![]() |
Wisła będzie
Јовановића Jovanovic Интересује се „пола Европе” за Стефана Савића , мада ако је судити на основу званичних понуда најтраженији фудбалер Партизана у овом тренутку је – Марко Јовановић . Jestem zainteresowany jest "pół Europy" dla Stefana Savic, choć sądząc z oficjalnej oferty z najbardziej poszukiwanych graczy Partizan jest w tej chwili - Marko Jovanović. После Динама из Минска, у Хумску 1 јуче је стигао и допис Висле из Кракова, која жели да ангажује некадашњег младог репрезентативца Србије. Po Dinamo Mińsk, w Hum wczoraj przyszedł list od Wisły Kraków, która ma na celu zaangażowanie młodych były reprezentacji Serbii. Већ је првак Пољске пазарио у Београду, довео Ивицу Илијева као слободног играча, а сад је одлучан у намери купи јединог фудбалера актуелне генерације који је објединио четири последње титуле. To już kupił mistrzem Polska w Belgradzie, przyniósł Ivica Eliasza jako wolne środki, a teraz jest zdeterminowany do zakupu tylko obecne pokolenie graczy skupia cztery ostatnie tytuły. - Има Јовановић понуду Динама из Минска, начелно смо пристали да Марко иде у Белорусију, сад све зависи од њега – рекао је јуче око 13.30 Младен Крстајић . - Nie Jovanovic oferta Dinamo Mińsk, w zasadzie zgadzamy się, że Mark będzie Białorusi, teraz wszystko zależy od niego - powiedział wczoraj o 13:30 Erol Iba. – Иначе, шестомесечна суспензија забране играња фудбалом, због инцидента у финалу купа, важи само за Србију, тако да може несметано у иностранство. - W przeciwnym razie sześciomiesięcznego zawieszenia gry w piłkę nożną z powodu incydentu w finał, jest ważna tylko dla Serbii, dzięki czemu można swobodnie za granicą. Касније је на адресу Партизана стигла понуда Висле, па ће наредних дана у договору са играчем руководство црно-белих проценити да ли је боље решење да своје дете пошаљу у Белорусији или да му омогуће да се са екипом из Кракова бори за пласман у Лигу шампиона. Później przybył do Partizan adres Wisły oferty, a następnego dnia, w porozumieniu z kierownictwem odtwarzacz czerni i bieli do oceny, czy lepszym rozwiązaniem jest, aby wysłać dziecko na Białorusi i umożliwienia mu się z zespołem z Krakowa walczą o miejsce w Lidze Mistrzów. |
Jovanović ma duże szanse na opuszczenie Partizana. Został mu rok kontraktu, a dostał półroczne zawieszenie w Serbii. Gość jak najbardziej w naszym zasięgu. Co prawda spodziewałem się raczej lewonożnego "niskiego" stopera, który awaryjnie mógłby grać też na lewej obronie, niż wysokiego prawonożnego, ale prawda jest taka, że i jeden i drugi przydaliby się w naszej kadrze. Inna sprawa, czy Jovanović po ewentualnym transferze sprawdziłby się u nas, taki Kneżević w Legii rady nie dał.
|
Warto go wziąc,Partizan nie ma z niego pożytku,transfer wycenia go na 1.25 mln więc nieźle.Młody,doświadczony chyba sie już z wybrykami wyszalał.. jakbyśmy go kupili to mamy już naprawdę totalnie bałkański klub,jeszcze jakiś polak i polsko-bałkański klub ciekawie ciekawie :D
|
okazuje się, że śpiewał "pół węgrzy, pół ustaszy".
kto nie wie co to ustaszy - zapraszam tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ustasze jak widać to konkretnie chłopak pojechał :) dobra, to tak, tu mamy przeprosiny Jovanovica: http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-f...e-Vojvodjanima i w wolnym tłumaczeniu na polski to mniej więcej wygląda tak: Cytat:
"ponieważ kara jest za wysoka" i "dostał pozwolenie na opuszczenie klubu". |
Czytam niektore posty i lapie sie za glowe.
Niektorzy mierza pilkarzy jedna miarka. Bo Knezevic sie nie sprawdzil w Legii to Jovanovic nie sprawdzi sie w Wisle. Bo za mlody, bo nie lewonozny:rotfl: Ja .......e. Brak slow. Chrstow w Wisle tez sie nie spradzil. Czy kolejny Bulgar Genkow tez sie nie sprawdzil? Nie mierzmy wszystkich ta sama miara. Skoro Jovanovic gral w Partizanie w LM i wydatnie Parizanowi pomogl awansowac do LM (a przeciez awans do LM to cel Wisly) to dlaczego mialby nie pomoc w tym Wisle? Ma juz pewne doswiadczenie, b. dobre warunki fizyczne i potencjal tez. Bo gdyby go nie mial to by w LM nie gral tylko grzal lawe. Czytam jakies bzdury o tym polrocznym zawieszeniu. Niektorzy nie zddaja sobie chyba sprawy ze mecze Parizana z Vojvodina (obok tych z Crvena Zvezda) to klasyki ligi serbskiej i mecze o bardzo goracej atmosferze. Nikt tam nie odpuszcza i rozne rzeczy dzieja sie podczas tych spotkan. Jovanovic zostal zawieszony ale nie wiemy za co. Czy to znaczy, ze mamy go nie sciagac z tego powodu bo ponioslo chlopaka? Przypomne, ze mamy w druzynie Malego, ktory tez nie zawsze umie sie zachowac i jakos nie widze bysmy sila go wypychali z zespolu. Ktos tu pisze, ze Jovanic jest z Nowego Sadu wiec bedzie nie przepadal za Jovanoviciem. A co to ....a jest za argument? Czy niektorzy mysla, ze w Wisle wszyscy pilkarze sie kochaja?:rotfl: Sa rozne charaktery i nie kazdy kazdego musi lubiec, wazne by na boisku bylo zrozumienie bo to stanowi o sile druzyny a nie jakiies animozje przywiezione z Serbii. Mam wrazenie, ze gdyby Cupial sciagnalby tu pol Barcelony i Guardiole na lawke to i tak byloby zle:evil: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Co do analogii do Kneżevicia, ja wspomniałem o niej nie dlatego, żeby pokazać, że gość jest słaby, tylko żeby nie wyciągać pochopnych wniosków w stylu- grał w Partizanie => musi być dobry. W ostatnich sezonach Kneżević rozgrywał w Partizanie więcej spotkań niż Jovanović, a w Polsce kompletnie się nie sprawdził. dla porównania: staty Kneżevicia: http://www.transfermarkt.de/de/srdja...ler_27231.html staty Jovanovicia: http://www.transfermarkt.de/de/marko...ler_57104.html |
Robić kolonie w klubach to też trochu niebezpieczne. 2-3 z danej narodowości i myślę, że wystarczy, tym bardziej jeżeli chodzi o Serbów :) każdy wie jak to jest z Brazylijczykami, szybko luz i olewanie. Serbowie ze swoją wojowniczą krwią mogą, choć nie muszą, doprowadzić do jakichś konfliktów w drużynie.
|
Czyli z Polakami w Trabzonsporze będzie to samo, bo Turcy zrobili kolonię? Nie wyciągajmy generalnych wniosków z kilku przypadków.
|
Cytat:
Serbowie przyzwyczaili się chyba trochę w byłej Jugosławii do tego , że "rządzą" a reszta to dodatek. [Być może Jovanovica nie dotyczy to wprost z uwagi na młody wiek, ale mógł taką atmosferą "przesiąknąć"] Jeśli chłopak przyjedzie do Krakowa, to będzie musiał nauczyć się współżycia w społeczeństwie [Polska], w którym sam będzie należał do mniejszości narodowej. Nowe doświadczenie, może go nauczyć pokory. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A jak prezentuje się Lamej
|
Lamey gra całkiem nieźle, głownie mi chodzi o cechy motoryczne bo innych sie po takim meczu nie da ocenic :)
|
Lamey po dośrodkowaniu z rożnego wyskoczył najwyżej w polu karnym i strzelił bramkę. Po połowie Maaskant go zdjął (zresztą zmienił cały skład po przerwie).
|
Lamey, poza golem, nic ciekawego nie pokazał. Technicznie i szybkościowo nie zachwycał... Nie miał zbyt wielu pojedynków w defensywie, a z wyprowadzaniem ataków radził sobie kiepsko. Paljić prezentował się lepiej...
Wiadomo, że to jego pierwszy występ i do tego w luźnym sparingu, ale nie liczyłbym na to, że to będzie jakiś wielki skok jakościowy w porównaniu do Cikosa. |
Na miejscu Stana Valckxa bardziej bym się postarał o zakontraktowanie Pawła Olkowskiego z GKS-u Katowice. Ma 21 lat i jest najlepszym zawodnikiem w swoim zespole. Zgodnie potwierdzają to również kibice Gieksy.
|
Totalnie się nie zgadzam,ciągle szedł do przodu,wywalczył karnego,2 rogi,i strzelił gola. w 1 połowie 12 celnych podań,2 niecelne,wyprowadzanie piłki szło mu dużo lepiej niż CIkosowi, To jego 1 mecz więc nie ma co już oceniac bynajmniej u mnie na plus :)
|
Pamiętac nalezy ze piłka za zachodzie to zupełnie inne opciązeni trenigowe 34 lata to emeryt .
edit: błagam Cię, patrz co piszesz (pomijam zawartoś merytoryczną posta) edit2: Składamy się na słownik dla kolegi ?! |
Cytat:
|
Cytat:
Na zachodzie a właściwie wszędzie nie ważne jest to ile ktoś ma lat tylko w jakiej formie jest aktualnie. Na kogo Twoim zdaniem postawi trener w obliczu zbliżającego się trudnego meczu derbowego? na 33 letniego doświadczonego gracza będącego w życiowej formie czy na 22 letniego żółtodzioba bez formy? Myślę, że Wisła dokonała dobrych transferów jak do tej pory. To dobrzy i doświadczeni gracze. Wiele przeszli i jestem pewny, że w kluczowym momencie meczu nie zawahają się ani na chwilę, wytrzymają presję i wywalczą nam awans do upragnionej Ligi Mistrzów:D Żeby tylko losowanie nam sprzyjało. Warto zauważyć, że nawet gdybyśmy w zeszłym roku pokonali Karabach w eliminacjach LE to trafilibyśmy na Borussie Dortmund z którą mielibyśmy nie wielkie szanse na wygraną. |
czy ktoś z Was zauważył czy to mi się zdawało ,że Mały wyjątkowo egoistycznie w tym meczu grał?
|
Cytat:
|
będzie mi miło i chyba nie tylko mi jak zamiast do Mińska przyleci do Krakowa i nie zdziwię się jak tak się stanie :D
|
spekulacje spekulacjami...
jednak doświadczenie poprzedniego okienka pokazuje że nazwiska 4/5 pozyskanych zawodników przewijały się wcześniej w prasie . Istnieje duże prawdopodobieństwo że z 20-30 napastników jakich wstawiano do składu Wisły w mediach choc jedno nazwisko trafi finalnie do wiślackiej kadry . W poprzednim okienku o zainteresowaniu Genkovem pisał Przekręt początkiem grudnia , potem było długo długo nic aż wkońcu końcem stycznia przyleciał na testy do Krakowa . Ivan Vuković miał naprawde świetne ostatnie 3 sezony ( na 88 występów strzelił 56 bramek ) w bądz co bądz słabej , ale rozwijającej się lidze . Mogą być z niego ludzie . |
Cytat:
|
Vukovic ma średnia bramek świetną, tylko nazwisko kijowe.
|
Bądź co bądź w bardzo bardzo słabej lidze,już lepiej było by kupic Nwaogu,który(przynajmniej na papierze) jest młodszy.Czekajmy cierpliwie do zgrupowania,dzis komentator na małopolskiej mówił,że jak wracał z prezentacji Lameya spotkał w Sheratonie SV z 2 chłopami,mówił,że wyglądało mu to na piłkarza i managera,zobaczymy co to będzie.Bynajmniej powiedział,że żadnego z 2 panów nie poznał więc mamy pewnośc,że to nie będzie Mariusz J.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jestem pewien że jakby Nwoagu dostał oferte od mistrza Polski (Wisełki) przyjąłby ją bez wahania. Raczej wolałby grać w LM walczyć o mistrzostwo Polski i wypromować się niż grać gdzieś w drugiej lidze niemieckiej albo nawet trzeciej w drużynie broniącej się przed spadkiem. U nas dużo szybciej można się wypromować grając w europejskich pucharach oczywiście grając dobrze. Dlatego jego przyjście to nie byłby problem tylko problemem jest że Stasiek i Robert mówili że poszukują doświadczonych zawodników i raczej napewno nie sięgną po niego:P
|
Rozmawiałem chwilę po meczu z prezesem Basałajem. Uwierzcie, że było wiele okazji do rozmowy z każdym z kim się chciało. Powiedział, że wszystkie transfery będą do środy jak się nic nie pokomplikuje i będzie ich 3. Zapytany o Polaków powiedział, że nie będzie bo cena jest średnio 3 razy zawyżona. Więcej w sumie nie chciałem się już pytać. A co do meczu to z trybun i Lamey i Iliev nie wyglądali za dobrze, choć to dopiero ich pierwszy mecz. Lamey-mnóstwo niecelnych podań (przynajmniej z mojej perspektywy) za to wydaje się, że jest dość szybki (oceniam po przebieżkach na rozgrzewce) a Ivica często tracił piłkę w pojedynkach.
|
Alexx dzięki za info. Mam nadzieję,że El Presinho Basaninho wywiąże się ze swoich zapewnień i obietnic :D
|
Ale Ameryki nie odkryłeś ostatnio mówili że do rozpoczęcia obozu w Holandii bedzie skompletowana kadra czyli do środy pewnie we wtorek albo w środe bedzie prezentacje dwóch zawodników a trzeci podczas obozu dojedzie do reszty. Ale to jest tylko moje zdanie
|
Ale będę miał ubaw, jak się okaże, że Iliev to niewypał, a Lamey to strzał w dziesiątkę :D
3/4 forum chyba się pochlasta ;) |
Cytat:
|
Sporo tańszy? Wg. TVN24 tańszy o 50 tys., a starszy dwa lata. I Baszczu raczej będzie grał na środku, bo chyba nie planują wykupować Kokoszki.
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego staram się nie jeździć po zawodniku, który nie zgrał w naszych barwach jeszcze ani jednego meczu, jak to robi większość forumowiczów :) |
No Ameryki nie odkryłem. Piszę czego się dowiedziałem;) Nie było mówione, że mają być dokładnie 3 transfery. Dużo się mówiło, że ma przyjść lewy i środkowy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl