![]() |
Uzbierać te 3 punkty i wracamy do gry :) Czołówka gra dla nas.
|
Bardzo dobra kolejka, w której co poniektórzy zostali drastycznie sprowadzeni na ziemię. Jaga 0:3 do przerwy. Dobrze się mecze nie pokończyły, a pierwsza trójka straciła już łącznie 12 bramek w tej kolejce:D
|
Niedźwiedzie się budzą, młode wilki dostają zimny prysznic. Bardzo fajna, konserwatywna kolejka. ;)
Edit: w sumie jeżeli 11 i 12 kolejka będą w podobnym klimacie i przy korzystnym układzie wyników, liga się może po prostu zresetować i zaczynamy zabawę od nowa - górną połówkę tabeli może dzielić 4 punkty. Wiadomo, równie dobrze może to być chwilowe potknięcie tygrysiąt i że zaraz znowu zaczną odsadzać, a my dalej piach, ale generalnie jakieś perspektywy na to, że jednak wszystko jeszcze może się zdarzyć są. |
Korona, GKS i Jaga już zaczynają łapać zadyszkę :) Można powiedzieć, że wszystko wraca do normy.
|
Jeden mecz i od razu zadyszka? :)
Spokojnie, następe 2 kolejki w wykonaniu tych zespołów powinny dać odpowiedź czy to rzeczywiście zadyszka, czy te porażki to tylko wypadek przy pracy. |
Jaga i Korona raczej są w miare poukładanymi drużynami i nie zaczną nagle odstawiać kaszany w stylu Cracovii.
Także nie ma się co tak oszukiwać. |
Jak tak dalej pójdzie, to Wisła i Legia będą rycerzami jesieni, a jak nie to wiosny :D
Bardzo fajnie, że Lech gra tam w Europie, bo w lidze gra piach aż miło :D Szkoda tylko, że Wisła straciła tak głupio tyle punktów, no ale "liga będzie ciekawsza :]" |
juz 4:0
ale ich klepią |
Widzew już 4 : 0 !
nieprawdopodobne ! Oj ciężko będzie z nimi we wtorek , z Legia także zagrali dobre zawody. |
Zgodnie z teoria ilosci zwyciestw gosci, jutro Gornik u siebie w dupe.
Pedzic do bukmachera. |
Z miłą chęcią zacytuję wypowiedzi sprzed 3 tygodni, po tym jak Lechia rozgromiła Legię. Co mi co
niektórzy napisali : Cytat:
Cytat:
Cytat:
Abstrahując już od niskiego poziomu wypowiedzi użytkownika mic, który kompletnie wówczas nie doczytał o czym piszę, mogę z radością stwierdzić, że cieszę się z tego, że drużyna, która rozgromiła Legię z Warszawy - została dzisiaj przez nas rozgromiona. I co teraz powiecie, mic i tofik w kwestii wiary we własną drużynę? Tym razem Ty Mic chcesz powiedzieć, że jesteś "cwaniaczkiem" ? pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Martwi natomiast ciągle słaba dyspozycja Śląska. Oni potrzebują punktów, bo remisy to za mało. Mam nadzieję, że Górnik jutro coś zawojuje, Lech niech gra w LE bo pozytywnie się to przekłada na ich dyspozycję w lidze :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wygraliście mecz z Cracovia i już myślcie, że będziecie lać wszystkich po kolei. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Dzis szykuje sie ostatni mecz w Lechu dla Zielinskiego bo nie sadze ze wygraja w Zabrzu.
godz. 11 cafe futbol |
Przebudzili sie.... Zobaczymy na jak dlugo :) Wszystko wraca do starej normy... Oby Leszek tez dzisiaj cos umoczyl ;)
|
Panowie a jak się skończyło z tymi manifestacjami w Warszawie? Ile osób z Polonii, ile z Legii? Spotkały się oby dwie grupy czy wszystko na spokoju? Dobra znalazłem już wszystko http://www.legia.net/wiadomosci,3903...djecia%29.html
|
Cytat:
http://legionisci.com/news/39891_700..._Bankowym.html |
W zeszłym tygodniu wszyscy zachwalali Jagiellonię, że gra futbol z kosmosu bo powiozła Bytom 3:0. Tymczasem pojechali na Widzew - trudny teren - i zabawa się skończyła. Białostoczanie mają wielki problem w meczach wyjazdowych i moim zdaniem to ich w efekcie wyłączy z walki o mistrzostwo.
Zobaczymy jak dzisiaj wypadnie Lech w Zabrzu. Wydaje mi się, że nasza porażka z Górnikiem była wynikiem głównie ciężkich treningów i tego, że zawodnikom brakowało świeżości po zgrupowaniu w Zakopanem. Dzisiaj Lech wyjdzie na murawę mając w nogach czwartkowy mecz z Manchesterem City, może być ciekawie. Jako ciekawostka wyniki meczów ligowych Lecha rozegranych zaraz po spotkaniach w europejskich pucharach: Lech Poznań - Cracovia 5:0 22-08-2010 Jagiellonia Białystok - Lech Poznań 2:0 29-08-2010 PGE GKS Bełchatów - Lech Poznań 1:0 03-10-2010 2 wyjazdy i 0 punktów. Na mecz z Cracovią trzeba brać poprawkę, bo nie wygrać z nimi w tym sezonie to prawdziwa sztuka. Coś mi się wydaje, że kolejna przegrana to byłoby już za wiele jak dla Rutkowskiego i Zieliński mógłby polecieć, więc Poznaniacy wyjdą na boisko zmotywowani. Remis jest jednak w zasięgu Zabrzan i taki wynik również dla nas byłby dobry, bo mielibyśmy punkt straty do Górnika i 6 przewagi nad Lechem. |
To było do przewidzenia. Strzelić i czekać jak Jagiellonia sobie poradzi z obronym ustawiieniem przeciwnika. Najlepsze na to jest zagranie atakiem pozycyjnym, ale jest jedno ale, Jagiellonia czegoś takiego nie potrafi.Klepia,że aż oczy bola. To co pisałem w piątek. Ustawić sie dobrze, strzlić bramkę i Białystok nie istnieje z tym swim dzida i do przodu. Żadnej myśli przewodniej w grze Jagiellonie nie ma,wbrew temu co chcą niektórzy zauważyć
|
Cytat:
http://ksppolonia.pl/web/galerie/201...g/D23G8607.jpg |
Wg Cafe Futbol, do Legii w zimie wraca Janczyk.
--------------------------- Kolezanko z Polonii, moze bys pokazała zdjecia spod Bankowego a nie z poczatku tego "przemarszu"? Bo jest roznica pomiedzy jednymi fotami a drugimi ;] -------------------------- Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Kto pierwszy sie nauczy grac pozycyjnie ten bedzie dominował w lidze bo wtedy z cofnietymi zespolami bedzie mogl robic co chce, a jak sie przeciwnicy otworzą to tym bardziej dostaną gole, bo z kontry to kazdy grac potrafi. |
Dzisiaj w CF opowiadali ze Janczyk od nastepnej rundy w Legii... Nie powiem fajny ruch bo Murzyn sie przyda :D
Co do tekstu Tofika o grze pozycyjnej 100% racji. Tylko kto i kiedy sie tego u nas nauczy :D ? |
:-DWidać, że wczoraj powstał drugi "antyinny" klub piłkarski w Polsce, który w nazwie ma tym razem hasło AntyPolonia, co jest równoznaczne z nazwą Legia, identycznie jak u Pasów jest ruch kibicowski AntyWisła, co jest jednoznaczne z nazwą Cracovia. Bo tak naprawdę, swoją współpracą z Walterowską medialnością, kibice Legii wraz z klubem Legia, wczoraj bardziej pomogli, nagłaśniając sprawę stadionu Polonii, niż jej zaszkodzili. Ruch AntyPolonii na Legii jest chyba ich największą kompromitacją w historii i to bez znaczenia na Disco-Polowy charakter Polonii :rotfl:
Ps. bez napinki, ale takl to odebrałem wczoraj |
Cytat:
Kwestia jest taka, ze trener musialby byc gwiazda ligi. Tak, żeby po slabym wyniku każdy pisał, "nie mamy kim grać" a nie "trener jest do dupy co on robi" Zaufanie to rzecz kluczowa, żeby w Polsce sie pojawiła taka drużyna. Cytat:
|
Cytat:
Bardziej jednak chodzi o to ze stadion ok, ale po cholere tak duzy? Ja rozumiem ze u Nas tez nie bedzie zawsze kompletow, ale na Boga, Znicz Pruszkow ma wiecej kibicow niz Polonia Warszawa. Nasi kibice byli tam w pewnym waznym celu... Kto nie zalapal ten mial pecha :) Powiedzmy sobie otwarcie : 10-15k w zupelnosci im wystarczy. W Warszawie jest tyle wydaktow naprawde adekwatnych do potrzeb miasta. To tak jakby wybudowac 50k stadion Poloni Bytom. Graja w ekstraklasie? Graja. Maja ponad 180k ludnosci? Maja. Wiec w czym problem? Po cholere modernizowac ? Po cholere dopasowac wielkosc do mozliwosci zapelnienia? Lepiej trzasnac z kasy miasta kolosa bo to jest przeciez wielki medialny klub ktorego kibice bez problemu zapelnia 92928292829 miejsc. To sie nazywa wywalanie kasy w bloto i zaklinanie rzeczywistości. Musza miec jakis stadion bo to co teraz maja to wstyd na caly kraj a moze i swiat. 10-15k i komu to bedzie przeszkadzac? Bylo ich 1600? Z rodzicami chyba przyszli plus pasiaste laski ale po meczu to mogli sie "szarpnac" na pomoc ;) |
Jakaś patologia u nich z tym stadionem.
Też nie rozumiem po co im tak duży stadion, jak oni nawet tego na 7 tys. nie potrafią zapełnić. |
Tylko mnie się wydaje, że od momentu ujawnienia afery korupcyjnej, Cracovia ukochany klub Cyrankiewicza ma ciągłe problemy z utrzymaniem się lidze?
|
Tez mam przeczucie, ze Lech przegra w Zabrzu.
A z tym Janczykiem, to ciekawa informacja...Legia bedzie miala mlody, zdolny, polski atak: Kucharczyk, Kosecki(podobno gwiazda w I-szej lidze) i Janczyk. |
Jak Polonia będzie grać przez kilka sezonów o puchary, do tego będzie komfortowy obiekt a nie taki chlew jak jest teraz to frekwencja może im się podnieść tak do średniej 7-8 tysięcy. Zagłębie Lubin do czasu nowego stadionu miało dużo gorszą frekwencję niż teraz. Na taki chlewik jak K6 czy stara Łazienkowska wielu się po prostu nie chce chodzić (pikiniki).
A ja zawsze powtarzam - wrogom (Legia, Lech) życzę jak najgorzej, więc niech się ta Polonia im rozrasta w Warszawie:) (bez względu że lubię sobie pogadać z kibicami Legii i prywatnie do nich nic nie mam - no ale wiadomo) I gdyby się tego legioniści nie bali, nie bawiliby się w kontrmanifestacje. Chodzi oczywiście o kibiców pikników, bo w innym względzie długo nie będzie zmiany. |
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to ze Kosa nie bedzie juz gral w Legii. Tam ma pewne miejsce w skladzie, w Legii nigdy nie wiemy jak bedzie po okienku. Teraz by sie przydal ale jesli kogos kupia i ten ktos bedzie lepszy od Mezengi ( a pewnie bedzie bo od niego trudno nie byc lepszym ) to mlody Kosecki usiadzie na lawie. Niech sie chlopak rozwija i gra tam gdzie go chca i gdzie bedzie mial wieksze mozliwosci ciaglej gry. Nie wiem jak z kontraktem bo chyba moga go przedluzyc o 2 lata, ale to nic pewnego.
Ogryzek - Watpie by ktos sie bal kanalowcow :) To nie tak jak w Krakowie z Cracovia... inny wymiar kapelusza. Chodzi tylko i wylacznie o dopasowanie obiektu to realnych mozliwosci zapelnienia miejsc. Nie oszukujmy sie, pewnych granic sie nie przeskoczy, a jesli juz to na to potrzeba wiecej niz 5 lat. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl