![]() |
bylbym wdzieczny gdyby ktos polecil jakas gazete gdzie znajde sporo ciekawych rad jak kupowac auto na co patrzec, rowniez z jakimis rankingami samochodow w miare niedrogich, generalnie zeby wyciagnac jakies wnioski a nie tylko poogladac ladne obrazki z szybkimi wozkami i cenami z kosmosu pozdrawiam i z gory dzieki
|
do tego nie potrzebujesz gazety :)
Cytat:
gdzieś tutaj w temacie chyba pisałem poradnik :) do tego wiadomo: - sprawdzić elektronikę - nawiewy, klimatyzację, światła wszystkie - skórzana kierownica wyciera się nie wcześniej niż po 150-200 tys więc jak jest łysa i auto ma 100 tys to wiadomo że bullshit - sprawdzić czy wszystkie szyby są oryginalne chociaż może się zdarzyć że była wybita jedna (jak u mnie:) |
ja odpowiem na to tak ,wszystkie to poradniki są fajne ale... nie polecam ,
najlepiej kupowac auto z fachowcem albo podjechac do salonu danego auta np; OPEL, do opla tam sprawdzasz na komputerze auto ,wjezdzasz na plyte itp... płacisz jesli jest w porządku, jesli wychodzi ukryty mankament placi wlasciciel ,ogolnie przyjety sposob ,naprawde podczas wydania kilkunastu tysiecy zloty te 200-300 nie robi roznicy kiedy mamy 100% pewność samochodu |
A to wiadomo że jak ktoś nie jest mechanikiem to samemu kupować to samobójstwo :)
Żeby podpiąć do kompa nie trzeba ASO - np. byli goście z ASO Opla którzy mają teraz swój zakład na terenie stoczni na Dąbiu - za niecałe 100 zł przeczeszą autko na wylot :) |
Dostałem jakiś czas temu mandat za prędkość-300 zł (w sierpniu) - olałem temat. Dziś sprawdzam konto a tu brakuje 318 zł plus 15 zł prowizji za tytuł egzekucyjny. Czyżby na poważnie wzięli się za ściąganie mandatów.
Zawsze to z pól roku na bidę trwało. |
Cytat:
jak lecisz na Wojnicz, mijasz zajazd "Dunajec", po lewej stronie za mostem jest wiekszy szrot, to beda juz chyba Mikołajowice, niestety nie wiem gdzie tam jest wjazd, ale podejrzewam ze gdzies przy skrzyzowaniu przy salonie peugeota na lewo. innych szrotow nie kojarze po Tarnowie. pzdr. |
mam głupie pytanie, ale cóż, nie znam się na sprzętach car audio i w ogóle na tych sprawach.
jakie radio kupić do tego auta: http://photos04.otomoto.pl/photos/or...0201207_10.jpg to znaczy czy ten panel to jakiś specjalny ma być model ? Chodzi mi o najtańszy panel po prostu. Bo widzę, że będzie odtwarzać płyty ? jakbyście jakieś linki z allegro podali byłbym wdzięczny. dziękuje |
Jaki samochód polecilibyście do 5000 zł?
Oczywiście szukam czegoś mało awaryjnego, aby nie żarł nie wiadomo ile paliwa, najlepiej sedan |
Cytat:
|
Witam
Mam Forda Mondeo z 2001 Kombi wersja Ghia - NIESTETY I mam pytanie, przestały dzialać wszystkie światła w samochodzie (wewnątrz) np. na suficie, nad kierowcą itd. Nie mozliwe jest, aby nagle wszystkie zarowki sie przepaliły... Jestem zielony, a nie mam kasy na mechanika, co zrobić, co wymienić, co sprawdzić? Piszcie :) |
bezpieczniki kabinowe bym sprawdził w pierwszej kolejności!
A jakie przemyślenia na temat mondeo? |
Nie brać! Albo inaczej, weżcie ode mnie, bo mam już dość. :)
Kupiony 4 lata temu sprowadzony z Dojczlandu, pare razy w warsztacie, non stop pojawiają się nowe usterki, mimo tego, ze samochod byl sprawdzany przez mechaników! Rekord to 7mcy z przerwami... |
To jest ON czy benzyna? Te uterki od silnika zawieszenia?
|
ON i usterki od silnika
|
Mówisz, że nie poleciłbyś silnika TDCI... To Twój taki felerny czy słyszałeś więcej negatywnych opinii?
|
Właśnie dlatego szukam benzyny :)
Spoko nie poddawaj się teraz wydaje mi się że to będzie pierdoła zacznij od tych bezpieczników, i powinno grać. Pamiętaj bezpiecznik jaki wyjmiesz zamieniasz z bezpiecznikiem o takiej samej oporowości. Najlepiej jeszcze sprawdzić czy wcześniej też był włożony odpowiednij ale to powinno być napisane na osłonie tych bezpieczników. http://forum.fordclubpolska.org/show...ki+opis&page=2 Może to pomoże Jeszcze pytanie ten silnik twój to tdci tddi? |
Mój silnik to TDDI
|
Mam pytanie, mógłby ktos polecic jakies w miare fajne autko za 5-6tysiecy zlotych ? osobiscie myslalem o Civic V, czy to dobry wybor czy raczej polecilibyscie coś innego ?
|
Mógłby ktoś polecić dobry warsztat w Krakowie, który specjalizuje się w regeneracji/renowacji tylnej belki skrętnej?
Kocur - dzięki wielkie! |
Ja polecam AUTO KUBIK - jeżdżę do nich ze wszystkim i zawsze na czas i zawsze bez reklamacji. Robią wszystko - od planowania głowic poprzez elektrykę, klimatyzację po zawiechę.
http://www.autokubik.pl/ ul. Warszawska 32 Węgrzce tel. 012 285 87 75 |
Proszę o opinie na temat Opla Astry Bertone II ?
|
Pytanie do znawców, posiadam fiata stilo 1.9 jtd, 115 KM na 143 zrobiony. pytanie jakie są objawy padania koła zamachowego/dwumasowego ? . U mnie coś "bulgocze" pod pedałem sprzęgła podczas zmiany biegów, natomiast na wolnych obrotach jest ok, nie ma stuków, jakiś huków. przebieg u mnie to ... 230 000 km ;) . tak to możliwe na tym silniku.
Dajcie znać, jak macie pomysły i ew. gdzie można w Krk lub okolicy tanio kupić częśći. Pozdro |
Ma ktoś OC w Link 4? Jeżeli chodzi o kasę to najtaniej (przynajmniej dla mnie) a co z ewentualnymi odszkodowaniami ?
|
Mam pytanie do Was
Rozglądam się za nowym samochodem z wyprzedaży rocznika 2009, i mam pytanie, jaki samochód najlepiej kupić do kwoty 35000zł? Wiem, ze malo, ale skalkulowalem, ze lepiej kupic mniejsze auto, ale nowe z gwarancją, niż niepewne używane i Bóg wie co moglo sie z nim dziać. Potrzebuje samochodu dla 4osobowej rodziny, z bagaznikiem 'większym niż w Tico' i zeby to byl najlepiej sedan. Polecicie cos? |
do 35 tys z 2009 roku to ciężko znaleźć coś sensownego.
Dacia Logan, Renault Thalia, Chevrolet Aveo- to samochody, które wpadają mi do głowyw w tej cenie. Ale czy bym któryś z nich polecił? Na pewno nie Thalie (z doświadczenia w rodzinie) Co do Dacii i Chevroleta, to nie wiem, nie miałem styczności. Jeszcze chyba Panda mieści się w tym przedziale. Samochód chwalony w całej Europie. Nawet Włosi chcą zabrać nam produkcję Pandy do siebie, tak schodzi ten samochód. |
Cytat:
malo cię wieć interesuje kiedy, ile i jak szybko dostanie poszkodowany pieniadze od Twojego ubezpieczyciela. przy OC wazne jest by bylo dla Ciebie najtaniej. |
u którego ubezpieczyciela polecacie AC ?
|
Ja miałem w MBanku a teraz w PTU - 35% tańsze niże Warty, PZU, Liberty i inne
Swoją drogą mam zaprzyjaźnionego agenta co nie zdziera ze mnie prowizji :):) |
Ma ktoś z forumowiczów znajomego w sklepie z częściami tuningowymi (czyt. może jakieś zniżki dla Wiślaków :D) ?
Chodzi mi szczególnie o reflektory, zarówno przednie jak i tylne. A co do renowacji tylnej belki to polecam warsztat Auto-Nalepa w Węgrzcach (pierwsza miejscowość za Krakowem na wylotówce na Kielce/W-we)! |
Cytat:
|
Witam
Czy macie jakieś doświadczania z Fordem Fusion? Może słyszeliście jakieś opinie o tym autku? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
Pytanie Afla 156 2.4Jtd 136km Koni posiada ktoś taki samochód może byc inny disel ale najbardziej mnie ta wersja intersuje
|
Czy któryś z forumowiczów miał lub ma styczność z Fordem Cougar? Jakie jest spalanie, 131, a jakie 170-konnego silnika? (nie chodzi mi o oficjalne dane, tylko o informacje z pierwszej ręki :) ). Ogólnie jakie macie zdanie na temat tego samochodu?
|
Cytat:
|
Je..bać mrozy
Dzisiaj przyszedł czas na nowy aku. Poprzedni wytrzymał 5 lat - szacun :D |
witam poszukuje swojego kochanego samochodziku który odjechał wieczorem z parkingu pod castromom SREBNY SEAT LEON PRZYCIEMNIANE SZYBY TYLNE SKÓRZANA TAPICERKA <CZARNA> Z HAKIEM jeżeli ktos by go gdzieś mógł by mi napisać na priva gdzie jest teraz zaparkowany był bym wdzięczny nagroda.rej KWA
|
Zna ktos moze strony internetowe cos jak nasze allegro ale np Slowackie ?? poszukuje Nissan Silvi S14 ewentualnie S13...W Polsce S14 sa drogie a i w Niemczech tez wiec moze tam sa tansze ?:P moze sie ktos orientuje gdzie jeszcze mozna dosc tanio kupic auto :) z gory dzieki za info ;)
|
jak otworzysz allegro to na dole ich strony masz linki do allegro bylego bloku wschodniego
|
Może ktoś z Was podpowie gdzie stoi jakiś ciekawy model OPLA ZAFIRY, chodzi mi o jakiś komis w Krakowie lub okolicach, może ktoś sprzedaje itp. Rocznik 2002-2005 . Dzięki z góry !
|
Pytanie do "Amerykańców" znacie jakieś strony amerykańskie w stylu polskiego "motoallegro" albo "otomoto" ?Myśle nad sprowadzeniem autka z USA :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl