![]() |
Zależy kto co woli oglądać. Płakać to Chelsea będzie po dzisiejszym półfinale.
Barcelona odpustowa drużyna? Już żelazna konsekwencja taktyczna niemieckiego mistrza kraju miała zapewnić im awans do nastepnej rundy LM i co z tego wyszło? 4 do przerwy. To samo hiszpański mistrz kraju i wiele drużyn w tym sezonie. W ogóle nie wiem dlaczego napinacie się tak na tą nieszczęsną Barcelonę. Przecież taktyka+efektownośc w grze i mnóstwo bramek jest zdecydowanie bardziej ciekawa niż sama żelazna taktyka i murowanie bramki w meczu z wyraźnie lepszym przeciwnikiem. |
Ze wzgledu ze znam kilku fajnych kibicow Chelsea i pare fajnych imprez z nimi przezylem to kibicuje Chelsea. Bo angielskie druzyny ani mnie grzeja ani chloda, a w Finale chcialbym zeby Chelsea zlala MU.
A Barca tez mi jakos nie lezy o wiele bardziej wole Real |
Cytat:
|
Gra Barcy to poezja. Mogą nie przechodzić. Ii tak dla fanów tej drużyny ten sezon był niesamowity.
|
Czy taktyka Chelsea chociaż przez chwilę zagroziła Barcelonie(poza błędem Marqueza)? Rozumiem, gdyby Hiddink tak ustawił zespół, żeby ten miał kilka świetnych okazji np z kontr skoro już się tak chciał bronić, wtedy szacunek dla niego. Ale ustawić zespół w 11 na własnej połowie to umie prawie każdy. To jak nazwać trenera Espanyolu? Mistrzem strategii? W końcu jego zespół wygrał na Camp Nou z Barcą.
Barca grała swoje, miała piłkę, kilka okazji. Cóż, nie strzelili. Zobaczymy co Holender zrobi, jak mu Barca dziś pierwsza gola strzeli. To jest to niebezpieczeństwo, gdy gra się na 0-0 na wyjezdzie. |
Nikt nie jest idealny, nawet Hiddink, a Chelsea w tym momencie ma dużo mniejszy potencjał ofensywny niż Barcelona. Przypomina mi to sytuacje, z Euro 2008 gdzie Rosja dwa razy napotkała na swej drodze Hiszpanie i nawet wspaniała taktyka nic nie dała(1:4 w grupie, 0:3 w półfinale). Myśle, że tym razem też tak się skończy - awansuje Barcelona.
|
W Lidze Mistrzów grają najlepsze drużyny, że to akurat są drużyny z Anglii to co? Ich wina? No ich, bo grać w piłkę potrafią i to pokazują. Niech się reszta drużyn z innych lig zbliży do ich poziomu to będzie ok, a przecież można o czym świadczy właśnie Barcelona, która z resztą może nawet nie tylko się zbliżyła do poziomu, co już lekko odstaje na plus.
A co do tego płaczu, że Czelsi się zamurowało to aż mi się śmiać chciało jak zobaczyłem na różnych portalach takie wiadomości. No bez jaj, mieli ich zaprosić do stołu, ugościć i jeszcze może kapcie podać? |
Cytat:
Cytując klasyka. W górę pały i golimy frajerów. |
Cytat:
Pep to nowicjusz, to jakim dobrym trenerem musi być, skoro w pierwszym swoim profesjonalnym sezonie potrafił stworzyć taki zespół? I zaraz padnie argument, że z takim składem, to każdy by umiał. Otóż nie, gwiazdy trzeba umieć trzymać w szeregu i je prowadzić (Ryjkowi się to wymkneło spod kontroli). Co zrobi Guardiola, gdy Chelsea strzeli pierwsza gola? Zapewne poleci piłkarzom atakować jeszcze bardziej (szczególnie w drugiej połowie). I Barcelonie wystarczy wtedy 1 gol, Chelsea jak straci, to będzie musiała strzelić aż 2. Więc mogę zadać identyczne pytanie- co zrobi Guus, gdy Londyńczycy stracą gola jako pierwsi? |
Ja bym tak Marszałku nie demonizował pozycji trenera.Ok dobry trener to dużo ale jednak grunt to dobry zespół.
I na prawdę jestem strasznie ciekaw jak to Hiddink rozegra bo jeśli to będzie miało wyglądać tak jak tydzień temu to jestem przekonany że Chelsea polegnie , bo 90 minut to z fartem mozna sobie pomurować ale 180...To tylko Valerenga potrafi:) Reasumując - niezależnie od wszystkiego Barca gola dziś strzeli według mnie...pytanie czy Londyńczycy strzelą przynajmniej 2... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja mam pewność, że Pep postąpi tak jak napisałem. Nie jeden mecz już tak rozegrał np ostatni z Valencią. Barca przegrywała, to on zamienił def pomocnika na bardziej ofensywnego. I podziałało. |
Essien cudną bramę strzelił. W sumie z niczego ale przedniej marki.
Walczyć Barca walczyć. |
co mają wspólnego kibice Chelsea z żydami ?
pytam,bo na teraz na trybunie za bramką Barcy zauważyłem flage z gwiazda dawida |
To co Essien uderzył :O :D meczyk jak narazie w porządku ... Walczyc Chelsea Walczyc !
Barca jak narazie słabiutko ;] i powinien byc karny po faulu na Drogbie ! |
Tak, slabiutko...
Z tak usposobiona taktycznie Chelsea cala idea szybkiej gry pilka Barcelony lezy pokotem. Guardiola musi szybko zmieniac taktyke, bo sie za Chiny Ludowe nie dostana w okolice pola karnego. Moim zdaniem trzeba zagrac bardziej odskrzydlajaco, zeby sie w srodku zrobilo troche luzu. No i coz... szukac glowek, aczkolwiek z angolami to nie bedzie proste. |
Cytat:
Albo to po prostu ludzie stamtąd na mecz przyjechali. |
Nie lubie jak ktoś gra taka piła jak Czelsi,przecież to zabija piękno futbolu.Dlatego też mam nadzieje ze Barca coś ustrzeli w drugiej połowie.
|
Cytat:
No a Chelsea to nie Real...:P |
Za bramką Valdesa siedza tez fani Barcy ,moze to ich flaga,kto to tam wie
Szkoda mi Barcy ,bo finezja przegrywa z drwalami |
Jacy drwale? Powinno być już 3-0 dla Chelsea tylko ten sędzia zwyczajnie sie przestraszył gwizdnąć dwóch ewidentnych karnych.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Anelka choc szarpniety ,wywrocil sie o wlasne nogi i czerwona kartka...
|
sędzia niezle daje popalić
|
Czerwona z dupy, że tak powiem.
Czyżby finał ManU - Chelsea i piłkarskie szachy? :( |
No to chyba pozamiatane, czerwo dla Abidala. Szkoda :/
Barca w lidze strzeliła już 100 bramek. Teraz jest 160' w dwumeczu i wciąż zero na koncie. Sędziuje Howard Webb zdaje się? |
Sędzia się skompromitował. Brak karnego, niesłuszna czerwona kartka - dramat. Jakbym widział naszych magików biegających aktualnie po boiskach.
|
Nie sędziuje Howard Webb jakiś Tom Henning z tego ci pisali :) heh ręka w polu karnym ale panowie gramy dalej :D
|
Kij, ale podobny, znaczy że łysi sędziowie są jajcarzami.
Ręka w polu karnym, nic. Faule w polu karnym, nic. Faul z dupy, czerwona. Niczym jednoręki bandyta. |
O bez kitu :D Ale brama
|
Niesamowita sprawa...
|
Czekalem na ta minute, na to uderzenie.Zobaczyc miny angielskich gogusi....bezcenne
|
Pięknie:):)Brawo Barca !
|
Ale JAJA NIE DO WIARY
|
BARCA PANY ! :D
Tylko Wisła Kraków pokonała Barcelone w tym roku w pucharach :) |
Dziekuje!! Piekno Futbolu Pokonalo Defensywny Styl!!
|
nie do uwierzenia. A już się bałem że taka Chelsea Barcę wyeliminuje .
Fajnie pyskował sedziemu dederowiec Ballack o rękę, której nie było :) |
ten palant już nigdy nie powinien sędziować żadnego meczu piłkarskiego
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl