy, po 2 na każdą pozycję. Czyli brakuje jak to wspomniał Maskant do obrony lewego i prawego obrońcy, środkowego lewo nożnego i środkowego pomocnika oraz środkowego napastnika trochę innego niż Genkov żeby wchodząc na boisko coś zmieniał (to już moje zdanie).
Zastanawia mnie kto według Maskanta nie nadaje się do meczowej 18? Boguski bo nie pamięta jak się gra? Garguła bo bez formy? Na razie Bunoza bo długo pauzował ? Czy może Jirsak albo Paljić?

vote-for-mikey 18.06.2011 22:05

Jirsak, Pajlic, Garguła, Kirm?

Dzimi 18.06.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1112596)
Vukovic ma średnia bramek świetną, tylko nazwisko kijowe.

Oglądając filmik tutaj: http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...gwiazdy-wideo/

widać że dysponuje silnym i celnym strzałem, oraz dużą techniką użytkową. Taka bramkostrzelna wersja Riosa...

Św. Mikołaj 18.06.2011 22:24

Moje oczy chyba słabo widzą, Kowala ogrywają zawodnicy z A-klasy (z calym szacunkiem do nich oczywiscie).

Kibic1928 18.06.2011 22:27

Dobrze widzą, koleś jest PORAŻKĄ...

fants 18.06.2011 22:48

Co myślicie o tych zawodnikach Petyr Zanew, Gal Alberman.

http://tsw.com.pl/news/Valckx-o-transferach-1048 komentarz.

baro1995 18.06.2011 22:52

Myślę,że żaden z nich nie trafi do Wisły:)

bonawentura 18.06.2011 23:00

Ja też mam takie wrażenie - to jakaś ściema.

Grzadq 18.06.2011 23:09

Cytat:

Jirsak, Pajlic, Garguła, Kirm?
Szydera? Zarowno Paljic jak i Gargula całkiem poprawnie dzisiaj. Oczywiście, zespół A klasy itp, ale jeśli Garguła przepracuje pełny okres, a Paljić będzie dalej robił postępy na obronie (czego nikt nota bene nie widzi) to są to kandydaci na przynajmniej mocno solidnych zmienników. Kirm to na ta chwilę nasz podstawowy zawodnik. Co do Jirsaka to mam mieszane uczucia, bo z jednej strony z jego gry nic nie wynika, z drugiej strony ma przebłyski (strzały z dystansu, asysta z górnikiem itp).

pawelo84 18.06.2011 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fants (Post 1112666)
Co myślicie o tych zawodnikach Petyr Zanew, Gal Alberman.

http://tsw.com.pl/news/Valckx-o-transferach-1048 komentarz.

Duże wzmocnienia składu, szczególnie Żyd.

baro1995 18.06.2011 23:20

wzmocnienia składu ? Gracz Liteksu,i 28 letni żyd,który wyróżniał się w Izraelu a nie poradził w Borussi Moenchengladbach,to są dla Cb duże wzmocnienia mistrza Polski? Nisko nas cenisz.Liczę na Jovanovica i naprawdę dobrego środkowego pomocnika. :D

River 18.06.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112675)
Liczę na Jovanovica i naprawdę dobrego środkowego pomocnika. :D

Xavi nie przyjdzie. Chce skonczyc kariere w Barcelonie. Iniesta tez zapowiedzial, ze narazie chce zostac na Camp Nou, moze za 2-3 lata pochyli sie nad oferta Wisly.

Ludzie, czego wy oczekujecie? Nie poradzil sobie w Moenchengladbach? ok a Melikson gdzies poza Izraelem gral? Nie, wiec moze tez by sobie nie poradzil a dzis i tak kazdy jest gotow calowac go po stopach:rotfl:
To, ze mu gdzies nie poszlo to mi to lata bo gosc moze przyjsc i bedzie wymiatal. Mogl sie zwyczajnie w Niemczech niezaaklimatyzowac. I tyle, wrocil do kraju. U nas o tyle mialby latwiej bo jest Melikson i mialby kto go do druzyny wprowadzic.

Gracz Liteksu Ci sie nie podoba? A przypomniec skad przychodzili Genkow i Melikson?

HEDu 18.06.2011 23:36

taa, akurat ten Zanev to bardzo dobry obronca, moze grac na lewej stronie i na srodku. nie mozliwe ze sie nim interesujemy, to jest po prostu kosmos. takiego lewego obroncy miec nie bedziemy. jak na nasze mozliwosci to byloby super, bo widzialem go w kilkunastu meczach (interesuje sie kilkoma słabszymi ligami). co do drugiego zawodnika to nie znam.

Uran235 18.06.2011 23:36

To nie część artykułu tylko jakiś komentarz => te nazwiska to nie w tym temacie. Kolejny "dobrze poinformowany", tylko gdzie indziej się produkuje.

Co do Jovanovicia. Wiem, że to video menadżerskie, więc trzeba brać ze szczyptą soli, ale jednak robi wrażenie.
http://www.youtube.com/watch?v=Y-fcX...layer_embedded

Pierwsze, co rzuca mi się w oczy. Gość jak na swój wzrost ma naprawdę niezłą koordynację, motorykę i technikę. Taki Bunoza czy wcześniej Diaz, poruszają się jak za przeproszeniem paralitycy- każda część ciała osobno, wszystko u nich jest jakieś takie dzikie i wydaje się nie do końca kontrolowane. Jovanović wygląda pod tym względem na gościa bardzo ułożonego.

Druga rzecz- umie patrzeć na to, co dzieje się na boisku i szybko reagować. Te wszystkie sytuacje gdzie asekurował partnerów będąc ostatnim obrońcą- 80% naszych ligowych stoperów zawaliłoby, bo nie byliby gotowi do startu, ruszyliby o tempo za późno i o tempo spóźniliby się do rywala albo umożliwiając mu strzał, albo prokurując rzut karny.

Trzecia rzecz- świetny wyskok. Nie chodzi tylko o wysokość jaką osiąga, raczej o fakt, że umie zawisnąć w powietrzu. To daje mu o wiele większy margines błędu jeśli idzie o wyliczanie trajektorii piłki i stawia go w uprzywilejowanej pozycji, bo umożliwia wcześniejsze zajęcie strefy, w którą leci piłka. No i przede wszystkim daje czas na złożenie się do główki, dzięki temu to on uderza piłkę a nie odwrotnie.

edit: tak abstrahując od prawdziwości doniesień o Zanewie i Albermanie, to nieźle sodówka odbiła na forum. Podstawowi piłkarze mistrza Bułgarii i wicemistrza Izraela (o włos od mistrzostwa), w dodatku grający w swoich reprezentacjach - nie, dla nas są za słabi...

baro1995 18.06.2011 23:42

Naprawdę dobry środkowy pomocnik to nie Xavi i Iniesta a np. taki Mila bądź Kaźmierczak.To,że Melikson wypalił nie znaczy,że każdy inny Żyd będzie gwiazdą,Melikson miał mocną reputacje w Izraelu Gal już takiej mocnej nie ma.Gracz Liteksu,nie tyle co mi się nie podoba co uważam,że na LM potrzebujemy kogoś lepszego np.gracza Partizanu Jovanovica,albo takiego np.Giuliego,który jest bez klubu.Moim zdaniem jesteśmy lepsi od drużyn typu Liteks a nawet Bate i że sami siebie nie doceniamy,a nasza liga w porównaniu z tamtymi jest tak samo na dużo wyższym poziomie,o infrastrukturze nie mówię bo to już niebo a ziemia,no ale wg FUTBOLU,w sezonie 2011/2012 będziemy 4 ligą w Europie pod względem stadionów,a w sezonie 12/13 możemy nawet wskoczyc na 3 lokate no ale to już nie ten temat.Potencjał w Polsce mamy teraz panowie ogromny EURO,stadiony,sprowadzamy specjalistów SV Robert jeszcze troche i będziemy jak Turcja.Dlatego nie rozumiem twojego sarkazmu River,bo skoro taki Ljuboja przeszedł do Legii to znaczy,że jednak coraz lepsi chcą u nas grac i możemy sprowadzic DOBREGO ŚRODKOWEGO POMOCNIKA,który będzie lepszy od 28 żyda po nieudanej przygodzie w niemczech.

riv 18.06.2011 23:45

Zanev to przekozacki obrońca jest i bardzo bym się cieszył, gdyby do nas trafił.

baro1995 18.06.2011 23:51

Ma się rozumiec,że widziałeś jego kapitalne odbiory w lidze bułgarskiej,która stoi na prze wysokim poziomie.Bo niestety w El.Lm już chyba nie był nie do przejścia bo Liteks odpadł w el.Lm i el.Le. Panowie jeżeli chcemy sukcesu musimy miec kogoś po prostu lepszego niż czołowy(zakładam,że tak jest skoro go tak wychwalacie) obrońca ligi bułgarskiej,bądź król strzelców ligi czarnogórskiej.

gianbuffon 18.06.2011 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112684)
Ma się rozumiec,że widziałeś jego kapitalne odbiory w lidze bułgarskiej,która stoi na prze wysokim poziomie.Bo niestety w El.Lm już chyba nie był nie do przejścia bo Liteks odpadł w el.Lm i el.Le. Panowie jeżeli chcemy sukcesu musimy miec kogoś po prostu lepszego niż czołowy(zakładam,że tak jest skoro go tak wychwalacie) obrońca ligi bułgarskiej,bądź król strzelców ligi czarnogórskiej.

To kto ma przyjść? Nani?

Donki 18.06.2011 23:55

Nasza liga za to jest tak zajebista, że ja pierdziele. On sam grał w el.Lm i el.Le ? czy moze jednak grali w 11 ?
Może akurat on jest najlepszym zawodnikiem w zespole, wiec dlaczego go nie kupic ? - oczywiscie nie twierdze, że tak jest.

baro1995 19.06.2011 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1112686)
To kto ma przyjść? Nani?

I znowu ten niezrozumiały sarkazm,pisałem już wcześniej że nie chce iniesty tylko np.Mile bądź Kaźmierczaka,uważam,że Wisła jest w stanie sprowadzac lepszych graczy niż król strzelców ligi czarnogórskiej,bądź topowy obrońca ligi bułgarskiej,lepszy czyli np król strzelców Segunda Division,albo najlepszy lewy obrońca ligi słowackiej,serbskiej bądź czeskiej,Ściągneliśmy już najlepszego gracza ligi serbskiej,więc równie dobrze moglibyśmy ściągnąc króla strzelców ligi czeskiej bądź słowackiej,które są zdecydowanie lepsze od lig bułgarskiej,węgierskiej i czarnogórskiej.Nasza liga jest coraz atrakcyjniejsza dla obcokrajowców więc z powodzeniem możemy już szukac wzmocnien w mocniejszych ligach i wtedy to będą prawdziwe wzmocnienia.

Kibic1928 19.06.2011 00:14

Niektórym to sie w dupie poprzewracało.

gianbuffon 19.06.2011 00:16

Dlaczego sądzisz, że Zanev jest słaby, bo Liteks odpadł z el. LE?
A Wisła odpadła z Vaalerengą, czy Dinamo Tbilisi. A później Żurawski, Uche, Frankowski, czy Szymkowiak odeszli do mocnych zagranicznych klubów za nie małe pieniądze.
Ok, może nasza liga nie jest słabsza od takiej ligi bułgarskiej, czy serbskiej, ale ich czołowe drużyny na pewno nie są gorsze od naszych. Ile razy grały kluby z Bułgarii i Serbii w LM w ostatnich 15 latach, a ile razy polskie kluby?
Nie zgadzam się z tym, że czołowi zawodnicy mistrza Czarnogóry, Bułgarii, Serbii, Węgier są za słabi dla Wisły. Mogą prezentować podobny poziom do Mili, czy Kazimierczaka, a kosztują 10x mniej. Nie jesteśmy w stanie sprowadzać dobrych zawodników z ligi polskiej! Prezesom w głowach się poprzewracało i żądają absurdalne kwoty. To już nie to samo, co 10 lat temu. Tak samo nie stać nas na sprowadzenie zawodników z nieco wyższej półki. Kto ma przejść z ligi czeskiej, czy słowackiej, które uważasz za lepsze od bułgarskiej i serbskiej? Za takiego Kadleca musiałbyś dać 3 mln euro. Ci tańsi prezentują taki sam poziom jak zawodnicy z Bałkanów.

Pisałeś też, że mamy spory potencjał i jesteśmy coraz bardziej atrakcyjni dla bardziej znanych zawodników - przykład Ljubola. To jest wyjątek, który zapewne okaże się niewypałem. Aby sprowadzać takich zawodników najpierw awansujmy do LM i będzie kasa, aby ich opłacać. Stadionami ich nie przyciągniemy. Na razie to piłkarsko jesteśmy na poziomie ligi białoruskiej. Spójrz na ranking lig.

twardybidon 19.06.2011 00:23

Dokładnie, ja już nie wiem kogo ludzie się spodziewają.

Alberman - 28 lat, 27 meczów w kadrze Izraela, podstawowy zawodnik trzeciej drużyny Izraela (30 meczów - 1 gol w tym sezonie)
Zanew - 25 lat, 14 meczów w kadrze Bułgarii, podstawowy zawodnik mistrza Bułgarii (27 meczów - 1 gol w tym sezonie)

Obaj w sile piłkarskiego wieku, aktualni reprezentanci dobrych europejskich kadr, obaj po pełnym sezonie gry w czołowych drużynach lig będących szczebel wyżej niż nasza.

vote-for-mikey 19.06.2011 00:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1112672)
Szydera? Zarowno Paljic jak i Gargula całkiem poprawnie dzisiaj. Oczywiście, zespół A klasy itp, ale jeśli Garguła przepracuje pełny okres, a Paljić będzie dalej robił postępy na obronie (czego nikt nota bene nie widzi) to są to kandydaci na przynajmniej mocno solidnych zmienników. Kirm to na ta chwilę nasz podstawowy zawodnik. Co do Jirsaka to mam mieszane uczucia, bo z jednej strony z jego gry nic nie wynika, z drugiej strony ma przebłyski (strzały z dystansu, asysta z górnikiem itp).

Nie szydera. Odnosiłem się do poniższego cytatu, a z niego wychodzi mi, że ta czwórka nie pasuje do całości. Ew. Jovanić, Bunoza zamiast Kirma.

Cytat:

Ja naliczyłem 17 : Jovanic, Pareiko, Jaliens, Chavez, Bunoza, Sobolewski, Wilk, Jirsak, Paljić, Kirm, Melikson, Garguła, Małecki, Boguski, Genkov, Iliev, Lamey
A stabilny wysoki poziom prezentują tylko pogrubieni.

HEDu 19.06.2011 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112684)

ale co ty gadasz? człowieku, myslisz ze jak juz mistrz bułgarii tzn ze słabszy od mistrza polski i kazdy pilkarz mistrza bułgarii jest słabszy od kazdego naszego? nie wiem czy sa materiały, ale Zanev byłby super wzmocnieniem i bede to popierał. nie to co Lamey. gosc po prostu jest zaporą nie do przejscia na lewej stronie. z resztą to że liteks odpadł z LE nie oznacza ze wina stoi po stronie Zaneva,

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112688)
I znowu ten niezrozumiały sarkazm,pisałem już wcześniej że nie chce iniesty tylko np.Mile bądź Kaźmierczaka,uważam,że Wisła jest w stanie sprowadzac lepszych graczy niż król strzelców ligi czarnogórskiej,bądź topowy obrońca ligi bułgarskiej,lepszy czyli np król strzelców Segunda Division,albo najlepszy lewy obrońca ligi słowackiej,serbskiej bądź czeskiej,Ściągneliśmy już najlepszego gracza ligi serbskiej,więc równie dobrze moglibyśmy ściągnąc króla strzelców ligi czeskiej bądź słowackiej,które są zdecydowanie lepsze od lig bułgarskiej,węgierskiej i czarnogórskiej.Nasza liga jest coraz atrakcyjniejsza dla obcokrajowców więc z powodzeniem możemy już szukac wzmocnien w mocniejszych ligach i wtedy to będą prawdziwe wzmocnienia.

tak, kurde Soriano kupmy, nie da rady!
http://www.transfermarkt.de/de/jonat...eler_7893.html

32 gole w Segunda, wartosc rynkowa tylko 2 mln ojro. ale NIE DA SIE.

Baracuda 19.06.2011 02:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112688)

baro1995 mam takie pytanie czy ty masz pojęcie o realiach finasowo sportowych zagadnień o których piszesz.
NIe będę rozpisywał się na ten temat ponieważ na propozycje o których piszesz zwyczajnie nas nie stać.

Odnośnie Twojej krytyki dotyczącej lig bułgarskiej czy czarnogórskiej również się nie zgodzę. Tacy zawodnicy jak Vucinic, Berbatov, Petrov, Gera i pewnie jeszcze kilku innych by się znalazło wyjeżdżali właśnie z tych lig, a teraz są rozpoznawalnymi piłkarzami w każdym zakątku Europy.

fanfan 19.06.2011 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112681)
Naprawdę dobry środkowy pomocnik to nie Xavi i Iniesta a np. taki Mila bądź Kaźmierczak.To,że Melikson wypalił nie znaczy,że każdy inny Żyd będzie gwiazdą,Melikson miał mocną reputacje w Izraelu Gal już takiej mocnej nie ma.Gracz Liteksu,nie tyle co mi się nie podoba co uważam,że na LM potrzebujemy kogoś lepszego np.gracza Partizanu Jovanovica,albo takiego np.Giuliego,który jest bez klubu.Moim zdaniem jesteśmy lepsi od drużyn typu Liteks a nawet Bate i że sami siebie nie doceniamy,a nasza liga w porównaniu z tamtymi jest tak samo na dużo wyższym poziomie,o infrastrukturze nie mówię bo to już niebo a ziemia,no ale wg FUTBOLU,w sezonie 2011/2012 będziemy 4 ligą w Europie pod względem stadionów,a w sezonie 12/13 możemy nawet wskoczyc na 3 lokate no ale to już nie ten temat.Potencjał w Polsce mamy teraz panowie ogromny EURO,stadiony,sprowadzamy specjalistów SV Robert jeszcze troche i będziemy jak Turcja.Dlatego nie rozumiem twojego sarkazmu River,bo skoro taki Ljuboja przeszedł do Legii to znaczy,że jednak coraz lepsi chcą u nas grac i możemy sprowadzic DOBREGO ŚRODKOWEGO POMOCNIKA,który będzie lepszy od 28 żyda po nieudanej przygodzie w niemczech.

Od kiedy naprawdę dobrym środkowym pomocnikiem jest Mila albo Kaźmierczak ? No może jeszcze Kaz by się nadał ale Mila jest słabszy od Guły tylko że w Śląsku ma pewne miejsce w składzie a Garguła musi rywalizować z Meliksonem . A po drugie to wiesz ile Śląsk chce za Milę ? 1 mln euro i Polonia W. tyle prawdopodobnie zapłaci bo mają kasy jak lodu po sprzedaży Adriana , Kaz pewnie kosztuje tyle samo więc jak my możemy ich kupić ? Uważasz że Ci piłkarze wartuję tych pieniędzy ? Zresztą Śląsk będzie grał w europejskich pucharach , będzie miał nowy piękny stadion , ogromne możliwości i ambicje, i z pewnością nie będzie się pozbywał swoich czołowych piłkarzy za drobne a nawet mają jeszcze zainwestować kasę w wzmocnienie zespołu więc o czym my w ogóle mówimy ?

Cytat:

,Melikson miał mocną reputacje w Izraelu Gal już takiej mocnej nie ma..

Co Ty pieprzysz ? Ten Gal Alberman jest jednym z bardziej znanych piłkarzy Izraelskich w Europie i w swoim kraju też jest jednym z bardziej cenionych piłkarzy i z pewnością ma dobrą reputację więc nie wypisuj bzdur .
Tak nawiasem mówiąc te nazwiska są prawdopodobnie wymyślone , jakiś gość w komentarzach jakiś news podał i już wszyscy łyknęli , przecież każdy z nas to może zrobić a po drugie to jest tego gościa pierwszy komentarz na tamtej stronie więc tym bardziej ściema ale nazwiska by mi odpowiadały . Uważam że są to bardzo dobrzy piłkarze , doświadczeni i lepszych nie jesteśmy w stanie ściągnąć a słabszych owszem więc nie wymyślałbym jak niektórzy i trzymałbym kciuki za transfery tych piłkarzy - takie są po prostu realia i nasze możliwości na chwilę obecną.

Oldpara 19.06.2011 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1112693)

Cytat:

Ja naliczyłem 17 : Jovanic, Pareiko, Jaliens, Chavez, Bunoza, Sobolewski, Wilk, Jirsak, Paljić, Kirm, Melikson, Garguła, Małecki, Boguski, Genkov, Iliev, Lamey
A stabilny wysoki poziom prezentują tylko pogrubieni.

Hmm... ciekawe...kiedy to Jaliens grał lepiej od Sobolewskiego, Wilka czy Kirma ? :) Rozumiem, że zamiast na mecze oglądałeś CV - facet miał fatalny początek, a później w miarę ustabilizował formę, ale na poziomie który nikogo nie zachwycał i na pewno nie można nazwać go "stabilnym, wysokim".

Generalnie patrząc na kadrę, to 1-szy skład mamy dosyć mocny (może poza obroną), i jesli pojawi się dodatkowo 2-3 graczy na podobnym poziomie, to powinno być ok.

Antystenes 19.06.2011 09:03

Cytat:

wg FUTBOLU,w sezonie 2011/2012 będziemy 4 ligą w Europie pod względem stadionów,a w sezonie 12/13 możemy nawet wskoczyc na 3 lokate

Mógłbym cię prosić o linka do tego newsa?

Tom Al 19.06.2011 09:24

Spokojnie dodać można Bunozę (do kontuzji też sobie radził, nie gorzej od Jaliensa); Sobolewskiego i Wilka.

Odjąłbym Boguskiego - nikt nie wie kiedy dojdzie do siebie, potencjał KIEDYŚ miał, ale teraz to musi przejść chociaż raz pełny okres przygotowawczy. Dopiero potem może udowadniać czy po kontuzjach jest nadal piłkarzem na miarę Wisły. Na pewno nikt nie może stwierdzić jaki poziom prezentuje i czy w ogóle jest w stanie nawiązać walkę o miejsce w składzie. Stawiam z kolei na Ilieva w ciemno - wiem ,to pewne ryzyko ale Maaskant wyraźnie powiedział że bardzo na niego liczą. Sam sztab szkoleniowy planuje że będzie miał silną pozycję w drużynie.

Czyli na dzień dzisiejszy mamy do szerokiego składu (2 bramkarzy i 16 graczy z pola):

Pareiko,

Jaliens, Chavez, Lamey(??)

Sobolewski, Wilk

Melikson,

Małecki, Iliew

Genkow

Ławka: Jovanic, Kirm, Paljic, Bunoza,

Potrzebujemy nadal napastnika, środkowego pomocnika (zastąpiłby w skałdzie Jirsaka czy Siwakova którzy się kompletnie nie sprawdzają albo ich już niei ma), lewego i prawego obrońcy, może jeszcze jednego stopera. Przy czym najpilniejsze potrzeby to lewy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik. LO, bo tam mamy tylko Paljicia a on nie ma docelowo grać na lewej obronie; ŚP bo potrzebujemy kogoś takiego do bardziej ofensywnego ustawienia, w Wiśle nikt nie potrafił dobrze grać na tej pozycji (Jirsakowi zdarzył się jeden dobry mecz na rundę, to stanowczo za mało), napastnik bo w razie braku Genkova... no wszyscy wiemy :) Ci trzej zajmują LO miejsce paljicia w 1 skłądzie, ŚP gra zamiennie z Wilkiem zależnie od taktyki a napastnik o pierwszy skład rywalizuje z Genkowem.

W tedy mamy 18 zawodników, jeśłi przyjdzie jeszcze prawy obrońca i stoper to będzie 20 nazwisk które zapewniają jakiś solidny poziom, spokojną głowę Maaskantowi na wypadek kartek, kontuzji, gry co 3 dni etc.

Według forumowych plot do środy miałyby się pojawić 3 nowe nazwiska - liczę więc że to będą klasowi zawodnicy na te 3 brakujące pozycje.

baro1995 19.06.2011 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1112713)
Mógłbym cię prosić o linka do tego newsa?

Moge zeskanowac gazete,i wysłac Ci na maila,jak mi podeślesz w wiadomości:)
Mila grał cały sezon i był czołową postacią ligi,a o gargule mówiło się tylko w kontekscie,że wisełka płaci tyle kolesiowi co wychodzi raz na pół roku na boisko(dzięki bogu nie płacimy mu tyle ile ma w kontrakcie,bo nie gra).Czy ja mówie o graczach typu Kadlec ? Rzeczywiście świetny zawodnik,nie stac nas,ale jak już tak się chwalicie,że czarnogóra i bułgaria gwiazdy jak Berbatov czy Vucinic,to teraz popatrz,że z naszej ligi aktualnie wypływa dużo więcej takich gwiazd,na Lewego czy Błaszczykowskiego też by nie było stac pepików,mówisz,że czesi nie osiągalni,dziwnym trafem Legia sprowadziła króla strzelców ich ligi,w dodatku za grosze,nie mówiłem,że nie chce wzmocnien z ligi serbskiej,wyraźnie podkreśliłem,że nie jestem za wzmocnienia,z Bułgarii i Czarnogóry,a za wzmocnienia z np. serbii czy czech,słowacji,czy nawet chorwacji bo tam graczy lepszych jest po prostu więcej.Zanev wyceniony na 550k,Gal 500,więc bez rewelacji,oczywiście nie oceniam przydatności po wartości na transferze,ale np.taki Iliev kosztuje tam 1.5 mln. i nie trzeba było za niego płacic.Czołowe klubu ligi bułgarskiej są słabsze od naszych czołowych drużyn popatrz gdzie zaszedł rok temu mistrz polski,a mistrz bułgarii odpadł na przedbiegach.A do czołowych drużyn serbskich mam na myśli Partizana i Crvene finansowo nam troche brakuje,ale awans do LM pomoże nam to oczywiście nadrobic.Ranking lig ? Litości..równie dobrze możesz patrzec na ranking Fifa,przed polską jest np. Uganda,tylko dlatego,że ona ogrywa wyspy świętego tomasza i dostaje za to tylko samo punktów co my za ogranie np . Norwegii.Liga Izraelska ? nawet Melikson powiedział,że tam grają tylko 3 drużyny poziomowi reszty dużo brakuje do nas,zaraz się jeszcze okaże,że azerzy mają lepszą lige.HEDu piszesz,,nie to co Lamey'' powiedz mi na jakiej podstawie oceniłeś chłopa po kur/a meczu z drużyną A-klasy ? -_- Soriano oczywiście nie ta liga,ale ten Despotovic to już cel osiągalny,topowy strzelec segunda division,Ljuboji tak samo nie oceniajcie,bo nie wiadomo co pokaże,cv bynajmniej ma najlepsze w lidze. Co ja pieprze ? Poczytaj forum kibiców Borussi,ma reputacje jak Lamey,którego wszyscy skreślili zanim na boisko wybiegł a teraz piszą,że jest do dupy po meczu z a-klasą.Tak jak mówię stac nas na graczy z SŁOWACJI,CHORWACJI,CZECH czołowych graczy,zabrze było stac na Jeża ? Było,Legia ma Hubnika ? Ma. Vrdoljaka wytargali z czołówki ligi chorwackiej też,więc nie mówcie,że to są rzeczy nie realne,tymbardziej,że my gramy w LM a Legia rok temu grała jedynie w Ekstraklasie.I Ljuboja to nie jest wyjątek bo wszyscy to powtarzają,że coraz więcej takich graczy będzie do Polski przychodzic,rzebyście nie pomyśleli,że znowu bym chciał jakąś gwiazde.

Kibic1928 19.06.2011 10:16

Zanev wyceniony na 550k,Gal 500

Nie sugeruj sie cenami z TM, tam Szczęsny ( podst GK Arsenalu ) kosztuje 2mln euro tyle co Kirm:-)

baro1995 19.06.2011 10:19

,,oczywiście nie oceniam przydatności po wartości na transferze,ale np.taki Iliev kosztuje tam 1.5 mln. i nie trzeba było za niego płacic'' O to mi chodziło.:) .

Baala 19.06.2011 10:31

Bułgaria 17.875
Chorwacja 16.124
Polska 15.916
Słowacja 14.499
Serbia 14.250

Trzeba też dodać że w zeszłym sezonie Bułgaria uzbierała o 0.125 punktów więcej niż Polska. Także to nie prawda że gorzej sobie radziły Bułgarskie kluby w pucharach. Dodatkowo liga Serbska i Słowacka znacznie odstają od Bułgarskiej. Serbska to wogóle dla mnie jest przereklamowana bo nie licząc dwóch-trzech klubów to reszta jest na poziomie Polonii Bytom.

HEDu 19.06.2011 10:37

Lameya nie ogladalem nigdzie bo nie mial wystepow w Leicester, a wczesniej go nie znałem. Zaneva znam lepiej bo akurat Litex czy CSKA Sofia to moje jedne z bardziej ulubionych klubow "zasciankowych". Ale to pewnie plotka z tym ze sie nim interesujemy.

w ogole jeszcze kto porownuje Mile do Garguły? cały sukces Śląska opierał się na Mili i wcześniej Kazmierczaku a więc są to topowi pomocnicy naszej ligi. Co sezon Mila gwarantuje Śląskowi ok 10 asyst i do tego tez 5 bramek (w poprzednim sezonie 11 asyst, 6 bramek), wiec czy Garguła grając tyle co on zrobiłby taki wynik? Nie. I to w Śląsku, a nie Wiśle która ma lepszych piłkarzy.
Najlepszy sezon Garguły czyli 06/07 (bardzo dawno temu) to 7 bramek i 13 asyst więc sezon konia, a w innych sezonach? Nic, tak jak Matusiak. Mila trzyma poziom i w klasyfikacji kanadyjskiej co sezon jest w czołówce.

baro1995 19.06.2011 10:44

Więc skoro go nie oglądałeś i nie znałeś to się nie wypowiadaj na temat jego przydatności drużynie do czasu,aż przepracuje okres przygotowawczy i zagra w meczu w pełnym wymiarze czasowym,ja go nie oglądałem/nie znałem i się na razie nie wypowiadam :) Co do Mili zgadzam się w 100%,Garguła na chwile obecną jest od niego dużo słabszy,w dodatku Mila gra w słabszym zespole,w Wiśle przypuszczam,że może nie miałby tylu bramek,ale liczba asyst na pewno byłaby jeszcze większa niż w WKSie.Mila nie ufa śląskowi przez te nachalne próby ściągnięcia cetnarskiego,dlatego się waha,tyle,że powiedział,że odejśc może jedynie do Wisły,Lechii,bądź wyjechac.Więc szansa sprowadzenia całkiem spora i przypuszczam,że opcja garguła i dopłata mogłaby się udac,ewentualnie coś koło 800k.

Kociewiak 19.06.2011 10:46

Albo miałby więcej w Wiśle bo grałby z lepszymi piłkarzami. Tego się nie dowiemy do czasu gdy Sebek nie przeszedł by do Wisły :)

rw88 19.06.2011 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1112731)
Zanev wyceniony na 550k,Gal 500

Nie sugeruj sie cenami z TM, tam Szczęsny ( podst GK Arsenalu ) kosztuje 2mln euro tyle co Kirm:-)

Bo tam ceny są uaktualniane co pół roku i tak zimą Szczęsny był w Arsenalu co najwyżej zdolnym rezerwowym, bez meczu w Premiership, stąd jego wartość nie mogła być wyższa...Tylko Bundesliga jest uaktualniana co miesiąc bodajże, gdyż jest to serwis niemiecki jakby nie było.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl