![]() |
Cytat:
Wisla nie dala stworzyc Lechowi zadnej sytuacji 100%, za wyjatkiem minuty 26 i 29. W tym meczu to cud ze nie bylo 2-0 dla Wisly po 15 min (Cwielong, Maly). Karny na Beto mogl byc podyktowany Smiesza mnie eksperci ktorzy twierdza ze druzyna XXX zasluzenie pokonala YYY bo.... strzelila wiecej bramek :lol: PS. Co tak szybko w domu ? Dalej nie odpowiedziales :D PS2. Jestes obiektywny jak ta Cracovia co niby rzadzi w Krakowie :lol: I nie pisz ze nie chcesz ogladac Cracovii czy Zaglebia w pucharach bo odpadna, bo gdyby nie ten sezon dokladnie moznaby powiedziec to o Was |
No po prostu ubaw mam po pachy jak czytam sobie niektóre posty typu Lech nic nie grał i znów wygrał, mają zły doping, mają gorszych zawodników, są słabsi...W tamtym sezonie Wisła 2 razy ograłą Lecha w lidze. Udowodniła swoją wyższość, zmiażdżyła Lecha w Krakowie!! W tym sezonie Lech na 4 mecze wygrał 3 i jeden zremisował...to nie znaczy że stanę się kibicem Lecha ale przyznam szczerze, że na chwilę obecną są lepsi! Mają lepszy skład i tyle. Uważam że skład Wisły jest słaby i szczególnie nie ma ognia w ofensywie. Nie ma co narzekać i próbować przekłamywać rzeczywistość. Przyjmijcie porażkę po męsku, na klatę! :) Po sezonie po prostu muszą być wzmocnienia i rozwalimy Lecha :) Na chwilę obecną są lepsi i tyle
|
*Mic - To ty jesteś "ekspertem"
Lech każdy mecz wygrywa zasłużenie. Oni stworzą sobie 2 sytuacje, i 2 wykorzystają, świadczy to o umiejętnościach ich zawodników, czyli o sile zespolu. My tworzymy "setki" sytuacji i żadnej nie wykorzystujemy, bramki z przypadku. |
No tak po raz kolejny gramy swietnie tylko, że znowu przegrywamy z Lechem. Ludzie troche obiektywizmu :O Trzeba porazke przyjac godnie na klate a nie...
I kto powiedzial, że pilka jest sprawiedliwa ? Liczy sie to co wpadnie do siatki |
no.. to jeszcze zostało do kompletu dostać w....... od Legii.
świetnie poprostu, od roku nie potrafimy wygrać ani z Legią ani z Lechem... ja się pytam jaki mistrz? jakie puchary? |
niby odpadlismy z PP ale mysle ze to dla nas lepszy scenariusz bo lech nie ugra na pewno albo pucharu albo mistrzostwa ta lawka ktora ma..
|
szkoda 2 frajerskich bramek, Wisła zagrała lepiej niż wynik na to wskazuje. Szkoda że nie mamy Jaśka i Kosy w drużynie bo miałby kto szarpnąć do przodu. Pozostaje nam tylko albo aż walka o MISTRZOSTWO.
Może i nie zagrali dzisiaj fenomenalnie, ale walka wg. mnie była. |
Ten temat jest lepszy niż Łowcy B i Mumio razem wzięci.
|
Jak dla mnie oba mecze z Lechem wcale nie byly zle. Pamietajcie ze oba gralismy na wyjezdzie i oba przy odrobinie szczescia mozna bylo wygrac.Dzis gdyby Cwielong strzelil ,ale gdybac mozna.Lech moze ma lepszy sklad ale nie jest to relacja nauczyciel-uczen. Trzeba grac do konca i liczyc na szczescie w innych meczach
|
i kto kazał puszczac Kose, Pauliste i Dudu ? :lol:
|
Nie ma co .......ić i narzekać, bo zagraliśmy dobry mecz. Niestety Wisła limit szczęścia wykorzystała w zeszłym sezonie, a teraz po raz kolejny mieliśmy sporo pecha. Mi się gra dzisiaj podobała i gdyby nie zapieprzony pierwszy mecz, to świetowalibyśmy awans.
|
Cytat:
Ale mam oczy i widze, ze pomimo przegranej Wisla pokazala w miare dobra pilke i napewno nie mozna powiedziec ze zasluzenie przegrala. Z przebiegu calego meczu Lech napewno nie zasluzyl na wygrana, ale mial 2 sytuacje, 2 wykorzystal dlatego wygral. Niestety na tym forum od dluzszego czasu wiekoszosc tylko narzeka. Pisze po 3 tys razy to samo, ze to Pawelek , ze to Beto, ze to pilka okragla. Niektorzy gledza jak stare baby na targu, nawet jak powodu nie ma to znajda. Nie ma kasy na transfery, wiec nie bedzie klasowych zawodnikow i trzeba cieszyc sie tym co mamy. Niedlugo dojedize to tego ze bedziemy sobie cisnac bardziej niz robia to nam icki Ciekawy jestem forumowego optymizmu, jakby byl karny w 1 minucie i bramka Cwielonga. Pewnie w opinii niektorych zmiazdzylibysmy Lecha. |
Ja się boję tylko tego, że przez najbliższe tygodnie (moze kontuzja Pawełka nie taka groźna) będziemy grac prawie że bez golkipera.
Cebanu wygląda jak taki chłoptaś, 16-letni. Nie winię go za żadna bramkę, ale taki niedoświadczony golkiper w tak ważnym dla nas momencie to jak samobójstwo. Co do meczu to niestety grając systemem bez napastnika (Beto tylko zapisał się w statystykach) Ćwielong Mały, Niedzielan i Boguski to zawodnicy o identycznym stylu gry, Wisła w drugiej połowie miała kilkanaście (nie wiem czy nie ponad 20) wrzutek, a ja się pytam na kogo? Beto zawsze gdy jest akcja zamiast wbiegaćw pole karne, stoi najczęściej na 20 metrze od bramki, z ręką w górze, z charakterystycznym: "Tu jestem, podaj, podaj". Kolejne, Skorża powinien mocno potrenować z drużyną rzuty rożne, bo w każdym meczu mamy ich dużo, a efektów brak. Niestety sam Sobol nam meczu nie wygra, Ćwielong kolejny raz jednym z najlepszych, czemu tylko nie wykorzystał... |
Szkoda Pucharu, Lech był lepszy w dwumeczu i tyle w temacie.
Przy dobrej postawie w lidzie walka o Mistrza jest wciąż realna. Jednak podstawowa kwestia - trzeba liczyć na siebie, a nie na potknięcia rywali. Jednak w wariancie optymistycznym: Wisła zdobywa mistrza. Czy na prawdę obecny skład bez wzmocnień jest w stanie wreszcie awansować do LM? |
Strach o bramkarza jest ,ale Pawelka naprawde nei zaluje,bo nawet jak Cebanu pusci jakiegos babola ,to mozna byc pewnym ze Pawelek tez by puscil.. Bednarz mial na testach 10 bramkarzy i gdzie oni sa ? :)
Na miejscu Bednarza na liste transferowa bym wystawil Cantoro,Jirsaka i zastanowil sie nad Lobodzinskim ,Niedzielan chyba naszczescie odejdzie w lipcu.Reszta skladu ciekawe czy z Zienczukiem i Baszczynskim , moze cos wniesc do naszego zespolu. |
Z Zienie mnie przedłużałbym umowy, dla mnie skrzydłowy powinien być szybki i przebojowy (ŁOBO xD)
Za to jak najbardziej Baszczu i Sobol, bez nich Wisła straci 30% swojej siły, szczególnie Sobol. Dziś znowu Stilic niewidoczny, szkoda ze nie wykorzystalismy braku Arboledy |
Cytat:
|
Cytat:
I jak masz dalsze głupie pytania to: "tak już wróciłem z meczu" zejdźmy na ziemie, jesteśmy w tym sezonie w dupie i tylko trzeba się modlić, że będzie lepiej. |
Cytat:
Pisze tez ze nie rozumiem ludzi ktorzy jedyne co robia to narzekaja na wszystko, pomimo ze doskonale wiedza ze lepiej nie bedzie (jezeli chodzi o nowych zawodnikow), a caly czas pisza to samo. Tylko po co ? Tak samo nie rozumiem tych co pisza, jak przegralismy to Wisla be. Wyjasnilem juz to wczesniej A co do pytania o powrot z meczu, chodzilo o wczesniejsze wypowiedzie kolegi depeche87 (sprzed paru miesiecy) |
Cytat:
Legia Warszawa 1-1 Wisła Kraków 19 marca, 18:20 (2.500) Wisła Kraków 0-1 Legia Warszawa 15 kwietnia, 18:15 (10.000) Legia Warszawa 2-1 Wisła Kraków 27 kwietnia, 17:00 (10.000) Wisła Kraków 1-0 Legia Warszawa 28 października, 19:30 (21.000) :D |
Przegraliśmy prawda, ale nie jestem skory do narzekań. Liczy się wynik ale dla mnie bardzo ważna jest gra. Przez pierwsze 30 min dzisiejszego meczu zagraliśmy najlepszy futbol w tym sezonie, jedynymi minusami było 3-4 niedokładne podania. Zagraliśmy ofensywnie i nadzialiśmy się na kontry ale taką piłkę powinniśmy grać. Szybka, na 1 kontakt, wejścia bocznych obrońców, wiele podań bez straty, dokładne zmiany stron. Daliśmy sobie wreszcie spokój z długimi piłkami na hura, byłbym wniebowzięty jeśli tak gralibyśmy dalej. Kontry były piekielne ale w lidze mało komu udałyby się takie. Według mnie Ćwielong ma dobrą technikę ale dziwnie się w polu karnym zachowuje. Małecki zagrał bardzo dobry mecz. Beto kolejny raz pokazał, że póki co nie nadaje się do pierwszego składu.
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Rozluźniają mnie skróty jak powyżej. Z chęcią obejrzałbym chociaż powtórkę akcji z pierwszej minuty ale po co...
A co do meczu. Co z tego że często mieliśmy piłkę jak znów dostaliśmy w p..dę. Szwankuje oczywiście to o czym głośno na forum się dyskutuje od wielu miesięcy, brak jakości w ofensywie. Piotrek Ćwielong killerem nie jest i chyba nie będzie, a szkoda. Dziś i w Niedzielę miał dwie wymarzone patelnie, efekt znamy. Choć kto wie, może przyszłość pokaże iż nam dzisiejsza porażka wyjdzie na dobre. |
Ma ktoś zdjęcie tej oprawy ?
|
Cytat:
przypomina sie stare dobre hasło.... "wole z cipy nie wychodzić niż depechem sie urodzić" :D pozdrawiam alejki na Azorach ;) |
Każdy kto twierdzi że dzisiaj źle zagralismy jest pier.olonym debilem i tyle. Napisałbym więcej, ale potrzebuje kontaktu z jedną z forumowiczek, a po banie sie nie da.
****a, znawcy je.ani. |
Cytat:
|
Cytat:
nie da się ukryć ze mnei to rozbawiło :) |
boli ich, że nie mają takiej zgody i tyle...bo jak przyjeżdża Cracovia to nawet nie ma z kim "5" przybić bo 50 osób zawita
|
Ma ktoś może statystyki z dzisiejszego meczu, szczególnie strzały celnie/niecelne??
Jak ocenicie Cebanu, bo uważam że przy bramkach nie mógł nic więcej zrobić, a raz się świetnie zachował na lini? |
Mnie też rozbawiło, ale nie rozumiem czemu mamy w barwach Lechii w czasie dupcenia mysleć o Amice?. Widziałem dzisiaj 11 kutasów na boisku i 16000 na trybunach w koszulkach Amiki, ale żeby mieli grac w gumie to mi nawet na myśl nie przyszło.
|
To co mnie najbardziej razi wśród naszych:
Czy Boguski potrafi przyjąć piłkę żeby mu nie odskoczyła na 5 metrów? Czy Beto potrafi cokolwiek innego poza rozpychaniem się d..ą pośród obrońców? Czy Małecki potrafi posłać dośrodkowanie które leci krócej niż 30 sekund? Czy Łobo w ogóle cokolwiek potrafi? Czy nasi obrońcy potrafią inaczej wyprowadzić piłkę niż ją wyp.....ć do przodu do naszych wieżowców? Chętnie posłucham odpowiedzi.. Cytat:
|
Cytat:
głupio ci? |
Cytat:
|
Cytat:
Lech - Wisła sytuacje 11-10 strzały 7-7 strzały celne 3-4 za lechpoznan.pl Lech - Wisła sytuacje 7-5 strzały 8-10 strzały celne 3-2 Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do meczu, to Amica jest po prostu obecnie lepsza i tyle. Szkoda tylko, że przyszło grać z nimi 4 razy w tym sezonie i trzy razy wstyd był. Oby do końca rundy. Potem wypieprzyć Bednarza, wyłożyć kasę na transfery i będzie dobrze hehe. |
Ciachu czy jak ci tam. Schowaj legitymację, ubieraj mundur i szybciutko z filipkiem na Mogilską.
PS Jeśli nie zrozumieliście, to post odnosił się do oprawy . Bana proszę od jutra, bo czekam na priva od jednej z forumowiczek, a to dla mnie bardzo ważna sprawa. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl