![]() |
W zasadzie na temat MP to ja mam do powiedzenia tylko tyle:
Jak to się uda to będzie dalece na wyrost i nie będzie to rzecz, która popchnie klub do przodu tylko spowoduje eskalację żądań finansowych ze strony aktualnych graczy, który karki już spuchły od wieszania na nich psów. Jak masz wóz gnoju to jak zmieniasz woźnicę, to skład gnoju się nie zmienia - mało lotne porównanie:rotfl: Ja nie mam żadnych nadziei związanych ani z tym trenerem ani z tym składem. Ani w tym ani w przyszłym roku. Zaczyna mnie irytować podejście, że efekt nowej miotły jest tak istotnym czynnikiem w polskiej lidze. Piłkarze na tym już grają, bo wiedzą, że prędzej zmienią trenera niż oni pójdą do rezerw. Jakby trener miał 3 lata to można wtedy mówić o jakiejś odpowiedzialności. A tu? Było mi dane to i to, tego nie mogłem zrobić, więc jak nie mam wyników to się odwalcie. I tak wskakują na karuzelę te same nazwiska od lat. I przyswójcie to sobie - poziomem sportowym nie zasłużyliśmy na awans na wiosnę LE!!!!!!!! Zaraz ktoś powie, że Grecja została ME, a Korea Południowa doszła do 1/4 na MŚ, ale czy oni naprawdę byli tyle warci? Co z tego pozostało? To jest klub i on musi mieć jakiś fundament - i napewno nie są nim chimeryczne zachowania Cupiała - i odwiecznie wypowiadana jak mantra kwestia MP i LM. Jestem za tym aby Cupiał sprzedał Wisłę, bo Probierz jest kolejnym wierzchowcem w stajni Cupiała na którego grzbiecie Franz wjedzie na Reymonta w lipcu, a że kasa nie śmierdzi i z trenerów wielu Wisłę już miało więc Probierz (podobno sam się prosił o tą funkcję) też chciał pochlipać ze złotego koryta. Nie ważne że pół roku nie całe - ważne że co miesiąc będzie się zgadzać i żona futro dostanie. Ja w takie roszady nie wierzę, bo świeżej krwi w tym nie ma. |
A ja mam nadzieję, że Probierz zamieni Wisłę w polski Arsenal bo dla mnie to jedyna szansa na osiągnięcie sukcesu w naszych realiach. Trzeba inwestować w młodych, szkolić i sprzedawać po kilku latach. Ale do tego są warunki. Musi to być zawsze mieszanka, ale jednak ci młodzi muszą być a u nas próżno się doszukiwać jakiegoś talentu. Czekaj jest niezły, ale teraz będzie miał coraz trudniej.
|
Cytat:
|
Cytat:
Probierz Widziany ze szpadlem, buduje sobie boisko treningowe. Info telefoniczne. |
Cytat:
Chyba, że wg Ciebie fakt, że byliśmy lepsi od Odense a ono strzeliło gola Fulham na ostatniej prostej świadczy o tym, że byliśmy od Fulham lepsi...?:rotfl: Ja się szykuję na bylejakość bo innej jakości nie widzę. Cupiał albo szmal (którego nie da) albo wypad. |
Cytat:
Ja wole Wisłę silną niż III ligową w III lidze to dopiero były bałagan.... Kazmierz Moskal na stanowisku trenera Wisły Kraków Liga: prowadził drużynę w 6 meczach zdobył 7 punktów, strzeliliśmy 4 bramki tracąc przy tym 4 (połowę bramek strzeliliśmy Zagłebiowi) Puchary: 4 mecze 2 zwycięstwa 2 remisy. Summa Summarum 10 meczy to mało? Kazimierz Moskal dostał szansę której nie wykorzystał przy całym szacunku do Pana Moskala sytuację w klubie trzeba było ratować. Pan BC zawdzięcza Wiśle tyle e mógł się pozbyć sporej fortunki na finansowanie naszego klubu i dzięki temu min. Ty mogłeś cieszyć się z wielu emocji pucharowych i świętować wielokrotnie na rynku tytuł MP. Wisła natomiast Panu Bogusławowi Cupiałowi zawdzięcza najlepszy czas w swojej historii. |
Cytat:
Swoją drogą, to Probierz był znany w czasach gry Jagiellonii o utrzymanie (pamiętne -10 pkt), że potrafił bardzo udanie dostosować grę drużyny pod kątem taktyki rywala. Nie wiem też dlaczego zakładacie, że akurat pod kątem taktyki Probierz jest słabym szkoleniowcem, akurat wiedza na temat przygotowania taktycznego to jest rzecz którą najłatwiej nadrobić dla szkoleniowca w naszym kraju. Bowiem m.in. w łatwy sposób można analizować grę najlepszych drużyn świata, mając praktycznie nieograniczony dostęp do transmisji ich spotkań w telewizji. Szczerze mówiąc to zawsze wydawało mi się, że właśnie taktyka to było to, co Probierz potrafi najlepiej. Zresztą to też wyjaśnia dlaczego ŁKS praktycznie z marszu, od pierwszego meczu tego szkoleniowca w klubie podniósł się w tym sezonie z kolan (w 7 meczach 13 punktów, 6 straconych bramek) i dlaczego błyskawicznie po odejściu Probierza, już od kolejnego meczu ci sami zawodnicy z powrotem padli na kolana w ligowej rzeczywistości (w 7 meczach 2 punkty, 16 straconych bramek). Przecież Probierz to nie magik, nie wyczarował tych punktów z niczego, a po jego odejściu w klubie pozostali ci sami zawodnicy, nie zaobserwowano też nagłej zapaści fizycznej u nich. To właśnie brak probierzowej taktyki zadecydował o takim, a nie innym przyszłym losie ŁKS-u. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to nie mam pewności raczej co do jego umiejętności odnośnie przygotowania fizycznego drużyny, Jaga pod tym względem wyglądała różnie, czasem świetnie, czasem średnio. |
Cytat:
|
Obejrzałem galerię zdjęć "Jak zmieniał się Probierz" i doszedłem do wniosku, że w ogóle się nie zmieniał...
E:To jest galeria "trener Probierz w kilku odsłonach" ale na fb napisali żeby zobaczyć jak dawniej wyglądał. Odpowiedź: tak samo. |
pokaz linka Fiti
|
Na głównej.
|
|
Blaszczu16
Cytat:
Tak w nawiasie, Odense jest obecnie... 8 w dunskiej ekstraklasie. Takze to ze okazalismy sie lepsi od nich (punktowo) to zaden powod do dumy. To byl poprostu obowiazek! ---------------------------------------------------------- Alez oczywiscie ze poziomiem sportowym nie zasluzylismy na awans! Wygralismy go z Fulham, czyli z druzyna z ktora przegralismy w dwumeczu 2:4. Ale ja sie pytam... co z tego? Niby co, w futbolu wygrywaja zawsze najlepsi? Takich "niezasluzonych" awansow jest w futolu od groma, stad tez nie rozumiem dlaczego sie niektorzy obruszaja. Ot, piekno futbolu. Czasami awansuje ten gorszy, ale to... znaczy ze jego awans jest mniej wazny? Nie, jest tak samo wazny;) |
Cytat:
|
@Bobek90: Mógłbyś zmienić styl pisania, bo mnie irytujesz od pewnego czasu? Jakieś kreski, pogrubienia, zadawanie pytań i samemu sobie odpowiadanie, pouczanie, pisanie tak jakby wszystkie wszystkie rozumy pozjadał. Bardzo Cię proszę.
|
Ja tylko chce żebyśmy grali dwoma napastnikami. Genkow z Bitonem by zrobili na te czasy dobry duet napastników, jak kiedyś Żuraw Franek, lub Żuraw z Kuźbą(Oczywiście nie porównuje, tylko podaje przykład).
|
Cytat:
Powyższe sprawy nie predysponują żadnego z nich do nazywania solidnym trenerem. Predysponują za to do miana trenerów mizernych. A oczekiwanie, że tacy trenerzy stworzą wartościowy w Europie zespół, rozwiną zawodników, zbudują coś naprawdę nowoczesnego, jest mało poważne i pozbawione racjonalnych podstaw. Cytat:
|
Z czystej ciekawości - jakimi językami poza polskim i angielskim operuje w stopniu komunikatywnym pan Probierz?. Czy jest to np. rosyjski, niemiecki, hiszpański?
|
Blaszczu16
Z reguly takie smieszne rozkminki olewam cieplym moczem, ale... zrobie dla Ciebie wyjatek;) W momencie gdy zobacze ze zaczeles pisac posty w ktorych mozna znalesc sensowne argumenty (koniec z postami trawami ktore gadaja o dupie marynie) to... obiecuje ze zmienia styl na taki jaki Ci sie podoba. Ale... wiesz co musi byc najpierw. Takze do roboty, duzo pracy przed toba. Zacznij od nastepnego postu :lol: Cytat:
ciacho Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z zakazanej. |
Języki obce też świadczą o wykształceniu trenera. Teraz oby z tym w parze szły wyniki Wisły!
|
Specyfika tego forum polega na tym, że nawet jeśli Wisła zatrudniłaby Guardiole, a do ataku kupiliby Rooneya to i tak znaleźliby się tu "fachowcy" chętni do ponarzekania :)
|
Cytat:
|
w GK probierz zdementował informację nt dogadywania się z BC przywrócenia Małeckiego do drużyny , Wywiad ze SV z Przeglądu to potwierdza
|
Cytat:
Nie uważam, by przez te 15 lat Cupiał choć raz postarał się o zatrudnienie naprawdę świetnego trenera, odpowiedniego dla celów, które oficjalnie stawiał przed Wisłą. Choć na odprawy i pensje dla tych grubo ponad 20-stu łącznie zatrudnionych wydał z pewnością nie mniej, niż inkasuje za dany kontrakt nawet Mourinho. Wszystko jest kwestią ceny, strategii i determinacji w realizowaniu odpowiedniej polityki klubu. |
Cupiał nie da wystarczająco dużo czasu ani nie zainwestuje wystarczająco by spełnić wymagania takiego trenera.
Probierz to człowiek na właściwym miejscu Widzi co jest grane, że żadnej pomocy nie dostanie od właściciela, więc wizji żadnej nie ma. Oprócz takiej "byle jak byle wygrywac" I tylko taki trener ma rację bytu przy obecnym właścicielu. Przy okazji wracamy do stylu w którym najłatwiej jest punktować w lidze = pozwolić grać przeciwnikowi , a ten sam się wystrzela (zrobi błędy). Za Maaskanta i Moskala było odwrotnie. To my chcieliśmy grac, ale z racji tego, że w ofensywie nie mamy zawodników do takie gry korzystali na naszym stylu przeciwnicy. Robiliśmy głupie błędy, a oni strzelali bramki |
Probierz musi dostac szanse - ale na dłuzej a nie do konca sezonu
|
Cytat:
Cytat:
|
Mimo wszystko widać że gość żyje przy linii, stara się pomóc na bieżąco drużynie.
No i języki. Ma wejść Plajic a Probierz z nim spokojnie gada i tłumaczy co i jak. |
Cytat:
Jak właściciel nie myśli przyszłościowo i chce wyniki na teraz to (tak jak pisałem) = ,możemy jedynie grać w ten sposób jak teraz. Dlaczego trener który jest na kontrakcie i od wyników zależy jego dłuższe funkcjonowanie ma się przejmować na zapas i myśleć długo falowo skoro w klubie nikt w ten sposób nie myśli ? A no właśnie, nikt tak nie będzie robił a tym bardziej inteligentny trener jakim jest Michał Cwaniak Pep Probierz. Być może puchary to zweryfikują kolejnym Karabachem. Ale nie mam zamairu się zamartwiać. Taka jest polityka właściciela więc jak sobie pościelisz...itd za długo Wiśle kibicuję żeby mnie to ruszało. |
Cytat:
To wyobraź sobie, że mówił do niego po polsku. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnie się zdaje że po Niemiecku z nim rozmawiał, przynajmniej takie przypuszczenie mam. Plajic sprecha na 100 a Probierz ponoć. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Probierz 4 lata grał u naszych zachodnich sąsiadów. Każdy w miarę ogarnięty człowiek w takim czasie nauczy się języka w stopniu "komunikatywnym".
|
heh hiszpańskiego nie zna, a Nunez, Diaz, Chavez raczej po angielsku nie gadają
Najważniejsze, żeby powiedział im (trochę koślawo wyszło) Sin palabras innecesarias, jugar en el terreno de juego drudge ! :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl