![]() |
Cytat:
Gdybys więc mógł rzucać typami na ligę angielską/włoską/niemiecką to wszyscy zostaniemy milionerami. Kiedyś Wisła rządziła w lidze i wygrywała 99% spotkań - był to dowód na żenujący poziom naszych ligowców. Teraz gdy liga się wyrównuje i częsciej zdarzają się niespodzianki, nikt nie dominuje - też narzekacie na poziom... |
Cytat:
Kazdy powod dobry zeby ponazekac:-/ |
Cytat:
|
Bardzo ciekawe jak sie dzisiaj Śląsk zaprezentuje bo ostatni mecz mieli naprawdę dobry.
|
Cytat:
http://sport.onet.pl/0,1248675,19341...wiadomosc.html |
Cytat:
|
jakaś transmisja meczu Lechii będzie ?? jak coś to zapodajcie linkiem i hasłem bo czasem jest wymagane :)
|
Właśnie, zarzućcie linkiem (najlepiej justin) na Lechię z tym czymś.
|
Prawda jest taka, że klasowa drużyna grając z takimi leszczami jak w naszej lidze ,powinna 90% potyczek wygrywać. Dopiero wtedy można myśleć o grze w europejskich pucharach. To że w lidze mamy tyle niespodzianek świadczy o tym, że nie ma w niej drużyny gotowej na podbicie Europy. Ostatnimi drużynami, ktore grały na takim poziomie były: Legia Janasa, Widzew Smudy, Wisełka Kasperczaka i Skorży w poprzednim sezonie w rundzie jesiennej.
|
Cytat:
|
lol. hmmm no to denna jest też liga holenderska ,tam też każdy potrafi ograć każdego :D popatrz Espanol wykazał troche zaangażowania i szczęścia i pokonał Barce.I chyba przez to nie będziemy nazywać piłkarzy Barcelony dennymi :) KAżdemu zespołowi potrzebne jest zaangażowanie i szczęście.Nikt nie dostaje 3 punktów za nazwiska piłkarzy i pozycję w tabel.
|
a na stadionie Cracovii tradycyjna bluzgoniada...
|
Cytat:
Cytat:
ewentualnie ->http://www.hqtv.com.pl/dostep/hqtvhd/ off.ale mają doping na tej Kałuży,haha co tam ksiądz prowadzi doping ? na moje ucho to tam śpiewa 50 osób maks. |
Cytat:
|
Ich doping brzmi jak wesele w wiejskiej tańcbudzie.
|
Cytat:
|
Cytat:
- poziom cały czas się podnosi. Teraz drużyny walczące o utrzymanie, to nie jak kiedyś bankruci bez prądu i wody, grający juniorami, a ekipy z jakimiś tam budżetami, które stać na zatrudnienie Frankowskich, Gorawskich, czy Ślusarskich. - wielokrotnie mecze są bardziej emocjonujące, od spotkań nudnawej ligi włoskiej, portugalskiej, czy hiszpańskiej... - to że liga jest wyrównana, to dobrze. Zobacz sobie na wyniki ligi francuskiej, niemieckiej czy holenderskiej. Cytat:
Cytat:
Wczoraj dupy dała Legia, zobaczmy statystyki wicelidera Polskiej ekstraklasy: Legia 20 meczy, 12 zw, 4 remisy, 4 porażki = 40 % meczy Legia nie wygrała. Francja, drugie w tabeli PSG: PSG 27 mecz, 16 zw, 4 remisy, 7 porażek = 40% meczy PSG nie wygrało (heh, autentycznie na farta je wybrałem). Stracili punkty z takimi leszczami jak: Valenncienes (15 miejsce w tabeli), Nancy (14), Saint Entiene (17). Tak jak mówie, w większości lig takie rzeczy się zdarzają, w przeciwnym wypadku byłbym milionerem. |
Wg mnie to jest jednak obniżenie poziomu drużyn z czołówki, niż wzmacnianie się tych słabszych. Mamy coraz mniej dobrych piłkarzy ;/
|
Cytat:
Chyba 25,92% spotkań przegrało a nie 40%, czyli jednak nieco ponad co czwarte spotkanie w plecy. |
Kolejka niespodzianek. Na razie chyba tylko Cracovia nie zawiodła... Oby i jutro była niespodzianka... rzecz jasna w Zabrzu.. :-)
|
Z naszego punktu widzenia jest to jakaś przewrotna kolejka. Z jednej strony niby "wszystko" układa się pod nas - piątkowe porażki Polonii i Legii. Potem przychodzi "przeklęta sobota" - Lechia dostaje "pasy" od Pasiaków, Śląsk ledwo ratuje remis, a mógł przegrać (karny), my tracimy Brożka i dwa punkty. Teraz dla równowagi brakuje patowej niedzieli, czyli 0:0 w Zabrzu. Jednak co z tego? Dziś nie wygraliśmy z GKS-em, którego pokonał Piast, wcześniej zremisowaliśmy z Polonia B., dziś wychłostaną przez Ruch (0:3). Będziemy z duszą na ramieniu czekać zdrowotnego wyroku dla Brożka. Oby Paweł mógł jeszcze zagrać wiosna dla Wisełki, bo inaczej...
|
no to nie wesoło.. tym bardziej dla kadry, moze byc naprawde ciezko..
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,19342...wiadomosc.html
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ten ich bęben to już żenada.podkreśla wiejskie klimaty. |
Generalnie to Motyka się gubi. Cały czas w sparingach zgrywał stoperów Killar - Szufryn, chwalił ich grę a w tej rundzie ani razu nie zagrali razem (Szufryn w ogóle) . Jak 4 metrowy Dziółka i 100 kilogramowy Broniewicz mają powstrzymać jakikolwiek atak? To samo Brzęczek. Inny zawodnik w środku pola zagrał dobrze z Wisłą, ale oczywiście Motyka już w meczu ze Śląskiem i Ruchem do środka wstawia trupa Brzęczka.
Brzęczek niech spierdala teraz, a Motyka niech spierdala po tym, jeśli Polonia za tydzień nie zdobędzie punktów w Gdańsku. |
Cytat:
|
Dokładnie, Przybylski to był skarb, najlepszy piłkarz a nasz zasrany prezes go oczywiście musiał sprzedać.
Macie tam jakiegoś Przybylskiego BIS w Rakowie ? :P |
Cytat:
Moze ich gniazdowym jest Marcin Miller z Boys :lol: :lol: :lol: Szkoda Lechii,odkuja sie w nast kolejce :) |
Cytat:
|
myśle że jak Lech dziś wygra w Zabrzu to bedzie milowy krok do mistrzostwa.7 pkt przewagi nie sądze żeby Smuda roztrwonił, jest na to zbyt doświadczonym trenerem no i ma tego niesamowitego Stilicia
|
Jeszcze nie wygrali ale i bez tego są blisko.
Prawie nie zdarzają się im głupie wpadki lub też nie korzystanie z wpadek konkurentów. Grają najrówniej, choć i naszym progres formy idzie. Jeśli za coraz ładniejszą grą przyjdzie (tylko jak) skuteczność to nie odważyłbym się cokolwiek prorokować. Trza wierzyć :) |
Lech jak wygra, bedzie miał 5 punktów przewagi nad Legią, wieć mistrzostwa chyba pewni być nie mogą.
szczeólnie w kontekscie wyjazdów do Warszawy i Wrocławia. My szanse mamy marnebez Brożka, Mozna liczyc na obudzenie sie Boguskiego i ekspolozje Cwielonga czy Małeckiego |
Na eksplozje Cwielonaga czy Maleckiego, mozna liczyc tylko w przypadku oblozenia ich ladunkami wybuchowymi.
Cwielong moze i cos tam uklul w sparingach (jak przed rokiem), ale widac ze strzelanie goli w lidze go przerasta. Ogolnie wlasnie teraz wyjdzie najprawdziwsza prawda, ktora przez przeszlo poltora roku tuszowal Brozek, a wczesniej przez rok pomagal mu w tym Zieniu. Bedzie to prawda o braku napastnikow w zespole, lub innymi innymi slowy prawda o klasie "napastnikow" sprowadzonych do klubu przez Bednarza. O ile oczywiscie taki Andrzej N. w ogole sie na to pisze, bo nie wiadomo czy za chwile znowu nie zacznie mu cos dolegac. Tym razem np. korzonki. |
Cytat:
|
Dla mnie Odra Wodzislaw, Piast i Polonia Bytom to murowana trojka spadkowiczow . Odstaja sportowo i organizacyjnie od reszty stawki. I dobrze bo co kolejke czuc powiew węgla to za duzo na mój nos. W przypadku tej ostatniej druzyny to sie nalezy "za działaczy" . Za zgnojenie kapitana zespolu, ktory sie upomnial o pieniadze(ZALEGŁE!) dla druzyny. C.uj wam w d..py!
|
a jak dla mnie mistrzem Polski w tym sezonie będzie Lech. Szczerze mówiąc, to mu się to należy. Gra po prostu najlepiej na przestrzeni całego sezonu. Oczywiście chcę i nadal wierzę w Legię, ale jeśli spojrzeć na to rozumem to nie mamy szans. Legia, Wisła czy Polonia W. grają zbyt chimerycznie, monotonnie i bez pomysłu. Można Lecha nie lubić, można go nazywać Amicą, ale obiektywnie trzeba przyznać, że w tej chwili jest najlepszy w Polsce. W tej chwili, bo po sezonie gdy odejdzie kilku zawodników, może się to szybko zmienić.
|
Teraz to już nie wiem co lepsze. Jak Lech wygra to stracimy już szansę na mistrzostwo a jak straci punkty to mnie chyba szlag trafi że nie wygraliśmy. Dla Wisły lepsza druga wersja więc jestem za drugą ;)
|
Cytat:
Tu nie chodzi o słabe ostatnie wyniki tylko o mieszanie w składzie i kompletny brak pomysłu na grę. Sami sobie podcięliśmy skrzydła ściągając z Zabrza niechcianego tam Brzęczka. dynek - najpierw poczytaj komentarze Waszych kibiców po słabszych meczach Wisły, a później się czepiaj nas. Bo u Was jest nie lepiej. |
Cytat:
oby tylko kontuzja Pawła nie okazała sie absencją na 6 albo więcej miechów |
Dzięki naszemu remisowi Amica będzie grała na większym luzie, przez co będzie im łatwiej w Zabrzu.
Co do mistrzostwa... Nie sądziłem, że to kiedykolwiek powiem, ale wolałbym aby Legia była na pierwszym miejscu niż te discopolowce z Poznania. Oj strasznie się Amice poprzestawia w głowie i jej wiernym fanom... Patrząc obiektywnei Legia gra jeszcze większą padake od nas, więc raczej będziemy z warszawiakami walczyć o drugą lokatę. Obym się mylił. Dawaj Henio! Obij lidera aby Amica" TEJ" Poznań złapała troche ogłady. |
tak samo jak my gralismy na luzie, wiedzac ze Legia przegrala z Jagą?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl