Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

PODpalacz 18.06.2011 13:49

Wisła będzie
Јовановића
Jovanovic
Интересује се „пола Европе” за Стефана Савића , мада ако је судити на основу званичних понуда најтраженији фудбалер Партизана у овом тренутку је – Марко Јовановић .
Jestem zainteresowany jest "pół Europy" dla Stefana Savic, choć sądząc z oficjalnej oferty z najbardziej poszukiwanych graczy Partizan jest w tej chwili - Marko Jovanović.
После Динама из Минска, у Хумску 1 јуче је стигао и допис Висле из Кракова, која жели да ангажује некадашњег младог репрезентативца Србије.
Po Dinamo Mińsk, w Hum wczoraj przyszedł list od Wisły Kraków, która ma na celu zaangażowanie młodych były reprezentacji Serbii.
Већ је првак Пољске пазарио у Београду, довео Ивицу Илијева као слободног играча, а сад је одлучан у намери купи јединог фудбалера актуелне генерације који је објединио четири последње титуле.
To już kupił mistrzem Polska w Belgradzie, przyniósł Ivica Eliasza jako wolne środki, a teraz jest zdeterminowany do zakupu tylko obecne pokolenie graczy skupia cztery ostatnie tytuły.
- Има Јовановић понуду Динама из Минска, начелно смо пристали да Марко иде у Белорусију, сад све зависи од њега – рекао је јуче око 13.30 Младен Крстајић .
- Nie Jovanovic oferta Dinamo Mińsk, w zasadzie zgadzamy się, że Mark będzie Białorusi, teraz wszystko zależy od niego - powiedział wczoraj o 13:30 Erol Iba.
– Иначе, шестомесечна суспензија забране играња фудбалом, због инцидента у финалу купа, важи само за Србију, тако да може несметано у иностранство.
- W przeciwnym razie sześciomiesięcznego zawieszenia gry w piłkę nożną z powodu incydentu w finał, jest ważna tylko dla Serbii, dzięki czemu można swobodnie za granicą.
Касније је на адресу Партизана стигла понуда Висле, па ће наредних дана у договору са играчем руководство црно-белих проценити да ли је боље решење да своје дете пошаљу у Белорусији или да му омогуће да се са екипом из Кракова бори за пласман у Лигу шампиона.
Później przybył do Partizan adres Wisły oferty, a następnego dnia, w porozumieniu z kierownictwem odtwarzacz czerni i bieli do oceny, czy lepszym rozwiązaniem jest, aby wysłać dziecko na Białorusi i umożliwienia mu się z zespołem z Krakowa walczą o miejsce w Lidze Mistrzów.

Uran235 18.06.2011 14:03

Jovanović ma duże szanse na opuszczenie Partizana. Został mu rok kontraktu, a dostał półroczne zawieszenie w Serbii. Gość jak najbardziej w naszym zasięgu. Co prawda spodziewałem się raczej lewonożnego "niskiego" stopera, który awaryjnie mógłby grać też na lewej obronie, niż wysokiego prawonożnego, ale prawda jest taka, że i jeden i drugi przydaliby się w naszej kadrze. Inna sprawa, czy Jovanović po ewentualnym transferze sprawdziłby się u nas, taki Kneżević w Legii rady nie dał.

baro1995 18.06.2011 14:07

Warto go wziąc,Partizan nie ma z niego pożytku,transfer wycenia go na 1.25 mln więc nieźle.Młody,doświadczony chyba sie już z wybrykami wyszalał.. jakbyśmy go kupili to mamy już naprawdę totalnie bałkański klub,jeszcze jakiś polak i polsko-bałkański klub ciekawie ciekawie :D

Gucio25 18.06.2011 14:12

okazuje się, że śpiewał "pół węgrzy, pół ustaszy".
kto nie wie co to ustaszy - zapraszam tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ustasze jak widać to konkretnie chłopak pojechał :)

dobra, to tak, tu mamy przeprosiny Jovanovica: http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-f...e-Vojvodjanima
i w wolnym tłumaczeniu na polski to mniej więcej wygląda tak:
Cytat:

Partizański obrońca Marko Jovanović przyznał, że mylił się, gdy śpiewał piosenki "pół Węgrzy, pół-ustaszy" po finale Pucharu Serbii i przeprosił wszystkich, którzy się obrazili.

Przepraszam graczy, menadżerów, fanów i wszystkich obywateli Wojwodiny, którzy uważają się dotknięci moim postępowaniem, że ​​popełniłem błąd i proszę ich, żeby zrozumieli. Żałuję, euforia ogarnęła mnie, byłem pod wpływem atmosfery przed, podczas i po napiętej końcowce. Nie było moim zamiarem obrazić przeciwnika, zwłaszcza, że w Vojvodinie mam znajomych graczy - powiedział Jovanovic, zgodnie z "Dziennikiem".

Jovanovic dodał, że nie chciał nikogo urazić i powiedział, że w Nowym Sadzie spędził niezapomniane chwile.

Wiedziałem, że się pomyliłem, jak tylko opuściłem stadion, to jednak było już za późno. Każdy wie, jak bardzo kocham mój kraj, myślę, jest oczywiste, że nie chciałem urazić jej obywateli wszystkich narodowości. Jestem gotowy zaakceptować wszystkie kary - powiedział Jovanovic.
pozatym tu mamy info, że będzie się odwoływał: http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-f...aliti-na-kaznu
"ponieważ kara jest za wysoka" i "dostał pozwolenie na opuszczenie klubu".

River 18.06.2011 14:22

Czytam niektore posty i lapie sie za glowe.

Niektorzy mierza pilkarzy jedna miarka. Bo Knezevic sie nie sprawdzil w Legii to Jovanovic nie sprawdzi sie w Wisle. Bo za mlody, bo nie lewonozny:rotfl: Ja .......e. Brak slow. Chrstow w Wisle tez sie nie spradzil. Czy kolejny Bulgar Genkow tez sie nie sprawdzil?
Nie mierzmy wszystkich ta sama miara. Skoro Jovanovic gral w Partizanie w LM i wydatnie Parizanowi pomogl awansowac do LM (a przeciez awans do LM to cel Wisly) to dlaczego mialby nie pomoc w tym Wisle? Ma juz pewne doswiadczenie, b. dobre warunki fizyczne i potencjal tez. Bo gdyby go nie mial to by w LM nie gral tylko grzal lawe.
Czytam jakies bzdury o tym polrocznym zawieszeniu. Niektorzy nie zddaja sobie chyba sprawy ze mecze Parizana z Vojvodina (obok tych z Crvena Zvezda) to klasyki ligi serbskiej i mecze o bardzo goracej atmosferze. Nikt tam nie odpuszcza i rozne rzeczy dzieja sie podczas tych spotkan. Jovanovic zostal zawieszony ale nie wiemy za co. Czy to znaczy, ze mamy go nie sciagac z tego powodu bo ponioslo chlopaka?
Przypomne, ze mamy w druzynie Malego, ktory tez nie zawsze umie sie zachowac i jakos nie widze bysmy sila go wypychali z zespolu.
Ktos tu pisze, ze Jovanic jest z Nowego Sadu wiec bedzie nie przepadal za Jovanoviciem. A co to ....a jest za argument? Czy niektorzy mysla, ze w Wisle wszyscy pilkarze sie kochaja?:rotfl: Sa rozne charaktery i nie kazdy kazdego musi lubiec, wazne by na boisku bylo zrozumienie bo to stanowi o sile druzyny a nie jakiies animozje przywiezione z Serbii.

Mam wrazenie, ze gdyby Cupial sciagnalby tu pol Barcelony i Guardiole na lawke to i tak byloby zle:evil:

mitmichael 18.06.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112499)
Warto go wziąc,Partizan nie ma z niego pożytku,transfer wycenia go na 1.25 mln więc nieźle.Młody,doświadczony chyba sie już z wybrykami wyszalał.. jakbyśmy go kupili to mamy już naprawdę totalnie bałkański klub,jeszcze jakiś polak i polsko-bałkański klub ciekawie ciekawie :D

Moze Iliev go namowi na przejscie do Wisły

Uran235 18.06.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1112503)
Bo za mlody, bo nie lewonozny:rotfl: Ja .......e. Brak slow.

Po prostu Maaskant jakiś czas temu narzekał, że jak mu się popsuł Bunoza, to musi wystawiać dwóch prawonożnych stoperów. Dlatego spodziewałem się raczej lewonożnego zawodnika. Chociaż, jak zaznaczyłem, prawonożny a przy tym wysoki też nam się przyda, bo Jaliens i Chavez są bardzo przeciętni w powietrzu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1112503)
Nie mierzmy wszystkich ta sama miara. Skoro Jovanovic gral w Partizanie w LM i wydatnie Parizanowi pomogl awansowac do LM (a przeciez awans do LM to cel Wisly) to dlaczego mialby nie pomoc w tym Wisle? Ma juz pewne doswiadczenie, b. dobre warunki fizyczne i potencjal tez. Bo gdyby go nie mial to by w LM nie gral tylko grzal lawe.

Mam takie pytanie, bez podtekstów. Widziałeś Jovanovicia w meczach el. LM? Bo piszesz, że wydatnie pomógł drużynie w awansie, więc jestem ciekaw.
Co do analogii do Kneżevicia, ja wspomniałem o niej nie dlatego, żeby pokazać, że gość jest słaby, tylko żeby nie wyciągać pochopnych wniosków w stylu- grał w Partizanie => musi być dobry. W ostatnich sezonach Kneżević rozgrywał w Partizanie więcej spotkań niż Jovanović, a w Polsce kompletnie się nie sprawdził.

dla porównania:

staty Kneżevicia:
http://www.transfermarkt.de/de/srdja...ler_27231.html
staty Jovanovicia:
http://www.transfermarkt.de/de/marko...ler_57104.html

xanti1906 18.06.2011 15:06

Robić kolonie w klubach to też trochu niebezpieczne. 2-3 z danej narodowości i myślę, że wystarczy, tym bardziej jeżeli chodzi o Serbów :) każdy wie jak to jest z Brazylijczykami, szybko luz i olewanie. Serbowie ze swoją wojowniczą krwią mogą, choć nie muszą, doprowadzić do jakichś konfliktów w drużynie.

Demogorgon 18.06.2011 15:27

Czyli z Polakami w Trabzonsporze będzie to samo, bo Turcy zrobili kolonię? Nie wyciągajmy generalnych wniosków z kilku przypadków.

yarow 18.06.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez visa (Post 1112479)
Milan jest z Nowego Sadu tak ?
Jeśli to prawda z tymi przyśpiewkami w stronę Vojvodiny, to raczej nie będą za sobą przepadać Panowie...

Serbowie przyzwyczaili się chyba trochę w byłej Jugosławii do tego , że "rządzą" a reszta to dodatek.
[Być może Jovanovica nie dotyczy to wprost z uwagi na młody wiek, ale mógł taką atmosferą "przesiąknąć"]

Jeśli chłopak przyjedzie do Krakowa, to będzie musiał nauczyć się współżycia w społeczeństwie [Polska], w którym sam będzie należał do mniejszości narodowej. Nowe doświadczenie, może go nauczyć pokory.

xanti1906 18.06.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Demogorgon (Post 1112519)
Czyli z Polakami w Trabzonsporze będzie to samo, bo Turcy zrobili kolonię? Nie wyciągajmy generalnych wniosków z kilku przypadków.

Nie mówię, że od razu stereotypowo oni będą kraść w Trabzonie, a nasi Serbowie rozwalą pół klubu po jakiejś porażce, ale warto pewne względy mieć na uwadze.

Sopranos 18.06.2011 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1112510)
Po prostu Maaskant jakiś czas temu narzekał, że jak mu się popsuł Bunoza, to musi wystawiać dwóch prawonożnych stoperów. Dlatego spodziewałem się raczej lewonożnego zawodnika. Chociaż, jak zaznaczyłem, prawonożny a przy tym wysoki też nam się przyda, bo Jaliens i Chavez są bardzo przeciętni w powietrzu.

Przypominam, że Marcelo też jest prawonożny, a grał w Wiśle półlewego środkowego obrońcę, bliżej prawej strony grał Głowacki. Z tego co widziałem, Jovanović operuje lewą nogą całkiem przyzwoicie, więc na tej samej pozycji mógłby się sprawdzić. Dodatkowo on w Partizanie grał praktycznie na każdej pozycji w linii defensywnej. Ten zawodnik powinien zadowolić malkontentów, trzymam kciuki żeby do nas trafił.

wwf 18.06.2011 16:38

A jak prezentuje się Lamej

kojot_12 18.06.2011 16:39

Lamey gra całkiem nieźle, głownie mi chodzi o cechy motoryczne bo innych sie po takim meczu nie da ocenic :)

Demogorgon 18.06.2011 16:40

Lamey po dośrodkowaniu z rożnego wyskoczył najwyżej w polu karnym i strzelił bramkę. Po połowie Maaskant go zdjął (zresztą zmienił cały skład po przerwie).

jova 18.06.2011 17:12

Lamey, poza golem, nic ciekawego nie pokazał. Technicznie i szybkościowo nie zachwycał... Nie miał zbyt wielu pojedynków w defensywie, a z wyprowadzaniem ataków radził sobie kiepsko. Paljić prezentował się lepiej...
Wiadomo, że to jego pierwszy występ i do tego w luźnym sparingu, ale nie liczyłbym na to, że to będzie jakiś wielki skok jakościowy w porównaniu do Cikosa.

Tominho 18.06.2011 17:18

Na miejscu Stana Valckxa bardziej bym się postarał o zakontraktowanie Pawła Olkowskiego z GKS-u Katowice. Ma 21 lat i jest najlepszym zawodnikiem w swoim zespole. Zgodnie potwierdzają to również kibice Gieksy.

baro1995 18.06.2011 17:19

Totalnie się nie zgadzam,ciągle szedł do przodu,wywalczył karnego,2 rogi,i strzelił gola. w 1 połowie 12 celnych podań,2 niecelne,wyprowadzanie piłki szło mu dużo lepiej niż CIkosowi, To jego 1 mecz więc nie ma co już oceniac bynajmniej u mnie na plus :)

wikink1 18.06.2011 17:24

Pamiętac nalezy ze piłka za zachodzie to zupełnie inne opciązeni trenigowe 34 lata to emeryt .

edit: błagam Cię, patrz co piszesz (pomijam zawartoś merytoryczną posta)

edit2:

Składamy się na słownik dla kolegi ?!

Teqcontroller 18.06.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112555)
Totalnie się nie zgadzam,ciągle szedł do przodu,wywalczył karnego,2 rogi,i strzelił gola. w 1 połowie 12 celnych podań,2 niecelne,wyprowadzanie piłki szło mu dużo lepiej niż CIkosowi, To jego 1 mecz więc nie ma co już oceniac bynajmniej u mnie na plus :)

Z amatorami to wiesz , zobaczymy w sparingach z silnymi przeciwnikami , w el.LM i lidze , co z niego będzie. N a razie nie ma się co napalać.

mariusz92abg 18.06.2011 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1112556)
Pamiętac nalezy ze piłka za zachodzie to zupełnie inne opciązeni trenigowe 34 lata to emeryt .

Nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią. Van der Sar mimo 40stki bronił lepiej niż nie jeden dużo młodszy od niego. Gdyby nie problemy rodzinne to grałby dalej. Giggs to następny przykład tego jak długo można grać profesjonalnie mimo bagażu wieku. Gość po prostu się dobrze odżywia i dzięki temu czas w pewnym stopniu się go nie ima. A nie muszę przypominać czym jest Man. Utd i w ogóle jakie jest tam ciśnienie na pierwszy skład. Na zakończenie wskażę ligę w której średnia wieku jest jedną z najwyższych w Europie- włoskie Serie A. Ligę w której królem strzelców został (według Ciebie) "emeryt" 33 letni Antonio Di Natalea czołowymi graczami w lidze w dalszym ciągu są tacy staruszkowie jak Totti, Del Piero, Gatuzo.

Na zachodzie a właściwie wszędzie nie ważne jest to ile ktoś ma lat tylko w jakiej formie jest aktualnie. Na kogo Twoim zdaniem postawi trener w obliczu zbliżającego się trudnego meczu derbowego? na 33 letniego doświadczonego gracza będącego w życiowej formie czy na 22 letniego żółtodzioba bez formy?

Myślę, że Wisła dokonała dobrych transferów jak do tej pory. To dobrzy i doświadczeni gracze. Wiele przeszli i jestem pewny, że w kluczowym momencie meczu nie zawahają się ani na chwilę, wytrzymają presję i wywalczą nam awans do upragnionej Ligi Mistrzów:D Żeby tylko losowanie nam sprzyjało. Warto zauważyć, że nawet gdybyśmy w zeszłym roku pokonali Karabach w eliminacjach LE to trafilibyśmy na Borussie Dortmund z którą mielibyśmy nie wielkie szanse na wygraną.

tomas_n 18.06.2011 18:38

czy ktoś z Was zauważył czy to mi się zdawało ,że Mały wyjątkowo egoistycznie w tym meczu grał?

szczepek19 18.06.2011 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomas_n (Post 1112573)
czy ktoś z Was zauważył czy to mi się zdawało ,że Mały wyjątkowo egoistycznie w tym meczu grał?

wiesz jak będzie strzelał po tyle bramek w meczu to nie będę miał mu tego za złe :D ciekawe jak będzie z tym Jovanoviciem, w pon miał jechać na testy med. do Dynama Mińsk ;P

baro1995 18.06.2011 19:26

będzie mi miło i chyba nie tylko mi jak zamiast do Mińska przyleci do Krakowa i nie zdziwię się jak tak się stanie :D

Karherop 18.06.2011 19:35

spekulacje spekulacjami...

jednak doświadczenie poprzedniego okienka pokazuje że nazwiska 4/5 pozyskanych zawodników przewijały się wcześniej w prasie . Istnieje duże prawdopodobieństwo że z 20-30 napastników jakich wstawiano do składu Wisły w mediach choc jedno nazwisko trafi finalnie do wiślackiej kadry .

W poprzednim okienku o zainteresowaniu Genkovem pisał Przekręt początkiem grudnia , potem było długo długo nic aż wkońcu końcem stycznia przyleciał na testy do Krakowa .

Ivan Vuković miał naprawde świetne ostatnie 3 sezony ( na 88 występów strzelił 56 bramek ) w bądz co bądz słabej , ale rozwijającej się lidze . Mogą być z niego ludzie .

fanfan 18.06.2011 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1112575)
wiesz jak będzie strzelał po tyle bramek w meczu to nie będę miał mu tego za złe :D ciekawe jak będzie z tym Jovanoviciem, w pon miał jechać na testy med. do Dynama Mińsk ;P

Jednak piłka nożna to gra zespołowa i z mocniejszym rywalem sam nie wygra meczu . Zresztą na wiosnę zaczął grać bardziej zespołowo i od razu było widać duży skok jakościowy , nie dryblował 4 przeciwników na raz w każdym miejscu na boisku tylko czasami podawał i choć czasami jeszcze gra zbyt egoistycznie to robi postępy i miejmy nadzieję że już niedługo gra zespołowa , na jeden kontakt , podania będą mu wychodziły tak samo dobrze jak dryblingi czy strzały i będzie ich używał równie często jak nie częściej. Gdyby w przyszłym sezonie wróciłby do starych nawyków czyli "głowa w dół i jadę na nich" to straciłby na jakości zdecydowanie a i o miejsce w 11 byłoby mu bardzo ciężko. Jeśli chce stawać się coraz lepszym piłkarzem to musi dostrzegać kolegów z drużyny .

pawelo84 18.06.2011 19:42

Vukovic ma średnia bramek świetną, tylko nazwisko kijowe.

baro1995 18.06.2011 19:44

Bądź co bądź w bardzo bardzo słabej lidze,już lepiej było by kupic Nwaogu,który(przynajmniej na papierze) jest młodszy.Czekajmy cierpliwie do zgrupowania,dzis komentator na małopolskiej mówił,że jak wracał z prezentacji Lameya spotkał w Sheratonie SV z 2 chłopami,mówił,że wyglądało mu to na piłkarza i managera,zobaczymy co to będzie.Bynajmniej powiedział,że żadnego z 2 panów nie poznał więc mamy pewnośc,że to nie będzie Mariusz J.

Karherop 18.06.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1112596)
Vukovic ma średnia bramek świetną, tylko nazwisko kijowe.

prawdziwy Kibic Wisły Kraków zawsze znajdzie dobry powód do narzekania :rotfl:

fan01 18.06.2011 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1112598)
Bądź co bądź w bardzo bardzo słabej lidze,już lepiej było by kupic Nwaogu,

tego ktory wielokrotnie podkreslal, ze po tym sezonie chce wyjechac z Polski?

wujekWojtek 18.06.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1112601)
prawdziwy Kibic Wisły Kraków zawsze znajdzie dobry powód do narzekania :rotfl:

Ja bym to raczej podciągnął pod "Prawdziwy Polak" :D

Fan123 18.06.2011 20:39

jestem pewien że jakby Nwoagu dostał oferte od mistrza Polski (Wisełki) przyjąłby ją bez wahania. Raczej wolałby grać w LM walczyć o mistrzostwo Polski i wypromować się niż grać gdzieś w drugiej lidze niemieckiej albo nawet trzeciej w drużynie broniącej się przed spadkiem. U nas dużo szybciej można się wypromować grając w europejskich pucharach oczywiście grając dobrze. Dlatego jego przyjście to nie byłby problem tylko problemem jest że Stasiek i Robert mówili że poszukują doświadczonych zawodników i raczej napewno nie sięgną po niego:P

alexx 18.06.2011 21:00

Rozmawiałem chwilę po meczu z prezesem Basałajem. Uwierzcie, że było wiele okazji do rozmowy z każdym z kim się chciało. Powiedział, że wszystkie transfery będą do środy jak się nic nie pokomplikuje i będzie ich 3. Zapytany o Polaków powiedział, że nie będzie bo cena jest średnio 3 razy zawyżona. Więcej w sumie nie chciałem się już pytać. A co do meczu to z trybun i Lamey i Iliev nie wyglądali za dobrze, choć to dopiero ich pierwszy mecz. Lamey-mnóstwo niecelnych podań (przynajmniej z mojej perspektywy) za to wydaje się, że jest dość szybki (oceniam po przebieżkach na rozgrzewce) a Ivica często tracił piłkę w pojedynkach.

baro1995 18.06.2011 21:02

Alexx dzięki za info. Mam nadzieję,że El Presinho Basaninho wywiąże się ze swoich zapewnień i obietnic :D

Fan123 18.06.2011 21:07

Ale Ameryki nie odkryłeś ostatnio mówili że do rozpoczęcia obozu w Holandii bedzie skompletowana kadra czyli do środy pewnie we wtorek albo w środe bedzie prezentacje dwóch zawodników a trzeci podczas obozu dojedzie do reszty. Ale to jest tylko moje zdanie

willow 18.06.2011 21:11

Ale będę miał ubaw, jak się okaże, że Iliev to niewypał, a Lamey to strzał w dziesiątkę :D
3/4 forum chyba się pochlasta ;)

Lysy 18.06.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1112631)
Ale będę miał ubaw, jak się okaże, że Iliev to niewypał, a Lamey to strzał w dziesiątkę :D
3/4 forum chyba się pochlasta ;)

Ja będę miał ubaw jak sporo tańszy Baszczyński, zagra co najmniej równie dobrze na prawej obronie w Polonii, jak nasz nowy nabytek.

vote-for-mikey 18.06.2011 21:18

Sporo tańszy? Wg. TVN24 tańszy o 50 tys., a starszy dwa lata. I Baszczu raczej będzie grał na środku, bo chyba nie planują wykupować Kokoszki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fan123 (Post 1112615)
jestem pewien że jakby Nwoagu dostał oferte od mistrza Polski (Wisełki) przyjąłby ją bez wahania. Raczej wolałby grać w LM walczyć o mistrzostwo Polski i wypromować się niż grać gdzieś w drugiej lidze niemieckiej albo nawet trzeciej w drużynie broniącej się przed spadkiem. U nas dużo szybciej można się wypromować grając w europejskich pucharach oczywiście grając dobrze. Dlatego jego przyjście to nie byłby problem tylko problemem jest że Stasiek i Robert mówili że poszukują doświadczonych zawodników i raczej napewno nie sięgną po niego:P

Zwłaszcza, że idzie do Chociebuża. A na moje oko, to łatwiej się pokazać w 2. Bundeslidze. Zresztą zobacz jakie drużyny tam grają, jacy zawodnicy.

willow 18.06.2011 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1112632)
Ja będę miał ubaw jak sporo tańszy Baszczyński, zagra co najmniej równie dobrze na prawej obronie w Polonii, jak nasz nowy nabytek.

Wszystko jest możliwe :)
Dlatego staram się nie jeździć po zawodniku, który nie zgrał w naszych barwach jeszcze ani jednego meczu, jak to robi większość forumowiczów :)

alexx 18.06.2011 21:21

No Ameryki nie odkryłem. Piszę czego się dowiedziałem;) Nie było mówione, że mają być dokładnie 3 transfery. Dużo się mówiło, że ma przyjść lewy i środkowy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl