Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

Bobus17 02.03.2009 16:18

Ja tej całej szybkiej piłki nawet nie oglądam żeby sie nie denerwować :)
Wole programy cANAL+ :P

jurukuru 02.03.2009 16:44

Powiem tak, że lubię oglądać Szybką piłkę ze względu na to, że w bardzo dobry sposób pokazane są skróty meczów, wszystkie bramki, groźne akcje, "za co" żółte lub czerwone kartki, praca sędziów ;Di....itp itd.
Nawet para prowadzących mi odpowiada, Rafał Patyra bez zarzutów, Maciej Iwański trochę lamusowaty :P ale w tym programie się spisuje ;)
Jedyne co mnie drażni to ten cały Kołodziejczyk i Szostek :P

matti123 02.03.2009 17:15

Ciekawe bo w szybkiej piłce w poprzedniej rundzie pokazywali jak to trener drapie się po głowie zamiast ciekawych akcji. Co do pana z gazeta "Polska" to nie da się go słuchać od początku był najgorszym aktorem tego programu podkreślając że można go oglądać w tvp magazyn tylko jak nie ma się nic innego.

Gucio25 02.03.2009 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 685373)
Powiem tak, że lubię oglądać Szybką piłkę ze względu na to, że w bardzo dobry sposób pokazane są skróty meczów, wszystkie bramki, groźne akcje, "za co" żółte lub czerwone kartki, praca sędziów ;Di....itp itd.

:shock:
oglądamy ten sam program? TVP2, godzina 23:20 w niedziele?

skróty były pięć razy lepsze na dawnym, tvn-owskim magazynie.
tutaj (przykład z wczoraj) pokazywane jest 5 błędów z derbów i to specjalnie, zamiast choćby jakichś sytuacji albo chociażby oprawy. bo oczywiście z derbów Śląska niczego z trybun nie pokazano.
jeszcze jeden przykład - z grafiki podsumuwującej spotkanie się wczoraj dowiedziałem, że ktoś tam zarobił czerwoną kartkę w 90min., no bo oczywiście pokazać nie raczyli.

przyznam się - tęsknie za Orange Esktraklasą. przynajmniej (nie licząc prolegijności) się to normalnie oglądało i była dużo ciekawsza dyskusja, o skrótach nie wspominając, mimo, że chyba dziennikarzy w takiej sekcji sportowej TVNu dużo mniej niż dziennikarzy w publicznej.

ps. ogladam bo jest to program ogólnodostępny, bramki czy nieliczne ciekawe sytuacje zawsze warto zobaczyć.

mcovalski 03.03.2009 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 685418)
:shock:
oglądamy ten sam program? TVP2, godzina 23:20 w niedziele?

(...)

ps. ogladam bo jest to program ogólnodostępny, bramki czy nieliczne ciekawe sytuacje zawsze warto zobaczyć.

wybacz ale jak chcesz sobie oglądnąć skróty meczów to wejdź na YT i zobaczysz skróty robione przez C+
Program jest kompletnie żenujący. A większość się ludzi śmiała że gorszego od TVN-owskiego nie da się zrobić.
Takie rzeczy to tylko w TVP

Philips_Zaspa 04.03.2009 21:04

To nie chodziło o Kołodziejczyka. Tamten koleś, o którym wspominałem ma bardziej homosiasty uśmiech i ma dziwny głos. Zdaje mi się, że on jest właśnie z "Polska The Times".

honeys 06.03.2009 12:16

Czarna lista gazet i portali internetowych

Wiem, że temat pismaków już był wielokrotnie poruszany, ale po artykule - Moda na "korupcję w Wiśle" trwa, postanowiłem go trochę odświeżyć. Wkurza mnie jeśli ktoś wykorzystując Wisłę szuka taniej sensacji, nierzetelnie podchodzi do obowiązków dziennikarza, albo celowo próbuje siać zamęt w naszym klubie. Dlatego moja propozycja jest taka stwórzmy naszą czarną listę, niech pismaki i właściciele nierzetelnych gazet i portali odczują na własnej skórze ilu kibiców ma Wisła i jak się kończy zaczynanie z nami, poprzez spadek sprzedaży lub zmniejszoną liczbą przeglądanych stron. Ostatnio bardzo wkurzyła mnie interia poprzez nie umieszczanie moich postów, które nie zawierały wulgaryzmów ani jakichkolwiek obraźliwych treści, gdy w tym czasie na bieżąco pojawiały się wulgarne posty dotyczące Wisły i choć był to jeden z najczęściej odwiedzanych portali sportowych (oprócz oczywiście wislakrakow.com :D), to już tam nie zaglądam od ponad dwóch tygodni. Dobra oto moja czarna lista i oczekuje, że ktoś mi podpowie czy słusznie - może przez ten czas kiedy nie kupowałem gazet coś się zmieniło, czekam również na podpowiedzi "omijania" kiepskich stron oraz gazet.
Gazety:
- Fakt
- SE
- Przegląd Sportowy
- Piłka Nożna
- Gazeta Wyborcza

Portale:
interia.pl
onet.pl
futbol.pl

tylko_na_kilka_dni 06.03.2009 14:16

dlaczego dziennik polski?

honeys 06.03.2009 14:52

Dlaczego do zamknięcia? Można pisać sensacje, ale są granice od kilku dni trwa nagonka na Wisłę - codziennie czytam tylko: "koniec Wisły", "konflikt w Wiśle", "Skorża kłóci się z Bednarzem" "Skorża w konflikcie z piłkarzami", itd... Mam już tego serdecznie dość! Według sondaży kibiców Wisły jest aż 26% spośród wszystkich osób interesujących się piłką nożną - to jest naprawdę bardzo dużo i jeśli byśmy się zjednoczyli to możemy coś z tym zrobić.

tylko_na_kilka_dni 06.03.2009 14:58

nie odpowiedziales na moje pytanie

emjot 06.03.2009 15:07

Dziennik Polski w jednym worku z SE i Fucktem

weź się człowieku zastanów
zdecydowanie Wyborcza Kraków i Ogólnopolskie wydanie się łapie
ty czytałeś w ogóle kiedykolwiek DP dział sportowy??

ps. Sasorski z tego co pamiętam nigdy nie pisał antywiślacko.

honeys 06.03.2009 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tylko_na_kilka_dni (Post 688006)
nie odpowiedziales na moje pytanie

spokojnie jestem w pracy :P
Dziennik Poski trafił na moją czarną listę za stronniczość, pamiętam jak Cracovia była w 2 lidze i rozpisywali o meczach z jakimiś "cieniasami" na 2 strony, a o Wisła która walczyła o tytuł mistrza traktowana była po łebkach, poza tym też szukanie tanich sensacji, nieprzychylne artykuły dotyczące Wisły - szczególnie jeśli dobrze pamiętam pisane przez Sasorskiego.

honeys 06.03.2009 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 688012)
Dziennik Polski w jednym worku z SE i Fucktem

weź się człowieku zastanów
zdecydowanie Wyborcza Kraków i Ogólnopolskie wydanie się łapie
ty czytałeś w ogóle kiedykolwiek DP dział sportowy??

ps. Sasorski z tego co pamiętam nigdy nie pisał antywiślacko.

Chyba jakbym nie czytał to nie robiłbym zamętu, dlatego wyraźnie napisałem, że czekam na uwagi - czy w wyżej wymienionych gazetach coś się zmieniło bo już dawno nie czytam i po prostu nie wiem, jeżeli usłyszę więcej pozytywnych opinii o dzienniku to go wykreślę ze swojej czarnej listy. :)

kalashnikov2 06.03.2009 15:21

Wszystkie media są antywiślackie. Za wyjątkiem TWSD i SKWK. Choć pewnie i te dwa ostatnie znalazłyby coś na siebie nawzajem. Tak więc nie pozostaje nic innego jak popełnić sepuku.

jachting 06.03.2009 15:40

Trzeba zrobić taki temacik gdzie dokumentowało by się ,ewentualne nagięcia prawdy i jakieś wpadki .
Będzie wtedy jakiś przegląd ,po czym możliwy byłby także pełniejszy ogląd .
Czy choćby nawet temat "Prasa o Wiśle"

StelmiOriginal 06.03.2009 15:42

Zapomnieliscie chyba o Wybiórczej ;]

Awe 06.03.2009 15:46

Ja bym nie umieścił DP na tej liście. Pomijając już tematykę Wisły to ogólnie jest jedyna gazeta, którą się da czytać bez odruchów wymiotnych. O Wiśle też nie pamietam jakiegoś szmatławego artykułu, co nie znaczy, że zawsze piszą pozytywy. Ich dział sportowy to niebo, a ziemia w porównaniu z innymi dziennikami. Pominąłeś GW...

Czesław 06.03.2009 15:48

Dla mnie media ANTY są takim samym złem jak te PRO.
Taak, to za duże wymagania żeby były obiektywne... o tempora

Grisza1 06.03.2009 15:52

DP antywiślacki? Pan Sasorski piszący antywiślacko? Ty się kolego chyba z choinki urwałęs ... Kiedyś, jak Pan Sasorski był w szpitalu, piłkarze zadedykowali mu zwycięstwo meczowe ze względu na szacunek jakim go darzą. Temat bez sensu, walka z wiatrakami, wszyscy są wrogami naszymi.

honeys 06.03.2009 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 688036)
DP antywiślacki? Pan Sasorski piszący antywiślacko? Ty się kolego chyba z choinki urwałęs ... Kiedyś, jak Pan Sasorski był w szpitalu, piłkarze zadedykowali mu zwycięstwo meczowe ze względu na szacunek jakim go darzą. Temat bez sensu, walka z wiatrakami, wszyscy są wrogami naszymi.

OK co do Sasorskiego jednak się pomyliłem, choć pamiętam że parę lat temu po tym co pisał nie dostał akredytacji na mecze Wisły i nie był wpuszczany na nasz stadion, może wtedy się nawrócił :lol:
Nie ma tematów bez sensu, już widzę fajny pomysł jachtinga, żeby negować bzdurne zachowania wobec naszego klubu. I to nie jest walka z wiatrakami o czym może świadczyć oburzenie futbol.pl po wczorajszym artykule: Moda na "korupcję w Wiśle"!

honeys 06.03.2009 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 688028)
Trzeba zrobić taki temacik gdzie dokumentowało by się ,ewentualne nagięcia prawdy i jakieś wpadki .
Będzie wtedy jakiś przegląd ,po czym możliwy byłby także pełniejszy ogląd .
Czy choćby nawet temat "Prasa o Wiśle"

Według mnie to jest bardzo fajny pomysł!

honeys 06.03.2009 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 688029)
Zapomnieliscie chyba o Wybiórczej ;]

No jasne wybiórcza jak najbardziej - zaraz będzie edit ;-)

Wojtas 06.03.2009 16:51

Gazety...piszą o czyms co jest na topie by potem...zgnieśc to z błotem.

Liczy sie tylko sprzedaż numeru,nic wiecej ,obiektywizm umarł już dawno ,gdzie sie da wciska sie sensacje byle ciemny lud to kupił.

Jak wygrywalismy z Parmą to pisali o Cudownych chłopcach ,jak odpadalismy z Valerengą to z nas szydzono i wysmiewano.

Dlatego nie ma co sie spinac bo jakis super kumaty dziennikarz wymislil sobie tytul "Wisla sie konczy" ,-moze dla niego ale nie dla setek tysiecy innych kibicow.Ale problem tkwi w tym ze jego wypociny przeczyta kilka milionow Polakow a glosu prawdziwych kibicow mało kto chce sluchac.

Zgadzam sie tez Ig2-klub tak wielki jak Wisła nie mzoe sobie pozwolic na teksty jakis błaznów którzy swoje kompleksy leczą tytułami "Koniec Wisly"-albo watki zwlaszcza dotyczace korupcjii -sytuacja z Andzejem B -jest tu idealnym przykladem ze trzeba prostowac tych błaznów bo beda robili co chcieli.A ze nie chcą dobrze to chyba wszystcy wiemy.

Co do listy autora tematu ,to uwazam ze Dziennik Polski zasluguje na wykreslenie z podanej listy.

Karherop 06.03.2009 17:09

gazeta.pl czyli GW to mistrzowie prowokacji . Gazeta ze stolycy zawsze znajduje choćby najmniejszy pretekst by pojechac po Wisełce . Ile już tytułów przeczytałem typu : koniec Wisły , Jak Wisła odpada z pucharów ( przed meczem z Beitarem ( 5:0) u siebie - tytaj bylem w****iony na maxa ) , ostatnio napisali o Wiśle że to królik doświadczalny w rękach Cupiała ( oczywiście tylko dlatego że Wisła rosprzedaje wszystkich zawodników czyli Clebera ) ... ostatnio na topie jets też to że wszyscy nasi zawodnicy są wypaleni .

Ogólnie odważę się wysnuć takową teze że nie ma portali w pełni obiektywnych . Są tylko takie które sprzyjają Wiśle ( GK , portale Wiślackie ) , sprzyjają innym klubom ( Gazeta.pl , onet.pl i inne ) i strikte informacyjne ( 90minut.pl , sportowefakty.pl ).

emjot 06.03.2009 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez honeys (Post 688061)
OK co do Sasorskiego jednak się pomyliłem, choć pamiętam że parę lat temu po tym co pisał nie dostał akredytacji na mecze Wisły i nie był wpuszczany na nasz stadion, może wtedy się nawrócił :lol:
Nie ma tematów bez sensu, już widzę fajny pomysł jachtinga, żeby negować bzdurne zachowania wobec naszego klubu. I to nie jest walka z wiatrakami o czym może świadczyć oburzenie futbol.pl po wczorajszym artykule: Moda na "korupcję w Wiśle"!

Jezus Maria
nie dostał akredytacji ale dlatego że o ile mnie pamięć nie myli pan Jurczyński zrobił ostrą selekcję
i ci którzy nie pisali penegiryków na temat tego jak świetna jest sytuacja w Wiśle, jak bardzo zajebiste są nasze władze dostali szlaban
wtedy szlaban dostał też chyba Gilarski (obecnie PS niestety), Batko z GK ...

faktycznie jak Sasora był w szpitalu to Wiślacy zadedykowali mu zwycięstwo. Nie pamiętam kiedy to było, ale chyba jeszcze Szymek grał u nas

Cichy 06.03.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 688127)
Jezus Maria
nie dostał akredytacji ale dlatego że o ile mnie pamięć nie myli pan Jurczyński zrobił ostrą selekcję
i ci którzy nie pisali penegiryków na temat tego jak świetna jest sytuacja w Wiśle, jak bardzo zajebiste są nasze władze dostali szlaban
wtedy szlaban dostał też chyba Gilarski (obecnie PS niestety), Batko z GK ...

faktycznie jak Sasora był w szpitalu to Wiślacy zadedykowali mu zwycięstwo. Nie pamiętam kiedy to było, ale chyba jeszcze Szymek grał u nas

I z tego co pamiętam to Szymek po meczu o tej dedykacji powiedział.
A co do akredytacji to było dokładnie tak jak mówisz. Każdy kto pozwolił sobie napisać co się w Wiśle naprawdę dzieje (a działo się tak, że wydźwięk artykułu mógł być tylko negatywny), został pozbawiony akredytacji.

djjamajczyk 06.03.2009 18:57

Mi to trochę wygląda na syndrom oblężonej twierdzy w niektórych wypadkach. Panowie (I Panie ) wystarczy omijać niektóre art5ykuły z Wisła w tle i będzie ok. nie trzeba od razu robić czarnej listy itp.

LeBlanc 06.03.2009 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez honeys (Post 688015)
Dziennik Poski trafił na moją czarną listę za stronniczość, pamiętam jak Cracovia była w 2 lidze i rozpisywali o meczach z jakimiś "cieniasami" na 2 strony, a o Wisła która walczyła o tytuł mistrza traktowana była po łebkach, poza tym też szukanie tanich sensacji, nieprzychylne artykuły dotyczące Wisły - szczególnie jeśli dobrze pamiętam pisane przez Sasorskiego.

Sasor poszukujący sensacji i antywiślacki :rotfl: Tak może napisać tylko ktoś kto chyba DP nie czyta :evil:

honeys 06.03.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeBlanc (Post 688140)
Sasor poszukujący sensacji i antywiślacki :rotfl: Tak może napisać tylko ktoś kto chyba DP nie czyta :evil:

OK, widzę że same pozytywne komentarze dotyczące DP, więc po kilku latach może nawet się przełamie i kupię tą gazetkę :-) W takim razie usuwam DP z czarnej listy!

Bo ogladać już mi mało 06.03.2009 21:48

Prasa

Rolą prasy jest się dobrze sprzedawać, a kiedy sie prasa dobzre sprzedaje?

Gdy pisze wielkie teksty, gdy jej glosne tytulu przykuwaja oczy, gdy jest prowokacyjna, jakos nie widze tematu o prasie pro wislackiej? a o tej anty wisla tu glosno. Ciekawe kto z was kupi chociaz raz jedna z tych gazet lub odwiedzi ktorys z portali zeby looknac za anty wislackimi postami?

Wisla to wciaz symbol polskiej kopanej od 10 lat rzadzi w lidze niepodzielnie, zadna inna nazwa klubu nie jest tak rozpoznawalna, wiec artykul o klesce legendy, symbolu oko kibica przykuje.

Ja osoboscie nie mam tego za zle prasie ze rozdmu..... problemy Wisly, bo problemy sa i kazdy to widzi, nie ma graczy transferow brakuje kasy, pozostaje wierzyc ze to problemy przejsciowe i wierni smiagc na stadion!!

Pozdrawiam

Kandzior 06.03.2009 21:57

Temat bardzo dobry. Niech wielcy dziennikarze wiedzą, że nie jesteśmy obojętni.

picasso 06.03.2009 22:04

jest taki film,który pewnie każdy widział o kibicach WHU(tytułu nie pomne).tam właśnie był taki motyw,że jednymi z wrogów byli min dziennikarze.długo nie mogłem zrozumieć dlaczego...po tych paru ostatnich artykułach jakie ukazały sie w naszej prasie już wiem.i wcale mnie nie dziwi nienawiść angielskich kibiców do dziewnnikarzy.

Yom 06.03.2009 22:27

A ja kupuję we wtorki tygodnik Tylko Piłka i jestem zadowolony.Nie bazują na plotkach tylko same konkrety.O Wiśle może nie rozpisują się za dużo,ale przynajmniej rzetelnie.Dziennik Polski jak najbardziej lubię.
Niestety poziom dziennikarstwa zszedł na psy, wraz z obcym kapitałem do redakcji przybyły też złe nawyki z zachodu .Takie czasy szmira i tandeta na każdym kroku.
Zdarzają się jednak perełki:uwielbiam audycję S-13 w Polskim radiu (pamietam z młodosci dziadków z radioodbiornikami przy uszach na R22), oraz lubię też audycje i transmisje sportowe w Radio Kraków.

wolfy 07.03.2009 02:47

Zgodnie z sugestią Kominka, temat został uogólniony na wszystkie media o Wiśle. Tu również zostały wrzucone posty z tematu o gazetach szkalujących nasz klub.

jerry.lii.lewis 07.03.2009 07:43

Marudzenie na prasę, która żywi się sensacją, jest sposobem chyba tylko na wielką NUDĘ, a nadzieja, że "ukarzemy" wydawców lub portale zmniejszeniem sprzedaży czy odwiedzin już przekracza zwykłą naiwność :lol:.
A że wszyscy przeciw nam to jasne :rotfl:.

lukiskor 08.03.2009 12:14

Liga+ 19 kolejka

http://sport-video.pl/Liga-t14473.html

Bo ogladać już mi mało 09.03.2009 11:19

kryzys?

jaki kryzys ja się was pytam?
Marcelo,Bbeto te owoce kutwieni kasy przez Cupiala, przycmily reprezentantow Polski, Przyrowski, Majewski, Trałka, Jodłowiec na tle wiślackich Brazylijczyków wypadli jak banda juniorów.

Wisła w kryzysie? tak pieknie grającej Wisly dawno nie było, Ćwielong na skrzydle klasa sam dla siebie, Sobolewski, baszczu graja jak w najlepszych latach. Slabsza forma, Boguskiego i Maleckiego ale oni sa mlodzi wszystko przed nimi.
Z dumą ogladałem sobotni mecz, Wiśle do kryzysu bardzooo daleko!! Nie dajmy sie zakrzyczęc szukającym sensacji mediom i dziennikarzom, oni robiuą szum za to sie im płaci ;]

Pozdrawiam

@Kordel
Literówka
Patałach wołaj tacie

Kordel_Walker 09.03.2009 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bo ogladać już mi mało (Post 689585)
Slabsza forma, boguskiej i Maleckiego

Jakiej "boguskiej" patałachu. Czemu nie jesteś w gimnazjum o tej porze?

ciacho 09.03.2009 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bo ogladać już mi mało (Post 689585)
jaki kryzys ja się was pytam?
Marcelo,Bbeto te owoce kutwieni kasy przez Cupiala, przycmily reprezentantow Polski, Przyrowski, Majewski, Trałka, Jodłowiec na tle wiślackich Brazylijczyków wypadli jak banda juniorów.

Wisła w kryzysie? tak pieknie grającej Wisly dawno nie było, Ćwielong na skrzydle klasa sam dla siebie, Sobolewski, baszczu graja jak w najlepszych latach. Slabsza forma, Boguskiego i Maleckiego ale oni sa mlodzi wszystko przed nimi.
Z dumą ogladałem sobotni mecz, Wiśle do kryzysu bardzooo daleko!! Nie dajmy sie zakrzyczęc szukającym sensacji mediom i dziennikarzom, oni robiuą szum za to sie im płaci ;]

Twój nick chyba faktycznie coś znaczy, bo z tego co piszesz to faktycznie wynika, że meczów to ty nie oglądasz.

libero 15.03.2009 08:18

To co wczoraj działo się na antenie C+ podczas meczu PGE z Wisłą mogło wkurzyć. Wieszczycki ze Smokowkim obśmiewali Beto, samą Wisłę i jej politykę transferową. To była jawna szydera z podśmiechujkami, bo samą krytykę bym zrozumiał, ale nabijanie się? A szczyt wszystkiego co stronnicze osiągnął Smokowski parskając śmiechem podczas komentowania kontuzji Brożka.
Ten sam Smokowski, który ( z wyraźnym oburzeniem) pytał Skorży czy ten mu zarzuca, że C+ jest stronniczy. Miało to miejsce po ujawnieniu zapisu z meczu z Piastem kiedy Boguski kopnąl obrońcą Piasta.
Ja się pytam, gdzie teraz jest ich obiektywizm i brak stronniczości?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl