![]() |
Cytat:
Cytat:
|
400 tyś € rocznie będzie zarabiał Ebi w Polonii.Z tego co sie orientuje to chyba największy kontrakt w ekstraklasie.Po transferach Legii i Polonii widac że stolica to najbogatsze miasto w Polsce.Myśle ze w najbliższym czasie te dwa kluby zdominują naszą lige na lata.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Buhahaha. ****a wytłumacz mi proszę, co ma budżet Warszawy do budżetu Legii i Polonii, bo ja po prostu chyba jestem zbyt głupi by to zrozumieć.
:lol: Większej głupoty to naprawdę dawno nie usłyszałem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale TY tak na serio AYALA czy to tylko sarkazm?
|
ani Wisła , ani Lech nie wydały razem na transfery tyle co Legia.Wzmocnienia Polonii też budzą szacunek i pewnie będzie sie trzeba z nimi liczyc.To że dwa kluby z Warszawy nakupowały najwięcej zawodników to myśle że nie jest przypadek, poprpostu firmy Waltera i Wojciechowskiego dobrze prosperują i stac ich dawac kontrakty po 400 tyś €
|
Cytat:
:lol: Chociaż z drugiej strony, jak się spojrzy na ceny biletów na Legii... |
wydac na transfery mozna, ale czy to pomoze w osiagnieciu dobrego wyniku to dopiero zobaczymy.
Nie wiem dlaczego tyle ludzi sie tak jara tranferami Legii, jak dla mnie i tak max o co beda walczyc to 3 miejsce. Ludzie Skorzy juz sie o to postaraja ;) O Poloni nawet nie wspominam, bo to pewnie sie wielka klapa skonczy, a Wojciechowski jest nawet od Cupiala bardziej porywczy. ;> |
Cytat:
Z pozytywnych wiadomości - dzida już jest:lol: |
Wy sie martwcie o Henka cudotworce ktory ostatni klub....i ostatnia przygoda w Wisle... :D Max to 3 miejsce i Heniek sie o to postara :D
|
Cytat:
Zwłaszcza transfer bramkarza do Legii wydaje się trafiony. :-) Co do tego, że kupiły najwięcej to owszem, ale... razem wzięte. :-) |
Już się zaczynają harce przedsezonowe :D
Ja osobiście wierzę, że liga w tym sezonie będzie naprawdę ciekawa zarówno na kibicowskiej jak i sportowej płaszczyźnie. Nowe stadiony, nowi piłkarze, większe pieniądze to może dać nam mnóstwo emocji, czego sobie i wam życzę. A kto wygra MP wiadomo :P |
W związku z porozumieniem z KP zapewne włączymy się w kibicowska napinke, bo nagle.. ZNOWU.. mistrz ma być u nas.
I będzie :) |
Cytat:
|
Cytat:
A jednak krytyka nie wzięła się znikąd. |
Wojciechowski dla wyborczej:
Cytat:
|
wolfy -- ok, ale te pol roku jednak stracone. Mucha im nie jeden mecz uratowal, a teraz juz go nie ma.. a zanim sie nowy ogarnie. Coz jestem dobrej mysli.. :)
|
Cytat:
Gdyby tu chodziło tylko o szkolenie, to zakup jakiegokolwiek bramkarza mijał by sie z celem, gdyż każdy rocznik reprezentuje pewno z 3 młodych golkiperów. Z tych 3, 1 na sprzedaż i karuzela się kręci w kółko. Czyżby Skaba,Machnowski i Gostomski nie pojęli nauk Dowhania? |
Możliwe że Antolović wyląduje na ławie bo w sparingach bardzo dobrze prezentuję się Machnowsky, Mucha w Legii dwa lata ławę grzał i początków też nie miał za dobrych.
|
Dowhan powiedzial ze nowy bramkarz jest MATERIALEM na swietnego golkipera. Powtarzal to tysiac razy. Kostia radzi sobie coraz lepiej, pokazal to ostatni mecz. Skaba nigdy nie byl uwazany za wybitnego bramkarza i nie wiem po co go trzymaja. Gostek czesciej byl na wypożyczeniu niz w klubie.
Gdyby nie chodzilo o szkolenie w wiekszosci bysmy nie mieli tych zawodnikow ktorych posiadalismy. Spokojnie, zacznie sie liga i sie zobaczy. Mucha na poczatku grzal dlugo lawe a potem bylo jak bylo. Wole Dowhania i kilku mlodych bramkarzy ( ktorzy w razie czego jakos sie zaprezentuja ) niz non stop bac sie ze wejdzie sie na mine typu....no nie chce po nazwiskach :D |
Cytat:
Wcale nie zdziwie się, jeżeli aktualna klasyfikacja bramkarzy w Legii wygląda tak: 1. Kostia 2. Antolovic 3. Skaba 4. Gostomski I jezeli Kostia okaże się ok, to nie bede miał zadnego problemu z tym, ze wydali kupe kasy w Antolovicia. Machnowskij odejdzie, to wskoczy Antolovic po roku-dwoch treningów z Dowchaniem. Jedyny problem to taki, ze nie wyglada na tak cierpliwego jak Mucha, ale z drugiej strony to oznacza ostra rywalizacje. |
Cytat:
Sprzedali Muchę + paru innych kopaczy, dla których gra w Legii opierała się na odcinaniu kuponów i imprezowaniu po modnych klubach i rzucaniu ananasami w ludzi. Wydali tyle, bo musieli. Zobacz sobie teraz nad przedsezonowe kursy, kto będzie miał mistrza.Co jak co, ale dla mnie to dobry punkt odniesienia, bo tam pracują fachowcy pełną gębą- Nie jakieś Pablo84, AYALE, itp, tylko ludzie, którzy z piłki mają na chleb. Do myślenia chyba też daje ostatni ranking (zapomniałem jakiej firmy, ale było o tym na twsd)gdzie drużyna Wisły miała najdroższą kadrę w lidze. W ogóle to ****a nie rozumiem jednej rzeczy.Dlaczego tu nikt ****a nie docenia tego co mamy? Będziemy mieć stadion (co prawda z wadami, ale po pewnym czasie ich nie bedzie) na 34 tysiace, w promieniu 100km od centrum miasta mieszka 8 mln ludzi, mamy prezesa, który wie jak zarządzać organizacjami sportowymi, buduję się pion marketingu, skautingu a w najnowszym wywiadzie, Basałaj potwierdził, że za rok powstanie profesjonalna akademia piłkarska, zaplecza sportowe z prawdopodobnie holenderską kadrą. Mamy w tej chwili najmocniejszą kadrę w lidze, która się jeszcze wzmocni 1 lub 2 piłkarzami a w zimie szykują się jeszcze większe wzmocnienia.... Dlaczego ****a tego nie doceninie.Czy kibic Wisły musi cały czas płakać? Bez kitu czasami marzy mi się, spadek do II ligi.Co mają powiedzieć kibice Legii czy Lecha przez te ostatnie 10 lecie.Cały czas mamiono ich jakimiś sukcesami, mistrzostwami. A tu zobacz. Klub z Wielkopolski czekał na mistrza ponad dwadziescia lat, w Legii o mistrzu tylko głośno mówią z Iwańskim na czele, było jeszcze Zagłębie a reszta? Moim zdaniem zdecydowanie większe szanse na sukces w lidze ma jednak klub z Wielkopolski, bo ma ogromny stadion, potencjał ludzki, bardzo dobry pion marketingu i głód sukcesu.Jak (Nie daj Boże) awansują do LM w tym roku, to nasza ekstraklasa podzieli się na 2 części. Będzie Amicorz i cała reszta. |
Cytat:
Cytat:
jak będzie stadion to może w końcu znajdę czas zeby przemierzyć w te kilometry i zobaczyć Wisłę na żywo :-) poza tym zgodzę się z emj10 co do ilości goli zdobytych w przyszłym sezonie przez Żurawia i Wichniarka, bliżej im 10 niż 30, (30 to wariant bardzo optymistyczny :-) ) Smolarek i tak powinen się w naszej lidze wyróżniać, choc problemem może być jego wątła postura ;-) tyle czy to nie będzie piłkarz przepłacony (ale czy takim piłkarzem nie będzie też Wichniarek ponoć coś koło 2mln za sezon bierze) |
Cytat:
Wisla Krakow 2.75 Lech Poznan 2.75 Legia Warszawa 3.25 Polonia Warszawa 15.00 Widzew Lodz 26.00 Ruch Chorzow 26.00 Jagiellonia Bialystok 34.00 GKS Belchatow 34.00 Zaglebie Lubin 34.00 Slask Wroclaw 34.00 Korona Kielce 67.00 Lechia Gdansk 81.00 Polonia Bytom 101.00 Arka Gdynia 101.00 MKS Cracovia Krakow 151.00 Gornik Zabrze 151.00 |
zaś bet-at-home wycenia to tak
http://img193.imageshack.us/img193/4703/bete.png |
Wg. bwin.com kursą są trochę inne.
Mistrz ligi 2010/2011 Wisła Kraków 2.85 Lech Poznań 2.95 Legia Warszawa 3.00 Polonia Warszawa 12.00 Jagiellonia Białystok 35.00 Widzew Łódź 50.00 Zagłębie Lubin 50.00 Ruch Chorzów 60.00 Lechia Gdańsk 75.00 Śląsk Wrocław 100.00 Górnik Zabrze 100.00 GKS Bełchatów 150.00 Cracovia 150.00 Arka Gdynia 150.00 Korona Kielce 150.00 Polonia Bytom 500.00 |
Cytat:
|
Parę słów o zawodnikach, którzy wrócili na "stare śmieci".
http://www.naszaliga.pl/news/powrot,...mieci,,,,.html |
hehe ale odskoczyła ta Polonia Bytom mogli by dać 250 ;) a nie aż taką różnicę między pozostałymi
|
Cytat:
|
Cytat:
Idąc Twoim tokiem rozumowania - Barcelona nie powinna sprowadzać dzieciaków z całego świata do swojej szkółki, w końcu wystarczy zrobić super piłkarzy z tego co mają na miejscu. Po co im był Messi - nie mam pojęcia. W ostatecznym rozrachunku to talent odróżnia zawodników wybitnych od rzemieślników. |
Cytat:
Maciej Żurawski - 101 goli w 153 meczach ligowych w Wiśle Kraków. Artur Wichniarek - w dawnym, już nieistniejącym Lechu Poznań 4 gole w 66 meczach. Legendą to od biedy Wichniarek może być w Widzewie, a z pewnością w Armini Bielefeld. Ale raczej nie w Poznaniu. Inna sprawa to klasa sportowa obu graczy, moim zdaniem obaj będą solidnymi wzmocnieniami - w Wiśle i Amice. |
Cytat:
Tak, że teraz Wisła. A że wrócił Ąri to (bo historia lubi się powtarzać) potem również Wisła. Następnie Ąri wyleci, ale i tak Wisła. To już lepiej pytajcie w sezonie 2013/2014. Chyba, że nie wyleci to później. :> |
Cytat:
Mozna mowic ze sa podstarzali ,byc moze troche wypaleni,ale to goscie z nazwiskami co ma sklonic kibica do przyjscia i zobaczenia ich na zywo. nawet nakupowanie dajmy na to 2-3 mlodych graczy po 800tys Euro moze nie odniesc takiego sukcesu marketingowego co sciagniecie za nieduze pieniadze takiego Zurawia bo jego reklamowac nie trzeba. |
ja tam wierze że Żuraw pójdzie w ślady swojego kolegi z dawnego Lecha Piotra Reissa który w wieku 35 lat był królem strzelców.To samo inny były Wiślak Marek Koniarek który w wieku 34 lat był królem strzelców w barwach Widzewa (30 goli).Jeśli zdrowie dopisuje to bramek nie zapomina sie jak sie strzela szczególnie teraz jak nasza lige stale obniża poziom
|
Cytat:
|
No ale ostatnio zdobyliśmy 3 z rzędu, 2 lata przerwy. Teraz 2 z rzędu, rok przerwy. :P
|
Jak bedziecie tak gadac to pogodzi Nas Lech lub Polonia :D
Poczekajmy chociaz do polowy sezonu... |
Proszę, proszę... Cracovia osiągnęła poziom Eredivisie.
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl