Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [17 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów 4 marca piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7939)

Wiślak-1990 05.03.2011 16:49

http://galeria.wislakrakow.com/20110304/md/35.jpg

Bunoza pozdrawia nas środkowym palcem :rotfl:

Galonek 05.03.2011 16:50

Dlatego w następnym meczu wypadałoby dać szansę Riosowi od początku. Pozostali napastnicy już takie szanse w tej rundzie dostali. Nie ma gwarancji, że Rios spisze się lepiej, ale słabiej nie zagra na pewno.

Wasiu 05.03.2011 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1060399)
Bunoza pozdrawia nas środkowym palcem :rotfl:

Próbuj dalej, może w końcu trafisz.

Wojtas 05.03.2011 17:11

Ok mecz wygrany,sa 3 pkt ,ale sa tez nasze stałe kłopoty

Bramka---nareszczie spokoj,tym az bije po oczach jak sie widzi Pareike.To ogromna zaleta jak sie widzi ze ma sie doswiadczonego,pewnego siebie bramkarza.Na plus

Obrona-Cikos dobrze,Palijc dobrze,Jailens z Bunoza zle.Wogole Jaliens mnie na razie zawodzi ,co chwila spozniony,zle ustawiony,na razie daje mu jescze czas choc czy to nie tylko wymowka ??? Na minus.

Pomoc-tu na razie jest dobrze.Melikson i Mały na razie sa motorami napedowymi i najlpszymi pilkarzami.Robia roznice,sami moga zrobic rajd i strzelic bramke.Jirsak pozytywnie mnie zaskoczyl,mamy nareszczie ludzi kreatywnych,za wyjatkiem nieroba Garguły.Na plus.

Atak-- no niestety Genkov to na razie kolejny Hristov.Ale jak z Jaliensem -daje mu czas ,choc nie wiem czy to nie tylko taka beznadziejna wymowka.Mozemy miec klopot jak ten gosc nie zacznie cos grac,zostaje jescze Rios-tez taki niby talent itd.na razie na minus

Jak widac na razie pozytywnie bramka i pomoc.Obrona i Atak na minus.
Ufam ze ci pilkarze ktorzy te minusy zrobili zaczna cos grac i zwlaszcza atak wygladac bedzie inaczej.

Kowalski 05.03.2011 18:06

Może Genkov nie powala, ale przy bramce Tomka to on zaabsorbował dwóch obrońców i swoim zachowaniem spowodował błąd jednego z nich, który podał wprost do naszego Czecha. Tym samym jednak stworzył okazję.

alberto 05.03.2011 18:45

Dużo o Kirmie moi milusińscy piszecie więc i ja wtrącę kilka groszy. Słowieniec sprawia wrażenie wypalonego, jakby nie za bardzo miał ochotę na grę w Wiśle. Tak mi się wydaję

adikos1906 05.03.2011 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alberto (Post 1060457)
Dużo o Kirmie moi milusińscy piszecie więc i ja wtrącę kilka groszy. Słowieniec sprawia wrażenie wypalonego, jakby nie za bardzo miał ochotę na grę w Wiśle. Tak mi się wydaję

To żeś opinie wyrażił...ho ho hooo. Jakoś jeszcze niedawno np. po meczu z Lechią wszyscy zachwycali się jego talentem a teraz zagrał dwa średnie mecze i juz jest 'bee'.Jeszcze będziemy mieć z niego pociechę. Zobaczycie.

atomek21 05.03.2011 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alberto (Post 1060457)

że niby jesteśmy zwierzętami? słowa "milusińscy" używa się, mówiąc o zwierzętach, powinieneś był napisać "moi mili".

Poza tym Kirm nie jest wypalony. Ma umiejętności, ma siłę i wydolność, ale po prostu podejmuje na boisku złe decyzje.

wolfy 05.03.2011 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1060326)
A druga sprawa, że zawodnicy, którym "brakło serducha" i w kompromitujący sposób zaprzepaścili szansę dobrego pokazania się z Podbeskidziem nie powąchali nawet murawy. To prawidłowa decyzja Maaskanta, w każdym normalnym klubie tacy delikwenci na długo lądują na ławie.

Na trybunach, na ławkę nie zasługują.
Garguła powinien zacząć sobie szukać jakiegoś innego klubu, najlepiej oldbojów. Byle nie Wisły.

alberto 05.03.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atomek21 (Post 1060465)
że niby jesteśmy zwierzętami? słowa "milusińscy" używa się, mówiąc o zwierzętach, powinieneś był napisać "moi mili".

Poza tym Kirm nie jest wypalony. Ma umiejętności, ma siłę i wydolność, ale po prostu podejmuje na boisku złe decyzje.

Tak atomek21 napisałem tak dlatego, że jesteście zwierzętami. :) To było poważne pytanie?

wolfy 05.03.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1060474)
zdziwiła mnie dzisiejsza nota za gre Bunozy w Dzienniku Polskim dostał 3 :) chyba inny mecz oglądali :D

Chyba ten sam, ale się lepiej orientują.

Jonasz 06.03.2011 10:57

tak, jak obiecałem - przyjechałem, wygraliśmy i padło parę bramek :)
a Bunoza grał naprawdę solidnie, tyle, że gra w Polsce, a tutaj się ludzi szufladkuje

Wisoman 06.03.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jonasz (Post 1060719)
Bunoza grał naprawdę solidnie, tyle, że gra w Polsce, a tutaj się ludzi szufladkuje

Bunoza w ogóle mnie nie przekonuje od dłuższego czasu, jest zbyt wolny wystarczy dobry szybki napastnik i z miejsca go objedzie poza tym często źle się ustawia przy kryciu no i te jego długie piły bez pomyślunku wku^^&%$ mnie na maxa, rozumiem raz, dwa razy tak zagrać bez efektu ale nie cały czas. Czy ten chłopak nie uczy się na błędach a może dostał wytyczne od trenera żeby rzucić piłę do przodu i a nóż...

Saimoz 06.03.2011 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jonasz (Post 1060719)
tak, jak obiecałem - przyjechałem, wygraliśmy i padło parę bramek :)
a Bunoza grał naprawdę solidnie, tyle, że gra w Polsce, a tutaj się ludzi szufladkuje

no nie do konca solidnie ... bylo kilka sytuacji gdy widac bylo braki w ustawieniu sie .... Bunoza nigdy chyba nie bedzie zwrtonym graczem dlatego musi duzo pracowac nad ustawianiem sie, w meczu z Ruchem conjamniej dwa razy popelnil blad w ustawieniu sie co moglo sie zle skonczyc ... raz jak przepuscil chyba Grzyba (nie pamietam), niby go pozniej dogonil i odebral pilke ale gdyby to byl ktos szybszy bylaby sytuacja 1 na 1 .... i drugi raz jak machal rekami ze ma wszystko pod kontrola a tak naprawde zza jego plecow wyskoczyl Zienczuk i gdyby nie Pareiko (swoja droga w....iony na Bunoze) to kolejne 1 na 1 ....

ale poki co jest to mlody pilkarz i ma prawo do takich pomylek, a i wydaje mi sie czlowiekiem, ktory chce pracowac nad soba a i potencjal ma zeby za kilka lat okazac sie solidnym srodkowym obronca na srednim europejskim poziomie, czego mu z calego serca zycze

coonta 06.03.2011 13:50

parę fotek z meczu z sektora E24 ;)

http://zatrzymanewobiektywie.blogspot.com/

https://lh6.googleusercontent.com/-c.../wisla_234.jpg

Luk_Biala_Gwiazda 06.03.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1060477)
Chyba ten sam, ale się lepiej orientują.

Dokladnie. Drugi mecz z rzedu Bunoza przyprawia mnie o palpitacje serca. Przeciez bedac na meczu nie da sie nie zauwazyc, ze gosc zupelnie gubi krycie, nie jest szybki, ani zwrotny. Cala trybuna wrecz za kazdym razem wzdychala, gdy Bunoza po jakims glupim bledzie tracil pilke, badz byl bliski jej straty. Nie wiem, skad te opinie, ze zagral solidny mecz, bo wygral kilka pojedynkow glowkowych?

skeba 06.03.2011 14:34

Najbardziej denerwują mnie u Bunozy te długie piłki, co piłka to strata, raz na ruski rok wyjdzie mu (derby), ale 90% to strata.
Niech Maaskant zgrywa 2 stoperów, bo jak oni się mają zgrać, jak co chwilę wychodzą innym ustawieniem

Markus 06.03.2011 15:39

Podstawowym problemem Bunozy jest zła "gra blokiem", gubienie krycia strefowego, ustawianie się, asekuracja. Owszem, dzięki sile fizycznej potrafi wygrywać pojedynki indywidualne ze zwykle mało rozgarniętymi i surowymi technicznie ligowymi napastnikami, co często zaciera rzeczywisty i pełny obraz jego słabej gry. Rozpaczliwe okrzyki Maaskanta "Think!" równie dobrze można byłoby skierować do niego.

Dzimi 06.03.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kowalski (Post 1060441)
Może Genkov nie powala, ale przy bramce Tomka to on zaabsorbował dwóch obrońców i swoim zachowaniem spowodował błąd jednego z nich, który podał wprost do naszego Czecha. Tym samym jednak stworzył okazję.

Bo to jest napastnik dobry ale do gry dwójkowej (4-4-2) - on jako cofnięty, grający tyłem do bramki, współpracujący z klasycznym strikerem, np. Żurawskim sprzed 5-8 lat. A u nas ma grać tego Żurawskiego ew. Brożka, no i mu nie wychodzi. Za to z Brożkiem by sobie popykał ładnie.

mc-money 06.03.2011 16:44

Jak przychodził Chavez to dużo się spodziewałem po nim, ale narazie gra co najwyżej bardzo przeciętnie.
Bunoza jest od niego lepszy i naprawdę nie wiem czemu tak na niego najeżdzacie. Maskaant wystawia tych którzy prezentują się najlepiej, a patrząc na Chaveza to popełnia głupie błedy i jest bardzo wolny. Po 30 krotnym reprezentancie można było się więcej spodziewać. I cieszę się że to właśnie bośniak gra, a nie Honduranin.- po za tym, to Bunoza ma niesamowity wyskok do piłek :)

Titto 06.03.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mc-money (Post 1060898)
Jak przychodził Chavez to dużo się spodziewałem po nim, ale narazie gra co najwyżej bardzo przeciętnie.
Bunoza jest od niego lepszy i naprawdę nie wiem czemu tak na niego najeżdzacie. Maskaant wystawia tych którzy prezentują się najlepiej, a patrząc na Chaveza to popełnia głupie błedy i jest bardzo wolny. Po 30 krotnym reprezentancie można było się więcej spodziewać. I cieszę się że to właśnie bośniak gra, a nie Honduranin.- po za tym, to Bunoza ma niesamowity wyskok do piłek :)

Bunoza lepszy od Chaveza :shock:
Chavez gra co najwyżej przeciętnie :shock:
Chavez popełnia głupie błędy a Bunoza niby nie? :shock:
Chavez nie wybija też bezmyślnie piłek jak Bunoza...

Porównaj sobie kolego mecz Chaveza z Arką do meczu Bunozy z Ruchem albo występ Chaveza z Podbeskidziem do występu Chaveza z Podbeskidziem ewentualnie grę Chaveza z Legią do gry Bunozy w tym samym meczu.

Osman jest:
- Zdecydowanie bardziej opanowany od Bunozy.
- Lepszy technicznie od Bunozy.
- Lepiej się ustawia od Gordana.
- I nie wypier*ala bezmyślnie, byle dalej każdej piłki.

JrQ- 06.03.2011 17:17

Bunoza dawał radę, poszła głupia fama na początek i znów zaczyna się pitolenie...

serek.c2 06.03.2011 18:35

JrQ - kiedy i gdzie Bunoza dawał radę? Ten chłopak nie kontroluje w ogóle tego, co dzieje się na boisku, źle się ustawia, fatalnie kiksuje. Z jego wzrostu w zasadzie nie mamy pożytku czy to w ataku czy to w obronie (stałe fragmenty). To nie fama tylko rzeczywistość. Gdyby w ostatnim meczu padły ze dwie bramki po jego błędach może otworzyłbyś oczy (w zasadzie Gordan mógł nawet wylecieć z boiska kiedy w pewnym momencie prawie kopnął się w czoło gdy uprzedził go Piech bodajże... Piłkarz Ruchu został wytrącony z równowagi a mógł wyjść na pozycję sam na sam). Jego fatalne crossy tylko dopełniają obraz tego piłkarzyny...

anthony09 06.03.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1060971)
JrQ - kiedy i gdzie Bunoza dawał radę? Ten chłopak nie kontroluje w ogóle tego, co dzieje się na boisku, źle się ustawia, fatalnie kiksuje. Z jego wzrostu w zasadzie nie mamy pożytku czy to w ataku czy to w obronie (stałe fragmenty). To nie fama tylko rzeczywistość. Gdyby w ostatnim meczu padły ze dwie bramki po jego błędach może otworzyłbyś oczy (w zasadzie Gordan mógł nawet wylecieć z boiska kiedy w pewnym momencie prawie kopnął się w czoło gdy uprzedził go Piech bodajże... Piłkarz Ruchu został wytrącony z równowagi a mógł wyjść na pozycję sam na sam). Jego fatalne crossy tylko dopełniają obraz tego piłkarzyny...

Gościu popatrz się na Gerarda Pique ;) Podobne warunki fizyczne jak Bunoza. Kiksy nie tylko jemu się przytrafiają, lecz też Pique również, możecie ich nazywać drewniakami ale nie mówcie, że nie dają radę Bunoza w Wiśle, Pique w Barcie przy zachowaniu proporcji.
W Barcie też narzekają na Pique jak my na Bunoze ale przyznać trzeba że obaj są warci grania w "11" A takie hasła nie ujmują i tak jego wartości.
"Pique jest nogami na boisku, ale głową między nogami Shakiry"

RAFi89 06.03.2011 19:10

Nigdy póki co nie krytykowałem Bunozy ale gość na boisku ustawia się fatalnie jak dla mnie. Dodatkowo jak na obrońce za łatwo daje się minąć, w sytuacji z Jankowskim to zawodnik Ruchu zwodu nie musiał wykonać żeby go minąć. Dodatkowo jedna sytuacja gdzie podnosi ręce a Zieńczuk za plecami i gdyby nie Pareiko to byśmy byli ładnie zaskoczeni. I to jest ocena na tle przeciętnego w lidze Ruchu. Dla mnie na dzień dzisiejszy jest po prostu przeciętny. Wiadomo że błędy obrońcom się zdarzają ale ja nie widzę pewności w jego grze.
Jaliens też póki co nie najlepiej i wg. mnie w pierwszych spotkaniach najpewniej grał Chavez, który nie najgorzej grał też pod koniec rundy jesiennej.

jova 06.03.2011 19:21

Bunoza jest jak Pique?! Raczej jak Czyhrynski!
Gordan gubi krycie, źle się ustawia, zawala spalone, jest wolny, mimo wzrostu przeciętnie gra w powietrzu, praktycznie w każdym meczu kiksuje... Jedyne, co mu naprawdę dobrze wychodzi, to gra siłowa - dzięki niej potrafi przepychać zawodników i ich wyprzedzać.

chimba 06.03.2011 19:50

A mi sie gra Bunozy podoba, gra duzo lepiej od powolnego Chaveza, ogladalem na zywo mecz z legia z jesieni i tam wymiatal. Ciesze sie ze trener go wystawia zamiast Chaveza ktorego po sezonie i tak mamy oddac wiec niech sie zgrywa z Holendrem.

Titto 06.03.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chimba (Post 1061025)
A mi sie gra Bunozy podoba, gra duzo lepiej od powolnego Chaveza, ogladalem na zywo mecz z legia z jesieni i tam wymiatal. Ciesze sie ze trener go wystawia zamiast Chaveza ktorego po sezonie i tak mamy oddac wiec niech sie zgrywa z Holendrem.

Tak, faktycznie wymiatał :rotfl:
Radze zobaczyć oba te filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=rO9FU68P7JE
http://www.youtube.com/watch?v=6OlkgTm7SPE

chimba 06.03.2011 20:00

Chlopie kazdy popelnia bledy, byles na tym meczu czy tylko ogladales na necie??

Titto 06.03.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chimba (Post 1061034)
Chlopie kazdy popelnia bledy, byles na tym meczu czy tylko ogladales na necie??

Tyle, że Bunoza tych błędów popełnia za dużo...
Byłem na meczu no i potem oglądnąłem powtórkę w TV.

chimba 06.03.2011 20:03

No to moze nie zwracales uwagi na jego gre bo ja bardzo dokladnie sledzilem i legionisci odbijali sie od niego jak od sciany zreszta wynik o czyms mowi.

Wiślak ASR 07.03.2011 11:19

Co do wybijania piłek przez Chaveza - faktycznie, nie wybija bezmyślnie do przodu. Bo "myślnie" podaje do najbliższego, najlepiej obrońcy. Nie wiem gdzie wy widzicie tą niebywałą technikę Osmana. Jest solidnym grajkiem, ale takie ochy i achy a np. do Marcelo mu bardzo daleko.
Bunozie też, ale ten ma 23 lata, a Chavez 27. Ja stawiam na bośniaka.
P.S. Co do rozgrywania, to trochę śmieszy mnie że właśnie na nim ciąży ta robota. Niech Kew rozgrywa, skoro Bunoza nie potrafi. Jest też bardziej doświadczony. DLaczego tego nie robi?

Teqcontroller 07.03.2011 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak ASR (Post 1061235)
P.S. Co do rozgrywania, to trochę śmieszy mnie że właśnie na nim ciąży ta robota. Niech Kew rozgrywa, skoro Bunoza nie potrafi. Jest też bardziej doświadczony. DLaczego tego nie robi?

Nie zgodze sie z toba , poniewaz Kew probowal rozgrywac , tylko byl taki maly duzy problem , nie bylo komu bo prawie kazdy byl za przeciwnikiem i nie mial komu dograc , z kazdym meczem Kew probuje wychodzic z pilka i dograc. Bunoza jak ma pilke to ino patrzy zeby wyjebac , ok rozumiem pozbyc sie jej ale z glowa nie jeb do przodu i strata.

W meczu rzucalo sie w oczy to ze nie bylo komu dograc jak np: Kew stal na polowie boiska , albo Ruch tak dobrze byl ustawiony , albo my nie umielismy sie wystawic.

Smyrgu 07.03.2011 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1060875)
. Rozpaczliwe okrzyki Maaskanta "Think!" równie dobrze można byłoby skierować do niego.

krotkie pytanie ; Czy Ty byles na meczu, czy tylko w TV ogladales ?

picasso 07.03.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1061247)
Nie zgodze sie z toba , poniewaz Kew probowal rozgrywac , tylko byl taki maly duzy problem , nie bylo komu bo prawie kazdy byl za przeciwnikiem i nie mial komu dograc , z kazdym meczem Kew probuje wychodzic z pilka i dograc. Bunoza jak ma pilke to ino patrzy zeby wyjebac , ok rozumiem pozbyc sie jej ale z glowa nie jeb do przodu i strata.

W meczu rzucalo sie w oczy to ze nie bylo komu dograc jak np: Kew stal na polowie boiska , albo Ruch tak dobrze byl ustawiony , albo my nie umielismy sie wystawic.

bo czegoś nie zrozumiałem...tzn,że Bunoza ma zawsze do kogo dograć i tego nie robi,a jak piłkę ma Kew to wtedy nagle wszyscy się chowają?nie lubią go czy co?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl