Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

Manager89 08.08.2010 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 955629)
Hmm... Może i byłby to niegłupi pomysł , ale nie możemy czekać do grudnia...

Obawiam się że musimy, który szanujący się trener podejmie się ratowania drużyny bez przepracowania z nią całego okresu przygotowawczego. Teraz miałby czas przyjrzeć się grze Wisły w lidze i pucharze Polski. Zobaczyć z kim mu przyjdzie pracować, a od stycznia zabrałby się za budowe drużyny, która będzie potrafiła nawiązać walkę na arenie międzynarodowej. Po jesiennym przeglądzie wojsk będzie wiedział kogo potyrzebuje do drużyny i może pociągnie za sobą kilku zawodników ze swojego zespołu.

Junior_Battle 08.08.2010 09:35

Ja proponuje Hannu Lepisto :pobity:

tarantulaw2 08.08.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 955633)
Obawiam się że musimy, który szanujący się trener podejmie się ratowania drużyny bez przepracowania z nią całego okresu przygotowawczego. Teraz miałby czas przyjrzeć się grze Wisły w lidze i pucharze Polski. Zobaczyć z kim mu przyjdzie pracować, a od stycznia zabrałby się za budowe drużyny, która będzie potrafiła nawiązać walkę na arenie międzynarodowej. Po jesiennym przeglądzie wojsk będzie wiedział kogo potyrzebuje do drużyny i może pociągnie za sobą kilku zawodników ze swojego zespołu.

Tu Ci muszę przyznać racje, no ale mimo wszystko Basałaj powiedział że najpóźniej do przyszłej środy będziemy mieli trenera, więc to raczej nie przejdzie...

JrQ- 08.08.2010 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 955646)
Ja proponuje Hannu Lepisto :pobity:

A ja Bogdana Wentę!
Jedyny polski trener, który coś potrafi ;)

Manager89 08.08.2010 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 955649)
Tu Ci muszę przyznać racje, no ale mimo wszystko Basałaj powiedział że najpóźniej do przyszłej środy będziemy mieli trenera, więc to raczej nie przejdzie...

I znowu klub działa impulsywnie... A tu potrzeba spokoju... Wiktor Goncharenko to młody, ambitny trener, który już może pochwalić się dobrymi wynikami, a co najważniejsze jest spoza polskiego piekiełka... Dać tą rundę Tomkowi Kulawikowi. On był z piłkarzami podczas przygotowań, zna stan przygotowania i aktualne możliwości naszych zawodników. Mistrzostwo znowu może nam odfrunąć, ale myśle że nie chodzi nam o kolejne tytuły na krajowym podwórku. Cel jest o wiele bardziej ambitny... Europejskie puchary...

Karherop 08.08.2010 09:56

Cieszy mnie , że tylko trener zagraniczny wchodzi w gre . Bogdan Basałaj ma u mnie osobiście naprawde duzy kredyt zaufania i odpadnięcie klubu z Azerami tego nie zmieniło .

Jeśli polskie drużyny siatkarskie , koszykarskie mogą odnosić sukcesy z trenerami zagranicznymi to niby czemu nie piłkarskie ? Taki kierunek nie powinien dziwić i jest jak najbardziej odpowiedni . Oczywiście mówiąc 'zagraniczny ' nie ma m na myśli szkoleniowców przeciętnych , skażonych polska piłka jak Okuka , Radolsky i inni .

Kandydatura przekrętu sportowego , czyli H. Larsson to na pewno s-f , chociaz własnie taki szkoleniowców poszukujemy . Znane nazwisko , na początku kariery szkoleniowej z ogromnym doświadczeniem piłkarskim wziętym z najlepszych lig świata , mocny charakter który nie da sobie wejść na głowe . Nie spodziewajmy sie trenera ze 'świezymi ' sukcesami bo tacy do nas nie przyjdą , mam tez nadzieję że nie przyjdzie do nas przebrzmiały trener po 60 . Trener który do nas przyjdzie musi mieć ogromną motywacje do pracy , bo tylko to zagwarantuje że nie ucieknie od nas po pół roku . Osobiście byłbym za powrotem Dana , ale to również s-f ;]

Rob_Zombie 08.08.2010 10:18

Nie rozumiem tego waszego 'aby był młody, bo jak młody to ambitny' i 'aby nie stary, bo stary to nieambitny'.
Przecież to jest chore, już nie mówiąc o waszych dziwnych zapatrywaniach na ludzi, to ambicja u trenera to jakiś pusty slogan. On nie będzie przecież gryzł trawy, bo na boisko nie wyjdzie, a po prostu będzie robił swoje, czy jako 30 latek czy jako 60 latek.
Chociaż ja wolałbym jednak doświadczonego trenera, bo dopiero co przerabialiśmy dwóch młodych na dorobku, i u nas zdobywali doświadczenie, u nas uczyli się trenerskiego fachu i u nas popełniali błędy. A wnioski z tego wszystkiego wyciągają już dla swoich nowych klubów. Mam na myśli oczywiście Petrescu i Skorżę. Myślę że my nie możemy sobie teraz na to pozwolić, potrzebujemy trenera który 'od kopa' będzie wiedział co z czym się je, a nie dopiero eksperymentował i uczył się.

Karherop 08.08.2010 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 955665)
Nie rozumiem tego waszego 'aby był młody, bo jak młody to ambitny' i 'aby nie stary, bo stary to nieambitny'.
Przecież to jest chore, już nie mówiąc o waszych dziwnych zapatrywaniach na ludzi, to ambicja u trenera to jakiś pusty slogan. On nie będzie przecież gryzł trawy, bo na boisko nie wyjdzie, a po prostu będzie robił swoje, czy jako 30 latek czy jako 60 latek.
Chociaż ja wolałbym jednak doświadczonego trenera, bo dopiero co przerabialiśmy dwóch młodych na dorobku, i u nas zdobywali doświadczenie, u nas uczyli się trenerskiego fachu i u nas popełniali błędy. A wnioski z tego wszystkiego wyciągają już dla swoich nowych klubów. Mam na myśli oczywiście Petrescu i Skorżę. Myślę że my nie możemy sobie teraz na to pozwolić, potrzebujemy trenera który 'od kopa' będzie wiedział co z czym się je, a nie dopiero eksperymentował i uczył się.

Problem w tym że doświadczony szkoleniowiec , do nas nie przyjdzie z paru powodów ..
1) nikt mu nie zaoferuje gaży jaką zapewne sobie zażyczy
2) kontraktu na spokojne 2 lata pracy , bez presji wyniku ( w razie zwolnienia duże odszkodowanie ) - tego nikt mu nie zaoferuje
3) tacy szkoleniowcy wolą pracować ze średniakami ligi niemieckiej czy francuskiej , niz z drużyna z Polski gdzie nie ma ani bazy szkoleniowej , dobrych boisk treningowych , szwankuje infrastruktuktura na każdym kroku ,
4) Leo Beenhakker - bądz co bądz ceniony trener w srodowisku piłkarskim zrobił bardzo 'dobrą reklame' polskiego futbolu , gdzie prezes wyrzuca trenera za pośrednictwem kamer , dziennikarze swoja bezczelnościa podbijają europe , presja wyniku jest nieadykwatna do mozliwości jakimi dysponuje trener
5) Polska piłka jest traktowana jako kraj 3 świata na piłkarskiej mapie Europy , gdzie zarowno kluby jak i reprezentacja nie odnosza żadnych sukcesów od paru dobrych lat .

Dlatego jeśli przyjdzie do nas doświadczony trener zaawansowany wiekowo to tylko dlatego - że nikt w Europie nie będzie się nim interesował , jest wypalony i nie osiągał sukcesów w ostatich 10 latach a Polske traktuje jako piłkarska emeryture . Taki trener nie zmieni mentalności i podejścia do pracy polskich zawodników .

Dlatego osboście optuję za młodym szkoleniowcem dla którego Wisła jest szansą na kariere trenerską , a nie trenerskim zesłaniem dla doświadczonego szkoleniowca .

Tenzen 08.08.2010 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 955688)
Taki trener nie zmieni mentalności i podejścia do pracy polskich zawodników .

No wiadomo. Petrescu już próbował i wiadomo jak się to skończyło. Gwiazdeczki strajkowały.

Co do Leo to on właśnie głośno głosił, że to 3 świat i słomiane domki! Jest kiepski i samym wielkim ego wiele się nei da zrobić.

rozan 08.08.2010 11:42

Simeone takim właśnie trenerem jest :-) uczył się w Argentynie, tam popełniał błędy, które przeplatał spektakularnymi sukcesami. Teraz czas na ustabilizowanie formy (tak jak zrobił to Dan po odejściu z Wisły).

p.s.
Dla mnie te wszystkie dywagacje są nieusprawiedliwione, nie mamy pojęcia jakiego typu trenera szuka zarząd, może być stary, może być młody byleby preferował ofensywny techniczny football i potrafił motywować zawodników! A dziś liczę na 3 punkty i grad bramek ;-)

pawelwislak 08.08.2010 11:49

Powiedzmy sobie tak jeśli Simeone by przyszedł dostał jakąś kasę na transfery i udało mu się przypadkiem np w przyszłym roku po mistrzostwie wejść do grupy LE tam pokazał by się z dobrej strony przypadkowe wyjście z grupy ma otwartą drogę do europejskich średniaków. CV już całkiem niezłe 2 Mistrzostwa Argentyny Mistrzostwo Polski z Wisła która przegrała z Karabachem wyjście z tą Wisłą z grupy zyskał by miano cudotwórcy i jakiś dorobek europejski by miał do tego znane piłkarskie nazwisko i wydaje mi się że to dla niego szybki awans i podwalina pod europejską karierę trenerską.

szprotson 08.08.2010 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozan (Post 955713)
Simeone takim właśnie trenerem jest :-) uczył się w Argentynie, tam popełniał błędy, które przeplatał spektakularnymi sukcesami. Teraz czas na ustabilizowanie formy (tak jak zrobił to Dan po odejściu z Wisły).

p.s.
Dla mnie te wszystkie dywagacje są nieusprawiedliwione, nie mamy pojęcia jakiego typu trenera szuka zarząd, może być stary, może być młody byleby preferował ofensywny techniczny football i potrafił motywować zawodników! A dziś liczę na 3 punkty i grad bramek ;-)

zarząd szuka nowego Dana Petrescu. To jasne jak słońce.
Zagraniczny trener, z odpowiednim warsztatem szkoleniowym ! Lepiej młodszy, gdyż wiadomo wieksza charyzma

Idealny byłby wg. mnie ...Slaven Bilić.

Manager89 08.08.2010 12:14

A ja się dalej będe upierał przy tym, żeby Kulawik był trenerem na tą rundę, niech wyciśnie z tych zawodników których mamy aktualnie jak najwięcej sie da. A trenerem od stycznia Wiktor Goncharenko...

Casanunda 08.08.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 955651)
A ja Bogdana Wentę!
Jedyny polski trener, który coś potrafi ;)

oj, zeby takiego w wersji pilkarskiej znalesc - to bylby raj na ziemi dla kibicow

a napewno pieklo na ziemi dla obecnych graczy Wisly :P

DwayneWade3 08.08.2010 12:20

Wiktor Goncharenko?
Albo wikipedia się myli, albo on ma 33 lata...

Manager89 08.08.2010 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 955739)
Wiktor Goncharenko?
Albo wikipedia się myli, albo on ma 33 lata...

Wikipedia się najprawdopodobniej nie myli...

DwayneWade3 08.08.2010 12:25

Bez przesady. Chcecie mieć 33 letniego trenera? Nie jest waszym zdaniem troszkę za młody?
38 lat minimum. Według mnie.

Manager89 08.08.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 955744)
Bez przesady. Chcecie mieć 33 letniego trenera? Nie jest waszym zdaniem troszkę za młody?

Liczy się wiek czy osiągnięcia i umiejętności??

wolfy 08.08.2010 12:27

Dal mnie może być ktokolwiek, byle nasi "piłkarze" po treningach pluli krwią.

szprotson 08.08.2010 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 955747)
Dal mnie może być ktokolwiek, byle nasi "piłkarze" po treningach pluli krwią.

najpierw to powinni zatrudnic nauczyciela jakiegos wspólnego jezyka, bo chłopaki sie wogole nie rozumieją!
ale niestety, zarząd ma to w dupie

Q13SON 08.08.2010 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 955417)
wyraźnie było powiedziane ze szukają trenera zaganicą...

Ty tu kolego chyba od wczoraj jesteś albo niedawno do Polski się przeprowadziłeś.
Tutaj wzorem jest Jurczyński Jeż który dementował że dementował jakoby miał dementować.

Martinus 08.08.2010 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Q13SON (Post 955751)
Ty tu kolego chyba od wczoraj jesteś albo niedawno do Polski się przeprowadziłeś.
Tutaj wzorem jest Jurczyński Jeż który dementował że dementował jakoby miał dementować.

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na zagranicznego trenera.

DwayneWade3 08.08.2010 12:52

Cytat:

Liczy się wiek czy osiągnięcia i umiejętności??
Chcecie 33 letniego trenera?
Wyobraźcie sobie taką sytuację - macie lekcję W-F w szkole. Waszym nauczycielem jest jakiś chłopak w waszym wieku albo młodszy o rok czy dwa. Karze wam biegać test coopera 12-minutowy. Niektórzy biegają, niektórzy nie. Ci co biegali, dostali słabe oceny. I co? Cała klasa olewa nauczyciela, jeździ po nim jakimiś tekstami, zero przykładania się do treningów i wagarowanie.
Wy na prawdę myślicie, że taki Małecki będzie się słuchał jakiegoś trenera tylko dlatego, że on jest od niego o kilka lat starszy? Będzie polecenie biegania, gwiazdor Patryk strzeli focha i taki oto trening zawodnika, który aspiruje do gry w pierwszej 11-stce.
To musi być ktoś, kto ma minimum 38, 40 lat i jest wzorem dla zawodników. Dlatego taki Simeone, czy mój faworyt z poprzedniej strony tematu, Bruno Metsu nie pozwoli sobie nikomu podszkoczyć, a szacunek piłkarzy do niego i jego sukcesów z kariery trenerskiej czy piłkarskiej zmusi naszych zawodników do harówy na meczach i treningach. Bo prawda jest tylko jedna - nasi piłkarze mają problem typu moralnego. Oni umieją grać, ale nie chce im się tego robić. I żaden wspaniały trenet taktyk tego nie zmieni, tylko taki, o silnym temperamencie i ostrym charakterze - czyli typ Diego Simeone.

gigant 08.08.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 955767)
Wyobraźcie sobie taką sytuację - macie lekcję W-F w szkole. Waszym nauczycielem jest jakiś chłopak w waszym wieku albo młodszy o rok czy dwa. Karze wam biegać test coopera 12-minutowy. Niektórzy biegają, niektórzy nie. Ci co biegali, dostali słabe oceny. I co? Cała klasa olewa nauczyciela, jeździ po nim jakimiś tekstami, zero przykładania się do treningów i wagarowanie.
Wy na prawdę myślicie, że taki Małecki będzie się słuchał jakiegoś trenera tylko dlatego, że on jest od niego o kilka lat starszy? Będzie polecenie biegania, gwiazdor Patryk strzeli focha i taki oto trening zawodnika, który aspiruje do gry w pierwszej 11-stce.
To musi być ktoś, kto ma minimum 38, 40 lat i jest wzorem dla zawodników. Dlatego taki Simeone, czy mój faworyt z poprzedniej strony tematu, Bruno Metsu nie pozwoli sobie nikomu podszkoczyć, a szacunek piłkarzy do niego i jego sukcesów z kariery trenerskiej czy piłkarskiej zmusi naszych zawodników do harówy na meczach i treningach. Bo prawda jest tylko jedna - nasi piłkarze mają problem typu moralnego. Oni umieją grać, ale nie chce im się tego robić. I żaden wspaniały trenet taktyk tego nie zmieni, tylko taki, o silnym temperamencie i ostrym charakterze - czyli typ Diego Simeone.

:rotfl:
Zapiszę sobie tego posta, bo jest wielka szansa, ze większych bredni na tym forum już nie będzie.

bonawentura 08.08.2010 13:01

Cytat:

Aha czyli tak mamy wybierać trenerów? A miałeś jakieś kryterium by stwierdzić, że minimum 38 lat to dobry wiek dla trenera? 37 lat to już nie i odpada?
Ale ludzie - Basałaj wyraźnie powiedział, że to będzie trener, który zaszczepi w naszych grajkach(o ile da się to oczywiście zrobić) zagraniczny styl z zachodnich lig, więc trop tego białoruskiego specmajstra odpada, no chyba że o czymś nie wiem, że trenował w przeszłości jakiś Manchester United... ;-)

snyrting 08.08.2010 13:06

Cytat:

No to mnie przekonałeś. Jeszcze piłkarze by przynieśli zwolenienia od lekarza i byłoby pozamiatane.

grzesiek632 08.08.2010 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 955770)
:rotfl:
Zapiszę sobie tego posta, bo jest wielka szansa, ze większych bredni na tym forum już nie będzie.

Ostatnie dwa zdania tego co napisał kolega wyżej są bardzo trafne.. czy to jest aż tak śmieszne?

Ja również uważam że trenerem powinien być człowiek z silną osobowością a nie jakiś odgrzewany dziadziuś.

Osobiście odnosiłem wrażenie patrząc na trenera Kasperczaka, że ten się już tak nie angażuje jak podczas jego wcześniejszej kadencji , że jest mu już to troszeczkę w jakiś sposób obojętne, że prowadzenie Wisły już go nie cieszy.

Poczekamy i zobaczymy jakiego to nam trenera los podrzuci.
Oby to był trafny wybór.

AYALA 08.08.2010 13:23

Cytat:

33 lata ma ale już prowadził zespół w lidze mistrzów i lidze europejskiej.Białorusin szybciej zrozumie Polaka niż Argentyńczyk

Karherop 08.08.2010 13:26

Cytat:

kolega chyba jeszcze w gimnazjum siedzi , skoro takie brednie wypisuje

mamy do czynienia z dorosłymi ludzmi , a nie z dziećmi na w-fie

w zakładach pracy kierownik/ prezes jest młodszy od swoich pracowników - znaczy że mogą mieć go w dupie ? wprost przeciwnie , są od niego zależni , za takie wybryki jakie wyczyniał Małecki czeka zawodników surowa kara

Jeśli tylko ma odpowiedni charakter , kwalifikacje , dobre CV to nie jest istotne czy ma 33 czy 38 lat.Młody trener to w tej chwili pojęcie względne i mozna nim uznac jeszcze ludzi przed 50 . Jeśli daje sobie wejść na głowe to też wiek nie jest istotny . Bo w wieku 50 lat dalej będzie miekkim ch*** robiony .

I z drugiej strony . Małecki śmie pyskowac do gościa po 60 ( czyt Kasperczak ) , więc kogo trzeba zatrudnić ? 100 latka idąc takim tokiem rozumowania ?

gigant 08.08.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 955779)
Ostatnie dwa zdania tego co napisał kolega wyżej są bardzo trafne.. czy to jest aż tak śmieszne?

Ja również uważam że trenerem powinien być człowiek z silną osobowością a nie jakiś odgrzewany dziadziuś.

Osobiście odnosiłem wrażenie patrząc na trenera Kasperczaka, że ten się już tak nie angażuje jak podczas jego wcześniejszej kadencji , że jest mu już to troszeczkę w jakiś sposób obojętne, że prowadzenie Wisły już go nie cieszy.

Poczekamy i zobaczymy jakiego to nam trenera los podrzuci.
Oby to był trafny wybór.

On tam nawet więcej trafnych słów napisał, szkoda tylko ze pierwszą częscią posta i jakimś WF zatarł wszystko.

xiondz77 08.08.2010 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 955722)
zarząd szuka nowego Dana Petrescu. To jasne jak słońce.
Zagraniczny trener, z odpowiednim warsztatem szkoleniowym ! Lepiej młodszy, gdyż wiadomo wieksza charyzma

Idealny byłby wg. mnie ...Slaven Bilić.

No piekna kandydatura lecz niestety nierealna...
Czyz on nadal nie menadzeruje Chorwacji??

JOSE 841 08.08.2010 13:59

w sumie co do Diego znam tylko tego z Werderu,ale Simeone jak na byłego piłkarza Interu w porównaniu do Larssona ma większe osiągnięcia trenerskie może by ściągnął znajome twarze z Interu lub Atletico do sztabu(wtedy Wisła była już kompletna pod względem sztabu i drużyny która i tak już jest niezła) nie wiem co do Larssona to jako piłkarz grał w wielikch klubach i piłkarzem był bardzo dobrym ale jako trener 2 ligowca zajął 7 miejsce i to mnie martwi nikt by chyba w Krakowie nie podarował blamażu większego od ostatniego z Azerami gdyby Wisła zajęła 7 miejsce w tabeli

Manager89 08.08.2010 14:04

Cytat:

Ja wiem, że nasze gwiazdeczki są rozpuszczone, ale to nie są dzieci z przedszkola!! Wielu z Was zapewne ma szefów młodszych od siebie i zapewne nikt nie olewa pracy bo szef ma 25 lat na nie 40.

Wiktor Goncharenko ma na koncie kilka tytułów Mistrza Białorusi, wprowadził BATE do fazy grupowej Ligi Mistrzów, sezon potem grafi bodajże w Lidze Europejskiej...
Powinien istnieć jasny regulamin i taryfikator kar... Piłkarz spóźnia się na trening to po kieszeni go... Nieważne czy byłby to Żurawski, Brożek, Małecki czy Kamil Rado...

DwayneWade3 08.08.2010 14:13

Z tej dwójki, która podobno przyjęła wstępne propozycje pracy - Simeone i Larsson - zdecydowanie jestem za tym pierwszym. Mógłby nam wiele więcej pomóc niż Henrik. O ile mi wiadomo, to był defensywnym pomocnikiem, a w defensywie mamy właśnie największe kłopoty. Na pewno zna się na obronie i mógłby nam w tym elemencie pomóc, a i ofensywa by nie straciła na tym, bo jak ktoś już wspominał, mógłby dużo stawiać na Riosa.

pawelo84 08.08.2010 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 955839)
Z tej dwójki, która podobno przyjęła wstępne propozycje pracy - Simeone i Larsson - zdecydowanie jestem za tym pierwszym. Mógłby nam wiele więcej pomóc niż Henrik. O ile mi wiadomo, to był defensywnym pomocnikiem, a w defensywie mamy właśnie największe kłopoty. Na pewno zna się na obronie i mógłby nam w tym elemencie pomóc, a i ofensywa by nie straciła na tym, bo jak ktoś już wspominał, mógłby dużo stawiać na Riosa.

On grał bardziej w stylu Gerrarda, nie tylko rozbijał ataki ale też strzelał sporo bramek. Właśnie piłkarz o podobnej charakterystyce do Diego (oczywiście o umiejętnościach takich można tylko pomarzyć) bardzo by się Wiśle przydał. To był po prostu pomocnik kompletny. Chciałbym go jako trenera bo na boisku był twardzielem nie mniejszym niż Dan. Zapewne piłkarze by piszczeli na treningach nie mniej niż za Dana.

fcb4 08.08.2010 14:31

W przerwie zimowej nie będzie przebudoiwy zespołu Basałaj powiedzał że na pytanie w skarbie kibica co chciałby pan pomyślec sobie w grudniu odpowiedział ze będziemy po poł roku pracy w nowym modelu zarzadzania klubem.Będzie dyrektor sportowy, będzie profesjonalny dział skautingu.Wzmicnimy się 2-3 zawodnikami , ale w ten sposob zostaną oni wybrani po naprwade głębokiej analizie .Powinnismy sciągnac na zime stopera dobrego,lewego obronce i jakiegos rozgrywajacego.

Nowy trener nie powinien sie opoerdzielac z naszymi gwiazdkami z koziej dup**** tylko zagonic ich do naprawde cięzkiej roboty bo tak jak grali z Karabachem to była porażka jedynym piłkarze który dorównywał Azerom i ktoremu chciało się grac był Paweł Brożek a reszata to przysłowiowa padlina :/ grali jak cioty :/ Mam nadzieje że przyjdzie trener z zagranicy który zaczepi w nich jakis styl i przgotuje motorycznie do sezonu a jak nasze gwiazdki będą narzekac ze dostaja wycisk i łapac przez to kątuje to będzie to znak że się nie nadaja do grania w piłke na wysokim poziomie i nie ma miejsc dla niech w Wiśle !!!!!!

Szukać trenrea który zagoni ich do roboty i piłkarzy z jajami gdzie będza zapier**** na boisku i i grysc trawe bo juz miarka się przebrała za dużo poryty mamy w tych eurpoejskich rozgrywkach polska liga nic nie znaczy bo jest strasznie słaba niestety :/

bonawentura 08.08.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 955853)
W przerwie zimowej nie będzie przebudoiwy zespołu Basałaj powiedzał że na pytanie w skarbie kibica co chciałby pan pomyślec sobie w grudniu odpowiedział ze będziemy po poł roku pracy w nowym modelu zarzadzania klubem.Będzie dyrektor sportowy, będzie profesjonalny dział skautingu.Wzmicnimy się 2-3 zawodnikami , ale w ten sposob zostaną oni wybrani po naprwade głębokiej analizie .Powinnismy sciągnac na zime stopera dobrego,lewego obronce i jakiegos rozgrywajacego.

Ale co to znaczy, że nie będzie przebudowy? Ta przebudowa już jakby trwa. Zespół będzie potrzebował dobrego rozgrywającego już w grudniu, by móc skutecznie walczyć w pucharach, o ile będzie mu to dane.

Co do trenera, to pewnie zostanie nim Diego Simeone... jak tak prorok zbymak mówił, to znaczy, że tak będzie.

Karherop 08.08.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 955853)

w skarbie kibica napisal ze naszym trenerem jest Kasperczak , to dlaczego juz go z nami nie ma ?

plany sie weryfikuje , jakby kolega nie wiedzial

SpoXsteR 08.08.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 955884)

Co do trenera, to pewnie zostanie nim Diego Simeone... jak tak prorok zbymak mówił, to znaczy, że tak będzie.

nic takiego nie pisal, tylko ze wyrazili wstepne zainteresowanie praca w Wisle, co nie oznacza ze ktos z nich obejmie stanowisko trenera.. sa jeszcze inni kandydaci

DwayneWade3 08.08.2010 15:29

Cytat:

nic takiego nie pisal, tylko ze wyrazili wstepne zainteresowanie praca w Wisle, co nie oznacza ze ktos z nich obejmie stanowisko trenera.. sa jeszcze inni kandydaci
Znane są nazwiska?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl