Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

1q2 23.02.2010 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 858334)
Oglądam filmiki z Pa. Brożkiem i wierzę, ze nie zapomniał tego, co na nich pokazuje. Może ta runda bedzie lepsza. Oby.

Ja to bym liczył na wypowiedź w stylu - w końcu nic mnie nie boli, trenuje i gram na 100% itp a tu cisza, przed wyjazdem do Hiszpanii miał podjąć walkę z bólem i nie jest wiadome jaki wynik tej walki jest na dziś.

'Uraz Pachwiny' Ba też jak widać owiany jest tajemnicą - nie oczekuje wszystkich detali łącznie z łacińską nazwą kontuzji ale fajnie by coś więcej napisali.

Danton 23.02.2010 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 858318)
http://www.weszlo.com/news/4427

oglądam skrót meczu z 99roku (powyższy link) i takiego Sarnata czy Kulawika oddałbym za połowe obecnej drużyny tj: Pawełka Juszczyka Pa Brożka Irsaka Łobodzińskiego i paru innych :]

z legią sobie obejrzyj mecz sprzed ponad 10 lat 4-1 czy widzewem 6-0 bodajrze

to była gra i przyjemnosc dla oka gdzie było widać ze piłkarzą sparawia radość gra, a nie hałturstwo i 5kg brylantyny na włosach

1q2 23.02.2010 16:39

To były trochę inne czasy jednak - Przyszedł Boguś, sypnął grubym pieniądzem, zakupiliśmy całkiem nową 11tkę Co prawda z perspektywy czasu były to w dużej mierze fatalne zakupy, jeśli chodzi o finanse i w zasadzie ten pierwszy nabór odbija nam się finansową czkawką do dziś no ale na ligę to było aż za dobrze.
Konkurencji 0 - w zasadzie tak po jakimś czasie to samo oglądanie meczu było nudne jak cholera, bo zazwyczaj się kończyło 2,3,4 albo i więcej.
Przewaga na pewno była taka że do pewnego momentu wcale nie mieliśmy jakiegoś grubego składu, a w pucharach zawsze co to trzeba było wygrać wygrywaliśmy i to zazwyczaj też bez większych problemów

lucekj 23.02.2010 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Danton (Post 858346)

to była gra i przyjemnosc dla oka gdzie było widać ze piłkarzą sparawia radość gra, a nie hałturstwo i 5kg brylantyny na włosach

widziałem te mecze na żywo na R22, tak więc lepiej aby nasi kopacze oglądali dzień i noc zamiast szlajania się po galeriach i kupowania kolorowych koszulek, obcisłych spodni, białych butów i ogromnych gogli...

mcovalski 23.02.2010 18:15

Cytat:

:shock: :evil:Mistrz ortografii i słowotwórstwa!!

WiślakMyślenice 23.02.2010 18:43

Cytat:

Danton napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif

widziałem te mecze na żywo na R22, tak więc lepiej aby nasi kopacze oglądali dzień i noc zamiast szlajania się po galeriach i kupowania kolorowych koszulek, obcisłych spodni, białych butów i ogromnych gogli...
To 10 lat temu było R22? Czy coś kręcisz?

WhiteStarDvisionTheBest 23.02.2010 19:01

haha zobaczcie co trener powiedział podczas plebiscytu na najlepszego trenera,piłkarza małopolski :D...Zajoł drugie miejsce i powiedział: Dziekuje również piłkarzą..bo to rownież Wasza zasługa to drugie miejsce :d...hahaha :D Troche szpilke im wbił :)

Rob_Zombie 23.02.2010 20:21

Cytat:

...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 858396)
...

Proszę Was, zainstalujcie sobie Firefoxa żeby się 'zajoł' choć częścią tych waszych błędów. Bo aż oczy bolą...

amauri1990 23.02.2010 21:38

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6939806555.jpg

Czy to jest Kamil Rado? Z góry dzięki za odpowiedź.

Biuro Prasowe 23.02.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 858491)

Tak, to on

Patka 23.02.2010 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 858491)

Tak.

1906 znaków.

Wojtas 24.02.2010 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 858341)

'Uraz Pachwiny' Ba też jak widać owiany jest tajemnicą - nie oczekuje wszystkich detali łącznie z łacińską nazwą kontuzji ale fajnie by coś więcej napisali.

bo u nas slowko "uraz" urasta do rangi czegos czegos musimy sie bać ....

1q2 24.02.2010 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 858594)
bo u nas slowko "uraz" urasta do rangi czegos czegos musimy sie bać ....

No bo u nas urazy ewoluują - Boguski miał mieć uraz(kiedy to było) a do dziś nie doszedł jeszcze do końca do siebie - Podobnie z Pawłem.Gargułę to grubo rehabilitowali i nawet mu grać pozwolili = efekty znamy.
Byle się nie okazało że Ba faktycznie zagra, ale to będzie pierwszy i ostatni jego mecz w naszych barwach

tofik 24.02.2010 09:48

Już nie kracz. Gość miał długą przerwę w poważnym futbolu i sie naciągnął na treningu, zdarza się. Może źle rozgrzany był. Kwestia 2-3 dni i ból ustępuje.

madziar 24.02.2010 13:14

kwestia kontuzji mniejszych i wiekszych u nas to jakies kosmiczne kombinacje... Wiec nawet maly urazik moze sie skonczyc pol roczna przerwa czego juz doswiadczylismy w Wisle...

mic 24.02.2010 17:54

Garguła został tatą !

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_zostal_tata/

Mario Nh 26.02.2010 17:28

Cytat:

Jakiś czas temu Hristova chciała kupić Cracovia. „Pamiętam. To było półtora roku temu” – powiedział Georgi. Dlaczego do tego transferu nie doszło? „Nie chciałem tam przejść, bo chciałem grać w dużym klubie, takim jak Wisła”
I jeszcze bramkę w derbach :lol:

sqbi 27.02.2010 11:24

Marcelo opowiada historię życia
Polska? Wisła? Gdzie to jest

Można powiedzieć, że przeszedłem drogę charakterystyczną dla brazylijskiego piłkarza - od nędzy do pieniędzy. Moja rodzina była uboga. W kraju, w którym żyje prawie 200 milionów ludzi, nie wszyscy muszą być bogaci. Dziś zarabiam dobrze, ale nie nazwę siebie milionerem. Nie wiem, czy kiedykolwiek nim zostanę.

Urodziłem się w São Vicente, 100 kilometrów od São Paulo, największego miasta Ameryki Południowej. Stamtąd pochodzi też Robinho. Jest ode mnie trzy lata starszy. Poznaliśmy się w Santosie, kiedy był już wschodzącą gwiazdą brazylijskiej piłki. Ja grałem wtedy w juniorach.

Zastąpił ojca
Obaj mieszkaliśmy w tej samej faweli (charakterystyczne dla brazylijskich miast dzielnice nędzy, w których domy zbudowane są z tanich materiałów, jak deski czy blachy - przyp. red.) w São Vicente. Nie tak rozległej jak w Rio de Janeiro, znacznie mniejszej. Mojej rodziny nie było stać na taki dom, w jakim mieszkała klasa średnia. Nie myślcie jednak, że żyliśmy tam o chlebie i wodzie, w chatce z tektury. Mieliśmy normalne mieszkanie - z sypialnią, salonem, kuchnią i łazienką. Jedynie kiedy padał deszcz, to dach przeciekał i zalewało wnętrza.

Rodzice rozstali się, kiedy miałem 15 lat. Mam jeszcze dwie siostry i zostałem jedynym mężczyzną w domu.

Nie wierzyłem, że zostanę piłkarzem. To była kwestia szczęścia. W Brazylii miliony chłopców codziennie kopie piłkę od zmierzchu do świtu w nadziei, ze zostaną drugim Pele, Ronaldo czy Kaką.

Polska? Wisła? Gdzie to jest? Moi znajomi byli zaskoczeni, że wyjeżdżam do takiej, a nie do silniejszej ligi. Przed transferem zdobyłem numer telefonu do Clebera, rodaka z Wisły i dokładnie wypytałem go o klub. Pozostałych wiadomości szukałem na własną rękę w internecie.

Więcej przeczytasz w sobotnim „Przeglądzie Sportowym"

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...131,1,727.html

dj_ibutti 27.02.2010 14:22

Mógłby ktoś zeskanować, bo już dzisiaj nie dam rady kupić :/ Zresztą od jakiegoś czasu PS nie warto kupować...

brylant17 27.02.2010 20:23

Nie wiem gdzie napisać bo nie widzę działu Sztab szkoleniowy co chodzi z Łaciakiem? czyżby o ten wywiad?

edit

tylko zapytałem:foch:

Żmijka 27.02.2010 23:51

Jaki wywiad? :lol: Na TWSD? Bez jaj ...

Nie, nie chodzi o wywiad. Nie pytajcie mnie o co, bo nie jestem kompetentna do pisania ocb.

FraMat 01.03.2010 14:37

Niech to jasny gwint....
Zadzwonili do mnie przed chwilą z jakiegoś Biura Tłumaczeń, że jutro będzie przeprowadzany wywiad z Issa Ba i żebym służył za tłumacza.

A ja jestem poza Krakowem....

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

For_FuN_ 01.03.2010 14:51

A ja chcialbym sie dowiedziec, kiedy mozemy liczyc na powroty naszych kontuzjowanych pilkarzy? Wiem, ze Gargula bedzie gotowy dopiero na nastepny sezon(sytuacja komiczna, biorac pod uwage, ze po otwartym zlamaniu Wasilewski najprawdopodobniej jeszcze zagra w tym sezonie), czyli 1,5 roku stracone. Co z Lobodzinskim, Singlarem, Golosiem(bylem pewny, ze wszystkie problemy sa juz za nim i ze jest gotowy do gry), Jop, Cleber. Jakies plotki co do Pawla Brozka? Moglby ktos dokladnie zrobic rozpiske, ile czasu poszczegolni pilkarze beda pauzowac.

jaszczur90 01.03.2010 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 862105)
A ja chcialbym sie dowiedziec, kiedy mozemy liczyc na powroty naszych kontuzjowanych pilkarzy? Wiem, ze Gargula bedzie gotowy dopiero na nastepny sezon(sytuacja komiczna, biorac pod uwage, ze po otwartym zlamaniu Wasilewski najprawdopodobniej jeszcze zagra w tym sezonie), czyli 1,5 roku stracone. Co z Lobodzinskim, Singlarem, Golosiem(bylem pewny, ze wszystkie problemy sa juz za nim i ze jest gotowy do gry), Jop, Cleber. Jakies plotki co do Pawla Brozka? Moglby ktos dokladnie zrobic rozpiske, ile czasu poszczegolni pilkarze beda pauzowac.

Myślę, że pierwszą firmą która powinna mieć siedzibę na stadionie Wisły to jakaś klinika albo szpital.. bo to śmiech na sali żeby aż 8 zawodników miało kontuzje, z czego połowa już leczy pół roku.. jak się chłopi nie nadają do zawodowego sportu to niech zakończą karierę..

Szyman423 01.03.2010 15:14

Rada Drużyny wybierana jest co pół roku. „Na ostatnim dniu zgrupowania każdy dostał kartkę i pisał na niej trzy nazwiska. Kto zbierze najwięcej głosów, jest kapitanem drużyny. Wybiera się pięciu zawodników” – zdradza kulisy głosowania Mariusz Pawełek. Tym sposobem do Rady ponownie trafili Arkadiusz Głowacki, Radosław Sobolewski, Paweł Brożek, Cleber oraz właśnie „Mario”.

„Trafiają do niej osoby, które robią tzw. atmosferę w szatni” –mówi Pawełek. „To fajne uczucie, zostać wybranym. Czuję dumę i zadowolenie. Cieszę się, że koledzy darzą mnie takim zaufaniem” – dodaje.

Jakie zadania ma taka Rada? „Jeśli są jakieś sprawy do załatwienia, to zbieramy się i idziemy do trenera, ewentualnie do zarządu. Na osobach z Rady spoczywa duża odpowiedzialność, zarówno na boisku, jak i w szatni” – opowiada bramkarz Białej Gwiazdy. „To jest takie doradzanie, mówienie o niektórych sprawach. Trener to przemyśli, wysłucha, oceni, ale sam podejmuje decyzje” – podkreśla piłkarz. Na pytanie, czy Rada w tym roku już działała w jakiejś sprawie, odpowiada z uśmiechem: „Tak, ale nie mogę zdradzić, co to było”.

Pewnie żeby sprzedac Pawełka i kupic pożądnego bramkarza...

SpoXsteR 01.03.2010 15:20

teorie spiskowe...

a po co to mówić skoro każdy wie, że Pawełek nie jest na tyle dobry żeby grać w Wiśle...?
poza tym takie nowinki mogą zostawić u Cupiała czy Radzie Nadzorczej od których zależą transfery a nie u Skorży.. chyba że sądzisz że kupiliśmy tylko dwóch piłkarzy bo Skorża tak chciał... poza tym wątpie żeby to działało na zasadzie "idę donieść na kolegę..."

Kamson 01.03.2010 19:44

Dziś miało być info co z Brożkiem, czy coś pomyliłem? Bo coś cisza w tej sprawie...

AdiWiślak. 01.03.2010 20:04

Taka Rada to jest od tego ,że jak np. są za ciężkie treningi to oni idą do Cupiała i płaczą, a on zwalnia trenera.

tofik 01.03.2010 20:07

Najwyraźniej właściciel miłościwy i zlitował się nad ciemiężonymi :)

Ogryzek 01.03.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AdiWiślak. (Post 862305)
Taka Rada to jest od tego ,że jak np. są za ciężkie treningi to oni idą do Cupiała i płaczą, a on zwalnia trenera.

Tak to właśnie wygląda jak piszesz:)

Marszałek 01.03.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AdiWiślak. (Post 862305)

Dobre, i chyba coś w tym musi być.

tomasz_19 01.03.2010 21:19

ciekaw jestem czy Hristov liznął już troche naszego "stylu" na treningach :D

tylko_na_kilka_dni 01.03.2010 22:39

przepraszam, czego? Od kiedy my mamy jakis styl?

mic 01.03.2010 22:41

Wiecie co ? Juz starozakonni po derbach jada mniej na Wisle niz Wy, "kibice". Wstyd

Ed: Czego mnie mialy nauczyc ?! Jak napierdalac na wlasny klub ?! I nie, nie zamilkne, nie zachowam sie jak kibic sukcesu, ktory walnie focha i nie przyjdzie na mecz bo przegrali. Bede na meczu bez znaczenia, czy rozgromili, czy zostali rozgromieni.

1q2 01.03.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 862433)
Wiecie co ? Juz starozakonni po derbach jada mniej na Wisle niz Wy, "kibice". Wstyd

Wstyd to jest to co oni nazywają grą.Zobaczysz , obudzisz się na grubym kacu, po kolejnej wtopie z parchami i może Cię oświeci o co wielu ludziom chodzi, bo widzę że notoryczne w.......e z największymi konkurentami, klęska w pucharach, klęska w derbach - niczego Cię nie nauczyły

Potrzebujesz widać jeszcze kolejnej wtopy z Legią, Amiką i parchami ,tylko co wtedy?Ano wtedy pewnie zamilkniesz.

pablo92TSW 01.03.2010 23:10

Tylko, że wy potraficie tylko krytykować. Większość wywaliła by już połowę składu co najmniej tylko się pytam kim ich zastąpić? Gramy tym czym mamy. To prawda gramy straszną padakę, ale mimo tego jesteśmy na pierwszym miejscu w lidze bądź co bądź słabej, ale to miejsce daje nam znów szansę na awans do LM i na większe pieniądze. Owszem płakać się chce jak przy kolejnej próbie odpadamy z Levadią, ale na to my kibice nic poradzić nie możemy. Krytyka też jest potrzebna, ale bez przesady. Dzień w dzień to samo na forum, a wasze argumentacje czasem są wręcz śmieszne... Taka jest prawda, że 90% z wypowiadających się tutaj nie ma pojęcia o profesjonalnym futbolu (ja w tym specjalistą również nie jestem) ale mimo zgrywa ekspertów.
Co do zawodników wszystko mogę wybaczyć tylko nie brak ambicji. Warto też zauważyć, że często mamy sporego pecha przy strzelaniu bramek, jak i ostatnio słupek, poprzeczka. Ciekaw jestem, czy jeśli te strzały wpadły by do siatki to ocena tego meczu nadal taka sama...

Pozdrawiam wiernych i zawsze oddanych kibiców

1q2 01.03.2010 23:29

pablo92TSW - ale przyznasz że jest to krytyka często uzasadniona.
Ja nie mam jakiegoś chorego ciśnienia na wynik ,nie odwrócę się od klubu nawet w 3 lidze, tyle że fakty są takie że mamy nadal najwyższy budżet w lidze , ok zdobyliśmy te 2 mistrzostwa i to jest sukces, ale poza tym to jest coraz gorzej i to widać gołym okiem.

Ostatni bilans z Legią i Amicą 1-1-8, bilans wszystkich ważnych meczów z ubiegłej rundy 0-1-4 i 1 gol strzelony,klęska sportowa i finansowa w pucharach - jak komuś wystarczają wymęczone wygrane z Piastem i Odrą to ok. Gdzie ot też nie jest tak jak choćby za Kaspra, gdzie i 1-5 bodajże nam się z Legią trafiło, tyle że to były wypadki przy pracy, które potem mogliśmy sobie odbić.

Teraz to widzę że wygranie z Amiką i Legią graniczy z niemożliwością a jak tak dalej pójdzie to i dojdzie do chyba największego upokorzenia jakie kibic Wisły może doznać, czyli kolejnej wtopy z parchami.
Niech oni najpierw zrobią coś takiego co wszystkim krytykom zamknie gęby, szczególnie że wymagania na prawdę nie są duże.

Marcinnno 01.03.2010 23:29

Po przegranym meczu piłkarze podziękowali kibicom za wsparcie (Pawełek, Boguski, Głowacki, Mączyński, Hristov, Piotr Brożek, Sobolewski).

Czyli rozumiem, że cała drużyna nie poszła, co to za podział bo nie rozumiem?! Gdzie reszta?

Dean 01.03.2010 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 862468)
Po przegranym meczu piłkarze podziękowali kibicom za wsparcie (Pawełek, Boguski, Głowacki, Mączyński, Hristov, Piotr Brożek, Sobolewski).

Czyli rozumiem, że cała drużyna nie poszła, co to za podział bo nie rozumiem?!

No to żałosne akurat... My jedziemy 300km dla nich, oni przegrywają i zmykają od razu do szatni? No bez jaj. Szacun dla tych co zostali.

Ogryzek 01.03.2010 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 862468)

Czyli rozumiem, że cała drużyna nie poszła, co to za podział bo nie rozumiem?! Gdzie reszta?

Reszta to cudzoziemcy którzy mają gdzieś jakieś bratanie się z kibicami (bez napinki) zresztą już niedługo nie uświadczymy Polaka w składzie jak w Arsenalu Anglika - trzeba się z tym pogodzić.... niestety

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 862467)
pablo92TSW - ale przyznasz że jest to krytyka często uzasadniona.
Ja nie mam jakiegoś chorego ciśnienia na wynik ,nie odwrócę się od klubu nawet w 3 lidze, tyle że fakty są takie że mamy nadal najwyższy budżet w lidze , ok zdobyliśmy te 2 mistrzostwa i to jest sukces, ale poza tym to jest coraz gorzej i to widać gołym okiem.
.

Ja myślę że Legia ma większy a i nie wiem czy Lech nie ma większego budżetu również.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl