Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

leyzer87 26.07.2008 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574287)
A skąd te wieści ?

Można sie tym pocieszać że taki Kowalczyk czy Mączyński mając obok siebie najlepszych piłkarzy Wisły będzie potrafił zaprezentować się o niebo lepiej .
Ale jak pisałem każdy dobry piłkarz jest na wagę złota ,wciąż mam nadzieje ....

A kto to taki? :-PAle masz rację. Od kogo mają się uczyć jak nie od najlepszych w Polsce. Poza tym mnie nawet to cieszy, że Skorża nie ma wyboru i będzie musiał młodych wpuszczać. Może po sezonie okaże się, że w końcu będą wychowankowie pełną gębą.

kaelowiec 26.07.2008 22:34

coś czuje ze to bedzie sezon Tomka Dawidowskiego :)

to pierwszy okres przygotowawczy z ktorego wrócił bez kontuzji

zresztą mówil mi ze jakby mial tyle sytuacji co Pawel B to by strzelil 2x tyle goli wiec trzymam za słowo :)
LECHIA GDANSK !

wolfy 26.07.2008 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 574226)
(...) Mauro, którego Skorża namawia do częstszego strzelania na bramkę chyba zaczął strzelać poniżej dachu trybuny :-) - oby tak dalej bo chłop ma z czego uderzyć.

Nie wiem, czy kibice siedzący w sektorach za bramką podzielają Twój entuzjazm...
:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 574295)
A kto to taki? :-PAle masz rację. Od kogo mają się uczyć jak nie od najlepszych w Polsce. Poza tym mnie nawet to cieszy, że Skorża nie ma wyboru i będzie musiał młodych wpuszczać. Może po sezonie okaże się, że w końcu będą wychowankowie pełną gębą.

Mam podobne odczucia. Dla kilku zawodników tez sezon to takie "być albo nie być" w "dorosłej" Wiśle.

pawelo84 26.07.2008 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaelowiec (Post 574507)

zresztą mówil mi ze jakby mial tyle sytuacji co Pawel B to by strzelil 2x tyle goli wiec trzymam za słowo :)
LECHIA GDANSK !

Dawidowski zawsze dużo mówił... . Ale obyś miał rację.

maRgrabkarz 28.07.2008 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaelowiec (Post 574507)

LECHIA GDANSK !

No oby! :)
Kiedys napisalem na forum ze Dawidowski jeszcze niejednego gola dla Wisly uszczknie i od tamtej pory czekam na spelnienie mej przepowiedni. Nie lubie rzucac slow na wiatr wiec wypadaloby by chlopak sie w koncu odblokowal :D

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,54...m_Beitaru.html

Wyglada na to ze Skorża nie spodziewal sie az tak wysokiego poziomu Beitaru.

Kurt 28.07.2008 16:06

Dawidowski, jeden piłkarz w stosunku do którego będę pesymistą, niech Bóg da, aby do końca roku nam się chłopak na tym boisku nie rozsypał... Nie, nic mnie nie przekona że ten piłkarz da Wiśle coś więcej niż 3 lata pobierania kasy, (choć ponoć płacił ZUS? ) takiej kasy... jakby się zrzekł połowy zarobków to można by po 3 latach kogoś kupić ;p (liczę że przypomnicie mi tą wypowiedź jak zostanie królem strzelców :D ).

Skorża, oby nie było to przygotowanie gruntu, aczkolwiek wierzę że na przekór wszystkim wygramy z Beitarem najlepiej, żeby wreszcie panowie z GW przestali takie smuty pisać. "Wisła się boi" "Wisła zrezygnowała z Ligi Mistrzów" wkurzę się jak zobaczymy tytuły typu "Cud nad Wisłą" lub "Jerozolima miastem cudów" ;p.

e 31.07.2008 17:41

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4241

KOMINEK 01.08.2008 17:44

No i proszę może dzięki Tomkowi nie tylko Beitar ale i Barcę przejdziemy :-).

tomazo 01.08.2008 18:26

ciekaw jestem po co ten dzisiejszy sparing ma sluzyc bo chyba nie utrzymaniu rytmu meczowego bo gra druga 11

dj_ibutti 01.08.2008 19:07

Sprawdzeniu np. Szabata na środku pomocy....

Rob_Zombie 01.08.2008 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomazo (Post 577906)
ciekaw jestem po co ten dzisiejszy sparing ma sluzyc bo chyba nie utrzymaniu rytmu meczowego bo gra druga 11

a druga 11 to już nie są piłkarze? Oni już nie potrzebują utrzymywać formy?

DrunkenBear 01.08.2008 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 577949)
a druga 11 to już nie są piłkarze? Oni już nie potrzebują utrzymywać formy?

Są piłkarzami, ale w takim wypadku organizuje się dwa mecze sparingowe, bo co z pierwszą jedenastką? Która jak widać w meczu z Beitaru było, nie jest zgrana do końca. No chyba, że jutro drugi mecz sparingowy? Bo co nam z takiego spotkania, skoro we wtorek Brożek, albo Jirsak po 70 minutach będą prosić o zmiany bo ich skurcze łapią. Poza tym Brożkowi by się przydało pograć jeszcze, bo w środę miał problem z trafieniem piłką w bramkę.

Nehiar 02.08.2008 10:20

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,55...Barcelona.html

Cytat:

Wisła na pewno awansuje

We wczorajszym sparingu z GKS-em Bełchatów trener Skorża testował na środku Kameruńczyka. - Zagrał poprawnie, ale mam jeszcze parę dni do namysłu - ocenił szkoleniowiec.

Trener Wisły postawił na taktykę 4-4-2, a spotkanie miało być m.in. testem dla zawodników, którzy w środę mogą wspomóc Pawła Brożka. Nieźle zagrał Tomasz Dawidowski, ale ciągle daleki od najlepszej formy jest Andrzej Niedzielan. - Obaj potrzebują czasu, ale idzie im coraz lepiej. Tomek strzelił GKS-owi gola, ale już w poprzednich sparingach trafiał do siatki - podsumował Skorża. - Niewykluczone, że dwóch zawodników z dzisiejszego sparingu wyjdzie w pierwszym składzie przeciwko Beitarowi.
Na początku nie wiedziałem o co chodzi, czy może testowali kogoś czy nie, ale dopiero potem zobaczyłem że z relacji na głównej wynika, że Diaz grał na środku obrony(przynajmniej tak jest rozpisane). Ignorancja ... Do tego Kostaryka i Kamerun leżą na innych kontynentach :lol:

HEDu 02.08.2008 11:04

Diaz grał na środku i stracili 3 bramy ;] nie no wiem, nie oceniajmy ale gosciu kompletnie mi nie pasuje, wolny i chaotyczny, do tego słaby jakby ledwo trzymał sie na długich nogach

Brożek + Dawidowski? Kto wie.

DrunkenBear 02.08.2008 11:08

Jak zagramy 4-4-2 to skończy się tak, że na środku obrony zagra Sobolewski, a w pomocy Jirsak i o zgrozo Cantoro :/ Jestem tylko ciekaw kto wyjdzie w ataku.

Acapelo 02.08.2008 11:11

Może mi ktoś powiedzieć jak grał ten SInglar? A swoją drogą Sobol na środku obrony nie byłby złym pomysłem.:)

<Crasch> 02.08.2008 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DrunkenBear (Post 578218)
Jak zagramy 4-4-2 to skończy się tak, że na środku obrony zagra Sobolewski, a w pomocy Jirsak i o zgrozo Cantoro :/ Jestem tylko ciekaw kto wyjdzie w ataku.

To byłby swietny pomysł ; ) Sobol chyba z całej kadry po Cleberze i Głowackim zagrałby na środku obrony, szkoda że Varga nie może grać on także mógłby zagrać w obronie.

A Cantoro niestety musi grać.

qubu 05.08.2008 19:04

Młoda Wisła wygrała przed chwilą sparing z Limanovią 2:1 (grali w Limanowej)

Bramkę wpuścił Cebanu, a Wisła grała kiepsko.

element 08.12.2008 15:04

Plan przygotowań do rundy wiosennej:
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5016

AYALA 14.12.2008 13:03

FC Brasov, który zajmuje jedenaste miejsce w rumuńskiej Divizia A, chciałby się zmierzyć z Wisłą 29 stycznia, ale krakowianie czynią starania, aby w tym dniu zagrać z Zenitem Sankt Petersburg.
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...eba7f88b74b4bf

pozdi91 08.01.2009 14:59

Orientuje się ktoś może czy sparing 17 stycznia będzie otwarty dla kibiców i gdzie ma zostać rozegrany mecz?

akakiusz 08.01.2009 15:02

DP napisał, że w Krakowie w samo południe

ZwrABG 08.01.2009 15:32

prawdopodnie w skotnikach

__Cobra__ 10.01.2009 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pozdi91 (Post 654093)
Orientuje się ktoś może czy sparing 17 stycznia będzie otwarty dla kibiców i gdzie ma zostać rozegrany mecz?

Właśnie ...

dawno . dawno temu z Ziliną dobry pierwszy sparing + prezentacja TV Kraków

ostatnio Polonia Bytom + prezentacja + duzy mróz :P

Fajnie zeby to bylo otwarte dla kibiców nawet biliety moga byc :P gora 10 zeta

ZwrABG 10.01.2009 20:20

podobno w skotnikach z trzecio ligowym zespołem

Gucio25 10.01.2009 21:20

z drugoligowym zespołem. Kolejarz Stróże - klub, do którego przejść ma Piechna i który zainteresowany jest Kmiecikiem.
wicelider II ligi wschodniej, tyle samo punktów co pierwsze KSZO.

matti123 11.01.2009 03:11

Prawdopodobnie tak. Super, uczestnik LM.
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=19887

Old Town 12.01.2009 20:27

http://www.sport.pl/sport/1,65025,61...nia_Wisly.html

jachting 13.01.2009 16:00

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5078 W Wiśle robili nowy test na refleks .

Trochę mnie dziwi że Cebanu(bramkarz) jest najlepszy wydolnościowo ,ale z drugiej strony ja bym stawiał na tego chłopaka ,on ma dobry charakter i raczej silny ,na pewno jest zrównoważony i się nie usztywnia(dobry przepływ emocji i kordynacja ).

Arkas 13.01.2009 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZwrABG (Post 654109)
prawdopodnie w skotnikach

Naucz się zasad pisania a później pisz.
Co do sparingu z Kolejarzem, temat czy będzie on dostępny dla kibiców ma zostac wyjaśniony w czwartek.

Czopens 14.01.2009 21:03

Mam pytanie co do sparingu z Piastem Gliwice pod koniec lutego, wiadomo gdzie się odbędzie? Mam nadzieje, że na Reymonta jak każdy mecz w tym sezonie :D.

Czopens 15.01.2009 18:47

Jak ktoś będzie miał informacje na temat miejsca rozegrania sparingu Wisla vs. Kolejarz Stróże, proszę pisać ! :D

4fan_player 18.01.2009 12:52

****a mać! Nie rozumiem tego. Po co Dawidowski jedzie na zgrupowanie?!

Wasiu 18.01.2009 12:57

Podobno walczy o nowy, 5-cioletni kontrakt.
Info telefoniczne.

darekolsztyn 18.01.2009 13:08

Kadra na zgrupowanie w Olivie:

Bramkarze: Ilie Cebanu, Mariusz Pawełek, Velimir Zdravković

Obrońcy: Marcin Baszczyński, Piotr Brożek, Cleber, Junior Diaz, Arkadiusz Głowacki, Marcelo, Peter Singlar

Pomocnicy: Rafał Boguski, Łukasz Burliga, Mauro Cantoro, Konrad Gołoś, Tomas Jirsak, Krzysztof Mączyński, Wojciech Łobodziński, Radosław Sobolewski, Marek Zieńczuk

Napastnicy: Beto, Paweł Brożek, Piotr Ćwielong, Tomasz Dawidowski, Patryk Małecki, Andrzej Niedzielan

Gucio25 18.01.2009 23:34

czemu nie jedzie Leszczak?
akurat on mógłby bardzo skorzystać na takim zgrupowaniu z pierwszą drużyną.

Żmijka 18.01.2009 23:37

Bo ma szkołe. Tak jak Chrapek. Polecą na drugie zgrupowanie. Mówił o tym Skorża ...

AYALA 18.01.2009 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 659027)
czemu nie jedzie Leszczak?

Bo jedzie Dawidowski, a to chyba jego ostatnia szansa bo w czerwcu kończy sie mu kontrakt.Pamietam że podczas jednego z zimowych zgrupowań strzelał sporo bramek w sparingach ale niestety znowu doznał kontuzji

it 18.01.2009 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 659031)
Bo jedzie Dawidowski, a to chyba jego ostatnia szansa bo w czerwcu kończy sie mu kontrakt

Szansa na co? Że go jakiś przypadkowy Mameluk ustrzeli?

Skrzat 19.01.2009 09:07

Ja wiem Dawidowski jedzie po to ,bo Wisła myśli że go tam zostawią i ktoś go kupi w tej Hiszpani haha

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl