![]() |
Cytat:
jest prawda tyż prowda i gówno prowda to ostatnie odniósłbym do rewelacji pana Kołakowskiego logicznym jest że pan Kołakowski jako agent kopacza będzie chciał wywalczyć dla swojego podopiecznego (tu lista jego kilentów: http://www.transfermarkt.de/de/berat...erdetails.html ) jak najkrótszy kontrakt i jak najlepszą umowę. Wszystko po to by skasować wysoką prowizję i by... na następną nie czekać zbyt długo. Dlatego z graczami od tego pana a raczej z nim rozmowy nie należały do najłatwiejszych podajmy jeden przykład spoza listy pana K. Łobodziński - najwyższy kontrakt w Wiśle, nie jest emerytem, ani juniorem, nie wraca z zagranicy... i cała skomplikowana konstrukcja wali się na łeb na szyję... |
Widzisz Heban.Umowa ze sport five jest długoterminowa.Jeszcze 5 lat temu nie była tak "niekorzystna" .
Szacuje się, że Wisła w meczu z Realem Madryt zarobiła 5-6 mln złotych, co daje 1/6 budżetu na cały rok- to mało? Czasy i realia się zmieniają:Pojawiły się 2 razy większe pieniądze od C+, Orange,TP, zwiększa się bezpieczeństwo na trybunach-więc i frekwencja, pojawiają się nowi możniejsi sponsorzy w samych klubach.i no i spada Euro, więc chyba logiczne było, że Wilczek będzie chciał umowę zmienić, a że w SportFive frajerami nie są, nie przystali na nowe warunki., bo i tak nic nie możemy zrobić. Sprawy Kokoszki nie komentuje. Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę, że w RN pracują osoby, które nie są kompetentne by piastować tak zaszczytna funkcję.Problem polega na tym, że Cupiał im ufa.Poza tym drogi kolego, trzeba być kretynem, by myśleć, że to RN rządzi w Wiśle.Za kogo ty masz Cupiała?Za upośledzonego umysłowo człowieka, który nie widzi co się w Wiśle dzieje?Zrozum, że Rada Nadzorcza to tylko marionetki na sznurkach!Oni mogą tylko (aż) brzydko szeptać do ucha Cupiała na poszczególnych ludzi. Pozwól, że przytoczę ci regułkę, bo wydaje mi się, że się trochę gubisz. Cytat:
jeśli masz mieć jakieś pretensję, to przede wszystkim do Cupiała, bo to on jest za wszystko odpowiedzialny.Nie przyszło Ci do głowy, że specjalnie może zatrudniać figurantów, by pózniej umyć ręce i dalej być czysty?. Cytat:
Do czego to doszło, by mi zarzucano bronienie RN...:lol: Chłopie, gdzie ja ją bronie?Uważam po prostu, że często "fanom footbal menadżera" wydaje się, że zarządzanie klubem to taka prosta sprawa.Tu sprzedasz, tu kupisz i jest git. |
Widzicie, bo my kibice żyjemy klubem. My nie inwestujemy własnych pieniędzy, myślimy że każdy właściciel klubu jest jak Abramowicz, który bezustannie ładuje miliony euro w drużynę. Niestety, ale Cupiał taki nie jest. On zawsze był znany z tego, że sępił każdego grosza, a przychody miały być znacznie większe niż wydatki.
Każdy by chciał nowego napastnika, obrońcę i jeszcze pewnie świetnych skrzydłowych i środkowego pomocnika. Ale Cupiał wie, że aby ich kupić, musi zapłacić grubo ponad milion euro. A nie zawsze tak zainwestowane pieniądze się zwrócą... Cupiał i RN myślą inaczej on nas, czyli tanio kupic, bardzo drogo sprzedać. |
Pomysl o jakiejs swojej drugorzednej pasji. Wydlabys na nia pieniadze ? Raczej niechetnie, niech sie kreci, a ewnetualnie jak bedzie okazja to kupie sobie ten najnowszy model nart. Nie pasjonujesz sie tym, po prostu tylko interesujesz i nie masz cisnienia, ze ktos bedzie lepszy czy nie, ze murawa bedzie krzywa. Tak wlasnie mysli Cupial o Wisle. Dlatego wielu z nas nie moze zrozumiec jak majac tyle gotowki mozna nie wydac malego % na klub. WIelu z nas tez liczy swoja kase nawet jesli ma sie jej duzo przed zakupem czegos co niekoniecznie jest na szczycie naszych zainteresowan. Kazdy to przerabial.
I tu jest niestety glowny problem. Gdyby Cupial byl kibicem Wisly takim jak my, z takimi pieniedzmi, to pewnie wladowalby w ten klub ze 100mln Euro. |
Ciekawe czy dotrwamy z Cupiałem aż do sezonu kiedy będzie gotowy stadion jako mistrzowie, z dobrą drużyną(bo szansa na to że drużyna będzie dobra raczej są małe).
Ciekawe jak się wtedy Cupiał zachowa i czy będzie chciał zapełnić ten stadion, czy dalej będzie uprawiał politykę osłabiania i poniżania jakości Wisły jaką stworzył. Ciekawe czy powstanie w końcu kompleks treningowy. |
Cytat:
Ten, kto myśli jak opisujesz - nie wydajemy żadnego euro na nowych zawodników, czy na nowe boiska treningowe, bo nigdy na 100% nie wiadomo czy ta kasa się zwróci, jest po prostu, przepraszam za wyrażenie, zwykłym idiotą. Bo tak postępując, nie tylko nic nie oszczędzi, ale długofalowo będzie musiał wydać jeszcze więcej. Żaden profesjonalny klub tak nie postępuje jak u nas kalkuluje Rada Nadzorcza. W piłce pieniądze się zarabia i zachowuje płynność finansową kupując tak jak Lech np: takiego Lewandowskiego, kiedy jest na to czas, a nie ignorując słowa trenerów i nie kupując nikogo. To, co dziś robi RN to nie oszczędzanie pieniędzy, tylko strzelanie sobie gola samobójczego i szykowanie klubowi dużych strat już w przeciągu roku, dwóch lat czasu, gdy ich dzisiejsze postępowanie odbije się negatywnie na wynikach i ogólnej sytuacji klubu. |
1.Wydaje mi się, że ludzie w tej całej radzie nadzorczej to chyba pomylili profesje i o prowadzeniu klubu mają niewielkie pojęcie. Zobaczycie, że jak tak dalej pójdzie to się odbije czkawką za rok jeśli któryś z naszych grajków zakończy karierę albo co gorsze sprzedadzą kogoś żeby tylko zarobić trochę $$. A jak wszyscy wiemy zmienników brak.
2. Liga Mistrzów - za rok ulega całkowitej reorganizacji i najgroźniejszy rywal na jakiego możemy wtedy trafić to mistrz Rosji bodajże. A więc: jak nie będzie transferów to możemy nie zdobyć mistrza(np kosztem Lecha) i nie awansować do LM. |
Po Meczu Lecha Wydaje mi sie że za brak transferow w Wisełce nie jest odpowiedzialny Pan Cupiał jak sie ostatnio wydawało a Bednarz...Podobno Lewandowski był za słaby na Wisłe ...i Co??
Strzela w Lechu na zawołanie...Ostatnia Bramka w Lidze Lewandowskiego to Stadiony Świata i teraz w Pucharze 2 Bramki...Moze ich niewypracował w 100% ale był tam gdzie powinnien. Napewno by sie nam przydał bardziej niż Andrzej Niedzielan bez formy. I teraz nasuwa sie pytanie...Czemu Bednarz Szuka w zaścianku Europy?? Bułgaria, Serbia...A w Polskiej 2 Lidze jest jak pokazuja transfery Lecha Kopalnia Talentów...Peszko...Lewandowski...Teraz doszedł Hernani Przeciez skoro chca oszczedzać to to chyba w 2 Lidze Polskiej Miliardów niebeda chcieli za piłkarzy. Niechodzi o wielkie Transfery...Popatrzcie jak na" wielkich " transferach wyszła Legła...a jak wyszedł Lech. A Wisła??...bez komentarza |
szkoda, ze nie chwaliles tak Peszków i innych graczy Lexa(?) po meczu z Janasem. kompromitujecie sie ludzie piszac o tych grajkach Lecha jakby byli na poziomie Eto czy Messiego.
|
Cytat:
Prawda jest taka że owszem Lech mecz z Bełchatowem przegrał, ale goście strzelili 3 gole z dwóch oddanych strzałów...więc nie należy po jednym meczu wysuwać zbyt dalekich wniosków. Bednarze i inni nie prowadzą żadnej polityki sportowo-finansowej, dla nich liczy się tylko tu i teraz. Szczerze to właśnie Lech ze swoją polityką za kilka lat może wskoczyć na potęge... nie jest to głupi pomysł, a stary jak licho. Kupujesz młodych i ambitnych, sprzedajesz bo sukcesie sportowym ze sporym zyskiem... w to miejsce następny młody. Ale żeby tak działać trzeba mieć scoutów,trochę grosza i szkółkę piłkarska na wysokim poziomie... I wcale nie musimy podawać przykładu Lewandowskiego, nasz Jirsak za bodaj 900 tyś. euro się spłaci z nawiązka. |
Cytat:
Cytat:
|
Moze jakis list do pana cupiala z prosba o jeden transfer moze on musi wziasc sprawy w swoje rece??bo mi juz opadaja
|
Cytat:
Z Lewandowskim to też nie tak że on nie chciał do nas jak wielu tu twierdzi, sam Bednarz w C+ powiedział przecież że wszystko rozbiło się o zarobki (chciał dostawać tyle co Brożek). Z naszą polityką niczego nie zwojujemy, piłkarze to nie frajerzy żeby godzić się na motywacyjne kontrakty podczas gdy Lech, Legia a pewnie niedługo też Górnik, Polonia zapłacą im więcej. U nas to wygląda tak że chcemy świetnego piłkarza za darmo, który do tego zgodzi się na niski kontrakt motywacyjny bez wpisanej kwoty odstępnego. :D życzę powodzenia Cupiałowi i RN. |
Cytat:
a może Cwielongowi trzeba było dać od kopa duzy kontrakt i teraz płacić mu cześć kasy za gre w Ruchu :)? |
A Kosowski, Paulista, Lewandowski, Nei, (i pewnie wielu wielu innych, tych 17) się nie zgodzili. Ci dwaj pierwsi z powodzeniem grają sobie na Cyprze... Myśle że nie żałują swojej decyzji, a my may czego żałować.
Co do wymienionych przez Ciebie zawodników to Boguski przychodził do nas z 3 ligi, Diaz to kompetny noname. Jirsak zgodził się, i co? rok siedział na ławie niewiadomo dlaczego. (wyobraź sobie że Tobie szef obciął połowe pensji "bo tak" mimo że dobrze wykonujesz swoją prace, a przecież dokładnie to zrobił Skorża) Kontrakty motywacyje 50/50 w klubie który podobno gra o najwyższe cele są moim zdaniem chore, jeśli już koniecznie chcemy realizować taką politykę to te proporcje powinny być zupełnie inne. |
Cytat:
Cytat:
|
Teraz dopiero skojarzyłem że Azerowie tak napisali nazwę Lecha, co nie zmienia faktu że można pisać po polsku.
... a w mieście Barcy Wisłę nazywa się " Estrella Blanca " :) Cytat:
|
NIema co sie lubi ,to sie lubi co sie ma, taka prawda kolejny raz zostalismy zrobieni w h...,co nie wspomne o naszym trenerze!!dziwne tylko ze nie potrafili okreslic sie na poczatku konkretnie,skoro rada juz w czerwcu odmowila Bednarzowi pilkarzy z jego listy to po co nas oszukiwal? rozbudzil tylko nadzieje w Kibicach!!
|
Cytat:
Ale chętnie wolałbym sie mylic w tej sprawie... moze jakaś niespodzianka na sam koniec? :D |
Cytat:
A tacy kupowani z Sevilli B wątpliwe żeby tak dobrze rokowali finansowo. Jakoś nawet na Rogera chetnych nie widać a takiego Jodłowca chce Napoli! I daje podobno konkretną kase 1,3 mln EUR! Oswiec mnie co to za Seaty są których nikt w Hiszpanii nie rozponał a miałby to zrobic Bednarz który nie zna tamtejszych realiów! Trzeciak z Urbanem znają świetnie tamtejszą lige a jak na razie to Arrubarena - totalne drogie drewno. Tito zagadka i tylko Desquarga moze coś pogra! Jak znaleźli dobrego (Astiz) to był za drogi. Ja uważam ze takie kolejne panaceum czyli piłkarze tylko z ligi portugalskiej czy hiszpańskiej to pomyłka! Trzeba takich Jodłowców kupowac (wyławiac) ale za troche mniejsze pieniądze. Potem sprzedawać za dużą kase i zarabiać na tym i jednoczesnie szukac takich "Cleberów" czy "Paulistów" na których sie nic finansowo nie zarobi z racji wieku ale sportowo zyska zespół. :) Mam nadzieje że ten Felipe gra cokolwiek:) |
Życie pokazało, że:
Ucho (za grosze) kiwał wszystkich OE jak chciał. Dziś z dobrym skutkiem gra w I lidze. Łowca, czy Kosa sobie nie poradzili nawet II lidze. Jak na razie - po kilku latach pracy w zawodzie Bednarz juz wie, że piłkarz z Bałkanów, który gra trochę lepiej od rodzimego kosztuje tyle 2 razy wicej, a i zarabiać chcialby też ze 2 razy tyle. A jak gra Arrubarena się dowiemy za kilka miesięcy jak rozegra kilka spotkań a nie po 20 min. obserwacji. |
Cytat:
A na Cleberze czy Pauliśnie nie da się zarobić! O tym pisze. Niektórych zawodników kupujesz pomimo zaawansowanego wieku żeby grali dobrze w piłke - innych jak Dudke, kiedyś Kosowskiego (moze teraz Jodłowca) żeby zarobić dla klubu pieniądze. A co mnie obchodzi jak Frankowski czy Kosowski grają (grali)w Hiszpani? |
Cytat:
|
Cytat:
skoro Napoli daje za jodłowca 1,3 mln€,to od nas przyjmą 700 tyś?nie od nas krzykną 1,5mln..dobra kupimy go,pogra u nas ze dwa lata,skasuje 400-500 tys€ kontraktu i myślisz,że uda się go włochom wcisnąć za 3 bańki?wątpie,oni dalej będą za niego oferować tyle co teraz.chyba,że okaże się on jakimś maldinim,ale czy stać nas na takie ryzyko? nie mówię,żeby nie szukać młodych zdolnych.my ich musimy poszukiwać,ale nie liczmy,że to będzie panaceum na całe zło.zresztą i tak każdemu kto w polsce kopie piłkę nie damy rady się przyjrzeć. według mnie mamy jak na nasze warunki dobry zespół.cała rzecz polega na tym,aby co okienko uzupełniac go jednym,dwoma zawodnikami.nie musi byc więcej.my nie budujemy druzyny,my ją mamy.zamiast sprowadzać trzech przeciętnych ,wolę jednego lepszego od tego który u nas gra.i wszystko jedno czy za kasę,czy za free,byle był lepszy. |
Cytat:
|
Werestyl, Inaki Astiz był podobno do wyjęcia za 800 000 euro, a że dobry jest to wiemy. Co do najeżdżania na Bednarza - jeśli prawdą jest, że zaproponował RN 17 piłkarzy, to jak można mówić, że on nic nie robi. W takim wypadku Łysego trzeba ocenić pozytywnie, bo nie sądzę, żeby to były same ogórki.
|
Cytat:
Dudka od czasu przyjscia (2005 r.) zarobil w Wiśle ze 600 tys. E a kosztował ze 400. A więc finansowo klub zarobił 1,5 mln E przez 3 lata, czyli 500 tys. E rocznie wow mnie to nie powala. Picasso opisał to jeszcze bardziej szczegółowo. |
Przypominam ze Kosa w Cadiz zaliczył 4 asysty w 7 meczach i to niepełnych. Franek w Hiszpanii tak samo, 14 meczow, 9 goli. Nie było wcale źle, powiedziałbym że było dobrze.
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba miec jeszcze zdolnych juniorow,wtakim razie jak nie ma kasy na transfery lub jest te przykladowe 300tys E i nie ma adekwatnego zawodnika za ta kase ktora mamy na niego przeznaczona to czesc z tego powinnismy przeznaczyc na kilku ludzi penetrujacych 2,3,4,5 lige aby co kolejke jechali sprawdzac jakies hity w tamtejszych ligach i obserwowac mlodych zdolnych. Wyciagac perelki i ogrywac w mlodej Ekstraklasie i wtedy wprowadzac w meczach PP ,PE,a u nas ci wiecznie mlodzi (Kmiecik,itp) powinni byc sprzedani lub oddani przy jakiejs wymianie. Czy tylko ja tak to widze ? |
Cytat:
Doprowadzasz rozmowe do absurdu! Nie jestesmy Realem czy Barcelona żeby nie zarabiac na zawodnikach - taki nasz los. Jak życie pokazało prędzej zarobimy na Dudkach, Brozkach i innych polskich pilkarzach niż Cleberach! Kończe bo nudzi mnie takie przekopywanie. Picasso pisał zupełnie o czym innym - z czym ja sie też częściowo zgadzam. Ja pisałem tylko jaki jest sens mimo wszystko kupowac takich Jodłowców. (ekonomiczny sens) Ciekawe za ile sprzedamy Brozka.... PS Nic nie mam przeciwko Cleberowi - uwazam tylko że nie można iść tylko tą stroną! Trzeba większej dywersyfikacji. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To wszystko nie jest takie proste. Skoro liczysz, ile kasuje kontraktu, licz ile dzięki zawodnikowi, a raczej poziomowi sportowemu jaki prezentuje, zarobiliśmy. To że go już nie sprzedamy nie jest warunkiem ani koniecznym, ani tym bardziej wystarczającym do rozliczania go in minus w końcowym rozrachunku. |
Cytat:
|
W sumie na meczu z Belchatowem kiedy nie zagraja Sobol i Diaz jest dobra okazja zeby wyrazic co myslimy o polityce RN.
|
No tak, ale wątpię, że RN się przejmie naszym niezadowoleniem. Co do zachowania Jodłowca to chłopak chce się wypromować, ale nie sportowo, tylko wizerunkowo. Gra w Polonii Warszawa, a że skład Polonii jest w 99% Groclinem, no to uważa, że gra w drużynie, która ma szansę na czołowe miejsca w lidze. Słysząc o propozycji przenosin do Wisły, wie, że tu będzie musiał mocno harować na treningach żeby wskoczyć do składu. No ale jeśli jeszcze stara się o niego słynne Napoli ( choć nie wiem czy tak było ) to woda sodowa strzela automatycznie do główki. No i taki Jodłowiec myśli, że jak stara się o niego Wisła Kraków ( szanse pucharowe ) oraz Napoli z Włoch ( perspektywa gry przeciw dobrym klubom ), a jeszcze do kadry może wskoczyć, no to wypisz wymaluj kolejny bujający w obłokach polski piłkarz, który uważa, że należy mu się worek euro i miejsce wśród najlepiej opłacanych zawodników Ekstraklasy.
A co do kupowania polskich zawodników to tutaj działa marka Wisły. Jeśli jakiś lepszy zawodnik ma propozycję od Górnika Zabrze to z pocałowaniem ręki przyjmie ich ofertę, A jak ma przejść do jedenastokrotnego Mistrza Polski to się zaczyna cenić. A i jego klub chce zarobić. |
Cytat:
Oczywiście jak porównamy do np. zespołów czeskich, czy rumuńskich (porównywalnych finansowo) to nie jest tak różowo, ale.... Jak wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) |
Cytat:
Czyżby? Największe zadłużenie w kraju i największa ilość przetraconych pieniędzy świadczy o czymś innym. Nawet tylko porównując efekty pracy naszej RN do efektów pracy innych RN w Polsce, wypadamy źle. Tyle ile bezmyślnych błędów, których można było łatwo uniknąć zrobił Cupiał i RN w ciągu ostatnich lat, nie zrobiła żadna inna RN w kraju. Jest na co narzekać tym bardziej, że dziś RN znów postępuje tak, aby klub na przestrzeni najbliższych lat pieniądze tracił, a nie pozyskiwał. Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl