Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

HEDu 21.09.2008 18:21

A Kosa zalicza 2 asysty w pierwszej połowie meczu APOEL - AEL. Po 45 minutach jest 3-0.

Silvestro 21.09.2008 21:34

Apoel wygrał 4:0 , Kosa grał do 85 minuty.

Watts 21.09.2008 22:16

Adam Nawałka trenerem GKS Katowice

http://90minut.pl:5555/news.php?id=781404

unpredictable_wislaczka 23.09.2008 17:09

I znowu...

Skrzydłowy piłkarskiej reprezentacji Polski i Borussii Dortmund, Jakub Błaszczykowski doznał stłuczenia kości piszczelowej i nie zagra w najbliższych dwóch spotkaniach.

Niespełna 23-letni zawodnik nie wystąpi w środowym meczu Pucharu Niemiec z Herthą Berlin i w sobotnim ligowym z VfB Stuttgart.

Niby tylko 2 mecze,ale chłopak dopiero co się wyleczył i znowu przerwa;/

bieniuTS 24.09.2008 11:42

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...orniku,1182885 Co ten Kasperczak wymyśla:D

arti 24.09.2008 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bieniuTS (Post 607361)

spoko, niech tak zrobi. Żuraw i Franek są skończeni, Kosie też już niewiele pozostało. Kaźmierczak, Grzelak... kto wie... możeby coś zagrali u Kaspra.

For_FuN_ 24.09.2008 13:11

Zurawski skonczony? Gwiazda swojej druzyny w Grecji, a po drugie widzielismy, jak gra reprezentacji wyglada bez niego w 2 ostatnich meczach eliminacyjnych.
Kosowski? Gwiazda na Cyprze(przypominam, ze na dzisiaj tamta liga jest mocniejsza od naszej...maja druzyne w LM), swietne mecze w lidze i P. UEFA.
Frankowski? Jak juz tu pisalem...z polamana noga i rozgrywajac 20 spotkan w naszej lidze podworkowej, zostalby krolem strzelcow.

Widze, ze "ekspert" sie wypowiedzial ;).

Wojtas 24.09.2008 16:06

Przejscie Kosy do Gornika to bylo by naprawde duze wzmocenienie tego klubu.

Kosa to jest teraz ten czlowiek ktorego najbardziej brakuje,i nikt mi nie wmowi ze tego sam nie widzi.
Jesli ma dalej forme ,to naprawde jestem ciekaw ja to sie rozwinie,ale juz kiedys mowil ze w Polsce gra tylko dla Wisly i ciekawe czy sie z tego wywiaze.
Z Zurawiem I Frankiem -no coz oboje najlpsze lata gry maja dawno za soba,ale do Polski napewo chetnie wroca,zwlaszcza jak Allizanz da zarobic.
W kazdym razie oboje byli by wzmocnieniami.Kasper niezle kombinuje.

1q2 24.09.2008 16:10

O Kose i Zurawia to sie nie martwie , w sensie ze spokojnie rok czy 2 jeszcze, mogli by w pl byc gwiazdami.A Franio to nie mam pojecia ale z checia bym go w jakims pl zespole zobaczyl.

HEDu 24.09.2008 17:06

Franio grajac dla Chicago od pierwszych minut, czyli tylko 6 meczow, zaliczył 2 gole i 2 asysty, reszta wchodzi nie wiedziec czemu ciagle z ławki na ostatnie 10 minut i zaliczył 11 takich meczow. No tak, atak tworzą amerykanie w tym wybitny reprezentant ... mimo ze statystyki maja gorsze ale coz ...

michu-k 24.09.2008 18:04

Sam się prosił o taki koniec kariery dla siebie.

arti 25.09.2008 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 607391)
Zurawski skonczony? Gwiazda swojej druzyny w Grecji, a po drugie widzielismy, jak gra reprezentacji wyglada bez niego w 2 ostatnich meczach eliminacyjnych.
Kosowski? Gwiazda na Cyprze(przypominam, ze na dzisiaj tamta liga jest mocniejsza od naszej...maja druzyne w LM), swietne mecze w lidze i P. UEFA.
Frankowski? Jak juz tu pisalem...z polamana noga i rozgrywajac 20 spotkan w naszej lidze podworkowej, zostalby krolem strzelcow.

Widze, ze "ekspert" sie wypowiedzial ;).

Żuraw po kontuzji jesienią siedzi na d.. na ławie w Grecji jakbyś nie wiedział. Jesienią ub. roku i wiosną tego z Żurawiem w składzie repra świata nie podbijała z tego co pamiętam.
Frankowski - może będziemy mieli okazję zobaczyć czy zostanie królem strzelców czy zakręci się wokół np. 5 goli na sezon. Latka lecą poza tym po odejściu z Wisły miał trochę kontuzji jak i Żuraw zresztą.
Kosa - temu też czas nie stoi w miejscu. Mam wątpliwości czy w słabszym Górniku jest w stanie grać jak w Wiśle.
Ty masz prawo do swojej opinii, ja do swojej. O ile do tych transferów dojdzie to przekonamy się wiosną co pokażą w GZ.

e 25.09.2008 13:43

Cytat:

Strzelił pięć goli w trzy lata, ale kaskę chętnie weźmie

Muszę zakończyć karierę z przytupem. By kibice zapamiętali mnie jako prawdziwego strzelca. Sądziłem, że stanie się to w Fire, ale jeśli byłoby to Zabrze, wcale bym się nie zmartwił - mówi w "Przeglądzie Sportowym" Tomasz Frankowski. Cały wywiad z nim przebiega pod hasłem "kogo powinien sprowadzić Górnik Zabrze i dlaczego właśnie mnie". 34-letniemu Frankowskiemu, z charakteru wyjątkowemu centusiowi, nie dziwimy się - przez ostatnie trzy lata strzelił łącznie 5 goli, więc logiczne, że teraz przebiera nogami na samą myśl, że ktoś jeszcze da mu kilkaset tysięcy euro za nazwisko.

No właśnie - sami jesteśmy ciekawi, co wymyśli w Zabrzu Henryk Kasperczak i czy rzeczywiście sięgnie po emerytalne trio Frankowski - Żurawski - Kosowski, co gdy dodamy Hajtę i Brzęczka oznaczać będzie, że zanim się Górnik zbuduje, to będzie musiał się budować od początku. Coś nam się wydaje, że żaden z tych piłkarzy na Roosevelta nie trafi. Ale z drugiej strony Kasperczakowi zdarzyło się kiedyś ściągnąć do Polski 36-letniego Angelo Huguesa, który nie dość, że był stary, to jeszcze nie potrafił bronić (bo to niby bramkarz był)...

Frankowski w każdym razie widzi same plusy. Jako pierwszy wymienia, że będzie miał blisko na treningi, bo ma dom w Krakowie, a jak się śmignie autostradą, to można do Zabrza momentalnie dojechać. Faktycznie, świetny argument. No i błyskawicznie zapomina też o tym, że czasami miał z Kasperczakiem nie po drodze (zwłaszcza, gdy był zsyłany do rezerw). Teraz twierdzi: - Różniło nas spojrzenie na niektóre kwestie w piłce, ale wspólnie parliśmy do przodu.

Dodajmy też, że z Chicago chętnie wróci, bo wprawdzie BARDZO go tam chcą, może nawet na kolejne TRZY lata (i to mimo że trener się na nim nie poznał), ale skoro już go tak Górnik namawia...

weszlo.com

Eustachy 25.09.2008 14:41

Cytat:

Najważniejszy człowiek w Zabrzu: żadnych dziadków, chcemy młodych!

Najważniejsza osoba z Górnika wyklucza sprowadzanie dziadków typu Frankowski, Kosowski czy Żurawski. Doniesienia "PS" o ściągnięciu tej trójki do Zabrza (a także Kaźmierczaka i Grzelaka) można najwyraźniej włożyć między bajki.

Dziś w "Dzienniku" znaleźliśmy spory wywiad z Michaelem Mullerem, jednym z szefów firmy Allianz. - Chcę, aby Górnik sprowadzał młodych chłopaków z różnych polskich klubów, czy nawet prosto ze wsi. Nie jestem zwolennikiem ściągania gwiazd z zagranicy. Lech kupił Lewandowskiego - i dobry, i młody, i stosunkowo tani - stwierdził.

Abstrahując od tego, że każdy prezes na początku bajdurzy o młodych zdolnych, których potem nie ma skąd wziąć, to jest to dość jasny sygnał, w którą stronę Górnik pójdzie. Zresztą, Mueller przyznaje: - Jestem fanem VfB Stuttgart. Ta drużyna zdobyła mistrzostwo Niemiec młodym składem.

No i rzuca jeszcze: - Większych zakupów nie planujemy...

rowniez z weszlo.com

For_FuN_ 25.09.2008 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 607712)
Żuraw po kontuzji jesienią siedzi na d.. na ławie w Grecji jakbyś nie wiedział. Jesienią ub. roku i wiosną tego z Żurawiem w składzie repra świata nie podbijała z tego co pamiętam.
Frankowski - może będziemy mieli okazję zobaczyć czy zostanie królem strzelców czy zakręci się wokół np. 5 goli na sezon. Latka lecą poza tym po odejściu z Wisły miał trochę kontuzji jak i Żuraw zresztą.
Kosa - temu też czas nie stoi w miejscu. Mam wątpliwości czy w słabszym Górniku jest w stanie grać jak w Wiśle.
Ty masz prawo do swojej opinii, ja do swojej. O ile do tych transferów dojdzie to przekonamy się wiosną co pokażą w GZ.

Zurawski mial kontuzje i dlatego nie gral...a siedzial na lawce w ostatnim meczu(i zostal wprowadzony na 20 minut) tylko z tego powodu...powoli sie wprowadza takich graczy do gry. Po drugie...gdzie ja napisalem, ze z Zurawiem nasza reprezentacja podbijala swiat :D? Organizacja gry wygladalo o niebo lepiej(Roger nie ma takiego przegladu pola, jak Zurawski...wogole porownywac tych pilkarzy, to dla mnie komedia...jak Roger zacznie grac dobrze w tej naszej smiesznej lidze, to wtedy bycmoze..).
Mi wystarczy, co pokazuja w ligach zachodnich(Zurawski, Kosowski), bo w Polsce raczej napewno nie zagraja w najblizszym czasie.

Silvestro 25.09.2008 22:36

Chyba nie było - bramka Kamila z Red Star Belgrad

http://www.youtube.com/watch?v=JjZJdgh6xj0

djjamajczyk 25.09.2008 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Silvestro (Post 608002)
Chyba nie było - bramka Kamila z Red Star Belgrad

http://www.youtube.com/watch?v=JjZJdgh6xj0

jedna prośba nie piszcie Red Star Belgrad bo to jest Crvena Zvezda Belgrad . chyba nie chcecie mieć Vistulii Crakow ?? :D:D

jerry.lii.lewis 26.09.2008 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez djjamajczyk (Post 608007)
jedna prośba nie piszcie Red Star Belgrad bo to jest Crvena Zvezda Belgrad . chyba nie chcecie mieć Vistulii Crakow ?? :D:D

Super !! z krzesła spadłem :rotfl:.
Trzeba wziąć uwagę kolegi poważnie, żeby miłość do Wielkiego Brata z za Atlantyku nie doprowadziła nas do takiego końca :rotfl:.

wislak1986 26.09.2008 17:53

Kamil rzeczywiście na wysokim poziomie w naszej lidze mógłby sezon lub dwa pokopać.

Co do nazwy RED STAR to jest ona jak najbardziej poprawna. Sam klub z Belgradu jakoś nie protestuje przeciwko angielskiej formie. Oczywiście w serbskich źródłach mamy do czynienia z nazwą Crvena Zvezda, ale w terminologii futbolu równolegle, w wymiarze międzynarodowym funkcjonuje określenie angielskie ( mimo awersji Serbów do krajów anglosaskich, z tego powodu w kontaktach z nacjonalistycznymi serbskimi kibicami lepiej używa formy serbskiej). Red Star można znaleźć m.in. na stronie FIFA czy Agencji Reutersa.
W związku z tym post djjamatyńczyka mimo, że ma charakter humorystyczny to jednak przywołując fikcyjną nazwę "Vistula Cracow" nie oddaje sensu tego zjawiska, gdyż nie jest to forma akceptowalna i przyjęta przez nasz klub. Pzdr

Kejt 28.09.2008 07:37

Kuba zagrał wczoraj rewelacyjny mecz z VFB Stuttgart. Był najlepszym piłkarzem na boisku i kibice Borussi twierdzą, że jeśli dalej będzie tak grał to długo w Dortmundzie nie pogra. Był to też pierwszy mecz Kuby po kontuzji.

unpredictable_wislaczka 28.09.2008 08:52

A Dudka znów zaczął na ławce i wszedł na ostatnie 2 minuty

_ukoL 28.09.2008 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 608684)
A Dudka znów zaczął na ławce i wszedł na ostatnie 2 minuty

Chciał posmakować Zachodu i poziomu piłki za granicami Naszego kraju to ma. :-)

Stone Island 28.09.2008 13:29

http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Wi...wiadomosc.html

Silvestro 28.09.2008 21:00

Apoel zremisował na wyjeździe z AEP 2 : 2. Kamil zagrał cały mecz , Jasiek nie grał. Prowadzili juz 2:0, ale nie udało się tego wyniku utrzymac. Jedną bramkę stzrelił Żewłakow. Apoel jest na 3 miejscu.

HEDu 29.09.2008 06:54

To juz 4 asysta Kosy w obecnych rozgrywkach.
Video: (Kamil z nr 11)
http://www.esl2006.com/~ellas/2008-2009/Football/10%20-%20aep%20-%20APOEL%202-2/01%20-%20Zewlakow%200-1.4iAgwnistiki.28-09-08.wmv

Czesław 29.09.2008 08:50

Cytat:

Marek Zając strzelił bramkę w meczu 18. kolejki chińskiej ekstraklasy. Jego zespół Shenzhen Shangqingyin zremisował 1-1 (1-0) z Tianjing Teda
----------------------

unpredictable_wislaczka 29.09.2008 18:16

Dwóch Polaków w 11 kolejki Kickera - Mariusz Kukiełka i Kuba Błaszczykowski. Kuba został oceniony na 2 (1-klasa światowa 6-poniżej krytyki). Po meczu trener Borussi mówił,że Kuba w pewnym sensie to zagrał nawet na ataku. Dodatkowo podobno Liverpool nie chce dać za wygraną co do transferu (ale to akurat może się okazać też plotką)

rinfresco 30.09.2008 16:46

Radek Majdan o nowym teldysku, w którym gra ... policjanta, o swojej przyjaźni z rzecznikiem Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie Maciejem Karczyńskim i zakończeniu kariery.

[ http://www.mmszczecin.pl/19441/2008/...?category=news ]

Silvestro 02.10.2008 00:06

O 18.10 na Polsacie Sport będzie mecz Schalke - Apoel. Apoel szans nie ma żadnych, ale można będzie pooglądać Kamila i może Jaśka.
Sosinowa drużyna wygrała dzisiaj 3:1 z Panathinaikosem, Łukasz grał do 64 minuty.

HEDu 02.10.2008 17:40

No i Kosa piekna piłke posłał do Pinto i Apoel prowadzi z Schalke 1-0 ...

Kosa gra swietny mecz, juz mogl zaliczyc z 3 asysty ale koledzy nie wykorzystali 2x sam na sam ... (bundesliga.de)

kaelowiec 02.10.2008 18:25

ma ktoś linka do meczu UNIREII ?

na razie 1-0 dla hamburga :(

HEDu 02.10.2008 19:58

Tu juz 5 asysta Kosy:
http://hostuje.net/file.php?id=b8fc7...ef997289275a3e

Crusi 02.10.2008 20:15

No, a my niestety puscilismy go lekka reka... Tak wiem moze i zrzedze ale az mnie skreca bo dzisiaj ze swieca w reku moznaby szukac kogos takiego na boisku kto moglby pociagnac gre naszej druzyny w ciezkich chwilach, a tym kims mogl byc Kosa...

Konrad. 02.10.2008 22:19

Błaszczykowski gra cały mecz w meczu Udinese - Borussia, dogrywka, karne, i Kuba niestety karnego nie strzelił...

I niestety Borussia odpadła...

1q2 03.10.2008 01:56

Tak jak Unirea z HSV ,tak myslalem ze nie dadza rady bo HSV to na prawde swietna druzyna.
No i 0-2.

kaelowiec 03.10.2008 10:15

szkoda , ale pamietajmy ze Dan w zalozeniu mial uratowac Uniree przed spadkiem z rumunskiej ekstraklasy

oj szkoda , ze go puscilismy , jeszcze za kilka lat bedziemy sie chwalic ze twn wielki trener przez chwile byl u nas

tofik 03.10.2008 11:15

Pozdro dla Dana, ale z tą jego wielkością to nie przesadzajcie hehe.

MatMario 03.10.2008 11:39

Aha bo Unire'a gra piekny dla oka ofensywny futbol... Ja jakoś nie żałuje powiem wiecej jestem mega szczesliwy że tego pajaca już tu nie ma!

kaelowiec 03.10.2008 12:20

pewnie , spoko

lepsze seryjne MP , a potem żenada jak ten mecz wczorajszy

gorogoro 03.10.2008 12:41

eY ktoś wie co w końcu z tym Ko(sz)koszką?:P bo miała być decyzja w ciągu poprzedniego tygodnia... a tu kończy się kolejny... i nic nie słychać..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl