![]() |
Żebyś ty się nie zdziwił, jak za chwilę PZPN zajmie się nami po tym kuriozalnym oświadczeniu i jak Legia nie wejdzie na drogę prawną, bo została pomówiona i to w kilku akapitach.
Na dokładkę jest jeszcze to zwolnienie lekarskie Pawłowskiego, który dzień wcześniej jest pełny humoru, bryka, biega, a następnego dnia obłożnie chory... I to tak, że nawet prawnicy z Wisły nie mogą postawić laptopa i nie może powiedzieć, co wie przez np. Skype :). |
Cytat:
Ty zaś, drogi przyjacielu Cierzniaka i Pawłowskiego zacznij się może udzielać gdzieś, gdzie docenią Twoje wypociny. Sugeruję "Weszło!". Tam takich jak Ty pełno. |
I tutaj widzę szansę dla klubu na częściowe zachowanie twarzy. Zamiast pisać idiotyczne oświadczenia, albo snuć gdybania o stronniczości w PZPN, należy udowodnić naruszenie przepisów i doprowadzić do tego, że Cierzniak i Legia za nie odpowiedzą. Postępować konkretnie i skutecznie.
|
Wyrok tej całej izby pzpn, składającej się z warszawskich radców prawnych jest po prostu żenujący.
Czekam teraz aż pzpn poda uzasadnienie tej decyzji, ponieważ w tych ich nowych przepisach, nie widać podstawy dla której można było rozwiązać ten kontrakt i to jeszcze z winy klubu, co jest najbardziej skandaliczne. Podaję poniżej. link do tych przepisów, które pomimo tego co głoszą warszawskie media, nie zakazują przenoszenia zawodników do rezerw i nie określają tego za przyczynę rozwiązania kontraktu z winy klubu. Każdy może je przeczytać i samemu zobaczyć jak bardzo została przekręcona Wisła. https://www.pzpn.pl/public/system/fi...o%C5%BCnej.pdf Prawdopodobnie jedyny punkt na jakim mogła oprzeć swoją decyzję to: Cytat:
Więc jeśli ten punkt będzie podstawą uzasadnienia pzpn, to myślę że Wisła spokojnie będzie mogla wygrać sprawę przeciwko pzpn-owi w sądzie FIFA, czy ewentualnie CAS. Mam nadzieję że władze klubu nie odpuszczą i będą walczyć o swoje. To niepojęte żeby federacja mieszała się w politykę kadrową klubu. Przepisy pzpn nie zabraniają oddelegowywania zawodników do zespołów rezerwowych. Pzpn nie może zmuszać klubów do sprzedawania zawodników, którzy związali z innym zespołem na pół roku przed końcem kontraktu. Sprawa jest jak najbardziej do wygrania. |
Cytat:
Cierzniaka to mam w 4 literach i nie dlatego, że podpisał z L, czy coś w tym stylu. Po prostu do piłkarzy się nie przywiązuje. Co innego doceniać ich klasę. A co do Pawłowskiego, to ukłony, że jest prawy i mówił prawdę. Tak się poznaje honorowych ludzi, mimo że trenerem jest fatalnym. |
@For_FuN_ link do tych zmienionych przepisów podałem w moim poprzednim poście. Więc sam się najpierw z nimi zapoznaj, a potem ubliżaj innym. W tych przepisach dodali tylko punkt o tym, że nie można wysyłać zawodnika na treningi indywidualne, bez przyczyny sportowej. Nie ma nic o odsyłaniu do rezerw. To warszawskie media na czele z portalem byłego kibica Legii na w, wykreowały mit, że te przepisy zabraniają odsyłania zawodników do rezerw, nigdy nie podając który zapis przepisów o tym mówi. Nie podali, bo takiego zapisu nie ma.
Tak więc jest jak pisze wolfy, decyzja tej izby jest skandaliczna, biorąc pod uwagę że rozwiązała ona kontrakt z winy klubu, a nie np. bez orzekania o winie, co wiąże się z tym że Cierzniak może wystąpić o wypłacenie mu odszkodowania za utracone zarobki. Jak tylko Wisła dostanie uzasadnienie tej żenującej decyzji, to niech jak najszybciej odwołuje się do bardziej niezależnych instytucji sądowniczych. |
Pod tweetem wyśmiewającym oświadczenie Wisły, zapytałem o to czy mogliby raz opisać coś merytorycznie, niestety zero odezwu :( Smutno mi :(
|
Nie wiem na ile to prawda, ale już dwa razy usłyszałem, że 21 XII 2015 Radek spotkał się z Żewłakowem w Le Scandale i omawiali coś przy jakichś papierkach.
Ktoś spotkał się z podobnym twierdzeniem? |
Cytat:
Cytat:
|
Jak wiele na Naszym forum można kopać się z Koniem..?Gdzie ten Klub Kokosa?Gdzie to uwłaczanie itp.itd.Radosław Cierzniak przy ogromnym wsparciu Warszawskiej medialnej machiny(i nie tylko) łamiącym wszelkie zasady praworządności jak i norm prawnych dotarł do swego fałszywego portu!Nie ma w tej decyzji ułamka praworządności o czym pisałem wcześniej.Skandaliczna bezprecedensowa decyzja która została wydana na użytek Warszawki!Głowa mnie boli od poglądów wszelkiej maści "znafców" którzy próbują tą decyzję usprawiedliwić.Nie ma na to miejsca.Najbardziej utytułowany Klub XXI wieku musi twardo bronić swojego stanowiska jak i pozycji w niezaprzeczalnej Historii Naszego Futbolu.Jak mnie plują w Twarz to nie mówię że pada deszcz i nie wyszukuje mżawki!!Tu jest Wisła tu jest Polska !!
|
Cytat:
Mimo że nie jest to jakoś bardzo prawdopodobne, że Cierzniak negocjował w Le Scandale swój kontrakt - to my bylibyśmy idiotami gdyby tego nie spróbować sprawdzić (nic nie kosztuje by spytać się na barze, albo poszukać info u znajomych barmanów/kelnerów). W każdym razie ktoś upiera się że Żewłakow był 16 i 21 grudnia w Krakowie, a ktoś jeszcze inny twierdzi ze 21 byli widziani w Le Scandale. Może w czwartek się tam przejdę... :) |
Co do mojego wcześniejszego postu. Weszło, jest tak profi, że kiedy widmo zakazu transferowego się pojawiło naskrobali artykuł i ba nie dość, że zacytowali przepisy to jeszcze powiedzieli jak je trzeba interpretować :)
|
Cytat:
Jak widać po koledze For_Fun_ słusznie, większość naiwniaków się nabierze. Ba! Jeszcze będą własny klub i innych kibiców pouczać, żeby nie robili więcej obciachu. |
wolfy - a mnie już nie znasz:)?
1906% poparcia dla decyzji pzpn!. Bez ironii. |
Wywiad z Cierzniakiem o całej sytuacji. Oczywiście pokazuje tylko jedną stronę.
http://www.legia.sport.pl/legia/1,13...y-miesiac.html |
Cytat:
|
No popatrz, to jeśli potrafisz znaleźć sam te przepisy w 5 minut, to teraz podaj punkt tych przepisów, który zabrania przenoszenia zawodników do rezerw. Prawnik od prawa sportowego do którego odsyłasz, takiej okoliczności nie opisuje. I nic dziwnego, bo czegość takiego w tych przepisach nie ma. Więc zamiast wypisywać tu swoje dyrdymały, zapoznaj się w końcu z tymi przepisami.
|
Ten wywiad to prawie kopiuj-wklej tego z Przeglądu. I teraz opcje są dwie, albo dziennikarze nagrywali go razem (co nie wyjaśnia tak późnej publikacji) albo to jest wywiad stworzony przez agencje i rozesłany do mediów.
EDIT: I powtarzam, że przepis mówi o "treningach indywidualnych" - być może jest to ewidentne niedopatrzenie autora, ale nie można stosować wykładni rozszerzającej na niekorzyść zgodnie ze starą.jak świat zasadą - nullum crimen sine lege. A dokładnie taką wykładanią jest zrównanie treningów w rezerwach do "treningów indywidualnych". |
A ja bym zrobił dodatkowo sprawę panom managerom bo jeśli przekroczyli przepisy w taki bezczelny sposób to powinni pożegnać się z licencjami. W końcu oni tez są podmiotami prawa sportowego i objęci są przepisami. Ciekaw jestem samego uzasadnienia, bo trzeba się będzie odnieść do złamanych przepisów. Rozumiem, ze w nowym "stanie prawnym" istnieją tylko prawa zawodnika i obowiązki klubu, natomiast obowiązków zawodnika ani praw klubu nie ma. Co do Weszlakow szkoda wchodzić na ten portal, poszukajcie sobie co piali w końcu tego roku o Żyro i jego niechęci do podpisania kontraktu.
Co do kolegów usprawiedliwiających wszystkich i oburzonych na klub, któremu podobno kibicują. Koledzy jeszcze nie widać uzasadnienia decyzji w sprawie Cierzniaka, a Wy już wiecie, że to nasz klub jest winny. Szkoda koledż, ze nie rozpatrujące tego co mógł zrobić Cierzniak. Mógł nie podpisywać kontraktu w styczniu tylko podziękować i podpisać go po zakończeniu sezonu. Mógł podpisać kontrakt i ujawnić go po zakończeniu sezonu, czy mógł doczekać do końca kontraktu i podpisac go w lipcu. Podpisał go w styczniu (podobno negocjując w grudniu) i ogłosił w styczniu, a wiec postąpił najgłupiej jak mógł, ale "kibice Wisły" tego nie rozpatrują tylko narzekają na swój klub jednocząc się z prolegijnym portalem i prolegijnym przeglądem szmatławym. Nic tylko kolegom pogratulować wysokiej inteligencji i przywiązania do klubu..... Bez pozdrowień dla Kolegów, a panów sędziów z komisji powinno się z tej komisji dyscyplinarnie wypier..dolic. |
Ale kto to jest ....a Cierzniak? i z kim podpisał?Z sąsiadką?
Mógł podpisać? Podpisał , ba POWINIEN podpisać, tylko debil by nie podpisał.A że rozmowy mogły być wcześniej? , .... z tym.Tak na prawdę jak się podpisuje z grajkiem umowę na rok to on sekunde po podpisaniu może powiedzieć - gram rok i tyle Zamiast cieszyć się że w tak ciężkich czasach mielibyśmy przez pół roku bramkarza za free - bo tak by było gdyby go opylić Legii to odpierdalamy kolejną szopkę bo każdy inteligenty wie że zesłanie było karą za podpisanie umowy.Koniec kropka.Chcieli go przeczołgać? , 'przykro' nie wyszło. Szkoda tylko że na nas trafiło jako pierwszych bo gnojenie zawodników nie chcących przedłużyć , bądź których chce się pozbyć mimo ważnego kontraktu trwało od lat. Wiecie jaki syf mamy w klubie i wystarczy słowo 'Legia' by odjęło rozum. A że mógł podpisać po sezonie? No ....a bez jaj - złapał srokę za ogon i chyba oczywistym jest że podpisał po dobrej rundzie, będąc fizycznie zdrowy niż po niepewnej wiosennej. Życie i dziwię się kumatym osobom które mają prawidłowe priorytety. czyt. Legia - to tylko przeciwnik, niestety który odjechał nam całkowicie(pomijając że jak dla mnie marnują kasę), a wróg jest jeden i tylko jeden. Tak więc apeluje - nie idźcie tą drogą:>. Klub się znów skompromitował i tyle a Cierzniaka mam głęboko w dupie.Zrobil to o zrobił by każdy na jego miejscu. |
Cytat:
Nie wiem gdzie masz Radzia, ale postępowanie Wisły wypunktowałeś, natomiast postępowanie Radzia pominąłeś a racjonalność tego postępowania Cię nie interesuje już tak bardzo. Można mieć zastrzeżenia do zarządzajacych klubem o wiele rzeczy, ale pisać takie pierdoły gdy Twój ukochany klub jest w jawny sposób dywany ? Nie rozumiem. |
Tymczasem półtora tygodnia po gównoburzy, w trakcie której weszło czy inne przeglądy tak zaciekle broniły praw biednego Cierzniaka, zesłanego przez złą Wisłę do tych złych rezerw (zapominając prawie całkowicie o podobnej sytuacji z Modelskim w Jagiellonii i innych, oczywiście przez przypadek ;) ), dzieje się praktycznie rzecz podobna:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...c5&oe=575747CF No i gdzie są teraz PZPN-y i Komisje Ligi? Toż to bezprawie! |
Dajmy sobie już spokój, po kolejnej decyzji w klubie widać, że nie tylko dymają nas wszyscy dookoła, ale my jeszcze do tego zachęcamy.
|
Cytat:
|
Nie ma takiej możliwości, żeby dostali walkover. Cierzniak ma prawo grać....
|
Ciekawe czy Nikolić dostanie kare za prowokowanie kibiców Amici po strzeleniu bramki... na 100 % ją dostanie :lol:
Chodzi mi po głowie że kiedyś jeden z naszych kopaczy taką karę otrzymał.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Karny po chvuju :lol:
|
Karny z dupy Wisła przecież nie mogła tego wygrać a tu klops Brawo my!
|
Teraz w centrali trwa narada na temat tego, czy Miśkiewicz nie popełnił błędu przy obronie i czy nie należy zweryfikować wyniku :D :D :D :D
|
Sędzia Paweł Raczkowski (Warszawa) 15 min po meczu do swoich asystentów:
Panowie ku... jak żyć człowiek haruje ponad siły w doliczonym czasie gwiżdże tak że Fryzjer w więzieniu aż się z krzesła poderwał żeby mi przypiąć order uznania a tu cały plan wpiz... Jak żyć? Symptomatyczne że więcej ku..ew po niewykorzystanym karnym poleciało w Warszawie niż w Chorzowie...:) |
Grodzicki beksa lala pojechała do szpitala .... :)
|
To może by tak krótkie podsumowanie ostatnich kilku kolejek oraz poczynań sędziów względem Wisły.
W ostatnich 8 meczach z grupy 10 sędziów, którzy mogą sędziować mecze w ekstraklasie (w tym 4 z mazowieckiego i 3 z Warszawy i 1 z Krakowa, który nie może nam sędziować) sędziami naszych meczów było zaledwie 5 różnych sędziów. 5 meczów było sędziowanych przez warszawiaków, do tego 1 mecz przez sędziego z Płocka (mazowieckie). W tych meczach podyktowano przeciw nam 3 karne (wszystkie co najmniej kontrowersyjne). Jeden w ostatniej minucie meczu ot tak z d*py wziety, a drugi podarowany Podbeskidziu za pseudorękę, który odebrał nam przynajmniej 1 punkt. Trzeci karny również miał podciąć nam skrzydła w meczu z Termalicą. Przed meczem z Zagłebiem nie obawiam sie tyle przeciwników co sędziów, którzy mogą kombnować i albo nas osłabić czerwoną kartką w pierwszych minutach, albo jakimś kolejnym z d*py wzietym karnym w końcówce. Obym się mylił! |
Kontrakt Filipa Modelskiego z Jagiellonią Białystok nie został jeszcze rozwiązany. Uznano, że należy ponownie przesłuchać Michała Probierza. Daty przesłuchania nie wyznaczono.
Z Cierzniakiem jakoś się kolesiom bardziej spieszyło... |
Parodia kur.wa, parodia. Niby klub się zarzekał, że nie zostawi sprawy cierzniaka, ale nic nie słychać w tej sprawie.
|
Nie było informacji?
Prezes niedawno wyraźnie powiedział, że czekają na uzasadnienie decyzji bo dopiero wtedy będą mogli złożyć od niej odwołanie. I wyraźnie też powiedział, że nie liczy na to, że w PZPN cokolwiek ugrają, więc w klubie nastawiają się na arbitraż międzynarodowy i wniesienie sprawy do Sądu powszechnego. |
No bo izba do spraw sporow nie spieszy sie z wyslaniem do Wisly uzasadnienia.. dopiero wtedy klub moze reagowac, ale to tez na poczatku znow do tych samych dziadow, wiec szans na wygrana niewielkie, a dopiero potem do arbitrazu europejskiego.
chyba widzisz jak postapili z Modelskim.,. a jeszcze masz zludzenia ze to tak latwo wygrac ta sprawe |
Trzeba bardzo uważać na sędziów w ostatnim meczu. Ewidentnie chcą nam utrudnić zadanie. Wiadomo, ze nikt teraz nie przekreci nas w ten sposób, że da karnego z kapelusza itp. To właśnie bedą takie sytuacje jak w Chorzowie - czyli wybronie się jak zagwizdam i wybronię się jak puszczę grę dalej. W Chorzowie było ewidentnie widać, że on po prostu chciał podyktować tego karnego, równie dobrze mógłby tego nie zrobic i nie miałby żadnych konsekwencji. Myślę, że przy 3:1 by nie podyktowal.
I takie stykowe sytuacje są najgorsze. |
Ziobre posłać na s....... i po temacie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl