![]() |
|
Dlatego w następnym meczu wypadałoby dać szansę Riosowi od początku. Pozostali napastnicy już takie szanse w tej rundzie dostali. Nie ma gwarancji, że Rios spisze się lepiej, ale słabiej nie zagra na pewno.
|
Cytat:
|
Ok mecz wygrany,sa 3 pkt ,ale sa tez nasze stałe kłopoty
Bramka---nareszczie spokoj,tym az bije po oczach jak sie widzi Pareike.To ogromna zaleta jak sie widzi ze ma sie doswiadczonego,pewnego siebie bramkarza.Na plus Obrona-Cikos dobrze,Palijc dobrze,Jailens z Bunoza zle.Wogole Jaliens mnie na razie zawodzi ,co chwila spozniony,zle ustawiony,na razie daje mu jescze czas choc czy to nie tylko wymowka ??? Na minus. Pomoc-tu na razie jest dobrze.Melikson i Mały na razie sa motorami napedowymi i najlpszymi pilkarzami.Robia roznice,sami moga zrobic rajd i strzelic bramke.Jirsak pozytywnie mnie zaskoczyl,mamy nareszczie ludzi kreatywnych,za wyjatkiem nieroba Garguły.Na plus. Atak-- no niestety Genkov to na razie kolejny Hristov.Ale jak z Jaliensem -daje mu czas ,choc nie wiem czy to nie tylko taka beznadziejna wymowka.Mozemy miec klopot jak ten gosc nie zacznie cos grac,zostaje jescze Rios-tez taki niby talent itd.na razie na minus Jak widac na razie pozytywnie bramka i pomoc.Obrona i Atak na minus. Ufam ze ci pilkarze ktorzy te minusy zrobili zaczna cos grac i zwlaszcza atak wygladac bedzie inaczej. |
Może Genkov nie powala, ale przy bramce Tomka to on zaabsorbował dwóch obrońców i swoim zachowaniem spowodował błąd jednego z nich, który podał wprost do naszego Czecha. Tym samym jednak stworzył okazję.
|
Dużo o Kirmie moi milusińscy piszecie więc i ja wtrącę kilka groszy. Słowieniec sprawia wrażenie wypalonego, jakby nie za bardzo miał ochotę na grę w Wiśle. Tak mi się wydaję
|
Cytat:
To żeś opinie wyrażił...ho ho hooo. Jakoś jeszcze niedawno np. po meczu z Lechią wszyscy zachwycali się jego talentem a teraz zagrał dwa średnie mecze i juz jest 'bee'.Jeszcze będziemy mieć z niego pociechę. Zobaczycie. |
Cytat:
Poza tym Kirm nie jest wypalony. Ma umiejętności, ma siłę i wydolność, ale po prostu podejmuje na boisku złe decyzje. |
Cytat:
Garguła powinien zacząć sobie szukać jakiegoś innego klubu, najlepiej oldbojów. Byle nie Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
|
tak, jak obiecałem - przyjechałem, wygraliśmy i padło parę bramek :)
a Bunoza grał naprawdę solidnie, tyle, że gra w Polsce, a tutaj się ludzi szufladkuje |
Cytat:
|
Cytat:
ale poki co jest to mlody pilkarz i ma prawo do takich pomylek, a i wydaje mi sie czlowiekiem, ktory chce pracowac nad soba a i potencjal ma zeby za kilka lat okazac sie solidnym srodkowym obronca na srednim europejskim poziomie, czego mu z calego serca zycze |
parę fotek z meczu z sektora E24 ;)
http://zatrzymanewobiektywie.blogspot.com/ https://lh6.googleusercontent.com/-c.../wisla_234.jpg |
Cytat:
|
Najbardziej denerwują mnie u Bunozy te długie piłki, co piłka to strata, raz na ruski rok wyjdzie mu (derby), ale 90% to strata.
Niech Maaskant zgrywa 2 stoperów, bo jak oni się mają zgrać, jak co chwilę wychodzą innym ustawieniem |
Podstawowym problemem Bunozy jest zła "gra blokiem", gubienie krycia strefowego, ustawianie się, asekuracja. Owszem, dzięki sile fizycznej potrafi wygrywać pojedynki indywidualne ze zwykle mało rozgarniętymi i surowymi technicznie ligowymi napastnikami, co często zaciera rzeczywisty i pełny obraz jego słabej gry. Rozpaczliwe okrzyki Maaskanta "Think!" równie dobrze można byłoby skierować do niego.
|
Cytat:
|
Jak przychodził Chavez to dużo się spodziewałem po nim, ale narazie gra co najwyżej bardzo przeciętnie.
Bunoza jest od niego lepszy i naprawdę nie wiem czemu tak na niego najeżdzacie. Maskaant wystawia tych którzy prezentują się najlepiej, a patrząc na Chaveza to popełnia głupie błedy i jest bardzo wolny. Po 30 krotnym reprezentancie można było się więcej spodziewać. I cieszę się że to właśnie bośniak gra, a nie Honduranin.- po za tym, to Bunoza ma niesamowity wyskok do piłek :) |
Cytat:
Chavez gra co najwyżej przeciętnie :shock: Chavez popełnia głupie błędy a Bunoza niby nie? :shock: Chavez nie wybija też bezmyślnie piłek jak Bunoza... Porównaj sobie kolego mecz Chaveza z Arką do meczu Bunozy z Ruchem albo występ Chaveza z Podbeskidziem do występu Chaveza z Podbeskidziem ewentualnie grę Chaveza z Legią do gry Bunozy w tym samym meczu. Osman jest: - Zdecydowanie bardziej opanowany od Bunozy. - Lepszy technicznie od Bunozy. - Lepiej się ustawia od Gordana. - I nie wypier*ala bezmyślnie, byle dalej każdej piłki. |
Bunoza dawał radę, poszła głupia fama na początek i znów zaczyna się pitolenie...
|
JrQ - kiedy i gdzie Bunoza dawał radę? Ten chłopak nie kontroluje w ogóle tego, co dzieje się na boisku, źle się ustawia, fatalnie kiksuje. Z jego wzrostu w zasadzie nie mamy pożytku czy to w ataku czy to w obronie (stałe fragmenty). To nie fama tylko rzeczywistość. Gdyby w ostatnim meczu padły ze dwie bramki po jego błędach może otworzyłbyś oczy (w zasadzie Gordan mógł nawet wylecieć z boiska kiedy w pewnym momencie prawie kopnął się w czoło gdy uprzedził go Piech bodajże... Piłkarz Ruchu został wytrącony z równowagi a mógł wyjść na pozycję sam na sam). Jego fatalne crossy tylko dopełniają obraz tego piłkarzyny...
|
Cytat:
W Barcie też narzekają na Pique jak my na Bunoze ale przyznać trzeba że obaj są warci grania w "11" A takie hasła nie ujmują i tak jego wartości. "Pique jest nogami na boisku, ale głową między nogami Shakiry" |
Nigdy póki co nie krytykowałem Bunozy ale gość na boisku ustawia się fatalnie jak dla mnie. Dodatkowo jak na obrońce za łatwo daje się minąć, w sytuacji z Jankowskim to zawodnik Ruchu zwodu nie musiał wykonać żeby go minąć. Dodatkowo jedna sytuacja gdzie podnosi ręce a Zieńczuk za plecami i gdyby nie Pareiko to byśmy byli ładnie zaskoczeni. I to jest ocena na tle przeciętnego w lidze Ruchu. Dla mnie na dzień dzisiejszy jest po prostu przeciętny. Wiadomo że błędy obrońcom się zdarzają ale ja nie widzę pewności w jego grze.
Jaliens też póki co nie najlepiej i wg. mnie w pierwszych spotkaniach najpewniej grał Chavez, który nie najgorzej grał też pod koniec rundy jesiennej. |
Bunoza jest jak Pique?! Raczej jak Czyhrynski!
Gordan gubi krycie, źle się ustawia, zawala spalone, jest wolny, mimo wzrostu przeciętnie gra w powietrzu, praktycznie w każdym meczu kiksuje... Jedyne, co mu naprawdę dobrze wychodzi, to gra siłowa - dzięki niej potrafi przepychać zawodników i ich wyprzedzać. |
A mi sie gra Bunozy podoba, gra duzo lepiej od powolnego Chaveza, ogladalem na zywo mecz z legia z jesieni i tam wymiatal. Ciesze sie ze trener go wystawia zamiast Chaveza ktorego po sezonie i tak mamy oddac wiec niech sie zgrywa z Holendrem.
|
Cytat:
Radze zobaczyć oba te filmiki http://www.youtube.com/watch?v=rO9FU68P7JE http://www.youtube.com/watch?v=6OlkgTm7SPE |
Chlopie kazdy popelnia bledy, byles na tym meczu czy tylko ogladales na necie??
|
Cytat:
Byłem na meczu no i potem oglądnąłem powtórkę w TV. |
No to moze nie zwracales uwagi na jego gre bo ja bardzo dokladnie sledzilem i legionisci odbijali sie od niego jak od sciany zreszta wynik o czyms mowi.
|
Co do wybijania piłek przez Chaveza - faktycznie, nie wybija bezmyślnie do przodu. Bo "myślnie" podaje do najbliższego, najlepiej obrońcy. Nie wiem gdzie wy widzicie tą niebywałą technikę Osmana. Jest solidnym grajkiem, ale takie ochy i achy a np. do Marcelo mu bardzo daleko.
Bunozie też, ale ten ma 23 lata, a Chavez 27. Ja stawiam na bośniaka. P.S. Co do rozgrywania, to trochę śmieszy mnie że właśnie na nim ciąży ta robota. Niech Kew rozgrywa, skoro Bunoza nie potrafi. Jest też bardziej doświadczony. DLaczego tego nie robi? |
Cytat:
W meczu rzucalo sie w oczy to ze nie bylo komu dograc jak np: Kew stal na polowie boiska , albo Ruch tak dobrze byl ustawiony , albo my nie umielismy sie wystawic. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl