![]() |
Jak sie ma w druzynie Surme to takie mecze, jako kara boska, sie niestety beda trafiac.
|
Podoba mi się sformulowanie z Onetu:
Cytat:
Powinno być ewentualnie opromienieni, bo olśnienie to pewien przebieg (stan) procesu widzenia, przy którym występuje odczucie niewygody lub zmniejszenie zdolności rozpoznawania przedmiotów czy jedno i drugie, w wyniku niewłaściwego rozkładu luminancji lub niewłaściwego zakresu luminancji albo nadmiernych kontrastów w przestrzeni lub w czasie, albo w psychologii nagłe wpadnięcie na jakiś pomysł, na jakieś rozwiązanie. |
W Lechii dziwnie sie dzieje, cholera wie czy zwalniac trenera czy co robic. Raz graja swietnie pol sezonu, kolejna czesc fatalna, raz graja dobrze kilka meczy, pozniej kilka zle, raz graja fajna pilke dla oka raz graja fatalna. dziwna sytuacja. Ja bym mimo wszystko Kafara wywalil ale tez postawil na kogos z zagranicy i najlepiej z jakas wizja na budowe klubu a nie zamienil siekierke na kijek w stylu Michniewicza czy innego Szatalowa
|
Szkoda byłoby Lechii, bo w pewnym momencie jej gra pod kierunkiem Kafarskiego naprawdę dobrze wyglądała.
Czy ktoś może (w jakims sensownym temacie) napisac, co tak naprawde dzieje się w tym klubie i w tej druzynie? |
Cytat:
Tak naprawdę to Lechia ma bardzo przeciętny skład, skoro w pierwszej 11tce regularnie gra Tomek Dawidowski. Napastnik, który przez ostatnie 2 sezony strzelił 2 gole w lidze. |
Zaraz braknie trenerów do obsady w Ekstraklasie, bo wychodzi na czterech zagrożonych...
Jeżeli prezesi tych stosunkowo zamożnych klubów pójdą wreszcie po rozum do głowy i ściągną zagranicznych trenerów w klasie >= Maaskant, to może wreszcie coś w naszym kraju ruszy z kopaną. |
Nie będę udawał, że smuci mnie odpadnięcie Lechii. Tak się kończy trzymanie cienkiego trenera, wierzenie mediom (polska Barcelona itp.) i sprowadzenie odpadów z Krakowa.
|
Cytat:
czy może jednak piłkarze... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja tak bym na Kafarskiego nie najezdzal. To jest młody trener i musi frycowe zaplacic. Oczywiscie z Lechii bym go juz zwolnil gdybym mial decydowac ale chlop napewno po kolejnych kilku angazach bedzie wiele madrzejszy i nie popelni bledow, ktore popelnia w Lechii. Nigdzie nie ma jakiegos podrecznika jak zostac super trenerem, do wszystkiego trzeba dojsc samemu i w kolejnych klubach pracowac tak aby eliminowac jak najwiecej bledow z przeszlosci - przynajmniej tak mi sie wydaje, ze na tym polega praca trenera i jego "dorastanie"
|
W tej rundzie to wogóle jaja sie dzieją w pucharze. Chyba grajki z ekstraklasy mało zarabiają że musza dorabiać u bukmacherów.
I te świńskie parchy mi kupon zajebisty zjebały ehhh |
Czyżby kolejny do wywalenia był Urban,bo myślę że po tym co dziś pokazali,to jak nie teraz,to po nie zdobyciu 3 punktów z ŁKS poleci ze stołka.Po ewentualnym jutrzejszym awansie,trzeba się modlić byle tylko na Gryf nie trafić;)
|
ot ....a jakas zenada ,korona out,Lubin,Jaga,Lechia profesjonalne podejscie klubow i zawodnikow ,nawet jak graja drugim garniturem albo ten drugi garnitur taki slaby,albo jak kolega wyzej zasugerowal chlopcy teraz dorabiaja moze inaczej .
|
Niechmi jeszcze ktoś napisze, że liga się wyrównuje się i idzie w górę...
Między kopaczami z Ekstraklasy, a II czy nawet III ligi nie ma ŻADNEJ różnicy. Ci pierwsi mają tylko bardziej obrotnych managerów. |
To tylko pokazuje, ze jutro mamy nieodpuszczac i zagrac na 100% bo moze Nas czekac to samo a mamy znacznie trudniejszego rywala
|
Cytat:
Podejrzewam że jakby tak skrupulatnie przejrzeć te nizsze ligi to nie jedna perełka biega po tych boiskach. Ja rozumiem że jest jedna niespodzianka ale bez przesady.. ręce opadaja jak sie patrzy na polskie bagieko, które sie zwie piłka nożna:-/ |
Eee tam. Po prostu PP bardzo łatwo wygrać jeśli spełnionych jest kilka warunków:
1) jest się drużyną z ekstraklasy, 2) ma się szczęście w losowaniu, 3) przeciwnicy olewają PP, I odpowiednio: 1) grając w ekstraklasie zaczyna się od 1/16 gdzie gra się tylko jeden mecz przeciwko drużyną z I, II i III lig, takie zespoły jak Lech, Legia, Polonia pokazały jak łatwo jest awansować do 1/8, 2) jak się ma fuksa to w 1/8 i nawet 1/4 można trafić na słabą drużynę z niższej ligi, zawsze lepsze to niż trafić na Wisłę, Legię, Lecha, 3) dzisiejsze wyniki pokazują jak dużo drużyn sobie odpuściło... I tak mamy tak zestaw drużyn na chwilę obecną: Polonia Warszawa Lech Poznań Legia Warszawa Górnik Zabrze Cracovia Gryf Wejherowo Ruch Zdzieszowice Limanovia Limanowa Arka Gdynia MKS Kluczbork Tak więc w tym sezonie wygrać PP może być nieziemsko łatwo... jeśli jeszcze w 1/8 między sobą zagrają drużyny z ekstraklasy. |
Cytat:
W następnej fazie mamy już Polonie W, Lecha i Legie czyli drużyny, które aspirują do gry w europejskich pucharach. Jeżeli dołączymy do tego Wisłę, to widać, że jedna z tych czterech drużyn będzie musiała ten puchar zdobyć, aby w LE zagrać, więc łatwo wcale nie będzie. |
Mówcie co chcecie ale z Flotą będzie trudna przeprawa . Jest to jedna z najlepszych drużyn 1-ligowych a w dodatku jeden z najtrudniejszych przeciwników na jaki mógł trafić zespół ekstraklasowy przynajmniej wg mnie .
|
Wpadka naszego trenera z Podbeskidziem to był wypadek przy pracy - przynajmniej ja tak na to patrzę. Nie zdawał on sobie chyba sprawy, że jak nasi wyjdą na luzie to można odpaść.
W każdym razie nadal uważam, że zdobyć PP jest łatwo, tylko trzeba chcieć. Czy zdobędzie go Wisła to się okaże. Ale jak z Flotą ma być trudna przeprawa to co napiszecie gdy przejdziemy dalej i trafimy na Legię, Lecha? :) Panowie więcej wiary w naszych piłkarzy. Tak w następnej fazie mamy już 3 dobre drużyny ale reszta naprawdę prezentuje słaby poziom, więc jest prosta droga przy dobrym losowaniu na Łazienkowskiej <rotfl>. |
Pożyjemy zobaczymy ...
|
Cytat:
Petarda jako pretekst - lepiej przygotujmy się na walkowery dla garbatych na wiosnę :D |
Cytat:
|
I Gryf gra dalej. Oby podobnej niespodzianki nie było w Limanowie.
|
Heh, objazdowy cyrk Wojciechowskiego dostaje na razie ostry łomot w Gdyni. Po pół godziny 2:0 dla Arki.
|
Amica wyrównała - 1:1.
|
To komentator daje popis znajomości przepisów.
Wilk dobił piłkę lecącą do bramki będąc na spalonym, a komentator po obejrzeniu powtórki mówi, że nie było spalonego, bo "został obrońca". Nie wziął pod uwagę tego, że to właśnie ten obrońca wtedy był ostatnim zawodnikiem, bo bramkarz wyszedł z bramki i zanotował pusty przebieg mijając się z piłką. Jak widać, nie tylko sędziowie powinni się doszkolić. |
Miałem to samo napisać . Bramkarz był minimalnie dalej od bramki niż Wilk (przynajmniej wg mnie) .
Co do Jaśka to strasznie się zmienił , nie przypomina tego piłkarza który kiedyś grał u nas choć jedno podanie palce lizać . |
To ten zespół według Iwana pokonałby APOEL gdyby był na miejscu Wisły? Buahaha.
|
Cytat:
|
Ale to nie przy tej uznanej bramce? Bo wg mojego źródła w postaci livescore.com, strzelił ją Wojtkowiak.
no i 1:2... |
Nieźle kibice cisna kuchenkorzom i bardzo dobrze bo cały czas płacza i kłada sie na murawę.
Karnego w mojej opinii rowniez nie było Wojtkowiak wyjebał sie o swoje krzywe nogi |
Nie tak kuchence jak Borskiemu,musiał chyba sobie podpaść w poprzednim sezonie w Bytomiu że aż tak go lżą.
|
Nie może być! Amika podkupuje nam sędziów. A ponoć mieliśmy na to monopol [by: weszlo.com&minister Giersz]
|
Ciekawe czy ktokolwiek wspomni o wypaczeniu wyniku, albo czy ktokolwiek choćby zająknie się, że Lech kupuje mecze (wg. Weszlo w końcu my już kupiliśmy 2).
|
Cytat:
|
Weidzialem ze na te forum moge liczyc :rotfl:
|
Cytat:
|
a Ty jako swiadek zdarzenia ktorego nie bylo ? :lol:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl