Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Puchar Polski w wykonaniu innych zespołów. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7932)

7 kotów 20.09.2011 17:15

Jak sie ma w druzynie Surme to takie mecze, jako kara boska, sie niestety beda trafiac.

FraMat 20.09.2011 18:15

Podoba mi się sformulowanie z Onetu:
Cytat:

Olśnieni ligowym zwycięstwem nad Jagiellonią Białystok pilkarze Lecha ...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puc...wiadomosc.html
Powinno być ewentualnie opromienieni, bo olśnienie to pewien przebieg (stan) procesu widzenia, przy którym występuje odczucie niewygody lub zmniejszenie zdolności rozpoznawania przedmiotów czy jedno i drugie, w wyniku niewłaściwego rozkładu luminancji lub niewłaściwego zakresu luminancji albo nadmiernych kontrastów w przestrzeni lub w czasie, albo w psychologii nagłe wpadnięcie na jakiś pomysł, na jakieś rozwiązanie.

Jaroo1 20.09.2011 18:32

W Lechii dziwnie sie dzieje, cholera wie czy zwalniac trenera czy co robic. Raz graja swietnie pol sezonu, kolejna czesc fatalna, raz graja dobrze kilka meczy, pozniej kilka zle, raz graja fajna pilke dla oka raz graja fatalna. dziwna sytuacja. Ja bym mimo wszystko Kafara wywalil ale tez postawil na kogos z zagranicy i najlepiej z jakas wizja na budowe klubu a nie zamienil siekierke na kijek w stylu Michniewicza czy innego Szatalowa

FraMat 20.09.2011 18:44

Szkoda byłoby Lechii, bo w pewnym momencie jej gra pod kierunkiem Kafarskiego naprawdę dobrze wyglądała.
Czy ktoś może (w jakims sensownym temacie) napisac, co tak naprawde dzieje się w tym klubie i w tej druzynie?

flamengista 20.09.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1166994)
Szkoda byłoby Lechii, bo w pewnym momencie jej gra pod kierunkiem Kafarskiego naprawdę dobrze wyglądała.
Czy ktoś może (w jakims sensownym temacie) napisac, co tak naprawde dzieje się w tym klubie i w tej druzynie?

A może to syndrom Tarasiewicza? Najpierw świetna atmosfera i wyniki ponad stan, w pewnym momencie coś pęka i jest dół... Do tego doszła słabsza forma (wyskok z wymuszaniem transferu!), a później kontuzja Traore, który ciągnął grę Lechii w zeszłym sezonie.

Tak naprawdę to Lechia ma bardzo przeciętny skład, skoro w pierwszej 11tce regularnie gra Tomek Dawidowski. Napastnik, który przez ostatnie 2 sezony strzelił 2 gole w lidze.

ziz99 20.09.2011 19:10

Zaraz braknie trenerów do obsady w Ekstraklasie, bo wychodzi na czterech zagrożonych...

Jeżeli prezesi tych stosunkowo zamożnych klubów pójdą wreszcie po rozum do głowy i ściągną zagranicznych trenerów w klasie >= Maaskant, to może wreszcie coś w naszym kraju ruszy z kopaną.

vote-for-mikey 20.09.2011 19:16

Nie będę udawał, że smuci mnie odpadnięcie Lechii. Tak się kończy trzymanie cienkiego trenera, wierzenie mediom (polska Barcelona itp.) i sprowadzenie odpadów z Krakowa.

Kyno 20.09.2011 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1166935)
Limanovia - Lechia 1:0

Panie Kafarski dziękujemy! Miej chłopie jaja i odejdź!

On występowal na boisku ??

czy może jednak piłkarze...

Jagul 20.09.2011 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1166940)
No to żenada niezła - Limanovia ogrywa Lechię. Ciekawe czy było aż tak słabo czy też piłkarze nagle poczuli niespodziewany "spadek mocy" bo trener im się znudził?

Tak czy owak przykre

Oglądałem ten mecz na żywo, więc mogę powiedzieć, ze było masakrycznie słabo. Lechia nie potrafiła znaleźć sposobu na sforsowanie obrony nędznego trzecioligowca. Jedyną taktyką była długa piłka posyłana do Vucko, który rzekomo miał zgrywać piłki tylko nie miał za bardzo do kogo. Limanovia nie zagrała jakoś szczególnie defensywnie. Goście walczyli i stworzyli sobie parę sytuacji przez co wygrali zasłużenie.

Kociewiak 21.09.2011 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kyno (Post 1167135)
On występowal na boisku ??

czy może jednak piłkarze...

On rozwala ten zespół i nie tworzy nic nowego bo jest przekonany, że ma super hiper kadre w dodatku nieziemsko równą. Jak ktoś wpuszcza za napastnika obrońce, a Dawidowski gra w pierwszej 11 bo Kafarski to imbecyl , niestety tak to jest jak zamiast porządnych transferów lepiej pieprzyć bzdury o magicznej atmosferze... Pozbywają się Kapsy gdzie zostaje słaby Małkowski, przychodzi Buchalik który gra gdzie? W Młodej Ekstraklasie... Zamiana Buzały na kaleke Poźniaka i tak dalej. Jego czas się w Lechii skończył, po zapewne przegranym meczu z Podbeskidziem Kafar niech wraca prosto do Kościerzyny nie do Gdańska.

Jaroo1 21.09.2011 14:18

Ja tak bym na Kafarskiego nie najezdzal. To jest młody trener i musi frycowe zaplacic. Oczywiscie z Lechii bym go juz zwolnil gdybym mial decydowac ale chlop napewno po kolejnych kilku angazach bedzie wiele madrzejszy i nie popelni bledow, ktore popelnia w Lechii. Nigdzie nie ma jakiegos podrecznika jak zostac super trenerem, do wszystkiego trzeba dojsc samemu i w kolejnych klubach pracowac tak aby eliminowac jak najwiecej bledow z przeszlosci - przynajmniej tak mi sie wydaje, ze na tym polega praca trenera i jego "dorastanie"

sergio 21.09.2011 16:51

W tej rundzie to wogóle jaja sie dzieją w pucharze. Chyba grajki z ekstraklasy mało zarabiają że musza dorabiać u bukmacherów.

I te świńskie parchy mi kupon zajebisty zjebały ehhh

LuKaS TSW 21.09.2011 16:54

Czyżby kolejny do wywalenia był Urban,bo myślę że po tym co dziś pokazali,to jak nie teraz,to po nie zdobyciu 3 punktów z ŁKS poleci ze stołka.Po ewentualnym jutrzejszym awansie,trzeba się modlić byle tylko na Gryf nie trafić;)

kriswisla 21.09.2011 17:14

ot ....a jakas zenada ,korona out,Lubin,Jaga,Lechia profesjonalne podejscie klubow i zawodnikow ,nawet jak graja drugim garniturem albo ten drugi garnitur taki slaby,albo jak kolega wyzej zasugerowal chlopcy teraz dorabiaja moze inaczej .

Baala 21.09.2011 17:15

Niechmi jeszcze ktoś napisze, że liga się wyrównuje się i idzie w górę...

Między kopaczami z Ekstraklasy, a II czy nawet III ligi nie ma ŻADNEJ różnicy. Ci pierwsi mają tylko bardziej obrotnych managerów.

mitmichael 21.09.2011 17:16

To tylko pokazuje, ze jutro mamy nieodpuszczac i zagrac na 100% bo moze Nas czekac to samo a mamy znacznie trudniejszego rywala

sergio 21.09.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1167544)
Niechmi jeszcze ktoś napisze, że liga się wyrównuje się i idzie w górę...

Między kopaczami z Ekstraklasy, a II czy nawet III ligi nie ma ŻADNEJ różnicy. Ci pierwsi mają tylko bardziej obrotnych managerów.

Podejrzewam że jakby tak skrupulatnie przejrzeć te nizsze ligi to nie jedna perełka biega po tych boiskach. Ja rozumiem że jest jedna niespodzianka ale bez przesady.. ręce opadaja jak sie patrzy na polskie bagieko, które sie zwie piłka nożna:-/

omen69 21.09.2011 18:27

Eee tam. Po prostu PP bardzo łatwo wygrać jeśli spełnionych jest kilka warunków:
1) jest się drużyną z ekstraklasy,
2) ma się szczęście w losowaniu,
3) przeciwnicy olewają PP,

I odpowiednio:
1) grając w ekstraklasie zaczyna się od 1/16 gdzie gra się tylko jeden mecz przeciwko drużyną z I, II i III lig, takie zespoły jak Lech, Legia, Polonia pokazały jak łatwo jest awansować do 1/8,
2) jak się ma fuksa to w 1/8 i nawet 1/4 można trafić na słabą drużynę z niższej ligi, zawsze lepsze to niż trafić na Wisłę, Legię, Lecha,
3) dzisiejsze wyniki pokazują jak dużo drużyn sobie odpuściło...

I tak mamy tak zestaw drużyn na chwilę obecną:
Polonia Warszawa
Lech Poznań
Legia Warszawa
Górnik Zabrze
Cracovia
Gryf Wejherowo
Ruch Zdzieszowice
Limanovia Limanowa
Arka Gdynia
MKS Kluczbork

Tak więc w tym sezonie wygrać PP może być nieziemsko łatwo... jeśli jeszcze w 1/8 między sobą zagrają drużyny z ekstraklasy.

Jagul 22.09.2011 07:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez omen69 (Post 1167598)
I tak mamy tak zestaw drużyn na chwilę obecną:
Polonia Warszawa
Lech Poznań
Legia Warszawa
Górnik Zabrze
Cracovia
Gryf Wejherowo
Ruch Zdzieszowice
Limanovia Limanowa
Arka Gdynia
MKS Kluczbork

Tak więc w tym sezonie wygrać PP może być nieziemsko łatwo... jeśli jeszcze w 1/8 między sobą zagrają drużyny z ekstraklasy.

W tamtym sezonie z Podbeskidziem też miało być nieziemsko łatwo, a skończyło się wielką klapą. Trzeba po prostu spiąć poślady na takie spotkania i zagrać na 100%. Wtedy można myśleć o ewentualnym wygraniu PP.
W następnej fazie mamy już Polonie W, Lecha i Legie czyli drużyny, które aspirują do gry w europejskich pucharach. Jeżeli dołączymy do tego Wisłę, to widać, że jedna z tych czterech drużyn będzie musiała ten puchar zdobyć, aby w LE zagrać, więc łatwo wcale nie będzie.

fanfan 22.09.2011 07:26

Mówcie co chcecie ale z Flotą będzie trudna przeprawa . Jest to jedna z najlepszych drużyn 1-ligowych a w dodatku jeden z najtrudniejszych przeciwników na jaki mógł trafić zespół ekstraklasowy przynajmniej wg mnie .

omen69 22.09.2011 07:42

Wpadka naszego trenera z Podbeskidziem to był wypadek przy pracy - przynajmniej ja tak na to patrzę. Nie zdawał on sobie chyba sprawy, że jak nasi wyjdą na luzie to można odpaść.

W każdym razie nadal uważam, że zdobyć PP jest łatwo, tylko trzeba chcieć. Czy zdobędzie go Wisła to się okaże. Ale jak z Flotą ma być trudna przeprawa to co napiszecie gdy przejdziemy dalej i trafimy na Legię, Lecha? :) Panowie więcej wiary w naszych piłkarzy.

Tak w następnej fazie mamy już 3 dobre drużyny ale reszta naprawdę prezentuje słaby poziom, więc jest prosta droga przy dobrym losowaniu na Łazienkowskiej <rotfl>.

fanfan 22.09.2011 07:47

Pożyjemy zobaczymy ...

Kocur 28.09.2011 09:22

Cytat:

Wydział Gier PZPN zweryfikował wynik meczu Piast - Cracovia w ramach 1/16 finału Pucharu Polski jako walkower dla zespołu "Pasów".

W ubiegłym tygodniu Cracovia pokonała na wyjeździe Piasta 1:0. Gola na wagę zwycięstwa zdobył w 23. minucie Bojan Puzigaca.

Spotkanie zakończyło się skandalem. Z trybun zostały rzucone petardy hukowe, które ogłuszyły sędziego liniowego. Główny arbiter natychmiast zakończył spotkanie a jego asystentem zajęły się służby medyczne.

Za ten incydent klub z Gliwic został ukarany walkowerem. Wynik spotkania został więc zmieniony na 3:0 dla zespołu Cracovii.

Petarda jako pretekst - lepiej przygotujmy się na walkowery dla garbatych na wiosnę :D

DysoN 28.09.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1170560)
Petarda jako pretekst - lepiej przygotujmy się na walkowery dla garbatych na wiosnę :D

No juz nie przesadzajmy. Przez petarde mecz nie zostal dokonczony w regulaminowy sposob (decyzja sedziego zreszta calkowicie uzasadniona) wiec nie bylo innego wyjscia jak przyznac walkower. Piast za to zdarzenei dotkna pewnie jeszcze kolejne kary.

krakus76 18.10.2011 15:00

I Gryf gra dalej. Oby podobnej niespodzianki nie było w Limanowie.

!!IRIVER!! 19.10.2011 18:01

Heh, objazdowy cyrk Wojciechowskiego dostaje na razie ostry łomot w Gdyni. Po pół godziny 2:0 dla Arki.

przem 25.10.2011 19:53

Amica wyrównała - 1:1.

pan Dudi 25.10.2011 20:03

To komentator daje popis znajomości przepisów.

Wilk dobił piłkę lecącą do bramki będąc na spalonym, a komentator po obejrzeniu powtórki mówi, że nie było spalonego, bo "został obrońca". Nie wziął pod uwagę tego, że to właśnie ten obrońca wtedy był ostatnim zawodnikiem, bo bramkarz wyszedł z bramki i zanotował pusty przebieg mijając się z piłką.

Jak widać, nie tylko sędziowie powinni się doszkolić.

fanfan 25.10.2011 20:28

Miałem to samo napisać . Bramkarz był minimalnie dalej od bramki niż Wilk (przynajmniej wg mnie) .
Co do Jaśka to strasznie się zmienił , nie przypomina tego piłkarza który kiedyś grał u nas choć jedno podanie palce lizać .

Blaszczu16 25.10.2011 20:28

To ten zespół według Iwana pokonałby APOEL gdyby był na miejscu Wisły? Buahaha.

cinekw 25.10.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1181718)
To komentator daje popis znajomości przepisów.

Wilk dobił piłkę lecącą do bramki będąc na spalonym, a komentator po obejrzeniu powtórki mówi, że nie było spalonego, bo "został obrońca". Nie wziął pod uwagę tego, że to właśnie ten obrońca wtedy był ostatnim zawodnikiem, bo bramkarz wyszedł z bramki i zanotował pusty przebieg mijając się z piłką.

Jak widać, nie tylko sędziowie powinni się doszkolić.

Nie od dziś wiadomo, że komentatorzy TVP to "górna" półka. Podobnie, a nawet gorzej, jest z TVNem, jak mam oglądać na tej stacji mecz to mnie skręca.

przem 25.10.2011 20:38

Ale to nie przy tej uznanej bramce? Bo wg mojego źródła w postaci livescore.com, strzelił ją Wojtkowiak.
no i 1:2...

sergio 25.10.2011 20:47

Nieźle kibice cisna kuchenkorzom i bardzo dobrze bo cały czas płacza i kłada sie na murawę.

Karnego w mojej opinii rowniez nie było Wojtkowiak wyjebał sie o swoje krzywe nogi

LuKaS TSW 25.10.2011 20:49

Nie tak kuchence jak Borskiemu,musiał chyba sobie podpaść w poprzednim sezonie w Bytomiu że aż tak go lżą.

flamengista 25.10.2011 20:49

Nie może być! Amika podkupuje nam sędziów. A ponoć mieliśmy na to monopol [by: weszlo.com&minister Giersz]

arrosmay 25.10.2011 20:57

Ciekawe czy ktokolwiek wspomni o wypaczeniu wyniku, albo czy ktokolwiek choćby zająknie się, że Lech kupuje mecze (wg. Weszlo w końcu my już kupiliśmy 2).

flamengista 25.10.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1181760)
Ciekawe czy ktokolwiek wspomni o wypaczeniu wyniku, albo czy ktokolwiek choćby zająknie się, że Lech kupuje mecze (wg. Weszlo w końcu my już kupiliśmy 2).

Nie no skąd. Przecież Rudniew strzelił na 3-1. To załatwia sprawę bramki na 1-1 i 2-1. Znowu: wedle logiki weszło.

studio 25.10.2011 21:09

Weidzialem ze na te forum moge liczyc :rotfl:

wolfy 25.10.2011 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1181770)
Weidzialem ze na te forum moge liczyc :rotfl:

Ty się nie ciesz, bo zaraz Bytomianie złożą zawiadomienie do prokuratury :>

studio 25.10.2011 21:35

a Ty jako swiadek zdarzenia ktorego nie bylo ? :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl