![]() |
Trzeba było oddać punkty za poprzedni rok. Wtedy Kasperczak już przed mecze chodził zadowolony po murawie, bo wiedział, że Legia nie będzie przeszkadzać w wyścigu o mistrza polski. Na Legi miały być czystki, do tego tymczasowy trener. Wynik był z góy znany.
W tym roku, Legia walczy jeszcze o wicemistrza więc teraz to my mieliśmy nie przeszkadzac. Dlatego gra wygladała jak wyglądała. Czy dobrze mi się zdaje że jak Legia zdobędzie 2 miejsce to zajęcie 4 miejsca w lidze będzie dawać możliwość gry w europejskich pucharach |
Ale kopanina...na trzezwo nie dalo sie tego ogladac...obie ekipy sa zenujaco slabe i takie sa fakty. W lipcu/sierpniu tradycyjny lomot od "wielkich" ekip z Azerbejdzanu i Estonii, a potem nadzieja, ze moze w nastepnym sezonie :D. Brakuje dramatycznie jakosci...przynajmniej 1 napastnik, 2 skrzydlowych i 2 prawdziwych skrajnych obroncow, to absolutne minimum na puchary...i mowie o zawodnikach, ktorzy odrazu moga wskoczyc do 11.
|
Przypominam, że sędzia nie odgwizdał ewidentnej ręki Sobola w polu karnym i nie powinno się go winić za porażkę. Dla piłkarzy sezon sie skończył w niedzielę (przypominam o 4 dniach wolnego!) i dlatego dzisiaj zeszli z boiska pokonani.
|
Clarieri Jak to gdzie miał Radovic biec, za piłką która puścił w prawo jak napisałem. na wprost miał bramkarza, wniosek jest dziecinnie prosty Pereiko nie zastawił mu drogi do piłki ewidentny faul na bramkarzu mistrzu. Inaczej kiedy Radović zmienił tor lotu piłki Pereiko juz stał więc nie mógł zablokować drogi do piłki której lot nie przecinał się w płaszczyźnie z miejscem w którym stał Pereiko.
|
Trzeba bylo od razu postawic Młodą Ekstraklase i by nie bylo dywagacji - tylko wtedy moglibysmy dostac lanie. Nie ma nad czym płakac - w dwumeczu w punktach 3 do 3, w bramkach 7-2 dla WISŁY :rotfl:
|
Cytat:
Tak, z czwartego miejsca wtedy ktoś będzie grał w 1 rundzie el. LE |
kowalski, Jirsak, Paljic, Sivakow - katastrofa.
Jedyni, którym się chciało grać, to Mały, Melikson i Chavez. Mam nadzieję, że ten wynik i styl gry zostanie odpowiednio zinterpretowany przez Valkcx`a... |
Ekstraklasa: Legia Warszawa pokonała mistrza Polski. Klęska Wisły w stolicy.... zaczyna się.
|
Może i graliśmy w 10, może i sędzie był kiepski, ale Panowie... w co nasza drużyna dzisiaj grała? Bo - poza Małym i Chavezem - na pewno nie w piłkę nożną. Wisła nie potrafiła atakować, cienko z obroną, konstruowanie akcji jak w slow motion, strzały to śmiech na sali... To nie był mecz o nic, to był mecz o prestiż, byśmy pokazali, że ten mistrz został zdobyty słusznie, a nie dzięki słabości innych drużyn.
A nasi piłkarze pokazali dziś całe ZERO ambicji, charakteru. |
skoro Cabrala powołali do reprezentacji Argentyny to czemu Riosa nie powołali ? Przecież Andy nie jest od niego gorszy.Jak widac są równi i równiejsi.
|
Ch.. z tym wynikiem, najgorsze jest to, że piłkarze z herbem Wisły na piersi są w stanie każdy mecz odpuścić, więc przygoda w pucharach znów się może skończyć za nim się zacznie...
|
dajcie spokoj juz nie ma co lamentowac gdybysmy nie byli pewni mistrzostwa mecz by inaczej wygladal chlopaki mysla o fecie na rynku i jak spedzic wolny czas bo za duzo go nie maja ;) u pilkarzy Legii tez radosci nie bylo widac oni dobrze wiedza ze my nie zagralismy na 100% do zobaczenia na rynku!!!!
MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!! |
Maaskant powinien teraz spacerującym dziewczynom po liściu wypłacić w szatni.
|
No to widzicie sami że nie jest tak kolorowo jak myślimy,powtórka z Karabachemi itp jest możliwa
Ktoś musi zmienić mentalność piłkarzy w Wiśle trzeba grać na maksa nic nie ma za free |
Tak szczerze jedno pytanid o Was: graliscie by na 100% w meczu wiedzac o tym ze macie Mistrzostwo juz? Granie na 100% = teoretycznie i w praktyce wieksza szansa na kontuzje. Dobrze ze Melikson zszedl.
|
Ej czy na tym fotum są same dzieci?? Czego się spodziewaliście? Nasi mieli wolne do czwartu...totalna olewka meczu. Szkoda, ale skoro olewka to mogły zagrać rezerwy. Mecz zupełnie bez znaczenia, po zapewnieninu mistrza, mistrz powinien być zwolniony z gry :D Dobrze, że meczu z Zagłębiem nie ma w tv :D
|
Cytat:
|
Nasi chcieli wygrać samymi umiejętnościami indywidualnymi, "na chodzonego" i okazało się ile są warte te indywidualności. Boków obrony nie mamy. Kowalski to poziom Polonii Bytom. Sivakova można bez żalu odesłać do Włoch. Jirsak i Garguła mogą sobie szukać nowych klubów, a Riosa zapamiętamy jako chłopaka, który strzelił z przewrotki w ME.
Niby to był mecz o pietruchę, w którym Legii też za bardzo nie chciało się grać, ale jednak sporo powiedział nam o przydatności poszczególnych zawodników. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cieszy wasze w większości pozytywne myślenie
Ja też tak kiedyś myślałem i się przejechałem na Levadii trochę mniej na Karabachu No ale zobaczymy tragedii nie ma przegraliśmy z Legią i sędzią Ale to my już niedługo wzniesiemy puchar za mistrzostwo |
Od początku byłem zwolennikiem wystawienia jak najsilniejszego składu na dzisiejszy mecz, bo liczyłem, że nastąpiła już
przemiana mentalna piłkarzy = nie odpuszczają meczów, które nie są sparingami. Niestety przeliczyłem się. Levadia/ Karabach - powtórka nadal możliwa. Mały, Maor, Osman- dzięki za walkę dzisiaj i profesjonalizm !!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziecmi sa Ci, ktorzy usprawiedliwiaja naszych kopaczy...goscie kasuja po 200,300 czy 400 tys. euro odpieprzaja taka maniane...
|
Oczywiście nawet po meczu towarzyskim ( a taki to był - bądzmy szczerzy ) przez forum musi się przewinąć fala samobójstw . Nie może być inaczej .
Obiektywnie - w pierwszej połowie 15 minut dominacji Legii , 30 minut wyrównanej gry z trzema setkami dla Wisły . Koncówka drugiej połowy to Wisła zamkneła Legię na swojej połowie , grając w 10 ponad 45 minut . Niewiem co po niektórzy się spodziewali , że Wisła zagra 2 połowie ultra ofensywnie i dostanie z kontry 4 bramki? jeden z drugim mógłby się czasem zastanowić co pisze .. Zarzucacie Wiślakom brak ambicji , a ja powiem tak . Sezon się dla Wisły skończył . Wymagac od nich aby w przeddzień walki o ligę mistrzów sobie nogi połamali na Legi walcząc o pietruszke jest chorym pomysłem . Takiego spotkania się spodziewałem i nie mam pretensji do Wiślaków . |
Cytat:
To nie idź , nikt Cię nie zmusza. |
Jestem ciekawy czy beda sie czepiac tej tabliczki zniszczonej przez Pareike. Brutalnosc tylko matołow w C+ jest straszna. Jak Zelisław pokazał tabliczke to myslałem, ze trzesienie ziemi w Warszawie i koniec Swiata jednak nadchodzi a tu 18:10 i nadal zyjemy :rotfl: Chyba dziadek musi nowe obliczenia robic
|
Cytat:
|
Borussia przegrała z Werderem 2-0 po zdobyciu mistrza czyli co? Powinna być tam czystka bo niektórzy odpuścili mecz? Barcelona zremisowała u siebie z Deportivo czyli w przyszłym roku naprawdopodobniej odpadną szybko z pucharów? Szachtar w ukraińskiej po wygraniu ligi dostali bęcki od Dynama 3-0. Znaczy grają tam gwiazdki bez ambicji i trzeba przebudować zespół? Takim przykładów jest mnóstwo a wy zróbcie coś sensownego, posprzątajcie, zróbcie grilla, weźcie dziewczyne do kina a nie szukajcie problemów w miejscu w którym ich nie ma.
Jedyny mecz jaki mają wygrać to u siebie z Polonią, żeby nie zepsuć fety. Reszta meczy to poważniejsze sparingi i wyniki są najmniej ważne. |
....@ jęczycie jakbyśmy co najmniej mistrzostwo stracili. Jak Kowalski gra w pierwszym składzie to nie mamy o czym mówić. Wrzućcie trochę na luz.
|
Ale trzeba przyznać ,że Jovanić też źle się nie spisywał.
PS. Kowalski ??? Śmiech na sali . Nieporozumienie przez duże NIE. Polonia Bytom albo Piast Gliwice - to jest jego miejsce z jego poziomem. |
Cytat:
|
Sezon się kończy za tydzień, takie podejście powinien mieć profesjonalny piłkarz. Każdy rozumie, że można przegrać mecz, ale z takim zaangażowaniem jak dziś to znów prze... z jakąś Levadią...
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A z drugiej strony mecz spieprzył sędzia. Już nie mam sił komentować tej sytuacji z karnym ehh |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl