![]() |
|
Hm...
Odniosę się do wpisu 'sempera' o wjonie hybrydowej Moskwy przeciwko PiS który moim zdaniem jest wyjątkowo kłamliwy. Wszystko co robi PiS jest w sukurs Rosji. Wszystko. Tak jakby nami rządzili ludzie opłacani przez Putina. |
Ten wpis, o którym mówisz jest kwintesencją PiSowej propagandy. "wojna hybrydowa" , "suwerenna Polska", "głos większości Polaków" , "Państwo oparte na wartościach" , "Tusk traktuje Polskę jak dojną krowę". I tak można w kółko. Stara, niezmienna zasada o powtarzaniu kłamstwa - czy w tym przypadku po prostu politycznej ściemy działa po raz kolejny, ponieważ jelonki typu "semper" naprawdę uwierzą, że PiSowi zależy na budowie uczciwego Państwa.
|
Cytat:
Cytat:
PiS jaki jest taki jest ale jego rządy są na rękę Polakom. Dzięki PiSowi mamy politykę nakierowaną na historię Polski. Zobaczcie co się dzieje w tej kwestii, filmy o Wyklętych, ma być jakiś serial bodajże o kobietach w czasie II wś na TVP, wczoraj w TVP1 był piękny dokument o Gryfie: https://vod.tvp.pl/28782498/operacja-gryf Polecam gorąco, poodznaczali i dali wyższe stopnie wielu ŻW, mówią negatywnie o PRLu i ludziach tamtego systemu. Nawet jeśli nie wszystkie działania PiSu sa dobre to taka polityka jest słuszna i przyniesie w przyszłości pozytywne skutki, a tym bardziej doprowadzi do ukrócenia kurestwa PiSu. Mamy w Polsce patologiczne pokolenie POwców, N i innych KODowców, mamy patriotów i masę ludzi obojętnych. Jeśli w końcu rozliczymy się z poprzednim systemem - już nie mówię o karach śmierci, więzieniu itp ale o symbolicznym skończeniem z tamtym kurestwem i napisaniem historii Polski od nowa, ale takiej prawdziwej, jeśli wychowamy kolejne pokolenia na autorytetach, którzy oddawali życie za ten kraj to już jesteśmy na pozycji wygranej. Wtedy wyjdziemy z tego impasu patrioci kontra następcy komunistów i wejdziemy w nowy wymiar gdzie będzie przeważało myślenie po polsku, gdzie będzie więcej patriotów (tych prawdziwych a nie tych od płacenia podatków) a zostanie garstka zdrajców, którzy będą nazywani frajerami i wytykani palcami w nowej Polsce. I to jest dobra droga a jednocześnie PiS jeśli będzie rządził źle to sam na siebie bata ukręci bo jak wychowa ludzi na ideałach i autorytetach to później ci ludzie ich zajebią za oszukiwanie, zadłużanie kraju, ogólnie powiedzmy rujnowanie kraju. Czego Wy na dzień dzisiejszy oczekujecie zamiast PiSu? Tuska, Petru? Tego młodego łebka z PSLu? Nie ma innej drogi na dzień dzisiejszy niż PiS, czepianie się ich o wszystko i jebanie z każdej strony to głupota. PS I każdy widzi to co chce widzieć, wy się opieracie na głosach jakichś anonimowych ludzi z internetu. Wyjdźcie na ulicę, idźcie na marsz np 1 marca, zobaczycie z bliska te mordy PiSowców i narodowców, porozmawiajcie z nimi i się okaże, że to jednak nie takie oszołomy. Z kolei kim checie zastąpić te anonimowe komentarze z internetu? Tym bydłem w postaci Niesiołowskiego, Komorowskiego, tymi śmieciami, którzy starszą, że pisowcy z okien beda wyskakiwać, którzy się cieszą jak ludzie dążą do linczu na posłach, którzy się cieszą jak typ nie może na grób do brata się dostać, tymi od dożynania watahy itp. Czepiacie się komentarzy ludzi a chcecie bydło na salony wpuścić - tu pisze głównie do azora bo pamiętam, że pisałeś iż PO byłoby lepsze do rządzenia teraz. Na PiS się można wkurzać, nawet trzeba ale wszystko co inne, na lewo to zwykłe bydło do ubicia. |
Zapomniałem o cudzysłowie przy uczciwe Państwo.
Cytat:
W jaki sposób przyniesie to pozytywne skutki? Bo nie powiesz mi, że coraz większe zmęczenie ludzi coraz to nowszymi rewelacjami PiS to tylko lewacka propaganda? Cytat:
Nikt nie czepia się PiSu o wszystko - oni sami praktycznie codziennie dostarczają tematów. Ten tydzień - sędziowie, kadencyjność, naczelnik człowiekiem wolności, antek zalicza dzwona, prawdopodobny powrót do wałkowania tematu aborcji i tabletek. Jeden tydzień. |
Cytat:
Mówienie że obecna władza (jakiejkolwiek partii) jest najlepsza z mozliwych jest działaniem na szkodę kraju. Nie wiem dlaczego próbujesz zniechęcać - komu to ma przynieśc pożytek i komu to na rękę? Cytat:
Masz dwa z pozoru nieszcześliwe wypadki. Ginie dwóch Polaków. Jeden miał władzę polityczną drugi finansową. Obydwie osoby to osoby znane, publiczne. O śmierci jednego z tych Polaków kręcą filmy, powołują komisję, organizują miesięcznice, podejrzewają sztuczną mgłę, materiał wybuchowe. Natomiast na temat śmierci drugiego Polaka nic. Zero komisji, zero podejrzeń, choć wiadomo ze: Cytat:
http://wyborcza.pl/7,75398,21261715,...-i-26-mln.html Ale wiem. Ruskie mogły wmieszać się w brexit, wmieszac w wybory prezydenckie w USA ale w nasze sie nie wmieszały, ale jak już to popierały.... PO. Za smiercia Kaczyńskiego mógł sąsiad stać, za smiercia Kulczyka już nie. Powiedz mi kto kreśli linię między tymi wydarzeniami (narzedzie) i komu ona jest wygodna (beneficjent). Czy nie PiS i Rosja? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ludzie wychowani na gównie gównem zostaną, to chyba jasno widać po zachodzie Europy gdzie odeszli od autorytetów, od wiary i teraz sobie na głowę sprowadzają muslimów i jeszcze im brawo biją jak zamachy robią. Z kolei ludzie wychowani na etosie ŻW to będą ideowi ludzie, którzy zawsze będą mieli idąc przez życie, z tyłu głowy sylwetki wyklętych, ich słowa, czyny i ich historie. I to jest proste, że jeśli wychowasz dzieciaka na ideałach a nie gównie to może jak ten dzieciak kiedyś zostanie kimś ważniejszym to sobie pomyśli, że może jednak tej łapówki nie brać od człowieka X, bo ważniejsza niż kasa i ciemne interesy jest idea, uczciwość i dobro Polski a nie jego kabza? Ja wiem, że każdy by chciał żeby od jutra zaczęła rządzić jakaś zajebista partia, żeby wszystko było pięknie, najlepiej żeby się samo zrobiło ale my musimy od nowa ruszyć, wykonać wielką pracę oddolnie, zmienić naszą mentalność i dopiero na tym fundamencie można myślec o budowaniu wielkiego, normalnego państwa. Dopóki tej pracy nie wykonamy to będziemy się w tym gównie, o którym ciągle piszecie taplać. Dlatego uważam, że ta polityka, która po części realizuje PiS działa na korzyść Polski. |
Cytat:
A jak nie wymienisz to mnie nie obrażaj. Cytat:
Kulczyk umarł 29 lipca 2015 roku czyli za rządów PO. Czy PO coś zrobiło w kierunku wyjasnienia jego śmierci? Czy PO dba o jego pamięć (bo jest to człowiek raczej z ich a nie pisowskiej bajki)? Umiesz się ładnie o wszystko do PiSu dojebać. Poza tym sram na tego Kulczyka pro żydowskiego: Cytat:
Cytat:
Cytat:
I problemem tego systemu jest właśnie to, że teraz Ty chcesz dyskutować o takiej szmacie jak Kulczyk, szmacie, która się dorobiła na chachmentach, która nie grała czysto, która zamiast np dawać kase na pro polskie muzea dawała hajs na żydowskie muzeum itp itd To jest właśnie problem tego, że się nie rozliczono z tamtym systemem i dzisiaj Wy chcecie gadać o Kulczykach, wycieracie sobie twarz frajerami Bolkami czy Niesiołowskimi gdzie w tym samym czasie normalni ludzie całą tę zgraję .......ą i się z nimi nie identyfikują. To jest pokłosie braku autorytetów, nie rozumienia historii i nie uczenia się na niej. Dlatego właśnie uważam, że mówienie i uczenie o ŻW jest tak bardzo ważne, bo jak ktoś młody będzie wiedział o tych ludziach to nie będzie za 10 czy 20 lat się zasłaniał takimi szmatami jak Kulczyk czy Bolek. A to może nam tylko na dobre wyjść. PS I nigdzie NIE napisałem, że ruscy się wmieszali w brexit, wybory w USA ani, że nie mogli się wmieszać w sprawy polskie czy śmierć Kulczyka. Także to już są tylko Twoje fantazje |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy nie wystarczy podjąć taką osobistą, życiową decyzję - postaram się nie być chu.jem w życiu? Nie kraść, nie zabijać, nie brać w łapę, być uczciwym? Czy naprawdę do tego potrzeba całej ideologii zaciąganej z historii, czy można wpaść na to samemu? Żeby nie było - naprawdę uważam, że historia jest ważna i chociażby podstawowe zagadnienia powinien znać każdy. Natomiast nie uważam, żeby uświadamianie historyczne było misją jakiejkolwiek partii rządzącej. |
Cytat:
Cytat:
Poza tym ta moda jest ale trzeba ją kontynuować. Cytat:
PiS zły, PiS taki, połowę tych tematów możnaby sobie odpuścić. Przykładowo to pieprzenie, że reforma szkolnictwa zła. Reforma szkolnictwa to pomysł PiSu i tyle. Dla jednych będzie dobry, dla drugich zły. Tymczasem w mediach .......enia na kilka tygodni, jakieś manifestacje KODów. I to jest właśnie paranoja, że z byle gówna się robi tragedię. Cytat:
Może 10 osobom wystarczy podjąć samemu taką decyzję, może kolejnym 10 pomoże jednak ta moda na ŻW. Czego Ty oczekujesz? Że partia będzie pokazywać w tv cycki i karze pić wódę i się dymać z .....ami? Mówią o historii i ŻW i to jest piękne. To jest ważne. Trzeba w życiu jakiś kurs obrać. Ty musisz to zrobić, ja muszę i PiS musi. Ty albo zostaniesz alkoholikiem, albo dobrym ojcem, a może na siłowni będziesz trenował lub czytał książki. I to są Twoje dylematy, sam kreujesz swój kurs w życiu. I partia ma zrobić tak samo. Albo będą pieprzyli, że Jaruzelski był dobry, albo będą mówili, że aborcja i pedały są dobre albo będą robić to co robią. I dla mnie, ideologicznie ten kurs obrali niemal w 100% dobry. Mówi się o wyklętych, nie kłamie się na temat ludzi PRLu i tyle. To mi się podoba. Cytat:
Odżegnaliśmy się od historii, postawiliśmy grubą kreskę w 89 roku i co nam z tego przyszło? No co? TW Bolek, frajer jako autorytet i banda pojebów z solidarności w postaci Niesioła, która mówi, że PiSowcy przez okna będą wyskakiwać. A gdyby w 92 roku zrobić czystkę, gdyby wtedy zacząć mówić prawdę to w ogóle by tych problemów, które od 25 lat (od 92 roku) są by nie było. |
Cytat:
Cytat:
sędziowie - kolejny organ Państwa, który ma być praktycznie całkowicie upolityczniony ; kadencyjność - ewidentny wymysł, na przejęcie władzy w samorządach w jak najszybszym czasie ; naczelnik człowiekiem wolności - człowiek wolności, ale że niby dlaczego? przecież jest tylko szeregowym posłem, więc co takiego zrobił? ; antek zalicza dzwona - kwestia żandarmerii; prawdopodobny powrót do wałkowania tematu aborcji i tabletek - jeżeli naprawdę zaczną ten temat raz jeszcze, to dostaną od ludzi solidny w........ Cytat:
Cytat:
Nie oczekuje, żeby mi ktokolwiek sprzedawał jakąkolwiek ideologie. Polska, Państwo - to ogromna organizacja, można by rzecz firma, którą trzeba odpowiednio zarządzać i suma sumarum, na koniec dnia powinny się zgadzać słupki w excelu i to nie te dotyczące poparcia, a bilansu. Tego oczekuje. Ideologie, cel, kurs czy jak to by tam nie nazwać w życiu każdy jest w stanie sobie obrać sam. I tak jak mówisz, jeden zdecyduje, ze będzie złodziejem, drugi skończy medycynę. Jeden jest głupkiem, drugi nie - guzik do tego ma Państwo. Tak jeszcze tylko zapytam - kwestie Jaruzelskiego stawiasz w jednym szeregu z pedałami i aborcją? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla przykładu jestem w stanie uszanować to że Jaruzelski dla kogoś był autorytetem (szczególnie łatwo przychdzi mi to na płaszczyznie wojskowej) ale mam juz problem z odnalezieniem podobnego autorytetu u Misiewicza. Widzę w Kulczyku/Balcerowiczu autorytet (ekonomia) - nie mam z tym zadnego problemu ale trudniej przychodzi mi znalezienie takiego autorytetu po stronie PiS. Widzę autorytet po stronie Wałęsy (polityczny, zwłaszcza na zachodzie) ale ciezko mi wskazać polityków z PiS którzy poza granicami kraju dysponuja wiekszym lub choćby w połowie porównywalnym. Mówisz o autorytetach w obecnych czasach a jakie to lepsze autotytety nam serwuje PiS w 'zamian'? Historyka w randze ministra który opowiada/wmawia o inspiracjach Piłsudskiego powstaniem Warszawskim? Daj jakiś przykład autorytetu z tego obozu PiS (oraz płaszczyzny) który sam na siebie zapracował, bo ja widzę głównie pionki bez znaczącej przeszlosci. Cytat:
Bardziej użyteczne sa lekcje z matematyki, fizyki i dziedzin pokrewnych. Cokolwiek ugralismy kiedykolwiek przez głębszą znajomosc historii? Bo jestem w stanie przytoczyć multum przykładów dzieki którym ponosilismy sromotne porażki przez własnie zacofanie i umiłowanie do 'tradycji'. P.S. Gdyby Macierewicz cwiczył wyobraźnię przestrzenną i odrabiał lekcje z fizyki a nie z historii, to nie miałby połowy problemów które ma obecnie. Edit: Cytat:
Za PO czy SLD mozna było odnaleźć szukanie jakości w kadrach - wiadomo bylo że poza byciem swoim trzeba było wykazać się kompetancjami a nie głównie/jedynie lojalnoscią. Mówi się o szukaniu autorytetów ale to jest jedna wielka zmyła. Zaden autorytet nie przetrwa przy Kaczyńskim - ta partia nienawidzi autorytetów i autonomicznego myślenia. przykładów na to jest wiele i z kazdej strony. |
Ile jeszcze parówek musi w rondelku wybuchnąć żeby Ludzie się połapali że taki Minister Obrony Narodowej kompletnie się kompromituje.Czy to na arenie międzynarodowej via mistrale i centrum nato czy ostatni pęd od Ojca Dyrektora!!Naoczni świadkowie zeznają "pojazdy nie wydawały sygnału dźwiękowego" w związku z czym nie spełniały warunku dla pojazdów uprzywilejowanych.Ale nic to śledztwo przejmuje ŻW czyli znów Sędziowie w swojej sprawie..Nic się nie zmieniło poza TKM!!
|
parówkowym skrytożercom mówimy zdecydowane nie
|
Cytat:
Cytat:
Ważne jest wszystko. I gospodarka i ideologia i szanowanie się (uczciwość, brak korupcji itp) Cytat:
Cytat:
A co do Smoleńska to nie uważasz, że sam PiS spasował? Czy teraz się mówi tak wiele o zamachu? Czy gdzieś głoszą takie tezy? Cicho jest w tej sprawie, robią sobie te swoje miesięcznice każdego 10 dnia miesiąca i dobrze. Też to aż tak bardzo Ci przeszkadza? Nie ma już Antka z trotylem czy puszką od piwa zgniataną i rozumiem, że tak też jest niedobrze? Cytat:
Poza tym źle się zrozumieliśmy. Ja nie piszę o PiSowskich autorytetach, ba, ja w ogóle w nowej historii Polski tych autorytetów raczej nie widzę, ja piszę o ludziach takich jak Inka, Gryf, Nil, Pilecki. To są autorytety. To są dla mnie ludzie niesamowici, którzy już nie żyją i dzięki temu, że nie żyją można ich "podsumować" bo już się nie zbłaźnią np gadaniem żeby ludzi na ulycy pałować. I to są ludzie, na których życiu skazy nie ma, którzy oddawali wszystko ojczyźnie. To sa autorytety prawdziwe a nie konfidenci, szmaty, które doprowadziły do śmierci Polaków albo układali się z komunistami. Cytat:
To, że przegraliśmy jedno czy drugie powstanie, to że ŻW polegli dramatycznie to nie znaczy, że przegraliśmy. Bo na tej porażce budowane są kolejne zwycięstwa i polska tożsamosć. Być może gdyby nie tamta walka wyklętych to dziś byśmy dalej podlegali pod Rosję, inne patrzenie może by było na władzę w PRLu, może by nie było kolejnych buntów itd. Chociaż to już jest fantastyka bo historia się raz potoczyła i nie wiadomo jaki wpływ zmiana czegoś by miała na kolejne lata. Cytat:
A może kompetentni byli ale brak dobrej woli i chęć dojenia kasy na lewo z budżetu przesłonił te ich dobre cechy. |
Cytat:
Cytat:
Antek na ministra, ale żeby się nikt zabardzo nie przypie.rdalał, to puśćcie im na jedyne coś o tych wyklętych. |
Cytat:
Nie masz pojęcia czy oni mają w dupie ŻW czy nie. Także Twoje twierdzenia są niesprawdzalne i moga mijać się z prawdą o 180 stopni. Być może w tej chwili obraziłeś wielu ludzi z PiSu, którzy mają w sercu tych, którzy walczyli za Polskę. Bardzo nieładnie się tak zachowywać. A nawet jeśli PiS robi to pod publikę to nie jest to ważne. Najważniejsze jest, że z tego sa korzyści dla Polaków. Jeśli ktoś robi z serca coś dobrego to fajnie, jeśli pod publikę to też fajnie, niech będzie takim pożytecznym idiotą. Cytat:
I to nie jest kwestia subiektywnej oceny tylko czysta prawda. Co było po 89 roku możemy oceniać i się spierać. To już o tyle trudniejsze, że sa to czas obecne więc trudniej na nie spojrzeć. Zawsze z daleka lepiej ocenić historię. Ale chyba jasne jest, że ci co zdradzili ŻW czyli te Jaruzele a później ich koledzy czyli Tuski i cała reszta Bolków to też zwykłe ....y a nie Polacy. I to jest proste, możesz od tego uciekac i lizać dupę PO ale Polska jest tu a nie z Wami POwcami i resztą kurew. Tak samo jak była wtedy z podziemiem a nie UBekami i resztą s....ysynów wydających wyroki na Polaków. I myslę, że tacy ludzie jak Ty podświadomie się boją tej prawdy. Jesteś spoko koleżką, dyskutujesz normalnie, masz swoje poglądy ale gubi Cię właśnie ta nienawiść do PiSu. Wpadłeś w tę pułapkę, opowiedziałeś się po stronie PO i teraz nie masz z tego jak wybrnąć i za tym idą kolejne głupoty typu, że historia w sumie ważna ale partie nie muszą jej uczyć, że historię można po swojemu odbierać i pisać, że PiS ma w dupie wyklętych itp. |
Nie rozumiem o co wy sie w sumie spieracie. Od pierwszego rozbioru Polski, w sumie to i jeszcze wczesniej, polityke naszego kraju prowadza slugusy obcych mocarstw (moze poza XX-leciem miedzywojennym). To samo dzieje sie obecnie. Wspomniana wczesniej "wojna hybrydowa" ma miejsce. Od upadku komuny wojna ta nabrala rumiencow bo rozne partie sa przedstawicielami obcych interesow (moze poza PSL bo dla nich to aby stolki sie zgadzaly). Tyle lat jebania Polakow na wszystkich frontach, unicestwienie praktycznie calej polskiej inteligencji, to co sie stalo po 89ym. Przeciez to nie jest dzielo przypadku. Niestety trzeba sie z tym pogodzic, ze nie ma innej opcji dla naszego kraju i z nasza pozycja to mozemy jedynie byc psem na czyims lancuchu. Pytanie tylko, na ktorym bedziemy miec najwiecej luzu. Marzenia o wolnej, niezaleznej Polsce to tylko marzenia i marzeniami pozostana. Inni na to po prostu nie pozwola (vide XX WS).
|
Cytat:
Twoim zdainem, na czyim obecnie jesteśmy łańcuchu? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Obecnie na zadnym konkretnym choc z PISem zmierzamy w kierunku Wuja Sama, ktory tak naprawde potrzebuje nas jedynie do swoich "wojenek" z kacapami i do niczego wiecej.
|
I właśnie tu jest miejsce dla Męża Stanu który potrafi w Naszym położeniu geopolitycznym tak i tak się ustawić.Drapanie przeszłości i gotowanie parówek na niewiele się zda..
|
Cytat:
I to jest różnica, że jest inna retoryka. Jak Bronek skakał po krzesłach w Japonii to w TVNie to wycięli. Jak zeznawał przed sądem to żadna stacja nie pokazała nawet urywku z zeznań. Jak wyciekła afera podsłuchowa od Sowy to .......i, że nie wolno podsłuchiwać i trzeba ukarać ludzi (dopiero jak to nabrało rozpędu w internecie i prawicowych mediach) to coś tam ruszyło w stacjach tv. I to samo miałeś teraz z tymi fakturami Kijowskiego. Też media chciały przemilczeć bo przecież nie będą jebać swoich. A z PiSem jest tak, jak Jarek powie o małpie w czerwonym to od razu afera, jak Waszczykowski powie o San Escobar to od razu afera i jak Macierewicz krzywo spojrzy to już po nim jadą. Cała różnica jak na ten moment, między tym co robiło PO a co robi PiS jest ogromna. Dziś się mówi, że PiS robi to, tamto i siamto, że są tacy źli, gdyby oni zrobili dokładnie to samo co PO - czyli afera podsłuchowa, strzelanie do ludzi, pałowanie ludzi, górników, KODowców itd gdyby inwigilowali dziennikarzy, zachowywali się na fotelu marszałka tak jak Niesiołowski (czyli jak jebane bydle) to by zostali w mediach zjedzeni i rozszarpani na ulicy przez ludzi. Ale główne grzechy PiSu to wyjebanie jakichś dziadów z TK i wstawienie swoich - czyli nic wielkiego, reformy szkolnictwa, 500+ itp (czyli po prostu coś robią, a ktoś może mieć inne zdanie na ten temat i tyle, trudno im coś zarzucić), odrzucenie projektu ustawy obywatelskiej w sprawie aborcji i kilka wpadek o San Escobar itp. Gdyby oni się zbliżyli choć w 10% do PO to zostaliby ZA-JE-BA-NI. Wyobrażasz sobie, że nagle jak muchy padają ludzie z opozycji, że grasuje seryjny samobójca? Najpierw by się cały KOD i PO stasował i spuścił, że mają pożywkę w końcu, a później by zajebali z ludźmi PiS. Niestety media to jest ogromna siła i można łatwo manipulować nią ludźmi. I przez to te jebane oszołomy KODowskie mają takie zryte berety bo im się ciągle wtłacza nienawiść do PiSu w mediach. I efekt tego jest taki, że ten oszołomowaty, mocherowy PiS to w sumie co takiego wielkiego odjebał? Czy w tej Polsce się bije ludzi? Opluwa POwców itp? Nie. Ale w tej samej Polsce oszołom z PO ZABIŁ PiSowca. I to jest wlasnie ta różnica do czego posuwa się PiS a co robią zdrajcy Polski. Jebane PO biło ludzi na ulicach, aresztowali typa za trzymanie krzesła na wiecu Bronka, zamknęli Starucha bo był niewygodny itd itd PiS przy nich to są ideały. Cytat:
Nasze czasy dopiero nadejdą tylko trzeba właśnie tej polityki historycznej i musi minąć jeszcze jedno lub dwa pokolenia. Jak spojrzysz na Polskę kilka lat wstecz to właściwie co to było? Jedno wielkie gówno. Flagi na święta to nikt nie wywiesił, o dniu niepodległości nikt nie pamiętał, kompleksy mieliśmy, że my to wschód, ci gorsi, a tam to zachód, lepsi ludzie, oświeceni. To jest zmiana mentalności i to się dzieje tu i teraz. Teraz ludzie czują dumę z bycia Polakami, pamiętają częściej o świętach, wywieszają flagi i nie mają tych zjebanych kompleksów niższości. A to się bardzo wiąże z polityką bo jak ktoś Ci powie o polskich obozach zagłady to nie spuścisz głowy i nie przytakniesz bo w sumie jesteś ciotą i polaczkiem tylko powiesz "chyba cię pojebało ....o", bo jak Ci amerykański albo niemiecki pan powie "macie polaczki przyjąć imigrantów, i robić tak i tak" to mu powiesz żeby się .......ił bo tu jest Polska a nie Bruksela. I ta zmiana ma miejsce od iluś lat już i jest szczególnie widoczna od niedawna, kiedy wszedł do tego PE Korwin, kiedy się pojawił RN, Kukizy, kiedy ludzie zaczęli jebać Tusków, Millerów na szeroką skalę. Tego kiedyś nie było, a dziś kompleksy odchodzą i się myśli o narodowej dumie. Także trochę więcej optymizmu bo zmiany sa łatwiejsze do osiągnięcia niż się wydaje. Czasami wystarczy zacząć samemu się szanować i nie prowadzić jak .....a i już się jest kimś znaczącym. I właśnie tak jest, że wystarczy się tym śmieciom z UE, Rosji itd postawić i już myślą o Polaku z szacunkiem a nie jak o wasalu, a kasa, gospodarka, do biedy przyzwyczajeni jesteśmy, nam wystarczy parę zmian, trochę więcej tej kasy do wypłaty, bardziej zrównoważony budżet i już jesteśmy na dobrym kursie i finansowym i do tego aby się czuć jak ktoś i coś znaczyć w tej Europie. |
Napisze krotko. Obys mial racje. Ja, biorac pod uwage nasza historie, a historia lubi sie powtarzac, nie jestem takim optymista.
|
Jasne, z mediami masz 100% racji. I to, że są i niestety będą wiecznie na świeczniku to też prawda, ale też, poza oczywiście stronniczością mediów, są sami sobie winni - bądź co bądź dużą część swojej kampanii budowali na wytykaniu wszystkiego co złe PO i zarzekaniu się, że oni nigdy, nie no jak, no co wy. Teraz okazuje się, że jest troszeczkę inaczej, więc też sami dają pożywkę mediom. To trochę analogiczna sytuacja do tego, jak PiS praktycznie nie musiał niczego robić żeby wygrać wybory, ze względu na to jak PO się wjebało.
Afery ukręcone przez PO zaczęły wychodzić po jakimś czasie. PiS w chwili obecnej co chwila podrzuca tematy, że również kręcą wały na potęgę i chcą uzurpować sobie władzę absolutną, żeby w razie czego nikt ich nie mógł tknąć. Pewnie ten wywiad jest Wam wszystkim znany, ale polecam przypomnieć/bądź przeczytać http://www.polityka.pl/tygodnikpolit...kaczynski.read |
Osobną kwestią jest jeszcze to jak się partia zachowuje po ujawnieniu afery. Przypominam, że z PO nikt, nigdy, za nic nie beknął. Nowak za zegarek nie beknął, dalej go w partii trzymali itd Dopiero po aferze podsłuchowej bo zbliżały się wybory to wyjebali z partii Sikorskiego czy Rostowskiego.
PiS za to jak ich złapali na lataniu do Portugalii czy tam Hiszpanii, już nie pamiętam, to wywalili z partii tych gagatków. Także afera, aferą a jeszcze ważniejsze jest to co się dzieje po jej ujawnieniu. I to jest kolejna różnica między PiSem a resztą. Tamci zawsze bronią swoich, PiS czasami mówi "pas" i karze oszustom i chachmentom wypierdalać. |
Hofmana wyoutowali, Kamiński wiadomo gdzie jest, a Rogacki z tego co kojarzę jest w zarządzie Orlemu od 2016
|
Jaroo - Hoffmma wywalili, bo za bardzo gwiazdorzył i tylko Kaczor czekał aż zrobi jakiś błąd.
Niejaki Kurski dużo więcej afer nawywijał (w tym rekordowo skubal jako europosel, gdzie jego bezczelność w zbieraniu punktow w lufthansie, czy "kursach językowych" na kanarach przekraczała wszelkie granice) i za "kare" został prezesem tvp... K. słusznie zdiagnozował że Polska rządzą układy i ukladziki, natomiast już wiemy że nie ma zamiaru ich rozwalać, tylko zastąpić swoimi... |
Cytat:
Widzę, że napisałem prawdę, która się nie mieści w głowie i już jest jakieś "ale" tylko właściwie nie wiadomo co napisać po tym ale. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl