Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

cozymodo 14.08.2008 21:06

Gdybym był Bednarzem ..... to bym się pochlastal za niedogranie sprawu transferu Lewandowskiego .... gość właśnie dzisiaj strzelił kolejne dwie bramki, strzela praktycznie w każdym meczu....i dodam tylko że jest to właśnie wysoki napastnik który pozwolił by nam na granie normalnym systemem z dwoam napastnikami....szkoda

Joe Cole 14.08.2008 21:07

Teraz tacy mądrzy. A jak ja o tym pisałem to mówiliście że nie bo mamy Ćwielonga. Że nie będzie strzelał. Co to za wzmocnienie na puchary? No ludzie zdecydujcie się wreszcie!!

Kwaki 14.08.2008 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joe Cole (Post 585506)
Teraz tacy mądrzy. A jak ja o tym pisałem to mówiliście że nie bo mamy Ćwielonga. Że nie będzie strzelał. Co to za wzmocnienie na puchary? No ludzie zdecydujcie się wreszcie!!

Kiedy tak pisales?

Joe Cole 14.08.2008 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kwaki (Post 585510)
Kiedy tak pisales?

Nie ważne.
Przyznasz że takich wypowiedzi było tutaj sporo. Domagali się konkretnych wzmocnien a nie jakiś 2 ligowych posiłków na ligę mistrzów.
A teraz co? Nie macie odwagi powiedzieć że też się pomyliliście?

pawelos84 14.08.2008 21:30

Ale Peszko jest niesamowity. Kurcze kiedy on się tak rozwinął. Przecież w Płocku cieniutko grał jak jeszcze Wisła grała w ekstraklasie.

Styk83 14.08.2008 21:34

Gdybym byl Bednarzem to uczyl bym sie robieniaa transferow od Lecha,Stilic,Peszko,Lewandowski,Arboleda

czesiu 14.08.2008 21:40

Jodłowca powinniśmy sprowadzić pół roku temu, bo teraz to już pozamiatane.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ro,1162780,812
Aktualnie to Bednarz powinien zwrócić uwagę na Kasprzika z Piasta.

pawelos84 14.08.2008 21:44

No Jodłowiec to jest obrońca naprawde dużej klasy a ma potencjał by być o wiele lepszy niz obecnie.

mcovalski 14.08.2008 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joe Cole (Post 585512)
Nie ważne.
Przyznasz że takich wypowiedzi było tutaj sporo. Domagali się konkretnych wzmocnien a nie jakiś 2 ligowych posiłków na ligę mistrzów.
A teraz co? Nie macie odwagi powiedzieć że też się pomyliliście?

heheh ale się wsypał !! to musiał być charcerzyk :D

jasnyGwint 14.08.2008 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 585527)
Gdybym byl Bednarzem to uczyl bym sie robieniaa transferow od Lecha,Stilic,Peszko,Lewandowski,Arboleda

Ale oni pewnie nie mają "zdrowych" kontraktów motywacyjnych.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.weszlo.com/blog/9
Na koniec chciałem odpowiedzieć na pytania, które zadało kilka osób – o transfery Wisły Kraków. Dla mnie Wisła zawsze była bardzo hermetycznym klubem – takim, do którego trudno było trafić z dobrą ideą. W zasadzie moje kontakty z nią ograniczyły się do Damiana Gorawskiego, Mariusza Jopa oraz Radka Sobolewskiego. Poza tymi wyjątkami, zawsze czegoś brakowało, aby osiągnąć porozumienie. Zazwyczaj niedoceniany był zawodnik. Bo tak naprawdę trzeba zdać sobie sprawę z jednego – piłkarzowi wszystko jedno, gdzie będzie grał. On chce tylko mieć możliwość rozwijania się i zarabiania dobrych pieniędzy. W Wiśle poprzeczka pod względem wymagań sportowych zawieszona jest bardzo wysoko, ale propozycje dla zawodników są niskie. Dlatego przychodzą albo młodzi, albo już starzy piłkarze (bądź też wracający z zagranicy), ostatnia możliwość – dość egzotyczny obcokrajowiec. Ostatnio w telewizji usłyszałem, że była lista 17 piłkarzy, którzy chcieli przejść do Wisły, ale ich kandydatury zostały odrzucone przez radę nadzorczą. Ja to widzę inaczej – było 17 zawodników, którzy sportowo odpowiadali wymaganiom Wisły, ale mieli większe oczekiwania finansowe. I klub tych wymagań nie zaakceptował, co nie znaczy, że to klub nie chciał piłkarza – wręcz przeciwnie. To piłkarz nie chciał przyjść. A przecież nie ma co obrażać się na rynek, nikt nie chce podpisywać nielogicznych, długich umów i mało zarabiać.

przemek_wisla 14.08.2008 21:54

Na początku okienka czekałem na jakieś ruchy transferowe, gdy nadeszła informacja o neiu myślałem ze cośsię ruszyło. Ale jak powiedział Wilczek tak jest temat Nei ale jeśli przejdziemy beitar. Skorża pewnie znał te słowa i zrobił cud. (A że Wilczek już wkalkulował; możliwośc odpadnięcia transferó w nei będzie).
Żal Skorży Bednarz wypierdalaj i nic ni e zmieni moich słów , kiedyś myślałem że ok mamy czas. Ale teraz jak zobaczyłem co robią nowe nabytki Lecha to pełen respect. Uważam, że Bednarz naprawdę powinien już odejśc i się nei ośmieszać z tymi 3 ( przypomnę kiedyś było 4) zawodnikami których jesli się tylko uda sprowadnićbędą to wzmocnienia.

Styk83 14.08.2008 22:08

Wiem ze to nie ten teman ale powiec mi jak mozna skapic pieniedzy na kontrakty takiego np Stilica? widziales jaka on ma technike?jak my moglismy go ominac,polityka transferowa Wisly to tykajaca Bomba i jak wybuchnie to bedziemy walczyc o inne cele niz teraz i to na wlasne zyczenie bo co sezon cofamy sie o kroczek w tyl.

pawelos84 14.08.2008 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 585576)
Wiem ze to nie ten teman ale powiec mi jak mozna skapic pieniedzy na kontrakty takiego np Stilica? widziales jaka on ma technike?jak my moglismy go ominac,polityka transferowa Wisly to tykajaca Bomba i jak wybuchnie to bedziemy walczyc o inne cele niz teraz i to na wlasne zyczenie bo co sezon cofamy sie o kroczek w tyl.

Lech w tym roku jest bardzo, bardzo silny. A najgorsze jest to, że ma bardzo młody rozwojowy skład, który może w ciągu tego sezonu poczynić duże postępy. Obym się mylił, ale będzie nam w tym roku bardzo ciężko z nimi rywalizować. Zrobili 4 mega transfery jak na polską lige Stitlić, Lewandowski,Arbolega i Peszko. Naprawde robi to ogromne wrażenie...

tylko_na_kilka_dni 14.08.2008 23:14

chlopie, tutaj ziemia. meg transfery? kto to jest ku**a Stilic i Peszko?. Arboleda? w czym przewyzsza naszych obroncow? ocknij sie i przestan bredzic,bo mistrzem jest Wisła( i tak bedize w tym sezonie)

treneiro 14.08.2008 23:14

Gdybym był Bednarzem, zainteresowałbym się aktualną fromą Wiaczesława Hleba. Kiedyś Wisła się nim interesowała, ale dostał ofertę z Bundesligi i temat się skończył. Obecnie gra w MTZ-Ripo Mińsk i myślę, że kokosów tam nie zarabia i zgodziłby się na kontrakt motywacyjny, a klub pewnie też nie stawiałby zaporowej ceny. Może akurat byłby wzmocnieniem lub przynajmniej uzupełnieniem składu.

AYALA 15.08.2008 00:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 585576)

tak ale Bednarz na takiego Stlicia musiałby wydać dwa razy tyle co na Jirsaka bo kosztował prawie 1,5 miliona Euro a jak wiesz w Wiśle są problemy ze znalezieniem 800 tyś.Uważam że gdyby Pan Bednarz miał na transfery tyle co ludzie w Poznaniu ( 3,5 miliona EURO ) to ściaganałby niegorszych zawodników niż Kolejorz.W tym problem że pieniadzy w Wiśle nie ma.Za free wirtuozów piłki sie nie znajdzie !!!!!!!!

Ogryzek 15.08.2008 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 585648)
tak ale Bednarz na takiego Stlicia musiałby wydać dwa razy tyle co na Jirsaka bo kosztował prawie 1,5 miliona Euro a jak wiesz w Wiśle są problemy ze znalezieniem 800 tyś.Uważam że gdyby Pan Bednarz miał na transfery tyle co ludzie w Poznaniu ( 3,5 miliona EURO ) to ściaganałby niegorszych zawodników niż Kolejorz.W tym problem że pieniadzy w Wiśle nie ma.Za free wirtuozów piłki sie nie znajdzie !!!!!!!!

W Poznaniu wydano 1,65 mln EUR przed tym sezonem na wszystkie transfery!

Stilic kosztował 500 tysięcy EUR czyli mniej niz Jirsak!!!
Arboleda kosztował też cos koło 500 tys EUR!

Skąd ta kwota 3,5 nlm EUR? Cos może pomyliłeś?

U nas NIC by nie kupiono nawet za 5 PLN. U nas tylko za darmo!

PS
Henani jest do wziecia za około 400 tysiecy EUR.... i jakos nie widzę chęci pozyskania go przez nas a brakuje nam klasowego środkowego obrońcy. To nie kwestai wielkich pieniędzy, ale jakichkolwiek pieniedzy do wydania przez Wisłe jest problemem!

Styk83 15.08.2008 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 585664)
W Poznaniu wydano 1,65 mln EUR przed tym sezonem na wszystkie transfery!

Stilic kosztował 500 tysięcy EUR czyli mniej niz Jirsak!!!
Arboleda kosztował też cos koło 500 tys EUR!

Skąd ta kwota 3,5 nlm EUR? Cos może pomyliłeś?

U nas NIC by nie kupiono nawet za 5 PLN. U nas tylko za darmo!

PS
Henani jest do wziecia za około 400 tysiecy EUR.... i jakos nie widzę chęci pozyskania go przez nas a brakuje nam klasowego środkowego obrońcy. To nie kwestai wielkich pieniędzy, ale jakichkolwiek pieniedzy do wydania przez Wisłe jest problemem!

Gdzies czytalem ze Legia chce pozyskac Hernaniego wiec moze byc lipa,a co pokazal wczorajszy mecz to WEDLUG MNIE Stilic pokazal o wiele wiecej w tym meczu niz Jirsak w ostatnich nastu i zostal zakupiony za mniejsze pieniadze,to jest moje zdanie ,nie na krytykuje Tomasa bo wierze ze bedzie super ale to pokazuje ze jak sie chce to mozna kupic dobrze za dobra cene!!!, w mojim sercu Wisla!!, ale po wczorajszym meczu odrazu przytoczyl mi sie artykul z przed paru miesiecy z dyrektorem Lecha o polityce Wisly .

bonawentura 15.08.2008 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tylko_na_kilka_dni (Post 585627)
chlopie, tutaj ziemia. meg transfery? kto to jest ku**a Stilic i Peszko?. Arboleda? w czym przewyzsza naszych obroncow? ocknij sie i przestan bredzic,bo mistrzem jest Wisła( i tak bedize w tym sezonie)

Mylisz się - Lech w tym sezonie będzie w pierwszej trójce. Podobnie jak Wisła. Ciężko powiedzieć która z tych drużyn zostanie Mistrzem Polski. Boję się, że jak Wisła nie wzmocni rywalizacji przez konkretne transfery, to będzie ciężko obronić tytuł.

kohprzem'68 15.08.2008 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cozymodo (Post 585505)
Gdybym był Bednarzem ..... to bym się pochlastal za niedogranie sprawu transferu Lewandowskiego .... gość właśnie dzisiaj strzelił kolejne dwie bramki, strzela praktycznie w każdym meczu....i dodam tylko że jest to właśnie wysoki napastnik który pozwolił by nam na granie normalnym systemem z dwoam napastnikami....szkoda

Gdyby tylko był realny i akceptowany przez zarząd (czytaj kasa) a tak to lepiej zostawic to wszysko na zdalnym lub olać i ponurkować gdzies na rafie z kolorowymi rybkami .

juniordiaz 15.08.2008 20:56

gbyl byl Bednarzem podal bym sie do dymisji bo jest porazka jesli chodzi o transfery najwidoczniej zle szukal a lud DOMAGA sie krwi mielcarski to chociaz chyba za darmo czy nie duzo wyjmowal takich pilkarzy jak paulista i cleber MIELCARSKI!!!

Joaquin 15.08.2008 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez juniordiaz (Post 586057)
gbyl byl Bednarzem podal bym sie do dymisji bo jest porazka jesli chodzi o transfery najwidoczniej zle szukal a lud DOMAGA sie krwi mielcarski to chociaz chyba za darmo czy nie duzo wyjmowal takich pilkarzy jak paulista i cleber MIELCARSKI!!!

Przeczytaj najpierw swój nick a potem zacznij gadać na Bednarza.

To rada nadzorcza w ch*** wali skoro odrzuciła 17 zawodników przygotowanych przez naszego dyrektora sportowego...

brasilia79 15.08.2008 21:38

Powiedzcie mi, czy są jacyś porządni skauci w Wiśle tacy jak za czasów Mielcarskiego?

Niedawno „Przegląd Sportowy” poinformował, że rozmawia pan z Wisłą na temat zastąpienia Jacka Bednarza na stanowisku dyrektora sportowego. Czy są to prawdziwe doniesienia?

Nie rozmawiam z Wisłą na temat podjęcia pracy w charakterze dyrektora sportowego klubu.

Lysy 15.08.2008 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 586079)
To rada nadzorcza w ch*** wali skoro odrzuciła 17 zawodników przygotowanych przez naszego dyrektora sportowego...

Podaj źródło tej informacji

brasilia79 15.08.2008 21:55

Szkoda że nie ma transferów i raczej nie będzie ale zawsze można napisać kto by sie przydał. Oto moja taka lista: Jarosław Bieniuk, Vlade Lazarevski, Hernani, Przemysław Kaźmierczak, Michał Stasiak, Grzegorz Bartczak, Marcin Wachowicz, Adrian Marek, Szymon Pawłowski, Mario Licka, Matus Kozacik, Ladislav Volesak. I troche szkoda że żaden z tych piłkarzy nigdy nie zasili Wisły chyba że...

Joaquin 15.08.2008 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 586097)
Podaj źródło tej informacji

Liga+ extra z ostatniej niedzieli. Takie słowa (lub prawie takie) padły z ust Bednarza

KoniuLG 16.08.2008 18:57

gdybym był Bednarzem...i chciał zatrudnic dobrego darmowego bramkarza...ściągnąłbym Richarda Kingstona (obecnie "free agent")

AYALA 16.08.2008 23:12

środkowego obrońcy na miejscu Pana Bednarza szukałbym w lidze Portugalskiej.Niekoniecznie pierwszej .Przykład Clebera pokazuje że graja tam wyśmienici zawodnicy,twardziele i nie trzeba za nich płacić miliona Euro jak za naszych ligowców.

Dziwi mnie taka mała ilość wychowanków Wisły która przebija sie do pierwszej drużyny.Przecież kiedyś Wisła wychowywała sobie reprezentantów Polski ( Szymanowski,Lipka,Nawałka,Skrobowski , Budka, Jałocha Jan i Marcin,Kapka,Kusto,Iwan )którzy zdobywali z Biała Gwiazdą mistrzostwo i z powodzeniem grali w pucharach ( ćwierćfinał pucharu mistrzów 1979 roku) . Ostatnim wychowankiem Wisły co był znacząca postacia w zespole był Grzela Pater ale jego już od prawie 5 lat nie ma w Wiśle.

Laszlo 18.08.2008 09:23

Lazar Popovic
Ponad 190cm wzrostu, świetna gra głową, dobra technika. Żadne drewno.
http://pl.youtube.com/watch?v=UYz8mu...eature=related

bonawentura 18.08.2008 09:27

Gdybym był Bednarzem ściągnąłbym Daniela Mąkę z Polonii Warszawa. Miał kilka dobrych sytuacji, owszem - żadnej w meczu z Wisłą nie wykorzystał, ale jest porzebojowy mimo jego młodego wieku i to się liczy.

emjot 18.08.2008 09:30

mission impossible
czyli 30.06.2009 koniec kontraktu Murawskiego i Kikuta z Lecha

mission impossible
ale można by panie Bednarz spróbować
a potem RN i tak ....

koker 18.08.2008 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Laszlo (Post 587135)
Lazar Popovic
Ponad 190cm wzrostu, świetna gra głową, dobra technika. Żadne drewno.
http://pl.youtube.com/watch?v=UYz8mu...eature=related

Popieram, mielibysmy w koncu atakujacego na ktorego czekamy juz...pare lat..

AYALA 20.08.2008 06:16

żal że Bednarz nie skorzystał na wyprzedaży Korony.Teraz Kielczanie zawiesili Drzymonta wiec pewnie mozna go za niewielkie pieniądze wykupić.Ciekawie radzi sobie też na środku pomocy Wilk.Mauro i Sobol maja już swoje lata i pomału trzeba sie rozgladać za jakimiś następcami

piotr 0704 dortmund 20.08.2008 12:18

Daniel Maka - widzialem mecz z Polonia i popieram. Szybki, zdecydowany, odwazny i niezly technicznie.

To ze jako jeden z niewielu zostal ze skladu "starej" Poloni mowi duzo a to ze gra w pierwszym skladzie "nowej" Poloni jeszcze wiecej.
Zdecydowanie wiekszy talent i potencjal niz Malecki.

Tylko jeden problem - za pozno. Trzeba bylo go wylowic zanim Polonia polaczyla sie z Groclinem.
Teraz to juz sobie wyobrazam ile za niego by chcieli (zwlaszcza gdy zapyta Wisla)...

szprotson 20.08.2008 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotr 0704 dortmund (Post 588509)
Daniel Maka - widzialem mecz z Polonia i popieram. Szybki, zdecydowany, odwazny i niezly technicznie.

To ze jako jeden z niewielu zostal ze skladu "starej" Poloni mowi duzo a to ze gra w pierwszym skladzie "nowej" Poloni jeszcze wiecej.
Zdecydowanie wiekszy talent i potencjal niz Malecki.

Tylko jeden problem - za pozno. Trzeba bylo go wylowic zanim Polonia polaczyla sie z Groclinem.
Teraz to juz sobie wyobrazam ile za niego by chcieli (zwlaszcza gdy zapyta Wisla)...

dlatego trzeba sie dogadac z Okocimskim Brzesko, niech go kupia za paczke gruszek, a my go wymienimy za Kmiecika :)

piotr 0704 dortmund 20.08.2008 13:22

Swietny pomysl ! A to wymiana za Kmiecika to wrecz mistrzostwo swiata :rotfl: !!!

Tylko jeden problem - nie potrzebnie zdradzasz go na forum. Nie wiesz, ze w tym kraju pzpn walczy z przekretami ??????

Jesli przyjda do Ciebie z ABW czy innego CBA to sie nie znamy :lol:

Arked 20.08.2008 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 586622)
(...)

Dziwi mnie taka mała ilość wychowanków Wisły która przebija sie do pierwszej drużyny.Przecież kiedyś Wisła wychowywała sobie reprezentantów Polski ( Szymanowski,Lipka,Nawałka,Skrobowski , Budka, Jałocha Jan i Marcin,Kapka,Kusto,Iwan )którzy zdobywali z Biała Gwiazdą mistrzostwo i z powodzeniem grali w pucharach ( ćwierćfinał pucharu mistrzów 1979 roku) . Ostatnim wychowankiem Wisły co był znacząca postacia w zespole był Grzela Pater ale jego już od prawie 5 lat nie ma w Wiśle.

Jak wygląda szkolenie młodzieży w Wiśle wie chyba każdy. Nie ma się co dziwić, że nie możemy się doczekać na porządnych wychowanków.

Dopóki Wisła Kraków SSA sama nie weźmie się poważnie za szkolenie młodzieży nie mamy co liczyć na wychowanków. Potrzeba trenerów, boisk i przede wszystkim uczciwości, rzetelności i właściwego podejścia do scoutingu, naboru i całego procesu szkoleniowego.

Do zamknięcie okienka transferowego pozostało 10 dni. Jego dotychczasowy przebieg kompromituje zarząd i obnaża prawdziwą drogę jaką ma kroczyć Wisła w najbliżej przyszłości. A jest to droga oszczędności, minimalizmu oraz opierania sukcesu jednynie na szczęściu i umiejętnościach Macieja Skorży i kilku wyraźnie wybijających się zawodników.

Marnowanie szans na zdystansowanie rywali (transfery!) sprawia, że wywalczenie mistrzostwa i wygranie, co tu dużo mówić, stosunkowo łatwych przyszłorosznych eliminacji do LM są bardzo niepewne. To ryzykowna i moim zdaniem zwyczajnie głupia polityka.

Pablo84 20.08.2008 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 588564)
Do zamknięcie okienka transferowego pozostało 10 dni. Jego dotychczasowy przebieg kompromituje zarząd i obnaża prawdziwą drogę jaką ma kroczyć Wisła w najbliżej przyszłości. A jest to droga oszczędności, minimalizmu oraz opierania sukcesu jednynie na szczęściu i umiejętnościach Macieja Skorży i kilku wyraźnie wybijających się zawodników.

Marnowanie szans na zdystansowanie rywali (transfery!) sprawia, że wywalczenie mistrzostwa i wygranie, co tu dużo mówić, stosunkowo łatwych przyszłorosznych eliminacji do LM są bardzo niepewne. To ryzykowna i moim zdaniem zwyczajnie głupia polityka.

Ja to widze tak. Wylosujemy Milan - nie będzie teraz transferów, wylosujemy przeciwnika w naszym zasięgu, transfery będą teraz i głównie w zimie, bardziej pod kątem L.M.

Wideł 20.08.2008 14:24

Pablo tez tak to widze. Trafimy na Milan nie kupia nikogo bo po co? ehh

mcovalski 20.08.2008 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 588570)
Ja to widze tak. Wylosujemy Milan - nie będzie teraz transferów, wylosujemy przeciwnika w naszym zasięgu, transfery będą teraz i głównie w zimie, bardziej pod kątem L.M.

A kiedy to losowanie ma się odbyć ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl