![]() |
Czy w Sosnowcu bedą mecze na ,,wyjeździe" czy u siebie to też dużo zależy od nas. Jeśli stadion będzie pełen kibiców Wisły i stworzymy atmosferę podobną do tej na R22 to piłkarze tez poczują się że graja u siebie.
|
ano wlasnie, w pelni zgadzam sie z KOMINEK. Czy mecz jest na wyjezdzie, czy w domu, to bardziej aspekt psychologiczny. Jezeli pilkarze uwierza(i beda miec ku temu powody)m, ze Sosnowiec to nasz tymczasowy dom, to bedzie dobrze :-)
|
To nie do końca tak, że Wisła będzie grać na wyjazdach. Pamiętajcie, że jadąc na wyjazd grała z drużyną która grała wtedy u siebie. Teraz przyjmując inne drużyny w Sosnowcu to Wisła będzie się tam czuła lepiej niż drużyny przyjezdne. Pewnie, że nie będzie takiej atmosfery jak na R22, nie będą na pamięć znali każdego centymetra boiska, ale nie będzie dramatu. Poza tym liczę na to, że na każdy mecz pojedzie do Sosnowca 2-3 tysiące kibiców i uda nam się stworzyć atmosferę. A na hitowych meczach (Legia, Lech) pewnie będzie komplet
|
NIema co panikować . Wisła słabiej grała na wyjazdach bo ktoś sie "mocno starał" przed własną publicznością . Teraz obie drużyny będą grać na wyjazdach . Wiec zobaczymy ..............
|
Cytat:
|
Stąd też teraz zapewne częściej większość chętniej pojedzie na mecz "wyjazdowy" niż "u siebie".. Przynajmniej taką mam nadzieję :)
Jednakowoż zaczyna to odbiegać od tematu. Do meczu z dnia na dzień coraz bliżej, niestety nadal brak wzmocnień. Oby te kontrakty z Bozokiem i Carlinhosem zostały podpisane w pierwszych dniach lipca... ! |
Cytat:
Teraz nie ma że boli ps. W ogóle to wd mnie bardzo dobrze że gramy pierwszy mecz 'u siebie'.Mecz na wyjeździe(a szczególnie że to w ogóle pierwszy mecz w sezonie) to zawsze niewiadoma, a tak kibiców z Krakowa powinno być sporo - nie sądzę by goście odważyli się pójść na wymianę ciosów - odrobina szczęścia i powinna być niezła zaliczka. |
Toteż myślę, że jeśli Wisła wejdzie do LM, to w pierwszej kolejności wypadałoby się skoncentrować na pucharze Polski. Stamtąd najkrótsza droga do pucharów. Zbliżający się sezon może się okazać najtrudniejszym do 1997 roku, a awans do przyszłorocznych pucharów to minimum.
|
Wiślacy rzeczywiście na wyjazdach grali słabiej. Wiadomo presja przeciwnika, trybun, gospodarz jest bardziej ofensywnie nastawiony (chociaż bywa, że nie). I mogła Wisła podświadomie lekceważyć "bo jakoś to będzie", "bo u siebie mamy super bilans i odrobimy" teraż już na to liczyć nie można. Myślę, że bedą podwójnie skoncentrowani w tym sezonie.
|
Znalazłem ciekawy wywiad z byłym bramkarzem Levadii...warto przeczytać krótkie i ciekawe:P
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzien dobry wszystkim. Wie moze ktos dokladnie w jakim dniu sie odbedzie mecz wisle? wtorek lub sroda.
Wlasznie mieszkam we Francji, i juz dwa lata nie bylem na meczu wisle ( przez moja prace nie mialem wakacji wcale) i szykuje moj powrot na mecz z Lewadia. Widzialem ze jeszcze nikt nie wie, ale jak ktos bedzie wiedzial gdzie i jak mozna kupic bilety na mecz w Sosnowcu, to moze napisac na ten forum? Wlasznie przyjezdzam z kolegiem francuzem ( od malego opowiadam mu o wiselce ) i narescie bedzie mial okazje zobaczyc co to jest prawdziwe mecz, gdzie cale stadion kibicuje ( tylko ze szkoda ze mecz jest w Sosnowcu ). Nie to co we Francji ( poza PSG i Marsylia), gdzie ludzie sie wstydza spiewac. Pozdrawiam wszystkich wislakow swiata ;) |
|
"Spotkanie odbędzie się na Stadionie Ludowym w Sosnowcu. Na chwilę obecną żadna ze stacji telewizyjnych nie planuje przeprowadzić transmisji z tego meczu."
Spoooko.... I żeby uprzedzić wszystkie teksty "DO SOSNOWCA!!!" to nie ma mnie w Polsce... |
Wiadomo już czy będzie gdzieś transmisja meczu Wisła- Levadia? Podobno Iwanow w "Wydarzeniach" Polsatu
mówił, że będzie na Polsacie, ale ramówka ich programu tego nie potwierdza :/ To jak, ma ktoś info? |
no kurde wystarczy popatrzyc do gory !!! dj ibutti pisal wyraznie Na chwilę obecną żadna ze stacji telewizyjnych nie planuje przeprowadzić transmisji z tego meczu."!!
jesli pisal to wczoraj to chyba jasne ze od wczoraj nic sie niezmienilo jesli cos sie zmieni to zapewne poinformuja tajemnicy z tego robic nie beda:) |
No dobra, ale mnie zmyliło coś co było napisane kilka stron wcześniej na forum, że niby ktoś słyszał w wydarzeniach jak Iwanow mówi, że mecze Wisły z Levadia będą w Polsacie także chciałem się upewnić :P
|
bo będą w Polsacie, gdyż ta stacja wykupiła prawa do transmisji meczów Ligi Mistrzów i Pucharu Europa
|
Cytat:
|
Zależy mi bardzo na tym, żeby Wisła awansowała dalej do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Ale obawiam się o jedną rzecz. Obawiam się o nasz doping i o frekwencję. Bez tego czynnika drużyna może stracić na duchu i wartośći. Zgubią wiarę w siebie i poczucie celu, który my cały czas im wyznaczamy. Dlatego jakże to jest ważne, żeby każdy za nas przez cały ten rok zrobił wszystko by być z Wisłą na meczu na dobre i na złe !! Czy w Sosnowcu, czy w Chorzowie, czy w Lubinie, jesteśmy tam gdzie klub nasz gra.
|
Ktoś pokaże, przecież to byłaby kompromitacja.
|
To trzeba zasypać Polsat , TVN i TVP mailami z pytaniem ; Kiedy ten mecz? Może jak zobaczą zainteresowanie to kupią prawa :)
|
Jak wyśle z minimum 3 mln osób to może wykupią.
A na dzień dzisiejszy nic nie jest pewne, więc można sobie dać na wstrzymanie. |
TVP nie ma ochoty pokazywać eliminacji bo: "koszty duże, nikt tego nie chce oglądać, a jak awansują to fazę grupową pokazuje Polsat".
Prawami dysponuje SportFive, ale nie ma praw do meczów Wisły, więc któraś ze stacji może wykupić tylko mecze naszego klubu i miejmy nadzieję, że tak właśnie się stanie. |
http://sport.onet.pl/0,1248711,2001331,wiadomosc.html i h.. bombki strzelił....Nie no nikt nam kosztów nie będzie zwracał to po cholere kupowali prawa?!!?
|
Cytat:
Wysyłamy emaile na adresy: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] o temacie: Prosimy o transmisję meczu Wisła - Levadia w Lidze Mistrzów !! z treścią: Prosimy o pokazanie meczu Wisła - Levadia w Lidze Mistrzów !! Serdecznie prosimy kierownictwo stacji o zezwolenie i podjęcie kroków w sprawie transmisji meczu Wisły Kraków w eliminacjach Ligi Mistrzów. To niesłychane, by nikt się na to nie chciał zdecydować, tym samym ignorując kibiców. Koszty nie będą ogromne, a zainteresowanie z Mistrzem Estonii napewno dość wysokie. Przekazujemy nasze zainteresowanie tym meczem !! Prosimy o odpowiedź kiedy podejmiecie decyzję. Krakowscy kibice WYSYŁAJCIE ZAPYTANIA http://www.cyfraplus.pl/_pro_zamow-formularz-pro.html http://polsatsport.pl/kontakt.php http://www.tvp.pl/o-tvp/kontakt a moze WISŁA TV się zdecyduje? |
a czy Wisla TV nadaje w tv?
|
podobno ma nie bys transmisj meczów Wisły .. skandal !!!! macie jakis nowe newsy o tym>>>>??????
|
ja pierdziele do czego to doszło :( Jesli sie to TVP nie opłaca to nawet nie chodiz o to, oni to powinni pokazac z psiego obowiazku a nie kalkulowac czy im wyjdzie na plus czy nie. Nie mowie tylko o meczach Wisły ale i o meczach Legii, Polonii i Lecha. Nastepny cwany Polsat, fazy grupowe wykupił ale juz eliminacji nie, ehh do czego to doszło zeby człowiek nie mogł zobaczyc jak polskie kluby walcza na arenie europejskiej
|
Moim zdaniem to jest debilizm tych stacji. Przecież wiadomo, że wszystkie drużyny odpadną w eliminacjach i gro ludzi straci zainteresowanie. Ciekawe co wtedy powiedzą. Bo jednak zdecydowana większość woli oglądać polską drużynę w eliminacjach niż jakieś 2 obojętne zespły w grupie LM...
|
przynajmniej więcej osób pojedzie do Tallinna ;)
|
To nie jest smieszne. Co rok to gorzej jest teraz widze ze w ogóle nie bedzie meczów załosne to jest
|
http://legia.net/wiadomosci,33998_Le...sl%B1.html
Jeszcze nie wiadomo, czy wogóle zagramy w el. LM, bo Legia już sie pomału zrównuje z nami punktami. Znajdą jeszcze jeden mecz w którym gral nieuprawniony piłkarz w Wiśle, lub u przeciwnika Legii i to ona zostanie mistrzem :))) A tak na poważnie, to straszne jaja z tymi transmisjami. W innym kraju byłoby to nie do pomyślenia, ale u nas wszystko jest możliwe i okaże się, że wogóle nie będzie meczów w TV. Z drugiej strony pozytywnie to wpłynie na frekwencje w Sosnowcu :] |
Cytat:
|
Jeśli ma ktoś czas i ochotę mógłby wrzucić informację jakich transferów dokonały zespoły, z którymi możemy się potencjalnie mierzyć w IV rundzie eliminacji, czyli Olympiakos Pireus, FC Kopenhaga, ....
Z góry dzięki! |
Cytat:
http://balkan-football.com/content/view/829/1/ -----> Levski Sofia. Nie kojarzę tego zawodnika, z czasów gry w Górniku, może mi coś umknęło. Mimo wszystko kwota transferu i liczba bramek w Izraelu robi wrażenie. |
To ja o Olympiakosie - którego wyżej oceniam od przedpiścy.
Zdobycze ,,portowców,,: - O.Mellberg - środkowy obrońca ze Szwecji, z Juventusu za 2,5 mln € - Raul Bravo - lewy obrońca wraca z wypożyczenia z Numanci - Jaouad Zairi - reprezentant Maroka , skrzydłowy który przyszedł z Asterasu Tripolis na zasadzie wolnego transferu (wiki podaje że ma zarabiać 600 tys. € rocznie) - Matt Derbyshire - reprezentant U-21 Anglii, został definitywnie wykupiony z Blackburn Rovers za 3 mln € to jak na razie tylko tyle :D |
nie no spoko...przecież my też się wzmacniamy :D
a tak na poważnie to będzie bardzo ciężko...a ewentualny niedosyt większy jak w latach poprzednich. Najlepsza byłaby Kopenhaga. |
Moim zdaniem najtrudniejszy będzie jednak Olimpiakos. Mają wielkie ciśnienie na LM po wpadce w poprzednim sezonie, gdy sensacyjnie odpadli już w eliminacjach.
Partizan osobiście uważam jednak za słabszy. No nie przesadzajmy, dziadek Kristaic za darmo to niby taki hit ? A reszta transferów ine przekracza granicy 500k euro. |
a to my już jesteśmy w ostatniej rundzie kwalifikacji?! :P
Panowie, spokojnie- najpierw trzeba ciupnąć Estończyków potem następne ogórki i dopiero ze wzmocnionym mam nadzieję składem czekać na ostatniego rywala ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl