Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Bartosz 28.02.2010 11:18

Czy któryś z obecnych na forum legionistów jest w stanie zweryfikować informację podaną w FN, jakoby Legia Warszawa dysponowała budżetem w wysokości 55 mln zł?

Szymonito 28.02.2010 12:07

27.02.2010 GKS-Wisła 1-0
Kod:

http://hotfile.com/dl/30532959/854630c/SV_2010.02.27_GKS-Wisla_1-0_Nowak.zip.html
gol Nowaka, 15mb

emj10 28.02.2010 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 861379)
Czy któryś z obecnych na forum legionistów jest w stanie zweryfikować informację podaną w FN, jakoby Legia Warszawa dysponowała budżetem w wysokości 55 mln zł?

Nie mogę znaleźć bilansu z poprzedniego roku, ale z tego co pamiętam planowane wydatki były na poziomie 55 mln zł, a ostatecznie wydano 48 mln zł. Pensje na poziomie 26, czy 27 mln zł.

Na papierze wszystko ładnie wygląda, ale tych pieniędzy fizycznie w klubie nie widać na podniesienie poziomu sportowego. Gros z nich idzie na kontrakty, utrzymanie obiektów sportowych i klubowych, na grupy młodzieżowe (2 mln zł) i na najdroższą w kraju dzierżawę terenów sportowych (3,7 mln zł rocznie dzięki PiS-owi!) i na "marketing" w wydaniu ITI.

Co daje te 40+ mln zł, choć o transferach ani widu ani słychu.

flamengista 28.02.2010 12:46

Legia należy przecież do grupy ITI. Oznacza to tyle, że jest włączona w łańcuszek zawyżonych kosztów, wzajemnie świadczonych usług i kredytów. Więc tak naprawdę nigdy nie będzie wiadomo, ile tak naprawdę wydają na realne funkcjonowanie klubu.

wiślaQ 28.02.2010 13:48

Cytat:

Ekstraklasa: piłkarze chcą powiększenia ligi
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

felipe 28.02.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 861064)
Zauwazyliscie, ze na meczu Polonia B - Śląsk Wrocław na bannerach reklamowych przez wiekszosc meczu oglaszal sie "Bet at home"? Czyż to nie jest zakazane? :)

Na meczu Polonia - Lech napis Bet at Home również obecny na "ruchomych" bandach reklamowych. Jakiś kruczek prawny czy też polecą kary?

WILU TS 28.02.2010 17:30

8mln euro strzela już 10 bramkę,co Polonia jest słaba to jest niesamowite.

AS82 28.02.2010 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 861601)
8mln euro strzela już 10 bramkę,co Polonia jest słaba to jest niesamowite.

Bakero to jakis kolejny mag trenerski

Wojtas 28.02.2010 17:39

Polonia jakas niemrawa na trybunach Listek,Citko Smuda ,cała śmietanka :)

Gwiaździsty 28.02.2010 17:41

W tym momencie idąca na majstra Amika ma do nas już tylko 5 pkt. Skorża pobudka !

Ogryzek 28.02.2010 17:51

Nie ma mieć co złudzeń że Lech straci punkty. Niestety jeden błąd Przyrowskiego może ustawić cały mecz.

koyoot 28.02.2010 18:07

W obu druzynach (Polonia - Lech) wszystkie sytuacje podbramkowe sa efektem strzalow z dystansu albo bledow obrony.

Dzimi 28.02.2010 18:13

Jak dla mnie Pan sędzia podczas wczorajszego meczu GKS - Wisła był o wiele za łagodny. Na przykład Ujek za faul na Boguskim w 67-68 minucie powinien dostać co najmniej żółtą, jeśli nie odrazu czerwona kartkę. Generalnie ten mecz (a także inne w Ekstraklasie) powinien się zakończyć nawet nie w 9, tylko w szóstkę czy siódemkę i to dla obu zespołów. Dlaczego? Po to żeby gra w ekstraklasie zmieniła się na lepsze.

Niestety w naszej lidze sędziowie gwiżdżą za rzadko, pozwalając na bardzo brutalną grę. Piłkarze gdy nie uda im się zatrzymać kogoś, odebrać piłki to mają już wyuczone by sfaulować, bo w większości wypadków nic im za to nie grozi. Faulują każdego za każdym razem, kto tylko ich kiwnie lub nie da sobie odebrać piłki.
Efekt jest tragiczny - nie ma gry, za to jest mnóstwo przepychanek, fauli, spięć w każdym meczu. Co to za mecze, w których w ciągu 90 minut dochodzi do 50-60 fauli?? Efekt - 30 minut gry piłką, 60 minut interwencji sędziów i oglądania leżących zwijających się po faulu piłkarzy. Dramat.

Po co drugim faulu wokół sędziego zbiera się grupka po 5-6 piłkarzy z obu zespołów i przepychanka. A dać im wszystkim po czerwonej kartce, raz drugi trzeci to się nauczą i zrobi się kulturka na boisku. Jak będą kończyć mecz w pięciu to do nich wreszcie dotrze, że na boisku są po to by grać piłką a nie 3 razy na minutę faulować się, przepychać i kłócić.

Apel do sędziów: Drodzy sędziowie! Nauczcie piłkarzy kultury, pokażcie im po co są na boisku. Nie pozwalajcie na 50 fauli w meczu, na wieczne kłótnie i przepychanki. Zacznijcie sięgać częściej po czerwone kartki. To od Was właśnie zależy, czy piłkarze będą grać, czy tylko faulować i przepychać się. Niech wszystkie mecze w ekstraklasie zaczną kończyć się z 4-5 piłkarzami wyrzuconymi z boiska, raz drugi trzeci i wreszcie skończy się ta brutalna kopanina.

tofik 28.02.2010 18:29

Jak gra Krawiec ? Gwiazdor, czy kolejny, co się w naszej kopaninie zagubi ?
Dopiero co włączyłem...

koyoot 28.02.2010 18:32

Tak kurde ogladam ten mecz Lecha i Polonii, i niczym specjalnym sie nie wyrozniaja pilkarze ani jednej ani drugiej druzyny. Mam dziwne wrazenie ze braki w wyszkoleniu technicznym nadrabiaja drwalizmem pilkarskim i koszeniem wszystkich z trawa. Sedziowie w Polsce sa poblazliwi co czesto widac podczas meczow(miedzy innymi we wczorajszym naszym i Belchatowa). Pilkarze sie do tego przyzwyczajaja ale schody zaczynaja sie w europucharach gdzie na braki umiejetnosci nie ma miejsca a kazde mocniejsze skoszenie kogos z trawa konczy sie wylotem z boiska. Ba jest przykladem tego gdzie obecnie jestesmy - poziom Polskiej ligi to gdzies polowa francuskiej drugiej jesli idzie o wyszkolenie techniczne. Ehhh polska liga jest w wielkiej czarnej dupie, ale sa drobne prognostyki na to ze zaczyna byc lepiej i moze dobijemy do poziomu ligi Portugalskiej chociaz.

Tofik: niewiele straciles Krivets prawie wogole niewidoczny....

Edit: Wykrakalem Krivets zaczal akcje Lecha po ktorej Lech zdobyl bardzo ladna bramke.

WILU TS 28.02.2010 18:35

Taaa niczym,przynajmniej potrafią przyjąć piłkę i oddać parę strzałów,jak oni mają braki to my w ogolę nie istniejemy i tak też niestety jest.

masterlag 28.02.2010 18:35

Nie oglądam za specjalnie tego meczu, ale akcja na 2-0 bardzo ładna, jak po sznureczku.
Noi czy ta Legia w piątek czy ten Lech dziś nic nei grają, to jakoś po trzy pkty mają (bo przeciez Lech tego nie przegra już). Tegi się Wiślacy musza nauczyć- ch*ja grać, a wygrywać... ;)

W tych, których wygraliśmy byliśmy lepsi od naszych przeciwników. ;]

Fuks 28.02.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 861644)
Tegi się Wiślacy musza nauczyć- ch*ja grać, a wygrywać... ;)

popraw mnie jak sie myle, ale wydawalo mi sie ze wiekszosc naszych jesiennych wygranych tak wygladala

tofik 28.02.2010 18:39

To akurat potrafią znakomicie. :))))

Griszka30KR 28.02.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 861636)
Jak gra Krawiec ? Gwiazdor, czy kolejny, co się w naszej kopaninie zagubi ?
Dopiero co włączyłem...

Napewno nie gwiazdor,niczym,może poza fryzurą się nie wyróżnia

WILU TS 28.02.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 861649)
To akurat potrafią znakomicie. :))))

No tak chuja grać to mają akurat opanowane do perfekcji,szkoda że nie wygrywanie lub też jakikolwiek styl...eh jak się patrzy choćby na Polonie to widać że jakiś tam styl swój mają,przemyślane akcje...

vabanq 28.02.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 861644)
Nie oglądam za specjalnie tego meczu, ale akcja na 2-0 bardzo ładna, jak po sznureczku.
Noi czy ta Legia w piątek czy ten Lech dziś nic nei grają, to jakoś po trzy pkty mają (bo przeciez Lech tego nie przegra już). Tegi się Wiślacy musza nauczyć- ch*ja grać, a wygrywać... ;)

W tych, których wygraliśmy byliśmy lepsi od naszych przeciwników. ;]

:shock: O czym ty czlowieku piszesz, popatrz na wiekszosc meczy rundy jesiennej..To chyba oni nauczyli sie od nas grac na stojaco i wygrywac a nas szczescie opuscilo..

AS82 28.02.2010 18:42

Cała czolowka zdobyła 3 punky procz Wisły :-/

Wojtas 28.02.2010 18:49

Legia i Amika juz w tamtej rundzie pogubli glupio punkty.....nie wiem na co wyscie tu liczyli.

trzeba bylo wczoraj wziasc sie do roboty w Belchatowie a nie po cichu liczyc na porazki Legii czy Amiki(ci juz 3 do zera wygrywaja)

vabanq 28.02.2010 18:51

Dokladnie Wisla limit szczescia juz wykorzystala, teraz jesli sie naprawde nie wezmie do gry to bedzie wielki ****.. Najgorsze jest to, ze w porownianiu do rundy jesiennej nie ma ZADNEGO postepu.. To martwi, bo na szczescie nie ma co liczyc, i tak juz dzieki fartowi mamy dobrych kilka punktow wiecej..

zidanemarcin 28.02.2010 18:55

A jak wygląda nawierzchnia przed meczem reprezentacji ?

kadziolek1906 28.02.2010 19:04

Troszkę źle...

krasny 28.02.2010 19:11

Moze i Krivets nie zagrał wielkiego meczu, ale trio Stilic - Krivets - Lewandowski pokazało kilka ładnych wymian na tym kartoflisku.
Więc w Poznaniu, na równej murawie mogą naprawdę sporo zdziałać.

Cóż, my punkty straciliśmy, ale dzięki temu liga będzie ciekawsza.

Walka w dole tabeli tez sie niezle zapowiada, licze na spadek Odry i jeszcze jakieś drużyny "bez stadionu".

Slayer666 28.02.2010 20:03

Ktoś wie, czemu kibiców Lecha tak marnie na Konwiktorskiej? Przynajmniej z ujęć kamery wyglądało, że ich niewiele. Polonia coś świrowała i nie chciała sprzedawać więcej biletów, czy to po prostu efekt tej ustawy, że kibiców gości nie więcej niż 5% pojemności całego stadionu?

South 28.02.2010 20:03

dostali coś koło 300

Marszałek 28.02.2010 20:18

Ciekawe jak będzie reakcja Wojciechowskiego na porażkę. Meczu nie oglądałem,bo mam dość LP,ale powiedzcie mi jak zaprezentował się ten Hiszpan w Polonii. Wiecie ten co zna Messiego:)i wcale gorszy nie jest,tylko te kontuzje i konkurencja. Grało to to?

flamengista 28.02.2010 20:30

Cóż, moim zdaniem za chwilę pęknie nadmuchiwany przez media i Wojciechowskiego balon pt. "hiszpańska myśl szkoleniowa w Groclinie".

Nie bez powodu eksperci hiszpańscy naśmiewali się z umiejętności trenerskich Bakero i wieszczyli Polonii kłopoty. Owszem, porażkę z Amiką można było przewidzieć. Ja się jednak spodziewam kolejnych wtop w nadchodzących spotkaniach.

Szczególnie, że Groclin Warszawa nakupił w zimie pomocników i obrońców, a akurat bronić to oni nie mają czego. Oni mają atakować. A w ataku jeden Ivanowski ich nie uratuje. Niedzielan wiedział, co robi. Groclin jest pod olbrzymią presją i wcale bym się nie zdziwił, gdyby skończył jak Górnik Zabrze.

tofik 28.02.2010 20:49

Ja tam bym nie chciał, żeby to upadło. Wojciechowski przynajmniej chce dobrze. Tzn szuka za granicą trenera, wspominał o generalnym menedżerze Polonii z Anglii bądź Hiszpanii, który zna się na rzeczy. Dobrze kombinuje. Rzucić to teraz w cholerę byłoby najgorszym wyjściem.

GemHZR 28.02.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 861669)
A jak wygląda nawierzchnia przed meczem reprezentacji ?

Fatalnie, komentator powiedział, że wrony tylko siedzą na dachu i czekają żeby trawkę wydziobać do końca. Może niech PZPN zasponsoruje jakiegoś stracha na wróble.

Aaarrgh 28.02.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 861731)
Ciekawe jak będzie reakcja Wojciechowskiego na porażkę. Meczu nie oglądałem,bo mam dość LP,ale powiedzcie mi jak zaprezentował się ten Hiszpan w Polonii. Wiecie ten co zna Messiego:)i wcale gorszy nie jest,tylko te kontuzje i konkurencja. Grało to to?

Okazuje się, że to najprawdziwszy defensywny pomocnik - jakoś nie zauważyłem mierzonych zagrań do przodu. Środek pola był bardzo zagęszczony i obie strony tłukły się między sobą od jednego do drugiego pola karnego. Na trybunach słyszałem głosy powątpiewania, czy to aby na pewno mecz ekstraklasy... Generalnie: my nie pokazaliśmy nic, Lech pokazał że potrafi grać z kontry, Lewandowski pokazał co to znaczy napastnik z prawdziwego zdarzenia...

Aaarrgh 28.02.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 861811)
Fatalnie, komentator powiedział, że wrony tylko siedzą na dachu i czekają żeby trawkę wydziobać do końca. Może niech PZPN zasponsoruje jakiegoś stracha na wróble.

Zła murawa to jednak nie wina ptactwa. Ludzie z WOSiR-u włączyli ogrzewanie płyty, nie zdejmując z niej uprzednio warstwy śniegu. Trawa się zagotowała, zanim śnieg stopił się do końca. Ptaki nabroiły mniej niż nieumiejętne rozmrażanie.

GemHZR 28.02.2010 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aaarrgh (Post 861819)
Zła murawa to jednak nie wina ptactwa. Ludzie z WOSiR-u włączyli ogrzewanie płyty, nie zdejmując z niej uprzednio warstwy śniegu. Trawa się zagotowała, zanim śnieg stopił się do końca. Ptaki nabroiły mniej niż nieumiejętne rozmrażanie.

Możliwe, bo jak oglądałem dziś Ligę+ Extra to na innych boiskach to samo musieli zrobić, sam piach i gdzieniegdzie kępki trawy 8|

skttrbrain 28.02.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 861627)
W obu druzynach (Polonia - Lech) wszystkie sytuacje podbramkowe sa efektem strzalow z dystansu albo bledow obrony.

lol, cytat miesiąca.
szczególnie, jeśli się spojrzy na to, jak ładnie Lech rozegrał akcje na 2:0 i 3:0.

w pierwszej połowie Lech grał fatalnie, w drugiej było parę błysków. Stilic niby dwie asysty, ale przed nimi nie był w stanie celnie zagrać piłki. Kriwec jest dobry, widać że umie panować nad piłką, jest w stanie ją przyjąć i spokojnie coś rozegrać w odróżnieniu od wielu innych piłkarzy będących z nim na boisku. Dobre wrażnie sprawiał też imo ten chilijczyk z Polonii, mogą być z niego ludzie. Hiszpan na polskie warunki też będzie dawał radę.

RAFi89 28.02.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 861834)
lol, cytat miesiąca.
szczególnie, jeśli się spojrzy na to, jak ładnie Lech rozegrał akcje na 2:0 i 3:0.

Najpierw sprawdź w którym momencie koyoot napisał tego posta a kiedy padły dla was bramki na 2:0 i 3:0. Fakt akcja na 2:0 ładna. Mimo wszystko na usprawiedliwienie tego meczu to murawa w fatalnym stanie. Zawodnik wypuszcza piłkę a ta podskakuje jak na oranym. I na tym stadionie ma nasza reprezentacja mecz rozgrywać.

Krissu 01.03.2010 13:11

Fragment z wywiadu z Kowalczykiem.

Cytat:

Mecz Wisła - Legia, odebrany tytuł mistrza Polski...

- Przed laty też była korupcja. I w moim pokoleniu, i u starszych kolegów, którzy teraz są działaczami. Wtedy jednak piłkarze nie odgrywali tak istotnej roli w procederze - niektóre polecenia szły z góry, załatwiano te sprawy w gabinetach prezesów. Mecz Wisła - Legia? A dlaczego nigdy nie mówi się o meczu ŁKS - Olimpia? Przed ostatnią kolejką to my byliśmy liderem, mieliśmy przewagę dwóch goli. Strzelać na potęgę musiał ŁKS. Ukarano oba kluby.

Jak się gra w sprzedanych lub kupionych meczach?

- Przecież to nie ja załatwiałem mecz np. z Górnikiem z piłkarzami, z którymi grałem w kadrze olimpijskiej. Starsi się tym zajmowali, nie wiem, które mecze były kupione, które sprzedane. Co może zrobić młody piłkarz? Tak było w każdej ligowej kolejce, śmiem twierdzić, że wciąż tak jest. Przecież nie chodzi tylko o kasę, za którą można teraz trafić do Wrocławia. Niektóre drużyny mogą oddawać punkty, które dostały w poprzednich sezonach. My wam teraz, wy nam za rok. Podsumowując, nie ma tylu pieniędzy, żeby nie chciało się jeszcze więcej.
Oczywiście słowa Kowala można interpretować różnie. Według mnie daje do zrozumienia, że mecz z Wisłą rzeczywiście był ustawiony.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl