Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

felipe 23.10.2010 19:00

Uzbierać te 3 punkty i wracamy do gry :) Czołówka gra dla nas.

legion18 23.10.2010 19:03

Bardzo dobra kolejka, w której co poniektórzy zostali drastycznie sprowadzeni na ziemię. Jaga 0:3 do przerwy. Dobrze się mecze nie pokończyły, a pierwsza trójka straciła już łącznie 12 bramek w tej kolejce:D

Sartre 23.10.2010 19:14

Niedźwiedzie się budzą, młode wilki dostają zimny prysznic. Bardzo fajna, konserwatywna kolejka. ;)

Edit: w sumie jeżeli 11 i 12 kolejka będą w podobnym klimacie i przy korzystnym układzie wyników, liga się może po prostu zresetować i zaczynamy zabawę od nowa - górną połówkę tabeli może dzielić 4 punkty. Wiadomo, równie dobrze może to być chwilowe potknięcie tygrysiąt i że zaraz znowu zaczną odsadzać, a my dalej piach, ale generalnie jakieś perspektywy na to, że jednak wszystko jeszcze może się zdarzyć są.

PoloniaDumaStolicy 23.10.2010 19:15

Korona, GKS i Jaga już zaczynają łapać zadyszkę :) Można powiedzieć, że wszystko wraca do normy.

sessegnon 23.10.2010 19:18

Jeden mecz i od razu zadyszka? :)
Spokojnie, następe 2 kolejki w wykonaniu tych zespołów powinny dać odpowiedź czy to rzeczywiście zadyszka, czy te porażki to tylko wypadek przy pracy.

tofik 23.10.2010 19:25

Jaga i Korona raczej są w miare poukładanymi drużynami i nie zaczną nagle odstawiać kaszany w stylu Cracovii.
Także nie ma się co tak oszukiwać.

Bialix 23.10.2010 19:26

Jak tak dalej pójdzie, to Wisła i Legia będą rycerzami jesieni, a jak nie to wiosny :D

Bardzo fajnie, że Lech gra tam w Europie, bo w lidze gra piach aż miło :D

Szkoda tylko, że Wisła straciła tak głupio tyle punktów, no ale "liga będzie ciekawsza :]"

kpn 23.10.2010 19:30

juz 4:0
ale ich klepią

szczepanwislak 23.10.2010 19:31

Widzew już 4 : 0 !
nieprawdopodobne !
Oj ciężko będzie z nimi we wtorek , z Legia także zagrali dobre zawody.

7 kotów 23.10.2010 19:34

Zgodnie z teoria ilosci zwyciestw gosci, jutro Gornik u siebie w dupe.
Pedzic do bukmachera.

IncognitoTSW 23.10.2010 19:42

Z miłą chęcią zacytuję wypowiedzi sprzed 3 tygodni, po tym jak Lechia rozgromiła Legię. Co mi co
niektórzy napisali :

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 990371)
Pięknie pięknie tak się jeździ z cwaniaczkami, tak się goli frajerów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 990372)
Uważałbym z tym, my jeszcze z Lechia nie graliśmy,

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 990396)
Ciekawe co napiszesz za 3 tygodnie, czy tez bedziesz cwaniaczkiem

Abstrahując już od niskiego poziomu wypowiedzi użytkownika mic, który kompletnie wówczas nie doczytał o czym piszę, mogę z radością stwierdzić, że cieszę się z tego, że drużyna, która rozgromiła Legię z Warszawy - została dzisiaj przez nas rozgromiona.

I co teraz powiecie, mic i tofik w kwestii wiary we własną drużynę? Tym razem Ty Mic chcesz powiedzieć, że jesteś "cwaniaczkiem" ?

pozdrawiam

Titto 23.10.2010 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 997850)
Korona, GKS i Jaga już zaczynają łapać zadyszkę :) Można powiedzieć, że wszystko wraca do normy.

Do normy to wszystko wróci jak jeszcze Polonia spadnie o kilka miejsc w dół, bo wcale taka zajebista w porównaniu do Korony, GKS czy Jagi nie jest.

Ribas 23.10.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 997883)
Do normy to wszystko wróci jak jeszcze Polonia spadnie o kilka miejsc w dół.

Powiedziałbym, że nawet o ligę w dół :lol:

PoloniaDumaStolicy 23.10.2010 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 997883)
Do normy to wszystko wróci jak jeszcze Polonia spadnie o kilka miejsc w dół, bo wcale taka zajebista w porównaniu do Korony, GKS czy Jagi nie jest.

Chyba musiałeś mieć nieprzyjemne spotkanie z Polonistami, że tak najeżdżasz na KSP :> W piątek okaże się jak Jagiellonia jest mocna, bo jedziemy do nich.

Kandzior 23.10.2010 20:19

Martwi natomiast ciągle słaba dyspozycja Śląska. Oni potrzebują punktów, bo remisy to za mało. Mam nadzieję, że Górnik jutro coś zawojuje, Lech niech gra w LE bo pozytywnie się to przekłada na ich dyspozycję w lidze :)

leszekm_ 23.10.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 997898)
Chyba musiałeś mieć nieprzyjemne spotkanie z Polonistami, że tak najeżdżasz na KSP :> W piątek okaże się jak Jagiellonia jest mocna, bo jedziemy do nich.

jaga u siebie a jaga na wyjeździe to dwie różne drużyny. z jagą w białymstoku nie daję wam dużych szans.

Titto 23.10.2010 20:33

Cytat:

Tak, a ty najeżdżasz na Koronę i Jagę jakby twoja Polonia była taka wielka.

PoloniaDumaStolicy 23.10.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 997904)
jaga u siebie a jaga na wyjeździe to dwie różne drużyny. z jagą w białymstoku nie daję wam dużych szans.

Ten mecz może okazać się jednym z łatwiejszych, ponieważ wreszcie nie będziemy musieli prowadzić gry, ale będziemy mogli zagrać z kontry.

Titto 23.10.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 997924)
Ten mecz może okazać się jednym z łatwiejszych, ponieważ wreszcie nie będziemy musieli prowadzić gry, ale będziemy mogli zagrać z kontry.

Pierdo*isz.
Wygraliście mecz z Cracovia i już myślcie, że będziecie lać wszystkich po kolei.

krwawy 23.10.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 997924)

Łatwiejsze mecze będziecie mieli w 1 lidze tam gdzie wasze miejsce dumo Grodziska Wielkopolskiego:)

legion18 23.10.2010 21:21

Cytat:

Takie jak to(oficjalny cytat z forum czarnych dziewczynek po dzisiejszych manifestacjach w stolicy):
Cytat:

Nie wiem ilu było cweli i wali mnie to, natomiast z deka się przeraziłem jak już po marszu polazłem do metra na Gdańskim i nagle z metra wyskoczyło ok. 100-200 cweli. Pały zjawiły się błyskawicznie a ja miałem sporo farta bo idąc do metra trochę mnie przyparło, odlałem się a potem zacząłem się ogarniać bo już zimno było. Miałem rozpiętą kurtkę a pod nią szal... Nie wiem czy potrafiłbym biec ze spodniami na kostkach :mrgreen:
Hasłem przewodnim dzisiejszych manifestacji jest: wspierajmy polskich orłów. Skocznia narciarska na k6:rotfl:

Maciuś 24.10.2010 07:41

Dzis szykuje sie ostatni mecz w Lechu dla Zielinskiego bo nie sadze ze wygraja w Zabrzu.
godz. 11 cafe futbol

kreseq 24.10.2010 08:00

Przebudzili sie.... Zobaczymy na jak dlugo :) Wszystko wraca do starej normy... Oby Leszek tez dzisiaj cos umoczyl ;)

jaro1985r 24.10.2010 08:54

Panowie a jak się skończyło z tymi manifestacjami w Warszawie? Ile osób z Polonii, ile z Legii? Spotkały się oby dwie grupy czy wszystko na spokoju? Dobra znalazłem już wszystko http://www.legia.net/wiadomosci,3903...djecia%29.html

legion18 24.10.2010 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 998112)
Panowie a jak się skończyło z tymi manifestacjami w Warszawie? Ile osób z Polonii, ile z Legii? Spotkały się oby dwie grupy czy wszystko na spokoju?

wszystko na spokoju. Rodowici mieszkańcy Warszawy zostali bezpiecznie doprowadzeni zarówno na miejsce manifestacji jak i potem na własne życzenie odeskortowani przez policję pod stadion. Poloniści czynili starania by odebrano nam zgodę na kontrmanifestację, wszak wszyscy wiemy, że hasło "precz z komuną" to pierwsze którego uczy się młody kibic ekipy z Konwiktorskiej. Pośród manifestantów dało się zauważyć niejakiego Wojciecha Olejniczaka(jak wiadomo patriotyczny, powstańczy klub Polonia trzyma się z dala od czerwonych). Poza tym wśród nich było wielu mieszkańców Krakowa wyznania mojżeszowego, gdyż kto jak kto ale to właśnie oni są od tego aby rozliczać prezydent Warszawy z jej polityki... Według niektórych dziewczyn było ich "spokojnie ponad 1500", my mamy na ten temat inne zdanie ale skoro tak twierdzą to tak było;) Poza tym uznają wczorajszą manifestacją za wielki sukces, gdyż byli w telewizji. Zapewne tysiące warszawiaków będzie teraz głosować na czerwonego Wojtka, bo ten obiecał nowy stadion klubowi z którym utożsamiają się wszyscy rodowici mieszkańcy miasta.

http://legionisci.com/news/39891_700..._Bankowym.html

MCX 24.10.2010 09:55

W zeszłym tygodniu wszyscy zachwalali Jagiellonię, że gra futbol z kosmosu bo powiozła Bytom 3:0. Tymczasem pojechali na Widzew - trudny teren - i zabawa się skończyła. Białostoczanie mają wielki problem w meczach wyjazdowych i moim zdaniem to ich w efekcie wyłączy z walki o mistrzostwo.

Zobaczymy jak dzisiaj wypadnie Lech w Zabrzu. Wydaje mi się, że nasza porażka z Górnikiem była wynikiem głównie ciężkich treningów i tego, że zawodnikom brakowało świeżości po zgrupowaniu w Zakopanem. Dzisiaj Lech wyjdzie na murawę mając w nogach czwartkowy mecz z Manchesterem City, może być ciekawie. Jako ciekawostka wyniki meczów ligowych Lecha rozegranych zaraz po spotkaniach w europejskich pucharach:

Lech Poznań - Cracovia 5:0 22-08-2010
Jagiellonia Białystok - Lech Poznań 2:0 29-08-2010
PGE GKS Bełchatów - Lech Poznań 1:0 03-10-2010

2 wyjazdy i 0 punktów. Na mecz z Cracovią trzeba brać poprawkę, bo nie wygrać z nimi w tym sezonie to prawdziwa sztuka.
Coś mi się wydaje, że kolejna przegrana to byłoby już za wiele jak dla Rutkowskiego i Zieliński mógłby polecieć, więc Poznaniacy wyjdą na boisko zmotywowani.
Remis jest jednak w zasięgu Zabrzan i taki wynik również dla nas byłby dobry, bo mielibyśmy punkt straty do Górnika i 6 przewagi nad Lechem.

Marszałek 24.10.2010 11:04

To było do przewidzenia. Strzelić i czekać jak Jagiellonia sobie poradzi z obronym ustawiieniem przeciwnika. Najlepsze na to jest zagranie atakiem pozycyjnym, ale jest jedno ale, Jagiellonia czegoś takiego nie potrafi.Klepia,że aż oczy bola. To co pisałem w piątek. Ustawić sie dobrze, strzlić bramkę i Białystok nie istnieje z tym swim dzida i do przodu. Żadnej myśli przewodniej w grze Jagiellonie nie ma,wbrew temu co chcą niektórzy zauważyć

PoloniaDumaStolicy 24.10.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 998112)
Panowie a jak się skończyło z tymi manifestacjami w Warszawie? Ile osób z Polonii, ile z Legii? Spotkały się oby dwie grupy czy wszystko na spokoju? Dobra znalazłem już wszystko http://www.legia.net/wiadomosci,3903...djecia%29.html

Polonii ponad 1000, Legii około 700 według danych podanych przez policję. Polonia skupia się na sobie, natomiast Legia na bluzganiu Polonii i wołaniu o stadion dla ich fan clubu Hutnika Warszawa. Podczas manifestacji obitych kilkunastu lapsów z Powiśla.

http://ksppolonia.pl/web/galerie/201...g/D23G8607.jpg

killzone 24.10.2010 11:13

Wg Cafe Futbol, do Legii w zimie wraca Janczyk.

---------------------------
Kolezanko z Polonii, moze bys pokazała zdjecia spod Bankowego a nie z poczatku tego "przemarszu"?

Bo jest roznica pomiedzy jednymi fotami a drugimi ;]

--------------------------
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zycie Warszawy
Kilkuset fanów Polonii pojawiło się w sobotę pod stołecznym ratuszem, by domagać się nowego stadionu. W tym samym czasie trzy razy liczniejsza grupa zwolenników Legii postanowiła popierać budowę mostów, dróg i przedszkoli. Na miejsce dotarli uzbrojeni policjanci i oddział funkcjonariuszy na koniach.
Mniej liczna grupa fanów Polonii zapowiedziała tam demonstrację w sprawie budowy nowego stadionu dla ich drużyny.
Kilka raz liczniejszy tłum kibiców Legii przyszedł na pl. Bankowy z hasłami: "Prosta matematyka - most dla stolicy zamiast remontu kurnika", " Lepszy wybieg w zoo dla słoni, niż trybuna dla Polonii", "Trzeba mostów, dróg, przedszkoli - Warszawa Polonia... ignoruje!" czy "Chcecie stadionu nowego, piszcie do Grodziska Mazowieckiego".

Od Kiedy 700, jest liczba 3 razy wieksza od 1000? :D

Kamson 24.10.2010 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 998173)
Polonii ponad 1000, Legii około 700 według danych podanych przez policję. Polonia skupia się na sobie, natomiast Legia na bluzganiu Polonii i wołaniu o stadion dla ich fan clubu Hutnika Warszawa. Podczas manifestacji obitych kilkunastu lapsów z Powiśla.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legionisci.com
Pod ratuszem fanów "Czarnych Koszul" i "Pasów" było ok. 450. Według nich samych liczba osób popierających budowę stadionu oscylowała wokół 1500. To nie pierwsze i zapewne nie ostatnie naciąganie swojej liczby ze strony kibiców klubu z K6.

:lol: Rozmnażają sie jak króliki

tofik 24.10.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 998171)
To było do przewidzenia. Strzelić i czekać jak Jagiellonia sobie poradzi z obronym ustawiieniem przeciwnika. Najlepsze na to jest zagranie atakiem pozycyjnym, ale jest jedno ale, Jagiellonia czegoś takiego nie potrafi.Klepia,że aż oczy bola. To co pisałem w piątek. Ustawić sie dobrze, strzlić bramkę i Białystok nie istnieje z tym swim dzida i do przodu. Żadnej myśli przewodniej w grze Jagiellonie nie ma,wbrew temu co chcą niektórzy zauważyć

A na Wisłę to nie jest sposób ? Na Lecha, Legię ? :) Wszystkie polskie zespoły mają problem w ataku pozycyjnym. A my jeszcze mamy dziurawą obronę więc straty w tym ataku kończą się niebezpiecznie.

Kto pierwszy sie nauczy grac pozycyjnie ten bedzie dominował w lidze bo wtedy z cofnietymi zespolami bedzie mogl robic co chce, a jak sie przeciwnicy otworzą to tym bardziej dostaną gole, bo z kontry to kazdy grac potrafi.

kreseq 24.10.2010 11:39

Dzisiaj w CF opowiadali ze Janczyk od nastepnej rundy w Legii... Nie powiem fajny ruch bo Murzyn sie przyda :D

Co do tekstu Tofika o grze pozycyjnej 100% racji. Tylko kto i kiedy sie tego u nas nauczy :D ?

kot 24.10.2010 11:48

:-DWidać, że wczoraj powstał drugi "antyinny" klub piłkarski w Polsce, który w nazwie ma tym razem hasło AntyPolonia, co jest równoznaczne z nazwą Legia, identycznie jak u Pasów jest ruch kibicowski AntyWisła, co jest jednoznaczne z nazwą Cracovia. Bo tak naprawdę, swoją współpracą z Walterowską medialnością, kibice Legii wraz z klubem Legia, wczoraj bardziej pomogli, nagłaśniając sprawę stadionu Polonii, niż jej zaszkodzili. Ruch AntyPolonii na Legii jest chyba ich największą kompromitacją w historii i to bez znaczenia na Disco-Polowy charakter Polonii :rotfl:

Ps. bez napinki, ale takl to odebrałem wczoraj

tofik 24.10.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 998187)

Co do tekstu Tofika o grze pozycyjnej 100% racji. Tylko kto i kiedy sie tego u nas nauczy :D ?

Kwestia jest taka, ze trener musialby byc gwiazda ligi. Tak, żeby po slabym wyniku każdy pisał, "nie mamy kim grać" a nie "trener jest do dupy co on robi" Zaufanie to rzecz kluczowa, żeby w Polsce sie pojawiła taka drużyna.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 998187)
Dzisiaj w CF opowiadali ze Janczyk od nastepnej rundy w Legii... Nie powiem fajny ruch bo Murzyn sie przyda :D

Podobno od 3 miesiecy nie gra, przybrał na wadze i ogólnie żenada z nim jest. Także musielibyście razem z nim tego Lubańskiego zatrudnić, żeby zrobił to samo co w Lokeren. Bo jakoś ine chce mi sie wierzyć, że Skorża jest w stanie odbudować formę u kogokolwiek.

kreseq 24.10.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 998189)
:-DWidać, że wczoraj powstał drugi "antyinny" klub piłkarski w Polsce, który w nazwie ma tym razem hasło AntyPolonia, co jest równoznaczne z nazwą Legia, identycznie jak u Pasów jest ruch kibicowski AntyWisła, co jest jednoznaczne z nazwą Cracovia. Bo tak naprawdę, swoją współpracą z Walterowską medialnością, kibice Legii wraz z klubem Legia, wczoraj bardziej pomogli, nagłaśniając sprawę stadionu Polonii, niż jej zaszkodzili. Ruch AntyPolonii na Legii jest chyba ich największą kompromitacją w historii i to bez znaczenia na Disco-Polowy charakter Polonii :rotfl:

Ps. bez napinki, ale takl to odebrałem wczoraj

Coz, troche racji w tym jest, ale tylko troche :) Polonia o ile dobrze pamietam wystepowala o brak finansowanie stadionu Legii co prawda jako klub ale kibice tez wszedzie gdzie mogli naglasniali sprawe.
Bardziej jednak chodzi o to ze stadion ok, ale po cholere tak duzy? Ja rozumiem ze u Nas tez nie bedzie zawsze kompletow, ale na Boga, Znicz Pruszkow ma wiecej kibicow niz Polonia Warszawa.
Nasi kibice byli tam w pewnym waznym celu... Kto nie zalapal ten mial pecha :)
Powiedzmy sobie otwarcie : 10-15k w zupelnosci im wystarczy. W Warszawie jest tyle wydaktow naprawde adekwatnych do potrzeb miasta.
To tak jakby wybudowac 50k stadion Poloni Bytom. Graja w ekstraklasie? Graja. Maja ponad 180k ludnosci? Maja. Wiec w czym problem? Po cholere modernizowac ? Po cholere dopasowac wielkosc do mozliwosci zapelnienia? Lepiej trzasnac z kasy miasta kolosa bo to jest przeciez wielki medialny klub ktorego kibice bez problemu zapelnia 92928292829 miejsc.
To sie nazywa wywalanie kasy w bloto i zaklinanie rzeczywistości. Musza miec jakis stadion bo to co teraz maja to wstyd na caly kraj a moze i swiat. 10-15k i komu to bedzie przeszkadzac?

Bylo ich 1600? Z rodzicami chyba przyszli plus pasiaste laski ale po meczu to mogli sie "szarpnac" na pomoc ;)

Titto 24.10.2010 12:11

Jakaś patologia u nich z tym stadionem.
Też nie rozumiem po co im tak duży stadion, jak oni nawet tego na 7 tys. nie potrafią zapełnić.

gigant 24.10.2010 12:21

Tylko mnie się wydaje, że od momentu ujawnienia afery korupcyjnej, Cracovia ukochany klub Cyrankiewicza ma ciągłe problemy z utrzymaniem się lidze?

For_FuN_ 24.10.2010 12:22

Tez mam przeczucie, ze Lech przegra w Zabrzu.

A z tym Janczykiem, to ciekawa informacja...Legia bedzie miala mlody, zdolny, polski atak: Kucharczyk, Kosecki(podobno gwiazda w I-szej lidze) i Janczyk.

Ogryzek 24.10.2010 12:26

Jak Polonia będzie grać przez kilka sezonów o puchary, do tego będzie komfortowy obiekt a nie taki chlew jak jest teraz to frekwencja może im się podnieść tak do średniej 7-8 tysięcy. Zagłębie Lubin do czasu nowego stadionu miało dużo gorszą frekwencję niż teraz. Na taki chlewik jak K6 czy stara Łazienkowska wielu się po prostu nie chce chodzić (pikiniki).

A ja zawsze powtarzam - wrogom (Legia, Lech) życzę jak najgorzej, więc niech się ta Polonia im rozrasta w Warszawie:) (bez względu że lubię sobie pogadać z kibicami Legii i prywatnie do nich nic nie mam - no ale wiadomo)
I gdyby się tego legioniści nie bali, nie bawiliby się w kontrmanifestacje. Chodzi oczywiście o kibiców pikników, bo w innym względzie długo nie będzie zmiany.

kreseq 24.10.2010 12:26

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to ze Kosa nie bedzie juz gral w Legii. Tam ma pewne miejsce w skladzie, w Legii nigdy nie wiemy jak bedzie po okienku. Teraz by sie przydal ale jesli kogos kupia i ten ktos bedzie lepszy od Mezengi ( a pewnie bedzie bo od niego trudno nie byc lepszym ) to mlody Kosecki usiadzie na lawie. Niech sie chlopak rozwija i gra tam gdzie go chca i gdzie bedzie mial wieksze mozliwosci ciaglej gry. Nie wiem jak z kontraktem bo chyba moga go przedluzyc o 2 lata, ale to nic pewnego.

Ogryzek - Watpie by ktos sie bal kanalowcow :) To nie tak jak w Krakowie z Cracovia... inny wymiar kapelusza. Chodzi tylko i wylacznie o dopasowanie obiektu to realnych mozliwosci zapelnienia miejsc. Nie oszukujmy sie, pewnych granic sie nie przeskoczy, a jesli juz to na to potrzeba wiecej niz 5 lat.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl