Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9448)

ABGwislakABG 24.04.2015 10:54

A ja Ci podałem link do ustawy, z którym miałeś się zapoznać.

http://www.niedziela.nl/index.php?op...oda&Itemid=167

Coś znajdziesz.

Przecież cała jurop jest zależna od importu surowców energetycznych poza Norwegią. A opis pasuje najlepiej wiadomo do kogo.

uposledzony_ale_kumaty 24.04.2015 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1398181)
Niby organizuje CEO, czyli przybudówka PO, a wcześniej UW, która sąsiadowała z moim wydziałem ;)

Z tą pacynką to jednak nie do końca bym się zgodził, bo jak dobrych 15 lat temu liczono głosy w wyborach wojewódzkich struktur SKL-u to jednak widać już było kto wtedy rozdawał karty.

To poza. Wydaje mi się, że Komorowski jest bardziej niezależny niż to się niektórym wydaje, a to już prędzej Duda byłby jako prezydent tylko pupilem prezesa.

Pokazał to podczas swoich 5 letnich rządów, że przyklepywał wszystko co mu podesłał rząd nie mówiąc o tym, że angażował się w takich obywatelskich sprawach jak warszawskie referendum zachęcając mieszkańców Warszawy do zostania w domu tym samym ratując HGW :) Nie mówiąc, że w kampanii przyklepuje skrajnie lewackie projekty, których na pewno nie podpisał by Duda jak np. konwencja antyprzemocowa.

Cytat:

Ratujcie Platformę!

Na ile mogę, próbuję zrozumieć, dlaczego ludzie głosują na Platformę. Na pewno przyczyn jest wiele, za dominującą uważam oczywiście plemienne emocje polskich Hutu wobec polskich Tutsi (albo odwrotnie, nie ma znaczenia, które plemię postkolonialnej III RP porównamy do którego). Ale są przecież w tej grupie także ludzie, którzy uznają, że z dwojga złego w stosunkowo lepszą przyszłość poprowadzi Polskę PO - ze wszystkimi swoimi wadami, niż PiS - mimo swoich zalet. W głównej partii opozycyjnej dostrzegają tylko parcie do swarów o symbole, skupienie na kwestiach moralnych, bogoojczyźniany patriotyzm, nawet szczery, ale mało praktyczny – nie widzą natomiast programu modernizacyjnego, menedżerów, fachowców, zdolnych sprawnie administrować resortami. Może w PO też ich trudno zobaczyć, ale jednak łatwiej.

Jakoś tych ludzi rozumiem - sam w końcu u zarania czułem się zwolennikiem i wyborcą raczej partii "trzech tenorów" niż braci Kaczyńskich, i raczej z PO wiązałem nadzieje. Co prawda, Tusk mnie z tego wyleczył bardzo szybko, ale ja go z racji zawodowych musiałem obserwować znacznie uważniej niż przeciętny wyborca. Uważam, że ci, którzy przy PO zostali, tkwią w błędzie, że z dwojga złego lepiej mieć u władzy sektę niż mafię - ale mogę zrozumieć ich wiarę, że w PO jest trochę dobrego. Tyle, że to trochę nigdy w niej nie decydowało, i im dalej w las, tym mniej ma do powiedzenia.

Trudno nie zauważyć, że PO u władzy się degeneruje. Objawem tego jest ogromna liczba interesownych, najdelikatniej mówiąc, cwaniaczków, którzy do niej przyszli z PiS, SLD i innych wyautowanych partii - nawet zresztą nie tyle sama ich liczba, co wysoka pozycja, jaką w niej zajmują. Ciekawe swoją drogą, jak ludzie, którzy chwycili się przed laty PO z nienawiści do PiS, racjonalizują dziś sobie fakt, że popierają partię Sikorskiego, Pitery, Kluzik-Rostkowskiej, "Misia" Kamińskiego, a nawet niegdysiejszy arcyfaszysty Giertycha? (Tak, ja wiem, że etatowy gość Moniki Olejnik legitymacji PO w kieszeni nie nosi, ale przecież służy jej wierniej niż wielu z tych, co noszą).

W parze ze ściąganiem zewsząd wszelkiego rodzaju miłośników koryta - trudno mówić tu o ściąganiu "fachowców", sztandarowymi przykładami tej fachowości służą wszak wspomniana już Kluzik czy Bartosz Arłukowicz z SLD - idzie totalny rozkład, bo Stalin wiedział co mówi, gdy twierdził, że "kadry decydują o wszystkim". Z kadrami złożonymi z kolesiów, lizusów, "psiapsiółek" i przydu... chciałem rzec, popleczników, czegokolwiek się PO tknie, wychodzą jej Koleje Śląskie i gazoport. A jakby mało było nieudolności, z każdym rokiem rządząca mafia coraz bardziej się umafijnia, zwłaszcza od dołu, w gminach i województwach.

To nic nowego - władza deprawuje, władza absolutna deprawuje w sposób absolutny. "To my, stary, możemy teraz wszystko! Taaaakie numery!" - jak powiada niejaki Bolo Łącznik w "Piłkarskim Pokerze". Jak bardzo butnie czuje się obecna ekipa, widać między innymi po kampanii wyborczej Bronisława Komorowskiego. Żeby odwalić takiego "Misia", jak konferencja z zainscenizowanej budowy pod Inowrocławiem, trzeba naprawdę niewiarygodnej pewności siebie.

Ale rachuba jest prosta, pisałem o niej wielokrotnie: w Polsce gazety czyta milion, łącznie z plotkarskimi głupawkami jakieś półtora miliona ludzi, treści publicystyczne w internecie docierają niewiele szerzej, w dużej części do tej samej grupy. A wybory wygrywa się czterema, pięcioma milionami głosów - głosów ludzi, którzy tyle wiedzą, ile im w telewizji pokażą i wrzucą w ucho. A telewizje są trzymane przez Partię mocną ręką. I co, że ten milion będzie przecierał oczy, widząc w internecie cyrk od kulis, dwie koparki i dwie ciężarówki jeżdżące w kółko bez sensu po gołym polu, za plecami przemawiającego "na budowie obwodnicy" prezydenta, który pięć lat temu tę obietnicę obiecał i właśnie pokazuje, jak się ta obietnica "spełnia" (polecam "Wojnę Światów" Szulkina - prorok jakowysik, czy co?). Niech sobie gadają, co chcą - a dziesięć milionów zobaczy, że się pięknie nam Polska pod okiem włodarza buduje! I w każdej innej sprawie zobaczy tylko to, co my chcemy, żeby zobaczyli.

Wybory prezydenckie zamierza PO wygrać w pierwszej turze nie poprzez przekonywanie wyborców, tylko przez zakulisową grę - "wygaszenie" Magdaleny Ogórek, bo sobie stratedzy wyliczyli, że wtedy jej elektorat przepłynie do Komorowskiego mocą łączącej SLD z PO nienawiści do PiS. Dzisiejsza czołówka "Wyborczej" to nie żadne dziennikarstwo, to najczystsza polityka, jednoznaczne wskazanie lewicy: macie wycofać kandydatkę, macie się ukorzyć przed PO - dzięki temu PO ocaleje i coś może za to dostaniecie. A jak nie ocaleje, to w kraju SIĘ ZACZNIE ZMIENIAĆ, a sami wiecie czym to grozi, także dla was.

Mówiąc nawiasem, to ryzykowna gra - PO przyciśnięta marnością swego kandydata sięga po rozwiązanie rozpaczliwe, bo oznaczające skanibalizowanie przyszłej "przystawki". Jeśli SLD "wygasi" Ogórek, to może i ocali Komorowskiego przed II turą i zmasakrowaniem w debacie - ale prawie na pewno nie wejdzie wtedy lewica do Sejmu i PO zostanie bez koalicjanta, a PSL, jak wiadomo, pójdzie z każdym, kto da więcej.

Stopnia buty rządzących (albo bardaku u nich panującego - zresztą jedno drugiego nie wyklucza) dowodzi to, że zdając sobie sprawy, iż lewicowy elektorat jest dla rozwoju wyborczej sytuacji kluczowy, i wiedząc, że oprócz emocji antypisowskich i antykatolickich, rządzi tym elektoratem także silna emocja antyamerykańska - jednocześnie rozgrywa władza, i to z zaangażowaniem samego Komorowskiego, operację wpełznięcia Amerykanom w "Patrioty". Trudno o bardziej demonstracyjne "murzyństwo" i "robienie laski", o których mówił otwarcie, nie wiedząc, że jest nagrywany, były minister spraw zagranicznych. Kupujemy za grube miliony mglistą obietnicę zmodernizowania starych gruchotów, mając na stole znacznie korzystniejsze oferty - ze względów czysto politycznych. I ogłaszamy to właśnie teraz, przed wyborami, choć nie wynika to z kalendarza przetargu, by Amerykanie przypadkiem nie pomyśleli, że PO będzie wobec nich mniej uległe niż PiS. (W końcu, diabli wiedzą, kto tak naprawdę w tym nowym, "amerykańskim" TVN będzie zawiadywał "wajchą").

Zważywszy, jak symbolicznie pokazała ostatnio Ameryka, gdzie ma nasze murzyńskie umizgi, opozycja mogłaby tym w oczach lewicowych wyborców zmiażdżyć Komorowskiego. Ale z oczywistych powodów temat PiSo-wi nie leży - może podejmie go Kukiz, bo działania pozostałych kandydatów na wynik zasadniczego wpływu już mieć, niestety, nie mogą.

Wprawne oko - proszę wybaczyć chełpliwość, ale swoje po ćwierć wieku pisania o polityce za takie właśnie uważam - dostrzega wewnętrzny ferment w PO i oznaki zbliżającej się "odwilży"; piszę o tym więcej w następnym numerze "Do Rzeczy", zachęcam do przemyślenia. Rzecz w tym, że władza deprawuje, a władza absolutna deprawuje absolutnie. Jeśli PO zobaczy, że smoleńskiej i antyklerykalizmem może obronić nawet takiego nielota jak Komorowski, to jej dalsze gnicie,. Jeszcze szybsze, jest pewne. A jeśli dostanie w tych wyborach kopa w tyłek, to będzie się musiała zacząć zmieniać.

Nie będę udawać wielkiej wiary w zdolność powrotu tej partii do liberalnych korzeni, do uczciwości, i samooczyszczenia się z "korytowego" elementu - ale może ktoś wierzy. Ktoś taki powinien bardziej, niż najbardziej zagorzali pisowcy modlić się o przegraną Komorowskiego i zastąpienie go kimkolwiek innym, choćby pisowcem. Od utraty Belwederu układ się jeszcze nie zawali, bo jest tam niewiele władzy - ale jest duża możliwość blokowania co głupszych posunięć legislacji i egzekutywy. Nieplatformerski prezydent byłby tym samym, co szczupak wpuszczony do smrodliwiejącego stawu z tłustymi, nieruchawymi karpiami. Gryzłby te karpie w płetwy i zmuszałby je do ruchu, nie pozwalałby PO (bo niestety, w parlamentarnych nawet arytmetyczna wygrana PiS władzy jej nie odbierze) być dalej partią koryta, zajętą wyłącznie tuczeniem kolejnych Kluzic, Misiów i nadwornych mecenasów.

Poważnie mówię: lemingu, ratuj swoją partię! Wyślij Bronka na emeryturę, bo inaczej jego gamoniowatość zainfekuje i skazi Platformę do reszty, i za dwa, trzy lata jej rządy skończą się naprawdę smutno, i dla niej, i dla całej Polski. Ratujcie Platformę!
https://www.facebook.com/rziemkiewicz

Jaroo1 24.04.2015 11:48

Komorowski jest niezależny od partii ale chyba tylko wtedy jak ma inne wytyczne od służb specjalnych... Ten ćwok wtedy gdy może robić co chce to ani się wysłowić nie umie, ani bez błędu zdania napisać w języku Ojczystym, albo na krzesła wchodzi.
Tam gdzie się kończy zależność Bronka od jego panów tam zaczyna się Bronisław Wpadka Komorowski.

Bronowianin 24.04.2015 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1398195)
Za dużo Marksa się naczytałeś.

Trochę się uśmiałem, bo po kilku latach studiowania pism klasyków materializmu historycznego i jako, po części, marksista, muszę przyznać że nie trafiłem w żadnym z dzieł autora 'Kapitału' oraz Fryderyka Engelsa, na jakąkolwiek wypowiedź odnośnie gender :lol:

emj10 24.04.2015 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1398217)
Pokazał to podczas swoich 5 letnich rządów, że przyklepywał wszystko co mu podesłał rząd nie mówiąc o tym, że angażował się w takich obywatelskich sprawach jak warszawskie referendum zachęcając mieszkańców Warszawy do zostania w domu tym samym ratując HGW :) Nie mówiąc, że w kampanii przyklepuje skrajnie lewackie projekty, których na pewno nie podpisał by Duda jak np. konwencja antyprzemocowa.

Nie piszę o tym co przyklepywał, a czego nie, a o rozgrywki nie do końca widoczne dla oczu społeczeństwa czytającego przeważnie GW, czy inny GaPol, albo czerpiącego wiedzę z wieczornych wiadomości. Komorowski jest tam przedstawiany jako rubaszny wujek z wąsem, który ze strzelbą poluje na dzika i co chwila popełnia jakąś gafę, bądź lapsus słowny. Taki wujek, który jest praktycznie w każdej rodzinie.

W wersji hard natomiast Komorowski objawia się jako strażnik żyrandola, pionek WSI, wstawiony tam przez brukselsko-berlińsko-moskiewski triumwirat.

Oprócz Michalkiewicza jedynie Kukiz w ostatnim wywiadzie w Komorowskim widział twardego i wyrachowanego gracza, który doskonale obraca się w systemie ostatnich 25-lat korzystając z niego zarówno pod względem finansowym, jak też stojąc niezwykle mocno w hierarchii politycznej (dwukrotnie minister, marszałek oraz wreszcie prezydent).

Ostatnie 5 lat pokazało, że Komorowski ma duże możliwości jeśli chodzi o kuluarowe zagrywki, między innymi wyciągając trupa z szafy jakim było UW i obsadzając byłych jego członków w pałacu, po drugie pomagając swojemu przyjacielowi Schetynie w powrocie z niebytu i prawdopodobnej walce o przywództwo w PO, aż wreszcie po jego największy sukces czyli pomoc Palikotowi w 2011 w sukcesie wyborczym.

Dużo można pisać, ale zarówno w UD, UW, SKL, jak też w PO należał do głównych wygranych rozgrywek wewnątrzpartyjnych.
http://www.wykop.pl/link/2497465/kuk...ek-komorowski/

mtk 24.04.2015 12:07

Cytat:

Wszystkie osoby, które powtarzają ten bełkot powinny zamiast tego pseudo-argumentu powiedzieć jakieś konkrety
A o jakich to konkretach prawi szanowny żyd duda? Czym różni się program jego partii od obecnie rządzącej? Co się zmieni i w jakich dziedzinach? Kto się zmieni i kto (lepszy) kogo zastąpi? O czyje interesy będzie dbał (oprócz tych z głosowań, w których oddał majątek Polski ziomkom swojej żony). Jaki jest program naprawy gospodarki, funkcjonowania kraju, życia społecznego? Jaka polityka zagraniczna i wzgl. Unii? Proszę o konkrety.
Oczywiście to tylko wybory prezydenckie i marionetka będzie miała gówno do gadania. Ale dla was to zbawiciel narodu.

Paweł 24.04.2015 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1398217)
Pokazał to podczas swoich 5 letnich rządów, że przyklepywał wszystko co mu podesłał rząd (...)

Jak widać, Lech Kaczyński przesadnie ustaw rządu PiS też nie wetował:

http://images.tinypic.pl/i/00658/lihhvjchll32.jpg

mtk 24.04.2015 12:18

Cytat:

Trochę się uśmiałem, bo po kilku latach studiowania pism klasyków materializmu historycznego i jako, po części, marksista, muszę przyznać że nie trafiłem w żadnym z dzieł autora 'Kapitału' oraz Fryderyka Engelsa, na jakąkolwiek wypowiedź odnośnie gender
Przynajmniej już wiemy, że jesteś marksistą. Chyba jednak słabo studiowałeś swojego idola.
Karol Marks wprowadził istotną zmianę w podejściu do filozofii. Jak pisał: Filozofowie rozmaicie tylko interpretowali świat; idzie jednak o to, aby go zmienić. W ten sposób jako jeden z pionierów uczynił z filozofii oręż walki ideologicznej z przeciwnikami partyjno-politycznymi i narzędzie działania polityczno-ekonomicznego. Dzięki instytucjonalnym wpływom marksizmu taki sposób myślenia o filozofii i jej uprawiania ugruntował się w kulturze Zachodu.
Dzięki temu:
Skupiono uwagę na marksistowskiej tezie, że człowiek wyróżnia się świadomością kolektywną, dzięki czemu powstaje kultura jako stan świadomości zbiorowej. Nie wystarczy zatem przeprowadzić rewolucję społeczno-ekonomiczną poprzez zmianę stosunków własności i organizacji życia politycznego, trzeba jeszcze dokonać rewolucji w świadomości, rewolucji kulturowej, aby proces powstania nowego, zrewolucjonizowanego człowieka został zakończony.
Ot i masz swój gender geniuszu. Oczywiście to szybki skrót z tych wielu lat twoich studiów, których nie do końca jak widać ogarnąłeś.

uposledzony_ale_kumaty 24.04.2015 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1398229)
Jak widać, Lech Kaczyński przesadnie ustaw rządu PiS też nie wetował:

http://images.tinypic.pl/i/00658/lihhvjchll32.jpg

Rząd PiSu trwał rok więc porównanie zbędne, bo niby co wg. Ciebie miał im zawetować ? rozwiązanie WSI? ustawę lustracyjną? obniżkę podatków? Komorowski miał sporo więcej do pokazanie, że jest ze społeczeństwem np. przy po każdej podwyżce podatków czy podwyższeniu wieku emerytalnego, którego w kampanii wyborczej był przeciw podnoszeniu

Lukasz 24.04.2015 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1398178)
W sumie nie ma zaskoczenia, że liberałowie, bądź socjliberałowie z przodu, a socjaliści tacy jak Ogórek, Duda i Komorowski na samym końcu :)

U mnie Bronek ostani - 23%, Duda nie przekroczył połowy - 46%.
Pierwszy Palikot i gdyby nie róznica w podejsciu do gejów, miałby więcej.

BDW dużo oddaliście głosów niezdecydowanych? U mnie było cerca 20%.

Bronowianin 24.04.2015 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1398226)
A o jakich to konkretach prawi szanowny żyd duda? Czym różni się program jego partii od obecnie rządzącej? Co się zmieni i w jakich dziedzinach? Kto się zmieni i kto (lepszy) kogo zastąpi? O czyje interesy będzie dbał (oprócz tych z głosowań, w których oddał majątek Polski ziomkom swojej żony). Jaki jest program naprawy gospodarki, funkcjonowania kraju, życia społecznego? Jaka polityka zagraniczna i wzgl. Unii? Proszę o konkrety.

Po pierwsze nazwiska piszemy z dużej litery. Po drugie słowo 'żyd' piszemy z małej litery jeśli mamy na myśli wyznawcę judaizmu (tak jak np. piszemy katolik, protestant itd.), natomiast kiedy odnosimy się do członka narodu, piszemy z dużej litery 'Żyd'. W takim razie zdecyduj się w jakim kontekście to piszesz. Kolejną sprawą jest to, że prawdopodobnie okłamujesz innych forumowiczów, ponieważ z tego co mi wiadomo Pan Duda nie jest wyznawcą judaizmu, ani nie jest też narodowości żydowskiej. Nawet jeżeli tak by było, to Twoje słowa mają w domyśle brzmienie pejoratywne, gdy mówisz o Dudzie jako o Żydzie. Wobec tego radzę trochę szacunku i kultury osobistej. Z pewnością też przynależysz do jakiegoś narodu, więc mogłoby Ci być przykro gdyby ktoś wypowiadał się tak o Tobie i wyśmiewał Twoje, np. ukraińskie, albańskie, etiopskie lub niemieckie pochodzenie.

Co do programu, to możesz go dokładnie sprawdzić na stosownych witrynach internetowych. Z pewnością plusem kandydatury Dudy jest jego, w gruncie rzeczy, socjaldemokratyczne zapatrywanie na gospodarkę. Pozytywne jest to, że opowiada się za pomocą Ukrainie. Minusem jest konserwatywny światopogląd, sprzeciw wobec związków partnerskich, aborcji itd. Więc każdy sam może skalkulować. Napewno jest alternatywą dla urzędującego kandydata. Już to podkreślałem, że kandydaci w tych wyborach są po prostu kiepscy. Dla ludzi zatroskanych o los Polaków i chcących jakiejś poprawy wybór pozostaje w zasadzie tylko między Magdaleną Ogórek, Januszem Palikotem i Andrzejem Dudą. Ewentualnym, mniejszym złem wobec przerażających fanatyków w rodzaju Janusza Korwin-Mikke czy Grzegorza Brauna, pozostaje Bronisław Komorowski.

emj10 24.04.2015 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1398234)
Po pierwsze nazwiska piszemy z dużej litery. Po drugie słowo 'żyd' piszemy z małej litery jeśli mamy na myśli wyznawcę judaizmu (tak jak np. piszemy katolik, protestant itd.), natomiast kiedy odnosimy się do członka narodu, piszemy z dużej litery 'Żyd'. W takim razie zdecyduj się w jakim kontekście to piszesz. Kolejną sprawą jest to, że prawdopodobnie okłamujesz innych forumowiczów, ponieważ z tego co mi wiadomo Pan Duda nie jest wyznawcą judaizmu, ani nie jest też narodowości żydowskiej. Nawet jeżeli tak by było, to Twoje słowa mają w domyśle brzmienie pejoratywne, gdy mówisz o Dudzie jako o Żydzie. Wobec tego radzę trochę szacunku i kultury osobistej. Z pewnością też przynależysz do jakiegoś narodu, więc mogłoby Ci być przykro gdyby ktoś wypowiadał się tak o Tobie i wyśmiewał Twoje, np. ukraińskie, albańskie, etiopskie lub niemieckie pochodzenie.

Co do programu, to możesz go dokładnie sprawdzić na stosownych witrynach internetowych. Z pewnością plusem kandydatury Dudy jest jego, w gruncie rzeczy, socjaldemokratyczne zapatrywanie na gospodarkę. Pozytywne jest to, że opowiada się za pomocą Ukrainie. Minusem jest konserwatywny światopogląd, sprzeciw wobec związków partnerskich, aborcji itd. Więc każdy sam może skalkulować. Napewno jest alternatywą dla urzędującego kandydata. Już to podkreślałem, że kandydaci w tych wyborach są po prostu kiepscy. Dla ludzi zatroskanych o los Polaków i chcących jakiejś poprawy wybór pozostaje w zasadzie tylko między Magdaleną Ogórek, Januszem Palikotem i Andrzejem Dudą. Ewentualnym, mniejszym złem wobec przerażających fanatyków w rodzaju Janusza Korwin-Mikke czy Grzegorza Brauna, pozostaje Bronisław Komorowski.

Naprawdę ten trolling był przez moment zabawny, ale teraz idziemy już w absurd :D

Wiem, że to dobry sposób na wyśmianie kandydatury Dudy, który rzekomo jest prawicowcem i konserwatystą, a opowiada się za zwiększeniem socjalu, gospodarką ręcznie sterowaną oraz pomocą Ukrainie, ale nie przesadzajmy z tym Monthy Pythonem.

Paweł 24.04.2015 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1398232)
Rząd PiSu trwał rok więc porównanie zbędne, bo niby co wg. Ciebie miał im zawetować ? rozwiązanie WSI? ustawę lustracyjną? obniżkę podatków? Komorowski miał sporo więcej do pokazanie, że jest ze społeczeństwem np. przy po każdej podwyżce podatków czy podwyższeniu wieku emerytalnego, którego w kampanii wyborczej był przeciw podnoszeniu

Rząd PiS funkcjonował nie rok, tylko dwa lata. Lech Kaczyński był prezydentem przez dwa i pół roku rządów PO - czyli nieznacznie dłużej - i w tym czasie zawetował nie jedną, a jak widzisz, 17 ustaw.

Nie o tym jednak mowa. Wytykanie Komorowskiemu, że podpisuje ustawy "swojego" rządu jest co najmniej niedorzeczne, gdyż jak widać, obecny prezydent nie stanowi w tym przypadku żadnej anomalii.

mtk 24.04.2015 13:01

Cytat:

W takim razie zdecyduj się w jakim kontekście to piszesz.
Piszę to w kontekście żyda z kałuży. Odpowiada? Jeśli nie to możesz wysłać donos do kongresu o prześladowanie. Zabrakło konkretów odnośnie gender?

mtk 24.04.2015 13:21

Cytat:

W takim razie zdecyduj się w jakim kontekście to piszesz.
Piszę w kontekście żyda z kałuży, może być czy nadal za mało?
Cytat:

Nawet jeżeli tak by było, to Twoje słowa mają w domyśle brzmienie pejoratywne, gdy mówisz o Dudzie jako o Żydzie.
Wydźwięk pejoratywny miały również słowa twojego bożyszcza, gdy kibiców Wisły nazywał zomowcami. Napiszesz do niego w celu sprostowania?
Cytat:

Wobec tego radzę trochę szacunku
Grozisz, czy donosy będziesz pisał marksisto?
Cytat:

Z pewnością też przynależysz do jakiegoś narodu, więc mogłoby Ci być przykro gdyby ktoś wypowiadał się tak o Tobie
Należę do narodu polskiego, który jest opluwany przez ten, któremu duda oddał pieniądze mojej Ojczyzny.
Cytat:

Co do programu, to możesz go dokładnie sprawdzić na stosownych witrynach internetowych.
Skopiował z innych witryn, czy ma się czym pochwalić?
Cytat:

socjaldemokratyczne zapatrywanie na gospodarkę
A dlaczego nie socjalistyczne?
Konkretów odnośnie Marksa i gender ci zabrakło, taki z ciebie student jak z dudy prezydent
No i oczywiście do żadnego z moich pytań się nie odniosłeś, ale tego po tobie nie oczekiwałem.

FraMat 24.04.2015 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1398230)
Przynajmniej już wiemy, że jesteś marksistą. Chyba jednak słabo studiowałeś swojego idola.
Karol Marks wprowadził istotną zmianę w podejściu do filozofii. Jak pisał: Filozofowie rozmaicie tylko interpretowali świat; idzie jednak o to, aby go zmienić. W ten sposób jako jeden z pionierów uczynił z filozofii oręż walki ideologicznej z przeciwnikami partyjno-politycznymi i narzędzie działania polityczno-ekonomicznego. Dzięki instytucjonalnym wpływom marksizmu taki sposób myślenia o filozofii i jej uprawiania ugruntował się w kulturze Zachodu.
Dzięki temu:
Skupiono uwagę na marksistowskiej tezie, że człowiek wyróżnia się świadomością kolektywną, dzięki czemu powstaje kultura jako stan świadomości zbiorowej. Nie wystarczy zatem przeprowadzić rewolucję społeczno-ekonomiczną poprzez zmianę stosunków własności i organizacji życia politycznego, trzeba jeszcze dokonać rewolucji w świadomości, rewolucji kulturowej, aby proces powstania nowego, zrewolucjonizowanego człowieka został zakończony.
Ot i masz swój gender geniuszu. Oczywiście to szybki skrót z tych wielu lat twoich studiów, których nie do końca jak widać ogarnąłeś.

Nie rozumiem po co cytować całe wypowiedzi z innego portalu i przedstawiać jako własne?
http://miesiecznikegzorcysta.pl/wiar...-czy-ideologia

Cytat:

skopiował z innych witryn, czy ma się czym pochwalić?
Ad rem...
Naprawdę nie rozumiem dlaczego wszyscy upierają się, że prezydent ma coś zmienić, ze ma mieć program zmian i ten program realizować.
Prezydent ma za zadanie naprawdę godne i rzeczowe reprezentowanie Polski na arenie międzynarodowej, a w Polsce poza pewnymi inicjatywami i zaszczycaniem swoja obecnością zrobić może niewiele. Nawet wetowanie ustaw nic nie pomoże jeśli ustawa zostanie ponownie przepchnięta przez Senat.

Jak pisał @Bronowianin wszyscy kandydaci w tych wyborach są kiepscy. Realne szanse na udział w II turze mają tylko dwaj, choćbyście nie wiem jak zaklinali rzeczywistość i dowodzili, że jak się zbierzemy to wybierzemy Kukiza, Mikkego czy innego Bruna.
Ci dwaj to urzędujący ciamajda ośmieszający Polskę i Polaków oraz Duda, którego ewentualna wygrana, albo bardzo dobry wynik, tylko osłabią PiS w wyborach parlamentarnych, bo wtedy dopiero rozpoczęłaby się nagonka: głosujcie wszyscy na świetlane PO, bo inaczej znowu będą rządy faszystowskich pisowców, podsłuchy, prowokacje i zamykanie tych, co kręcą lody.

Wybór ciamajdy to konserwowanie układu politycznego, wybór Dudy to szansa na myślenie o jakichś zmianach. Choćby drobnych. Ale od czego trzeba zacząć.

mtk 24.04.2015 13:36

Cytat:

Nie rozumiem po co cytować całe wypowiedzi z innego portalu i przedstawiać jako własne?
A gdzie ja napisałem, że to własne. Nie jestem Marksem i nie tworzę teorii.
Cytat:

wybór Dudy to szansa na myślenie o jakichś zmianach
I tu właśnie się różnimy, jesteś tego pewny?

FraMat 24.04.2015 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1398246)
I tu właśnie się różnimy, jesteś tego pewny?

A czy widzisz szansę na jakąkolwiek zmianę jeśli Polacy ponownie zagłosują na Ciamajdę?
Czy widzisz realnie szansę na obecność w drugiej turze kogoś innego niż Ciamajda i Duda?
Rozumiem, że lepiej jest dla Ciebie konserwować stary układ niż dać szansę nowemu?

Co do zmian: wierzę, że przynajmniej Duda nie będzie wchodził na krzesło w parlamencie i łączył się bulu i nadzieji...

Coglin 24.04.2015 13:56

W sumie można powiedzieć, że ma związek z wyborami:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/25147...-komorowskiego - czytał ktoś?

AYALA 24.04.2015 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1398247)
A czy widzisz szansę na jakąkolwiek zmianę jeśli Polacy ponownie zagłosują na Ciamajdę?
Czy widzisz realnie szansę na obecność w drugiej turze kogoś innego niż Ciamajda i Duda?

To nie jest ciamajda a bardzo twardy, zdeterminowany, konsekwentny i niebezpieczny gracz. https://www.youtube.com/watch?v=XJCDp5QfKyQ

mtk 24.04.2015 14:17

Cytat:

Odpowiem pytaniem na pytanie. A co się zmieniło po zwycięstwie pis w Krakowie? Jest jakaś zmiana?
Cytat:

Jeżeli wolicie głosować na żyda, to rzeczywiście nie ma.
Cytat:

Rozumiem, że lepiej jest dla Ciebie konserwować stary układ niż dać szansę nowemu?
To pytanie powinieneś skierować do siebie. Uważasz że pis to nowy układ?

Jaroo1 24.04.2015 14:32

Cytat:

Nie o tym jednak mowa. Wytykanie Komorowskiemu, że podpisuje ustawy "swojego" rządu jest co najmniej niedorzeczne, gdyż jak widać, obecny prezydent nie stanowi w tym przypadku żadnej anomalii.
O czym Ty mówisz? Rządy PiSu jakie były takie były, panował chaos i można powiedzieć stagnacja (zbyt kosmetyczne zmiany względem tego co jest dla Polski potrzebne - radykalna zmiana) ale weź mi podaj podobne przykłady tego co PiS zrobił niedobrego dla Polski na takim poziomie jak zrobiły Platfusy - wiek emerytalny od 67 roku życia, odrzucanie w pierwszym etapie do śmietnika Obywatelskich Inicjatyw Ustawodawczych, podnoszenie i tworzenie nowych podatków itp itd.
Jednym słowem ŚP Kaczyński nie miał czego wetować (pewnie coś tam by się znalazło ale nie tak ważnego jak to czego nie zawetował Bul).
Do tego dochodzi zwykła postawa ludzka - już nie mówię o wetowaniu tylko o zwykłym słowie sprzeciwu, ten cieć Bronek przyklepuje wszystko co robi rząd PO, nigdy chyba na żaden temat nie wypowiedział się przeciwnie. On jest tylko od tego żeby pilnować żyrandola i nie przeszkadzać szkodnikom. On chyba nigdy nie wypowiedział się negatywnie nawet o USA, Ukrainie czy Rosji, o sytuacji poza granicami Kraju, jednym słowem to taki człowiek, którego można by nazwać "zgoda i bezpieczeństwo"

kerim1906 24.04.2015 15:16

Paweł "Wytykanie Komorowskiemu, że podpisuje ustawy "swojego" rządu jest co najmniej niedorzeczne, gdyż jak widać, obecny prezydent nie stanowi w tym przypadku żadnej anomalii."

podpisał bez mrugnięcia okiem zabór kasy z ofe,wiek emerytalny , sześciollatki, podnoszenie permanenntne podatków, tzw ustawę o równości , powinien być razem z urbanoplatfusami na śmietniku historii, a tutaj nie dość że bryluje w mainstreamie , to znajduje obrońców na tym forum , zatrważające

ps. daj przykład "wspaniałej" ustawy urbanoplatfusiarni którą zawetował Prezydent Kaczyński, czym zepsuł ten kraj

AYALA "To nie jest ciamajda a bardzo twardy, zdeterminowany, konsekwentny i niebezpieczny gracz"

dawno to mówiłem i podtrzymuję , gra taką rolę , jest to wygodne dla jego mocodawców , taki bronek czy wujek bronek łata

FraMat 24.04.2015 15:28

Może i nie jest naprawdę "ciamajdą". W końcu trzeba mieć jakieś psychologiczne predyspozycje do walki o władzę i ten ciamajda je ma.
Problem jest taki, że jego ciamajdowatość stała się jego znakiem rozpoznawczym. I w Polsce i za granicą.

Czy granie przez niego tej roli przyczyniło się do wzmocnienia znaczenia Polski w świecie, czy raczej wszyscy traktują nas z jego powodu niepoważnie?
Gdyby choć grał taką rolę, a na arenie międzynarodowej cichaczem przeprowadzał jakieś korzystne dla Polski rozstrzygnięcia!

gypsy 24.04.2015 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1398166)
Polecam w ramach ciekawostki: http://www.latarnikwyborczy.pl/

Mi wyszedł Paweł Kukiz, czyli w sumie się zgadza. Drugi bodajże był Tanajno, jeśli dobrze pamiętam. Ale z Bronkiem tylko 5% wspólnego, więc nie jest źle :D

sevenheaven 24.04.2015 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1398263)
Mi wyszedł Paweł Kukiz, czyli w sumie się zgadza. Drugi bodajże był Tanajno, jeśli dobrze pamiętam. Ale z Bronkiem tylko 5% wspólnego, więc nie jest źle :D

to chyba odpowiadałeś tak samo jak ja, bo miałem takie same wyniki :D a JKM 67

uposledzony_ale_kumaty 24.04.2015 18:06

Najbardziej to mnie w....ia to, że ten ciamajda co dzień po X razy powtarza to co mu kazali mówić , czyli "zgoda i bezpieczeństwo" itd https://twitter.com/Komorowski/statu...48109031256064

kerim1906 24.04.2015 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1398277)
Najbardziej to mnie w....ia to, że ten ciamajda co dzień po X razy powtarza to co mu kazali mówić , czyli "zgoda i bezpieczeństwo" itd https://twitter.com/Komorowski/statu...48109031256064

he, he.,kto to wymyślił , w komunie najwięcej spółdzielni nazywało się ZGODA czy POKÓJ , co ma mówić ? jak zapomni to drze ryło w stylu "kto ma większą racje " albo nawija pół godziny o "specjaliście od kur"

uposledzony_ale_kumaty 25.04.2015 12:18

Wczoraj zmarł Bartoszewski, a pogrzeb odbędzie się za niecałe ... 2 tygodnie (!) gdzie pożegna go prezydent Komorowski :) Termin pogrzebu przypadkowo 3 dni przed ciszą wyborczą choć myślałem, że pójdą bardziej hardcorowo i 9 maja zrobią pogrzeb :)

Paweł 25.04.2015 12:32

Ale to sobie sprytnie zaplanował, zmarł tuż przed wyborami na złość PiSowi.

uposledzony_ale_kumaty 25.04.2015 12:58

No przeważnie jak ktoś umiera naturalnie to czeka się z pogrzebem prawie 2 tygodnie :)
Przynajmniej spełniło się życzenie Bartoszewskiego, które na konwencji Komorowskiego brzmiało „chce, by pochował go Komorowski, a nie jakiś idiota” więc zostanie spełnione, ale do tego czasu musi sobie poleżeć jeszcze troche w zamrażalce

emj10 25.04.2015 16:30

Nie przesadzajmy. Zmarł wieczorem 24 kwietnia, a zostanie pochowany 4 maja, czyli 10 dnia po śmierci. Akurat tak się złożyło, że 1-3 maja to długi weekend, więc raczej chowanie w tym terminie odpada. Teraz rzadko pogrzeby odbywają się na kilka dni po śmierci. Zwykle czeka się koło tygodnia zanim przyjedzie rodzina etc.

kerim1906 25.04.2015 17:13

upośledzony ale kumaty pamiętam ten żenujący tekst z tzw konwencji bula, życzył mu wygranej by ...., żenua totalna a urbanoplatfusiarnia rżała zadowolona, może to znak że bulu nie "musi"wygrywać , zrobi to wcześniej

kto ma ochotę niech przeczyta tekst wołominiaka emj10 o terminie ? koleś usprawiedliwi największą głupotę, no masakra"zwykle czeka się około tygodnia"::haha: , kolejny raz jak będzie potrzeba napisze o miesiącu , co za koleś :help:

Jaroo1 25.04.2015 18:57

Śmiejecie się z tego tekstu Bula o zgodzie i bezpieczeństwie a to jest bardzo dobry tekst dla zmanipulowanych owieczek. Oglądałem kilka filmików z sondami ulicznymi i często ludzie mówili, że głosują na Bronka bo jest gwarantem spokoju i bezpieczeństwa ;/
Te teksty są żenujące ale powtarzane tysiące razy wryją się w mózg lemingom.

emj10 27.04.2015 11:03

Palade zaczął publikować regularnie co kilka dni nowe sondaże (pewnie ostatni będzie przed ciszą nocną):

24 kwietnia
Komorowski - 46,5%
Duda - 29%
Kukiz - 7%
Korwin - 5%
Jarubas - 4,5%
Ogórek - 4,5%
Palikot - 2,0%
Braun - 0,5%
Kowalski - 0,5%
Wilk - 0%

19 kwietnia
Komorowski - 47,5%
Duda - 28,5%
Kukiz - 6,5%
Korwin - 5%
Jarubas - 4%
Ogórek - 3,5%
Palikot - 2,5%
Braun - 1%
Kowalski - 0%
Wilk - 0%

Prognozy odnośnie drugiej tury:

24 kwietnia - Komorowski 53% vs Duda 47%
19 kwietnia - Komorowski 55% vs Duda 45%

Cytat:

W ewentualnej drugiej turze Bronisław Komorowski może liczyć na 75 proc. elektoratu Janusza Palikota, 45 proc. Adama Jarubasa i 20 proc. Magdaleny Ogórek. Ku Andrzejowi Dudzie skłania się 70 proc. wyborców Pawła Kukiza i Janusza Korwin-Mikke, 40 proc. wyborców Adama Jarubasa, 35 proc. Magdaleny Ogórek i większość wyborców Grzegorza Brauna i Mariana Kowalskiego.

Jaroo1 27.04.2015 11:14

http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...42015/19558158

Braun znowu niszczy dziennikarkę. Znamienne, że jak tylko wjeżdżał temat Żydów czy powiązań Komorowskiego z WSI to od razu była kontra ze strony dziennikarki i próba zmiany tematu.

kerim1906 27.04.2015 12:43

wołominiak emj10 i jego guru palade

bulu około40% we wszystkich sondażach a u palade prawie 50 % , zaklina rzeczywistość z wołominiakiem jak nie przymierzając wyborcza w ostatnim sondażu , tutaj z niezdecydowanymi bulu ma coś koło 36% ale co tam trzeba podrasowywać konia

http://niezalezna.pl/66450-nowy-sond...-prawdopodobne

Bronowianin 27.04.2015 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1398487)

Braun znowu niszczy dziennikarkę. Znamienne, że jak tylko wjeżdżał temat Żydów czy powiązań Komorowskiego z WSI to od razu była kontra ze strony dziennikarki i próba zmiany tematu.

Nie ośmieszaj się już lepiej z pokazywaniem tutaj tego prymitywnego antysemity, zdrajcy Polski i rosyjskiego sprzedawczyka, który reprezentuje interesy Putina. Pokazujesz gościa, który za pieniądze podatników na antenie publicznej telewizji robi reklamę swojego żałosnego programu wyborczego i jakiejś plugawej książeczki. Ten człowiek chce być prezydentem, lecz nie potrafi nawet odpowiadać na proste pytania dziennikarki.

Polecam ten artykuł z filmikiem z wywiadu z panem Wiktorem Węgrzynem, przewodniczącym sztabu wyborczego Grzegorza Brauna: https://ewastankiewicz.wordpress.com...ne/#more-25721

Są dwie możliwości: albo pan Węgrzyn jest ciężko chory psychicznie, albo reżim Putina zapłacił mu spore pieniądze za zdradzenie Polski. Szkoda, że mówi to ktoś, kto jednocześnie ma na piersi polskie symbole narodowe... To jest skandal. W ostatnim numerze 'Gazety Polskiej' można również przeczytać o innych antypolskich politykach, będących fanami gangu motocyklowego Putina, m. in. o Korwin-Mikke.

Arapaho 27.04.2015 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1398250)
Odpowiem pytaniem na pytanie. A co się zmieniło po zwycięstwie pis w Krakowie? Jest jakaś zmiana?
Jeżeli wolicie głosować na żyda, to rzeczywiście nie ma.
To pytanie powinieneś skierować do siebie. Uważasz że pis to nowy układ?

Idiotyczne pytanie. W radzie miasta po wyborach PiS nie ma większość-mimo że wygrał . A nawet jakby miał większość to prezydentem jest Majchrowski i PiS by wiele nie narobił.
Twierdzenie przy tym że PiS to miałby być nowy układ opierając się na 18 miesiecznych rządach jest trudnym do skomentowania- jakie argumenty ?.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1398498)
Nie ośmieszaj się już lepiej z pokazywaniem tutaj tego prymitywnego antysemity, zdrajcy Polski i rosyjskiego sprzedawczyka, który reprezentuje interesy Putina. Pokazujesz gościa, który za pieniądze podatników na antenie publicznej telewizji robi reklamę swojego żałosnego programu wyborczego i jakiejś plugawej książeczki. Ten człowiek chce być prezydentem, lecz nie potrafi nawet odpowiadać na proste pytania dziennikarki.

Polecam ten artykuł z filmikiem z wywiadu z panem Wiktorem Węgrzynem, przewodniczącym sztabu wyborczego Grzegorza Brauna: https://ewastankiewicz.wordpress.com...ne/#more-25721

Są dwie możliwości: albo pan Węgrzyn jest ciężko chory psychicznie, albo reżim Putina zapłacił mu spore pieniądze za zdradzenie Polski. Szkoda, że mówi to ktoś, kto jednocześnie ma na piersi polskie symbole narodowe... To jest skandal. W ostatnim numerze 'Gazety Polskiej' można również przeczytać o innych antypolskich politykach, będących fanami gangu motocyklowego Putina, m. in. o Korwin-Mikke.

Jasne Braun jest rosyjskim sprzedawczykiem i reprezentuje Putina robiąc od lat antysowieckie filmy które były AŻ tak antysowieckie że nie pokazują ich do dzisiaj w telewizjach publicznych .A Wegrzyn jest tak prosowiecki że od lat organizuje rajdy na groby w Katyniu.Mówi o tym Bronowianin z którego tekstów bije internacjonalizm czyli w wolnym tłumaczeniu komunizm, krytykujący państwa narodowe i przy tym powołuje sie na Gazete Polską. Wszystko ci się już pomieszało

uposledzony_ale_kumaty 27.04.2015 13:47

Braun agentem Putina. Pewnie w nagrodę za film "Towarzysz Generał idzie na wojnę" :D
https://www.youtube.com/watch?v=3WuVZOVzmUo

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl