![]() |
Ostatnio zaczęły mnie prześladować bluescreeny. Zainstalowałem WinDbg. Oto ostatni raport:
Cytat:
I co z tym fantem zrobić ?? Reinstalacja systemu może pomóc ?? Pomoże ktoś ?? |
Cytat:
|
Cytat:
nagraj na plytke i odpal kompa z plytki. pamieci ustaw w biosie tak jak zaleca producent - napiecie, czasy itd. jak masz np. 2 moduly to testuj je osobno najlepiej jeszcze w roznych slotach. przetestuj pamiec. moze to trwac 5 godzin. chyba, ze bedziesz mial tak jak ja, ze juz przy 1 przebiegu syplo bledami, to nie ma co czekac dluzej. |
Poszukuje jakiegoś linku, torrenta, do Windowsa 98, ale w formacie .vdi żeby mi podeszło pod virtual boxa.
Z góry dzięki za linki. |
Co powiecie na tego laptopa?
http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&...7&skad=skapiec Zastosowanie to użytek prywatny,domowy, bardzo podstawowy, obejrzeć film, pogadać na skype, obejrzeć wiadomości w necie. To jest właśnie maksymalna cena gdzieś 1600 zł jaka jest do przeznaczenia. Nie wiem jak spisują się te procesory AMD, godne uwagi? Bo niższa cena to jest Celeron Dual Core T3500. Ale grafika chyba gorsza bo Intel GMA 4500M. Musi być oryginalny Windows jako warunek, bo bez Windowsa to ceny bardzo atrakcyjne, ale niestety. |
Cytat:
Aha i kupując Toshibe nie zapomnij o tym http://www.zeroproblemu.pl/zasady-promocji.php |
Cytat:
Nawet nie wiem czy będą potrzebne te filmy 1080i myślę że dvd ripy itp to będzie podstawowy standard. Bo jakaś inna konfiguracja ciekawa? Tutaj kusi ta karta graficzna, a chce jak najlepiej doradzić żeby nie wpakować na minę przyszłego użytkownika. |
Mam mały problem z Firefoxem.
Używam najnowszej wersji (zainstalowałem uaktualnienie dzisiaj). Od razu uaktualniłem też Adobe Flash player. W tym momencie zacząłem mieć problemy z filmikami. Gdy otwieram YouTube, Ekstraklasa.tv czy DailyMotion komputer się zawiesza i po chwili sam resetuje. Tak samo się dzieje na Operze. Co ciekawe - Internet Explorer działa normalnie. Poradzi ktoś? |
Cytat:
|
Cytat:
A ja znalzłem jeszcze taką opcję http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...12j-w7hp.bhtml Co myślicie? W porównaniu z tym wcześniejszym z góry strony? |
Cytat:
Cytat:
Na necie już szukałem - nie znalazłem rozwiązania. :-/ |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam i dzięki za rady. |
Cytat:
Pomogło. Wielkie dzięki! |
Cytat:
|
Cytat:
Wszystko było ok, dopóki nie zainstalowałem aktualizacji Flasha. Więc jeszcze raz przywróciłem system. Tym razem nic nie aktualizowałem. |
Cytat:
Musisz mieć jakiś konflikt albo w rejestrze, albo z jakimś programem już zainstalowanym. Tą aktualizację flasha robisz automatycznie czy sam ściągasz? Może spróbuj z jakiejś innej strony ewentualnie wyłącz antywirusa na czas instalacji aktualizacji. Albo najprościej zostaw :D i czekaj na kolejną aktualizację. |
Witam
Potrzebuję sterownika do klawisza FN do Toshiba Satellite L655.Mam też problem z sprawdzniem pisowani brak Języka Polskiego nie mogę zainstalować słowników.Próbowałem odsintalować/wyczyścić rejestr/zainstalować na nowo lecz to nic nie daje... |
sprzedam pamiec: OCZ 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Platinium AMD 1,65V [OCZ3P1333LVAM4GK] - cena 200 pln
pamiec jest nowa dzisiaj przyszla z esc.pl dane:
kupilem inna pamiec (bo musialem miec dzialajcego kompa) a ta odeslalem na gwarancje, zeby zwrocili mi kase. oczywiscie nie zwrocili, tylko wymienili pamiec na nowa. chetnych zapraszam na PM. cena nie podlega negocjacji. mozliwosc odbioru np. przed meczem albo w tyg. gdzies w Krakowie. |
Jakie laptopy polecacie tak do 2200-2300zł?
Szukam czegoś do codziennego, domowego użytku. Przekątna ekranu 15.6 albo 17.3 cala. Chodzi mi oczywiście o konkretne modele, a nie o same marki ;) |
Skoro temat komputerowy - konkurs z dużą liczbą niezłych nagród: http://twojepc.pl/konkurs.php?id=26
Można wygrać monitory, karty graficzne, klawiatury, myszki, pendrive, czapki bejsbolówki, dysk SSD, router, czytnik e-książek, niezły zestaw głośników, odtwarzacz Ariva HDplayer 200A i inne... |
Chłopaki jak ustawie w BIOS "CPU FAN Fail warning" "enabled" i uruchomie ponownie to piszczy cały czas z tego bzykacza..co to oznacza ?
|
Cytat:
ed: albo moze przestawiles przypadkowo jego szybkosc, sproboj zwiekszyc |
Cytat:
A jak to zwiększyć ? w sumie mozliwe bo ostatnio procek miał 111*C a ja sie dziwilem czemu sie wyłącza |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak mial 111 i Ci sie wylacza juz sam, to nie czekaj i bierz kompa i do serwisu, ew jezeli jestes w temacie to sam dokup wiatrak na procesor i sobie go podepnij
ed: jezeli przeczyszczenie pomoglo i juz sie tak nie grzeje i nie piszczy, to tez radze wymiane, jezeli czysciles 'na dotyk' to mogles uszkodzic lozyska i wczesniej czy pozniej znowu padnie |
Cytat:
|
witam
ile to bedzie gdzies warte na sprzedaż? sprzęt ma około dwa lata intel(R) celerona D CPU 440@ 2.00 GHz 512 MB ram i 120 HDD karta sieciowa zintegrowana Raltek RTL dzwiękował tez Raltek HD Audio graficzna Nivida Geforce 8600 GTS 512MB pozdro |
Cytat:
|
hmm to lepiej na czesci szybciej zejdzie.
móglbyś wycenić konkretne podzespoly? |
Cytat:
Procesor ok 30 zł Karta graficzna ok 90 zł Reszta podzespołów zalezna od dokładnych parametrów. Na początek można próbowac sprzedać kompa w całości z ceną minimalną bo jest mniej zabawy ze wszystkim. Tylko jesli będziesz podawał zawartość to trzeba to zrobić bardziej szczegółowo. |
To nie jest mój komp, koleżanka poprosiła mnie o wycene jej sprzetu, ale zapytam się o reszte.
|
Pytanie: kto z Was korzysta z najnowszej mozilli? Chodzi mi o wersję 4. W dolnej cześci ekranu, po aktualizacji, nie ma paska postępu, informującego o łądowaniu strony oraz kłódki, która widniała przy połączeniach szyfrowanych (np. gdy logujemy się do banku).
Czy da się to jakoś przywrócić, tak by wiedzieć, że logowanie jest bezpieczne i szyfrowanie? Da się to gdzieś zmienić w widoku? |
Cytat:
|
Cytat:
Co do szyfrowania to jest teraz ono wyświetlane przy samym adresie po lewej stronie. Przy połączeniu szyfrowanym wyświetla się zielony pasek który po kliknięciu pokazuje informacje o stronie i tzw. kłódkę. |
Mam do Was takie pytanie. Miga mi ekran w kompie stacjonarnym( tzn pojawia sie czarny ekran po czym znowu przywraca sie do normalnej postaci i tak potrafi kilkanaście razy w ciągu minuty !! ), żadna najprostsza gra nie idzie, strasznie go zamula i zawiesza sie strasznei często. Co może być przyczyną ?? Prosze o pomoc
|
Antywirus jakiś jest?
Może czas na formata? :) |
format był był... i to nie jeden od czasu jak tak sie dzieje..
|
może karta graficzna Ci się przepala i zaczyna tracić kontakt z monitorem że tak powiem, albo właśnie coś z monitorem.? ja bym tutaj szukał problemu
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl